Hirdetés
Aktív témák
-
Realradical
őstag
válasz
GrandeP #48017 üzenetére
Paranoiafaktor kérdése az egész. Az én mutatóm igen magasan áll. Ha valaki tényleg belépett a gépre és kicsit értett is a dolgokhoz akkor úgy televágja rootkitekkel a pc-t , hogy az életben nem takarítod le. Persze igen egyetértek, attól függ mennyire gáz, hogy mit tárol valaki a gépén. Persze elég , ha átállítják a valakinek a jelszavait poénból és máris kellemetlenséget okozhat egy script kiddie is.
@Xirtam
Csökkentett módban szedjétek le a VGA/régi monitor drivert, majd normál módban húzzátok rá újra. Egy próbát megér.@GrandeP
Lehet olyan háttérkép is odakerült, hogy: Hülye aki olvassa -
Realradical
őstag
válasz
@matthew@ #48010 üzenetére
Magyarul, trójai. Bejutott valami úton a gépedre és ez feljogosít bárkit, a megfelelő programmal, hogy használja a géped. Szakmai szemmel nézve a lehető legrosszabb dolog ami történhetett veled biztonsági szempontból. Újrahúzás a minimum, illetve amit írtam feljebb.
szerk:
Szvsz elég a rendszerpartíciót legyalulni és a többin egy alapos ellenőrzést futtatni. -
Realradical
őstag
válasz
@matthew@ #48003 üzenetére
Valaki távirányítja a gépedet. Particionálj, formatálj, hints fel sóval a merevlemez szektorait, telepíts újra, cseréld le a jelszavaidat, ellenőrizd a netbankod egyenlegét. A hómvideókat az asszonnyal valószínűleg , már a neten találod sajna. Kb. ennyi tömören.
@GrandeP
Ez a verzió sem elvetendő! -
Realradical
őstag
válasz
Kezdő vagyok #47986 üzenetére
Ki mondta, hogy csak a minden programból szabad? Szvsz butaságot beszélt.
-
Realradical
őstag
válasz
TazLeacher #46852 üzenetére
Azt tudod mi a neve a programnak amit feltettél? Ha nem, és a feladatkezelőben sem leled meg ahogy dudika10 mondja akkor process explorerrel ki tudod szedni mi dolgozik pl., amikor lenyit neked egy listát. (vagy esetleg együtt indul egy böngészővel)
Ha meglesz, hogy mit tettél fel simán kiirtható
-
Realradical
őstag
válasz
TazLeacher #46848 üzenetére
-
Realradical
őstag
válasz
masterful87 #46473 üzenetére
Ok. De mi eszi meg a memóriát? Melyik process?
Amúgy bogyo112-vel értek egyet. A memóriabeállításokat nem érdemes buherálni egy pc-n mert ilyen következményei lehetnek. Tudom nehéz megemészteni, de nem leszel okosabb, mint a rendszer. Szervereken is csak speciális gondok esetén szoktam buherálni tűzoltásként.
@kételkedem
Egyetértek. -
Realradical
őstag
válasz
masterful87 #46469 üzenetére
Valamilyen vírus lehet ami megeszi a memóriát. Feladatkezelő mit mutat a processeknél memóriaügyben?
-
Realradical
őstag
válasz
greenmukk #46104 üzenetére
Érdekes probléma. Gugliztam rá kicsit, de azt írják fórumokon, hogy lehetséges, de nem best practice. Amit a drive átméretezésén kívül ki tudnék találni az az, hogy egy virtuális gépet csinálsz amin keresztül nézed a filmet, annak meg a fájljait oda teszed ahová csak akarod. (virtualpc vagy virtualbox, vmware) Mondjuk a virtuális gépek meg nem a videókapacitásról híresek.
Min keresztül nézel online filmet?
-
Realradical
őstag
válasz
GrandeP #46066 üzenetére
Lapfüggő lehet a jelzés. Elvileg fel kell pörögnie, az a minimum. Nálam s775-ös döglődő lapnál így derült ki, hogy villám agyoncsapta. Sőt asus s939 lapnál is teszteltem így, az meg 2secenként ki/bekapcsolta magát. Esedékes egy procihűtés tisztítás, megnézem majd az új lapommal is.
-
Realradical
őstag
-
-
Realradical
őstag
-
Realradical
őstag
-
Realradical
őstag
válasz
Speeedfire #45610 üzenetére
Béta teszt?
Van a hibák jelentésére topic, ha oda írsz, még használhat is. -
Realradical
őstag
válasz
sonaj0203 #45604 üzenetére
Szünetmentes esetleg segíthet, de figyeljetek rá, hogy aktív legyen és ne passzív. A passzív a rövidebb átkapcsolási idő érdekében direktben tolja át az áramot így attól még ugyanúgy lehet baj, ha az aggregátor túlfeszel. Ez persze konyhanyelv, nálam okosabbak szebben is, jobban is le tudnák írni az biztos.
-
Realradical
őstag
válasz
DeathAdder #45593 üzenetére
Vezérlőpult, system, advanced settings, startup and recovery, alatta szerkeszd meg a boot menüt. (töröld ki az USB-s repair sort)
-
Realradical
őstag
Most annyi tudunk, hogy gyors volt oszt belassult.
Mi történt a kettő között? Furmark alatt ugyanannyi marad x idő után is az fps?
Csak x játékok alatt jön elő a többi ok? Terhelés alatt mennyi a cpu/gpu/chipset hőmérséklet? Milyen tápod van? Fene tudja most így hirtelen ez jut eszembe.. -
Realradical
őstag
válasz
DJ WOKKY #45330 üzenetére
Nekik nem tűnt fel semmi szerencsére ez a gond, se annak a javulása, más hiba folytán szúrtam ki, mert szerencsétlent meg tudták fektetni fixen napi 15 percre ugyanabban az időpontban egy rosszul megírt programmal. Buli volt kinyomozni mi a hiba, mert mire szóltak mindig elkéstem, így egy hétbe telt mire belőttem egy wiresharkot (akkor még ethereal a leánykori nevén). No nem offolok itt mán tovább.
-
Realradical
őstag
válasz
DJ WOKKY #45328 üzenetére
Kórházban volt beüzemelve, aztán gyanút fogtam, hogy valami nem kerek, 4 helyett 1,5-2 Mbit jött csak át rajta. A feltöltés mondjuk ment rendben. A vicc az volt, hogy a válaszidők meg teljesen rendben voltak. Lecseréltük egy Asusra, amennyire tudom 5 éve jól megy.
Ez van kérem Cisco-ra nincs mindenhol pénz.Szerintem a sok év alatt mivel rajta lógott folyamatosan egy rahedli szál (+ bejött a TAJ szám ellenőrzés ami megint csak csomó szálon ment) beadta a kulcsot. Firmware frissítés után se lett jobb így leszázalékoltam egy keveset használt hálózat urának.
-
Realradical
őstag
válasz
motorosgep #45323 üzenetére
Hogyne lehetne ekkora difi. Nekem még olyan SMC routerem is volt ami feature-ként megfelezte a sávszélt bármit csináltál.
-
Realradical
őstag
Én annyit írtam, hogy elem kivétel=CMOS reset.
Jumper áthelyezés+power on/off majd jumper visszahelyezés power on = CMOS reset.
Elvileg a kettő ugyanazt csinálja, de ahogy írtam, az elem kivételt is megéri megpróbálni, ha a jumper nem válik be.Anno mikor kórházban dolgoztam ott kezdtek el majdnem azonos hónapban kidőlni a gépek, mert kifogytak az elemek. Nem mai volt a gépállomány persze. Összesen annyi gombelemet nem vettem életemben, mint akkor két hónap alatt.
-
Realradical
őstag
-
Realradical
őstag
válasz
Speeedfire #44699 üzenetére
TCPView megmondja mi merre néz és milyen portot fog.
-
Realradical
őstag
válasz
DJ WOKKY #44231 üzenetére
Hja, ez a rendes hozzáállás. Én/mi pereskedtem 15 évet, mert törvénysértő alapon eladta az önkormi a fejem fölül a lakást. 15 évig no költözés, próbálkozások hegye, hogy kirakjanak. Aztán nyertünk, de millókat buktunk. Vagyok olyan intoleráns, kivágjam, aztán oldják meg nélkülem, mert nem papírozok. Szerencséje a cégnek, hogy nem velem van gondjuk
-
-
Realradical
őstag
válasz
shadow1901 #44206 üzenetére
Vagy már ismerik!
-
Realradical
őstag
válasz
kexksz #43913 üzenetére
Ha alaplapi az audio, akkor a leterheltség miatt statikus zajok keletkezhetnek. (szakmaibban is meg lehetne fogalmazni csak nem értek hozzá).
A másik a gyenge táp ami szintén erősebb terhelésnél harcol az életéért. Én az ilyenek miatt vettem 3 éve az MS lifechatemet és már szinte el is felejettem a sok szívást a jackes integrált cuccokkal.@kexksz
Hümm... tápegységed miféle? Púpos kondi, karc, ilyesmi nincs a kártyán? -
Realradical
őstag
válasz
VinoRosso #43888 üzenetére
Szia!
Elég régen nem nyúltam hozzá, így nem valószínű. Szerintem amíg egy darab textbox volt az oldal ami egy barna alapon kiírta feketén mennyi pontja van valakinek addig írta ki a linket is.
Amúgy működni működik a linkelés pl : phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=mertezmuanyag -
Realradical
őstag
Itt vannak az Excel guruk szvsz ők tudni fogják, lehet-e és hogyan.
-
Realradical
őstag
-
Realradical
őstag
válasz
gthomas #43761 üzenetére
Nekünk tök ugyanez a setup van. HDMI-n megy a film+hang a tv-re , aminek a hangszórója olyan amilyen, viszont a házimozival(amiben beépített erősítő van), rákapcsolsz a TV mode-ra és szépen adni fogja az 5.1-et. Házimozi nekünk SCART-al megy a TV-be, de gondolom mindegy mi a csatoló. Más funkciója az erősítésen/5.1-en kívül évek óta nincs is
-
Realradical
őstag
Másik megoldás, hogy letöltesz egy Win7 installert és indítod a meglévő Win alól. Utána betelepíted ameddig eljut egy másik partícióra. Az installer által kért reboot után a fájlokat már odamásolta magának elvileg. Annyi, hogy az előző Win ottmarad, "piszkos megoldás". XP-vel anno működött.
-
Realradical
őstag
válasz
boby13friend #43665 üzenetére
1. Túlmelegedés jó eséllyel. Aida64el meg tudja nézni.
2. Rossz RAM időzítések a BIOS-ban.@VinoRosso
Nem lehet, hogy csak DNS nincs? Ha IP címet írsz be a böngészőbe nem működik? Tűzfal beállításokat néztél? -
Realradical
őstag
válasz
TigerCat #43033 üzenetére
Tesztelni kell. Első körben a hőmérsékleteket nézd meg Aida64-el. Utána memtest86, prime95, majd furmark (bár nem valószínű, hogy vga gond lenne). Ha a letöltött Windows alatt a saját a cd keyed használod az ugyanúgy jó, a telepítési média teljesen mindegy honnan van.
Aktív témák
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Hardcore café
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Suzuki topik
- Óvodások homokozója
- Eredeti játékok OFF topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Ryzen 7 CPU-k
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest