Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz haypro #101596 üzenetére
Vedd ki a vga-t, a kijelzőt az alaplapra kösd. Húzz le mindent a lapról, tápról. (Sata kábeleket, táp ellátást.)
Ha így se megy, akkor próbáld a gépházon kívül összerakni a dolgokat, talán valami zárlatot okoz.
Esetleg a lapon a power érintkezőit egy csavarhúzóval zárd össze egy pillanatra, hátha a bekapcsoló gomb rossz. Vagy egy próba erejéig a reset gombot kösd a bekapcsoló helyére. (Nekem amúgy már halt meg tápom alaplap cserekor. Bekapcsoltam, egy felet fordított a venti lapátokon, aztán kilehelte a lelkét.)[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
haypro
senior tag
Sziasztok!
Lecseréltük öcsém Phenom II X4 965 + Asrock 970 Pro3 kombóját egy i5 3470 + Gigabyte GA-Z68AP-D3-ra, azonban sehogy nem tudom bekapcsolásra bírni a gépet. (egy 500W-os 80+-os EVGA tápja van)
Még csak fel se pörög. Nem tudom, mi lehet a baj.
A táp biztos nem hibás (és igen, be van kapcsolva ), és minden össze van kötve vele. (Proci 4 PIN, alaplap 20 pin, VGA 6 pin, HDD-DVD-SSD szimpla tápkábellel)Volt már egyszer ehhez hasonló problémám, de akkor a POWER SW, RESET SW és a különböző LED kábelek normális bekötésével megoldódott. Most az összes létező kombinációt kipróbáltam már, aszerint, ami az alaplap honlapján van, meg aszerint is, amit a srác mondott, akitől vettem az egészet, de még csak nem is világít egyik LED se...
Valami ötlet?
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
Csupingo
veterán
válasz m.lala #101594 üzenetére
Ebben a fórumban egész jól kitárgyalják a témát. Itt egy egész részletes hozzászólás. Elvileg a 2 pines is tud fordulatszámot szabályozni, a feszültség változtatásával. (Gondolom a kártya tudta változtatni a fordulatszámot, akkor most is működnie kéne.) De ha olyan az alaplapod, akkor azzal is beállíthatsz egy neked megfelelő fordulatszámot.
[ Szerkesztve ]
-
m.lala
aktív tag
válasz mezis #101593 üzenetére
Tényleg hülye vagyok hozzá, meg sosem érdekelt.... akkor az átalakitóval is maxon pörögne, mint most, ergo nincs értelme, mert ugyanitt lennék, mint most molexről.....
Akkor azt áruld már el, szabályozza egyáltalán terhelés függvényében a vga 2 pinről a ventit, mert ha jól értem a szavaidat hiányzik a szabályozó ág...... akkor a vga 2 pinen nem is szabályozott soha, a gyári ventit sem? Ezt most már érdekességképpen kérdezem....maximum megnézem 7 voltról, már halk zene mellett sem zavaró egyébként, csak néma csendben ő a leghangosabb a gépben.....
[ Szerkesztve ]
Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
-
mezis
félisten
válasz m.lala #101592 üzenetére
Ez ugyan nem alakít a feszültségen semmit. Csupán a különféle csatlakozók között létesít kapcsolatot piros illetve fekete vezetékekkel. Bizonyára kihagyva a 3 vezetékes, ventilátor jelvezetékét (fordulatszám) a buliból.
Ezzel biztosan marad a fix fordulat.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
m.lala
aktív tag
Köszi a válaszokat =HG=, mezis, Csupingo!
De mivel ebben a témában szűz vagyok jól összezavartatok, lassan azt sem tudom hanyadikán van elseje
Akkor két kérdés.
Őt keresem?
[link]Biztonságos? Mert ha veszélyes a tápomra inkább hagyom a fenébe....
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz mezis #101590 üzenetére
Világos. Bár ha 10-ből 9 tápegység ezt nem bírná, akkor nem hinném, hogy léteznének ilyen átalakítók és nem adnák a termékeikhez őket. Akkor még mindig maradt 2 megoldás. Alaplapra kötni, vagy 2 pines átalakítóval a vga-ra.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
-
Csupingo
veterán
válasz mezis #101588 üzenetére
Azt nem tudom, hogy te mire gondolsz. A gyártó erre gondol. De még egy ilyenre is gondolhattak volna.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz m.lala #101585 üzenetére
Nem értek én se ezekhez, de azt olvastam, hogy pl. a molex átalakítón két kimenet van. Az egyik 7 V-ot ad a ventilátornak (lassabb, csendesebb), a másik 12 V-ot. Akár azt is kipróbálhatod. Valamint a ventilátoron gyárilag egy 3 és egy 4 pines csatlakozó van, az akár alaplapról is vezérelhető lenne szerintem. (Vagy veszel 3pin-2pin átalakítót, amit említettek.)
[ Szerkesztve ]
-
m.lala
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék, előre bocsátom laikus vagyok a témában, vásároltam kedves fórumtárstól egy vga-t szeretném megoldani a ventilátor szabályozását, mivel perpillanat molexről megy fix fordulaton..A VGA egy hd 7750, a ventillátor egy ARCTIC Accelero L2 Plus
ezeket kéne összekötnöm, remélem összelehet, a kérdésem milyen kábelt keressek?
A neve is elég vagy egy linkért is nagyon hálás lennék
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
Szerintem ez tökéletes topik lesz neked.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
HF77
őstag
üdv
fejhallgatót szeretnék venni...ahhoz tanácsot kérnék, de nem találok hozzá topicot!!
valaki tudna segíteni!
köszixiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Csupingo
veterán
válasz Timyyy #101575 üzenetére
A táp bőven bírni fogja. Legyen áramtalanítva a gép, és csak a sata kábelt és a tápot kell rádugnod. Csak egyféleképpen lehet. Csavart esetleg szedhetsz ki a másik hdd-ből, odd-ből, floppy-ból, ha azok mondjuk 4 csavarral vannak rögzítve. Keresztben akár 2 csavar is elég. A win lehet, hogy nem fogja látni elsőre, olyankor a lemezkezelőben tudod aktívvá tenni, formázni, stb, aztán már látható lesz.
-
Spet
addikt
Nem, nem kell aggódnod bírnia kellene a tápnak még kényelmesen ezt az 1 merevlemezt.
Sata kábellel összekötöd az alaplappal, illetve tápot is adsz neki. Nem kell aggódni, hogy nem látja majd a gép a merevlemezt a saját gépben, majd eszközkezelőből formázod és utána használatba is veheted.
-
varmi2
nagyúr
Rádugod a sata kábelt, és a tápot, ennyi. A monitornak nincs köze a tápodhoz. Az külön a hálózatból veszi az energiát. Ha nem jelenne meg a sajátgépen az új hdd, akkor a lemezkezelőben adni kell neki betűjelet.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Vismajor01
addikt
-
Timyyy
őstag
Sziasztok!
Winyó beszerelés előtt állok! A kérdés az, hogy mire kell figyelnem, mit tudok elrontani?Konfigom:
Asus M5A97 Pro, AMD Phenom x4 955 @ 3.2 GHz, 2x4GB 1333Mhz CSX, Sapphire HD4770 512MB GDDR5, WD10EZEX 1TB; Chieftec 400W.Egy ugyanilyen wd10ezex-et vettem, gondoltam az egyformákkal csak nem lesz bajom. Sata kábelem van, és az a másik sokszínű kábel is van szabad még (ellestem a már bent lévőről hogy mik mennek bele).
Ja, csavarokat nem adtak hozzá, azt hol tudnék beszerezni gyorsan?Nos, ami régen volt elsődleges/másodlagos téma az most hogy van? Jumper nincs már azt tudom... Csak simán rácsatizok a 2 kábellel és kész vagyok? Ugye a 400-as tápom nincs még a teljesítőképessége határán?
Holnap csatlakozik egy HD monitor is a konfighoz, azt is még bírni fogja? 24 colos samsung lesz a 19-es 4:3-as lg helyett.[ Szerkesztve ]
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
Csupingo
veterán
válasz quailstorm #101573 üzenetére
Nem tudom, valahogy az is beugrott a témával kapcsolatban. Biztos a cross miatt. (Bár inkább a twisted lehetett az a szó, amit kerestem.)
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Csupingo #101571 üzenetére
A csavart érpár az az interferenciacsökkentésre és az elektromágneses indukció kioltására van. Minten UTP és STP kábel twisted. A category szám mondja meg mennyire. Egyenes kábelen 2 méterre nem tudnád elvezetni a jelet.
A crosslink az csak simán olyan UTP, ami fordítva van bekötve ahogy mondod, két PC hálókártya-hálókártya kapcsolatra mondjuk.
Jót mondtál, meg jót akartál, csak a csavart érpár nem tudom hogy jött ide.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz eugabesz #101568 üzenetére
Amire te gondoltál szerintem, az a crosslink kábel. (Csavart érpár, ha minden igaz. Más a vezetékek bekötési sorrendje.)
Azt két gép közvetlen összekötésekor használják. Nem jó gép és modem (router) közé.
Indítsd újra a routert és a modemet, lehet, csak az a gond, hogy először van rákötve a gép.[ Szerkesztve ]
-
eugabesz
őstag
Egy hozzáértő segítségét szeretném kérni.Jól tudom,hogy a modem és a router közötti kábel más mint a routert és a gépet összekötő??
http://battlelog.battlefield.com/bf4/servers/show/pc/610c87c4-25bc-4840-bd47-bf16b3cbb4cc/IRAM-Clan-Hungary-60-Hz/
-
Csupingo
veterán
válasz Vismajor01 #101566 üzenetére
Azt olvastam, hogy a biosban külön is be lehet kapcsolni annál a lapnál az usb 3-at. Alaplapi chipset drivert is telepítettél? Jól megnézted, biztos jól van az usb kábel rádugva a lapra?
-
Vismajor01
addikt
Tipp kéne nekem:
Az előlapi USB-k közül az usb 2.0 nem megy, a 3.0 igen, részben.
Mármint ha a világítós karácsonyfát bedugom mindegyikbe, csak a 3.0ban világít.
A hordozható merevlemez bekapcsol ha a 3.0ra dugom, felpörög benne a lemez, kigyullad a fény, de nem dob fel semmit. A gép nem érzékeli, hogy bedugtam volna bármit is.
A helyzet ugyanaz, ha a hátlapi USB 3.0ba dugom.
Ellenben ha hátlapi USB 2.0-ba, akkor működik.
Ha előlapi USB2be dugom, fel se pörög, be se kapcsol, nem csinál semmit.
A merevlemez természetesen képes a 3.0ra, de visszafele amúgyis kompatibilis szal mindegy is.Az alaplap egy 970A ud3p, a giga honlapjáról leszedtem egy usb3 drivert, az végigment majd eltünt (értsd: végigment a csík és bezárta magát, utána nem kért újraindítást, semmit, csak eltünt, ami nekem fura)
A kábelek rendesen be vannak dugva, azt megnéztem.
Mi lehet a bibi?Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Spet
addikt
válasz Yrkon #101563 üzenetére
Retró topikban kérdezd meg, hátha van rá érdeklődő.
-
Yrkon
csendes tag
Üdv!
Van egy ilyenem:
"256KB SYNC Cache ModuleThis is a nice 256K Pipeline Burst PC Module. COAST L2 external cache module ver. 1.1; Fits into the COAST socket found in early Pentium-class motherboards, such as those based on Intel Triton FX, HX or VX chipsets and their VIA or SiS counterparts. IBM Part No: 01K1554"
Kép: http://i.ebayimg.com/00/s/MTA4OFgxNjAw/z/clIAAOSwoudW4GGe/$_57.JPG
Kérdésem: itthon el lehet adni (neten 1,5 dollártól 10 euro környékéig van), vagy evezzek nemzetközi vizekre (amihez nem értek) - avagy inkább kuka?
-
elfelejtette
veterán
válasz quailstorm #101561 üzenetére
MSI G41-es lapon frissítettem így, mert a biosban nem volt Mflash menüpont.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
quailstorm
nagyúr
válasz elfelejtette #101559 üzenetére
Ebben van igazság, freeDOS-szal is csináltam már flashelést, attól függ mit biztosít a gyártó. Én csak azért erőltetném a BIOS-ból frissítést, mert az a legtisztább, rendszer nélkül. Ha már van rá menüpont.
(#101560) Csupingo: létezik ilyen gép, de szerintem azok újabbak, legalábbis amivel nekem volt dolgom. Szerintem itt inkább ne legyen áramszünet, max ha dualBIOS-os a gép. @kerlac Tied csak virtual ami HDD-ről flashelne ha baj van. De szerintem ott meg nincs fenn neked.
-
Csupingo
veterán
válasz quailstorm #101558 üzenetére
Mezei pendrive-ról még nem frissítettem. Az rémlik, hogy van ilyen menü a biosomban. Viszont ha mondjuk nem sikerülne, áramszünet, vagy valami, és nem indul a gép, akkor ha be lenne dugva a pendrive, azt valahogy érzékelné és telepítené magának bios nélkül is?
-
elfelejtette
veterán
válasz quailstorm #101558 üzenetére
Én úgy oldottam meg, hogy bebootoltam Ultimate Boot CD-röl, majd parancssorban a Fat32-re formázott pendrive-ról frissítettem. Így nem kellett floppy.
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
quailstorm
nagyúr
válasz kerlac #101555 üzenetére
gigabyte, kvázi nincs kockázat, hacsak nem áramszünet
ha pendrive-ról támogat, akkor FAT32 vagy FAT16 kell csak és rámásolni a filet, de az én G41-em csak floppyról tudMindenképp E6750 alól frissíts. Itt találsz hozzá Xeon mikrokódosat. Akár azt is felteheted egyből. Aztán Aliexpressről rendelsz 10$-ért egy L5408-at, megrángatod a bajszát, és van egy frankó 4 magos géped.
Egyébként meg E8500 az egyik legjobb 2 magos Core2, 1 szálas teljesítménye elég komoly, szóval megéri a régebbi E6750-ről váltani.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
-
kerlac
őstag
válasz Csupingo #101554 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a választ. Win 10 van a gépen, frissen telepítve, ez egy elég régi masina, 10 éve volt a gémer gépem, 5 éve nyugdíjaztam, azóta anya netes gépe, de elszállt mivel elszállt a VGA, megkapta a rgéebbi GTX560Ti kártyámat, gondoltam ez alá kis proci tunig sem ártana.
Végigolvasom az opciókat, a win-es felé húznék, floppy meghajtó nincs a gépben, usb kulcsot nem tudok csinálni, másik kettő marad. Kérdés hogy egy E6750-ről 8500-ösre érdemes ez kockáztatni...
-
Csupingo
veterán
válasz kerlac #101549 üzenetére
Talán a windows-os frissítés is működne, az általában a legegyszerűbb, bár sokan nem tartják túl biztonságosnak. 3 lehetséges megoldást javasol a gyártó.
-
quailstorm
nagyúr
válasz kerlac #101537 üzenetére
Windows flash most nem játszik.
USB kulcs vagy rosszabb esetben floppyra ki kell tenni a BIOS-t és felteszi magának.Fent a revízióválasztóra ügyelj!!!!!
E8500-at biza csak az utolsó BIOS óta kezel, úgyhogy régi proci vissza, BIOS frissít.
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Barátnőm, hozott egy pendrive-ot amire rámásolt magának egy dvd-t. Nem igazán tudom hogy mit kéne vele csinálni vagy egy audio_ts mappa egy video_ts mappa, a video ts mappában van egy vob amit vlc lejátszik ugyan de beletekerni nem lehet, és pár n perc után lemerevedik a kép.
Mit tudnék csinálni hogy nézhető legyen?
-
joe-ker
senior tag
Adott az alábbi config:
Gigabyte GA-B85M-D3H-A Új!
Intel® Core™ i5-4460 Új!
Gigabyte Geforce GTX 160 6gb Új!
Kingston 120GB SATA3 HyperX FURY Új!
FSP 550W Raider S 550 Új!
A többi a régi gépben volt
8gb (2x4) Kingmax 1600 mhz
500gb Seagate Barracuda
1TB WD blue
hosszabb használat után szercsegő hangot lehet hallani,kb 1mp-re.
Belehallatszik a fülesbe valamint ha fel van csukva a villany, akkor azon lehet látni hogy elhalványul.
A gép kb 1 hónapja lett összerakva.A vga csak 2 hete van a gépben de a régivel is produkálta ezt a hibát,teszem azt hozzá hogy nem az összerakás óta hallom a szercsegést.
Nem tudom behatárolni a hang forrását.
Milyen gond lehet? Előre is thx!
Táp talán?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz forintuser #101541 üzenetére
Tipikus 'Windows 10 éppen frissítést keres' jelenség is lehet.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Csupingo
veterán
Lehet akár memória hiba is. Rossz vga driver. (Hibás a virágbolti verzió, ha az...) Bányászvírus a gépen: roguekiller -t vagy malwarebytes -t futtatni (vagy mindkettőt ). Win energiagazdálkodás teljesítménycentrikuson legyen. Valamekkora lapozófile legyen engedélyezve. Akár játékon belüli beállításokkal is lehet játszani. (Elfogy a vram?)
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
Report alapján a GPU-t mondanám.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
forintuser
őstag
Sziasztok.Az melyik komponens gyengeségre utal, ha játék közben( nagy igénybevételnél) pár másodpercre megfagy a kép, és csak búgó hangot ad? (Shadow Warrior 2)
[ Szerkesztve ]
Holnapkészítést vállalok.
-
Csupingo
veterán
válasz kerlac #101539 üzenetére
Azt neked kell eldönteni. Csodát már egyik procitól se kell várni. Másik lehetőség, hogy kicsit tuningolsz a mostanin és eléred a másik szintjét simán. Esetleg egy izmosabb 4 magost szerzel bele, azok még használhatóak. Bár bios frissítés akkor is fog kelleni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-
kerlac
őstag
Sziaszok!
Az alábbi gépbe cseréltem procit,
Gigabyte P35C-DS3R
Intel core 2 duo E6750 2.66ghz Intel core 2 duo E8500 3.16ghz 1333
GAINWARD GTX560Ti 1GB
Chieftec 440w
RAM 4GB 2x2GBDe nem tudja betöltenia wint. Úgy nézem mpedig az alaplapnak kezelnie kell, mi lehet a baj??
-
Csupingo
veterán
válasz siebener #101531 üzenetére
Sok írás kering ezzel kapcsolatban a neten. Valamelyikben csak megtalálod a nálad működő megoldást. Többnyire a windows updatert tartják felelősnek. De roguekiller -t vagy malwarebytes -t is lefuttathatsz, hátha valami rondaság okozza a gondot.
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok! Valaki otthon van fedélzeti kamerákkal kapcsolatban? Milyet ajánlanátok ár/érték arányban? Előre is köszönöm a segítséget!
-
kr1st0f
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogyan kellene kiirnom CD-re a számokat, hogy autoban vagy HIFI kijelzőjén láthassam a track neveket?
-
Morgal
aktív tag
Sziasztok adott, egy nem túl régen vásárolt gép Windows 7 rendszerrel. Rendszeresen csatlakoztatva vannak hozzá külső merevlemezek: 2TB Samsung, 2x2TB WD, 640GB WD (rack dokkolós).
Mi az oka annak hogy néha felismeri a gép őket néha pedig egyáltalán nem? Korábban is Windows 7 volt a gépen és nem volt gond vele, az újratelepítés óta csinálja ezt és már külön betűjeleket is adtam neki a Lemezkezelővel, ideig óráig ment, most megint nem.
-
siebener
aktív tag
válasz Apollo_21 #101507 üzenetére
Köszönöm a választ.
Igen, tudom. Nem ez a lényeg.
Annyira se vagyok amatőr, hogy ha megnézem a feladatkezelőben, akkor lássam, mi okoz gondot, ahogy az is eléggé feltűnő, hogy az svchost leállítása után a gép tökéletesen működik, és a sebességével sincs gond.
Egészen addig, míg nem jelenik meg újra az a bizonyos svchost. -
tankraid
aktív tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy: van egyszer egy monitorom, meg egy tv.
A videokártyán csak egy HDMI bemenet. Van valami elosztó amivel a gépre köthetném a tv-t is meg a monitort is és tudnék váltani a kettő között anélkül, hogy kábeleket keljen dugdosni?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Csupingo
veterán
válasz wmarci #101516 üzenetére
Nálam a memória volt rossz, mikor mindent egybe vettem. (Alaplap, proci, memória) Határozottal izomból tedd be őket, a füleket be lehessen kattintani. Ha 2 db van, akkor egyesével próbáld őket. Első körben semmi se legyen rákötve a gépre: hdd, odd, videókártyát se tegyél be. Az alaplapra kösd a kijelzőt.
-
wmarci
senior tag
Egy be quiet! Pure Rock van egy i5 6500-on. Kapott rendesen pasztat es be is van pattintva rendesen az alaplapba. A 24 es 8 pines is, (ami 2x4). Mindegyik + - jo helyen szoval egyelore tanacstalan vagyok. Tenyleg az lesz hogy elolrol az egesz hazon kivul.
[ Szerkesztve ]
-
toza
senior tag
válasz #65675776 #101517 üzenetére
hutobordat is mond.!! hatha ojan gyagya h elefelejti rarakni es rad lesz morcos utanna.!
8 pin meg 24 pin helyen van e?!ram bekattant rendesen!? cpu sarka jofele nez?! pasztatol csucsog e rendesen? huto fan bedugva e?! power gomb megfelelo pineken e van ?! e ?! stb
[ Szerkesztve ]
szegyen a futas,de faraszto...
-
törölt tag
válasz wmarci #101516 üzenetére
Pl kösd le az előlapi power gombot, és az alaplapon levő két bekapcsolásra szolgáló tűt zárd össze valami fémmel. Ha úgy indul, akkor a nyomógomb, vagy a vezetéke rossz.
Emellett lehet nem hátrány kiépíteni az egészet a házból, és azon kívül összerakni, kipróbálni. (Ezzel a zárlatok lehetőségét lehet kizárni.)
Persze ha csak táp és lap van, semmi más, akkor az nem is fog indulni. Bár gondolom nem ez a helyzet.
Speakert bekötni, és ellenőrizni, hogy csipog-e valamit. Illetve apránként összerakni a gépet. Elsőre csak a ténylegesen nélkülözhetetlen dolgokat beépíteni (lap, proci, egy darab RAM, ha nincs IGP, akkor VGA) és ellátni táppal.
-
wmarci
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy most vettem alkatrészeket a pcx-ből, összeraktam és nem indul.
Táp: FSP Hyper M 500W
Lap: Asrock B150M ProPanel ledek minden jol össze van rakva, már tízszer leellenőriztem, sőt egy másikkal is összevetettem, ami működik . A ház egy Zalman Z9 Neo és fent a ledek világítanak de a bekapcsoló gomb nyomogatására majd heves nyomogatására sem kapcsol. Van olyan ellenőrzési mechanizmus, amivel elindulhatok, hogy hol lehet a hiba?
Köszi
-
rokendrol
senior tag
okés probléma megoldva
-
rokendrol
senior tag
segítség sony xperia Z1-em van,lefagyott a teló teljesen,rezeg és nem lehet lekapcsolni. aki tud segítsen!!!
-
Sanyabá
senior tag
Ebben kérnék segítséget: TruBrite® HD-LED kijelző és az IPS mit jelent, ill .melyik a jobb?
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Atesz 666
aktív tag
Üdv mindenkinek.
-Volna egy nagyon fura kérdésem.
-Adott a Tchibo magyar weboldala ahonnan lehet bármit rendelni és vagy házhoz vagy egy általam kijelölt boltban vehetem át az árút.
-A kérdés az lenne,hogy ha én a Tchibo Ausztria-i webshopjából rendelnék valamit(mert ott jóval nagyobb az árú választék stb) akkor azt is ki(postázzák)hozzák,természetesen házhoz?
A válaszokat előre is mindenkinek nagyon köszönöm.
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
rob83
aktív tag
Sziasztok.
T-home cisco epc3925 modem után kellene switch t-homos ip tv box, ps3 és smart tv menne rá.5 portos elég lenne milyet érdemes venni ami nem drága? Ezt néztem,csak nem tudom,hogy az ip boxnak jó e?
[ Szerkesztve ]
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
Apollo_21
addikt
válasz siebener #101505 üzenetére
Hali,
tegyük fel tudod...akkor azt is hogy a Windows része és elég sok folyamat futtatását vezérli alapesetben.
Ha kilövöd nagy esély van rá hogy használhatattlan lesz a gép..de azért mert épp egy szükséges folyamat struktúra áll le azért mert neked nemtetszett h fut az svc
Álatlában ebből nemis 1fut 1xre..én nembántanám, máshol keresném a gondot.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
-
siebener
aktív tag
Üdvözlet.
Kezdjük ott, hogy tudom, mi az az svchost.exe.
A kérdésem csak az, hogyan tudnám véglegesen leállítani?
Feladatkezelőből lelőve következmény nincs, vagy legalábbis nem veszem észre, viszont elég hamar újra elindul, és használhatatlanná teszi a gépet. (CPU és memória is stabil 95-99% körül)
Van megoldás arra, hogy leállítsam, és többet ne kelljen vele foglalkoznom? -
toza
senior tag
megoldodott.. koszi..
most ezt keresem,vennek! hol lehet talalni.. itt nincs azt irja ..!
PC2202-HM65 alaplap..
vki tod forrast!? legyszives. koszi
-
toza
senior tag
udv..
vki segitsen mar legyszi..!!ezt v ilyet sztnek megvenni!!
hol talalok masik oldalt vagy akarmit!?innen nem megy vmiert!!!
koszonom..
[ Szerkesztve ]
-
zolisx4
őstag
Köszi a segítséget akkor más alternatívát kell keresnem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest