- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmaboy
őstag
Van lényegi különbgés a led tévék és a led monitor tévék közt? utóbbi is teljes mértékben alkalmas tévénézésre ugye?
-
endruboy1
senior tag
válasz
Satyricon #21596 üzenetére
Én nem vagyok oda ezért a 3D őrületért, egyszer próbáltam ezt az Nvidiás csodát de valahogy nem volt olyan élmény mint mondjuk a moziba, hiába volt 24" körüli monitoron a vászon azért jobban visszaadja. A 3D hatást te is kiróbálhatod piros-cián szemüveggel és Stereoscopic Playerrel a filmeket és iz3d driverrel a játékokat - ehhez nem kell speckó felszerelés itthon én is így tolom néha. így toltam a Batmant és az ME3-at is, ugye a csak a színek mások kicsit a szín kitakarásos technológia miatt de különben valahogy a 3D hatás se volt olyan extrém hogy kényszert érezzek arra hogy ez után mindig így játszak... persze nem volt rossz csak valahogy én nem így szoktam meg
. Pl. Batmannél egész jó volt úgy a házak között ugrálni hogy volt mélység érzetük. Ugyanakkor egy idő után ahogy a moziban is megszokja az ember és már fel se tűnik hogy hiperszuper 3D hatás van.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Tegnap nem kaptam erre a hsz-re választ. Tud valaki véleményt/tapasztalatot megosztani velem, hogy érdemes-e ilyenbe fektetni?
-
adamone
csendes tag
Ez hihetetlen.
Most hívtal fel az egyik adatmentő cég 24 órás ügyfélszolgálatát és mivel ingyenes a tanácsadás így tanácsot kértem. Elmeséltem a problémát töviről hegyire és a szakember azt felelte nekem, hogy sosem hallott még ilyen problémáról és nem is emlékszik, hogy hasonlóval találkozott e. Megkért, hogy vigyem be a vinyót egy alapos kivizsgálásra.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Kezdő vagyok #21590 üzenetére
A freemail ördögtől való.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
adamone #21589 üzenetére
A karakterszám megvan, persze, csak mindegyik egy ugyanolyan jellel van kicserélve. Itt a baj, hogy cserélve. Azokat pedig valaki/valami el kellett mentse az eredeti helyett. Ezért nem látok rá megoldást.
Ha nem nyitotta volna meg, akkor menteni sem kellett volna és minden maradt volna a régiben. Ha pedig enélkül mégis lehetséges lenne, akkor minden .rtf dokumentumot módosított volna a gépeden. Vírus nincs, azt láttam. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Belépek a freemail fiókomba,a processzorhasználat felmegy 45-46 százalékra.
Ha kilépek,visszaesik.
Nálatok van-e ilyen jelenség?
Csak ma kezdte,valamit frissítettek a freemailon.Leírnátok,nálatok van-e ilyen jelenség?
-
adamone
csendes tag
Lefutattam rajta a FileRepair programot.
De a progi azt írta ki, hogy nincs semmi adat a dokumentumban így nincs mit kijavítani. Ez azért röhejes mert a méretét kiíjrja és a karakterszámláló mindent lát. Akkor hogy lehet üres?
Egyáltalán van megoldás erre a problémára az informatika világában? -
adamone
csendes tag
Lefutattam rajta egy vírus keresést de nem talált nem talált rajta semmiféle ártalmas programot. Teljesen tisztának találja pedig az Avastom rendszeresen frissített. Akkor nem kártevő tehette. Nem tudom milyen program tehet tönkre egy mentett dokumentumot.
-
sbazsi
veterán
van valaki, aki vpn ügyben tudna privátban segíteni?
-
adamone
csendes tag
Sziasztok.
A segítségeteket kérném.
Egy nagyon furcsa és érthetetlen probléma merült fel a Word 2010-emben.
Van egy gépelt dokumentumom ami rendkívüli fontossággal bír a számomra. Mindig körültekintően bántam vele.
Aztán ma reggel az Office frissítette magát és a szövegem hirtelen eltűnt. A dokumentum mérete változatlan maradt a karakterszámláló érzékeli az összes szót és sort, de a szöveg nem látszódik, ráadásul az általam használt Calibri betűfajta is Courier New-ra változott. Már mindent megpróbáltam. Ctrl+A paranccsal kijelöltem az egészet és leellenőriztem, hogy nem változott e a betű színe, de abban nincs hiba. Aztán kipróbáltam azt is, hogy kijelölöm a szöveget majd átmásolom máshová és vissza de az sem segített. Utánna következett a megnyitás és javítás parancs de az sem hozott eredményt. Utánna egy word dokumentum helyreállító programmal próbálkoztam eredménytelenül. Rendszer visszaállítást is végeztem a frissítés előttre pár órával, de úgyanúgy semmi. Kezdek kifogyni az ötletekből és most már nagyon ideges vagyok. Vissza akarom kapni a szöveget de nem értem hogy tűnt el és miért nem lehet visszaállítani. Fogalmam sincs hol keressem a probléma okát.
Kérlek segítsetek!!!!
Kezdek kétségbe esni. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
antivirtuoz #21569 üzenetére
" a lábamon align-align álok, mégis szeretnek a lányok.. "
Gondolom, hogy a "sima" particionálást is Win7 alól végzed (még ha nem is a telepítővel), az meg " nem tud " rosszul alignálni.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Mit tudnék kezdeni azzal a hibával, ha a windows képnézegető minden egyes fényképemre az alábbi hibaüzenetet írja ki tegnap óta: A windows fényképnézegető nem tudja megnyitni a képet, mivel vagy nem támogatja ezt a fájlformátumot vagy Ön nem rendelkezik a fényképnézegető legújabb frissítéseivel.
Biztos jók a képek, több winyóról is próbáltam, és másik program gond nélkül megnyitja őket, találkozott már valaki ilyennel? (w7 64bit) -
-
whited
addikt
sziasztok
ha 1 corsair flash survivor 3.0 16gb usb 3.0-n 7 mb/s-el másol akkor mi van?
csak mert szerintem ez elég kevés, 80mb-al indít most meg 7-8mb
-
Socket A
aktív tag
valaki holnap nem megy siofokra palaceba john digweedre?
-
$p@rr0w
őstag
Találtam egy levágott végü (a hangszórókat vki levágta) fülhallgató jack csatlakozót, van fehér és bevonatlan vezeték benne a hangszórón amire csatlakoztatni akarom meg a piros fekete ugye, melyik a csatlakozón a pozitív/negatív(fehér vagy a csupasz)?
-
antivirtuoz
tag
Sziasztok!
Most vettem egy új SSD-t, és szeretném egy kicsit tesztelni a sebességét, hogy minden rendben van-e vele (még mielőtt rárakom a Win7-et).
Olvastam az "Átfogó elemzés az SSD-k természetéről" c. PH cikkben, hogy fontos tényező az alignálás.
Kérdésem a következő. Ha most inicializálom az SSD-t, létrehozok egy partíciót és elkezdem kicsit tesztelni, akkor elvileg nem lesz megfelelő az alignálás, hiszen nem a Win7 telepítő végzi azt el. Ha viszont ezek után a Win7 telepítővel leformázom, törlöm a meglévő partíciót és helyébe egy vadonatújat hozok létre, akkor helyesen végzi el az alignálást, vagy nem?
Fontos, mert nem szeretnék ezzel külön kínlódni!
Köszönöm a segítségeteket!antivirtuoz
-
jilian
addikt
Elàrulnà nekem valaki, mièrt vilàgìtanak a ledek a ventiken
ha a gèp ki van kapcsolva??? -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, van kint a kertben egy vízálló kapcsolós kültéri lámpa.
A lámpa pár naponta (2-3) magától bekapcsol, az állása ilyenkor megváltozik, tehát nem lenyomásra kapcsol be.Ez mitől lehet?
Rosszul lett bekötve? -
reset
senior tag
válasz
molnarpeter #21559 üzenetére
Most éppen nincsen tuning - AUTO-n van minden. Tuninggal/tuning nélkül egyaránt jellemző.
Stabilitás-tesztet külön nem végeztem (egy alkalommal nyomattam LINX-ből vagy 15 kört nem túl magas, 2048 MiB értékkel, az végigment) - a BF3-at órákon át tolja problémamentesen, és általában semmi más gondom nincs vele....vilmaboy egy darabig a billentyűzetre gyanakodtam (XTrust), mert azzal csak egy szervizelés után volt hajlandó indulni a gép, de a bill. cseréje után is előfordult a dolog...még kísérletezgetem.
-
reset
senior tag
Sziasztok!
A gép indításakor, post-képernyőnél, néha lefagy a rendszer (kb. 30 alkalomból 1x)...
A HDD Sentinel szerint: "A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem."
Ha van türelmem és várok, akkor cca. 3 perc után jön a megváltó csippantás, és betölti az oprendszert a gép, de inkább a reset gombhoz szoktam nyúlni; a másodszori indítás mindig eredményes...USB-eszközök csatlakozási helyeit cserélgettem, BIOS-t frissítettem...a jelenség egyelőre megmaradt.
Mi okozhat még ilyen post közbeni lefagyást? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #21538 üzenetére
RCA-ról minden továbbinélkül lehet scartot csinálni.
mp
-
spista222
addikt
válasz
IreN!CuS #21553 üzenetére
a 6-ot szerintem megéri ha jó állapotban van bár az már ahhoz a géphez egy kicsit túlzás.
Itt van egy jó árbanvagy keress itt 350W körülit ami közel van hozzád
Az a lényeg hogy ne a legrégebbi legyen mert akkor még az 5V-ra gyúrtak mint az Enermax esetében is. -
spista222
addikt
válasz
IreN!CuS #21551 üzenetére
inkább keress egy 300-350W-os FSP-t
Ezt az enermaxot ennyiért nem venném meg, max 1-2 ezer forintért és csak olyan alaplap alá ami még 5V-ból zabál(nagyon régi 478-asok és a 462-es AMD-k)
Nekem 1-el régebbi vagy újabb van ugyanilyen hosszú kábelekkel és amit írtam hogy 12V ha nincs terhelve az 5V tág határok között változik.és a második venti is már megadta magát zörög rendesen. -
IreN!CuS
őstag
válasz
spista222 #21550 üzenetére
Igen csak ugye a gyári is az elég/nem elég vonalon ugrált.Tény hogy nem sokkal jobb,de jobb
Munkatárs árul egy Chieftec chp 450 a -t 6ért de szerintem feleslegesen erős.Megnéztem neked a procit P4 2,8 (800MHz FSB, Northwood) CPU-z szerint,bios még ezt sem írta ki
Ingadozva kap 1.4 v végét 1.5 v elejét
"amit kinéztél jó esetben ha tud 180W-ot ott" Mondjuk ez nem hangzik túl jól....én azt hittem többet tudd ez az Enermax.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- HP EliteDesk 800 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest