Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispx
addikt
válasz
marec1122 #59596 üzenetére
Profil mappa
A key3.db és a signons.sqlite-ban tárolja. -
marec1122
senior tag
sziasztok!
azt szeretném megkérdezni hogy lehet 0 ra gyalulni a mozillát? eladom a gépem és a mentett jelszavakat szeretném eltüntetni.
-
Melack
veterán
válasz
padi68 #59593 üzenetére
To resolve this issue, start the Event Log service. Then, start the Task Scheduler service. To do this, follow these steps:
Note You must have a computer administrator account to follow these steps.
Click Start, click Run, type services.msc, and then click OK.
Right-click Event Log, and then click Properties.
In the Startup type box, click Automatic, click Apply, and then click OK.
Click Start, wait for the progress bar to complete, and then click OK.
Right-click Task Scheduler, and then click Properties.
In the Startup type box, verify that the startup type is set to Automatic.
Click Apply, and then click OK.
Click Start, wait for the progress bar to complete, and then click OK.
Exit the Services snap-in. -
Geller72
veterán
válasz
Norbi0517 #59588 üzenetére
AMD-s lapoknál elég sűrűn beleszaladtam ilyenbe. Főleg régebben. Most is van olyan Intel lapom, ami a tápjaim 80%-val el sem indul. Itt is vannak ATX szabványok, amiknek meg kell felelniük a hw elemeknek. Nézd meg a lap specifikációjában az igényeket és a tápnál úgyszintén. Annyi, hogy a tápon többnyire fel van tüntetve.
-
kispx
addikt
válasz
Rabbitf_24 #59589 üzenetére
-
Rabbitf_24
addikt
Hi
van itt a PH!-m az Xbox one-nak külön topic? Nem találom sehol. Ha valaki linkelné azt megköszönném.
@kispx:
-
Norbi0517
csendes tag
sziasztok
990fx extreme 3 nal talalkozott valakimolyannal, hogy elso bekapcsolasra sose kapcsol be, csak ha tap fokapcsolo lekapcs,vissza, es ujra gep bekapcs. a tap 500wos, de csak ennyit tudtak telefonba fejbol mondani. tappal lehet valami? most lett osszeteve a gep ujonnan -
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Miért van az, ha beírok a google-be egy szöveget majd rányomok az okéra, megnézem az adott oldalt, majd visszalépek a google-be, eltűnik a beírt szöveg? Annyira idegesít, hogy minden egyes google visszalépéskor be kell írnom ugyanazt a szöveget Már egy jó ideje szórakozik velem!
-
pjen
félisten
válasz
bolyhos bari #59577 üzenetére
egészségedre,és elnézést.
-
tomi5244
őstag
Hali!
Van egy MS Wireless Desktop 2000 . Ma szereltem a gépem, rakosgattam, forgattam ide oda és frankón beletörtem az usb-s adóvevőjét
Szerintetek belehet szerezni külön is ezt az eszközt? Nem szívesen dobnám el a 8-9 ezer forintos egér+bill kombómat...
Ti mihez kezdenétek?
Köszönöm!
T -
b.kov
senior tag
Köszi mindenkinek a választ !
Nem egybegépet rendeltem, hanem "gépösszerakó"-val raktam össze, így az alkatrészekre van garancia, nem magára a gépre
Ezzel nincs gond. A válaszokat pedig köszönöm !
-
freelanced
addikt
Hello! Van PH-n esetleg olyan topik ahol a továbbtanulással kapcsolatban lehetne kérdést, feltenni, vagy tudna valaki segíteni esetleg? Privát lenne a legjobb!
Köszi előre is!
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem PC-t összerakással együtt, viszont optikai meghajtót itthon fogok bele szerelni. A kérdésem az lenne, hogy szoktak-e üres tápkábelt hagyni? És ha nem, akkor mi a teendő? -
válasz
Geller72 #59562 üzenetére
Nekem is kézmeleg, de van infrám és én fasz megmértem neki, hogy kinyaljam a seggét és elvigye. Erre azzal jön ez sok. Meg, hogy nem e dohányfüst szagú az adapter, de van egy lista amit kérdezett. Pl h tartja e stabilan a feszt és mennyit esik ha terhelem, meg ha terhelem nem e kezd el melegedni hirtelen irreálisan nagyon Villany menne róla amúgy. Na mondom... DE mindenre írtam, erre a 44 fok sok.
Lompos48! Feladtam! Naponta többet elvisznek, érdekes másnak jó.
-
-
roland_17
tag
Nvidia Optimus D3D9 DLL FIX
Végre van megoldás az Nvidia Optimus-nál tapasztolható problémára, miszerint ha egy játékban használni szeretnénk valamilyen overlay plugint d3d9.dll hozzáadásával, akkor nem látja a játék az Nvidia kártyát, csak
az integrált videókártyát.Nekem Lenovo Y570-em van, i5 + GT 555M.
rFactorral szoktam játszani, de ez ideig kénytelen voltam az integrált kártyát használni, mert az rFdynhud, vagy MAP plugin d3d9.dll-je miatt "láthatatlanná vált" a GT 555M. Ezzel a d3d9.dll FIX-el minden működik tökéletesen!!!!Sajnálom, hogy csak másfél év után sikerült megoldást készítenie valakinek, de végre megvan!
Az oldalon a hozzászólásokban példákat is találhattok a konfigurálásra, ha több plugint is szeretnétek használni egy adott játékban, sőt, ha jól vettem ki, akkor STEAM-es játékokkal is működik.Ez lenne a megoldás a problémára
Csak nem értem hogy mit kell vele csinálni -
Geller72
veterán
Ha van mobilnetes usb-s szarod, azon is van hely, ahova pakolhatsz..
. Az is igazából egy pen drive is. Legalábbis az enyém(ek) az(ok). Valamint telafon micro sd..aztán azt is bele lehet rakni a tanár laposába, max egy adapter kell, ha nem kezeli a micro sd-t, csak a simát.
-
Dugen
csendes tag
válasz
spiritex #59550 üzenetére
Nem, sajnos nem tudom, mivel a teremben ahol az előadást is tartom a .ppt-ből nem igazán van internet kapcsolat. Laptopom sincs jelenleg, szóval az optimális megoldás az lenne, ha pendrive-on bevinném, rátenném a tanár laptopjára és onnan előadnám + le is lenne adva. Az sem utolsó szempont, hogy a pendrive-ot még használnám...
Azért köszönöm szépen, hogy segíteni próbáltál! -
Dugen
csendes tag
Sziasztok!
Örülök, hogy itt ez a topic, mer sürgős segítség kellene és nincs vagy csak én vagyok a béna 3 perc keresgélés után is megtalálni a topicot a következő kérdésemhez.
Tehát: Van egy aranyos KINGSTON DataTraveler 8GB-os pendrive-om, amit egy éve vásároltam a tecskóban. Most hogy be kellene vinnem rajta egy beadandót úgy gondolta, hogy feladja a harcot, nem mintha kb. 10-nél többször lett volna használva az elmúlt egy évben.
A probléma abban nyilvánul meg, hogy ha másolni szeretnék rá, kiírja, hogy a másolandó fájl már létezik 0 KB-os terjedelemben a cserélhető lemezen. Ekkor ha a másolás és cserére kattintok kb. 10 perc másolás után kiírja, hogy nem sikerült végrehajtani a dolgot. Próbálkoztam már gyors formázással alapértelmezettben, FAT32 és NTFS rendszerrel is, normál formázással, de semmi, mindegyik után ez a vége. Most már ott tartunk, hogy egyszerűen kiírta formázás után, hogy nincs fájlrendszer a meghajtón, formázásra szorul.
Kérdésem, hogy holnapig hogyan bírom működésre ezt a remek számítástechnikai eszközt?
Bocsi ha egy kicsit hosszúra sikerült, próbáltam minél pontosabban leírni problémámat.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Tv
senior tag
Sziasztok
Azt szeretném megtudni, hogy ha egy android készülék csatlakozik egy wifi routerhez, akkor a router "megtudhatja" a készülék imei számát? Vagy csak a MAC-jét tudja?
-
dudikpal
senior tag
Van egy TP-Link routerem, és amint beállítok egy portot a port triggerben, azonnal tizedére esik a net sebessége. Ha kitörlöm, visszaáll az eredeti sebesség.
"Menedzselné" a szolgáltató a portokat?!
-
capulet75
addikt
Letölthető filmet keresek Magyarországról, lehetőleg HD minőségben, normális aláfestőzenével, ha lehet angolul vagy szöveg nélkül. Tudtok ilyenről?
-
Gzolo
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Beépített HDD-s videórögzítőt keresek a tv-nk (Panasonic E6) mellé, amellyel fel lehetne venni a digitális adásokat úgy is, hogy a tv nincs bekapcsolva (mint a régi videómagnóval). Set top box nélküli koax kábeles Digi tv van itthon.
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
VLC playert szeretném úgy beállítani, hogy egy kis ablakban fusson always on top (eddig nincs is gond), viszont úgy, hogy eltüntessek minden keretet a kép körül, szóval csak tisztán, amolyan minimál stílusban csak a kép látszódjon. A minimal view már nem rossz, de van-e még tovább...?
Ez megoldható valahogy?Előre is köszönöm!
-
priti
addikt
Tisztelet, van itt mac-es ember? Asztali MAC PRO-ba DDR3-at rendelnék. Allergiás nagyon arra, hogy milyen chip-el szerelt a ram, vagy megeszik bármit, ami DDR3?
1GB 1Rx8 PC3-8500E-7-10-D0 CH7 ECC
most ebből a modulból van benne pár darab és ez ilyen hynix chipes szar, annó régen volt olyan intel chipset ami csak hynix-ot evett dual-ban a samuval meg fagyott. Ez a Mac ez mekeg mindennel? 2x2GB vagy 2x4GB kéne a belibe
-
nubreed
veterán
Üdv!
Tud valaki olyan ingyenes rendszerinformációs programot ajánlani ami meg tudja pontosan mondani az alaplap típusát, chipsetet, stb anélkül, hogy fel lennének telepítve a driverek az alaplaphoz?
-
spiritex
veterán
válasz
ates85 #59529 üzenetére
Én átklónoznám a rendszert egy másik vinyóra (SSD-re), és megnézném azzal is jelentkezik-e. Így könnyen ki lehet szűrni, hogy vinyó hiba-e. Jó ha van az embernek otthon egy csere vinyója, vga-kártyája, tápja, stb. Ezért tartom meg mindig a legutóbb lecserélt alkatrészeimet. Plussz bármikor kölcsön lehet adni őket egy bajba került havernek tesztelésre.
-
ates85
tag
Joker_5x: Közel sincs tele semelyik partícióm sem. A C-n van 75 giga szabad hely. Jó lenne, ha egy újra telepítéssel elmúlna a dolog, de nem hiszem, hogy mostanában lenne kedvem/időm újra telepíteni mindent a gépemen, majd ha jövőre veszek egy SSD-t akkor pucolom le merevlemezt és addig el tudom viselni ezeket a beakadásokat, ha az tényleg megoldja ezt a problémát. De ránézek azért a HDD kábelére hátha meglazult amikor pár napja portalanítottam a gépem. Köszi a tippeket.
Geller_1972: Ok, kipróbálom majd este ha a gép előtt leszek, köszi.
-
Geller72
veterán
válasz
ates85 #59524 üzenetére
Hibaellenőrzés? (Saját gép megnyit, C meghajtó jobb klikk-->tulajdonságok-->Eszközök-->Hibaellenőrzés. Ha már itt vagy, annak ellenére, hogy elvileg a W7 ütemezi a defragot is, nem biztos, hogy meg is tudta csinálni, sztem futtasd le azt is. A hibaellenőrzésnél mindkét opciót pipáld ki, reboot és hagyd lefutni. Nem két perc lesz..
.
-
lajxko
tag
Hali!
Angol nyelvű Microsoft Works 9-et hogy tudom magyarra állítani? Vagy esetleg valami magyarítás hozzá? Vagy bármi ötlet?
-
ates85
tag
Elkiabáltam a dolgot. Már játékok is beakadnak időként. Most még jobban aggódok, hogy mi a baj. Egyik ismerősöm szerint a procival lehet gond. Szerintetek?
Geller_1972: HDD Sentinel szerint kiváló állapotban van a merevlemez.
-
ates85
tag
Na a hang beakadás problémám továbbra is jelen van. Kipróbáltam többféle módot a kijavítására, de nem jártam sikerrel. Viszont észrevettem, hogy komolyabb a probléma mint aminek hittem. Nem csupán a hang akad meg 1-2 másodpercre hanem az egész rendszer. Ezt úgy vettem észre, hogy amikor megakad a hang akkor az egér mutató is megakad. Most aztán végképp aggódóm, hogy mi lehet a probléma. Remélem nem hardveres eredetű. Öröm az ürömben, hogy annyira nem gyakori és játékok alatt nem tapasztalok ilyen beakadást, de persze azért vakarom a fejem mi lehet a baj és jó lenne megszüntetni.
-
Kommy
veterán
válasz
spiritex #59518 üzenetére
mert fut más a szerveren amit nem szeretnék megszakítani, de ha nem lesz más meg fog történni, a leszedés újratelepítés megvolt sajnos nem akar segíteni pedig szokott. Ezért nem szeretem amikor belenyúlnak abba amit csinálok mindig ilyen az eredménye.
Újratelepítették a szervert amin futott, egy szimulátor liga futamai + a webes rész + még jópár dolog, és persze minden össze vissza lett rakva úgy, hogy senki nem tudott az újratelepítésről, csak azt vettük észre, hogy semmint nem megy. Azzal nyugtattak, hogy backup van a mappákról.
-
Geller72
veterán
válasz
#85154688 #59513 üzenetére
Anno én a Quake 1/Wolfenstein/Duke Nukemmel napi 8+ órát nyomtam. Szinte ugyanúgy csak ezekkel a nyilakkal. Régi, géniusz billeken. Nem abban mentek tönkre, nekem elhiheted. Eszméletlen, miket bírnak ezek.
. Ha sajnálod, fogj be a drágább billed helyett egy olcsóbb billt erre a célra.
-
ricshard444
veterán
Segítség kéne srácok:
Volt egy Windows 7-m a Crucial SSD-n, mivel a fájlok onnan kellettek és nem fért rá új rendszer, az OCZ-re tettem az új Win 7-t, mert a másik behalt miután töröltem az előző rendszert.
A következő a helyzet:Crucial-n van a jelenlegi Windows, a Boot is elv innen kezdődik a rendszer szerint, de az OCZ-ről indul a Crucialos Windows..., így 30GB-t potyára elfogyaszt a 60-s SSD-ről a másik Windows ami arra szoltál, hogy elinduljon a rendszer (???)
Át kellene pakolni a rendszer SSD-re ezt a Boot-tot, remélem tudtok segíteni, mert egész napom elment ezzel a baromkodással
-
törölt tag
Sziasztok!Lenne egy kérdésem.Tehát ugye adott az új NFS Rivals nevű játék ami nemrég jelent meg.Billentyűzettel játszom és a 4db nyíl gombbal irányítom a játékot előre nyíl=gáz hátra nyíl=fék jobbra nyíl=jobbra kanyarodás balra nyíl=balra kanyarodás...Na most ugye az a helyzet,hogy a kb2,5-3 óra napi játék során versenyek közben szinte végig ezen a 4 gomb van igénybe véve a billentyűzeten tehát sokat vannak lenyomott állapotba ezek a gombok a játék során.Az lenne a kérdésem,hogy ez hogy napi szinten 2-3 órát ilyen sokat és ilyen intenzíven vannak nyomva tartva ezek a gombok ez nem tesz-e valamilyen kárt a billentyűzetben az említett gombok esetében pl anyagfáradás/ vagy valamelyik egyéb alkatrész meghibásodása deformálódása kopása stb a billentyűzetben?Köszi előre is....Ezen a képen [link] pl elég sok alkatrész látható egy billentyűzet belsejéről....Ezek közül esetleg nem mehet tönkre az említett 4 gomb intenzív használatától?Köszi előre is....
-
rtcwfan
tag
Üdv!
2.1-es hangrendszernél a két "szatellit"-et hogy tudom beállítani úgy hogy halkabban szóljon, mert kicsit recsegnek ezért nem tudom hangosabban hallgatni a zenét, viszont a mély még bírná tovább is! -
Kommy
veterán
Sziasztok, van egy folyamat ami fogja a 80-as portot így wamp nem indul el, kilőttem a feladatkezelőben, de a 80-as portot akkor is tartja és a parancssorból sem tudom kilőni a taskkill paranccsal, mert az írja nincs ilyen folyamat, amiben igaza is van de akkor hogy tudnám felszabadítani anélkül, hogy újraindítanám a gépet.
-
-
MaxxDamage
félisten
Ezért mikor a T-Home -os IPTV-t beüzemeltettem 2 szobába (másik 2-be Kábeles van) vezeték nélküli megoldást választottam (havidíjba +bennevolt a készülék ára)
amúgy szétfúrták volna a lakást / padlást / mindent azt kábel meg csűfoskodott volna (mindig mindenre van más lehetőség főleg a mai világba / technika megvan mindenhez)
L
-
Geller72
veterán
A T-com-os szarral anyám is szív, a "szakember" azt mondta, biztos az időközben általam berakott router a szar. Mondtam, hogy ok, jöjjön ki, megvárom, megbeszéljük. Azt már ne is ragozzuk, mekkorákat égett, de tény, hogy a routernek semmi baja, ellenben már szinte mindent kicserélt az ő cuccaik közül, mégis fos a rendszer. A TV és a net is. Most ott tartunk, hogy széttárta a kezét és elment. Ennek két napja.
-
draff
aktív tag
válasz
#65675776 #59480 üzenetére
Bocsika, de azt az eszközt, azt a valami-féle kábelmodemet és routert (egybeépítve) a szolgáltató maga hozta ide, az nem az enyém! Akkor ezek szerint valami szrt hozott?
Egy kínai márka - legalábbis a gyártója alapján: (CISCO)
A vevőoldalt (USB stick) meg én vettem hozzá, s az egy VPN-111 - amúgy meg a sajátom (és szintén kínai).
A régi modemnek és routernek volt egy kis állítgatható antennája, de akkor még ebben a szobában volt a telefonvezetéken a számítógép mögött az egész, s a lányom úgy 3 fallal odébbról (és 5-6 méter körül) használta azt wifi-ben - a laptopja beépített antennájával.
Ő akkor sosem panaszkodott, hogy annyira nagyon szaggat és "megtörik" a net ... -
draff
aktív tag
válasz
#65675776 #59478 üzenetére
Na persze - majd bedrótozom a lakást.
Az asszony már így is őrjöngött, amikor a telefondrótos internetről átálltam az antennakábelesre és a szerelő végighúzott a lakáson vagy 10 méteres vastag koax-drótot. Az ajtókat itt-ott nem lehetett tőle becsukni, a nagyszobában melléfúrt egy kissé, oszt mingyá lejött a fal, stb.
Szóval - ha egyszer létezik az a WiFi, akkor azt minimum elvárom tőle, hogy az még a leggagyibbik USB stick-kel is normálisan menjen és ne kelljen tizenezrekért valami wifi erősítőt és egyéb hülyeségeket plusszban megvennem.
Ha meg elő van fizetve a nem is olcsó net, akkor menjen mint az olajozott istennyila, és ne szaggasson nekem 5 méteren túl.
A házunkban az udvaron a szembenlévő lakásoknak a wifijét is látom, pedig azok átellenben és légvonalban legalább jó 10-15 méternyire vannak.
Nekem meg itt bohóckodik a három falon túlról ...
Nincs ezeknek valami pozició-előírásuk. hogy nem mindegy merre áll? Mert látható és mozgatható antennája az egyiknek sincs, illetve biztosan bele van a házába építve. -
Geller72
veterán
válasz
bolyhos bari #59485 üzenetére
A DM-ben van normális minőségű. legalábbis nálunk. Mondjuk én ilyen pár tíz-dekákkal nem foglalkoztam, mázsa/tonna a mértékegység, ami mozog az én esetemben. Amúgy érdekes, de nemrég még 7000 ft volt egy mázsa, most meg 21. Nem kicsit megugrott az ára..
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Adott egy asus k53s laptop. A vinyó helyére beraktunk egy kingston 300v 60gb-os ssd-t. A vinyó átkerült az optikai meghajtó helyére keretben. Ha újra akarom indítani, akkor miután kilép a winből fekete képernyő és semmi tovább. Csak kikapcsgomb hosszan nyomása segít. Néha sima kikpacsnál is előjön. MI lehet a probléma.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- OTP Bank topic
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tíznaponta azért tedd töltőre az Ulefone-t!
- További aktív témák...
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!