Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Tudom, hogy van külön torrent kliensekkel foglalkozó topik de nem biztos, hogy az a gond....
Szóval a szituáció :
A gép bekapcsolása után a BitTorrent 7.9.8 kliens elindul de nem hajlandó seedelni.
Azt írja, hogy az állomány nem található.
Pedig a megadott mappában ott van.
Ellenőriztetem vele és azt követően megy a seed, rendesen.A gond az , hogy minden PC bekapcsoláskor el kell ezt játszani vele....
és majdnem 500 db torrent esetében ami kb 5-6 TB-ot foglal az borzasztó hosszú folyamat.Win 8.1-et használtam korábban és , akkor minden rendben volt.
Frissítettem a rendszert Win 10 Pro-ra.És ha emlékeim nem csalnak , akkor azóta jött elő ez a hiba ..de nem 100% !!!
Próbálkoztam a kliens teljes törlésével és újratelepítésével de nem oldotta meg a hibát.
Valami ötlet ?
Azon kívül, hogy telepítsem újra és tisztán a Win-t...mert ezt távvezérléssel nem tudom megcsinálni !
Én németben ..a gép meg Mo-n ! -
conexke
tag
sziasztok azt szeretnem meg tudni 120k ert milyen gepet tudnek amd fx legyen a konfig
-
ViharVadász
őstag
Sziasztok!
Anyám nagyon szeret játszani a Honfoglaló játékkal, de sokszor van az a probléma, hogy amikor számokat kell beírni egy kérdésre, nem tud, mert a kurzor nincs ott ahova be kellene írni - tehát rá kell kattintania a játékra, hogy tudjon beírni. Tehát mintha félrekattintana az oldalon, hogy ne a Flash alapú játék legyen irányítható. Ezt elég gyakran csinálja, és hát valóban elég idegesítő tud lenni, amikor gyors akar valaki lenni, de amiatt nem tud nyerni mert még mielőtt ír oda is kell kattintania a játékra, hogy be tudja írni a számot. Nem kattint félre, bár laptop van de a TouchPad ki van kapcsolva, szóval ez se zavarhat be. Erre tud valaki megoldást, hogy mi lehet a probléma? -
-
minek?:S
őstag
Srácok! Nem rég áttértem egy kis időre dVGAról integráltra és azóta belassult a gépem.. néha, ha bekapcsolva hagyom éjjelre, reggelre befagy.. ami annyira talán nem is idegesítő, de LOL közben is van, hogy egy meccsen 2x 3x kifagy a gép úgy, hogy csak a táp ki-bekapcs segít. Valakinek valami ötlete, hogy miért van ez és mit lehet vele kezdeni?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Kristof_94 #99488 üzenetére
Akkor nézd meg, hogy nem lóg-e rájuk kábel, vagy akadt be a fogak közé bármi.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Kristof_94 #99486 üzenetére
Még így is lehet HDD és venti is. Mindkettő megszüntethető a gép forgatásával.
-
toza
senior tag
válasz
Kristof_94 #99482 üzenetére
huzd le az extra hdd-t... ha nem kattog-azzal van baj .
vagy huzd le mindkettot ha kattog a ventillatorba log be vmi..
vagy a tappal is lehet gond..stb. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Kristof_94 #99482 üzenetére
Ventilátor is lehet.
-
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
Egy pár hete/hónapja valami kattogó hang jön a gépből. Pl. most is folyamatosan kattog, de van amikor elhallgat vagy csak már nem tűnik fel... Beindításkor azonnal jelentkezik a dolog. Merevlemez gond lehet?
Kettő van: az egyik egy Samsung SSD 840 EVO 120GB és egy Samsung HD103SI 1TB.
A Hard Disk Sentinel az SSD-nél 92%-os kondíciót ír, 199 napja működik. A másik 85%-os kondíció, 729 napja működik, ennél viszont ilyet ír a teszt: "A lemez önteszt során talált 1 hibás szektort.
1389 hiba fordult elő adatátvitel során."Közben észleltem valamit: linkelek két képet. Kivettem az asztalom gépháztartó részéből a masinát, már ameddig a kábelek engedték. Az első képen a gép úgy áll, ahogy a tárolórészben szokott, a második képen kicsit elforgatva. A lényeg, hogy a második képen látható állapotban a kattogás teljesen megszűnt. Ez mi lehet?
[ Módosította: philoxenia ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz
matyi012345 #99480 üzenetére
Igen.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
matyi012345 #99478 üzenetére
Fura, ezt az ASUS lapok általában jól lövik be. A Gigabyte hülyesége, hogy induljunk 1200-on túl, és maradjunk is ott.
-
matyi012345
őstag
CPU hűtőt szeretnék és a CPU FAN csatlakozóba van dugva annak megfelelően. 100% terhelésnél 36 fokos a CPU 28 fokos szobában, idle meg gyakorlatilag ~ szobahőmérséklet +3-4° és a hűtő 500-2000 RPM helyett 1300-1600 RPM-en szabályozza magát, minden ok nélkül. Ezt szeretném lejjebb venni.
BIOS-ban bármit állítok, semmi eredmény, ugyanaz marad minden, a leírás alapján sem változik.
AISUITE semmi eredmény szintén. Video-k alapján ahol állítani lehetne, nekem ott egy sárga háromszög van.
-
VoidXs
nagyúr
-
Vakegérke
félisten
válasz
matyi012345 #99474 üzenetére
Elnézést, hogy közbekotyogok, de ha a CPU hűtőt akarod szabályozni, arra van lehetőség a BIOS-ban, 42. oldal. A ventilátor kábelét a CPU_FAN csatlakozóba kell dugni, 11. oldal.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
matyi012345 #99474 üzenetére
Rosszul mondtam, nem kiegészítő kell neki, hanem konfigfájl. Egyébként a beállításokban manuálisra kell állítani a PWM-eket, az is ugyanazt csinálja.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
matyi012345 #99472 üzenetére
Ha van zöld, arra rakj potit, ha nincs, akkor a sárgára. Egyébként egy kiegészítővel Speedfan-ből működik az állítás.
-
matyi012345
őstag
Üdv!
Hogy lehetne a legegyszerűbben és legolcsóbban megoldani 1 darab 4pin PWM venti szabályozását? Szoftveresen sehogy nem megy, már ráolvasást is próbáltam. Potméteres megoldást keresek. Az is jó ha teljes egészében kézzel állíthatom, de az is ha kompenzálni tudom az automatikát. Egyetlen darabról van szó, tehát egy 4 potis szabályozót nem szeretnék emiatt venni, csak ha nincs más megoldás.
-
toza
senior tag
válasz
kromatika #99468 üzenetére
kinabol usbst talalsz csomot 500-1500 huffert mindket fajtat..ebay v chinabuy stb
blututot erdemes usb hosszabitoval jobban "lathato" helyre rakni..billnel egernel kesik lagol..sok szerencset..
-
toza
senior tag
hello..
xbox 360 slim kabel csere(belso sata cserelve lett) utan sem latja az internal hdd-t!!
felporog,kikapcsol ha menetkozben le van huzva ,de nem latja sorage ban..
vki tud erre megoldast!?
(kulso usbs kent mukodik, de inkabb beleraknam.2 kulonbozo hdd vel is probaltam ..ua az..
xbox topikot linkelni felesleges,azok nem tudnak semmit,csak jatekokrol beszelnek allandoan.)
koszi.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.segítséget szeretnék kérni.1150-es Asztali Pc -be szeretnék,Bluetoth adaptert,és wivi adaptert venni.Vagy USB-s,vagy pci slotba rakhatót.(attól függ melyiknek jobb a jelé erőssége.A lényeg hogy win10 64bit kompatibilisek legyenek,és lehetőleg olcsón szeretném megúszni.Kérhetnék ajánlásokat?
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Milyen kábellel tudok egy SSD-t laptophoz csatlakoztatni kívülről? Az SSD-hez adott útmutató képeken egy usb - SSD oldalról széles csati kis kábelt mutat a kép, de mi is ez pontosan?
köszönöm előre is!
-
wolfman
veterán
SSDm van de ezt is képes elgondolkodtatni. Persze ezt már nem olyan mértékben mint egy HDD-t, de érezem és látom hogy lassabb a windóz, pörög az avast ikon mint a marha, gondolkozik. Enélkül pedig van benne sok minden más védelem és rohadt gyors. Sok évek óta nem volt vírusom se fájlrendszervédelmem. Így is fog ez maradni, akkor inkább mondja azt a windows hogy nincs védelmem.
-
wolfman
veterán
válasz
Kékes525 #99451 üzenetére
Pedig mocskosul nem fogom bekapcsolni. Az Avast az egyik kedvenc vírusírtóm, de a fájlrendszervédelme kb 40%-ot lassút bármilyen rendszeren, szóval tökéletesen megvagyok nélküle. Nem hiányzik hogy minden fájl futtatása előtt átvizsgálja azt, a fájlok másolásáról nem is beszélve.
-
SP4C3
veterán
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Nem tudom ki találkozott már ezzel a "problémával", de nem találok rá megoldást.
Windows 10-et használok (de ez a jelenség windows7-en is megvolt) Avast vírusirtó kíséretében. Mivel ebben van tűzfal is, ezért a windows tűzfalát kikapcsoltam. Minden rendben minden oké egy dolgot kivéve.
TuneUp programban a javasolt problémák helyreállításánál mindig azt írja, hogy nincs telepítve vírusirtó program, pedig ugye ott van az Avast fent. Megnéztem most a windows vezérlőpultjánál a Biztonság és karbantartás fül alatt és ott is azt írja a winfos hogy az Avast ki van kapcsolva. Eddig még nem is lenne baj, de ha be akarom kapcsolni ezt bizony nem engedi. Hiába kattintok rá, semmi az ég egy adta világon nem történik.Erre keresek megoldást!
MEGJEGYZÉS: Az avastal nem telepítettem a fájlrendszer védelmet, lehet hogy pont ez kellene neki?
-
mezis
félisten
válasz
hitvanyalak #99443 üzenetére
Egy szakemberrel nézesd végig az összes elérhető vezetékkötést, a villanyórától az utolsó konnektorig.
(Alumínium vagy rézvezeték ?) -
SP4C3
veterán
válasz
Fecogame #99447 üzenetére
És most minden hozzászólásod végén ott lesz a 10MB-os gif, ami nem látszik, #BestTrollEver
-
SP4C3
veterán
válasz
#65675776 #99445 üzenetére
A kedvedért újratelepítettem, hogy ne legyen "gányolás", eredmény: még lassabb lett. Ezzel tudom kizárni és nem hibáztatok senkit, hanem meg akarom oldani, pont azért nincs service, pont azért tiltottam le a "frissítéseket", hogy ne 30mp-ig gondolkozzon mielőtt rájön, hogy "hé, indulni kéne'". Ember nem linuxon akarok win-es steam-et indítani. Ezzel az erővel, akkor steam developer-ek is gányolnak.
-
törölt tag
-
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok! Nagyon fontos lenne, hogy megoldást találjak!
Samsung LED TV 6-os valamilyen U széria van otthon. Ha bármilyen elektromos tevékenység történik,pl.: a hűtő elkezd dolgozni, vagy felkapcsolom a fürdőben a villanyt, esetleg a botmixer beindul, akkor 10-ből 6-7-szer elmegy a kép egy pillanatra, majd újra visszajön, szépen kiírja a forrást, és mintha mi sem történt volna. Új építésű társasház 10 éves. Kicsit kezdek aggódni, hogy a vezeték a rossz, vagy a számítógép esetleg, ami rá van kötve, nem akarnám, hogy baj legyen.
Mit tudtok javasolni?
Előre is köszönöm. -
Rimuru
veterán
válasz
Fecogame #99436 üzenetére
Nem kell annak sok kepnek lenni, ez egy 1x1pixelt tartalmazo gif, ami moge 10MB random adatot irtam.
-
SP4C3
veterán
válasz
#65675776 #99438 üzenetére
64 bites Win-en a Steam Service nélkül nem is működik a Steam, tehát lennie kell. -
Win10Prox64 és nincs steam service, miért ne működne?!
Mezei júzer nem tudja letiltani, nincs rá beállítás a steam UI-ben.
A steam szarvice-nek annyi a dolga, hogy elnyomja a UAC-t, amit sohasem használtam, mert egy vicc.
-
Hogyan tundék 1x1 pixel méretű gif-et gyártani, ami minnél nagyobb méretű ( 10+ MB-os )?
-
kromatika
veterán
Sziasztok adott egy WD 500GB 7200RPM vinyo.Fiatal 15 napos 100/100.problémát jelent e hogy fóleg induláskor és utána kb 2 percig ciripelő hangot had.Nyugalmi helyzetben nem.De ha progit telepítek akkor igen.Még az asztalba le rakva puha felületen is.csatolok hd sentinel,smart,őn tesztés cristal sebesség tesztet.,és olvasási képet.A ciripeklés miatt valószínű hogy hibás lesz?vagy maradhat használatban?Köszi előre is a válaszokat.
-
cheatergs
senior tag
Halisztok!
Wacom Intuos rajztáblához tudnátok ajánlani olyan micro-USB-s kábelt (1 méter), aminek lapított a műanyagfeje?
A gyári nincs meg, amik vannak idehaza, azok meg nem férnek bele a mélyen ülő vájatba.Előre is kösz!
-
Vakegérke
félisten
-
Hunork
veterán
-
Fecus11
tag
Szasztok.Tudna vki segíteni?A gépemből kivettem az SSD meghajtómat amin az op.rendszer volt telepitve mert masik gépben akarom használni.Maradt a régi gépemben egy 500GB os HDD amire felakartam telepiteni az op.rendszert,bootolható NTFS formátumú pendrive ról.(az ssd ét is erről telepitettem egyébként)viszont a boot menüben nem ajánlja fel az USB funkciót csak a HDD ét látni és a lemezmeghajtót.Mi lehet a baj sztetek?Milyen beállitásokat csináljak a boot menűben?
-
Hunork
veterán
Fentebbi kérdés megoldva, törölve.
Inkább nem részletezem.
-
Hunork
veterán
Üdv!
Érdekes kérdésem lenne: alaplap/cpu...stb csere megvolt, minden szép és jó. Azonban van két DVD íróm, egyik LG, másik Samsung. Ezek eddig működtek rendesen. Mindkettő Sata csatolós.
Azonban most felpörgeti a lemezt, majd kiadja, és kiírja a Win, hogy helyezzek be egy lemezt.
Alaplap: MSI B150M Mortar. Bios-ban csak AHCI opció van, nics a régi sata-Ide- kompatibilitás...stb.
Mi a gond, mi kerülte el a figyelmem, -
siebener
aktív tag
Üdvözlet.
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy Polaroid p32led13 típusú tv.
Eddig egy set-top boxon keresztül fogtuk vele az ingyenes adást. Egy szép napon azonban bedobta az unalmast.
A tv elején lévő led bekapcsoláskor villogott, de nem történt semmi más. Néha felvillant egy kék képernyő, de azonnal el is tűnt, a tv nem kapcsolt be.
Kipróbáltuk másik set-top box-szal, azzal működött, egészen idáig.A hibajelenség tehát a következő: a tv led lámpája ütemesen villog (5 villogás, hosszabb szünet, majd kezdi előröl), néha feldob egy világoskék képernyőt, ami azonnal eltűnik, viszont be nem kapcsol. Tegnap este már eljátszotta egyszer, akkor kb 20 perc után bekapcsolt.
Van valami ötletetek?
-
Armahun
addikt
Srácok nagy a baj!
Megmurdelt a merevlemezem és a win 10 helyett egy hetest telepítettem.
És most az aláírásomból eltűnt a kis sárkány képem.
Mit kellene telepítenem hogy meglegyen?
-
Apollo_21
addikt
válasz
hitvanyalak #99408 üzenetére
Frissítése frek?
Tehát hogy esetleg a monitoron esetleg nem 60 hanem 59? nálam pl ugyvan...és ezáltal hogy a tvn meg 60..máshogy? -
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok!
Ha a felbontást játékban vagy csak az asztalon full hd-re állítom,sötétebb lesz a kép. Samsung fhd6-os széria tv. Bármi ötlet? Az nvidia driver frissítés nem segített... -
littlejohnny
aktív tag
Halihó! Van egy számomra érdekesnek tűnő problémám. Teljesen szűz telepítésű Windows 10 Prof esete egy HP Laserjet Pro MFP M125NW-vel. A nyomtató feltelepítése után tesztoldalt simán tudok nyomtatni. Viszont bármi más programból szeretnék nyomtatni, semmit nem nyomtat a készülék, s a nyomtatási sor is üres marad, de látszólag megtörténik a nyomtatás.
Ha rendszergazdaként indítom a programokat amikből nyomtatni szeretnék, akkor simán tudok nyomtatni. Viszont úgy gondolom, hogy nem ilyen módszert kellene választanom tekintve, hogy például így emailmellékleteket levélből egyáltalán nem tudok közvetlenül nyomtatni, csak akkor, ha előtte lementem őket, majd betallózom a szövegszerkesztőbe/táblázatkezelőbe (az irodai csomag amúgy OpenOffice. Ha duplaklikkel akarom megnyitni a vele készült állományokat rendszergazdai jogosultsággal, akkor nincs hozzá megfelelő jogom címszóval nem engedi...)
Esetleg ötletek, hogy mit próbáljak? -
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Van egy 300Wattos HQ inverterem és kipróbáltam az usb portját telefontöltésre.
Arra lettem figyelmes, hogy pislákol a piros led ami alatt felvan tüntetve a jelzés okai:
-Alacsony akkumulátor kapacitás
-Magas hőmérséklet
-Magas töltésUsb-én töltök egy kis telefont (nem okos) és bepislákól?
A másik kérdésem a töltőkkel kapcsolatos.
Ha van nekem egy 1500mAh-ás akkum és szeretnék venni pl egy Hama töltőt, de nincs csak pl 1400 és 1750mA-es melyiket érdemes megvenni.
Végül az utolsó kérdésem.
Gondolom lerágott csont a lítiumion akkumulátor és a töltési folyamata, de szeretném magam részére egyszer és mindenkorra tisztázni mi is az igazság.
Volna itt egy cikk mi bemutatja egész részletesen diagrammal egyetemben, hogy mi a folyamata egy Li-ionos akku töltésnek.
A neten olvasni pl egy okostelefon kijelzője 100%-ot mutat az akku kapacitásra, akkor nyugodtan leválasztható hálózatról mert a töltő védőáramköre úgy is szétkapcsol.Most a cikk szerint 3-4 órát töltök vagy max 2 órát, ha pl egy 2000mAh-ás akksit nézek és a töltőjét ami1000mA?
-
Hunork
veterán
Üdv ismét!
Saját topik még mindig a számomra megfizethetetlen kategóriákról elmélkedik, vagy a barkácsolásról. ismét billentyűzet kérdés: Ha Asus, akkor a Cerberus Gamer milyen minőséget képvisel? Ebből kettő is van, a sima és az Arctic. Az Arctic miben különbözik a simától? Valakinek személyes tapasztalat?
-
sutyesz96
őstag
válasz
philoxenia #99387 üzenetére
GTA V el se indul rajta, próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest