- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
P-SZ-S
aktív tag
Sziasztok!
Átköltöztem egy új házikóba, minden probléma nélkül. Viszont első bekapcsoláskor, egy System Halted felirat fogadott, na de semmi pánik, áram kitép, visszadug és következő bootkor már a windows mosolygott vissza rám, azóta is hibátlanul megy.. Szereléskor nem tettem tönkre semmit.
Ez természetes?
-
zimi1991
aktív tag
most jutott eszembe volt énnekem már ilyen bajom és akkor ram foglalat kifújása sűrített levegővel segített.
-
zimi1991
aktív tag
válasz
grrpowa #42287 üzenetére
érdekes azt írja hogy új procit érzékel ilyenem voltmár aztán a végén kiderült hogy a proci is meg a lap is hibás volt.
esetleg nincs megtuningolva proci?hátha valami nem tetszik neki.
ha még letudod fényképezni a biosba belépve az még segíthet a cpu és ram tuning résznél. -
grrpowa
aktív tag
Sziasztók ugy látszik az alaplap haldoklik ha berakom a ramokat a 3és a 4 slottba akkor nem ad képet a gép elindul de nincs kép viszont ha 2és4slotba rakom a ramokat akkor elindul létezik hogy meghalt a 3 slot a lapon
-
zimi1991
aktív tag
érdekes ezek crosshair alaplapok hogy hulllanak és mégis veszik őket
-
Silverss
aktív tag
am3+ os lapba belemegy az am3?
Mert tönkrement a Crosshair III és Crosshair V, vagy Giga 990FX-t akarok venni. -
grrpowa
aktív tag
Megnéztem az értékek:
VCORE voltage 1,376 V
3,3V voltage 3,36 V
5V voltage 4,864 V
12V voltage 12,216 V -
grrpowa
aktív tag
Nem néztem még értékeket de új fejlemény történt gép restart belépek a BIOS-ba és megfagy a gép BIOS-on bellül na akkorr gép újra restart és már indul a windows rendesen semmi hiba nélkül
-
DJ WOKKY
addikt
-
grrpowa
aktív tag
Sziasztók van egy ASUS M4A88TD-M USB3 lapom és kb egy hete vettem új tápot azota az award inditó képernyövel kezd indulni a gép és kiirja hogy new cpu inserted és hiába lépek be a biosba és mentem ell a beállitásokat mindig igy i8ndul ell a gép aazonkivül ma már volt kékhalális meg random fagyások mi lehet ez
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Csabcsi #42255 üzenetére
nem akarlak elkeseríteni, de ezt olvasd át:
Az AWARD BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
Megszakítás nélküli hangjelzés. Rossz a tápegység.
1 rövid hangjelzés. Minden rendben.
2 rövid hangjelzés. Jelentéktelen problémák adódtak. A BIOS felkínálja a CMOS Setup indítását, mely során kiigazíthatjuk az eltárolt hibás beállításokat. Ellenőrizze az adattároló és az alaplap közötti szalagkábel megfelelő csatlakozásait!
3 hosszú. A billentyűzet hibája. Indítsa újra a számítógépet!
1 hosszú+1 rövid. Probléma van a RAM-mal.
1 hosszú+2 rövid. Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban előforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellenőrizzük a monitor csatlakoztatását.
1 hosszú+3 rövid. Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizzük a megfelelő csatlakoztatást.
1 hosszú+9 rövid. Problémák adódtak a ROM-memóriából történő adatok olvasása során. Indítsa újra a számítógépet!
Ismétlődő hosszú hangjelzések. A RAM-memória nem megfelelően lett csatlakoztatva az alaplaphoz.
Ismétlődő rövid hangjelzések. Problémák adódtak a tápegységgel. Tisztítsuk meg azt a portól.Az AMI BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
1 rövid. Minden rendben.
2 rövid. Probléma van a RAM-memóriával. Indítsa újra a gépet! Ellenőrizze a memória moduljait!
3 rövid. Hiba van a memória első 64 Kbájtjában. A teendők ugyanazok, mint az előbbi esetben.
4 rövid. Rossz a rendszer-timer.
5 rövid. Hiba a központi processzorban.
6 rövid. Rossz a billentyűzet kontrollere.
7 rövid. Hiba az alaplapban.
8 rövid. Hiba a videomemóriában.
9 rövid. A BIOS kontrollösszegének (CRC) hibája.
10 rövid. Hiba a CMOS-memóriába történő beírás során.
11 rövid. Rossz a külső cache memória (az alaplap slot-jain található).
1 hosszú+2 rövid. Hiba a videókártyában.
1 hosszú+3 rövid. Ugyanaz, mint az előző esetben.
1 hosszú+8 rövid. A videokártya hibája, vagy nincs csatlakoztatva a monitor.A Phoenix BIOS jelzései:
1-1-3. Az adatok kezelésének hibája a CMOS-ban.
1-1-4. A CRC hibája a BIOS-ban.
1-2-1. Rossz az alaplap.
1-2-2. Hiba a DMA-kontroller inicializációja során.
1-2-3. A DMA-csatorna hibája a műveletek elvégzése során.
1-3-1. A RAM regenerációjának (refresh) hibája.
1-3-3. Hiba a RAM első 64 Kbájtjának tesztelése során.
1-3-4. Ugyanaz, mint az előbbi.
1-4-1. Rossz az alaplap.
1-4-2. A RAM tesztelésének hibája.
1-4-3. A rendszer-timer hibája.
1-4-4. Hiba az I/O portnál.
3-1-1. Hiba a DMA második csatornájának inicializációja során.
3-1-2. Hiba a DMA első csatornájának inicializációja során.
3-1-4. Rossz az alaplap.
3-2-4. A billentyűzet hibája.
3-3-4. A videomemória tesztelésének hibája.
4-2-1. A timer hibája.
4-2-3. Az A20 vonal hibája.
4-2-4. Hiba a csökkentett (save) üzemmódban. Lehet, hogy hibás a központi processzor.
4-3-1. Hiba a RAM tesztelése során.
4-3-4. Hiba a PC órájában.
4-4-1. Hiba a soros port tesztelése során.
4-4-2. Hiba a párhuzamos port tesztelése során.
4-4-3. Hiba a co-processzor tesztelése során. -
Audifan
tag
sziasztok!
Olyan AM2+ alaplapot tudnátok ajánlani ami:
-kezeli a phenom II-őt
-AMD 790X v. 790FX chipsetes
-és acc-sMárka mindegy!
Üdv!
-
Csabcsi
csendes tag
olyan monotom sercegés inkább
-
Csabcsi
csendes tag
Sziasztok!
Problémám az lenne,hogy a gépemnek amikor feszt adok elkezd sípolni és nem lehet bekapcsolni.Így el lehet vele szórakozni egy ideig és egyszer csak abbamarad a sípolás és be lehet kapcsolni./ türelem játék /
A táp új.
Talán lap probléma /msi kt4v/ vagy kábel vagy valami letiltja?Segítséget előre is köszönöm!
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
phoenix64 #42237 üzenetére
Ha alulfeszeled, akkor nem lehet baj. Maximum nem indul be, és BIOS reset, majd beindul, és a legutolsó helyesen működő értéket használod. A túlfesszel már inkább gallyra vághatod
Amúgy ez a filmezés közbeni kékhalál bármitől lehetett. Én tesztelném tovább, aztán ha mégis, csak jön, akkor valamivel több frek. kell. -
sgergi
veterán
-
lkarcsi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus M3N78-as alaplapom és rá szerettem volna kötni egy kábelmodemet USB-n keresztül, viszont azt nem tudtam, hogy ekkor USB-n keresztül kapta volna az áramot, így a tápkábelét nem húztam ki és ekkor elszállt a gép (magyarul egyszerre két helyről kapta az áramot). Táp, memória, vinyó jó viszont az alaplap semmire sem reagál csak a LED világít rajta. Szerintetek érdemes e valamit kezdeni vele (szerviz, stb)?
Üdv -
Dömy
tag
sziasztok!
1. van egy Kobian KOB P4M266a NDMx alaplapom, és azt szeretném megtudni hogy a lap mekkora processzort képes kezelni?
2. ezt a gépet inkább netezésre használom, de elég lassú a gép. böngészés közbe is 90-100%-on megy a proci (2,4ghz). Az lenne a kérdésem hogy lenne e javulás a gyorsaságba hogy ha tennék bele mondjuk egy ~3ghz-s procit
3. hogy gyorsabb legyen a gép inkább procit vegyek a 2400mhz-s helyett, vagy a meglévő 1gb ram mellé vegyek még egy giga ramot?
-
zozz12
tag
Sziasztok!
Van egy Asus P7P55D típusú alaplapom rajta egy GTX460 -nal és egy tegnap felszerelt Scythe Mugen 2 CPU hűtővel. Az a problémám, hogy mivel a hűtő elég nagy darab, kb. 1-2cm maradt a hűtő és a VGA közt. Ezért arra gondoltam, hogy a -remélhetőleg a közeljövőben bekövetkező- házcserekor nem a jelenlegi, legfölső, kék foglalatba, hanem a lejjebb lévő fekete foglalatba teszem a VGA -t. Kép Az egyik kérdésem az volna, hogy ez jár e bárminemű sebesség/teljesítmény csökkenéssel, a másik, hogy ez a közelség okoz e valamilyen hőmérséklet beli eltérést a CPU -nak és a VGA -nak? -
bokapeter
tag
Sziasztok!
Adott az alábbi konfiguráció, win 7 64 bit prof edition-nel
MSI K9A2 Neo2 (AMD 770), AMD Phenom II 940 + CM Hyper212 plus, Cosair Dominator DDR2 4 GB, ASUS GTX 560 Ti DCII 1 GB, OCZ Vetrex 2 SSD 60GB + Samsung HDD 750GB + Plextor 880SA DVD-RW, Chieftech 550W, Gigabyte GZ-X6 ház
Mi lehet az oka annak, hogy random módon néha lefagy, néha kék halál, néha el sem akar indulni. Minden mem teszt hibátlan, procit agyon terhelem stabilitás teszttel hibátlan, Msi Kombustor hibátlan együtt az összes terhelés hibátlan, win 7 nem ír semmilyen hibát driverek rendben. És van olyan, hogy csak ott hagyom 5 percre és megfagy, vagy több órás játék után mp3 lejátszás és egyszer csak lefagy. Nem mindig ugyanakkor, és van olyan, hogy napokig semmi, és egyszer csak kifagy. Van olyan, hogy fagyás után csak teljes áramtalanitás esetleg bios reset után indul. Van valakinek valami ötlete?
Üdv: BP
-
DJ WOKKY
addikt
-
phoenix64
őstag
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
phoenix64 #42220 üzenetére
Emiatt még nem kezdeném rögtön a BIOS cserét.
Szépen utánaolvasnék, hogyan tudod levenni a frekiket, és hogyan tudsz kicsit visszább venni a hőmérsékletekből.
Ha kezdő vagy, akkor olvass sokat, itt PH-n találsz róla eleget.
Aztán ha beállítások, majd hűtés sem nyert, akkor jöhet a BIOS frissítés. -
phoenix64
őstag
válasz
mitkov77 #42218 üzenetére
Beállítom Optimized defaultra és a procinak 1.516V-ot ad( ADM oldala szerint 1.425 a max), bár ez látszik is mert mire be indul a win7 már alapból 52 fokos a proci, kicsit jobban megterhelem 1-2 perc alatt fenn van 61 fokon(62 a max), ramoknak meg 1.65V-ot ad(bár lehet hogy ez a normál) nem tudom X.M.P-s e
-
Dömy
tag
nah találtam egy másikat ami Northwood-os, és ráadásul 533mhz-s.
most egyébként egy 2400mhz-es proci van a gépbe, lesz e javulás mondjuk egy 2800mhz-es esetében, és ennél a gépnél inkább a böngészés, netezés a fontos mint a játékok (bár azért az is egy fontos szempont!) -
Dömy
tag
megköszönném ha válaszolna valaki, bocs a türelmetlenséget, de holnap megejteném az üzletet, ha támogatná a lapom!
-
mitkov77
aktív tag
válasz
Dagobert07 #42202 üzenetére
vedd le a tápot, és vedd ki az elemet, így lesz bios reset, 5 perc után tedd vissza. Vagy van mellette egy jumpert, átrakod, és megvolt a reset.
-
ujhlac
tag
Sziasztok!
Lenne egy Fujitsu Siemens D1527-es alaplapom! Kérdésem az lenne, hogy egy Gainward Bliss 7600GT 256mb AGP VGA, AGP 4x-res működni fog rajta a kártya?
Előre is köszönöm a segítségeteket!Üdv: László
-
phoenix64
őstag
Sziasztok. Lenne egy Kérdésem: Gigabyte GA 880GM-UD2H alaplapnál lehetséges windowson belül frissíteni a BIOST??
-
Joe.36
addikt
AMD procikat akkor ezek szerint nehezebb húzni ?
Nanohütés...le vagyok maradva... tiszta crysis :-)
-
Dömy
tag
sziasztok
van nekem egy Kobian KOB P4M266a NDMx alaplapom
kinéztem hozzá ezt a processzort vaterán: Pentium 4; 3.0 Ghz; FSB: 800mhz; L2: 1024kb
Processzor mag típusa: Prescott 478 pinnamármost az alaplapnál fsb-hez 400/533 van megadva, de egy ismerősöm szerint az alaplap letudja korlátozni a proci fsb-jét a saját 533-as értékére. ezt tényleg megtudja csinálni a lap, szal érdemes megvennem a procit, vagy nem tudná támogatni?
-
Dagobert07
tag
úgy játszanék már :S
:S:S:SNah kivettem a RAM-ott leszedtem a tápról a VGA-t nem sípolt felkötöttem a VGA-t nem síport visszarakta a RAM ot nem sípolt:S
Nem lehet hogy vmi beállítás, halottam vmi alaplap resetről nem lehet hogy azkéne??
-
Dagobert07
tag
megpróbálom és írok kösszi
Kell ADNI igen:S
Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- ASRock Z270 Pro4
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- SzoftverPremium.hu
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest