Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spista222

    addikt

    válasz XP NINJA #17379 üzenetére

    Attól függ ha külső hiba miatt nem 100%-osok például táphiba vagy kábelhiba akkor még lehet őket használni de figyelni kell őket pl HD sentinellel ami kiírja hogyha valamelyik érték romlik egyből asztal buborék. De ha széria hibás vagy olyan külső behatás érte ami a lemez felületét lerontja akkor tényleg kukába valók mert csak adat veszik. Ha csak 1,2 vagy nagyon kevés BS van rajta akkor szerintem az még használható pl a régi Seagatem egy rosz kikapcsolás után lett rajta 1 BS de még után 10 évig használtam és nem lett rajta több. Vagy például laptopban két nap alatt leromlott a kondició 76/100-ra de külső USB-s tárként használva 3 éve nem romlott a kondíció.

    A többieknek: és akkor mi van szerintetek ha van egy hdd-m ami mondjuk 78/100(kondi /telj HD senteinel szerint) de LLF-et futtatva végig rajtuk ez az érték 100/100 ra változik?
    Másik pl Maxtor HDD-k nél tapasztaltam de WDnél is hogy 100/100-as egy idő után leválasztja magát mert az elektronika meghalt de hidegen mindig jól működik:D akkor szerintetek ez jó? csak azért mert 100/100-as?
    Szerintem nem.

    Az más kérdés hogy ilyen HDD-k estén sőt akár 100/100as HDD-k esetén is a fontos fájlok legalább 3 különböző hardveren legyenek rajta amik közül 1 nincs állandóan a gépben és így talán nem veszik adat de pl film vagy zene tárolására az ilyen gyengének látszó de hibát nem produkáló HDD-ket nyugodtan lehet használni mert az nem fontos adat legalábbis számomra nem.

    IIIstIII Hardveres gyorsítást próbáltad már kikapcsolni, esetleg másik böngésző?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák