Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Asztrofotózás
Aktív témák
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Superhun #32999 üzenetére
Érdekes, de igazad van, megnéztem tényleg maxra leterheli közbe a vinyót, igaz ez csak a Crysis-ok telepítése alatt fordul elő más játékoknál nem. Például GTA IV telepítése alatt vígan netezhetek vagy bármi egyebet csinálhatok max több idő alatt telepíti fel, de úgy látszik, hogy ez a Crysis telepítés nagyon megfekteti.
Köszönöm szépen a segítséget!
-
válasz
///Krisz\\\ #32998 üzenetére
Azért van, mert ha telepítesz egy játékot, akkor 100%-osan ki van használva a vinyód, ilyenkor szépen elszed erőforrásokat a windows a többi programtól, mert mindig a magasabb erőforrásigyényű folyamatokat priorizálja. Ha meg pl. gépelsz vagy mozgatod az egeret, szépen visszaad valamennyit ezeknek. Régebbi gépeken ez jobban látszik. Ez így megy, különösebben nem kell foglalkoznod vele. Egyébként nem véletlenül írják, hogy zárj be minden futó programot, ha telepítesz valamit. Na pont ezért
.
-
///Krisz\\\
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy ha telepítek egy játékot a többi futó program (pl.: Firefox (illetve minden aminek "mozognia kéne" megáll: pl.: a falsh videók vagy a smile-k itt a PH-n)) akadozni kezd viszont ha elkezdem mozgatni az egeret vagy gépelek valamit akkor arra az időre újra mozognak?
(A Windows tegnapi, minden a legfrissebb.)
A segítséget előre is köszönöm!
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
lacibordas79 #32988 üzenetére
Szia!
Vagy vírust kaptál be,azért nem megy.
Egy próbát megérne ennek a futtatása.
[link] -
lacika8006
tag
köszönöm neked is a választ.
-
fatal`
titán
válasz
lacika8006 #32992 üzenetére
Az 5700 nem 65, hanem 45nm és gyorsabb mint a 4400.
-
lacika8006
tag
köszi
most úgyis akciós az aqua-ban. 3 év garral 12 -
föccer
nagyúr
válasz
lacika8006 #32992 üzenetére
Én az E5700-ra tenném a voksomat
üdv, föccer
mod:
RE (#32991) Realradical:
Ez most megy aranyköpésekbe
üdv, föccer
-
lacika8006
tag
sziasztok!
nem tudom, hogy hol tegyem fel a kérdést, ezért itt....
melyik a jobbcore2dou e4400 vagy dual core e5700
mindkettő fsb 800 és 65nm az előbbi 2ghz az utóbbi 3 ghz
melyik a gyorsabb? az alacsonyabb fesz ellenére a core 2?
-
Realradical
őstag
válasz
lacibordas79 #32988 üzenetére
Miért? Amikor rányomnál az uninstallra, mindig ráüt egy gonosz törpe a kezedre? Mi a hiba?
-
lacibordas79
csendes tag
Sziasztok sehogy sem tudom eltávolítani az IMESH programot a gépemről,kérem segítsetek!!!!
-
AssAssynn
őstag
válasz
gamer0101 #32976 üzenetére
Pár hónapja kaptunk egy gépet, ami szintén nagyon régen volt utoljára beindítva, s az elején az is mindig ezt csinálta. Ha jól emlékszem F2-vel mindig tovább mentem, meg talán néha F1-el be is állítottam a dolgokat, de aztán most már nem csinálja ezt.
Igazából a gépnek nincs baja, csak elfelejti a CMOS beállításokat, ami igen, nagy valószínűség szerint az elem miatt van, de ezt, ha jól látom F2-vel te is elháríthatod, s kezdheted is a munkát. -
Geller72
veterán
A szokásos...RAM test, linux boot cd-ről, modulonként külön lefuttatva. Aztán másik táppal is megnézném. Ha az is ok, akkor marad a VGA. Ha tényleg minden driver, és a W7 is up to date..Szerintem.
T Repsol600:
A TP-LINK router hogyan van konfigurálva? Ennek a cikknek a második problémával foglalkozó részéből állítsd be magadnak te is, hogy a router mindig ugyanazt az IP-t ossza ki annak, de csak annak a gépnek. Aztán próba.Kell router restart is, amit szintén a WEB GUI-ból tudsz kezdeményezni.
-
cirkus
aktív tag
Vettem egy új Chieftec tápot, aminek 24 pines az alaplapi csatija, míg az 20 pineset igényel, így nem tudom rádugni.. A régi tápomnak is volt 24-ese, úgy hogy az 20+4 pinből állt, de ennek az újnak úgye egybe van a csatija... Mit lehet tenni ?
-
bvdub
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy teljesen új konfig, iponról rendelve és összerakatva:
ASUS P8P67 REV 3.0
INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX
KINGSTON 8192MB HyperX XMP Grey DDR3 1600MHz CL9 KIT
GIGABYTE HD6950 2GB GDDR5 PCIE
WD 1500GB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA3
GIGABYTE ODIN Plus 700W
MICROSOFT Windows 7 Home Premium 64bit SP1Pénteken hoztam el, és mindegyik játéknál kivétel nélkül pár perc játék után megfagy az egész kép (de már olyan is volt, hogy a játék indításánál). Egyéb esetekben (pl. filmnézés vagy bármi más) nincs gond. Driverek a legfrissebbek, CPU hőfok 46C, GPU 52C, szóval gondolom ez okés.
Van esetleg ötletetek, hogy mi a gond?
Előre is köszönöm. -
válasz
Realradical #32951 üzenetére
Én is ettől tartok! Ha már voltak ilyen jellegű próbálkozások, akkor szerintem hagyjuk. Nem vagyok annyira türelmes, hogy vezessek/nyissak egy olyan topikot ami már párszor lefulladt.
Köszi a tippet!Lehet egyszer majd írok valami logout bejegyzést... de tartok tőle, hogy le lennék alázva.
Szerk: erre már kaptam választ! És lehet tiltani!
"Logout bejegyzéseknél van hozzászólás tiltás funkció? Mert akkor ez lehetne egy út." -
gamer0101
aktív tag
Sziasztok! Adott egy 6 éves asztali konfiguráció. Már jó hosszú ideje (kb. 3 hónapja) nem volt beindítva, és előtte sem ment sokat, még tápot sem kapott... 1 évet szinte pihent. Most minden induláskor csipog és azt írja, hogy:
CMOS Settings Wrong
CMOS Date/Time Not Set
New CPU Installed! Please enter Setup to configure your system!
Press F1 to run SETUP
Press F2 to load default values and continueÉn személy szerint az elem lemerülésére gondoltam, de erősítsetek meg. Bízom benne, hogy nem más a baj. Kicsit idegesítő, hogy állandóan be kell mindent állítani indításkor.
Köszi! Üdv: Laci!
-
Repsol600
addikt
Ja azt nem írtam hogy tuti hogy nem net hiba, mert ezt nem régen kötötték be, a másik nettel is csinálta. Kábel is lett cserélve 2-3 legalább szal az sem lehet rossz.
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne hogy sokszor elmegy a netem szerintem valami az alaplappal lehet mert nem kap jelet nem villognak a kis ledek ha többször kihúzom-visszadugom akkor kap megint jelet és működik utánna megint elmegy egy idő múlva. Mitől lehet ez? -
dudikpal
senior tag
válasz
Nightdragon #32968 üzenetére
Acronis True Image
Lehet partíciót vagy könyvtárat menteni, állítani h mennyire tömörítse stb... -
Nightdragon
tag
Hali! Milyen programot használhatnék biztonsági mentésre, ami gyors és a fájljaimat egy fájlba pakolja be, valamint lehet jelszavas védelemet is adni neki?
Eddig tömörítés nélküli WinRAR archívumot használtam jelszóval, ami nagyon jó kisebb csomagokhoz, de perpill ~280 gigáról van szó és az olyan 12 óra. Az bizony már nagyon sok
Ötlet? -
ROTAX
csendes tag
HElló!
Elsődleges meghajtót hogy lehet átalakítani logikaivá? Mert 2 van szedve és a másik felére telepítettem és a máskat így nem tudom formázni mert az az elsődleges. Köszi a segítséget -
HollyBoni
veterán
Hali!
Van egy 4650-em.Hogyha nem natív felbontáson fut egy játék,beteszi középre egy fekete kerettel.A legújabb driver van fennt,régebbiekkel is próbálgattam de semmi.Felveszem a GPU scaling-et de semmit nem ér. -
kmisi99
addikt
Ez vajon megérne 3500 at?
hdtune (ha a teljesítményt felveszem HD tune ba akkor 15ms az elérési idő)
81% kondíció pár bad sector és pár gyenge. Nem egy erőgépbe lenne egy netezős gépbe menne ami naponta max 1-2 órát menne. Szerintetek? (semmi szükségem egy 10000 res 5000 gigás 150MB/s es 2ms es hdd re.) -
Geller72
veterán
válasz
tototos #32962 üzenetére
Ha régi, kazán P4 a proci, akkor viszont simán lehet karesz a táp. (A legtöbb csipszet hűtő passzív, szinte az összes lapnál. A hűtőborda nem mindegy, hogy milyen. Headpipe, vagy sima. Ha sima, akkor egy kis légáram jót tehet neki. Akár egy kisebb, 8cm-es, PWM-es venti is. Szal. tápteszt egy másik táppal első lépésben sztem.
-
tototos
addikt
Sziasztok.
Egyik havaromnak van egy Abit FP-IN9 SLI alaplapja a gépében. Most raktunk bele egy ati hd5830-as videókártyát. A gép olyat csinál hogy játék alatt magától újraindul. Memtestet lefutattam semmi hibát nem írt. Vga teszt is futott az sajnos néha elakad. Szerintetek az új videókártya lenne a ludas? A régi kártyával is ugyanezt produkálta sajnos.
-
kisfiu87
tag
Sziasztok!
Játszani szeretnénk hamachin keresztül, de nem tudok rápingelni az ismerősömre.
Mi lehet a gond? -
rigo88
aktív tag
üdv
css-nél mi a különbség a ponttal kezdődő illetve pont nélkül kezdődő styleokban?
köszi
r -
Geller72
veterán
-
fatal`
titán
-
KisTopi95
aktív tag
válasz
fatal` #32941 üzenetére
Itt van pl egy 5200-es nv ami azért jóval gyengébb minden téren mint a 9800se-m(9500pro rip). Driver pedig...itt van. Driver minden friss(kivéve sztem a vga). Aida-m van most rajta, de azon meg csak a cpu-t mb-t meg a vinyót találtam meg. Az sp3 föntvan, de nem hozott eredményt. Mondjuk a .NET-et megpróbálom hátha...
-
Gézengúz
addikt
Sziasztok! Tiff-ből szeretnék doc-ot vagy docx-et......Vki tud segíteni?
-
fatal`
titán
válasz
tomy_cz #32929 üzenetére
Ezekszerint az általános szintaxis parancssorban nem működik. De így kell kapcsolódni pl. böngészőben, vagy total commanderben (vagy más linuxos commanderben) is.
Ezért gondoltam hátha működik.
Amúgy általában Linux alatt a --help paraméterrel kapsz segítséget a paraméterekhez.
-
KisTopi95
aktív tag
Sziasztok
Lenne egy megoldatlan problémám. Van egy kisgépem(abit nf7, barton 2500@3200(eddig), 9800se/9500pro, 768mb ram. Leakarnám terhelni a videókártyát, hogy lássak némi hőfokot és hogy mennyit hoz az ati silencer a vízhűtéssel szemben, de hiába rakom fel a Furmark-t, elindítom, de nem indul el a program. Mitől lehet? XP sp2 van rajta.
Előre is köszi mindenkinek a segítséget
Kistopi -
Wyll
őstag
Először is ne Windows Explorerrel rendezgesd, hanem inkább Total Commanderrel, én legalábbis abban sokkal gyorsabb vagyok. Ha egyazon meghajtón belül rendezgeted a file-okat, akkor elvileg nem tart semeddig az áthelyezés (move) művelet.
(Ha kéne, TotalCommander-ben is van Thumbnail nézet: Shift+Ctrl+F1, és ugyanez a kombó állítja vissza is.)Aztán a videók nézegetésére windows media player helyett használj inkább media player classic-ot (vagy még inkább Media Player Classic Home Cinema -t), szerintem sokkal gyorsabb meg praktikusabb.
Videotömörítéshez meg van egy csomó kodek és program:
Handbrake, SUPER, AutoGK, avidemuxHa a képek jelentős részét teszik ki a 80GB-nak, akkor ezen is érdemes lehet csökkenteni:
egy 60-70%-os JPEG újratömörítés elég jótékony hatást szokott gyakorolni a file méretre,
illetve ha nem tervezel nyomtatást, akkor le is lehet csökkenteni a felbontásukat olyan 1600x1200 pixel körülire szerintem. -
dudikpal
senior tag
Tud vki segíteni hol árulnak ilyet?
A polcboltonline.hu-t én is megtaláltam, de nekik nincs a megfelelő méretben. -
kmisi99
addikt
Milyen merevlemez tesztelő program van ami egyszerű és gyors képet ad a hdd teljesítményéről. (nem a hd tune az csak sebességet mutat abból nem tudom meg windows alatt mennyire lesz gyors)
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudom megadni a jelszót és a felhasználónevet Ubuntu esetében parancssori FTP-nél ha egyből be akarok lépni?
ftp <ipcím>
milyen kapcsolóval kell csatolni a felhasználónevet és jelszót, hogy ne kérje be?Előre is Köszönöm.
-
Egy privát beszélgetés során felmerült benne ma kérdés:
Lehet valahol itt a Prohardver! fórumán kulturált körülmények között beszélgetni a warez-ről(sajna nem nagyon találok rá más szót)? Nem a warez és a crackelt dolgokról(arról nem lehet, és ez teljesen érthető és természetes/jogos dolog)! Hanem a miért adjunk/ne adjunk pénzt illetve miért kell(ene) fizetnünk? Ki hogy látja ezeket a dolgokat.
Gondolom nem, ha nem akkor miért van ez? Tényleg csak azért lenne, mert kevés a modi, hogy népirtást tartson. Mert annyi lenne a köpködő/fröcsögő emberke? -
Romvr
őstag
Sziasztok!
Van 80 gigányi videóm és képem (családi) "összehányva" egy mappába. Ha ezt most Windows Explorerrer elkezdeném kategorizálni akkor csak az unokáim unokái fogják befejezni.
A kérdésem hogy van valami alkalmazás ami segít meggyorsítani a folyamatot? Tehát ami segít mappába rendezni a videókat 1-2 kattintással?
A másik kérdésem hogy van valami tömörítési eljárás amivel ezt a 80 gigát redukálhatom sokkal kisebbre?
A tervem az hogy szépen elrendezem az anyagot majd betömörítem és kimentem valahova, mert hely szűkében vagyok.
Minden segítséget előre is köszönök!
-
Tomate
veterán
Mi a reális piaci ára egy vastag kivitelű használt ps2-nek 2 db analóg karral és 1 db 8mb karival?
-
colly
csendes tag
"Sziasztok, van egy AD ball led-es reklámgömböm, a problémám az lenne (
), hogy semmilyen módon nem tudom rábírni, hogy azt írja ki amit én szeretnék. Nincs hozzá semmilyen szoftverem, a labdán van egy rs 232 port csatlakozási lehetőség. Tudna valaki valamilyen szoftvert hozzá?
Néhány adat:
Valószínűleg a márka név: PROCHIPS
Gyártó: adotech (korea)
Modell: CB 100
Előre is köszi a fáradozásotokat.
Colly"Akkor ide is leírom, a google kereső 3 óra után sem hozott eredményt.
Mégegyszer köszi, ha valaki tud segíteni. -
föccer
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #32915 üzenetére
Jah, hogy csak kinézet kell? Akkor töltse le a Lunát. Ez egy Win7 theme, ami úgy néz ki, mintha win xp-d lenne a gépen. De ez csak a felületek kinézetét változtatja meg.
üdv, föccer
-
Kezdő vagyok
őstag
Ennyi lett volna a kiegészítés,amit akkor hozzá kellett volna tennem:
Ismerősöm mondta:
"Home Premiumom van, tehát az XP mód kizárva. Mégis jó lenne egy virtuális XP kb. egy hétig (érettségi felkészüléssel kapcsolatos, ott az XP felhasználói felületét és pár XP-s programot is be kell mutatni pár szóban majd). Megoldható nélküle is, tehát ha nagyon gázos, hosszadalmas annak a valaminek a telepítése, akkor mindegy.
Kérésem még, hogy ne terhelje nagyon a gépet."A Windows 7 topicban is kaptam rá választ.
Köszönöm mindenki válaszát! -
Wyll
őstag
válasz
Kezdő vagyok #32909 üzenetére
-
Geller72
veterán
válasz
Kezdő vagyok #32909 üzenetére
XP módra gondolt, vagy helyette?
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Windows 7 Home Premiumra hogy lehetne legálisan virtuális XP-t tenni?
Egy ismerősöm kérdezte tőlem. -
Wizard of Oz
aktív tag
Üdv!
Remélem elfér itt a kérdés. Még régebben lehetett hallgatni rádión a kereskedelmi tévék hangját. Az RTL-t sikerült nehezen megtalálni, a tv2-t már nem. Tud valaki frekvenciát? Létezik még egyáltalán? Az m1-re nem emlékszem, hogy lehet-e, de ha igen, akkor azt is megköszönném.szerk.: Pécs területéről van szó
-
Storms
őstag
üdv
Ez jó eredmény a vinyómtól? KÉP
3 részre van osztva, C:-n van a windows. Jó ez igy?SATA300-at ir az AIDA64
-
Realradical
őstag
-
tyielow
aktív tag
Microsoft Windows [verziószám: 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.
C:\Users\Kifu>ipconfig /all
Windows IP konfiguráció
Állomásnév. . . . . . . . . . . . : Kifu-PC
Elsődleges DNS-utótag . . . . . . :
Csomóponttípus. . . . . . . . . . : Hibrid
IP-útválasztás engedélyezve . . . : Nem
WINS-proxy engedélyezve . . . . . : NemEthernet-adapter Helyi kapcsolat:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . :
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Con
troller (NDIS 6.20)
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 50-E5-49-22-8E-78
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Igen
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen
Kapcsolati szintű IPv6-cím . . . : fe80::fd59:f928:bf6a:d329%11(Kívánt)
Automatikusan konfigurált IPv4-cím: 169.254.211.41(Kívánt)
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.0.0
Alapértelmezett átjáró. . . . . . :
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 240182601
DHCPv6-ügyfél DUID azonosítója . . . . . . . : 00-01-00-01-15-66-8A-37-50-E5-
49-22-8E-78
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : EngedélyezveAlagútadapter isatap.{40598F5B-6BC2-46AD-9BC4-C5245F1C2A8F}:
Adathordozó állapota. . . . . . . : Adathordozó leválasztva
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP adapter
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Nem
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenAlagútadapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
Adathordozó állapota. . . . . . . : Adathordozó leválasztva
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Nem
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenAmúgy alaplapi a hálókártya. Alaplapom neve az adatlapomon található.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó ritkaság! Honor Magic 4 Ultimate!
- Szép állapotban lévő iPhone 14, 128Gb (kék) eladó
- Nintendo Switch OLED + 2 db Pro Controller eladó
- Új, Bontatlan Toshiba 2.5" 1TB Canvio Basics (USB3.0 ~5Gbps) fekete külső winchester
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i7-8GEN I 16GB I 1TB SSD I 14" WQHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110-17IKB - i5-7G I 8GB I 128SSD I 17,3" HD+ I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest