Aktív témák
-
Sixty21
aktív tag
Hali. A gigabytes dologhoz szeretnék szólni. : Másik alaplapom: GA-880GM-UD2H és szintén egy Gigabyte gtx 460oc 768 MB-s kari dübörög benne.Friss drivereket viszi rendesen Full HD-ban sincsen semmi gond. Játék közben is szépen megy nagy TV-n is full hd-ban. akármit csinálok vele semmi gond. de ez tuti hülyeség mert alaplap is Giga meg a kari is ezt nem hallottam még
segíteni nem tudok semmiben csak leírom az én tapasztalatomat. köszönöm.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Attila8006 #45194 üzenetére
Próbálj szabadulni jó árban mindentől és egy egységes platformban gondolkodni Asus, MSI, ASROCK vonalon , biztonságos, én egy Bull-7xxx -re tennék.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Attila8006 #45194 üzenetére
ez alapján nem. Azért, mert nagy teljesítmény különbség nincs, viszont a 460-on mint írtad van gari, és nem csak próba.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Attila8006 #45182 üzenetére
menne, és megbízhatóbb mint a giga.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Attila8006 #45190 üzenetére
Akkor kell egy fél tégla a gép aljába.
-
Attila8006
aktív tag
nem lehet hogy szimpla rezonanciát hallasz?
mivel rétegelt lemezekből van összerakva a hütésed..esetleg próbáld meg hogy a kezeddel körbe fogod a hűtést,hogy a rezonálásokat csillapíthasd..
mert ugye ahogy a venti pörög (táp+vga+ház hütés+hdd e)ezek mind rezonálják a házikót,pláne ha olcsóbb darab,mert azok alapból vékonyabb anyagból készültek,így a hang zavaró lehet..sajna az én ninja házikóm is néha olyan hangot ad mintha valami sípolna vagy mi..de ha lefogom az ajtaját,élből megszűnik a hang -
Sokee
aktív tag
Annyira nem zavarna, csak az idegesít hogy a hangkártya felerősiti és eléggé lehet hallani a hangfalakon.
-
Sokee
aktív tag
Asrock H55pro lapom van, elvileg ezek a kondik már nemtudnak kiszáradni, venti nélkül is ilyen hangot ad :S Arra gondoltam hogy ez a nagy hűtő jobban vezeti a hangot csak azt kéne megtudni miből jön a hang
-
Attila8006
aktív tag
ha csak cpu hütést cseréltél
próbált meg hogy lekötöd 1-2 másodpercre a hütést..csak a ventit!!
Ha megszűnik a hang akkor vidd vissza a hütést.mert akkor az okoz valami sípoló Hz jellegű hangot
ha nem szűnik meg a hang akkor szerintem valamelyik kondid a lapon kezdi megadni magát (kiszáradt esetleg puposodik)és azt kellene orvosolni!
1x én is jártam így és nekem kondik okozták
persze ez csak az én véleményem -
Attila8006
aktív tag
És ez a lap?ASUS P5QD TURBO ezt a lapot néztem most ki...
Ebben menne rendesen egy Gigabyte GTX460 1GB OC kari meg 2x2Gb OCZ XTC Platinum? (2x2gb dual kit 800MHz) -
Sokee
aktív tag
Senki nem tud választ adni a kérdésemre?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Attila8006 #45179 üzenetére
Olyan hogy 2x annyiba kerül nem létezik, valami 10-20% vagy kisebb a különbség, persze ugyanazon üzlet és jó választás esetén.
-
Attila8006
aktív tag
válasz
atti_2010 #45178 üzenetére
Hát igen..ezeken a dolgokon valóban eltöpreng az ember,akkor mit is akarnak kiadni
Egyedül annyi a gond (mint ami velem is volt) X kerete van hogy vehessen valamilyen deszkát,végig bújja a kínálatot,és csak a chipet nézi mivel van szerelve..és mivel P43-mas így akkoriban abban az árban ez volt a legjobb ár/teljesítményben.Így én is megvettem!Sajnos amit kinéztem Asus lapot (már nem emlékszem mi volt a típusa) 2x annyiba került
De azt hiszem itt vagy vga csere lesz,vagy inkább alaplaphad kérjek még egy tanácsot
ASUS P5QD TURBO ezt a lapot néztem most ki...
Ebben menne rendesen egy Gigabyte GTX460 1GB OC kari meg 2x2Gb OCZ XTC Platinum? (2x2gb dual kit 800MHz) -
atti_2010
nagyúr
válasz
Attila8006 #45177 üzenetére
Nem a színvilág a fontos de csinálnak hajmeresztő dolgokat, pl. csak a FET-ek felére tesznek hűtőt, a memória instabilitással mintha egyre jobban küzdenének (nemhogy kilábaljanak), már 3 lapom volt tőlük de minddel gond volt, rengeteg lapot adnak ki feleslegesen hogy vakítsák a jó népet (lenéznek minket), fele is túl sok lenne, aztán nem győznek biost írni hozza és kezdődnek a problémák, egyszóval nagyon elkanyarodtak a lényegtől, én a mostani Asus és MSI lapomat nem adnám bármelyik csúcs Giga lapért sem.
-
Attila8006
aktív tag
válasz
atti_2010 #45176 üzenetére
köszi
valamiért mindig is ágáltam a gyerekes kivitelezésük ellen,mivel ez a színes anyagok használata cseppet boszantó..hogy néz már ki
kék a nyák..rajta narancssárga+piros műanyag borítások+réz chipkészlet hűtés...Dizájnosra akarták a kivitelezést..de könyörgöm...gyerekes az egész
persze lehet én látom kicsit másképp a dolgokat,de sajnos abban a pillanatban csak annyi pénzem volt hogy ezt a giga lapot vehessem meg..a vga meg megfogott mert OC,és valóban iszonyat gyors..szerkesztve..betűk kimaradtak
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Attila8006 #45175 üzenetére
Nem szabad Gigával foglalkozni, ennyi az egész.
-
Attila8006
aktív tag
válasz
DJ WOKKY #45174 üzenetére
Értem
hát már én is azon vagyok hogy a gtx460-om elcserélem egy HD5850re,vagy a giga p43-ds3l lapom eladom és veszek egy ASUS P5QD TURBO-tkínomba már én se tudok mit csinálni..mivel én sem ma kezdtem a számtech világát,de vannak bizonyos dolgok amikor már én is azt mondom..hol a fa**ba van a kalapács
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Attila8006 #45173 üzenetére
Nem tudom. nem találtam én sem ilyet.
Olyan valóban volt nekem is hogy a mostani asus p5b alaplapom chipset drivere nem szerette az akkori 3850hd kari driverét. Próbáltam már mindent: új-új, régi-régi, új-régi, régi-új, de mindig hibát dobott, majd megvettem a 8800gt-t aztán azóta jó minden.
A kari szintén jó másnál egy másik lapban.
Egyébként minden mást leteszteltem, és 2 héten át itt ph!-n is tanakodtunk. Még a net modmét is megnéztem, nem e attól van valami, de nem... ez lett a hiba.
Ilyen esetleg lehet, hogy a két azonos gyártójú hardver szoftveres részénél van ütközés, de nagyon kicsi lehet az esélye, mert szerintem épp hogy ők figyelnek erre a legjobban, hogy egy azon gyártón belül ne forduljon elő ilyen probléma. Szvsz. -
Attila8006
aktív tag
válasz
DJ WOKKY #45167 üzenetére
Szia!
Wind-Storm fórumtárs írta nekem msnen,hogy ő már találkozott ilyennel..utólagos engedelmével 1 mondatát idézném:
"Wind-Storm: gigabyte lap meg gigabyte nvidia kártya párossal én is tapasztaltam furákat anno" ezzel a mondattal ültetett bogarat a fülembe,melyet azért én sem igen hiszek el.
de próbáltam utána keresni a "google"-ba de én ilyet nemtaláltam..nemértem miért mondhatta,csak ugye mivel problémám adódott,így gondoltam az itteni okos emberek segítségét taanácsát kérem hátha tudnak mondani valamit -
Sokee
aktív tag
Sziasztok! Mostanában vettem egy CM hyper 212 proci hűtőt, összeraktam meg minden, és arra lettem figyelmes a windows betöltésekor, hogy a hangfalak ciripelő hangot adnak...Nem tudtam hogy milehet ez először, aztán rájöttem hogy a gépből jön ez a hang, és valahogy belehallatszik a hangkártyába, ha megnyitom a böngészőt, egérrel görgetek, akkor felerősödik, és ha maxra levan terhelve a proci akkor alig hallható.... az előző hűtővel, nem volt ilyen hang vagy ha volt akkor nagyon halk mert nemhalottam sem a hangfalbol sem a gépből, néztem hogy az alaplapon nincsenek toroid tekercsek... mitől lehet ez valakinek ötlet?
-
kely1988
aktív tag
Hy!
Lenne egy (lehet hogy buta) kérdésem: az AMD 970-es és 990-es chipsetes lapok hogyan támogatják az 1333mhz-től gyorsabb ramokat? Emelni kell az fsb-t (nevét nem tudom amd-nél, intelnél fsb vagy blck) vagy alapon is be lehet állítani neki nagyobb ram szorzót?
Néztem pár gyártó lapját és sok helyen csak 1866 fölött írnak OC támogatást...
Előre is köszi! -
slett27
addikt
válasz
Tutti-amigo #45169 üzenetére
Ilyen alaplapot melyik nagyker forgalmazhat ? Pls aki ismeretes nagykerekben...
-
Tutti-amigo
tag
Üdv a MB moguloknak!
Lenne egy kis problémám a másodlagos konfigommal:
MB: Asus A8N-SLI Deluxe
CPU: 3800+ Venice
RAM: 2x1 GB Kigmax DDR 400 (Dual kit)
VGA: Nvida 7600GT
Táp: Chieftec 300WHDD: Ősrégi 30GB maxtor IDE
ODD: LG DVD-romNos tehát a következő lenne a problémám. A rendszer bele (MB,CPU,RAM,VGA) úgy durván egy bő hete lett áthelyezve ebbe a házba a fentebb megadott többi hardver környezetébe.
Először mikor összeraktam nem akart videó jelet adni a monitornak, 1hosszú + 2 rövid csipogás jelenlétében. Kivettem betettem a VGA-t mozgattam majd végül csináltam egy bios resetet meg lehúzta a lapról a táp ventijét figyelő 3 pin-es csatit. Hogy mi oldotta meg azt nem tudom de ezután ment szépen kb 1 hetet mindenféle hiba nélkül. Most kiírta a lap hogy alacsony a chipset hűtő fordulatszáma. Na mondom nehogy túlmelegítsük huzamosabban aztán még elszálljon. Lehúzgáltam mindent és a házat egy kényelmesebben hozzáférhető helyre tettem. Bekapcsoltam hogy megnézzem szemre a fordulatszámot ekkor szépen csippant egyet a lap ahogy kell. Nézegetés után kikapcsoltam, majd aztán újra be és megint 1+2-es csippanás. Na azóta nem bírom életre kelteni, kivétel annyi részsiker hogy mikor visszavittem a helyére és rákötöttem mindent a vga mocorogtatásával 2x sikerült a windows "üdvözöljük" feliratáig jutni de ott kifagyott. Ezután újabb mocorgatással szintén csak 1+2 csipogás és semmi.
Az alábbiakat végeztem azóta:
Többszöri bios reset
Teszt másik VGA-val
Lap kivétele a házból és portalanítása
Lap bekötése házon kívül
DVI adapter cseréje
Másik 370W-os táp bekötése
Minden IDE és egyéb nem szükséges eszköz lekötéseEgyenlőre semmi nuku!
Találkozott már ilyennel valaki?
Ja a chipset hűtője forog, bár nem mondom hogy észbontóan. Lehet lecserélném de ha a lap kuka akkor nyilván minek.
PLS help.
Előre is köszike
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Attila8006 #45163 üzenetére
látom még mindig írod ezt az egyazon gyártót. hol olvastál erről, ha megkérdezhetem, és tudsz linket küldeni, ha esetleg még emlékszel a helyre. köszi szépen.
-
sinya85
senior tag
válasz
menjapipaba #45164 üzenetére
Igen és igen és mindenre igen
-
Attila8006
aktív tag
válasz
Viktor77 #45162 üzenetére
értem köszönöm
és ha nem jön elő?akkor létezik hogy a vga a hibás?
vagy driver gond lehet?
Egy itteni fórum társ mondta hogy lehetséges hogy giga/giga üti egymást..
még egy kérdésem lenne..
szerintetek cseréljek vgat? tehát cseréljem el más gyártó által kiadott gtx460-ra?vagy probálkozzak meg egy másik alaplappal?mert már ezen is elgondolkodtam hogy lecserélem a lapom..mert ez a gigabyte valahogy nemtudom...
-
Viktor77
titán
válasz
Attila8006 #45160 üzenetére
Semmit ne tegyél fel még. Netezgess, nézz filmet, ilyesmi. Bármit, ami nem igényel 3D-t. Használd így 1-2 napig, aztán meglátod előjön-e a hiba.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Attila8006 #45160 üzenetére
akkor a táp az jó.
Én butaságnak tartom ezt az ez is Gigabyt, meg az is. Ezt nem tudom hol hallottad, de én még ilyennel nem találkoztam, és nem is hallottam eddig. -
Attila8006
aktív tag
lepucoltam a drivert és hagytam hogy awin tegyen fel valamit..de gtx460 írt ki..ujra inditást kért..megadtam neki,de mindez elött megint csináltam egy bios resetet,tehát a cpu is alapon van most a biztonság kedvéért.
Milyen vga driverrel probálkozzak?
létezik hogy a gigabyte EP43-ds3l lap nem szereti az azonos gyártmányú vgat? mert ugye ez is gigabytevalaki azt mondta hogy találkozott már ilyen rendellenes dologgal..
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Attila8006 #45156 üzenetére
milyen tápod van a konfighoz ?
-
Viktor77
titán
válasz
Attila8006 #45156 üzenetére
Pucold le a drivert, és engedd a Windowsnak hogy feltegye amit gondol. Így 3D-d nem lesz, de a filmek menni fognak.
-
Attila8006
aktív tag
válasz
Viktor77 #45154 üzenetére
elvileg minden kábelt átbujtam és nincs velük gond.
bios reset is volt már
a cput vissza tettem alapra is,de semmi.
Kicsit érdekes hogy a vga drivert irogatta most hibának
a 258.nemtudom hányas,illetve a 266.58 sem jó neki...
nincs valami megbízható nvidia gtx460 driver? hogy a vgat kizárhassuk a dologból? -
DJ WOKKY
addikt
válasz
Attila8006 #45153 üzenetére
ez elég érdekes.
Illetve, ha már így húzva vannak a cpu-val, akkor pedig egy picit több fesz sem árthat nekik. Vagy vedd vissza a cpu-t alapra, és ha úgy jó a ram, akkor biztos vagy időzítés, vagy a kevés feszültség eredményezi a hibádat. -
Viktor77
titán
válasz
Attila8006 #45153 üzenetére
Azért én lazítanék az időzítéseken. Memtest meg legyen.
BIOS-ban a "Load Optimized Deafults" opciót próbáltad? Illetve chipsetdriver fent van? Kábeleket megnézted?
-
Viktor77
titán
válasz
Attila8006 #45150 üzenetére
Milyen ramok ezek? Általában a 800-as ramok időzítése 5-5-5-15.
-
Attila8006
aktív tag
eljutottam ara a szintre hogya video lejátszó hibázik...
valamit a vga driverére ír.. (kernel bla bla bla)képernyő alap helyzetbe állítása)
melyik a legjobb gigabyte gtx460 1gb oc driver win 7 64bit alá?
mert lehet ez lenne a bibis?
266.57 van fent és pokoli... -
Attila8006
aktív tag
válasz
DJ WOKKY #45149 üzenetére
egyedül a cpu van /volt húzva (Q8400-alapon 2666 húztam fesz emelés nélkül 3200-memokat alapból emelte 934re ha jól emlékszem 800ról,de alapfeszen az is) de már nemtudom mit csináljak..
most a biosba állítgattam hogy 2.1Voltot adtam neki+a beállításokat késleltetés stb: 4-5-4-15-re tettem és ugy hagytam a memokat 800mhz-en.
de játék közben még mindig van néha ez a lagolás.. -
DJ WOKKY
addikt
válasz
Attila8006 #45133 üzenetére
ramokkal lehet valami. cmos resetet csináltál már rajta ??
-
DonThomasino
veterán
válasz
Attila8006 #45133 üzenetére
RAM ok nincsenek húzva?
Nekem ugyan ezzel hiba kóddal kernel....
volt régen KÉK halál BIOS beállítás miatt.
RAM ok nem jól voltak beállítva.DT
-
törölt tag
Házilag csak akkor érdemes vele foglalkozni, ha van nem kevés forrasztási gyakorlatod, és megfelelő eszközeid. Pl egy páka, hegyes heggyel (szép megfogalmazás), biztos kéz... Egyébként érdemes inkább szakemberre bízni.
A CrashFree BIOS meg lehet pont az általa visszarakni kívánt BIOS image és a CPU inkompatibilitása miatt nem működik.
Floppy meghajtód gondolom nincs.
-
törölt tag
válasz
djculture #45125 üzenetére
Nincs semmi probléma a Win alatti BIOS frissítéssel. Évek óta máshogy sem csinálom, soha semmi problémám nem volt belőle. Ha nem sikerül, akkor annak valami más oka van, nem az, hogy Win alól történt. Valószínűleg annak a gépnek egyéb baja van.
pru: CrashFree BIOS-t próbáltad már? Elméletileg elég ilyen esetben betenni az optikai meghajtóba a laphoz mellékelt driver CD-t, és arról visszaállítja.
-
CocooN-z
őstag
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni, mert kezdem nem érteni a helyzetet:
Adott egy konfig, Rampage Formula (1001 es bios) + Q9400 +2x2GB DDR2 Kingston HyperX 1066 Black Limited Edition. Ebben a konfigban alapon is MEMTEST hibázik, 1,8V on 2.0V on, 2.2V on is van a ram, bármin, de az érdekesség az, ha előtte CPU-t túlhúzom, és vissza akkor jobban hibázik, ha én lövök be alap beállítást akkor nem mindig, van hogy órákig megy hiba nélkül!!!
Viszont, másik gépben a ezek a ramok (P5K-e WIFI AP) 3x3 (1,8; 2,0; 2,2V) órán át egyetlen hibát sem dobtak
Tovább megyek: az én gépembe viszont Super Talent 2GB 800MHz, Kingmax 1, 2GB 667/800 MHz es ramok lazán mennek hiba nélkül...
Valaki segítsen mert kezdem tényleg nem vágni mi a helyzet - Most is míg ezt gépeltem tolt egy BSOD-t, Van minidumpom is ha kell segítségnek!
Üdv és köszi előre
ZUI: Minidump ezt írja, és csak ez az egy készült belőle, viszont log minden alkalommal:
CrashHangAnalysis.asp Failed 0x80010105 Line 716, Column 12
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Attila8006 #45130 üzenetére
eseménynaplóban van valami hibaüzenet. Esetleg valami hardverek akadhatnak, de azt ki kellene írnia valami üzenettel, bár nem a hardvert írja, csak a driverére fog utalni. De ebből esetleg el tudsz majd indulni egy úton.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Attila8006 #45128 üzenetére
reinsall-álni kellene a dreivereket. kezdve az audio, vga, chipset, lan. Ha ez sem hoz eredményt, egy új rendszerrel még meg kéne nézni. Illetve mindenek előtt egy vírusirtással.
-
Attila8006
aktív tag
az én kérdésem/problémámra van valakinek valamilyen ötlete?
-
oz82
senior tag
-
djculture
félisten
Mikronika elektronikai szaküzletben budafoki út 10/b megoldják.Kikelle venni a chipet és a letöltött biost mellékelve meg a chipet oda elvinni.Biost frissiteni meg csak akkor kell ha valamit nem kezel a cucc vagy nem jól működik,egyébként oltári hülyeség.Win alól meg...Inkább nem írok semmit sajnos most a saját károdon megtanulod.
-
pru
csendes tag
Hali!
Frissítettem a bios-t win-en belül nem sikerült, ASUS P5B alaplapom van, indulásnál se kép se hang. Próbáltam az ALT+F2 meg USB-ről CD-ről betölteni nem sikerült?
Az lehetséges hogy azért nem sikerülnek ezek a dolgok mert anno mikor vettem a procim akkor is biost kellett frissíteni h működjön és ha vissza is állt a bios most nem ismeri fel?Hallottam olyanról, hogy hozzá értő szakemberek kiveszik ilyenkor belőle a chip-et és másikba bele rakják és vissza tudják rá tenni. Kérdésem az én alaplapomból, hogy lehet kiszedni a chipet?
Persze nem akarom, szakemberre bízom, csak érdekel, mert még vele nem sikerült beszélnem.Jah meg egyáltalán javítható-e ez a dolog? Simán Win-en belül nem sikerült a frissítés, gondoltam ha kikapcsolom nem fog elindulni, de egyszer ki kellett kapcsolni.
Kép a lapról: [link]
Előre is köszi
pru -
Tamas7
tag
Sziasztok! Segítsetek már nekem, mert úgy érzem valamit nagyon nem tudok
Én eddig abban a hitben éltem, hogy a legjobb alaplapok az 1366os foglalatúak. Meg a leggyorsabb procik hozzá tartoznak. De most, hogy nézelődtem a processzorok között az 1155ös foglalatúak között gyorsabbak vannak, meg nagyobb a választék.
Legyen szives valaki magyarázza el, hogy melyik az új foglalat. Mert most szeretnék új gépet összerakni, és akkor már egy tartósat szeretnék -
Attila8006
aktív tag
beállítottam a ramokat is a biosba hogy rendeltetés szerüen lássa: 4-5-4-15 2.1Volt
de így is meg van a hiba jelenség,tehát nem hinném hogy a memokkal lenne agondd..
Van valakinek valami ötlete?
köszi előre is -
Telda
addikt
Hali!
Olyan gondom lenne hogy nem tudok belépni a bios-ba, hiába nyomom a billentyűzeten a del gombot, ha sokadjára be is enged ott viszont nem működik a bill.
Próbáltam usb es ps2 billentyűzettel is. Usb meg sem mukkan, valószínű nincs bekapcsolva a biosban, a ps2 meg csak néha lep be, de a menüben már nem tudok lépkedni.
Bios reset jumperrel, valamint elem ki/be is volt.
Alaplap Gigabyte GA-EP31-DS3L. -
Attila8006
aktív tag
válasz
DonThomasino #45114 üzenetére
Ramokat nem néztem meg,mert hibátlanul mentek eddig..arra nem is gyanakodtam
1éve Win7 64bit ultimatet használok!
eddig semmilyen gond nem volt vele. -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne h az nagy gáz-e h az alaplapom ugyebár 4 sarkánál lenne rögzítve viszont nekem a jobb felső nem fogja oda mivel a szerelő aki összeszerelte, rosszul csavrta be a távtartót a ház és a lap közé és amint becsavrta a csavart amivel pdafogná a lapot a távtartó kijött és most csak 3 helyen van rögzítve a lapom és kicsit hajlik mivel a proci hűtőm wztem kicsit húzza ez gond? Csináljam meg? (A gépem az adatlapomnál ha az számít vmit.) Illetve ha szétszedném akkor a táp kábeeit nem kéne addig széthúzno csak a 220-ból kihúzni ugye? -
DonThomasino
veterán
válasz
Attila8006 #45113 üzenetére
RAM okat is megnézted?
Milyen WIN?
DT
-
Attila8006
aktív tag
de van mikor nincs ilyen gond hogy kifagyna..pl: mikor a windows betölt,,minden vackot ugye..akkor az egeret mozgatom a képernyőn,és beszaggat..
van mikor a játék közbe beszaggat a hang (belagol mert a kép is megakad)de van mikor tovább megy,de van hogy teljesen kifagy mint fentebb írtam.
tanácstalan vagyok. -
Attila8006
aktív tag
Sziasztok!
az alábbi gonddal néztem farkasszemet.
van egy Giga ep43-ds3l lapom..benne 2x2gb ocz xtc platinum memo+q8400cpu+giga gtx460 1gb oc.
Az alábbi a gondol.
ujra tettem a windowst már 2.jára.
DE
a splash player mikor beinditom pár másodpercre igen beszaggat..
játék közben a hang érdekesen beszaggat..olyan mintha hírtelen lelassulna a gép vagy nem is tudom..és sajnos a vége az hogy a monitor kikapcsol,az egér befagy..pár másodpercig lehet nyomkodni a billen a num lockot,utána az is kifagy.
eddigre a monitor lekapcsol,de a gép még jelzi mintha a hdd dolgozna.
Mi lehet a gond?
egyes emberek azt mondják a gigabíte lap nem szereti a gigabyte vgat..igaz ez?
van valakinek valami ötlete?
köszönöm előre is!HD sentinel 100%..nincs hiba és az élettartam több mint 1000nap
-
hcs0924
tag
Sziasztok!
Van egy furcsa problémám, nem biztos, hogy alaplap, ez csak az én gyanúm.
A konfigom a következő:
Alaplap: Gigabyte GA-MA74GMT-S2 (legfrissebb bios)
Proci: Phenom II X2 565 BE
Memória: Kingmax 6GB DDR3 1333mhz
Vga: Gainward GTX280
Táp: Chieftec 550W
Ház: Deer PCSKII503 (1x12cm Revoltec, 2x8cm Cooler Master rendszerhűtő)A probléma, hogy indításkor keresi a jelet a monitor, csak a windows indítóképernyőnél kapok képet, valamint játékoknál egy furcsa hiba jött elő: minden 3-4. másodpercben lassul a kép, utána hirtelen megindul. Valamint egy gtx280 esetében azért elméletben nyugodtan mehetnének a játékok maxon, de komoly laggolást tapasztalok. Először vga hibára gyanakodtam, de ez két okból kizárt: előző kártyám egy xfx 9800GTX+ XXX volt, annál is ugyanez volt a hiba, a gtx meg zsír új. A többi alkatrész mind új és/vagy hibátlanul üzemelt az előző konfigban. Kérem aki tud, segítsen!! Köszönöm előre is!
-
glutamin
őstag
Sziasztok!
Van egy gigabyte g41m-es2l alaplapom, amihez vettem egy 2T-os samsung sata2-es vinyót. Alaplapon a legfrissebb f9-es bios van. gépen win xp (jelenleg még egy régebbi 80GB-os ata-s vinyon van a rendszer). XP alatt nem látom egyelőre a vinyót, de a bios szépen felismeri.
Mik a további teendők, hogy valahogy lássam win alól, meg tudjam formázni stb.
-
noby
aktív tag
Sziasztok esetleg mégvalaki tudna segítteni ebben az ügyben nagyon fontos lenne sos köszönöm.az lenne a gondom hogy vettem egy giga lapot:z68xud3h-b3 és a ramjaim corsair venegance cl9 1600mhz 2x4gb.ugyan nincs a listáján a lapnak hogy kezelné de a p67esemben remekül müködött.de ez a lap folyamatos ujraindulást produkál és csak a 4-5ujraindulásnál tud bekapcsolni nem tudom mitöl lehet még nem akarom gariztatni a lapot hátha nem hibás.de kaptam kölcsön kingmax 1333as ramokat és ezeknél is csinálja a hibát .küldök egy képet hogy pontosan mit irkál ki.már lövésem sincs mi lehet a gond.gondoltam hogy nem kompatibilis a ram és eladtam a corsairt és veszek a datát ami szerepel a listán hátha.
-
Black-core
aktív tag
Tény hogy ez az eddigi leg válogatósabb alaplapom mind táp mind memória terén.De hajt a retró láz,na meg persze a kíváncsiság,hogy a mugen 2ömet ráoperálva mennyit tudok kihúzni az 1.5 ös Pentiumomból.Már akkor csak ramok kellenek.Valami tipp hogy honnan?
Köszönöm mind kettőtöknek a segítséget!
-
Viktor77
titán
válasz
Black-core #45100 üzenetére
Ezt olvasd el. 16 bites ramból mindig kettő kell, a 32 bites viszont mehet egyesével is. Viszont a 32 bites ramokat nem minden lap tudja.
-
Lenry
félisten
válasz
Black-core #45100 üzenetére
a CRIMM üres modul.
tehát ha beteszel belőle 4-et, akkor lesz 4 x 0MB RAM a gépben.
és igen, vagy 2 valódi RAM + 2 vakRAM, vagy 4 valódi.
érdemes mindenképp párban használni, általában így is árulják.(ha nagyon nem tudsz mit kezdeni így ezzel az alaplappal, akkor szívesen átveszem
)
Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Puskill Fuse 16GB-os modulok DDR5-4800 Új! Több is van! 2x16GB 25eFT
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest