Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
Aktív témák
-
GribMate
aktív tag
a választ. Nekem is egy 4 gigás pen állna rendelkezésre, de:
"Az pendrive-os telepítő elkészítése OS függő, tehát nem tudunk egy 32bites Windows alól 64bites Win7 telepítőt elkészíteni, illetve 64bites alól 32bitest. Tehát erre tessék odafigyelni, különben hibával fogunk találkozni a bootsector elkészítésénél."
Ami vicces, tekintve, hogy az új konfigomra 64bites Win7 menne, a régi gépen meg egy 32bites XP van
És mondjuk most már elgondolkoztam, hogy csak kellene bele egy SATA-s DVD-író... -
Mardel92
tag
válasz
joker71 #42294 üzenetére
Próbáltad feszelni a ramokat? 1,5V-on elég instabilak, gyárilag kicsit alul lőtték szerintem, nekem volt hasonló problémám és 1,6V-os ram feszültséggel működött simán. (Egy szervizes mesélte nem rég, hogy a Geil ramjaival képtelenség feltolni egy wint is alap feszen, crucial ramokkal nincs tapasztalatom, de hátha)
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Kezdő vagyok #42291 üzenetére
Hát a win 7 ezt csinálja pendrivval is... Nem "áramtalanítja", hanem csak leválasztja-->elvileg nem ír már r á semmit. Nem a pörgés, hanem az írás/olvasás közbeni hirtelen leválasztás okozhat gondot, de ez ilyenkor elvileg nem állhat fenn. (Hacsak nem pufferből ír még rá) Leválasztás után még egy picit hagyhatod, (hallgathatod is, nem áll-e le a pörgés),de ettől szerintem nem lehet baja.
joker Nekem is csinált egyszer hasonlót. Akkor én Ubuntu live cd vel partícionáltam a lemezeket, és nem a windowsos telepítővel formáztam. Úgy működött. (UnetBootin nal pendrivera is tudod menteni bármelyik disztribúciót. SzvSz a 10.10 erre ideális. Miután felraktad penről boot, és Try Ubuntu without installing. Lemezkezelőben már látni fogod a meghajtókat.)
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz
GribMate #42296 üzenetére
Egy 4 gigás elég, és így kell: gyorsan megvan
. Nekem egy 6-7 éves 4 gigás hiviwell-en sikerült megoldanom ezt a dolgot, és gyorsan felteszi a win7-et^^
-
GribMate
aktív tag
Lenne egy kérdésem: hogyan tudok bootolható Windows 7 pendriveot készíteni
És mekkora pendrive kell legyen (nem igazán tudom, hogy mekkorák a Win7-ek sem felinstallálva, sem bootolhatóan)
joker71: Mivel minden mást kipróbáltál cserével és minden más működik más "gépben" így sz.v.sz. alaplap a ludas.
[ Szerkesztve ]
-
joker71
csendes tag
Elég összetett problémám lenne, ha valakinek lenne valami ötlete nagyon szívesen venném. Tehát vettem egy 1155- ös foglalatú gigabyte h67ma-d2h-b3 lapot(elvileg javították a sata problémát), i5-2500k 3.30ghz 6mb processort, samsung sata II 320gb 7200/16mb wincsit, memória 2x2gb ballistix sport. A probléma egyszerűen nem tudok feltelepíteni op. rendszert, először xpsp3- mat próbáltam gondoltam újra formázom a wincsit ntfs lassúba, kész is lett, gép újra indul, elkezdődik a telepítés hardverek configurálása 34 perc a hátralévő idő és hopsz újra indul a gép és folyamatosan ue a probléma ergo nem tudom telepíteni. Mivel nem vagyok rest felugrottam pár fórumra, megnéztem páran küzdenek közel hasonló problémákkal. Biosban alítgattam integrated peripherals - pch sata control mode van 3 db állítási lehetőség alapból (IDE)-raid-achi mód. Hát sajnos nem jutottam közelebb a megoldáshoz mind a 3 módot kipróbáltam mérgemben eredmény nélkül. Köv állítási lehetőség sata port0-3 natie mode disabled- enabled ez is zsák utca. Természetesen a kábeleket is szorgalmasan pakoltam ide oda van 2 db sata 3 mas port sata3/0 sata3/1-ezután sata2 /2/3/4 tehát végig zongoráztam az összest 0 eredménnyel. Ezután kipróbáltam egy 1 tb sata II wd wincsit eredmény ue. rammokat teszteltem jók, kipróbáltam másik dvd meghajtót hátha valami kaki van de nincs lemez tökéletes. Ezután win7 telepítési próba következett IDE módban el sem jutottam a telepítőig, achi módban sikerült eljutnom a nyelvi beállításokig aztán gép újra indul ua mint xp esetében. Xp nél ACHI módban az eredmény elindul a telepítés majd a következő hiba üzenet A gép ne sérüljön a telepítés leállt ellenőrizze a merevlemezt stb.stb. Maga a gép mondjuk memteszt üzemmódban 2-3 órát is simán megy tehát melegedés kizárt eleve a hűtés miatt is hőcsöves torony hűtés, táp chieftec 410w de kipróbáltam másikkal is, hiba a fent már említett. Arra jutottam, ahogy egy hardverhez próbál hozzáférni a telepítő abban a pillanatban újra indul. Vga nincs a gépben ugye mert a prociba van integrálva 1 winyon ill 1dvd meghajtón kívül más nincs. Próbáltam ram cserével 1 db 2 gb crossair eredmény ue. Pár 100 telepítést már megcsináltam de ilyet még nem pipáltam. Még 1 próbát tettem közel hasonló gépből átraktam a winyot ebbe win7 oprendszerel majd elindítottam bejön a win7 embléma töltődik a rendszer és újra indul ue csökkentet módban is. Másik gépbe vissza a winyot és ott tökéletesen működik. Ha valaki tudna valami tanácsot adni nagyon megköszönném.Ja a sata kábeleket is cseréltem hátha de eredmény nélkül Üdv .
-
dfdfdf
őstag
valaki tudna ajánlani egy jó symbian s60 v5 messenger programot?
Vivazra kellene -
€uro
őstag
Köszönöm!
Akkor switch lesz.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Kezdő vagyok #42279 üzenetére
Véleményt szeretnék kérni!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Realradical #42287 üzenetére
-
Ruzcak
tag
válasz
pepusos #42264 üzenetére
Nah körülnéztem szétszedtem mindent... és a tápomból jön a hang...szóval valszeg ez miatt is kapcsol le..
Vmilyen Deer márkájú 400 wattos tápom van..
Jah és még egy olyan h van amikor boot után 2 lehetősget ad.. normáll indítás vagy javítás...
ha javításra megyek állapotként : 0XC000000F -et ír -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Adott 2 WD külső HDD.
[link]
és
[link]
Régebben is kérdeztem hasonlót.
Windows 7 Prof.64 bit-em van.
A"hardver biztonságos eltávolítása"után is pörög tovább a HDD,és úgy húzom le.
Kárt nem okozok ezzel?
Illetve ha lehúzás után visszacsatlakoztatom?
Windows XP Prof.32 bit alatt semmi gond ezzel,ott szépen leáll.(A drivert mindig fel szoktam rakni.)
Olvasgatom az user manualt-t,azt írják,hogy nem kell feltelepítenem a HDD-n levő programot,úgy is használhatom.
Én nem is tettem fel,csak a drivert.
Viszont a progiban van olyan,hogy biztonságos eltávolítás,a meghajtó lekapcsolása.
Ebből következik,hogy bárhova viszem a My Passport-ot,ahol Win 7 van,mindenhol fel kellene telepíteni ezt a Smartware progit,hogy normálisan le tudjam venni a gépről?
Ezt azért furának tartom.
+Úgy tudom,hogy pl.a Samsungokkal is ez a helyzet Win 7 alatt.[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz
Realradical #42276 üzenetére
És nem switch-re van szükségem véletlenül?
-
marihonalja
csendes tag
hiren boot cd-vel !CD-vel! lehetne bootoltatni usb-ről egy olyan gépen ami nem támogatja az usb bootot? Szóval a boot cd-vel rábírni hogy usb-ről indítsa el a telepítőt.
Egyszerű kérdés, de választ nem találni, mert ha beírom a gugliba hogy boot usb hiren rögtön 523123123 találat az lesz hogy hogyan kell a hirent pendrivera rakni....
#42275: hub-ot manapság már nem hiszem hogy kapsz, csak switchet (ami okosabb).
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Adott egy ADSL router, ami a netet osztja szét a házban. Négy UTP portja van, ami már kevés.
Mivel tudok több eszköznek Internetet adni UTP kábelen keresztül? Vásároljak egy HUB-ot? Az ilyen eszköz úgy működik, mint egy szimpla hálózati elosztó? Rácsatlakozok majd vele a router egyik portjára, majd ő szépen továbbosztja nekem a netet több irányba?
-
-
dfdfdf
őstag
válasz
FoxiestFox #42272 üzenetére
csak kXel megyeget én is azzal használtam még nem vettem meg az XFIm
-
-
C0d3r
addikt
válasz
FoxiestFox #42268 üzenetére
Pontosan mi az eszköz neve, típusa?
XP-s driverrel nem fog menni, minimum Vista-sra lesz szükség.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Ricardo128 #42267 üzenetére
Elvileg igen. Az XP-s drivert pl. fel sem engedte tenni.
-
Ricardo128
senior tag
válasz
FoxiestFox #42266 üzenetére
A driver kompatibilis az op.rendszereddel? Általában azaz első probléma, ami felmerülhet.
-
-
toza
senior tag
válasz
rumkola #42086 üzenetére
igazabol azer draga meg szeretik jobban ,mert oan szep szine van.. a fehernek meg nem,meg az ijen nyulos ize,es konnyebb is lemosni a kezrol,szoval akkor biztos szarabb..
viszont ha laptop alaplapon processzorokat meggyaktam hopisztojjal es kicsit felpuposodott a zold ize a processzor testye vagy miaz.. akkor dobhatom ki batran?vagy jo lehet az meg vajon attol h felpuposodott szegeny?
600 fok volt elvileg es kb 25 mp .. sajnos 5 cm rol korkoros mozgasokkal.. kb kormos is lett..
de meg vajon jo e szerintetek e?
[ Szerkesztve ]
-
Ruzcak
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám ,már tépem a hajam fogalmam sincs mitcsináljak...
Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném.
Most vettem új videókártyát, mert az előzővel ATI radeon family képernyőillesztőprogram nem reagált.Új kártyával ez megoldódott.
Beraktam az új kártyát és ment 1-2 napig és utána valami nem oké,de nemhiszem hogy a vidikártya miatt van mert amikor kivettem akkoris rossz volt a gép.
Szóval az a probléma hogy bekapcsolom,amikor csinálok vmit,tehát töltenie kell kicsit ilyen cincegős kerregős hangot ad ki...nem a ventik megnéztem....vhol a proci környékén van hiba szerintem vagy táp..van amikor teljesen leáll a gép magától..van amikor betöltődés után van amikor késöbb de mostmár egyáltalán nem tudok belépni mert lekapcsol egyből(mostis csökkentet módból írok) ilyenkor is cincogkerreg de nem áll le!
Konfigom:
alaplap: MSI k9n neo v2
Memória : 2x1GB
Processzor: AMD athlon x2 5600mhz
Videókártya: ati sapphire hd5570 1gb ddr3(ezt vettem msot bele)
400w-os táp,samung winyó.
windows7 32 bit van rajta...
Valaki segíten rajtam pls vagy vmi ötlet jólesne.
Email: thenidiel08@gmail.com ide is várom a helpet..
Üdv:
Péter -
-
pepusos
senior tag
válasz
dfdfdf #42252 üzenetére
Ezzel nem voltam tisztában, arra gondoltam hogy játékban is van jelentősége. Ha így van, akkor valóban nem éri meg ennyit szenvedni vele, ha meg veszek egy újat, az meg úgy is alapból tudni fogja az 1333MHz-t is, szal hagyom így ahogy van, 800Mhz-n, de stabilan. Köszi a válaszokat!
-
-
pepusos
senior tag
válasz
dfdfdf #42248 üzenetére
Az NBnek tudok feszt adni, igen, de elvileg nem annak kellene, hanem a CPU NB VIDnek, ami nekem nincs. NBnek hiába adok feszt, ha emelem NB szorzót, a gép nem induul.
pocokxx: BIOS a legfrissebb, másképp nem is menne vele a 955 BE. Ha ramot nem piszkálom, akkor 800on megy, fatal error nélkül, bármeddig. Ha emelem szorzóját, de feszt nem adok, akkor fatal error. Ha szorzó mellé emelem feszt is, akkor elég sokáig megy prime, legutóbb 1,5 óráig ment, de 3. worker 1,5 óránál error. Everest szerint 800 MHzen 12860 Mb/sec, 1066on 17067 Mb/sec., majd 1/3al gyorsabb. Vagy ez nem észrevehető, mert akkor hagyom az egészet, és nem szórakozok vele tovább?!
[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
pepusos #42247 üzenetére
Bios frissítés megvolt? Akkor is fatal error, ha csak a CPU freq emeled(a ramot nem piszkálod.)?
Halkan jegyzem meg...Annyit nem nyersz 800-1066 ra, hogy érdemes legyen feláldozni a stabilitás oltárán...dfdfdf: Akkor nem lenne 1066os beállítás lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
pepusos
senior tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene... Gigabyte MA790X-DS4 lapban van 955 BE proci és 1066os Kingston ramok. BIOSban minden auton és normalon a ramokat 800 Mhzn futtatva minden ok, a prime blade menne napokig is akár. Ha a ramok szorzóját emelem hogy 1066on menjenek, akkor prime pár perc múlva fatal errorral leáll. Ha adok ramoknak plusz feszt, olyan 2.2-2.3 körül, akkor prime megy 40-50 percig, aztán ugyan az, fatal error. Erre mondták nekem, hogy emeljem NB frekit 2400-2600ra, de nem tudom, mert már 11es szorzónál sem indul el a gép. Adnék neki feszt, de nem tudok, mert BIOSban nem tudok CPU NB VID feszt állítani. Ha valakinek lenne ötlete hogy hogyan tudnám a ramokat stabilan 1066on járatni, azt szívesen venném. Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
válasz
Csabee. #42242 üzenetére
Köszönöm! Bár nem lett jó. Megadtam neki a mappát aztán kiírta hogy a driver naprakész vagy mi de semmi változás. Wirtual xp vel tudnám használi vajon a scannerem (ehhez volt a driver)? Vagy nem tudnám benne elérni az usb portot mert már hallottam hogy nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
gergo0328
senior tag
Köszi szépen a segítséget és a felvilágosítást
További szép napot!
-
Csabee.
nagyúr
Milyen magyar nyelvű CRM programot tudnátok ajánlani? Természetesen a fizetős sem akadály! miniCRM-et ismerem meg a kulcs-soft-osat. Azon kívül valami jót tudtok ajánlani?
-
kmisi99
addikt
Hogyan tudok a windowsnak manuálisan megadni egy driver? Egy scannerről van szó és találtam hozzá egy jó drivert (nem exe hanem pár .cat .dll stb) és annak a mappáját kellene betallóznom de sehol se találok ilyen módszert. A windows az rinyál hogy nincs illesztő program de eszébe nem jut megkérdezni hogy betallózzak valamit.
-
rii
nagyúr
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Illusion1010 #42227 üzenetére
Feladatütemező...?
-
Illusion1010
senior tag
Üdv!
Hogy lehetne megoldani, hogy a Windows indításakor rendszergazdai jogokkal lefuttasson egy .bat fájlt?
( Igen, azt tudom hogy a startup mappába tegyem
)
[ Szerkesztve ]
-
gergo0328
senior tag
Sziasztok!
Fel akarok telepíteni egy játékot és kér egy PhysxLoader.dll-t letöltöttem és be is tettem a mappájába de amikor indítanám kér egy PhysX 2.8.1-es drivert ami csak NVIDIA-ban találtam és nekem ATI-m van. Valakinek van valami ötlete?
-
Complete
tag
Help!
Kaptam egy prospektust "Adobe Acrobat Document" formátumban.
Tele van képekkel.
A szöveg részét szeretném kinyomtatni, van rá valami megoldás,hogy külön a szöveget kivegyem és ne fogyasszam le nullára a nyomtatóm ezzel a sok képpel?[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz
Realradical #42222 üzenetére
ez egy (osx-es) server ... de lényegtelen már ... felhívtam az admin-t ... midnen hétévégn mentés megy, valószínűleg ezért van ez a "jelenség" ... én votlam a f@sz, bocs mindenkitől
-
rii
nagyúr
há'beszarok b+ ....
gondoltam az ezekhez a file-okhoz, folderekhez tartozó válzotásokat tárolja, lemo-moveoltam innen ... 12.18 GB-ból lett 16,01 GB .... amit move-oltam, az 3,87 GB volt
majd vissza .... erre 10,15 GB hely van már csak
WWWÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ -
Lompos48
nagyúr
válasz
lono981 #42217 üzenetére
Bármilyen alkatrészboltban találsz többfélét is.
Nem csak IT cuccra kellene, hanem pl. erősítő IC vagy tranzisztorokhoz.
Erre csak egy pici megjegyzés érdekességként: Ez a paszta már sokkal az IT cuccok megjelenése előtt létezett. Anno például a germániumtranzisztorok tokjában is volt jócskán. Ez a paszta biztosította, hogy a félvezető struktúráról a hő el tudjon könnyebben jutni a tokra, majd onnan - ha kellett - a hűtőbordára. Ha találsz valahol egy kicsi AC188-at, vagy egy TO3 tokos ASZ15-öt meggyőződhetsz róla. Egyetlen különbség volt a mostaniakhoz képest: nem tartalmazhatott vizet még nyomokban sem, mert az a germánium alkatrész halálát okozta. Ezért a tokozás száraz levegőben történt, a pasztát pedig 2 hétig "szárították" vákuumban.
[ Szerkesztve ]
-
lono981
csendes tag
válasz
Realradical #42218 üzenetére
OK.
-
lono981
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy nem tud valaki fehér színű hűtőpasztát eladni?
Nem csak IT cuccra kellene, hanem pl. erősítő IC vagy tranzisztorokhoz.
Üdv:
Nonó -
rii
nagyúr
válasz
pocokxx #42215 üzenetére
abban reménykedem én is .... bár ha egy windows-os gépen csinálod ezt, akkor egyértelműen csökken a hely, mert a lomtárba nem kerül semmi, az adott file-hoz tartózó tárhely lesz kevesebb ...
nincs admin jogom, így a "temporary items"-et látom, meg a benne levő foldereket is, de 54 kbyte-nak mondja ... írtam sms-t a pokoli rendszergazdának ...
-
rii
nagyúr
válasz
GrandeP #42213 üzenetére
ezt kérdezem én is ))))-:
a könyvtár, amiben nyirbálom a file-okat: 51,27 GB helyett már csak 50,25 (legyen 1 GB)
available: 12,63 GB volt, most 12,12 GB (legyen 0,5 GB a különbség)
1 giga felszabadul, és ahelyett, hogy ennyivel több lenne az available, nemhogy nem szabadul fel, de még 500 megával kevesebb is lesz ... )))-:
-
rii
nagyúr
hejjj
bejöttem munkahelyre ... mert már csak 12 giga free space van a server-en ....
INDD file-okat SAVE AS ... -as önmagukra mentek vissza, így 100 megából lesz 60 ...
a free space mikor elkezdtem_ 12,63 giga volt most 12.58 (!!!!!!!!!!!!!!)
a könyvtár mérete, ahol folyik a vissza-mentegetés: 51,27 volt és most 51,15 (!!!!!)tehét a könytár mérete csökken, meg a free space is
nem hiszem h dolgozik rá bárki is most, mert pont akkor változik a méret, amikor én ügyködöm ... temporary network files???? vagy mi a tosz?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Realradical #42209 üzenetére
Rendben megpróbálom!
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Realradical #42205 üzenetére
Eredeti a win7, és szerintem volt jó igen, az elején nem tapasztaltam ilyet, egy idő után csinálta.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Realradical #42205 üzenetére
Ezt nem igazán értem, légyszíves fejtsd ki!
-
Realradical
őstag
A Zeusz táp. Guglirecept csak most csak önnek.
@Csabee.
Olyat találtam ahol a user profile corrupt lett és ezért nem tudott menteni gadget locationt. Volt jó valaha is?[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple II, kompakt Macintosh javítása
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD