- Milyen egeret válasszak?
- Riasztó topik
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi belépő szinten
- ZIDOO médialejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Steam Deck
Aktív témák
-
wrox
őstag
válasz
dvd_R+ #50520 üzenetére
Az alaplapon az elem mellett van 3 tüske. Abból kettőn rajta van egy jumper. Tedd át a másik helyzetbe a jumpert, ezzel kész a reset. Utána tedd vissza, mivel ha a reset módban van, akkor nem tudod beindítani a gépet. Én a helyedben ezzel még megpróbálkoznék. Ha ez sem jön be, akkor lehet megfeküdt a vezérlése. Nekem egy régebbi lapon akkor csinált ilyet, mikor lepattant a borda az északi hídról. hűtés nem volt, ami hiba pedig előjött, hogy "eltűnt" a hálókártya. Borda vissza és ismét volt hálókártya.
-
Hunork
veterán
válasz
dvd_R+ #46284 üzenetére
Akkor más nincs: egy másik gépen letöltöd a frissítést, és szerzel egy floppy meghajtót, ha nincs. Az exe állományt elindítod a letöltés után, csinál magából 3-4 fájlt, vagy nem tudom mennyit, de amit csinál, azt egy floppy lemezre másolod. Floppy meghajtó a problémás gépbe, lemez be, Bios-ban állítsd be, hogy floppy lemezről boot-oljon. És engeded felülírni a Bios-t. Régen így csináltam, nem hiszem, hogy megváltozott volna azóta bármi. És hát jó régi lap, akkor még a floppy-s megoldás volt a menő...
Másképp nem megy, legalábbis nem tudok róla.Jut eszembe, a fenti macera mellőzhető, ha lehet USB-ről boot-olni, ezt nem néztem meg, de pillants be a Bios-ba, ott kiderül. Akkor minden ugyanígy, csak floppy meghajtó mókolása mellőzhető!
-
Hunork
veterán
válasz
dvd_R+ #46281 üzenetére
Hali!
Na, szóval végignyálaztam ezt az oldalt, mert már nagyon felmérgesített engem is a lap!(amúgy itt mindent megtalálsz, manual, driver-ek, mindent!)
Tehát: BIOS frissítés kellene.
vi718.exe
Ez a legutolsó, de persze nem ez lett kitalálva, hanem egy korábbi a problémádra, viszont elegendő mindig a legújabbat letölteni és frissíteni.
A kérdés, hogy van-e rendszered a HDD-n? Ha van, akkor nem probléma, ha ez egy üres gép, akkor írj vissza. (már ha nem tudod, de szerintem tudod, hogyan kell)
Remélem, sikerülni fog! -
Hunork
veterán
-
Hunork
veterán
válasz
dvd_R+ #46276 üzenetére
Huh, akkor most majd még gondolkodok. És disabled-re sem történik semmi? (az általam korábban említett régi asrock lapnál pont tiltanom kellett, és úgy ment.)
Majd még kutakodok, egyik ismerősömnek van ilyen chipsetes lapja, majd holnapra talán kiderül valami. Sajna, előbb nem...de igyekszem! -
Hunork
veterán
válasz
dvd_R+ #46267 üzenetére
Üdv!
Elsőként van egy olyan opció is a Bios-ban, hogy Boot other device, ez is engedélyezve van?
Az IDE menüben minden IDE módban legyen, RAID meg kikapcsolva. (ez már oldott nálam meg bootolási problémát, igaz, az Asrock lap volt)
Utolsóként: gondolom rendszerlemezről van szó. Biztos jó a lemez?
Ha semmi nem megy, én azért nyomnék egy Bios defaultot, vagy Clear CMOS-t, utána újra megnézni, mi a helyzet. 2 Sata csati van, a másikat is megnézném...
Más ötletem most nincs. -
invasio
tag
válasz
dvd_R+ #45867 üzenetére
Sajnos a foglalat sérülése fizikai sérülésnek minősül, így függetlenül attól, hogy az általad leírt hiba emiatt jelentkezik-e vagy sem, csak feltételes garanciába tudják átvenni. Vagyis egészen vissza fog menni a gyártóig, és csak az ő jóindulatán műlik, hogy kicseréli-e.
Egyébként mostanában nem egy gép jön be hozzánk is az általad leírt hibával. Arra gondolunk, hogy valamelyik windows frissítés okozza. (érdekes módon nem minden modemmel és routerrel jelentkezik)
Ja, és feltételes garancia esetén a garanciális ügyintézés időtartama akár 3 hónapig is elhúzódhat. (Ez sajnos személyes tapasztalat.)
-
atti_2010
nagyúr
válasz
dvd_R+ #44373 üzenetére
Ezt általában akkor csinálja ha a deli híd kipurcan vagy a bekapcsoló gomb de ez utóbbi nagyon ritka eset, húzd le a bekapcsoló gomb kábelét az alaplapról ha akkor is csinálja annyi neki. Vagy még van egy eset ha a bioszbol engedélyezve van a LAN kártyáról való ébresztés azt le kell tiltani.
-
-
-
zso73
veterán
válasz
dvd_R+ #39688 üzenetére
Az I5 sokkal gyorsabb. Sacc a winrar érték duplája. Ram olvasás Aida majdnem duplája......
C2 Q9300-ról váltottam. A ramokat is számold bele, hogy cserélned kell, hacsak nem Low voltage ramok vannak. Én ezen szívok. OCZ tuti ramok vannak a gépben, amit cserélnem kell valami olcsóra, ami lóvoltídzs. -
tkesy
őstag
válasz
dvd_R+ #39688 üzenetére
Ha kihasználod az új gép teljesítményét akkor mindenképp, ha "csak" jó árban tudod eladni a p35+e8200 kombót akkor is megéri.
De javaslom az i5-öt, mert az i3 igencsak vissza lett fogva az intel részéről... DDR3-as memók vannak, vagy azt is cseréled?ja és az i5-t vétek nem tuningolni, úgy meg fél fogára sem elég az E8200....
-
-
Lenry
félisten
válasz
dvd_R+ #26354 üzenetére
tul let huzva?
hát pl ha megpróbálnád alapbeállításokra állítani, és akkor megjavul, akkor máris fölösleges volt feltenned ezt a kérdést...egyébként meg a VCore failed, az azt jelenti, hogy valami nincs rendben a CPU magfeszültséggel -> ergo túlhúztad. miért erőltetitek a tuningot, ha nem értetek hozzá?
Aktív témák
Hirdetés
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest