Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
Aktív témák
-
XP NINJA
őstag
hello. van ipod touch-2g-m. megvan az itunes is, már többször újratelepitve de nem oldotta meg hogy ha rádugom ipodot akkor lefagy. micsináljak?
-
Irvkhf
aktív tag
válasz
DJ WOKKY #31789 üzenetére
Igen úgy gondoltam hogy egy másik gépet és pont így gondoltam ahogy írtad te is hogy nem nagy valószínűséggel lehet újra telepíteni egy másik gépet team viwer en keresztül de egy ismerős azt mondta hogy szerinte igen és én nem értettem vele egyet mert szerintem nem de viszont örülnék neki ha lehetne ilyet csinálni mert akkor legalább nem kellene el menni a haverhoz hogy újra telepítsem a gépét hanem itthonról meg csinálnám de akkor ennek nem nagy esélye van.
-
djbahool
senior tag
válasz
Realradical #31693 üzenetére
Igen, pont ez kellett nei.
THX -
DJ WOKKY
addikt
válasz
Irvkhf #31788 üzenetére
Nyilván úgy gondoltad, hogy egy másik gépet ? Na ez jó kérdés, azt tudom, hogy minden egyes dolgot át tudsz mozgatni, sőt ha ügyes valaki, akkor irányítani is tudja a gépet.
Csak szerintem kellene egy "külső" erőforrás ott annál a gépnél. Egy lemez pl. a meghajtóban, akkor talán.
De mivel itt szoftverről van szó, így a gép kikapcsolása után kevés lehetőségét látom a dolognak, hogy egyáltalán működjön... -
Irvkhf
aktív tag
Sziasztok team wiewer en keresztül újra lehet telepíteni egy számítógépet.
-
Töhötöm47
csendes tag
Hali!
Samsung SCX-4200 nyomtatót szeretném installálni és "RPC-kiszolgáló nem érhető el" üzenet jön. XP-m van. Megpróbáltam telepítő-lemezről, de a gyári honlapról is. Mivel ez a gép nem régen van nálam, frissítettem az alaplapi illesztőket, drivereket is szintén a gyári honlapról. Semmi nem változik. Érdekes, hogy ennek a nyomtatónak a scanner része simán installálódik, használható. Másik gépen a nyomtató (Win 7-tel) rendesen működik. Mi a bánat lehet a baj? Ötlet? Én már kifogytam. Üdv. T. -
jozsi252
veterán
sziasztok
Netről töltök valamit maximum sebességgel, és a net böngészés lehetetlenné válik olyan lassú, mintha egy 56k-s modemmel csatlakoznék a netre vagy még annyival se, olyan tetü lassú.
Szerintetek mivel lehetne ezen javítani? hiába veszek vissza a sebességből akkoris ugyanúgy lassú a böngészés
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
boby13friend #31781 üzenetére
Integrált hangot használsz, vagy kártyát ?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Bandee2 #31782 üzenetére
Szerintem mindenképp próbáld meg lecserélni! És még véletlenül se tegyél utalást arra, hogy valaha is tuningolva volt, ha mégis kérdezik, tagadd le.
Csak hogy nehogy ennek tulajdonítsák a hibát. Nézz nagy bociszemekkel, hogy lefuttattad a tesztet kíváncsiságból, mert voltak kékhalálok már egy ideje, és akkor láttad, hogy hibásak a modulok.
Amúgy a számítógép-házban lévő cuccok babrálásánál nem árt odafigyelni, hogy ne legyen statikusan feltöltődve bármilyen cuccod, nehogy ott süljön ki valamelyik hardverelemnél.
Innen a hiba konkrét okát nehéz megmondani, lehet az is, hogy nem a Te hibádból történt, fene tudja.
-
Bandee2
tag
válasz
Bandee2 #31780 üzenetére
Ja amúgy most látom, hogy 120 hónap (10 év?! jó sok) garancia van a CSX ramokra, az ipon.hu-n vettem.. vajon kicserélik? Valamiből rá tudnak jönni, hogy tuningolva volt? (bár csak ennyit állítottam, hogy 800-ról 900 MHz-ra és +0,1 V feszültség, szóval nem hiszem h ettől lenne hibás)
-
Bandee2
tag
válasz
Sk8erPeter #31769 üzenetére
Hát vagy másfél évig rendesen működött tuningolva, nem is nyúltunk hozzá, szóval jól be volt pattintva... Most a tesztelés alatt volt egyszer az h véletlen elfelejtettem lekapcsolni a tápot és úgy cseréltem meg a ramokat, akkor pittyegett a bios, power error, de aztán táp lekapcsolás-visszakapcsolás után már nem volt ilyen baja... Akkor a memtest szerint úgy tűnik a memóriával van baj, nem az alaplappal, vagy slot-okkal, mivel nem írt ki minden tesztnél hibát... A "nem számít"-ot arra írták anno, h az "auto" mód is 100 MHz-re állítja a pci-e frekvenciát. De akkor inkább továbbra is kézzel beállítom 100-ra... (Viszont így nem értem, mi értelme van más értékre állítani.) Köszöntem a segítséget, valószínű akkor majd veszünk új ramokat, bár én lassan sztem notebook-ra váltok, addig meg vhogy elviselem ezt a ritkán előforduló kékhalált, nagy baja csak nem lesz a gépnek tőle, a dolgaimat sűrűn elmentem...
-
fatal`
titán
válasz
Kezdő vagyok #31778 üzenetére
Nem tudom, nem néztem a beállításait, alapon van. Nagyon ritkán használom. Eleve lemezt is ritkán írok, mert OS-t is pendriveról telepítek. De ha mégis írnom kell akkor total commander plugin vagy imgburn.
-
fatal`
titán
válasz
Kezdő vagyok #31776 üzenetére
"Vagy fogom magam,nem változtatok beállítást,és az ISO fájlok írása menü segítségével megírom a lemezt,úgy jó lesz-e?"
Igen, így kell.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
CDBurner XP-t használok.
Ha például operációs rendszert szeretnék kiírni lemezre(pl.Ubuntu),milyen beállításokat kell eszközölnöm a programban?
[link]
Vagy fogom magam,nem változtatok beállítást,és az ISO fájlok írása menü segítségével megírom a lemezt,úgy jó lesz-e?
Köszönöm a segítséget előre is! -
chop
őstag
Tudom, hogy csúnya dolog, de azért érdekelne: az n*ore-on van esetleg olyan opció, ami logolja a letöltött torrentfile-okat?
-
PH-User
addikt
válasz
Realradical #31724 üzenetére
Nem próbáltam, sosem cseréltem még fw-t routeren...
Azért köszi a tippet.
Szolgáltató távolról tudja cserélni a fw-t? -
Nova96
őstag
Miért van az ha elkezdek videó-t nézni és kb. 3 órája nézzem elkezd késni a hang,meg a kép?
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Bandee2 #31762 üzenetére
A +0.1V-tól kétlem, hogy elszállt volna.
Az is előfordulhat, hogy egyszer véletlenül nem lett teljesen bepattintva a helyére, és így indítottátok el a gépet, ez nálam egyszer már okozott ilyen bajt. (Szerencsére nagy csodálkozó szemekkel vissza tudtam vinni a boltba, hogy "nem tudom, mi a baja", és vissza is cserélték, mert hibás volt.)
Azt, hogy egyes területekre ne írjon, nem könnyű elérni, pontosan tudni kéne a memóriacímeket, és az arra történő írási kísérleteket kizárni, igazából nem tudom, mi lenne ennek a módja.
"A pci-e 100 MHz-ra volt állítva igen, bár mondták, hogy az nem nagyon számít.."
Hát most nem tudom, mire mondtad, hogy nem számít, de úgy általában nagyon is számít, az elsődleges dolgok közé tartozik, amit tuning esetén meg kell csinálni, különben nézhetsz majd, hogy adott esetben miért hibásak az írási műveletek a HDD-re, mitől lesznek CRC-hibák, stb... -
DJ WOKKY
addikt
válasz
boby13friend #31765 üzenetére
Csak játéknál van szaggatás ? Zene, film, ott nincs ? Így újra tenném a játékot, vagy előtte még állítanék hangot ha tudsz...
Ha máshol is bajos, akkor driver hiba lehet...2: Gondolom van fontos dolog a winyon, akkor másodlagos winyonak betenném és vírusírtás, meg egy tesztet neki.. ha nincs, akkor egyértelmű formázás...
-
boby13friend
csendes tag
Hali!
1.Erre mondjatok valamit.
gigabyte gs-8s655fx-l
2800Mhz
2GB ram
geforce 6200és a dead space-el játszok akkor videjók meg a hangok szaggatnak (vagyis pl.:mikor ajtót nyitok ugyanazt a hangot 2x egymás után játsza le) de a kép nem szaggat.
2. Van 1 WD 160GB-os hdd-m és nem akarja bebootolni az oprendszert vaéami "could not open multi partition" (2 partíció van a hdd-n még a boot priorityt is változtattam)
Mi lehet a baj a játékkal, meg a winyóval?
-
kexksz
addikt
Sziasztok!
Tesóm új gépére feltettem Win7et és az Y meg a Z fel van cserélődve, minden más karakter a magyar billentyűzetnek megfelelően van. Mitől van ez, illetve hogy tudnám kijavítani?
-
Bandee2
tag
válasz
Sk8erPeter #31759 üzenetére
Az lenne a legjobb, ha ki lehetne vmivel zárni a hibás területeket, hogy oda ne írjon semmilyen progi, de gondolom nincs ilyen megoldás.. A tuningnál is itt kérdeztem ph!-n, hogy milyen beállítást javasolnak, akkor adtam rá +0,1 V-ot, de nem is volt vele gond eddig.. A pci-e 100 MHz-ra volt állítva igen, bár mondták, hogy az nem nagyon számít..
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Bandee2 #31748 üzenetére
log fájlba mentésről nem tudok, persze ez nem jelent semmit, simán lehet, hogy van ilyen lehetőség. Lehet, hogy az 5 óra alatt épp szerencséd volt... ezt nem tudom megmondani. Asszem azt, hogy konkrétan melyik modul a hibás, nem tudja megmondani, csak magát a hibát jelzi, ezért érdemes mindenképp külön futtatni.
Egyszer nálam is volt ilyen, hogy a két modul közül csak az egyik hibázott, és olyan 5-6 óra után derült ki, hogy tényleg para van.
De szerintem az ilyen memtestek nem nagyon hibáznak, ha valahol hibás a válasz, akkor hibás a modul, azt' annyi. Még akár évekig is működhet ilyen állapotban is a memória, ha épp mákod van, nincs kékhalál, ha viszont nincs szerencséd, akkor valamelyik program épp a hibás területre akar írni, és elszáll az oprendszered... ha ez nem zavar, akkor ne cseréld le.Mondjuk szerintem nem túl egészséges.
A tuning során ha túlfeszt kapott, vagy hasonló, akkor ez is vezethetett hibás működéshez, vagy némi kontakthiba okán is akár - amúgy nem biztos, hogy jó ötlet befújni kontaktspray-vel, ki tudja, nem marad-e nedves ott, ahol nem kéne, esetleges rövidzárlatot okozva ezzel, és a korábbi helyzetet csak rontva. Mellesleg remélem a tuningnál a PCI-E frekit fixáltátok 100 MHz-re. -
toldy
őstag
válasz
kukinyo #31747 üzenetére
Aham, értem.
C0d3r:
az hogy hogyan mérhető ki meg stb tudtam, csak egyszerűen nem jutott eszembe hogy a kártya csak malmozik, na lehet kikéne aludnom magam, köszi.
Egyébként egy i3-530 4/4,5 ghz-en elég fullhd-ra? ( egyes natívsokmagot szerető játékot kivéve)DJ WOKKY
a meleg, biztos, mert már próbáltam hogy kihűlt palacsintát pakoltam egymásra és úgy is púpozódott, a "trükköt" viszont majd kipróbálom. köszi. Egyébként is azonnali kérdések topic az nincs kikötve hogy csak számtech -
AthlonXP
őstag
válasz
scream #31743 üzenetére
Nem kell vele foglalkozni. Elvileg amikor nem fut olyan alkalmazás ami komolyabb VGA teljesítményt kérne ( pl. játék ), akkor csak az integrált megy, hisz annak a teljesítménye netezésre, Office-ra, stb bőven elég. Ráadásul ilyenkor egy csomó akku időt megspórol a gép, hisz az jóval kevesebbet fogyaszt, mint a dedikált nagyobb teljesítményű kártya. Nyilván amikor indítasz pl. egy játékot, akkor már kevés lesz a "kis" VGA teljesítménye, így a rendszer átvált a másik erősebb kártyára, hogy jobban menjen a dolog ( persze az többet is fogyaszt, ezzel hamarabb lemerítve az aksit, de ez ilyenkor nem lényeg
).
A lényeg, hogy a kapcsolást a gép automatikusan végzi, az aktuális igényeknek megfelelően. -
DJ WOKKY
addikt
1: kitűnően válaszolt rá (#31750) C0d3r az korábbi hsz-ben. És jó étvágyat a palacsintához
2: A meleg gőz miatt !!! Közepén nem tud eltávozni, még a széléhez közel igen...
Viszont, ha teszel a közepére egy kis -nehezéket- mogyorót, lekvárt, babot, akármit, akkor nem fog felpúposodni (mivel így fog megsülni a tészta), majd figyeld csak meg, sőt a széle is egyenletesebb marad.
Annó én is középiskolában (vendéglátó és idegenforgalom szakon) tanultam meg véletlen
Amúgy pont ide tartozik a kérdés ebbe a topicba -
C0d3r
addikt
1. Mert alacsonyabb felbontáson a VGA halálra unja magát (kevesebb pixel - kevesebb munka, ugye). Kifejezetten ilyen teszteknél is megfigyelhető, különböző videokártyákkal pont ugyanannyi FPS mérhető CPU limit esetében, a CPU-t tuningolva meg nő az FPS.
Persze ettől függetlenül egy 2 magos Athlon nem feltétlenül elegendő FullHD-re épített gépnél.2. Nem értek a palacsintákhoz, csak megenni szoktam.
-
Tompo92
senior tag
Haverom le tudta valahogy szedni, de már ő sem tudja hogy csinálta.
-
Bandee2
tag
válasz
Sk8erPeter #31744 üzenetére
Egyszer futott a Memtest kb 5 órát, két rammal dual channelben, akkor nem írt ki hibát.. A többi vizsgálatot 1 pass erejéig futtattam, abból 2x hibát írt ki, amit be is linkeltem.. Nem lehet valami log fájlba elmentetni az eredményt? És nem tudja megmondani a program, hogy melyik a hibás ram? De amúgy működőképes mindkét ram, mert most is mennek, csak néha kékhalál van, és újraindul többször..
-
toldy
őstag
Üdv, 2 kérdésem lenne.
1, az miért van hogy alacsonyabb felbontásnál a procin magasabbnál pedig inkább a vga-n van a hangsúly?
2, mitől van az hogy sík egyenes tányéron, azonos vastagságú palacsintákat pakolva felpúposodik a közepe a rakásnak?
nem tudom miért.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Bandee2 #31741 üzenetére
Mennyi ideig futtattátok a memtestet a RAM-modulokra?
Csak azért kérdezem, mert a hitelesnek mondható eredményhez nem árt akár 6-7 órát is futtatni, mert lehet, hogy csak jópár óra után ír a program olyan területekre a memóriában, amik hibás választ adhatnak.
Nem ártana kideríteni, hogy vajon működőképes-e még valamelyik modul, és csak az egyik hibás-e, úgy, hogy mindkettőre külön-külön jó hosszú teszteket lefuttattok (pl. amikor elmész jópár órára otthonról, hagyd, hadd menjen, mire hazaérsz, talán megtudod a hiteles eredményt).
Állítólag a GoldMemory olykor gyorsabban kidobja a hibát, mint a MemTest, hogy ez valóban így van-e, azt nem vágom, mindenesetre mindkettő ajánlott.
Mindenesetre úgy tűnik, kénytelenek lesztek új RAM-ot venni. Kb. 6-7-8 ezer környékén kaptok új 2 GB-osat, ha ragaszkodtok a CSX-hez (persze lehet, hogy van olcsóbban is, ha jó helyen tudjátok beszerezni) - tény, hogy használtan szerintem nem nagyon érdemes kísérletezni, vagy csak ha jó hosszú tesztet lefuttatva adják el (amiről képet mellékel az illető), aztán magad is teszteled. -
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Mi a címe annak a számnak amiben az "igazi hollywood-i örmény este" elhangzik? -
Bandee2
tag
válasz
Realradical #31584 üzenetére
Lefuttattam a Memtest-et külön-külön egy-egy RAM-ot betéve, illetve együtt, váltogatva a slotokat. Amikor csak egy volt benne, sose írt ki hibát, és amikor mindkét RAM benne volt, akkor se mindig, hanem csak 2 alkalommal írt ki hibát. Nem találok összefüggést, hogy melyik slot, vagy ram lehet a hibás, illetve hogy a tuning miatt van-e, vagy sem.. mindenesetre a hiba akkor jött elő, mikor alap beállításon volt minden a bios-ban..
Itt egy kép, és itt egy videó a hibáról. Tudja valaki a hiba okát?(ram: 2 db CSX 1024MB DDR2 800Mhz)
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Ebbe tudnátok segíteni?
Gondoltam ide is beteszem, mert itt többen nézik! Köszi előre is a segítséget!!
-
khorvat
senior tag
válasz
khorvat #31735 üzenetére
"Viszont, ha a szolgáltatásoknál nem találsz semmi gyanúsat, de a Rendszermegszakítások nevű folyamat - ahogy a képen is látható - továbbra is a lista elején mozog, sanszos, hogy valamihez nem jó driver lett feltelepítve."
Akkor ez lesz itt a bibi rossz driver, de akkor se értem miért működik a gép jól ha alvó módból tér vissza hiszen a driverek ekkor is ugyanazok! Mind1 tesztelem tovább a drivereket és nézek egy feladatkezelőt jól működő verzió esetén is és összevetem a hibás működéskorival!
-
khorvat
senior tag
válasz
Sk8erPeter #31734 üzenetére
Igen a tanulság megvan CHIP magazinnak se szabad hinni ezentúl!
Megnézem ezt a Process Explorer-t hátha mutat vmi okosat, de elég fejletnek és részletesnek tünik a WIN7 Feladatkezelője és erőforrás figyelője is! -
khorvat
senior tag
válasz
sklopp #31728 üzenetére
Igen a feladatkezelőben nézelődtem már, de a lemez használatra figyeltem és ott nem volt semmi extra folyamat!
Viszont most újra nézva a CPU használatom erősen ingadozik 5-90% között, kb. másodpercenként, a folyamat ami pedig a CPU-t dolgoztatja a következő:Rendszermegszakítások - Késleltetett eljáráshívások és megszakításkezelő rutinok
Na most ezen a vonalon kezdek el tovább nyomozni.
Az eddigi tippeket ötleteket pedig köszönöm mindenkinek és szivesen várom a továbbiakat is.
Amint szűkül a hiba és van biztos infó megírom itt. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
khorvat #31733 üzenetére
Hát mindenesetre tanulság, hogy talán nem kéne mindenféle kétes forrásból eredő drivereket ész nélkül felpakolgatni a gépedre. Némi takarítás ezután ráférne a gépre.
Le kéne alaposan zúzni a drivereket egyenként, hátha azzal van a baj, de előtte valóban megnézhetnéd egy Process Explorerrel, hogy az akadás idején van-e olyan folyamat, ami zabálja a processzort. Erről még mindig nem írtál semmit. -
khorvat
senior tag
válasz
mar1boroman #31727 üzenetére
Érdekes dolog, de csökkentett módban is úgy szaggat mint hideg indulásnál!
ATI CCC 11.5 verziója van fent , és mikor nem volt fent a Catalyst akkor is szaggatott a rendszer.Szal szerintem nálam nem a Catalyst a ludas hanem vmi más szoftver, csak derüljön ki melyik az! -
khorvat
senior tag
válasz
Realradical #31726 üzenetére
Hi!
Újra húzás az utolsó dolog lesz, küzdő tipus vagyok, meg szeretem a dolgok miértjét is megtudni
Addig marad, hogy az indulás után alvó mód aztán már jó is a gép.
CPU 33 , HDD 34, VGA 35 fok ezek szerintem rendben vannak, szoftveres gondra gyanakodom inkább. -
scream
veterán
Sziasztok !
i3-as SB-s CPUnál az IGPről hogyan lehet átváltani a dedikált VGAra ?
-
khorvat
senior tag
Hi!
Lassan már totális agymenésem van a gépemtől!
A probléma a következő:
Teljesen kikapcsolt állapotból ha elindítom a gépet akkor szépen bebootol de miután minden alkalmazás elindult a HDD ledem folyamatos aktivitást jelezz továbbra is a winchesteren. És ekkor az egész gép szaggat ennek jelei az egérmozgásom szakadozik, .mkv-s HD filmek nézhetetlenül akadoznak, ablakváltások az asztalon is meg-megállnak egy pillantra, szal tejesen idegesítő szinte használhatatlan a gép ekkor!
VISZONT!
Ha ebben a szaggatós állapotban leküldöm a gépet alvó állapotba - tiszta alvó állapotról beszélünk, csak a memóriába menti az aktuális állapotát a gépnek, szal nem hibrid alvás mert hdd-re párhuzamosan nem ment - akkor innen akár 1 perc múlva is visszatérve a gép tökéletesen működik!!Mi okozhatja ezt az eltérést? Miben más a gép amikor alvó állapotból tér vissza? Mit tölt be a bootkor amit alvó állapotból visszatérve vszinűleg már nem indít el?
Több éve tökéletesen működött már ez a konfigom, múlt héten szedtem le új drivereket nem gyári oldalról, ezek a LAN, hangkártya és chipset drivereket frissítették. Miután észleltem a problémát ezeket a drivereket visszafrissítettem a korábban jól működő verziókra ám a hiba így is megmaradt!
Lehet vmi vírust szedtem össze a harmadik féltől származó driverekkel?Konfigom:
Cooler Master HAF 922,
CM Silent Pro 700W,
Gigabyte GA-790XTA-UD4 AM3,
AMD Phenom II 955 BE,
Sapphire ATI HD5770 1GB Vapor-X,
2x2GB DDR3 1600 Kingston HyperX,
Scythe Mugen 2 Rev. B.,
WD 1TB (WD1002FAEX) SATA3Windows 7 Ultimate 64bit
-
mar1boroman
tag
válasz
extremetech #31704 üzenetére
Köszi, lehet hogy a 2. volt, megnézem mindjárt.
-
lalimano
tag
Sziasztok!
Most vettem egy Sony DVX-900 videokamerát. Mikor hazamentem vele rájöttem, hogy olcsó hamisítvány, és sok helyen pofátlanul elkérnek érte kb 30 000-ret. Viszont én egy tízesért vettem. Annyiért is drága volt? Elvileg webkamerának lehet használni, csak én még nem találtam win7 drivert hozzá (CD-t sem kaptam hozzá)
Esetleg tudtok segíteni , hogy tudnám win7 alatt használni, vagy inkább próbáljam visszaadni? -
PH-User
addikt
Sziasztok!
Tegnap késő este elment a netem egy huzamosabb ideig, aztán visszajött.
Mivel tegnap nem nagyon foglalkoztam már a sebességgel, nem vettem észre, hogy jóval lassabb, mint szokott lenni. Most vettem észre délelőtt, hogy a T-Home DSL Családi csomag, ami eddig 15Mbites volt, most 3,5Mbit lett, a feltöltés 0,1Mbit...
Azt vettem még észre, hogy a Pirelli routerem admin felületén már nem Pirelli logó virít, hanem ADB logó. Na, ez miért lehet?
Tudja valaki a választ?Előre is köszönöm!
Skeleton01 - Hőfokokat figyelted már? Lehet melegedés is.
-
Skeleton01
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom a gépemmel: kb. fél óra játék után néhány játéknál egyszerűen kifagy, fekete képernyő és kidob a desktop-ra, executable hibával...
Eleinte azt hittem a proci tuning miatt lehet, de most, hogy az alapon van még mindig csinálja... -
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Arra tudtok megoldást, hogy a gépem rá van kötve egy monitorra meg egy lcd tv-re, de a tv-n a kép el van tolódva oldalra, és hogy hogyan hozzam vissza képet középre?
(Nvidia cucc fent van, de abban nem találom, igaz, w7 van fent és vistás lett telepítve, mert az 5700-es karihoz nincs w7-e driver. Xp-vel anno jó volt.)
Mintha régen láttam volna ilyen kép tologatós progit?!
-
Újoncka
aktív tag
Help me legalább abban segíthetnétek merre keresgéljek...
http://prohardver.hu/tema/azonnali_kerdesek_oraja_2/hsz_31655-31655.html -
feka007
veterán
Hi, az elmúlt 1 hétben elkezdett elkékhalálozni-újraindulgatni a gépem. Már jó párszor csinálta, pedig eddig semmi baja nem volt évek óta. Nem kifejezetten játék vagy egyéb alatt fagy le, legtöbbször eddig simán üresjáratban jött az áldás alacsony fogyasztásnál, úgyhogy gyanítom nem táphiba. Nem tudom mond-e vmit, de hirtelen szétcsúszik a kép mielőtt bejön a bsod. Esetleg alaplappusztulás?
-
batmab
senior tag
Üdv!
van olyan rajtam kivül is,akinek eltünik privát üzenete???
a citrora megjön az értesités,h van privi,de a ph-n nyoma sincs...azért ide irok,mert mást nem találtam....
-
sekli
addikt
válasz
extremetech #31695 üzenetére
Az én HTC-m fagyott is tőle.
-
extremetech
csendes tag
válasz
mar1boroman #31703 üzenetére
Adok egy pár linket hátha eltalálom.
[Katt ide!] -
mar1boroman
tag
Sziasztok!
Volt egy film amiben Julius Caesar testőrét Türannosznak hívták, ő egy rabszolga volt, kb. 2008-ban láttam a TV-ben, nem tudom a nevét, segítsetek! -
Sk8erPeter
nagyúr
Esetleg a hosts fájlba betehetsz jónéhány bejegyzést, ami reklámdomainek hosszú listáját tartalmazza, úgy, mint ahogy itt írják: [link]. Innen igazából le is töltheted az ajánlott listát. Ez azt csinálja, hogy eleve saját gépre irányítja azokat a kéréseket, amik ezekre a címekre érkeznek, amivel azt éred el, hogy nem lesznek elérhetők ezek a reklámtartalmak, amik ezekről a domainekről érkeznek, és ez totálisan böngészőfüggetlen megoldás, tehát bármilyen böngészőből is próbálná valaki ezeket elérni, nem fog menni neki, nem lassítják a kapcsolatodat a reklámok, meg nem is veszik el a sávszélt. Én is használom ezt a megoldást.
Operában meg ahogy hunfatal is mondja, letilthatod az egyes plugineket (ehhez írd be a címsorba: opera:plugins ), amik nem kellenek, így a Flash-es, Silverlight-os, stb. tartalmakat nem is tudja letölteni (már ha ezek a beépülők telepítve vannak, csak akkor tilthatók
Ha nincs telepítve, akkor ez nem is érdekes.).
Ja igen, és a fentihez kapcsolódóan természetesen ezzel a hosts-listával együtt attól még nyilván fognak megjelenni nálad reklámok, mert nem tartalmaz minden domaint, ahonnan reklámok érkezhetnek, na meg nem is feltétlenül jó, ha mindent domainszinten blokkolunk, így feltehetnél Operához AdBlocker kiegészítőt is, az szintén szűri a reklámoknak egy halmazát (bár állítólag egyre kevésbé hatékonyak ezek a megoldások, mert sok esetben attól még letölti a tartalmat, csak max. nem látható). Ezenfelül van az Operának beépített tartalomtiltója is, ehhez jobb klikk a zavaró tartalmakat tartalmazó oldalon, "Tartalom tiltása...", és ha valami reklámdobozra rákattintasz, akkor azt letiltja, nem fog megjelenni. Persze ez sem univerzális megoldás, itt is van, ami nem működik.
Na, most több dolog nem jut eszembe hirtelen.
Szerk.:
a hosts fájl Windows alatt itt található:
C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
Ez admin-jogok birtokában megnyitható akár egy Notepaddel is, és szerkeszthető.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó ritkaság! Honor Magic 4 Ultimate!
- Szép állapotban lévő iPhone 14, 128Gb (kék) eladó
- Nintendo Switch OLED + 2 db Pro Controller eladó
- Új, Bontatlan Toshiba 2.5" 1TB Canvio Basics (USB3.0 ~5Gbps) fekete külső winchester
- Asus Rog Strix b550-f gaming + ryzen 5 5600 + G.Skill trident z rgb 3200mhz
- Asus Rog Strix b550-f gaming + ryzen 5 5600 + G.Skill trident z rgb 3200mhz
- Philips (Saeco) EP5330/10 Lattego automata kávéfőző.
- HP ProBook G4 430
- Gyönyörű OnePlus 10 Pro DualSIM 8 GB/128 GB Volcanic Black (fekete) teljes gyári csomag
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Ryzen 5 4500 / ROG GTX 1080TI 11GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest