Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonguru
őstag
válasz
Apollo_21 #59990 üzenetére
Szia!
Talán ezt el kéne olvasnod:
Bejelentkezés alkalmazásfüggő jelszavak használatával
Nem pedig emiatt új fiókot csinálni...
Ui:
Ez is segíthet:
-
spiritex
veterán
-
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Tegnap próbáltam google fiókba belépni...gépen sikerül..telefonon nem (Huawei Ascend P6).
Csináltam emiatt új fiókot a telefonra....gépen maradt a régi telón a másik...szal bármiféle negatív dolog érhet h nem ugyanaz? Úgy tudom a google play gmail..maps..és 1-2dolgot vezérel csak a google-s fiók..jó persze gépen a jelszavak beállítások stb..de van hátránya hogy telefonon más lett? -
KaiotEch
nagyúr
Üdv. Tudna nekem vki segíteni, aki otthonos a történelemben? Vagy aki tudna segíteni a válasz megtalálásában? Kérdés:
1: Igaz-e, hogy
A: A királyi hatalom a Kárpát-medence egészét kezdettől fogva uralma alá vonta?
B: A szolgasors elől menekülő szabadok letelepítése és állatainak összeszedése már I. András idején megkezdődött?
C: A földesurak a szabad magyarok földjeinek elvetélésével is gyarapították a birtokaikat?
D: A XI-XII. század faluközösségeinek nem csak a falu lakói, de a földesurak is tagjai lehettek?
E: A földművelés az X. században a termelés uralkodó ágazata lett?
F: A földművelés uralkodóvá válása teljesen visszaszorította a félnomád állattenyésztést?2:
A: Mennyi munkaerőt foglalkoztattak egy prédiumon?
B: Mekkora volt egy-egy prédium? -
TROG AIR
aktív tag
Sziasztok, kb 25 méteres utp kábel melynek egy 8 méteres része szabadtérben fut kb 5 éve,lehet felelős a "csordogáló" lassú netért,egyébként a router és a pc hibátlan amit összeköt, + friss os a gépen stb.?
-
nonee
aktív tag
Estét!!
Ezt nem tudom felfogni...
Feltelepìtem az xp oprendszert,driverek stb belakom a hdd a szukseges dolgokkal..
erre egy kis idő utan,1napmulva kiirja bootolas utan hogy valami dll.hianyzik,javitsam az xpet..kerdesem az lenne hogy a hdd a ludas? -
Satyricon
addikt
válasz
MacCaine #59975 üzenetére
Háhh barátom, az állás 1-1
Egyébként Cavicula Nox a neve. Gondoltam belinkelem, hátha érdekel valakit. Google fordítóval fordítottam, nagyjából ki lehet venni, mi a története/jelentése ennek az alakzatnak
Üdv.
Szerk.: OFF topic
-
attiati
veterán
nekem is van egy kérdésem !
- Mit isznak az informatikusok reggel?
.
- ???
.
- HUB-os kávét... -
MasterMind
tag
Sziasztok!
Gmail-ben van-e rá megoldás, hogy a beérkező levelek küldőjének nevét arra cserélje, amit a címtárban megadtam neki?
-
Simivok
senior tag
válasz
razorbenke92 #59969 üzenetére
A felkapcsolás pillanatában, a mélynyomó is megszólal egy pillanatra...biztos sok áramot vesz fel a lámpa hirtelen, vagy ki tudja...
-
-
sklopp
őstag
Üdv mindenkinek!
Van valakinek infója arról, hogy a Logitech MK330 egér-billentyű kombónál is van-e képernyő kijelzés (OSD), pl. hangerő, mute, stb. funkcióknál? Nemrégen tértem át w7-re, és a régi, de hibátlan Logitech billentyűzethez nincs már driver, így a plusz 22 gombnak a fele sem működik, nincs OSD, stb. Kénytelen leszek cserélni valami újabbra. -
suspect
aktív tag
Üdv
Kicsit buta kérdésem lenne, de az érdekelne, hogy a gépen van egy gyári Win 8-am viszont én inkább a 7-et szeretném használni. A mostani termékkulccsal nem lehet aktiválni a Win 7-et ha esetleg felteszem azt?
-
Deck
titán
Szeretnék egy progit amivel megnézhetném, hogy az adott ebookot hogyan jeleníti meg ebook olvasón ha létezik ilyesmi, hogy ne csak rámásolva tudjam kipróbálni.
-
Reaper04
aktív tag
válasz
ggg666 #59680 üzenetére
Szia!
Közben fényt derítettem egy dologra:
4x2 gb ramom van. Most kivettem az utolsó két slotban lévőket és megszűnt a hibajelenség.
Mondom akkor biztos azok közül a ramok közül rossz, vagy mind 2.Ma megcseréltem őket, tehát azt tettem be a helyére amit múltkor kivettem. És így is működik. Nem jelentkezik a fagyás, kékhalál ...stb.
Tehát nem a ramokkal van a baj.
Lehetséges az alaplap slotja a rossz?
Vagy még mi okozhatná esetleg?
Üdv: Dávid
-
Simivok
senior tag
Az mivel magyarázható, hogyha alvóban van a gép, és felkapcsolom az asztali lámpámat, akkor vele együtt felébred a gép?
-
ricsiii01
tag
Sziasztok!
Ehhez mit szóltok? Minden oké?
Köszi! -
Elvagyok
senior tag
válasz
molnarpeter #59947 üzenetére
Az valószínű a hűtővíz.Laci
-
iSonic
addikt
Sziasztok! Tudtok mondani, akár fizetős programot, amivel jelszóval letudom védeni az USB-t, úgy hogy az Mac OSX-en és Linuxon is menjen
Windows-os Bitlocker kilőve..
-
Lori82
senior tag
Sziasztok.K.b 1 órát szenvedtem amig felállt a rendszer.Nem tudom mi történt.Az esemény naplóban ezt találtam : "Rendszer Hiba Nincs 2013-12-12 18:00:44 Disk 7: Hibás blokk az eszközön (\Device\Harddisk0\DR0). " A HD Sentinel szerint a lemez teljesítménye 100% a Kondició viszont 52%-os.Ha elindítok egy rövid ön-tesztet 30 mp után megáll és azt a hibaüzenetet kapom,hogy "Sikertelen az olvasó egység hibája miatt".
Találkozott már valaki hasonló próblémával?Mi lehet a gond? -
v!ct0y
veterán
Hali!
Van egy teljesen új gép. Most lett össze rakva. Win 7 et tettem fel rá. Simán fel is ment de amikor már cd ről kellene indulni akkor már nem bootol be csak állandóan újraindulgat...BIosba is alig birok belépni. Szerintetek mi lehet a gond ? -
STC Speed
őstag
Sziasztok!
Kerdesem lenne, hogy van egy laptopom ami nem ismeri fel a kulso dvd irot csak a windowsba.Ha windowsbol elibditom a telepitest akkor sikeres lesz az xp telepites? Ha ujraindul mar nem fogja latni a laptop a meghajtot.(ilyen fos)
-
ggg666
őstag
válasz
Lompos48 #59940 üzenetére
Ezzel az a gáz van egy hx 850-es corsair tápom, újonnan rádugtam a tesztert és sípolt, magas feszültség miatt.
2 hónapig szervizben volt, azt mondták tesztelték és 5% -os tűréshatáron belül volt.
Rádugtam a táptesztert nem sípol, viszont a 12v-os ágat 12,9v-nak mutatja.
De azt mondták nem nyúltak hozzá.
Küldhetem vissza?
-
lakisoft
veterán
válasz
Lompos48 #59940 üzenetére
oksa és erre tudsz választ adni: Rejtélyes újraindulgatás APU módra
-
Elvagyok
senior tag
válasz
molnarpeter #59932 üzenetére
Szia.Melyik kifolyóra gondolsz mert több is van.Laci.
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Az mennyire gáz hogy a táp 3,3V-os ágaban a mért feszültség 3,26 V-t és az 5V-os ágaban meg 4,95V-t? -
spiritex
veterán
válasz
stefi69 #59935 üzenetére
Nálam egy Fuji F40-el nem jön a varázsló. Manuálisan megyek be a meghajtók közé (Sajátgép) és nyomok jobb egér gombot a kamera ikonjára.
(#59937) harcikoca
Téged tudlak ajánlani, aki rászán egyszer-kétszer 1 órát és szép türelmesen elmagyaráz neki mindent. Én is így tettem. Persze füzet a kezében és közben jegyzeteli, amit mondasz neki konkrétan, hogy írjon. Hidd el, az élő tanításnak nyomába sem érhet egy non-responsive program... -
harcikoca
senior tag
Valaki tud olyan programot, amivel egy full kezdő (mamám) el tudná kezdeni gyakorolni a számítógép használatát? De nagyon kezdő szintű lenne jó, mert még a kattintás se igazán megy
-
Vakegérke
félisten
válasz
stefi69 #59935 üzenetére
XP-n élvezkedem, más talán megválaszolja, aki avatottabb a Windows 7 világában.
Egyébként van Windows 7 topic. Ott biztos kenik-vágják a témát.
-
stefi69
csendes tag
válasz
Vakegérke #59931 üzenetére
Igen ,csak nehezen akarom megérteni,hogy nem lehet.Amikor ott volt,és nem piszkálta el senki a gépet. Ja és a gyerkőcömnek is vettem tavaly Karácsonyra 1 laptopot és azon se működik,sőt ,azon sosem volt. Ugyan az az emberke rakta fel mind a két gépet W7-re és ami kell hozzá.
-
molnarpeter
nagyúr
Mire való az a kifolyó a hajókon? A hajótest alján szoktam látni (kívül persze), látszólag tiszta víz jön ki rajta.
-
Vakegérke
félisten
válasz
stefi69 #59930 üzenetére
Így sajnos én sem tudok segíteni.
Viszont azt mondtad, hogy látható a fényképezőgép, és le lehet szedni róla a képeket. Ha leszeded őket, utólag is elforgathatóak, átméretezhetőek.
Szerk: Még valami.
Megtehetnéd, hogy az eszközkezelőben a "sárga" eszközön jobb egérklikk, és az eltávolítást választod. Utána reboot, de a fényképezőgép legyen csatlakoztatva. -
stefi69
csendes tag
válasz
Vakegérke #59929 üzenetére
Követtem az utasítást. Frissített, és azt írta ki,hogy napra kész. És maradt a sárga háromszög is,és minden más is ugyan az. A gépem karbantartója is nézte már ,ő rakta át Xp-röl W7-re de nem tudta megoldani ,hogy legyen varázsló.Azt mondja nem tudja megcsinálni,hogy visszajöjjön.
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Van itt valaki aki érti, keni-vágja a true cryptet? Érdekelne a dolog.
Mire használjátok, hogyan működik...
Elég jól le van írva a tutorialban de azért mégiscsak angol és nem szeretnék elrontani semmit :S
Jöhetnek privátban is a válaszok.
Esetleg vmilyen topicot is ajánlhattok, ahol nagyobb eséllyel vágják a témátElőre is köszönöm!
-
sanyek2
senior tag
válasz
spiritex #59922 üzenetére
Természetesen SSD-n van a rendszer, de értem a gondolatmenetedet.
Újraraktam a VGA drivert, de nem tűnt el a hiba. Pedig PCI gondot ír. Más pedig nincs a slotban. Még az USB-s wifimet próbálom meg újrarakni, ha nem az, akkor lövésem nincs, mert csak a bill+egér van rádugva. Semmi egyéb.
Max még az alaplapi driverek okozhatnak ilyen fennakadást. Azt is megpróbálom, aztán ha nem jó marad az újratelepítés
Mindenesetre köszön mindenkinek a választ!(Nem tudtam hogy Win7-től már nem nyafog a rendszer)
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne némi magyarázatra egy jelenséggel kapcsolatban, melyben tanácstalan vagyok:
Összeraktam egy új gépet, és a régiből csak a HDD-met és SSD-met hoztam tovább.
Előkészültem az újratelepítéshez, időt szántam rá, mindent összeszedtem és elindítva a konfigot lemaradtam a bootmenüről, és mi történik? Betöltött a windows.
Nem teszteltem le mindent, de az AIDA64 pl alkalmazkodott. TotalC szintén, Chrome szintén. Apróbb progikat még nem próbáltam.
A lényeg, hogy hogy lehetséges ez? Nem mintha nem örülnék, de azért mégiscsak úja kéne rakni, nem? -
leslieke
Jómunkásember
-
KaiotEch
nagyúr
Üdv. Tudja esetleg vki, hogy Edigital-ban hogy működik az elállás joga? Bár gondolom ezt trv. szabályozza, pl szoftvert nem lehet visszaküldeni, de mondjuk beviteli eszközt(egeret)?
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni tőletek:
Adott egy APU config:
CPU: AMD A6-3500
Alaplap: Gigabyte GA-A75M-S2V
ram: 2x4Gb Kingston KHX1600C9D3/4GX Dual Kit @ 1,68v
táp: M-tech 450W - javított. (több mint 1,5 éve megvan és nem volt újra indulás)A következő a probléma. Szabálytalan időközönként újraindul a gép minden elsődleges tünet nélkül.
Mi okozhatja a problémát? A táp? a ram (3. szet modul van benne - a gyártó szerint kompatibilis)?A processzoron gyári hűtés volt, de azt is cseréltem. EKL hőcsöves hűtésre.
A boost ki van kapcsolva.
A ramot alapból 1333-asnak ismeri fel az alaplap. Nem tudom/értem az okát. Alapból 1,5V-ot ad neki és a gyári érték 1,65 V. Az időzítéseket kézzel beállítottam a gyári értékekre. Azt olvastam, hogy egyes Gigabyte alaplapoknál ha gyenge minőségű táppal van párosítva a ramnak kicsit több feszültségre van szüksége. Igaz-e ez? -
tylerddd
veterán
Hello!
Ha resetelek egy routert a kis gombbal a hátulján, akkor annak a szolgáltatómtól kapot modemre/routerre nem kellene hatással lennie, igaz?!
Köszi!
-
-
ggg666
őstag
válasz
MasterDeeJay #59901 üzenetére
vagy lehet az alaplapi vezérlőd halt be nem?
-
Adott egy HP Dx2200 asztali gép.
Kihalt belőle rakás bad sectorral egy vincsi (WD 80gb sata). Kicseréltem Totál új Seagate 500gb-s vincsire. (sata szintén)
A gépre elég lassan feltelepült egy eredeti XP prof, majd észrevettem hogy brutál lassú a gép. Felraktam a drivereket. Először csak azt ami hiányzott, majd a gyártó oldaláról az összes drivert. Az XP még így is nagyon lassan indul és fut.
Elindítottam teszteket, stabilitásttesztet aida-val, memó ram írás olvasást, néztem hogy melegszik-e... minden rendben. Aztán HDD sentinel is rendben volt. Egy dolgot kivéve, az aida háttértártesztje 0-1mb/s között ingadozik olvasásban, azaz az elvileg 100mb/sec-et tudó vincsi nem kicsit lassú. Próbáltam chipsetdrivert cserélni (SB 400) de továbbra is lassú maradt. Nem jövök rá mi okozza a lassulást. Sata kábelt is cseréltem, biost is frissítettem. Másik gépben a vincsi jó. A cég akitől rendeltem annak pont írtam hogy HP gépbe kell és mindenképpen olyat adjanak ami jó, memóriával jártam úgy hogy nem volt kompatibilis.
Létezhet az hogy az alaplap nem kompatibilis az új vincsikkel?
Ja még annyi hogy az egér is akad néha, és a vincsi tesztnél a proci használat egyik magra 100%.A gép paraméterei:
HP Dx2200
3,4Ghz P4 HT nem kályha
HP 512+ HP 256 ram ddr 667
500Gb Seagate HDD Sata3
számomra ismeretlen lap
Biosban semmi beállítási lehetőség nincs, A vezérlő IDE módban megy, nem tud AHCI-t.
Ötletek?
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- OTP Bank topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tíznaponta azért tedd töltőre az Ulefone-t!
- sziku69: Szólánc.
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia