Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
Mardel92
tag
válasz
SOAD19 #49528 üzenetére
Azért nem akarok TV-t, mert azoknak elég nagy az input laggja, és a válaszideje, de mivel sokat játszok (ez a másik amire főleg használom), ez zavaró lenne. Nyomtam már tv-n de nagyon idegesítő utánhúzása volt. Jó nekem a TN panel is, a színekre annyira nem vagyok érzékeny
-
Mardel92
tag
Sziasztok!
Mivel a monitoros topikba nem kaptam választ, megkérdezem itt is
Tehát, adott egy 80-85k-s keret (nagykerből jön majd a cucc
). Egy 27"os TV tuneres monitort szeretnék venni belőle, de nem tudom melyik lenne a legjobb. Főleg TVzésre (ugye ezért kell a tuner) meg játékra használnám. DVI csati ha van rajta az jó, ha nincs megoldom HDMI-vel. Ami mindenképp legyen az a DTV tuner (ez felel az ingyenes digi adás fogásáért ugye?) meg a CI slot (mivel tervbe van digire váltani
)
Én a Samsung P2770HD monitort néztem ki, a kérdés jó-e ez vagy van ennél jobb is ilyen áron?
Köszi!
-
Mardel92
tag
Sziasztok!
Tud valaki androidra olyan appot amivel wifin keresztül tudok filet küldeni? Nem nagyon találtam semmit :S És ha látnám a PC-n megosztott mappákat az még jobb lenne
Köszi!
-
Mardel92
tag
válasz
Prober #43501 üzenetére
A ventilátor valszeg mérési hiba, nekem is csinál ilyeneket (Pl a cpu hűtőm ventilátora szerinte 12,5RPM el pörög
) Az 58fokos max a déli hídon meg nem vészes. Terhelés alatt néha felugrik, de ez belefér bőven.ű
Complete: Igen, így valószínű fake...
(Azt hittem a mérete miatt kérdezed, az árat nem láttam)
[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
Everest vagy Aida megmondja (vagy CPU-Z ben a Memory fülön? Nem nagyon használom)
Ha nem tudod mit állítottál, bemész biosba és nyomsz egy Load Optimized Defaultot (vagy vmi default, ez változhat) Ezután max bootsorrendet kell állítani, de nagyon nem mászik el semmi, ha eddig se volt állítgatva.Szerk.: De lassan írok
[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
válasz
Kezdő vagyok #43464 üzenetére
Nem kapcsol be a gép, csak sípol
-
Mardel92
tag
válasz
barack1997 #43400 üzenetére
Próbáld ki Google OnLive cuccát. 30p próba, nem kell telepíteni a gamet. Kicsit szar a minőség a képtömörítés miatt, de ha a technológiát nézzük akkor jó
(Biztos hallottál már a clouds cuccosról) Elég sok cuccok van már most, én is innen szemezgetek
-
Mardel92
tag
válasz
barack1997 #43397 üzenetére
Wowozz
Egyszer elkezded, sose fogod abbahagyni, Persze nem árt egy társ a kezdetekre, aki bevezet a WoW csodáiba
Egy 5 éve el nem szakadó anonym gamer
szerk.: barack1997: Itt az ideje visszatérni
[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
válasz
dvd_R+ #43285 üzenetére
Berakod egy antisztat zacsiba (az a szürke szar amibe minden infós cuccot csomagolnak
) és ezt egy bélelt borítékba. A legjobb a pukkantós, azzal még el is lehet játszogatni utána
Ám semmi extra, ha nagyon tutit akarsz, tedd be egy nagyobb kartonba, újságpapírral körberakva, de szvsz a bélelt boríték meg az antisztatikus zacsi elég.
-
Mardel92
tag
Kétlem, hogy lenne rá jó megoldás a már általad is említett tcpip.sys be nyomott hard-code miatt, de ez talán jó lehet. Sokan írják kommentbe, hogy nem ment, meg kell próbálni hátha. Sajnos ennél értelmesebbet nem találtam.
ch003067: Virtual DJ amit sokan ajánlanak. Én is próbáltam már, de szerintem hülye vagyok hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
válasz
bimbilla09 #42943 üzenetére
Ha közvetlen a modemről is csinálja érdemes felhívnia szolgáltatót. Kiküldenek majd valaki, aki ha mást nem is a központban átköt egy másik portra. Sok esetben ez is elég. Esetleg ha több vezetékes telefon van a lakásban és nincs mind leárnyékolva(kis fehér dobozka a telefonkábelen
) az is okozhatja, bár az az esetek nagy többségében inkább megszakítja a netet mint sem pingeli.
-
Mardel92
tag
válasz
Klemens #42851 üzenetére
Annyira nem nagyon. Szétvágtam egy hangfalat, meg egy vmit amin RCA alj volt, összeforraszt, szigszalag. Annyi, hogy kell egy RCA-RCA kábel hozzá (mert ugye a cuccokba az apa kell, ezen meg az anya része van), de egész kulturált. Annyi, hogy kicsit színed, de jól működik. Használtam csak a hangfalamhoz adtak egy rendeset
Csinálok képet és eldobom privátba.
-
Mardel92
tag
válasz
Klemens #42842 üzenetére
Esetleg ha benned van a barkácsolás párszáz forintból jót lehet csinálni is. Csak egy szerelhető jack meg 2 szerelhető rca kell. Ha ilyen nincs egy régi hangfal jackdugóját levágod kábellel és ráforrasztod 2 szerelhető rca ra. Ez kb egy 400Ft-os móka és még működik is
Ám az 1k annyira nem sok egy ilyen kábelért. Ha kijössz a XVII. kerbe adok egyet, van egy tákoltam a fiókban
-
-
Mardel92
tag
válasz
GrandeP #42819 üzenetére
Ment egy az egybe is amíg nem volt switch. Pont a hétvégén nyomtam át így pár e-bookot két laptop között (Wifi k..lassú volt, UTP bele, egyiken megosztottam a netet másikon wifi kikapcs és ment mind a kettőn a net is, meg 15Mbps-al másolt)
simii16 Egy router lesz a te barátod
[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
válasz
GrandeP #42807 üzenetére
Nálam pedig így megy
Alaplapiba megy be a router onnan meg ki egy switchbe kártyáról a többi (erre egy médialejátszó meg néha egy egy gép amikor hoznak) Biztos nem a legelegánsabb megoldás, de megy.
Szerk.: Tudom, így IP ütközések vannak a hálón, de a net működik rendesen vele és ez a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
válasz
simii16 #42802 üzenetére
Bemész a hálózati és megosztási központba (ott Hálózati adapterek) angol a winem nem biztos, h ez magyarul is, és megosztod a kapcsolatot az egyik porton. A másikba bedugod a netet az osztottba meg a routert (vagy fordítva, ezt mindig elcseszem
) Azért volt a hálózat is korlátozott, mert nem volt megosztva.
-
Mardel92
tag
válasz
HartgeH3-2.8 #42793 üzenetére
Ha tényleg kis egér kell, nézz meg egy A4Tech X-710BH-t. Én is ezt használtam régen, csak az előbb említett péklapát méretű (
) tenyerem miatt már kicsi volt
CoD2.ztem vele, szerintem nagyon jó, de lehet (sőt szinte biztos) hogy egy teflon talp ráfér. (Mivel kb 4k az egér, ennyi szerintem rádobható, ha tényleg a kicsi a jó)
-
Mardel92
tag
válasz
HartgeH3-2.8 #42788 üzenetére
Ha jól tudom, ua van rajta mint az X-750en, ami jól csúszik. Az X-750XL egerek, szerintem jobban megérik (igaz nem súlyozhatóak), de fogásra sokkal kényelmesebb. Nekem a 747 kicsit nagy volt (pedig elég péklapát kezem van, de tényleg
). Ha van rá módod próbáld ki mind a kettőt az a tuti, de csúszással nem lesz bajod.
Szerk.: Ha veszel rá teflon talpat még jobb lesz
[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
-
Mardel92
tag
válasz
kmisi99 #42459 üzenetére
Igen az lesz. Sajnos az X7eseknek ez széria hibája. Én is ilyet használok (X-750XL), amikor ilyet csinált vettem 600Ft-ért egy hibás darabot (amiben jó a görgőmechanika) és kicseréltem
Ha van egy pákád nem nagy művészet.
ZeroCaptan: "Er*tes" ez nem tudom mit jelenthet (de elég fáradt vagyok
), de ha felhívod a bankot tuti segítenek
Ált lehet neten is vagy telefonon.
[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
válasz
kerelo #42301 üzenetére
Ha hangot nem akarsz vinni, elég a DVI is, mivel ugyan azt a 8bites digit jelet viszi mint a HDMI, csak ugye az utóbbi tud hangot is. A kettő között képminőségben nincs semmi különbség. Gyártót nem nagyon tudok mondani, szerintem bármi megteszi (persze ránézésre legyen vmi masszívabb cucc, meg árnyékoló se árt ha van rajta)
Szerk.:
HollyBoni: Jobb oldalt csavarkulcs, Beállítások, A motorháztető alatt fül. Ebben van egy checkbox Fordítás címszó alatt "Kínálja fel az általam nem ismert nyelven írt oldalak fordítását" szöveggel. Innen szedd ki a pipát.
[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
válasz
joker71 #42294 üzenetére
Próbáltad feszelni a ramokat? 1,5V-on elég instabilak, gyárilag kicsit alul lőtték szerintem, nekem volt hasonló problémám és 1,6V-os ram feszültséggel működött simán. (Egy szervizes mesélte nem rég, hogy a Geil ramjaival képtelenség feltolni egy wint is alap feszen, crucial ramokkal nincs tapasztalatom, de hátha)
-
Mardel92
tag
Sziasztok!
Lehet hülyeség, de van olyan ODD PC-hez ami a korongot nem tálcán veszi be, hanem "beszívja" mint az autókban?
És ha igen mi ennek a neve? Az istenért nem találom
Kösz!
-
Mardel92
tag
válasz
GrandeP #41876 üzenetére
Az sem rossz
Nekem a legdurvább amikor ismerős áthozta a gépet "Te ez nem működik, osztálytársam ért hozzá szétszedte és össze azt nemjó" szöveggel. Alaplap szigszalaggal(!) volt körberagasztva, mert elhagyták a csavarokat... (ofc vhogy a távtartó is lekerült...) ATX csati félig benyomva a +4 pin ugye minek?...
Bár ez a sata to sata és palamtex űberel mindent, még most is sírokSzerk.: Nem vagy gonosz, de ilyenkor meg kell csinálni és sok sok lóvét elkérni
[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
válasz
HELLAFLUSH #41630 üzenetére
Eddig read-only módban voltam, de már engem is érdekelne egy kép. Sose láttam ilyet. Csak a programozásban vett értelmét ismerem, el nem tudom képzelni itt mi lehet (akár erre is jöhetne vmi pontos infó
)
Esetleg data.hu vagy kepfeltoltes.hu-ra ha felraknád
-
Mardel92
tag
válasz
Ricardo128 #41404 üzenetére
Besétálsz egy boltba, leveszed a polcról a win7et, majd a kasszás néninek/bácsinak odaadod a bankkártyád és virulsz
Problem solved!
-
Mardel92
tag
válasz
Tompo92 #41046 üzenetére
Biztos megjelent? A gyártó oldalán se lehet vásárolni
-
Mardel92
tag
válasz
kornyiktamas #41032 üzenetére
Elsőre a VGA-t nézd meg. Ha van integrált a lapon próbáld meg azzal. Esetleg ha kell neki + táp akkor nézd meg rádugtad e a tápkábelt, vagy jól van e benn a PCI-E slotban (bár ezt nem lehet elrontani
)
-
Mardel92
tag
válasz
Mardel92 #40984 üzenetére
Esetleg erről valaki? Olvasgattam, de nem találtam semmit, hogy ilyen jellegű hiba lenne. Érdemes esetleg visszavinni a procit is? (tényleg mindent kicseréltem már, szervíz szerint a ram, de abból már 3 kit volt benne, és a másik kettő most is megy másik gépben...)
Előre is köszi a helpet -
Mardel92
tag
Még egy kérdés
Mit gondoltok erről az oldalról? Elég alacsony áraik vannak (4-5k val is olcsóbb mint máshol)
-
Mardel92
tag
Helló! Újra kéne egy kis segítség.
(Előzmény)Visszavittem a lapot gariba (vinyót mindent cseréltem csak azt nem), de vissza adták, hogy nincs semmi baja... Az alaplapom rev1.0-ás, ami nem támogatja eredetileg az i5-2310emet (ezt most vettem észre :S), de ugye megkapta az F8as bios-t, ami már elméletileg viszi. Lehet ennek köze a fagyásokhoz és az usb eszközök eldobálásához? Lövésem nincs mit csináljak...
-
Mardel92
tag
válasz
Darth_Revan #40786 üzenetére
Nálunk T-Home-mal nincs csík, de amit a 4:3as felvételekkel csináltak, az tényleg megér egy misét
Digi vagy kábel tv?
-
Mardel92
tag
válasz
tanulosSrac #40495 üzenetére
Ez a legjobb erre
Esetleg vatera, bár az sok pénzt lehúz, nemszeressem. (Vagy express, de nem ott keresnek ilyet elsődlegesen)
[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
válasz
PH-User #40458 üzenetére
Ha teljes körű a gari cserélnek, ha nem akkor bizony elszáll a garancia. Ha nincs rajta ilyen kis "szakadós matrica" és van szerszámod, óvatosan szedd szét (a csavarfejek ne sérüljenek) és adj neki egy kis WD40-et, olajat (persze ha csúszó-, golyóscsapágyas) Ez segíthet még.
[Felelősséget nem vállalok, ha elmenne a gari, nem működne utána, csak akkor csináld ha biztos vagy magadban!!]
[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
válasz
HokedLee #40452 üzenetére
Valószínűleg vírus, vagy sok betöltődő program okozza a lassulást. NODot felejtsd el, próbálj egy avastot lefuttatni, ha rendes indulásnál nem megy, akkor csökkentett módban (boot előtt F8at megnyomd és a csökkentett módot választod) és ha már ott vagy(mm Csökkentett módban) lődd ki az automatikusan induló programokból azokat amik nem kellenek (Startmenü-> futtatás -> "msconfig", itt az "automatikus indítás" fül és kiszeded a pipát ami nem kell). Ha ezek sem akkor újrarakás marad csak.
[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
válasz
Regirck #40428 üzenetére
Az összerakással van a gond vagy a vásárlással? Összerakni nem nagy művészet, dugj mindent oda ahova illik
(mint az életben
) Ha nagyon bizonytalan vagy esetleg kérd ki egy ismerős segítségét. Ha az sem, ez segíthet.
Szerk.: Ha a 17.ker környékén laksz szívesen segítek is vagy elhozod és megmutatok mindent
[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
válasz
bajaki #40281 üzenetére
Mind 2 lead 12V-ot, de ezt alapból a hőmérséklet függvényébe szabályozza az alaplap (amíg nem ér el egy bizonyos hőmérsékletet csak 1500at fog forogni) Van ami annyira melegszik, hogy muszáj legyen fullon pörögnie a ventinek? Legalább halk és valószínűleg majd gyorsul, ha kell, de BIOS-ban be lehet állítani, hogy mindig fullon menjen.
[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
válasz
elfelejtette #40198 üzenetére
A 64bites Win7 létrehoz egy (x86) os program Files könyvtárat GrandeP által írt okokból, így nem keverednek a 32 és 64bites programok.
(#40200) GrandeP: Biztos egy gonosz IT manó
[ Szerkesztve ]
-
-
Mardel92
tag
válasz
Satyricon #40180 üzenetére
Erre egy Partiton Magic progit ajánlok, de a 25GB szerintem sovány lesz egy Vistának (és úgy amúgy is felejtsd el az az OPrendszert, ha jót akarsz)
-
Mardel92
tag
válasz
kmisi99 #40166 üzenetére
Azt nem tudom, hogy van e ott ilyen kábel, tényleg elég ritka, de ha van egy kis kedved barkácsolni olcsóbban kijöhetsz ezzel (3részes +1 képes, de érdemes elolvasni mind a 3 részt)
Szerk.: A d-sub nem digit, ugyan azt a jelet adja, ami a tv-nek kell csak a szinkronjeleket közösítésre szorulnak, de mindent megtalálsz a linkben
[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
válasz
alexadner034 #40132 üzenetére
Nem ismerem freenas-t, de esetleg ez?
-
Mardel92
tag
válasz
360xbox360 #40102 üzenetére
Azt megnézni, hogy az ráz e. A szőnyegen nagyon nem is fog, az elég rendesen tompít. Esetleg ha a vinyó ráz, nekem papírlapok vannak benyomva az oldalához, ki van lukasztva és azon nyomom át a csavart, (Az egyik rendesen rázta a házat) elég maszek de működik és ingyen van
-
Mardel92
tag
válasz
360xbox360 #40095 üzenetére
Érdemes ránézni a vinyókra is, rendesen tudják rázni a házat.
-
Mardel92
tag
Újra itt! Kipróbáltam a VGA-t egy másik képben, az én vinyómmal tápommal és sata kábeleimmel (btw alaplap, proci és ram csere) és láss csodát simán WoWozgattam 2 órát (ez sose bírta 20p-nél tovább) Vissza viszem alaplapot és procit, kezdjenek vele valamit. Köszi mindenkinek a helpet!!
-
Mardel92
tag
Hát jó, akkor ha a vga se rossz beviszem hozzájuk a pakkot. Köszi!
Szerk.: BIOS frissített lappal nem lesz bajuk ugye? vagy vissza varázsolja a régi bios-t rá?[ Szerkesztve ]
-
Mardel92
tag
-
Mardel92
tag
Újra itt, és még mindig szar a gép... Full tiszta rendszer, driverek belépek wowba 10p és bumm halál... 3 satakábellel próbáltam, az nem létezik, hogy az összes kábelem szar
Tehát volt táp, vinyó és ram csere, egyik se segített... Alaplapot, hogy tudnám kivizsgálni? Vissza viszem garba, nem jön elő a hiba azt baszhatom, mert még fizethetek is és nem vagyok előrébb. Próbálok kölcsön vga-t szerezni, hátha. Addig is szétverek valami keményet -
Mardel92
tag
válasz
Lompos48 #39960 üzenetére
Fázisceruzás móka megtörtént, nincs világítás (Mardel végre örül
)
Lehet az nagyon stabil.
Beigazolódni látszikEddig úgy tűnik stabilabb mint a HDSentinel szerinti űberfasza vinyóm...
(#39957) Kezdő vagyok Mivel lesz majd érdemes felvenni a Mindig TV fullHD adásait?
Én egy felvevésre képes kis médialejátszót(?) használok egy USB-s winchesterrel, eddig nagyon jól teszi a dolgát. -
Mardel92
tag
válasz
Lompos48 #39956 üzenetére
Találtam egy "zajos" ventit, az simán elindult ha a földet a házhoz nyomtam
Majd szerzek multit és kimérem, csak fater kocsijában van és nem volt türelmem megvárni, alkotni van kedvem
(meg úgyis szarkaszik a gép...)
Ám az elszállós részhez visszatérve (aki visszaolvas megtalál
) Szerváltam egy 681(!) hibás szektorral megáldott vinyót tesztelni, eddig stabilabb mint az elm 100%-os...
-
Mardel92
tag
válasz
Gyufaaa #39938 üzenetére
Mondjuk "csak" 3 órát CoD-oztam amíg nem szállt el, de az eddig 15p-hez képest ez egy álom
Viszont lenne 1 új kérdés
A gépház vázáról letudom szedni a 12V-nak a földet? (egy RCA kábellel vinnék ki 12V-ot egy ledsornak, de ha nem muszáj nem húznék oda 2 kábelt is, és így legalább nem kellene szigetelni a beépíthető csatit) -
Mardel92
tag
Helló! Újra itt. (Előzmény)
Lenyomtam egy avastot(laza 13 vírus), cseréltem satakábelt a rendszer vinyón és láss csodát megy mint az álom
Köszi a segítséget mindenkinek!
(szerintem a kábel volt a ludas, mert előtte vírusirtás után rögtön kék halállal indult
)
-
Mardel92
tag
válasz
PH-User #39828 üzenetére
Miután elkezdett fogyogatni természetesen újraraktam, csak furcsa, hogy előtte is csinálta
Ám az említett trójaid beep.sys fájlja ott van a system/drivers-ben valószínű ez lesz a baj, de úgy néz ki fertőzött másik partíció is, mert ugye volt 2 reinstall is a hibák jelentkezése óta. Ráeresztek mindenre majd egy kaspersky-t is jelentkezem ha megvagyok mindennel. (Előttem az egész éjszaka
)
-
Mardel92
tag
válasz
Gyufaaa #39824 üzenetére
Ja igen, amit elfelejtettem. Amikor hazahoztam az új alkatrészeket, összedobáltam bekapcs és virulás mert minden drivert megtalált magától. 20p WoW (élveztem mert nem szaggatott
) és jött a fagyi. Ugyan az az Oprendszer ugyan az a VGA csak a lap, proci, memó, táp 4es változott. Lényeg a lényeg ezért nem gondolnám a trójait se (nod32 azért fut közben hátha, ha nem talál semmit rányomom a többi vinyót és megküldöm azzal is) Esetleg ha tudsz valami vírusirtót ami jobb, megnézem azzal is. (Kicsit már elegem van, hogy közel 100 benne van ebbe a szarba és nem tudom élvezni
)
Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Automata kávégépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...