- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
B.Tibi
tag
válasz
#16741888 #43596 üzenetére
Igen, még véletlenül se dugd rá, mert az a VGA tápellátásáért felelős.
Keress egy négyest abból a fajtából, és ha minden igaz akkor a jobb négyes felére kell rá dugnod. De valójában adja magát, úgyhogy nem lehet elrontani, a lényeg, hogy a négyest dugd rá.
Nyolcast abban az esetben kell használni, ha nagy CPU-t teszel a foglalatba, és jól megrántod, egyébként elég a négyes is.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
AzŐsgén #43595 üzenetére
Hm. Érdekes. Próbáltad XP telepítővel a formázni. Már jártam úgy, hogy a win 7 telepítő nem tudott vele mit kezdeni (nem ismerte fel) de az xp cd megoldotta. Egy gyors próbát megér.
(#43598) jozsi252: Max ha a hátlapjára ragasztottak matricát. Ha nem, akkor csak a dobozán találod meg.
-
jozsi252
veterán
sziasztok
Alaplapon rajtavan hogy mi a lap sn száma? ha igen akkor merrefele keressem?
-
AzŐsgén
tag
válasz
B.Tibi #43593 üzenetére
Ezt én is kipróbáltam, át dugtam a másik gépbe, azon is 64bites Win7 van, gond nélkül leformázta, mindent alapértelmezetre állítottam. Most frissítettem biost f1-ről f3-ra, mindjárt kiderül...
Hát ez így sem megy... már végig próbáltam az összes sata csatit, hátha, de nem.
Sajnos nincs másik üres vinyóm mind fullon van -
törölt tag
Sziasztok,vettem egy asus P67es alaplapot,amin van egy 8as ATX csatlakozó viszont a tápomon csak 6os van, jelent ez bármiféle problémát?
-
B.Tibi
tag
válasz
AzŐsgén #43592 üzenetére
Nekem azután volt ilyen problémám, hogy megszüntettem egy RAID tömböt, a Win7 semmi áron nem akarta megérteni, hogy az adott HDD már nem képezi részét a tömbnek. Próbáltam megformázni egy másik géppel /azon is Win7 van/, de csak nem volt "jó" neki. Végül is előkaptam az XP telepítőlemezt, azzal megformáztam /gyors NTFS/, és ismét felismerte.
Bár a te esetedben az alaplap a változó, én azért megformáznám a lemezt az XP telepítővel is.
-
AzŐsgén
tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen alaplapot, és vindóz telepítésnél azt írja ki, hogy nem lát vinyót, de a biosban látja, sőt, ha rákattintok a telepítőben a browse-ra, ott is ott van a listában, csak keresni nem tudok rajta...
A vin drájvert akar hozzá, ez egy 500GB-os samu, egy másik konfigban volt rajta rendszer, semmi gond nem volt vele.Próbáltam IDE-módban, AHCI-módban, minden beállítást kipróbáltam a biosban, de nem jutottam előrébb. Van valakinek ötlete, mit csináljak?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
csucsu21 #43589 üzenetére
A flash bios verziót szedted le tuti?
(#43590) mcwolf79: Nem tudom ki írhatta, hogy nem kell rendszer reinstall, de marhára nem értek egyet vele.
Az egész rendszered, amire épül, az alapját kicseréled, szerintem alap, hogy rendszert is telepítesz. VGA csere esetén még megértem, hogy mondják, illetve nem kötelező, de azért itt erőteljesen ajánlott szerintem. Nekem legalább is mindig csak úgy nyugodt a lelkem...
-
mcwolf79
veterán
Üdv Urak!
2 napja alaplapcsere történt a gépemben. Egy P43-as deszkát cseréltem egy P45-ösre, mind2 Gigabyte. Addig 3,4 Ghz-en üzemelt a masina (lásd. aláírásomban), de a csere után,mivel a P45 kicsit jobban tuningolható felvettem 3,6 Ghz-re. A szükséges feszeket feljebb vettem, de semmi egetrengető. Azóta tegnap Youtube nézése közben jött egy BSOD. Éjszaka 7 órán keresztül futott a Linx,majd reggel 5 órán keresztül a Memtest. Minden hiba nélkül ment. Viszont ma mikor megint Youtube-ot akartam volna nézni megint BSOD.
Win7 64 bit volt fent a csere előtt,és nem telepítettem újra.Itt azt írtátok (1-2 ellenvéleménnyel) ,hogy nem kell reinstall. Viszont a report fájlban valami hal.dll re hivatkozik. Ránéztem gugliban, és írják 1-2 helyen ,hogy win reinstall megoldhatja a dolgot. Mit tegyek? Első körben visszavettem a tuningot,hogy így csinálja-e. Érdekes,hogy a stressz tesztek lefutnak,és csak a Youtube alatt hal le.
Thx -
Gyufaaa
veterán
válasz
csucsu21 #43587 üzenetére
Természetesen a legújabbat tedd fel. A deszka honlapjáról PONTOS TÍPUSNAK és REVIZIÓNAK megfelelően töltsd le a flash bios-t. Ha ez meg van, akkor egy pendrive-ot formázz meg FAT32 fájlrendszerrel és másold rá kicsomagolva (mert általában csomagolva töltöd le) a fájlokat és ez után a BIOS-ban dobd be a pendrive-ot, majd frissíts.
Szerk.: Lemaradt egy Í ..
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
Lenne 1 olyan kérdésem kb 2 hete elkezdett olyat csinálni a gépem
hogy minden indításnál azt írja ki új Cpu van be hejezve
azt mondták frissítsem a BIOS-t asus p7p55d-e alap lapom van
azt írja usb ről lehet ferissíteni de nem tom hogy ha csak simán be másolom a frissítést akkor azt írja nem lehetséges a frissítés
EZ-FLASH 2 ( Biosson belül )
vagy nem lehet rögtön a leg frisseb verziót rá frissíteni ???
mert van több is hozzá
Előre is köszönöm -
gerzsol
aktív tag
válasz
B.Tibi #43582 üzenetére
Tudom nem ide tartozik a Kérdés de nem tudom hol feltenni.
Nekem jelenleg egy OCZ Vendetta 2 CPU Hűtőm van, ami or Sockets AMD 754/755/939/AM2, Intel LGA 775 foglalatokat tud ellátni.
Az lenne a kérdésem hogy az AM2 és az AM3 hűtések foglalata között van különbség? az AM2-re való hűtőt fel lehet rakni AM3-ra? és az új FM1-es foglalat?Ha például vennék egy AMD Phenom II X4 965 AM3 Black Edition-t rátá tudnám tenni az OCZ Vendetta 2-met és meddig lehetne kb húzni, mennyit bír ez a hűtő?
Ja és az is érdekelne hogy szerintetek egy Intel DP35DP alaplapot 0 kilométeresen, bontatlan csomagolásban, 3 év garanciával mennyiért lehetne eladni? (már nem lehet kapni botokban ezért kérdezem hogy mihez viszonyítsak..)
-
B.Tibi
tag
válasz
lacika8006 #43583 üzenetére
Szívesen! Jó éjszakát!
és még két eSATA 3Gb/s -os sebességű csatlakozás is van rajt
-
lacika8006
tag
-
-
B.Tibi
tag
válasz
lacika8006 #43577 üzenetére
Lényegében az ASUS az, aki koronát tesz az AMD "fejére".
(#43578) gerzsol
A 6870-el is kibírja. /+2HDD +2 ODD +2x2GB RAM +Alaplap +Ventilátorok/
HA! ténylegesen teljesít 450W-ot. Jó ha nem fordulatszám szabályozott, mert abban az esetben hangos LEHET.
(#43577) lacika8006
Szívesen
-
B.Tibi
tag
válasz
lacika8006 #43574 üzenetére
Pedig ez a gagyibb
.
Az ASUS támogatja az új AM3+ FX CPU-kat is, viszont ez is "csak" 125W-ig megy el, a SATA3 ennél is meg van, és az USB 3.0 ennél sincs meg, a chipset hűtő még kisebb, és csak 2 db memória modult fogad, ellentétben az ASUS-al ami 4-et.
Tehát 8 helyett 16 GB-ot is belepakolhatsz. -
B.Tibi
tag
válasz
lacika8006 #43569 üzenetére
Megteszi /ennyiét ajándék újan/, de csak 125W-ig támogat, ettől függetlenül, ha beleteszel egy a (#43558) hozzászólásban említett példányt, akkor kb 4GHz és 4,3 GHz között lesz a vége a tuningnak, ami egy HD6870-el kb 22 ezer 3DM06 pontot tesz le az asztalra, DDR3 1600MHz mellett, megfelelő hűtéssel.
Hátránya a kicsi chipset hűtés, ami tuningnál nem jó pont, kellemetlen újraindulásokat okozhat, de pár okosan beállított 12cm-es megoldhatja a gondot.
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz
B.Tibi #43565 üzenetére
Mr.Peter: "... nah most a q6600-as procit támogatja a bios és ráadásul a legfrissebb van a gépen."
Amint írtam a legfrissebb van fent, és már a korábbi verzió is támogatta a q6600-at, valószínűleg a memória zavart be neki, mert amúgy a procival semmi gond nincsen. Szépen elmegyeget 3,4Ghz-n is 42%-os overlocking-al .
-
lacika8006
tag
válasz
B.Tibi #43567 üzenetére
az amd-hez még nem értek, de majd akkor utána olvasok hogy szét tudjam tuningolni, és maxon hajtani,
viszont a másik kérdés jó ez a lap M5A78L. mármint jól tuningolható? mert a P43-ban csalódtam..
Nem biztos hogy pont itt ezt venném meg csak a tipus miatt linkvagy inkább kaparjak még össze +2 ezret és vegyek egy jobb chipsettel rendelkező lapot,...
-
Zolee11
senior tag
Sziasztok, sajnos ismét előjött ez a hiba, de mivel a múltkori alkalommal számomra egyértelmű volt a hibajelenség alapján, hogy videokártya a hibás, így most egy új kártyával próbálkoztunk egyből, de ezzel is ugyanazt játssza. Felvettem a hibajelzést és lejátszottam lassítva, és így már egyértelmű, hogy 2 rövid egymáson és 3 hosszabb, ami Phoenix BIOS esetén (2-1-1-1 Set initial CPU speed) a processzorral kapcsolatos hibajelzés, majd látom, hogy villannak a ledek a billentyűzeten, majd ismétli csak most (2-1-1-1-1), azaz 2rövid és 4 hosszú, ami meg már nem tudom mit jelent. Kép semmi, meg se nyikkan a videojel.
Megmozgattam már mindent, memóriákat, processzort, memóriák nélkül folyamatos csipogás, ha kiveszem a videokártyát ugyanaz a hibajelzés, mint betéve.
Szerintetek a CPU vagy az alaplap halt meg? -
B.Tibi
tag
válasz
lacika8006 #43563 üzenetére
Annak fényében, hogy 2. nem K végződésű igen! a 3. 4. jobb, de szerintem az ár miatt K esetén is a 3. 4. a jobb választás.
Bár az alaplapot még meggondolnám a helyedben.
-
Lenry
félisten
válasz
Fateros #43562 üzenetére
nem nagy ördöngösség...
fogsz egy tiszta zsepit, letisztogatod a hűtőről is, meg a prociról is a régi pasztát, visszateszed a foglalatba, egy kevés pasztát nyomsz a procira, és az vékonyan (tényleg vékonyan, ha sokat kensz, azt úgyis kipaszírozza oldalra a hűtő) az ujjaddal szétkened a proci teljes felületén, ahol érintkezik a hűtővel. visszateszed a hűtőt, és kész is vagy.
-
B.Tibi
tag
válasz
Mr.Peter #43557 üzenetére
Kicsit más téma:
A helyedben én frissíteném a BIOS-t, gondolom tudod, de azért leírom.
A P5K BIOS-ában már van EZ Flash, csak letöltöd az ASUS-tól az újabb BIOS-t /Angol oldalról!/, és az asztalon hagyod, elmész a BIOS-ban az EZ Flash alá, és betallózod az új BIOS fájlt a HDD-ről, a többi már szinte magától megy. Frissítés után mindent újra be kell állítani a BIOS-ban! Ettől függetlenül megéri rászánni az időt. A RAM-ok kérdését ugyan nem oldja meg /90%/, de a CPU-d támogatott lesz, és az előnyökkel járhat. -
lacika8006
tag
-
Fateros
csendes tag
udv! remelem jo helyen erdeklodom, ha nem akkor elnezest!
Segitseget ill. leirast (fobb lepesekben) kernek egy CPU hutocserehez, azonbelul is a hutopasztazashoz, egy regi hutot cserelnek ki egy ujra, de nem tudom hogy hogyan-mikent csereljem le a pasztat.Valaszokat segitseget elore is koszonom!
-
kenwood3
addikt
válasz
macimeister #43559 üzenetére
Fog menni vele és igen csak 533-an
-
macimeister
aktív tag
ddr2 533 as lap elviszi a 800 as ramokat úgy, hogy visszavesz a tempóból, vagy meg se nyikkan?
-
B.Tibi
tag
válasz
gerzsol #43555 üzenetére
Annyira nem is vagy elmaradva, mint gondolnád, anyagilag sokkal okosabb, ha az ember csak minden 3. váltásra startol rá /ma/.
Feljebb leírtam, hogy mit ajánlanék, az a konfig józan döntés, és könnyű tuningolni. A BIOS-ban csak a szorzót kell emelned, a RAM-ot pedig szabványban hagyhatod, mivel az FSB-hez hozzá sem kell érned /olyankor mennek el a RAM-ok is (fesz., időzítés), ahhoz már komolyabb ismeret is szükséges/. Ha a szorzót emeled akkor csak figyelned kell a Windowsban a CPU hőmérsékletét terhelés mellett, ha nem megy 60°C fölé, akkor stabilnak is mondhatod, ennyi, tényleg csak ennyi.Természetesen ehhez a BE-t (Black Edition-t) kell választanod.
Amire még érdemes odafigyelni az az, hogy (HDZ965FBK4DGM) GM legyen a vége, és ne GI, mert az 140W-ot eszik alapból, így kisebb benne a tuning potenciál, hiszen a legtöbb deszka max. 140W-ot támogat. -
B.Tibi
tag
válasz
Mr.Peter #43553 üzenetére
Azt gondolom, hogy az egyik 2GB-os modul 667-es, vagy 800-as. Nekem volt olyan Kingmax-om, amit ugyan 1066-osnak vettem, de csak 1033-at bírt, azon felül nem indult vele a gép, ezért csak 800-on tudtam használni /akkor/.
Ha a BIOS-ig is csak nehezen jutsz el vele, akkor viszont nagyobb gond van.
-
gerzsol
aktív tag
válasz
B.Tibi #43554 üzenetére
Ezek szerint te nagy amd párti vagy. Es ha en nem ertek a tuninghoz es nem akarom/tudom szethuzni a procit akkor melyik Amd cpu-t ajanlanad az i5-2500k helyett?
Nekem 2 amd procis gepem volt eddig es 4 intel procis. A maguk idejeben mindel meg voltam elegedve.de latod most en 2 generacioval el vagyok maradva, igy nem vagyok kepben,akar mennyi velemenyt,kritikat olvastam el mai napig nem tudom h Amd vagy Intel vagy epp Ati vagy nVidia.. -
B.Tibi
tag
válasz
gerzsol #43551 üzenetére
Látom te még az elveknek élsz, én már inkább a tényeknek.
Amikor az E8500-as CPU-m 1075T-re cseréltem, a tesztek során az derült ki, hogy pontosan 3db 3,8 GHz-n futtatott E8500-ast tesz ki az 1075T alap órajelen.
"De hát ha a Pisti is Inteles" alapon nem érdemes dönteni,
két fontos tényező van:
1. Ár
2. TeljesítményA Triton 75-ös hűtőm, amit még 775-höz vettem boldogan felpattan, még az FM1-re is.
-
Janesz_20
tag
Szép estét !
Lenne egy ilyen alaplapom :
Olyan gondom van vele , ha felrakom a int.hang drivert nincs hang ! Látni látja , hogy van ,de nem ad hangot ! Le tiltva nincs ! Jelenleg XP van a gépen... Valakinek valami ötlet ?
-
gerzsol
aktív tag
-
Lenry
félisten
válasz
bicsigabi #43546 üzenetére
dobd be ebbe a topikba is, hátha gyorsabban kapsz válasz
-
bicsigabi
tag
Valaki az én kérdésemre?
-
B.Tibi
tag
válasz
gerzsol #43543 üzenetére
Ezt ajánlanám:
AMD Phenom II X4 965BE -25E Ft
ASUS M5A97 PRO -25E Ft
Kingston HyperX (KHX1600C9D3K2/4G) CL9 2x2GB 1600MHz -9E FtOlcsóbb, és még erősebb, abszolút tuning barát, UEFI BIOS-al.
kb 120+%-al verné meg, ha a Vendetta marad, még komolyabb hűtővel, még komolyabb teljesítmény... -
kenwood3
addikt
válasz
gerzsol #43543 üzenetére
Az Asrock alaplap tudja az usb3-at is és a sata3-at is de ha nem szeretnél ilyet nagyon sokfélét lehet még kapni olcsón
Az említett proci majdnem 2x jobb mint a leggyorsabb 4magos 775-ös cpu (ami 2 x jobb az e8400-tól) [link] . Szóval szerintem kb 4x gyorsabb a proci a tiedtől
-
gerzsol
aktív tag
válasz
kenwood3 #43542 üzenetére
Az a baj ha fejlesztek akkor már szeretek belefolyni, azaz akor már olyan alaplapot szeretnék ami USB3-at, SATA3-at kezel. Nem feltétlen szeretnék Asrock alaplapot.
Én úgy számoltam: Alaplap: 25-30k, Proci 50k, Ram 20k, VGA 40-50k
Már régóa álmom egy Ati 6870, bár sok más embernek ez az alap. És egy ilyen konfig amit írtál az kb hányszázalékkal verné oda az én LGA775ömet? csak úgy sacc per kb?Az én cuccaim kb: CPU 18k + Ram 8k + alaőlap talán 10-12k
-
kenwood3
addikt
válasz
gerzsol #43541 üzenetére
Eladod a te ramod+procid+lapod és megveszed az újakat a vga-t meg nem muszáj rögtön cserélned ráérsz akkor mikor arra is lesz pénzed és addig használod a mostanit
Egyébként mit néztél pontosan ami 140be kerülne? Mert 1 ilyen lap+cpu+ra páros 60k-ba fájna kb :
Alaplap ASROCK H61M/U3S3 16.749 Ft
Processzor INTEL Core i5-2400 3.10GHz 1155 BOX 40.551 Ft
Memória KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz 5.234 Ft -
B.Tibi
tag
válasz
Mr.Peter #43536 üzenetére
Próbáltad már mind a négyet 667-en? Mert ha nem szerintem érdemes lenne. Arra gyanakszom, hogy az egyik 1066-os 2GB-os modul valójában nem 1066-os.
gerzsol (#43538)
Az attól függ, hogy megengedheted-e magadnak. Nagyjából 20-30% teljesítménynövekedésre számíthatsz a Vendetta 2 mellett. Az E8400 alapjáraton szerintem lényegében kihajtja a HD4850-et, ezért 3D teljesítménynövekedésre ne igen számíts, bár egy kevés mindig akad.
-
gerzsol
aktív tag
válasz
B.Tibi #43534 üzenetére
Akkor szerinted nem érdemes egy P45-ös lapba és 2x4Gb DDR3 1600Mhz RAM-ra költeni és a procit meghúzni kicsit.. ?? Azt mondták procihúzással és kis videokártya húzással lehet még kisajtolni teljesítményt a konfigból csak ez az intel alaplap nem támogatja.
Sajnos teljes gépcserére nincs keret, Másik fórumon meg megjegyezték hogy "retrogamer" gépet akarok épít. Hát ha nem telik rá nem telik, sajnálom..
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám a memóriabővítésem kapcsán...
Eddig volt a gépben 2db 1gb-os 667-es memória(kingston), és vettem még 2X2gb 1066-os Kingmax ramot.
Nah, most a 2 db 2gb-os nem ugyanolyan típusú , és az egyik megy egyedül is, a másik viszont csak akkor megy, ha egy 667-es, vagy 2db 667-es mellé van téve.
A két 1066-os együtt se hajlandó menni, csak 667-es társaságában.Együtt a 6Gb minden komplikáció nélkül üzemel... még 910Mhz-n is ugyanis ennyit bírnak a 667-es modulok tuningolva.
Egyszer csináltam egy CMOS resetet és akkor annyit kiírt, hogy ismeretlen CPU frissítsem a bios-t.... nah most a q6600-as procit támogatja a bios és ráadásul a legfrissebb van a gépen.
Volt, hogy sípolgatva indult.Vagyis: Nem rossz egyik memória sem, csak az egyiket nem szeretni a P5K/EPU alaplap.
Meg lehet oldani valahogyan, hogy tudjam 667-es "kísérő" nélkül is használni a kérdéses memóriát?
-
hennpger
csendes tag
válasz
B.Tibi #43531 üzenetére
Szia Tibi!
Van egy sor4-es, azon a hűtőventilátor csücsül, a túlsó oldalon meg egy négyzet alakú 4-es csatlakozó van. Az lenne?
700-as Celeronból szereltem ki, ahhoz nem is kellett. A tápból nem jön ilyen kábel végű - a nagy gépemén viszont van
Ezek szerint kell egy táp, minimum próbálni...
Mire való ez a négyes dugó?Köszönöm a segítséget!
-
B.Tibi
tag
válasz
gerzsol #43530 üzenetére
A P45 lényegében több USB-t jelent, és hajszállal gyorsabb lemez kezelést a P35-höz képest, ezért szerintem nem érdemes rá költened.
bicsigabi (#43533)
Az a helyzet, hogy AsRock deszkával már szívtam egy hatalmasat, úgyhogy én nem ajánlanám, egyébként az ASUS-nak is vannak olcsóbb alternatívái, érdemes utánanézned. Évek óta ASUS deszkákat használok, azóta nem volt alaplapi gondom.
-
bicsigabi
tag
Sziasztok!
Melyiket vegyem inkább?
Gigabyte ma785gt ud3h vagy Asrock 760gm-gs3.
Egy phenom x4 955, 4gb ram és n250gts twin frozr alá kéne.
Kösz
-
B.Tibi
tag
válasz
Lacazr93 #43528 üzenetére
Elméletileg 20% -os gyorsulást hoz, ami a processzorodat illeti, neked ez akkor jó, ha a hűtőd bírja a plusz hőterhelést, ha növeled az FSB-t az nagy valószínűséggel emelni fogja a VGA-d teljesítményét is, adott esetben nem is kevéssel.
Azt a gombot kikapcsolt állapotban szabad csak átkattintani!
Én rákattannék.PumPi (#43528)
Szerintem az nagyon érdekes, hogy csak a hanggal kapcsolatosan jönnek elő problémák, szóval szerintem, ha sem az alaplapi, sem a Xonar nem működik, bármilyen hihetetlen, mégiscsak külső probléma lesz. Ülj be a fürdőbe kapcsold le a lámpát, és gondold végig alaposan, a legtöbb hasonló esetben alapvető tévedés az ok.
-
B.Tibi
tag
válasz
hennpger #43527 üzenetére
Azt írod, hogy a huszas tápcsatlakozót rádugtad.
Rádugtad a négyest is? (Ott van a CPU környékén.)
Olyankor szokott ilyesmit csinálni, ha az kimarad.F1A75-M PRO + A8 3850 - a szorzót emelem, nő a frekvencia, de a teljesítmény semmit sem változik, miért?
Tudna nekem valaki Llano tuningolásban segíteni priviben? -
gerzsol
aktív tag
Sziasztok, Gariba visszakapok egy 0km-es Intel DP35DP alaplapot.
Érdemes eladnom és pár ezerért többért vennem helyette egy P45-ös chippkészletű alaplapot vagy nem lenne tőle jobb a konfigom?
Ahogy néztem P45-öst boltból már csak Asrock-ot vagy MSI-t lehet venni boltban 20e körül.Érdemes leváltani a DP35DP-t igaz ezt nem lehet tuningolni..
Ha P45-ös chipkészletűt veszek akkor érdemes DDR3-asat vagy maradhat a jelenlegi DDR2-m?
Jelenlegi konfogom:
CPU: Intel Core 2 Duo E8400 3,0GHz
CPU hűtő: OCZ Vendetta 2
VGA: Gigabyte Ati Radeon HD4850 SL 1GB DDR3
Memória: 2x2Gb Geil value kit DDR2 800MHz
Táp: Be quiet Straight power E7 450W
Ház. Cooler MAtre Gladiator 600Érdemes eladni a memóriát és az alaplapot és +20eFt-ot belelölni és mondjuk p45 chipsetes alaplapot venni DDR3 memóriával? vagy teljesen felesleges hisz lényeges teljesítménynövekedést úgy sem érnék el?
A válaszokat előre is kösz!
-
törölt tag
Sziasztok, a segítségetekre lenne nagyon nagy szükségem mert nagyon tanácstalan vagyok.
Van egy Giga EP43 deszkám, ami képtelen stereóba szólni. Próbáltam mindenféle drivert, letiltottam, hagytam hogy a windows felismerje, újratettem a windowst, de csak az egyik hangszóró szól a másik meg valami iszonyat halkan majdnem egyáltalán nem, mono hangzása van. Kipróbáltam több hangszóróval, fülessel, mindenhol ugyanez van.
A problémát megunva, mondom leszarom beletolok egy Asus Xonar hangkártyát. Beletettem, ez pedig egyáltalán nem szól, tök süket. (biosbe letiltottam az alaplapit term.) Driver szépen felismeri, felmegy mellé a programja, ott szépen látszódik hogy szól ha elindítok pl. winampba valamit, viszont hang nem jön ki belőle.
Mivel az alaplapi problémával indult ezért élek a gyanúperrel hogy az alaplap lesz a hibás, ezzel csak az a gond hogy tökéletesen működik elvileg stabil, gyors nincs vele gond. Van ötletetek mi lehet a gond? van valami alaplap sepcifikus tesztprogram? :S
Jó lenne kitalálni valamit mert nagyon idegesítő a probléma. Segítséget előre is köszönöm.
-
Lacazr93
senior tag
Sziasztok. Az új alaplapomon van egy úgynevezett easy overclock kapcsoló, ami azt tudja hogy az FSB-t 20%-al növeli (remélem jól írtam). Na ez nekem mire jó? Vagy mi hasznom lehet belőle, és egyáltalán mi ez?
-
hennpger
csendes tag
Sziasztok!
Régi gépemet szeretném üzembe helyezni:
Intel P4 2,4 GHz, Fujitsu Siemens D1761-A23 GS 3 alaplappal.
Rátettem a 20 lábas tápcsatlakozót, és beindítottam- volna.
A probléma, hogy sem az alaplapi, sem az AGP slotba tett (kétféle) videocsatlakozón sem ad jelet a monitornak! Lehúzom a kábelt, monitor bekapcsol, rádugva meg standby il. "no signal input" üzenetet olvasni a képernyőn.
Több videokártyával, több monitorral is próbáltam, és semmi!Továbbá a power kapcsoló csak bekapcsol, ki nem.
Ez a konfig másik házban remekül működött, procit nem szereltem le, így vettem ki a házból, és tettem el ínségesebb időkre. Befognám netezni, de itt megakadtam. Van RAM HDD is, tehát komplett géppé összeépíthető, csak beindítani nem tudom rendesen.
Van valami tippetek, mi lehet a gond, ami nem jutott eszembe?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
lacika8006 #43524 üzenetére
Ez nem jó hír!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Egy olyan alaplappal, ami nem jut tovább a bootképernyőnél mit tudok kezdeni? Az összes létező bios-reset módszeren túl vagyok már, de megáll mint a bot, se biosba nem lehet belépni, se a TAB-ra nem jelenik meg semmi, ASUS P5LD2 SE.
Cseréltem már procit, vgat, tápot, memóriát, de semmi.Kuka?
-
fasirTTT
őstag
válasz
Sziszifeca #43518 üzenetére
esetleg nincs rosszul rárakva a procihűtő ?
mondjuk akkor nem kellene 1ből le is állnia, csak ha már felforr...nem tudod meglesni 1 másik táppal ?
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet a probléma?
ABIT IS7 alaplap, és a power gomb nyomása közben villog a power led.
Beindul a venti nyomvatartás alatt, de le is áll.
Meghalt a lap? -
Colos1
őstag
válasz
lacika8006 #43513 üzenetére
A proci Black Edition - szorzózár nélküli - így a RAM alapon megy. A feszeket fixáltam, a CPU-NB kapott pluszt, hogy stabil legyen, a magok alapfeszen mennek.
Csak olvastam valahol, hogy ez a hiba - amit linkeltem - nagy eséllyel túlmelegedés, de engem zavar, hogy akkor miért csak néhány játéknál csinálja...valamint az alaplapi hőmérséklet nem ment még 47 fok fölé...
BF BC2 -nél sűrűbben fagy, de pl. a Crysis2 -t 4X végigtoltam, aközben semmi baja nem volt.
-
kexksz
addikt
Hali. Vettem egy új lapot (ASRock P67 Extreme4) és ezzel az Asus Xonar D1 hangkártyám azt csinálja, hogy ha pl. elindítok egy youtube videót keletkezik egy kis alapzaj, majd ha leállítom és várok pár másodpercet elmúlik. Minél hangosabbra veszem annál nagyobb az alapzaj. Mitől lehet ez? A régi lapommal (ASRock 760GM-GS3) semmi alapzaj nem volt.
-
B.Tibi
tag
Az FM1 foglalat kompatibilis az AM3-as CPU-kal?
Lényegében azt szeretném tudni, hogy egy 965BE működik-e az FM1-ben.
Ha igen, akkor tudna valaki linkelni valami anyagot erről?
Az A8 3850 kissé harmatosan szerepel, de a deszka nagyon jó... -
lacika8006
tag
válasz
Colos1 #43512 üzenetére
Szerintem függhet, mert az NB-n megy keresztül minden adat mem-ből és a vga-ból a prociba. Vannak játékok amiknek több energia kell, vagyis jobban terhelik a rendszert, többet fogyaszt, jobban melegszik... Mivel eléggé meg húztad a procit (majd 1 giga), jobban melegszik... a proci emelésével, megy a mem is bár azt a szorzóval visszább lehet venni, de gondolom az sem alapon megy....
A feszek rendben vannak? ugye nincs semmilyen fesz auto-n? csak fix-en vagy normál-on lehetnek.
még annyit, hogy a passziv hűtés szerintem nem elég, én most vettem, egy HR-5-öt, és ami elég jó, de még erre is akarok, egy ventit pluszba. nem vagyok elégedett.. -
Colos1
őstag
válasz
lacika8006 #43511 üzenetére
ok, köszi.
És ennek a hőmérséklete függhet-e attól, hogy éppen mivel játszom? (Ennek a hibának akarok utánajárni, és ki akarom zárni az NB túlmelegedését.)
-
fasirTTT
őstag
válasz
lacika8006 #43505 üzenetére
szerintem is táp függő, mert én tápom azért nem noname és nemvolt vele gond, csak mikor rövidre zártam az áramkört, mert fordítva raktam össze 1 kábelt .D
-
Colos1
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném tudni, hogy amit a különféle monitorozó progik alaplap hőmérséklet címén kiírnak, az pontosan az alaplap mely részének a hőmérséklete?
-
fasirTTT
őstag
válasz
lacika8006 #43503 üzenetére
satás volt ?
mert én csak IDE-s dvd írót toltam ki-be aszt semmi baja se lett, de azért hanyagolom ezeket, mert biztos ami biztos alapon -
Lacazr93
senior tag
MSI NF520T-C35 AM2+ erről az alaplapról van valakinek véleménye?
Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Laptop ramok 2x4Gb DDR4 2133/2400/2666Mhz 2x16Gb 3200Mhz és 2x32GB 2666Mhz párban!
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest