- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Androidos tablet topic
- Home server / házi szerver építése
- LG LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
Aktív témák
-
turbocfh
csendes tag
hello!
Nos én nem tom mit csinálhatok már rosszul. Ezzel az új asus p5b-vm asus alaplappal se akar menni a tuning. Ha felveszem 133 ról 140re az fsbt 20as szorzónál akkor még elindul de elég furán. ugye amikor lépek ki a biosból f10el kilépek mentéssel, és úgy indul újra hogy megáll kb 2-3 mp-re és utána felpörögnek a ventik pár mpre és leáll teljesen, majd pár másodperc múlva elindul és bebootol és megy minden gond nélkül.
iszont ha fentebb veszem mondjuk 150re /3Ghz/ akkor csak ki be kapcsolget mint ahogy fent írtam de nem bootol be.
Nem tom melyik eszközzel lehet baj vagy beállítással.
Ha valaki tudja mi lehet a baj pls. help.
Előre is köszönöm. -
turbocfh
csendes tag
hellosztok.
most cseréltem le a régi asus p5ld2-mq-es alapalomat p5b-vm-re, mert az intel D805 procimat szeretném 2,6Ghzről /133*20/felhúzni mondjuk 3,4Ghzre, ezeket a procikat simán lehet, csak a p5ld2-mq,es nem volt valami tuningbarát.
Valakinem van tapsaztalata ezzzel a p5b-vm verzióval. Ha valaki tudna esetleg segíteni hogy hogy állítsam be a biosban akkor azt nagyon megköszöném.
Előrer is köszönöm.
Ja 4x1GB 667 Mzh es DDR2es memóriával használom. -
oxox
addikt
-bh-
Nahh tegnap már 1-1.5 órát nyúztam, és nem jelentkezett az említett kék képernyő...a hosszasabb próba holnap lesz, de kezd talán helyre állni.
most 1111Mhz, 4x3.33-on megy, 5-5-5-18.(#15391) Core2duo6600
Majd megnézem, ha holnap kibírja a hosszú napot...de a biosban kicsit mahináltam vele (nem teljesen értem a bios logikáját), beállítottam manuálon a fenti -18-as értékre, majd mikor visszaraktam auto-ra az állítási lehetőséget, megtartotta a 18-as értéket.Aztán mint anti tuningos megnézem a procit, bírja-e a 400-as szorzót...tegnap 1-2 órás bios vacakolás után 22fok volt a házban, 17 volt a maghőmérséklet (everest szerint), amit nem teljesen értek, mert kb 20-22fok van a lakásban, és csak léggel hűtőm...mindenesetre ez talán nem lesz gond.
köszi a segítséget
oxox -
AMD X2
senior tag
válasz
Core2duo6600 #15391 üzenetére
Az INTEL i7-es procija csinálja csak egyenlőre ezt a 3 csatornás memória támogatást.Hát elég durva és tényleg furcsa , hogy nem párban van a memó de ezt találták ki az intelnél .
-
number666
tag
válasz
janos80 #15360 üzenetére
Sikerült megoldani a dolgot...
Így utólag a probléma forrása: Az abit alaplap kikapcsolás után gondolt egyet és kitalálta, hogy nem tetszenek neki a memóriák...
De miután azokat megcseréltem összeszedte magát. Jah és nem voltak kicsúszva a ramok vagy ilyesmi!Szeretem az ilyen nonszensz hibákat...
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Flex Wheeler #15249 üzenetére
Mindegyik ilyen, azért, mert usb re kötött cuccal is fel lehet ébreszteni, pl egér vagy távlövő.
Ez nem hiba.
Ha zavar áramtalanits(#15257) 8800gts
Acronis Trueimage 2009 home FULL verzió kell.
Ellenörizd, hogy a crackelés jó - e
Egy teszt mentést és vissza állítást csinálj akár egy másik gépen.
Nekem vam egy rendesen muködő.
Úghy megy a dolog, hogy felrakod egy gépre a progik.
Majd csináltatsz vele egy recovery CD ét
kiírod, boot róla, onnan egyértelmű lesz.Paragon Hard disk manager is megcsinálja.
Ezt a 2 öt próbáltam muxik.
Mind a esetébene gy image file ba teszi, tehát a particon, vagy particiókon kivül kell egy cél hely ahova csinálod a mentés lehet usb és hdd is, teljes támogatottsága van mind a 2 ről
A második az pendrive ra is tudja tenni a recovrry jét.Én az elsőt javaslom.
Létfontosságú, hogy a RAM hibátlan legyen, különben megszivod.(#15258) ToBeY
Nézd meg az asus oldalán...(#15260) Geza60
Szvsz azért, hogy ne tuningolj.(#15261) ToBeY
Hogy ha több vga van benne melyik legyen az elsődleges. ha egy van benne akkor mindegy mire van állítva.(#15263) Redy
Valszeg ram, vagy lap...
Esetleg hdd hiba is lehet, de az első 2 valószínübb.(#15264) tengo24
Természetesen kezeli, mivel nem ő szedi szét, hanem a decodered.(#15266) No-kia
Ez adottság vagy megy, vagy nem.
egyszínű slotba tedd, beállítás nincs rá.
Azért érdemes a ramot kittben venni, hogy biztosan menjen.(#15269) No-kia
HA nem pont egyforma ramok, akkor ne várd hogy menjenek.
Általában azonos színűbe kell tenni, van olyan lap, ami azt is meghatározza, hogy melyikbe.
Az asus p5b nél tökmindegy, hogy a sárga vagy a másik.(#15273) Geniust
Igen, a táp hazavághatja az egész gépet úgy ahogy van, ezen az alkatrészen nem szabad sprórolni, és rendszeresen meg kell a belsejét a portól tisztítani.
Nálad arról lesz szó, szerintem, hogy egyszerűen kicsi a tápod a gép indításához, mert ugye ekkor szedi fel a legtöbb áramot, és PFC je lekapcsolja.(#15275) joc88
Kapcsold át a sata hdd ét sata 1 módra.
Mivel két külön vezélőn van, lényegtelen, hogy az ide hdd ét felismeri vagy sem.(#15278) ToBeY
Nem bija a moni azt a felbontást amit a kártya küld neki, csökkentett módban vagyis vga modban, bootolje be ekkor 640 * 480 lesz.
Majd emeld meg 1024 * 768 ra
Ezt minden valamire valo moninak birnia kell.
Majd a frissitést elösször 75 hzre.
Ha tft van akkor maradhat itt, ha crt, akkor mehet feljebb is, 85 re majd 100 ra. a 100 at 1024*768 ban már nem minden crt viseli el.(#15282) ati012, (#15283) Geniust
A vga kari jelzi, a folyamatos és qrva hangos sipolással, hogy kevés az áram.
Gyenge a srác tápja ennyi.Geniust
Milyen táppal milyen konfigod hajtasz, részletesen, tehát milyen vga lap, cpu ram, hdd ebből hány, odd ebből hány(#15284) Dagaddt
Kezdj bios cleannel, azért, mert a gyárban tesztelik a lapokat, és arra a cpu ra emlékszik, és emiatt nem megy.
Ha ezután sem mozdul meg, és minden rendben van, akkor irány a gari.(#15285) Viktoár
Ennyire képes a kábeled, vagy rosszul, nem a szabványnak van bekötve.
Nem képes nagyobb sebességgel menni, a csavart érpárak miatt nem mindegy, hogy a szinek hogy vannak bekötve.(#15286) Dagaddt
áramtalanitsd.
és utána köss be mindent rendesen.(#15288) Geniust
Egy 500 as dukálna mellé.
Ha most elindul, egyaltalán akkor nincs a vga nak semmi baja.(#15289) Vertigo18
HA bios cleanol, akkor defaultba az integrált van előnyben részesítve az int vga s lapoknál.(#15291) Dagaddt
Ha csak egy van benne, akkor azzal az egyel indul el, ennek a beállításnak csak akkor van értelme, ha 2 vga van benne.(#15297) turbocfh
Rosszul ismerte fel, ezért kell minden uj lapnál bios cleannel kezdeni.(#15299) DjPremier
Nem indul el a lap. csinálj jumperrel bios cleant ekkor el kell indulni, és ellenörizd, hogy minden csati a helyén van -e
Meg hogy nincs - felcserélve az egér és a bill csatija, mert akkor sem indul el. (1 gép szivatott emiatt...)(#15301) turbocfh
Mivel nem tuningra készítették, ezért, normális tempoban nem lenne ennyire meleg.
tegyél rá coolert.(#15305) AMD X2
Ha szétszedsz egy tápot akkor láthatod , hogy a traforól, egy helyről jön le a különböző feszek, ergo az ágak számának marhára nincs jelentősége.
VGa jának nem lesz baja, csak nem fog neki elindulni.(#15308) Geniust
Erősebb tápot tegyél bele, azért nem ment, mert a 400 as kicsi, és amint a példa mutatta, határon dolgozik a táp valszeg a ventije is max közelében pörög.(#15311) Dirtyz
Tedd fel a chipset drivert, friss installt csinálj, belenyultál a samu legszarabb hdd szérájába.
320 as , 640 es, ezek tuti f1 esek ezekkel nincs baj.(#15317) kpal
Ujabb szabvány, fefelé kompatibilis, ha a vga d kihasználja csak akkor profitálsz belőle.(#15317) kpal
Kezeli, ac3 filter a windows nak.
És lödd be neki, hogy tegye ki a spdif re úgy ahogy van, és akkor jó lesz.
Ha sztereo a film, akkor a hang is sztereo lesz(#15332) expander
Használd azt amit a vista felismert.
Teljsen jó., asusok képtelenek egy lan kari drivert mnegírni, ahogy a jelek mutatják, a jelenség nálam is volt.(#15334) Dirtyz
Ez azt jelenti, hogy nem tudta a bootkodot beolvasni
Ha a bios ide ként kezeli akkor nem kell semmi sem.
Ha ahci ben használod, akkor be kell adnod a vistának a drivert
mielött particionálod, szvsz semmit nem nyersz az ahci vel...(#15336) kételkedem
Nem mondta, hogy xp ét használ.(#15340) oxox
Mehet 5-5-5-15 ön ha stabil(#15345) gooool
Fixald, még akkor is ha nincs tuning.(#15348) klambi
Nem hiba, minden asztali gépen kapnak áramot az usb ék, amiknek van olyan szolgáltatása, hogy akár távírányítóval is be tudod kapcsolni.(#15341) DerDer
Nem indul el a lap, bios cleant neki, ha így sem, és minden a helyén akkor valami elszállt.(#15354) Vertigo18
Jol tudod.(#15357) number666
Nem lehet, hogy kimerült az elemed ?(#15363) Geriman
Igen, létezhet, mi a hibajelenség ?
Mert lehet, hogy az xp elavult hozzá.(#15367) Geriman
Nem ismeri az xp, a lapodon lévő hdd vezérlőt, és nem talál hdd ét.
ezért nem megy fel.
A vista felmenne, ha nincs xp és floppyn beadható driver a laphoz, akkor vistát leszel kénytelen használni.(#15373) Black-Ghost
A driverek a nem tökéletesek SLI re.
kevsen használják, nem fektetnek bele elég erőt.(#15383) AMD X2
Ez így van, és köztutott, hogy a ram a gép legfontosabb része.(#15387) McBJani
Vegyél olyan lapot amire DDR 2 kell, nem veszel a játékok és az alkalmazások közben észre semmit sem.
A szintetikus tesztek meg le vannak sz***va(#15390) AMD X2
Mi ez a 3 csatornás szett ? mert láttam ilyen kittet, meg olvastam is róla, ez akkor most 3 párhuzamos csatornán megy, miért nem 4 en, hogy páros legyen ? -
janos80
senior tag
válasz
Black-Ghost #15373 üzenetére
igazabol sli ugyben egy 9800gx2 kapcsan tudok velemenyt mondani,amivel nem igazan voltam megelegedve. asus laprol meg annyit,hogy nem igazan kedvelem. inkabb a giga felé hajlok. de ez meg felhasznalo fuggo. ki mit szeret.... viszont a cf-el a 4870x2-vel nagyon megvagyok elegedve. szoval nekem most az intel és a cf vonal jon be egyenlore
udv
Janos -
Thrawn
félisten
válasz
->Raizen<- #15380 üzenetére
Miért ne lenne? Link
-
Thrawn
félisten
válasz
->Raizen<- #15375 üzenetére
Az alaplapod manualja semmit nem ír erről?
-
szacsee
nagyúr
válasz
->Raizen<- #15375 üzenetére
Bios, raid enabled, majd restart után kiírja, amikor a raidvezérlő biosa betölt, hogy milyen gomnbot nyomj meg...aztán már pofon eccerű.
-
->Raizen<-
veterán
Sziasztok van egy ABIT ST6 RAID alaplapom és van 2 db 160 gigás winyóm hogy tudnám az alaplapi raid vezérlőt aktiválni milyen gombbal hogy tudjam raid0ba tenni?
-
McBJani
tag
Sziasztok!
Egyszerű kérdés
2009-ben gondolom lejjebb fognak csúszni az árak az új technológiák miatt.
De mikorra várható az árcsökkenés kb.? (Év eleje, közepe, vége?)
Kb hány %-os lesz a csökkenés? (Inkább az alaplap és a 2 és 4 magos amd procik érdekelnének, mert most akarok beújjítani, és érdekelne, hogy érdemes-e várni)
Köszi! -
Geriman
csendes tag
válasz
janos80 #15365 üzenetére
Szia
Az a tünet hogy a windows telepitő elindul,szóval elkezdi beolvasni a dolgokat amit telepiteni fog.Majd nem az jelenik meg hogy particionálás vagy formázás hanem egy hibaüzenet hogy hibát észlelt a windows és leállt.Csinálja k virusellenőrzést vagy távolitsam el az új merevlemezeket vagy az illesztőiket vagy nincs jól konfigurálva vagy lezárva a merevlemez.Ezt irja.
SataII Samsung winyó 250 Gb
ddr2 1066 Mhz 4Gb
p45r2000 lap
Új táp 500 watt
A biosban mindent látni működik minden csak nem települ az op. -
janos80
senior tag
válasz
Geriman #15363 üzenetére
szia
kicsit keves az info. jo lenne tudni,hogy mik a tunetek. tehat ,hogy mit ir ki,vagy egyaltalan miert nem telepul fel az xp. vagy meddig jut el a telepito. van e post screen.... szoval valami kene azért...
amugy letezik gyari hibas alaplap. nalam is megfordult már nehany.udv
Janos -
Geriman
csendes tag
Sziasztok!
Olyan történt velem hogy összeraktam a zsir új gépemet majd beindit raknám fel az XP-t sajna az nem települ.Próbálkozok mindennel hátha rossz beállitás vagy valami de sajna semmi.Elvittem a komplett gépet egy számtech ismerősömhöz.Bűvölte vagy fél napig és azt mondta hogy meghalt az alaplap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Van ilyen?? Gyári hibás lehet?? Ez amugy egy asrock p45r2000 -
Scholes9
nagyúr
Hi. MSI K9N SLI Platinum lapba lehet Phenom x3, x4 procikat rakni?
-
janos80
senior tag
válasz
number666 #15357 üzenetére
ugy gondolom,hogy tul tokeletesre sikerult a vedelem. mostmar nem csak az ocsed,hanem te sem tudod bekapcsolni.
ha nem akarod ,hogy bekapcsoljak a gepedet,akkor miert nem csinalsz a gep inditasahoz password-ot pl? bar nem tudom,hogy mennyire jartas az ocsed,de gondolom,nem resetelné a bios-t(hiszen ezert vetted le te is a cmos jumpert),hogy a password kitorlodjon.
nekem a tapasztalatom az,hogy én szoktam hibazni,es ott felejteni a jumpert és akkor se kép se hang a geppel. esetleg ugy probaltad,hogy a jumpert fel sem teszed sehova? mert annak nem feltetlen kell,hogy rajta legyen.
udv
Janos -
janos80
senior tag
válasz
Black-Ghost #15356 üzenetére
nem tudom,hogy hasznalni akarod e az sli-t,de ha nem,akkor en a gigabyte lapjai mellett voksolnék
-
number666
tag
Hi!
A már 2 éve működő KN8 SLI lapombol kivettem a CMOS jumpert. Később reseteltem, visszaraktam a helyére és minden működött is ahogy annak kell. Csak, hogy a következő kikapcsolás után nem kapcsolt be a gép(még a ventilátorok se pörögtek fel, semmi...). Gondoltam lehet, h én vagyok hülye, és rossz helyre raktam a jumpert(ami lehetetlen), úgyhogy átraktam az alsó 2 tüskére. Eredmény: újabb CMOS reset, de miután visszaraktam a jumpert a korábbi helyzetbe ELINDULT! a gép.+1 nappal erre rá megint nem kapcsol be, de már CMOS reset után sem
.
Ötlet, h ez mitől lehet?
Megj.: Még mielőtt valaki megkérdezi, azért vettem ki a jumpert, h az öcsém ne tudja bekapcsolni a gépet.
Abit KN8 SLI alaplap -
Black-Ghost
csendes tag
Sziasztok!
Fél éve vettem egy Asus P5N32-E SLI alaplapot, ami tegnapelött megadta magát, legalább is a szakszervízbe erre gyanakodnak kizárásos alapon. Letesztelték a procit, videókarit, memóriát, tápot minden tökéletesen működik. A hiba egyébként az volt hogy az esti szabályos leállítást követően reggel nem tudtam a gépet bekapcsolni. Mivel a lap garis most vissza küldöm.
A kérdésem az lenne hogy ezt a típust ismeri valaki? várható később is meghibásodás? ha igen mit ajánlotok hejette?Válaszotokat előre is köszönöm.
-
DerDer
tag
helló
időközben kicseréltem vga-t, de igy se történt semmi :/
úgy néz ki hnap beviszem lapot+procit szervízbe h teszteljék be. -
janos80
senior tag
válasz
Sanyiszeged0 #15346 üzenetére
a specifikacioja szerint tud annyit,ha nem tobbet
-
Mantin
aktív tag
Hy all ki és mit tud erről: GIGABYTE P31-ES3G
Mert ilyen van a gépemben és nem sokat tudok róla, a dobozára az van ráírva hogy DUAL BIOS ez mit jelent?
-
klambi
addikt
válasz
Killer man #15254 üzenetére
hozzá se nyúltam, minde1ik ezt csinálja
-
Sanyiszeged0
csendes tag
-
gooool
őstag
Helló!
A kérdésem az,hogy ma tuningoltam fel öcsém gépét.Egy Asrock 4CoreDual-SATA2-es lapban egy Intel E2200-as megy 2662MHz-en.Csak azt nem tom,hogy a PCI(33MHz),AGP(66MHz),PCI-E(100MHz) slotok frekvenciáját fixáljam-e 33,66 illetve 100-on.
Kösz a választ! -
Lenry
félisten
válasz
Sanyiszeged0 #15343 üzenetére
jobb nem jobb, ha nem veszel VGA-t az integráltat leszel kénytelen használni, mert a GF4Ti-ból nem hiszem, hogy készült PCI-Expresses
-
Sanyiszeged0
csendes tag
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy a gigabyte-g31-s2l-ben jobb videókari van mint a gf ti 4200-es?
Bővíteni szeretném a gépet, de a videókártyára most nem fussa
Vagy melyik alaplapnak jobb az integrált vga-ja? Inteles alaplap, ne amd. -
DerDer
tag
Hello,
Nem tudom hova kéne írnom, de az a porblémám hogy bekapcsolom gépet és nincs "kép" sötét a monitor.
Vinyó, venntillátorok felpörögnek. Kivettem mindent a házból, kábeleket megigazítottam, de ugyanaz. Ha van vmi tippetek kérlek írjatok .)köszi
-
-bh-
aktív tag
válasz
HoReSz1975 #15323 üzenetére
P45 eléggé jó kis tuninglap (a linkelt is), viszont sokat kell vele játszani...
Viszont a Q66-ok nem mind szeretik a 3Ghz feletti üzemet...van, ami meg 3,8on simán.. lehet, h a tiednek 3,2 a vége (amit lehetne stabilizálni, csak nem a régi lapodban...).. -
#TOTTI
őstag
MSI lapokban hogy is lehet előcsalni a tuningot..? Emlékszem P35 Neo3 ba valamit kellett nyomni..? vagy rosszu rémlik..! A lap egy 945GCM478-L lehet nincs is benn tuning..
Köszi elöre is.. -
Dirtyz
őstag
válasz
kételkedem #15326 üzenetére
Köszi, HDSentinel folyamatosan fut és azt írja, hogy "A merevlemez állapota hibátlan...bla, bla, bla" bár a teljesítmény csak 93%... A vinyó új, garis, most lett formázva.
Viszont, amiért ide írtam, kicsit nehezen ment fel az OPrendszer, ezzel a hibával. Lehet, hogy rossz SATA drivert raktam fel és ezért lassú? -
expander
senior tag
hello all.
van egy asus p5k-m. ugydöntöttem tegnap hogy gep reinstall. letöröltem a vistat, ujra feltettem, müködik nagyszerü minden. letöltöm az asus honlapjarol a megfelelö LAN drivert (ami eddig mindig elsöre müködött), felteszem, elindul es mikor vegig er a csik megfagy. nem teljesen mert ha mozgatom a kurzort az is mozdul 5mp mulva nagyon nagyon szaggatva, de nemtudok igazabol mit csinalva vele ugyhogy olyankor reboot. probaltam masfajta verziot leszedni azok el sem indulnak vagy ugyanez a problema. 2ora probalkozas utan meguntam, feltettem az xpt hogy majd jo lesz, de nem. ugyanezek a problemak jelentkeznek. nagyjabol 1 eves a konfigom, sose volt vele meg hasonlo problema sem es most 2 oprendszerhez sem talalok hozza megfelelö drivert. gondolom ez mar nem az en butasagomlehet frissitettem biost is, de igy sem müködik. valakinek valami ötlet? help me pls ty -
Zotya984
senior tag
sziasztok. Volna 1problémám.
BIOS-t akarok frissíteni 1 Matsonic MS7188D lapban de hosszú keresés ellenére sem találtam hozzá semmit. Több hete keresgélek már. Azért akarok frissíteni mert vettem 512 SD RAM-ot és nem lát belőle csak 16MB. Ha netán találtok valamit akkor linkeljétek be légyszi.
Nagyon szépen köszönöm előre is,és bocsánat ha rossz helyre írtam. -
oxox
addikt
válasz
HoReSz1975 #15323 üzenetére
Morgen
-bh- köszönöm a segítséget. Este átállítottam, de huzamosabb ideig már nem tudtam figyelni...remélem nem lesz kék halál.
Annyi kérdésem még hagy legyen, hogy standard-turbo-vagy extreme-re állítsam a dolgot a BIOS-ban, ill., hogy akkor a 2.1V nem gond ugye?
Nagyon jó az alaplap kiskönyve-leírása, mindent megemlít, de semmit nem részletezHoResz1975
Itt az embered >
http://hardverapro.hu/apro/oaziscomputer_hu_bazar_by_brekk/hsz_1-50.htmlsorry meló helyen nem tudok normálisan linkelni. Kérdezd őt az árakról/beszámításokról.
oxox -
attixxx
csendes tag
Jó reggelt, Vietnám!
Kellene a segítségeteket, szakik!
Van egy ATA-s LG író, be akartam tenni egy GB-EP35C-s alaplapba.
Eddig ment. Az írót nem látja a BIOS, valamit át kellene írni írni, csak nem tom.
Gondolom, ATA-SATA probléma lehet.Köszönöm a segítségeteket!
-
tengo24
tag
Hali!
Van egy GIGABYTE GA-EP43-DS3L alaplapom, az lenne a kérdéssem, hogy a rajta lévő optikai kimenet kezeli-e az 5.1-es hangzást?
Összekötöttem egy Samsung házimozi rendszerrel és csak sztereóként tudom hallgatni a filmeket.
Milyen egyéb beállítást kell eseteg hozzá, hogy 5.1 hangzás legyen, ha egyáltalán kezeli?
Aki tud segítsen, köszönöm! -
HoReSz1975
őstag
Hi @ all
Most cserélem le az alaplapomat, normális tuning eléréséhez.
Erről GIGABYTE GA-N650SLI-DS4L erre Gigabyte GA-EP45-UD3R váltok, szerintetek megéri cserélni, mert a mostanival nem nagyon tudom húzni a Q6600 -at 3GHz fölé, úgy, hogy stabilan fusson minden rajta.
Hiába emelem a feszt, vagy bármi, nem akarodzik feljebb menni, pedig 3.2GHz -en elindul a vista, de egy idő után kifagy, megmerevedik a kép.
Pedig brutális jó a hűtés is a házban, 25 fok az alaplap és a proci is
-
DjPremier
aktív tag
Köszi a helpet.
-
-bh-
aktív tag
Nincsmit.
Azt ki kell tapasztalni..lehet, h semennyit. Viszont tegyél mindent normal-ra; auto-n semmit ne hagyj, ha tuningolsz.kpal: az azt jelenti, h az alaplapon található PCI-Express csati 2.0 szabványnak felel meg - ami a PCI-Ex1.0/1.1hez képest 2xes sávszélességet és leadható teljesítményt jelent.
-
oxox
addikt
pontosan 3.33d-re tudom állítani, így jön ki az 1111...
-
kpal
nagyúr
Ez mit jelenet az alaplapon PCI Express csatinál a 2.0 ?
-
kpal
nagyúr
Tudja valaki hogy a18-22e-ft -os ASROCK lapokon lehet állitani a feszt a procinál?
Köszönöm -
oxox
addikt
Sziasztok,
Segítség kéne.
alaplap: EP45-DS3R
proci: E6750
ram: 2x2GB OCZ Reaper DDR2 1200MHzTéma:
A proci 8x333-on megy (2.66), a ram alapban 1.8V-ot kap...és fogalmam nincs, hogy kell belőni a ramot 1200MHz-re. Az a gond ha 1066-ra teszem, megemelem a feszt 2.1V-ra (gyártói oldalról az info), akkor elöbb-utóbb meglep a rendszer kékhalálal (ha alacsonyabb Mhz-et állítok, és a feszt is csak 2V-ra teszem, ekkor is hasonló jelenség lép fel egy idő után....van amikor egyből bootoláskor, van mikor csak később).pls valaki segítsen.
thx oxox -
Dirtyz
őstag
Egy kis segítséget kérnék..; lecseréltem a régi vinyómat és egy Sata II-es 750-es Samsung vinyóra raktam a rendszert. Azóta kétszer annyi idő alatt áll fel a rendszer, az összes játék szaggat...
Rakjam vissza ATA-ra a rendszert, vagy van valami tuti megoldás erre?
Az alalplap: Gigabyte M56S-S3 a legújabb F4-es BIOS van fent!
vinyó: Samsung HD753LJ -
Geniust
tag
válasz
AMD X2 #15305 üzenetére
Köszi a válaszokat.Amugy már elindult felém egy Corsair Cx 400-es tápocska ha azzal sem lesz jó akkor nem tudom mi lehet vele
.A videókarin van külön csati de csak átalakitokkal lehettett megoldani mert a mercuryn sem volt és ezen a codegenen sincs
.Lehet azért kezdte nyirni mert nem normális ampert kap?Mindegy remélem még nem csinált vele nagyobb bajt és a Corsairal jó lesz.Majd még irok mi lett az eredmény
-
turbocfh
csendes tag
válasz
AMD X2 #15306 üzenetére
Akkor a cicergő hang miatt nem kell izgulnom gondolom. Az előző alaplapon sima elkok voltak, ezen meg szilárd test kondik vannak.
Véleményed szerint az északi hídnak lehet baja az FSB emeléstől? Nem tom mi lehet a normál hőfoka, de ha kézzel hozzá nyúlok akkor elég forró. A sima gyári passzív hútés van rajta. -
-
turbocfh
csendes tag
Hello!
Megint lenne egy nyűgöm!
most már megy 3,5Ghzen a 2,66os d805ös, de viszont az alaplapon a gondolom a north bridge (amin a nagy passziv hűtő van) olyan forró hogy alig tufok hozzányulni. Ez normális? milyen hőfokon kéne annak mennie?
ja meg fura hangok jönnek ki az alaplapból, nagyfrekvenciás "csipogás féle".
Még annyi kérdésem lenne hogy az mitől lehet hogy ha felveszem 3,6Ghzre 180x20, akkor a satás vinyómat nem látja a rendszer.
Előre is köszi
Aktív témák
Hirdetés
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- ASRock Z270 Pro4
- Eladó Gamer PC félkonfig : Asus UEFi HDMi-s alaplap/Core i7 k-s proci/hűtés !
- Eladó PC félkonfig : Gigabyte UEFi alaplap + intel Core i5 processzor + hűtés !
- Eladó Gamer félkonfig : ASRock Gaming Fatal1ty alaplap/16GB DDR4 RGB/i7 6700/hűtés !
- ASUS Z97-AR + 4790K + 32GB félkonfig
- Corsair Vengeance 2x4GB DDR4 3000mhz
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest