- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Micro Four Thirds
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
Aktív témák
-
Perillustris
senior tag
-
Süni 1985 F
senior tag
Akinek GA-Z68MA-D2H-B3 (rev. 1.0)alaplapja van és gyári biosa az keressen meg privátban ,köszönöm!
-
Sixty21
aktív tag
már dobtam PM-t az illetékesnek remélem meg lehet menteni mert elég jó darab lap volt annak idején és szerintem most is megállná a helyét. sok infot nem találni róla az igaz.
-
Sixty21
aktív tag
már dobtam PM-t az illetékesnek remélem meg lehet menteni mert elég jó darab lap volt annak idején és szerintem most is megállná a helyét. sok infot nem találni róla az igaz.
-
törölt tag
Köszönöm a segítségedet,leírnád,hogy te miért választanád?Csak a lényegesebb okokat.Nagyon köszönöm.
-
törölt tag
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy szerintetek melyik alaplapot érdemes megvenni?Semmi extra nem kell,egy alsó-középkategóriás gépbe menne.A megbízhatóság és a stabilitás a lényeg. Ezek alapján melyiket vegyem szerintetek?Előre is köszi a válaszokat.
-ASROCK G31M-S alaplap
vagy
-Msi G31TM-P21 alaplap -
Sixty21
aktív tag
hátulján van neki "tuning" gomb és az világít aztán kifújt. nem volt semmi húzva a gépen kb 4 órát ment a lap.
-
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. Vettem kb 2 éve most már itt a PH-n egy Nándika nevű embertől egy XFX Geforce 8200 AMD foglalatos alaplapot. 3 nap után játék közben lefagyott és azóta nem kapcsol be csak a ventik pörögnek semmi képet nem ad. az embert már nem tudtam utolérni nem reagált az emailokra. szóval be nyeltem 24 ezret kb 2 éve. Lényeg az hogy mit tudnék vele tenni ha van rá esély. pakolásztam és megtaláltam ki dobni meg nem akarom. szóval ez lenne a hiba. semmi sípolás meg semmi.
http://xfxforce.com/en-gb/features/8200motherboard.aspx
előre is köszönöm.
-
hype.skill
csendes tag
Sziasztok.
ASUS RAMPAGE EXTREME-nek mi a modelszáma ?
BIOSt szeretnék frissíteni, de nem tudom mire nevezzem át az afudos fájlt.
Köszi. -
baratka87
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy 2500+os amd barton procim és volt hozzá egy Abit nf7-s v2.0 alaplapom. Rájöttem segítséggel hogy az alaplap hibás a procinál, mert ha benne van akkor csak felpörög a gép és leáll ha nincs benne proci akkor pörög a videokártya ventillátora. Ezért szereztem egy másik alaplapot, az sajna egy kt400as lap: Shuttle ak37GT. Ezzel sem akar jó lenni, olyan hibát csinál, hogy megy egy ideig és leáll, akkor a proci foglalat mellett egy zöld led kezd világítani. Addig újra sem tudom indítani míg nem kapcsolom le az áramot és vissza. DDR400as ramot tettem bele 2x256MB és egy 512MB. Igaz a procira azt írja, hogy unknown processzor 1100MHz. Melegedést néztem 49foknál nem melegszik jobban fel. Gondoltam arra hogy bios frissítést csinálok csak a leírás linkje nem megy a shuttle oldalán. Ez meg még gondolom floppys lenne, olyat sosem csináltam. Remélem tudtok segíteni, hogy mi lehet a baj. Lehet a proci sem tökéletes már? Azért állna le?
Üdv
-
fixer92
aktív tag
ÜDv!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha az alaplapon 2x4 pin es 12V os csati van a processzorhoz, akkor be kell e dugni mind 2-t vagy csak az egyiket?
Mert asus p5q lapban lenne egy e8400 és mivel azon van hely 2x4 pines nek ezért nem tudom, hogy mind2t be kell e dugni vagy csak az egyiket, mert alapesetben csak az egyik szabad a másik egy kis műanyag fedéllel takarva van. kép
köszönöm a választ előre is!üdv
-
departure
csendes tag
ASUS M2N68-AM SE2 Alaplapom van, belemennek az AM3-as procik is, szeretnék venni bele egy AM3-as procit, lasabb lesz mintha egy AM3 foglalatos alaplapba tenném ?
Köszönöm
-
balageeee
csendes tag
Hello Srácok!
Valaki elmagyarázná nekem, hogy mi ez a funkció:
Asus M4a87td/usb3-as alaplapom van és van benne egy ilyen hogy MemOK!. Na erről valaki elmondaná hogy mi ez meg milyen ledvisszajelzést kéne adni az alaplapnak?Köszi előre is!
-
Huszy
csendes tag
Üdvözletem!
Elég valószínű, h rossz topicba írok, de hirtelen nem találtam jobbat. Nézzétek el nekem.
Az lenne a problémám, h van egy másfél hetes asztali konfigom (acer predator g3610)
és 2 napja van netem is, és azóta ha netezek, vagy filmet nézek egyszerűen csak megfagy a gép (eltűnik minden a kijelzőről és ilyen pirosas zöldes összevisszaság látszik, mintha pl nagyobb felbontást állítanék be, mint amit a monitor elbír, de nem fut a kijelző, hanem meg van fagyva...) semmire sem reagál csak a restart-ra. Valószínűnek tartom, h netről szedhetett le vmit, ami miatt szarakszik... újraindítás után mindig az alább hibaüzenet látható:Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: d1
BCP1: 0000000000000028
BCP2: 0000000000000002
BCP3: 0000000000000000
BCP4: FFFFF88001872B2D
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 768_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\090811-13135-01.dmp
C:\Users\Huszy\AppData\Local\Temp\WER-24289-0.sysdata.xmlOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txtHa nagyon rossz helyre írtam, lennétek szivesek javasolni egy idevágó topicot?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
djculture
félisten
válasz
encore22111 #44456 üzenetére
160 as vinyókat már a p3 as lapok is kezelték nem ez a gond.A gond inkább az hogy a wd vinyói átalakitózva idések csak jó ideje,gyakorlatilag satásak csak egy átalakitó is van az elektronikán.Nem minden lap szereti,venni kell bele régebbi tipusú vinyót.
-
csucsbicep
nagyúr
Asus P55-ös lapoknál az imc voltage a vtt voltage?
-
Whiskys
csendes tag
válasz
fenergie84 #44465 üzenetére
Az a baj, hogy azok a listák amik a gyártók honlapján vannak fenn nagyon régiek és 2GB-os moduloknál nagyobbak nincsenek ott.
-
Whiskys
csendes tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy az x38/x48-as lapok kezelik-e a 4GB-os ddr3-as modulokat?
Előre is köszi a választ! -
spista222
addikt
válasz
encore22111 #44462 üzenetére
Hát igen ez a P3 as korszakban jelenthetett problémát. Mint már írtam menni kellene neki.
Szerintem próbáld meg elcserélni valami régebbi vagy más gyártó hdd re nem feltétlenül kisebbre. Esetleg ha nem a legújabb bios van rajta azt még megpróbálhatod frissíteni a legújabbra megfelelő feltételek mellett.
-
spista222
addikt
válasz
encore22111 #44460 üzenetére
[link]
elvileg ha csak az az 1 hdd van rajta akkor "3 & 4 and 5 & 6" ra kell jumperelni.
Samsungnak van ehhez programja is WD-ről nem tudok. -
hype.skill
csendes tag
Sziasztok.
Köszi. -
spista222
addikt
válasz
encore22111 #44456 üzenetére
Szia!
Szerintem mindkettőnek vinnie kellene a 160GB os HDD-t.
Amit javasolni tudok hogy kisebb hdd-vel próbáld ki az alaplapokat hogy azokat felismeri e. ha nem akkor alaplap ide vezérlő nem jó vagy a biosban van valami rosszul beállítva.
Ha felismeri akkor még meg lehet próbálkozni hogy egy jumper segítségével vagy a saját programjával 32GB os méretet beállítani de szerintem ennélkül is simán vinnie kellene a vinyókat. -
Orgi
addikt
válasz
DonThomasino #44344 üzenetére
Végül meglett a megoldás: visszavittem a ramot és a szervíz szerint hibás volt, neki el se indult a vadiúj Hyperx Blu. Szó nélkül cserélték sima HyperX-re, ami tökéletesen megy, az alaplapom kompatibilitási listáján is rajta volt.
-
encore22111
csendes tag
Sziasztok!
Adott két régi albatron alaplap PM266A pro és PM845GL1 533
mindkettőben elszállt szinte egy időben a vinyó, vettünk is hozzájuk IDE-s WD-t, merthogy csak IDE-t tudnak a lapok. A legkisebb IDE-s amit találtam 160GB-os volt, azonban egyik lap BIOS-a sem ismeri fel, sem pedig a windows telepítő!
Bios frissítések leírásában nem szerepel infó, hogy ilyen jellegű problémát javítana...
Mit lehetne tenni, hogy valamilyen módon kezeljék a lapok a winyókat? Mindkét winchester működik más gépekben.
Próbáltuk előre partícionálni és formázni másik gépben, hátha a két albatron (vagy legalább az egyik) majd így felismeri, de semmit. Természetesen volt kábel csere, jumper variálás a létező összes lehetőséggel....
Az lehet a gond, hogy a lapok régebbiek (bár 478-as socket) és emiatt nem ismerik a 160-as winyót? Valakinek valamilyen ötlete? -
hype.skill
csendes tag
Sziasztok.
Köszi. -
MasterMind
tag
Sziasztok! Akinek van Asus P6X58D-E vagy ehhez hasonló lapja, megtenné, hogy ír nekem egy privátot? Köszönöm...
-
slett27
addikt
Gigabyte M68MT-S2 lapban szerintetek mennyi esélye van egy Phenom X4 840 tuningnak ? Tudom, ez egy belépőszintű lap, de érdekelne, mert neten sehol nem találtam infot róla.
-
sekemek
csendes tag
Tudnátok mondani olyan alaplapot amibe futna a HD5670es kari, am3 as legyen és ugy 10k árkörnyéken . Üdv
-
viktor82
őstag
Sziasztok!Lenne egy asus A8N5X 939-es NV4-es sli képes lapom!este leoltottam reggel meg már nem adott képet!próbáltam a másik foglalat ban is a kártyát ami egy 7300gs abba ugyan az viszont a kártya jó mert teszteltem egy másik gépben!szereztem be egy pci -s kártyát amivel hibátlanul működik
létezik az,hogy a pci-e foglalat ment el a lapon?javitható?
-
poffsoft
veterán
válasz
namenyicsavo #44445 üzenetére
De azért az megvan, hogy safe módban indul a géped, mert valamit "hibásan" túlhajtottnak érzékel bootnál?
Emlékeim szerint ez az fsb és memória freki csökkentését jelenti.
Néhány lapon a túlhajtás miatti bootolhatatlanság utáni cmos-reset elkerülésére láttam már jumpert, amivel kényszeríted a lapot safe-módba bootolásra. A manualban hátha említenek ilyesmit.
Esetleg még a memóriák órajelének csökkentését is kipróbálhatod, hátha azokat érzi instabilnak...
Most más tippem nem lenne... -
-
poffsoft
veterán
válasz
namenyicsavo #44442 üzenetére
Userguide-t próbáltad már?
Az elem nincsen lemerülve véletlen?
Esetleg alaplapi jumper/kapcsoló a safe boot-hoz?
Vagy esetleg nem szereti a memót... -
namenyicsavo
tag
Üdv. Tegnap vettem egy ilyen lapot. De minden indításnál Ezt írja ki!Minden gyári beállítás mellet megy. CMOS reset, bios frissítés volt.
Konfig: KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9AD3B1K2/4G
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
pisu88 #44438 üzenetére
nekem van egy működő abit is7-e2 ha érdekel dobj pü-t
-
pisu88
csendes tag
Akkor nem tud valaki 2-3 ezerért egy működőképes de télleg működőképest p4es socket478as 400MHZs sd-ramos foglalatu alaplapot???
-
pisu88
csendes tag
válasz
DonThomasino #44428 üzenetére
jelenleg formatálva van!
bedugtam a hangszórót és egy csaj folyamatosan nem tudom mit mond angolulde felvettem ha valaki jó angolból és megérti adjon emailt és elküldöm!
-
pisu88
csendes tag
válasz
DonThomasino #44426 üzenetére
A másig gépen műkszik a monitor ez egy Lg FULL HD LCD monitor!
-
pisu88
csendes tag
Van egy Asus P4B alaplapom benne vadi új proci 2.4 GHZ-es, és egy 550W vadi új Táp!!
a gond az h. össze van rakva meg minden de a bekapcsoláskor nem ad képet!
Minden fellpörög még a bútóló csipogás is bejön raktam be több kártyát is azoknál is ez a helyzet, tettem be ventis videókarit a venti az ment ha ez jó jel!!
KÉRLEK segítsetek! kösszi -
dvd_R+
őstag
-
Remus389
veterán
sziasztok
lapom giga 965p ds3
az a gondom hogy windowst szeretnék telepíteni, de "DOS" alól nem érzékeli az usb-s keyboardomat, tehát hiába püfölöm vadul a billenytűzetet nem tudom a "press a key to run from CD"-t behozni
van erre megoldás a billentyűzetcserén kívűl?
-
djculture
félisten
válasz
Omega81 #44417 üzenetére
Mert optikai meghajtók egy része megy rajta de csak masterként,mivel a chip nem ismeri a slave beállitást.Elég kókány egy vezérlő nekem külön pciex kártyán volt,az itthon lévő 4 optikaiból egy ment vele amíg kinem cseréltem via chipszetesre.Esetleg csak masterra egy eszközt te is megpróbálhatod,hátha felismeri.De gondolom már próbáltad.
-
djculture
félisten
válasz
Omega81 #44388 üzenetére
Sajnos sehogy.A p965 nem támogatja az ide eszközöket ahogy írod is.Viszont ezt a vezérlőt szépet ráintegrálta az msi anélkül hogy az illetve az általa felismert meghajtókat a bios kezelné.Ha akarod használni az ide cuccosokat olyan külső vezerlő kártyát kell venni aminek saját biosa van.
Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ukrajnai háború
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Konteó topic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Laptop ramok 2x4Gb DDR4 2133/2400/2666Mhz 2x16Gb 3200Mhz és 2x32GB 2666Mhz párban!
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- 4 GB Samsung DDR3 - 1333mhz notebook ram
- ASUS P7H55-M alaplap + i3-540 proci
- Eladó Gamer PC félkonfig : Asus UEFi HDMi-s alaplap/Core i7 k-s proci/hűtés !
- Eladó PC félkonfig : Gigabyte UEFi alaplap + intel Core i5 processzor + hűtés !
- Eladó Gamer félkonfig : ASRock Gaming Fatal1ty alaplap/16GB DDR4 RGB/i7 6700/hűtés !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest