-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
$p@rr0w
őstag
Sziasztok.
Van egy másodlagos (sokadlagos) gépem amit arra használok hogy YouTube videókat nézzek róla, következőképpen néz ki:
E5800 dualcore proci
1gb ram
Asrock 775i65G alaplap
Geforce 4ti 4200 vga
40gb ide hdd+windows 7Kérdésem: ha ebbe vennék egy SSD-t javulna valamit az élmény rajta, vagy csak pénzkidobás?
-
$p@rr0w
őstag
-
$p@rr0w
őstag
Nagyon bosszantó, és sehol nem találok megoldást:
ha készenlétből feléled a gép (Asus x550jk) akkor az egér nem reagál (genius maurus) mi lehet ennek az oka?
Az energiatakarékossági beállításokkal babráltam már, eszközkezelőben kikapcsoltam az energiatakarékossági leállítást, de nem segít semmi... -
$p@rr0w
őstag
Hali, nagyjából mennyi idő volt a ddr2-ddr3-nál a váltás időszaka? Mikora lehet alsó kategóriában is számítani ddr4-re?
-
$p@rr0w
őstag
válasz
agressiv #49398 üzenetére
Rendben megpróbálom.
Azt még kifelejtettem hogy a látszólagos fagyás alatt a kurzormozgáson kívül abszolút semmire nem reagál a gép, viszont TeamSpeaken továbbra is hallanak és én is hallom akik beszélnek. Ez most akkor mit jelent, a gép végülis nem is fagy ki...?
Közben: Rövid ön-teszt sikeres, most egy részletest próbálok.
-
$p@rr0w
őstag
Fontos kérdésem lenne:
Ki kellett a satas winyómat egy régi IDE (30GB Maxtor)-ra cserélnem, mióta felraktam rá a win 8-at random leáll homokórázni a gép és semmire nem reagál többé, úgy vettem észre hogy többnyire az alábbi esetekben: másolok valamit egyik helyről a másikra, letölt egy játékot a steam, közben netezek. Nekem úgy tűnik ha több fájlművelet megy egyszerre akkor akad ki. Ha játszok akkor több órát is bír bármiylen gond nélkül még ha ki alt+tabolgatok netezni közben akkor is. Van a gépben még egy ide 80gb-os (seagate) is. Mi lehet ennek az oka?Amit próbáltam:
A lapozófájl áttettem a másik winyóra (80gb IDE).
Átállítottam IDE módra biosban ACHIról de így nem bootol. Lehetséges hogy ez a 2003-as maxtor winyó azért csinálja mert nem támogatja az achi módot? Ha igen hogy kapcsoljam ki win reinstall nélkül (win8 x64)?HD sentinel a 30as maxtort 100% kondíciójúnak, 98% teljesítményűnek jelzi. Alaplapom Asus P5K, jmicron IDE vezérlő, korábban semmi hasonló probléma nem volt.
-
$p@rr0w
őstag
Köszönöm a választ, egy kicsit belezavarodtam:
"ezt elvinné, mert ritkán kérne ennyit, kicsit jobban melegedne a tápegység, ha teljesen ki lenne hajtva az erősítő, de jó eséllyel probléma nélkül működne"
Ezt a részt nyilván az először linkeltre érted ugye? -
$p@rr0w
őstag
Értem akkor a linkelt erősítőre ráköthetem az AC 12V -1A adapteremet, az 1A elegendő lesz neki?
Mert a leírásban Voltage: DC 12V, 2~5A van ez mire utal?Illetve újra linkelek mert egy másikat találtam aminek van mp3 lejátszó bemenete is.
Bocsánat hogy ilyen amatőr vagyok, de jobb kétszer kérdezni mint megvenni összekötni és kidobni.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Rivaul #38843 üzenetére
Köszönöm, azt szeretném még kérdezni hogy ezek egyenáramra vannak ha jól látom (DC - gondolom autó akksi) nekem AC adapterem van, erre akkor nem köthetem rá/kárt tesz benne?
De lehet hogy mivel nem értek hozzá benézem: az AC az adapteren azt jelenti hogy váltóáramot alakít?
Inputja: 230V - 50Hz - 150mA
Outputja: 12V - 1A (modemhez volt) -
$p@rr0w
őstag
Ha veszek egy ilyet. És adok neki 12v-ot, illetve rákötöm a pc-t/xboxot+hangszórót az optimális olcsó megoldás lenne szerintetek?
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Kezdő vagyok #21590 üzenetére
A freemail ördögtől való.
-
$p@rr0w
őstag
Találtam egy levágott végü (a hangszórókat vki levágta) fülhallgató jack csatlakozót, van fehér és bevonatlan vezeték benne a hangszórón amire csatlakoztatni akarom meg a piros fekete ugye, melyik a csatlakozón a pozitív/negatív(fehér vagy a csupasz)?
-
$p@rr0w
őstag
Nincs sajnos, ezt már néztem. Máshol azt olvastam h "windows hordozható lejátszók"-at kell választani a telepítéskor, de ennél is azt írja az új hardver varáztsló h nem található illesztőprogram.
Itachi82:
Ha nem megy minden napakkor úgy 5 év biztosan, de napi használat mellett 3 év és már minden nap ajándék. Amúgy lehet nem is léteznek még 2-3 terrás winyók 5 éve. -
$p@rr0w
őstag
Erre vki?
Mindent próbáltam ami eszembe jutott, de még egy inf file sincs sehol.
-
$p@rr0w
őstag
Hali, van egy ilyenem (Creative Zen V 2006-os) Win 7 alatt ment simán, csatlakoztatáskor felismerte. XP alatt viszont kiírja hogy új hardver, de nem talál hozzá drivert az eszközkezelőben ott van Creative Zen V-ként sárga felkiáltójellel, hiába szedem a le a creative oldaláról a szoftverét azt írja ki hogy nincs csatlakoztatva a lejátszó, honnan szedjek drivert hozzá? Google csak mindenféle kamu oldalakat dobál...
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Home server / házi szerver építése
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED monitor topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen házat vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- AirPods Max 2024 A3184 Lila/Hibátlan/2026.12.13.Gar./p4261/
- Elado Corsair MP600 LPX GEN4 SSD 1TB hűtőbordás
- iPad Mini 7 128GB Wifi Hibátlan/2026.12.13.Gar./Akku 100%/p4260
- Canon EOS M50 kit obival, 40 ! expoval, (opcionális hálózati töltővel/ objektívekkel)
- Canon EOS 250D gépek kiegészítőkkel, táskával ( 160 / 1000 expoval)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest