Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GNorbi
tag
Sziasztok!
Telepíteni szeretnék Win7et egy asztali gépre, de az istenért se akarja az igazat. Amikor bebootolom akkor kiírja, hogy starting windows, loading windows, majd amikor ki kéne adnia, hogy milyen nyelvterület van stb. akkor csak a Win7es háttérképet dobja ki, kicsit tölt, aztán semmi. 32 illetve 64 bitest is próbáltam. Amikor pedig a régi windowson keresztül akartam telepíteni akkor simán lefagyott a telepítés befejezése menüpontnál, csak töltött töltött kb 1 órát és semmit sem csinált.Megoldás?
Köszönöm!
-
Kassadin
addikt
Hali! Szerintetek minek köszönhető az, hogy xy cd-t beolvassa az optikai meghajtóm, de mégse tudok róla dolgokat elindítani? Köszönöm a segítséget előre is.
-
Ádám16
addikt
Sziasztok!
Azzal a problémával állok szemben, hogy a vidikártyámra rá van dugva a monitorom, és a tv-m is.
A monitort használom mindenre, a tv-t pedig csak filmezni (legalábbis azért mert gondjaim akadtak).
Játszani nem tudok újabban a tv-n, mert kidobja, hogy nem támogatott üzemmód. ( a monitoromon természetesen megjeleníti a játékokat). Ezt el is fogadnám, ha eleinte nem tudtam volna játszani a tv-men is, kifogástalanul.
Egyszer anno az történt, hogy inkább a monitoromon játszottam, (átállítottam a képernyőfelbontás menüben elsődleges megjelenítőnek a monitort) és következő alkalommal mikor a tv-men akartam játszani a "nem támogatott üzemmód" ugrott fel a tv-men, szóval valami beállítási gebasz lehet...
Ötleteket várok a probléma orvoslásáraSzerk: Ha valaki tud ajánlani egy másik topikot, ahol kifejezetten ilyesmihez értők vannak, szívesen fogadom.
-
xxxthrief
aktív tag
video to mp3 converter -t keress a youtube-on!
Vagy youtube-ról ha vidót nézel és kell a zenéje akkor ezt használd! -
Terek
tag
na csakrajottem.
zenet kell hallgatni telepites kozbe,es maris jo lettamugy mas kerdes.
adott 1 rogzitett video.
na nekem olyasmi kellene hogy a hang maradjon de video ne legyen.
olyan megoldas kellene amivel ezt feltudnam tenni a dzsatube-ra. -
lemusz
addikt
Üdv!
Vettem új fülest, de rövid a zsinórja bedugtam a front panelbe. Mint kiderült az meg fordítva van kábelezve a bal hangot jobb oldalt hallom és fordítva. Audio driverben nem találok lehetőséget a hangsávok megcserélésére. Tud valaki valami programot erre? Ötlet? Köszi!
-
Terek
tag
csao.
olyan problemam lenne hogy driver sweeper-el leszedtem minden ATI file-t.
utana restart,driver telepit,es nemismeri fel a CCC-t.
parszor probaltam de azota nem mukodik.
ezzel mit tudok kezdeni? -
DeadBullet
tag
Sziasztok. Egy kis segitseget szeretnek kerni. De nem tudom hol kene megkerdezznem, hogy gyors valaszt kapjak. Van egy erositom ami 2x25 wattos 8ohmos gyarilag, de meg volt piszkalva es erosebb lett ahogy tudom. Van 4x2x15 hangszorom. Hogyan tudnam oket rakotni az erositore a nelkul, hogy barmi elfustolne?
-
partymaci
aktív tag
-
xxxthrief
aktív tag
Üdv!
Tudtok valami jó Katonás játékot?
Már nem találok semmi jót
Köszi!
Üdv! -
gordonfreemN
addikt
Szasztok!
TL-WR741N típusú routerem burkolata olyan meleg, hogy nem nagyon tudom rajta tartan a kezem. Ez gondot jelenthet a megbízhatóság szempontjából? esetleg nem elképzelhető, hogy valam beállítás okozza ezt, -
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu #17869 üzenetére
Netrol loptam hozza par kepet:
SQL Management Studioban belepsz a gepre telepitett SQL Serverre. (Express eseten az alapbeallitasok: szervernev: .\SQLEXPRESS, windows authentication mod)
Bal oldali listaban a szervernev alatt Database nodera jobb klikk, Restore database
Databases nodeon jobb klikk, Tasks/Restoreuj ablak tetejen megadod, milyen neven hozza letre, alatta a masik radiogombot valasztod, nem azt, amelyik alapbol aktiv.
Igy be tudod tallozni a *.bak fajlt, aztan finish, es ha minden jol megy, akkor van egy adatbazisod.To database-hez beirod, hogy milyen neven hozza letre, From device ele teszed a pottyot, vele egy sorban levo ... gombra bokve tudod betallozni a bak fajlt.
Select backup sets to restore-nal meg mindent bepipalsz, aztan OK. -
Hulk017
csendes tag
Most jelenleg 30C. fokos gyári hütövel sztetek megéri huzni?
-
nyunyu
félisten
válasz
Phvhun #17831 üzenetére
Van egy mssql adatbázis kimentve *.bak fájlként, és az adatbázisstruktúra *.yaml formátumként.
Eztet kéne használható állapotba hozni, ami sehogyse sikerül.
SQL Management Studioban belepsz a gepre telepitett SQL Serverre. (Express eseten az alapbeallitasok: szervernev: .\SQLEXPRESS, windows authentication mod)
Bal oldali listaban a szervernev alatt Database nodera jobb klikk, Restore database, uj ablak tetejen megadod, milyen neven hozza letre, alatta a masik radiogombot valasztod, nem azt, amelyik alapbol aktiv.
Igy be tudod tallozni a *.bak fajlt, aztan finish, es ha minden jol megy, akkor van egy adatbazisod.
yaml szerintem nem kell, mert a backupban eleve benne van az osszes tabla, tarolt eljaras, adat, stb.Most nincs keznel a melos laptop, hogy screenshotokat csinaljak rola.
Itthoni gepen meg nincs SQL.BTW: komolyabb celokra az SQL Express alkalmatlan, mert limitalva van benne a hasznalhato procimagok szama 1-re, es a maximalis RAM hasznalat is 1GB-re.
Ja, meg csak a lokal geprol erheto el, tavolrol nem.Otthoni bohockodasra, T-SQL tanulasra persze megteszi.
-
pityeszka
őstag
Sziasztok!
-
partymaci
aktív tag
Win7 (SSD-re való) újratelepításe után, lett egy olyan meghajtóm ami Removable disk, de nem tallózható, nincs mérete, fájlt system unknown. És fogalmam sincs hogy mihez tartozik. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan derítsem ki miez?
-
Budinszki
tag
Sziasztok
Hamarosan indul egy másik oldalam ami vatera szerű lenne , és olyan meghívásos rendszert szeretnék bele tenni mint amit a facebook is használ ( ha beregel valaki akkor a email címén található összes kapcsolatának elküldi a meghívót ) . Valaki nem tudja az hogyan működik ? -
enginev3.0
félisten
easynote mz laptophoz hol találok drivert?
win7-re kellene
de saját packard bell oldalán nem találok mz típust -
Casanova*
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #17862 üzenetére
köszi!
-
Casanova*
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #17860 üzenetére
még nem. megírnám,ha tudom hogy kell topikot nyitni..
privátba küldjem el neked az első hsz-ét?
-
Casanova*
veterán
császtok! hogy tudok új topikot nyitni? asus maximus v gene alaplap topikot nyitnék!
-
fastleslie
senior tag
válasz
Hulk017 #17850 üzenetére
Minek? Hogy szintetikus tesztek alatt jobb pontszámokat adjon? Hétköznapi használat során észre sem veszed a különbséget, de: Többet fog fogyasztani a géped, jobban melegszik, és nem megfelelő tuning esetén instabillá is válhat. (akor is, ha nem "fagy")
A mai gépeknek nem a proci a gyenge pontja, hanem mondjuk a háttértár...
Én a helyedben nem nyúlnék hozzá, esetleg majd 3-5 év múlva, amikor azon a kis tuningon múlik, hogy egy játék szaggatás mentesen fut-e...? -
-
lemusz
addikt
Üdv! Kaptam egy ilyet, de nem tudom micsoda, mire használják és mennyit ér:
Nem pendrive, mert van valami csíkszerű be vagy kimenet a végén.
-
Hulk017
csendes tag
Hali. Vettem egy amd athlon x2 250 3ghzes processzort és sztetek megéri e huzni? De csak gyári hütöm van hozzá sztetek igy megéri?
-
Phvhun
őstag
válasz
Vangelis #17839 üzenetére
Nálad talán annyi lehet hogy már egyszer beléptél a munkás gépen, és lerakott egy sütit, az alapján meg tud találni.
Ez velem durvább helyzetben történt meg, ujratelepítettem a gépet, teljesen formázva az egészet, és ezek után jelenitett meg dolgokat lilával.
Tuti nem csak annyi van a dologban hogy ip egyezés alapján talál meg..
_Fonzy_: remélem ezt az oldalt nem gondoltátok komolyan..
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
enginev3.0 #17837 üzenetére
Ezt szerintem szét kell szedni és szerelővel megnézetni. Mert ez nem tesz jót a szivattyúnak.
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem hogy akik hangtechnikával foglalkoznak azok miért részesítik előnyben az alma számítógépet?
-
_Fonzy_
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Google Chromon ez miért nem működik? (slider)
A háttérképet miért felezi meg? Illetve miért szaggat Internet exploreren? -
Vangelis
félisten
Üdv srácok.
nekem volna egy olyan érdekes kérdésem, hogy:
Melóban rákerestem egy foci meccsre (mindegy indiai) nézegettem a google találatokat.
Most itthon megint nyomtam egy google-t és persze ugyanazokat dobta ki de, de úgy jelöltem, hogy már én azokat megnéztem. (lilával)
Opera böngészé.
Más település más szolgáltató, más számítógép.
Nem értem, honnan tudja, hogy nézegettem?!
-
Pocok256
veterán
Na végül hiren boot cd vel partition magicel megoldottam (linuxon belül volt) Elég volt flaget váltani és már jó is lett
-
enginev3.0
félisten
válasz
DJ WOKKY #17830 üzenetére
igen,de szerintem az kuka, úgy vettem észre ma hogy nem működik
(#17831) Phvhun@ igen, tudom hogy szoktuk állítgatni télen is, nyáron is, mert ugye ilyenkor a rugó tágul a melegben, pedig kb 1.5méter mélyen van
De hiába próbálom finomhangolni, semmi...most megint jónak néz ki, aztán lehet megint vagy az lesz, hogy elkezd zúgni de szárazon szóval nem lesz víz, vagy pedig lesz víz, de nem áll le
-
Benhill
senior tag
Hi.
Az mitől lehet, hogyha áramszünet van egy pillanatra, majd miután visszajön, nem kapcsolódik a router a netre?
A menüjében megkapja az ipket a modemtől.
Rányomok hogy Release->Renew, és máris visszajön a net.
Ha áramból kihúzom majd vissza, akkor nincs ilyen gond. -
LIONNNZ
csendes tag
Üdv!
A helyi internet nálam mostanában eléggé laggol. Speedtest és Pingtest mérővel is bőven 230 ms fölött van. Viszont másoknak haveroknak, ismerősöknek semmi baja nincs(ugyan az a szolgáltató ). Már próbáltam restartolni a modemet és a routert, próbáltam a modem és router kábelét kicserélni, kihúztam a konektorból és megvártam, hogy lehűljön sőt még a rendszert is újra raktam. Még nem vettem fel a kapcsolatot a szolgáltatóval, mert ugye másnak nem rossz csak nekem. A választ előre is köszönöm. -
Phvhun
őstag
Viszont most pár napos trollkodás után én jövök:
Van egy mssql adatbázis kimentve *.bak fájlként, és az adatbázisstruktúra *.yaml formátumként.
Eztet kéne használható állapotba hozni, ami sehogyse sikerül.
Feltettem SQL Server 2008 Express-t, de mindenféle eszköz nélkül érkezett, nem tudtam mit kezdeni vele, utána feltettem ugyanezt csak eszközökkel, csak azzal meg valahogy sehogyse sikerült csatlakozni az adatbázishoz, amit létrehozott a gépen.
Talán ha tudtam volna csatlakozni sikerült volna valamit alkotni de annyira távol áll tőlem ez az egész, mivel mysqles voltam mindig, hogy fogalmam sincs mit csinálok rosszul.
Help plíííz
Enginev: A nyomáskapcsoló jól értem hogy rugós? Nekünk olyan van amibe gumi membrán van, és ez a hiba akkor jött elő amikor újra cseréltük, mivel más volt a gumi viselkedése az elöregedetthez képest.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
enginev3.0 #17828 üzenetére
a víz nem szivárog sehol sem ?
A nyomásérzékelőhöz hozzáférsz ? -
enginev3.0
félisten
Valaki tud itt kertiszivattyuban segiteni?
Miert nem all le, csak akkor hajlando leallni ha 1-2 masodpercre nyitom meg
Ha tobbre akkor zug egyfolytaban, fuggetlenul attol hogy a tartaly tele van
A rugon mar probaltam allitani de hiaba
-
-
Pocok256
veterán
Sziasztok következő problémám lenne van egy hp pavilion dv6 6b08eh nevü laptopom amihez vettem egy SSD t azt szépen beköltöztettem a HDD helyére a HDD meg kiszerveztem egy Delock 2,5" os USB 3.0 -ás házba. Ez idáig szép és jó de valamiért nem ismeri fel a HDD-t a gép :/ Pontosabban rádugom a gépre látja, de az intézőben nem jelenik meg. Bootolni is tud róla szóval a bios is látja mikor windows 7 re rádugom akkor az is felismeri, hogy hard drive lett rádugva, de mégse látszik semmi :/
Ha valaki tudna ebben segíteni nagyon megköszönném mert sok fontos adat lenne rajta amire szükségem lenne :S
Ha esetleg lenne valakinek ötlete, hogy melyik topikban kaphatnék erre a kérdésemre 100% os választ azt is szívesen hallgatom. -
macera2
aktív tag
A M. Firefox-al kapcsolatos a kérdésem. Kegyetlen lassan jött be az Origó (kb. 2 perc).
XP, javítás, DNS gyorsítótárat nem tudja üríteni. A szolgáltató semmi jóval nem bíztatott: ha kijönnek, és nálam a hiba, akkor 4000 Ft. Azóta a sebesség visszaállt, pillanatnyilag a M.Ff. 14.06b van fönn, és a hibaüzenet változatlan: DNS gyorsítótárat nem tudja üríteni.
Mégis csak a szolgáltató volt a hunyó? Csak nekem nem mondta meg. Vagy ilyenkor Én töröljem a DNS-t? -
pocokxx
Közösségépítő
Ezt a frissítést szerettem volna letölteni linux alatt. Ez lehetetlen...? (Igazából csak kíváncsiság, mert win is van fenn, úgyhogy "pikkpakk lekapom", csak érdekelne.)
-
wrox
őstag
válasz
vilmaboy #17813 üzenetére
A minimum követelmény ebben az esetben azt jelenti, hogy fog futni. A te karcsú lesz hozzá meg arra utal, hogy nem fog menni. (ez is személyes tapasztalat, náunk a cégnél prímán használjuk 1 giga RAM-al több 10 gépen, sajnos nincs többre pénz ebben a fasza világban, XP-ről váltottunk) Nem azt mondtam, hogy nem kell bele több, hanem azt kérdeztem, hogy miért lenne karcsú a használathoz.
Az újabb gépeken lehet nem teszi fel a LAn drivert, mert nem ismeri, de most egy régebbi notebookról beszéltünk, aminek 99% hogy fel fogja tenni. Az meg hogy Ultimate vagy sem, lényegtelen. ebből a szempontból.
Ha meg nincs LAN, akkor másik gépen leszedi, vagy leszedi még XP alatt a biztonság kedvéért egy PenDrive-ra.
Szóval nem kell megijedni tőle. -
pocokxx
Közösségépítő
Köszönöm mindenkinek a gyors választ. Mivel működő oprendszer nem volt rajta, így a win upgrade advisort nem tudom lefuttatni. Egyébként én is attól tartok, hogy a driver vadászattal több idő elmegy, mint az XP telepítéssel... És jobban is passzol ehhez a géphez, tehát inkább azt rakom vissza. Azért köszi mégegyszer mindenkinek.
-
vilmaboy
őstag
Hát azért mert az 1GB ram a minimum rendszerkövetelménye. 2GB-al jelentősen gördülékenyebb lesz... privát vélemény, de igaz.
Másik hogy a legujjabb gépek közt is van szép számmal olyan pl vostro-k, amikhez még a wifi és a lan drivert sem teszi fel alapban egy win7 ulti. Ha nem szed le előre legalább chipset és lan drivert, de legalább lant, akkor milyen kapcsolattal fogja leszedni a többihez valót? Max hardverazonosító vagy típus alapján egy másik gép segítségével...
-
kételkedem
addikt
válasz
pocokxx #17805 üzenetére
Ha az xp tuti, miért szeretnél W7-t?
Milyen szolgáltatást nyújt a W7, amit az xp-ben nem tudsz megoldani?Most van nálam épp egy asztali pc, amin W7 fut. Illetve csak döcög, mert a kevés memória, a gyenge videókártya és proci miatt nem a W7 az optimális oprendszer rá.
Ráadásul a Vista drivereket sem mindig sikerül megetetni a W7-el, tehát könnyen lehet, hogy egy napi telepítés, driver vadászat és állítgatás után sem lesz tökéletes a frissen felrakott rendszer. Persze semmiképpen sem tanácsollak el a W7-től, hiszen egyfajta szórakozásnak és tapasztalatszerzésnek is felfoghatjuk az egészet, tehát hajrá, telepítésre fel!
-
wrox
őstag
válasz
pocokxx #17805 üzenetére
Nyugodtan ráteheted a Win7-et, menni fog rendesen, szerintem driverek nagy részét fel is teszi alapból, vagy a Win Update-en keresztül. Nézd meg, írd fel aXP alatt a fontosabb hardvereket, LAN pontos típusa, VGA pontos tipusa, stb. és utána könnyebb lesz win7 hez drivert vadászni, ha kell.
Azért ha működik a jelenlegi XP, akkor érdemes róla egy ghostot készíteni, hogy ha ne adj isten mégis kell rá XP, akkor ne tartson 10 percnél tovább visszanyomni. -
localhost
Közösségépítő
válasz
pocokxx #17805 üzenetére
Egy próbát tennék, de mielőtt nekiállnék telepíteni : UPGRADE ADVISOR
-
kenwood3
addikt
válasz
pocokxx #17805 üzenetére
Ha a hardver a vistát elbírja márpedig el, mert akkor nem lenne hozzá rendes driver, akkor a win7-el se lesz gond, sőt ez még gyorsabb is lesz a vistától. A vistás driverek nagy része meg valamikor jók voltak win7-hez is
Veszteni nem vesztesz rajta esetleg csak 1 kis időt, a telepítésekkelvilmaboy szerintem ha a vistához elég akkor a 7-hez még jobban
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
Hulk017 #17795 üzenetére
Nekem is volt ilyesfajta t-home által adott egybelóf*sz (digitális elosztó). A dobozán szokott lenni a belépéshez szükséges felhasználónév és jelszó, és ott kell lennie a wifihez a biztonsági kulcsnak is(lényegében egy jelszó). Vagy ha be tudsz lépni a menüjébe(kézikönyvben benne van az ip, vagy ugyanúgy a dobozon) akkor állítsd át a neked tetszőre és meg van oldva.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Kezembe került egy ilyen noti, és felmerült bennem, hogy mi lenne, ha megpróbálnék win7et rakni rá. De a fusi honlapján azt írták ,hogy a win7 nem támogatott oprendszer.. Viszont Vistas driverek vannak fenn a neten. Szerintetek érdemes megpróbálni vagy maradjon a tuti XP?
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Joker_5x #17801 üzenetére
Ha a t-Home által adott kód nem jó (akkor itt sem fog tudni segíteni (szinte) senki).
Felhívod az ügyfélszolgálatot telefonon, azonosítod magadat a szerződésed és a személyes adataid alapján és addig nem teszed le a telefont, amíg olyan kódot nem mondanak, vagy küldenek e-mailben, ami jó.
Ez az Ő feladatuk, nem az itteni fórumközösségé!
A Típusszám meg a router alján vagy hátodalán ott szokott lenni. -
Joker_5x
tag
Hulk017 az öcskös felhasználoneve !
localhost: az öcsém volt bent de neki egy 5 számbol állo kodot adtak ami nem mükszik ! a t-homosok
vilmaboy: a router aszem alap beálitáson van ha csak az öcskös bel nem piszkált a gyártmányárol fingom nincs de ugyan az van mint ezen a kép-en !!
Az a biztonsági kod merre találom ? igy irják ki a papirokon is mert hasonlot se találtam!!
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Friss videón az Industria II
- Windows 11
- Viccrovat
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Elemlámpa, zseblámpa
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest