Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
gonger #98286 üzenetére
Többnyire igen, csak GDDR5 legyen és lehetőleg 1GB. Mert van DDR3 és 512 MB is...
Nem ez az Isten, ez lényegében annyit tud mint egy 9800GTX vagy 8800 Ultra csak DX11-es. Nekem ilyen van, mindig is megfizethető volt és elmegy a teljesítménye.Attól hogy nem nagy a gépigénye a GT730 kifeküdne rajta. 9600GT van kb egy szinten vele és az igen kevés.
meg a minimum gépigény is GTS450 vagy inkább GTX460, szóval ez alá ha mész az nettó baromság
-
VoidXs
nagyúr
válasz
holozis_HUN #98295 üzenetére
A proci normális, a kártya hideg, de a GTA-k prociigényesek voltak mindig is.
-
holozis_HUN
addikt
1 órányi GTA V után az enyhén húzott Sapphire Radeon HD 7770 kártyám és a gyári hűtős I5-3330 max 63 °C-os. Ez soknak számít? A gép ugyan olyan hangos, mintha böngésznék. a házban csak 1 ventilátor van a vidikártyán és a procin kívül.
-
törölt tag
Ez így érdekelne.
Van ledes megoldásokra a cégnél beszállítónk, a kérdés az, hogy milyen szalag kell bele, és hogy mondom meg a ledelőtétnek, hogy akkor kapcsoljon amikor az inverter csatlakozón megjelenik a fénycsőnek a villanyság... Nem drágább így a leves mint a hús?
Fél éve valaki linkelt egy magyar oldalt amit baromira nem találok, ott egy pár cső 1590-2490 között volt. Nekem kettő pár kell, legyen max 5000+posta. Ezzel tud versenyezni árban a led és a kiegészítői? -
pjen
félisten
válasz
#33253120 #98292 üzenetére
Szia.Nekem van egy öreg műszerész ismerősőm a tönkrement invertert+fénycsövet led szalaggal pótolja.Az eredményt nem láttam de azt mondja már többet megjavított igy.És tényleg,van egy 13 as asus laposom,etört a zsanér asztalinak használom a kijelző egy zacsiban van a garázsban,most néztem az is ledes.
-
mezis
félisten
válasz
#33253120 #98290 üzenetére
[link]
Igaz fényerőt nem lehet állítani, de a kontraszttal sikerült megfelelőt beállítani.
A postánál nem akartam kockáztatni a nagyon törékeny fénycsővel, bár lehet, hogy azt is lehet megfelelően csomagolni. A két LED sort is nagyon erős műanyag csőben küldték. (eBay) -
törölt tag
Lehet valahol lcd monitorba fénycsövet venni?
Milyen paramétereket kell megadni hozzá?
Fizikailag le tudom mérni az átmérőt és a hosszt. Annyi elég lehet? -
HoaryFox
őstag
válasz
Magyarország #98283 üzenetére
Sajnos a MA!-s cikk szerint nem OTG-képes, szóval nem fog működni.
-
pjen
félisten
válasz
holozis_HUN #98284 üzenetére
Mihez kevés az a CPU?Tuningon kivül nem lehet gyorsítani.Esetleg nagyobb VGA,több RAM nem segítene?
-
gonger
senior tag
válasz
quailstorm #98280 üzenetére
Húha. Köszönöma rengeteg infót. Értem! így 20 körül vagy az alatt nem találok újat, bár remélem nem vittem félre a dolgot a gamer kártya igénnyel. Igazából nem vagyok nagy gamer, csak most előkerült egy olyan szimulátor, aminek indításához directx11-es kártya a feltétel, gépigénye nem olyan borzalmasan nagy.
Használt GTS 450-es kártyákból a gyártó mindegy (Asus , Palit stb)?
-
Fecus11
tag
Sziasztok.World of Tank nál elég a 4gb Ram vagy bővitsem hogy ne laggoljon?A vidikari 4Gb Geforce 9800 GTX.
-
holozis_HUN
addikt
Hali!
Proci tuningon kívül lehet növelni a cpu teljesítményét? Leginkább 1 szálas teljesítményre gondolok. BIOS beállítás? I5-3330 van és az alaplap semmi tuningot nem enged, nem tuning lap. Max 3.2 GHz-n tudom futtatni.
Illetve mitől lehet az, hogy elsőre nem kapcsol be a gép? Előző rammal se ment, és most sem. Szóval ram érintkezési baj tuti nincs. Vidikártyát is kivettem és vissza, de semmi. BIOS a legfrissebb. Tápcsatikat megnéztem, minden ok.
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Azt szeretném megkérdezni hogy az alábbi konfigot meghajtaná ez a táp: Thermaltake 430W
- Alaplap: MSI 970 GAMING
- 2X4 GB DDR3 1866 MHZ
- FX 6300 processzor
- 4 winchester + 1 SSD
- Nvidia GTX 750 Ti GURU 2 2 GB GDDR5Később cserélném egy 600 W-os FPS Hyper-re illetve egy R9 380X-es vidikarira.
(FX 8300-as procit akartam csak az PCX-nél már nincsEgyébként ha Aqua-ba vennék egy 8300-st azt is elvinné a 430W-os táp??? )
-
quailstorm
félisten
válasz
gonger #98276 üzenetére
az egy falusi gamer kártya
excel powerpoint Windows XP jól megy rajta, vicc nélkül
ráadásul szerencsétlenségedre ez nem egy átnevezett GT440, hanem tényleg a GT730, szóval a GT730-nak nevezett izék közül is a leggyengébbennyi pénzért csak a használtpiacon találsz valamit és attól az irodai kártyától még egy 12 ezres aprón feltúrt GTS450 is fényévekre van
igen 2GB RAM, nekem volt anno 1GB-os DDR2-es 9500GT-m, de olyan tetű volt hogy 256MB-ot nem töltött meg és a HD3850 256MB úgy agyon vágta mint a sicc
space írta, ami nagyon fontos az a STREAM PROCESSZOR, 96 van a GT730-ban, 384 a GT440@GT730-ban, 192 egy GTS450-ben (attól még többnyire jobb mint a GT440)
nameg a másik fontos a mem sávszél, DDR3-at hagyd meg a sok bolondnak játékra750Ti-t támogatom
PCI-E 1.1-től elvileg nincs gond csak ha sok áramot kérne a kártya PCI-E-n, 50w-nál többet (RX480)
egy-két öreg PCI-E 1.0 laptól eltekintve minden lapban mennie kell az újabbnak, csak lassabban
nekem a G41-ben PCI-E 2.0-ás kártya van de a slot 1.1, és a 750Ti is menne meg a 950 is. -
-
SP4C3
veterán
válasz
gonger #98276 üzenetére
Kompatibilis visszafelé, de némelyik alaplap nem szeret bizonyos kártyákat. Ez azonban általában a brand (fujitsu, dell) alaplapoknál okoz gondot.
Amire érdemes figyelni:
DX/OGL support
Memória Méret - legalább 1GB-os legyen
Mem. bus (64bites kártyákat messziről kerüld el!!!) Minimum 128bites legyen, ha GDDR5 és 256bit ha DDR3
Stream Process-orok / Cuda coresHa jó kártyát akarsz, akkor 1-2GB GDDR5 , pl.: GTX 750 Ti
EVGA’s GeForce GTX 750 Ti Superclocked - $100
VisionTek’s Radeon R9 270X - $150
GTX 950 - $160
EVGA’s GeForce GTX 960 Super SC. - $200 -
gonger
senior tag
Sziasztok,
Core 2-es gépemet pár hónapja egy Xeon procival dobtam fel, a komplett gépcsere helyett. Most az Assetto Corsa szimulátort próbálnám ki, azonban nem támogatja a directx10-es videó kártyámat Nvidia Gforce 9600 Gt galaxy - PCI-E 2.0 x16), így legalább drectx11-est kell vennem. Kb 20 ezret szánok rá, innen jönnek a kérdések:
-gigabyte P35 ds3 -as alaplapomba csak pci-e 2.0-ás kártyákat kereshetek, vagy magasabb számút is(későbbi alaplap+proci fejlesztés miatt) ?
-ebben az árkategóriában pl ez megfelelő lehet videó vágáshoz és a fenti játékhoz?
-van valami fontos a csatolón és a memória méretén kívül amire még figyelnem kell, hogy ne nyúljak mellé? pl. memória órajel?előre is köszönöm a segítséget!
-
-
Sziasztok,
Hát ha valaki tud segíteni: Tegnap vettem egy új notit. Minden szép és jó viszont a letöltésem nagyon lassú. Mások notimon 10MB/s-el jönnek a cuccok itt max 4-5. Az állapotnál mikor ellenőrzni, hogy mennyi töltött le(checked) az is borzasztó lassú. Speedtest-el néztem a netem tökéletes. Csak a torrentről való töltés ami elég gyatra. Esetleg valami megoldás tudtok? -
HoaryFox
őstag
válasz
Magyarország #98272 üzenetére
Ha a telefonod OTG-képes, akkor egy ilyen kábelre le szükséged:
-
Magyarország
újonc
Sziasztok!
Azt meg lehet oldani,hogy telefonra csatlakoztatni egy pendrive-ot?
Telefonomon micro/mini USB van, a pendrive pedig 2.0 verziójú.Láttam mini/normál USB átalakítót, de nem vagyok biztos benne.
Köszönöm!
M. -
Redplee
senior tag
Hello!
Volna egy fura kérdésem. Van két, jó képességű számítógépem. Tökéletesen gyors volt minden, játékok, net sebesség, böngészés. A hely ahol laktam 10mega le és 0.5 mega fel sebességű nettel rendelkezett.
Elköltöztem, az új net 50mega le és 10 mega fel. (telekom, és valami bonding kapcsolat) Speedtest szerint tudja is ezeket az adatokat... Letöltés, torrent stb sokkal sokkal sokkal gyorsabb mint a régi helyen, viszont, a webböngészés marha lassú mindkét gépen... Érezhetően lassabban töltődnek be a weboldalak. Ez miért lehet?
-
ggg666
őstag
válasz
kovacsroli #98269 üzenetére
Secure boot ki van kapcsolva?
Uefi-s a telepítő vagy MBR? -
válasz
kovacsroli #98267 üzenetére
De lehet csak usb 2.0-ba kell dugni a pendrive-ot.
-
SP4C3
veterán
válasz
kovacsroli #98265 üzenetére
Driver nélkül sehogy. Az egér helyére próbáltad dugni?
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok!
W7 telepítés után szeretnem a drivereket is telepíteni. A gep egyik porttal sem ismeri fel a pendriveot. Probalkoztam tobb pendriveval is de azokat sem. Viszont az usbs egér es bill mukodik. Mivel driver nincs, netre sem tudok csatlakozni, illetve nincs a gépben optikai meghajtó sem.
Hogyan tudnak működésre bírni a portokat? Biosban enabled
Koszi
-
Sziasztok,
Tegnap vettem magamnak egy ASUS N551JW típusú notit. A HDD helyére beraktam egy SSD-t az optikai meghajtó helyére pedig egy beépítő kerettel a HDD-t.SSD-n csak a rendszer van oda nem akarok semmi mást pakolni viszont, a HDD-re menne a letöltés meg a játékok. Az a bajom, hogy ide a letöltés max 4-5 MB/s míg az SSD-re max sávszéllel tudok tölteni. Azt gyanítom, hogy a beépítő keret fogja vissza a HDD írás/olvasás sebességét.
Lehetséges -e?
-
SP4C3
veterán
válasz
kovacsroli #98256 üzenetére
Úgy hangzik, mintha nem látná a hdd vezérlôt. Integrálod a win telepítôbe, vagy raksz újabb oprendszert.
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok w7 telepítésnél azt kapom h nem találja az illesztoprogramot. Ezt egybol a telepítés kezdetekor. Usb rol telepitenem.
Lap msi h110m
Ilyenkor mi a teendő??Köszi
-
Fecus11
tag
válasz
VoidXs #98247 üzenetére
akkor szted nem érdemes használni?USB 2.0 7.1 AUDIO SOUND HANGKÁRTYA 3D (VIRTUAL DJ, TRAKTOR) erről lenne szó.ami a gépben vn az pedig ez:Hangkártya nVIDIA HDMI/DP @ nVIDIA GT216 - High Definition Audio Controller
Hangkártya nVIDIA HDMI/DP @ nVIDIA GT216 - High Definition Audio Controller
Hangkártya Realtek ALC262 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-2] -
salgocomp
senior tag
válasz
salgocomp #98243 üzenetére
Az összes létező variációt végigpróbáltam, sehogy sem akar működni. Lehet, hogy sikerült kifognom egy gyárilag hibás lapot. A procit kukázom, ha sérült a hátulján az a kis biszb@sz akkor gondolom úgy is használhatatlan, nem volt nagy tétel. Írtam az iponnak, hogy nem működik, így szeretnék elállni a vásárlástól, veszek egy lapot procival valahol, és meg van oldva. Ha van még esetleg valakinek ötlete, akkor a hétvégén tudok még kísérletezni. Köszi a segítséget.
-
Krisszer
aktív tag
Üdv.
Van egy ML330 G3 masinám, amire feltett szándékom Ubuntut telepíteni.
Szépen be is bootol a telepítő, de mindegyik opció csak annyival tud szolgálni, hogy előjön egy fehér kurzor, és villog. Semmi mást nem csinál.
Másik pedig , hogy ha a lapra 2 HDD van kötve (master/slave), akkor a Mastert észreveszi, de hibásnak jelzi, a slave-ről neg tudomást se akar venni.
Miért lehetnek ezek, és hogy lehetne megoldani? -
toza
senior tag
3ds parental lockot hogy tuntetek el?!
sem itt ,ezeken az oldalakon nem mukodik,
mert 10 karakter, nem 8.. a szeria szam sem akar passzolni vmiert!milyen megoldas van meg!?ez sem mukodik..
koszonom..
-
Fecus11
tag
Sziasztok.Mi a véleményetek az USB port-os hangkártyákról?Érdemes használni?
-
salgocomp
senior tag
Sziasztok.
Olyan problémám van, hogy kisebbre cseréltem a procit a gépbe (Celeron G540, 1155). Megérkezett beleraktam az alaplapomba, és a gépfolyamatosan magától újraindult, még a biosig sem jutott el, csak a ventillátorok pörögtek fel. Gondoltam visszarakom a régi procit (i5 2500), azzal is ugyan ezt produkálta, sőt, proci, és minden más periféria nélkül is. El volt hajolva pár tű, mondom oké, akkor kuka. Rendeltem egy vadonat új alaplapot az iponból, ma összeraktam és ugyan ezt a jelenséget produkálja, procival, minden cuccal benne, és proci és minden más cucc nélkül is újraindul, kb 3 másodpercenként, magától, képet egy pillanatra sem ad. Az "új" procin ha jól láttam, sérült 2 dióda vagy mi a hátulján, ez gallyra vághatja az alapapot ? 3 táppal próbáltam, mind 3-al ugyan ez a gond. Előre is köszönöm a segítséget.
-
pjen
félisten
válasz
kovacsroli #98239 üzenetére
A táp ventije sem?
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok.
Összeraktam a ma érkezett pct de sajnos nen indul. A cpu debug led egyet villan es annyi. Semmi nem pörög fel. Alaplap msi h 110m. Cpu g3900
Minden tanácsot szivesen fogadok.
-
-
Spatrik
csendes tag
válasz
quailstorm #98231 üzenetére
Hm, köszi a segítséget, akkor lehet, hogy tényleg alaplaphibás, mert integrált vidikarival megy a masina és a fagyásnál a kép is össze szokott azért esni csúnyán.
Viszont most betettem egy régi vidikarit, de azzal is ugyan úgy hibázik, tehát nem tudom.. :/ Lehet táp?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
quailstorm #98231 üzenetére
Megint az lenne, mint a 306.97-es utáni nV driverrel, ami sorra ölte a kártyákat?
-
quailstorm
félisten
válasz
Spatrik #98227 üzenetére
Vidd el a Kiss Ádámhoz az majd kiszereli a füstöt belőle
Amúgy én is ezzel szopok napok óta, volt már minden, bootfloppys VGA RAM teszt, memtest, chkdsk, sfc ellenőrzés és semmi
kifagy, vagy újraindul, vagy összeomlik az nVidia driver, amiből most felrakok egy régebbit hátha...
hűtésem vanezen tudsz elindulni, nem tudom most linuxozol vagy mit csinálsz
-
mezis
félisten
válasz
kovacsroli #98225 üzenetére
Tegyél rá egy Linux-ot is. Vagy legalább hagyj neki 10 - 30 GByte-ot.
-
Shingen
addikt
válasz
Ha van benne 4 GB akkor a 64 bitest.
-
Spatrik
csendes tag
Üdv!
Az egyik számítógépem olyat produkál, hogy fagyogat (tehát megáll a kép és ennyi) és van amikor bekapcsolom nem ad semmi képet csak hangosan, maximális fokozaton pörgeti a ventilátorokat.
Szétszedtem, CMOS reseteltem, kivettem belőle a ramokat majd visszatettem, utána jó lett 1-2 hétig, majd megint ugyan ezt csinálja.
Szerintetek alaplap hibás lehet? Találkozott már valaki hasonlóval?
-
HoaryFox
őstag
válasz
4GB RAM, ezért 64 bites
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
ma érkezik édesanyám új pc-je: Msi h110m lap + g3900 proci +4gb ram.
Kérdésem, hogy milyen Windows 7et erdemes ravtelepiteni? 64 vagy 32 bit? Csak netezesre lesz hasznalva a gep.
-
HF77
őstag
üdv
lehet hogy hülyeség, de...
külső hdd-nél miért lényeges hogy?
pl 1,8" vagy 2,5"köszi
-
Voice24
őstag
Hali!
Egy gyors segítséget kérnék!
Most cseréltük le a pc-n az alaplapot és a procit, hdd, vga, táp, dvd maradt. Elvileg jól lett összerakva, mert lát mindent, de valamiért nem boot-ol, sem cd-ről, sem hdd-ről. Ha beteszem a win10 lemezt, azt is látja, ki is írja, hogy a cd-ről vagy fvf-ről való boot-oláshoz nyomjon meg egy billentyűt, de itt jön a másik gond, arra már nem aktív a billentyűzet (usb-s), nem világít a ledje, ergo nem tudok rajta lenyomni semmit.
Már eleve a billentyűzet furcsa, mert amíg világít a ledje, addig sem nagyon tudok vele mit kezdeni, hiába akarok belépni a biosba vagy boot menübe, csak nagy ritkán vesz tudomást a billentyűzetről.Tehát a biosban látja a hdd-t és a dvd meghajtót is, mégsem hajlandó bootolni. Beállításokban az van, hogy "UEFI vagy Legacy"
Lehetséges, hogy valamit mégsem jól raktam össze? Tanácstalan vagyok, pedig raktam már össze gépet.
-
Sordoran
addikt
válasz
Hunork #98216 üzenetére
1: Van egy friss bejegyzésed logout-on, eltűnik majd idővel.
2: Young Deenay - Walk On By -
Hunork
veterán
Üdv!
1. Remélem, nem hülye a kérdés: a fórumon a nevem alatt ott van ugyebár, hogy Logout Blog. Na, kérem, most zárójelben ott van mögötte egy 1-es. Ez mit jelent? Van egy engedélyre váró cikkem. Azt jelentené?
2. Itt is megkérdem, hátha többen emlékeznek esetleg:
nem ér nevetni, de ez a nóta nagyon kellene nekem és feleségemnek, de csak ennyi van meg belőle:
ismeretlen
Nagyon régi, szerintem valami x feat y szám.(90-es évek vége szerintem, de nem vagyok benne biztos)
Ha valaki tudja, kérem mondja meg!
Előre is köszönöm! -
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Este 8 körül valaki tudna segíteni skype-on keresztül VPS szerverrel kapcsolatban?
-
conexke
tag
Ez meg az azonnali kerdesek
-
conexke
tag
Sziasztok ezt akarom meg tudni meg eri e r9et nvidiara cserelni?
3d-s jatekok miatt
http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/fn:termekek-osszehasonlitasa:gigabyte-geforce-gtx-960-4gb-gddr5-128bit-pci-e-gv-n960oc-4gd-p291008061,sapphire-radeon-r9-380x-nitro-4gb-gddr5-256bit-pci-e-11250-01-20g-p322737847/
-
Lompos48
nagyúr
válasz
philoxenia #98207 üzenetére
Sajnos elszalasztottam.
-
mzso
veterán
-
fastleslie
senior tag
válasz
quailstorm #98199 üzenetére
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest