Aktív témák
-
Hafy75
aktív tag
-
M3Ny3'T
senior tag
válasz
szacsee #29319 üzenetére
Hmmm...most megnéztem a BIOS-t és valóban, PE maxon, RGB maxon, ráadásul az alaplap is rosszul határozta meg a memória-időzítéseket.
Ugyan még Everest-et meg egyebet még nem futtattam le, de eddig jóval stabilabbnak látszik (de lassabbnak is). Feltehetőleg egy, akkor még pozitív stabilitáseredményekkel kecsegtető állapot alkalmával nemes egyszerűséggel úgy felejtettem az egészet...Még futtatok majd teszteket, de már most látványos a különbség, köszönet!
-
Chaser
legenda
válasz
szacsee #20840 üzenetére
Hát egen, nekem is szimpatikusabb az ep35-ds4, CF-et nem is terveztem, tudom hogy arra alkalmatlanok, én a p43-nál GB oldalán az x4-re 1.0-t láttam ráadásul. Több fázis az ok, nem lesz nagy tuning, a g31-essel 3 fázissal is beértem
Spdif+optikai mind2 lapon van, érdekes ez a táblázat, a specben és az összes neten található képen a DS4-en hátul ott vannak a csatik, ebből csak 1 rev van, nem lehet téves. A PCI slotok még hagyján, de mire elég 1.0-s pciex16? 4890-ig gondolom igen, de vga már 5xxx széria lesz, nem lenne jó ha emiatt lassulna a vga. Bár drágát abból se veszek, de amiket eddig láttam alsó hangon is elég erőseknek írják őket. Sok sata, SB megint nem döntő tényező amúgy, 4 sata is bőven sok ICH7-tel
-
-
-
SirKero
őstag
válasz
szacsee #18795 üzenetére
A boot alatt látja a 4GB-ot és le is teszteli de már a windows csak 2,5GB-nak kezeli. Az előttem szólóknak igazuk van miért nem teszek fel 64BIT-es rendszert.
Próbáljak másik biost ezek szerint?? Mondta már olyan lehetőséget is,hogy az alaplapi chipset nem tudja kezelni a 4GB-ot. Az alaplap honlapján a leírásban ez szerepel:
Dual Channel architecture supports up to 8GB by 4 DIMM slots -
canniball
nagyúr
válasz
szacsee #18779 üzenetére
1. Szomorúan hallom.
2. Az SSD már itt figyel az asztalon, csak először szeretném ezt a témát rövidre zárni és a "felturbózott"/új gépben elkövetni a telepítést."Igazából, ha kis fogyasztás kell win alatt tapogatni, akkor az atom jó alternatíva, viszont, ha a procid is kihasználod párszor (tömörítés, rippelés, etc), akkor inkább 2x1Gb ramot vennék."
Igazából a kettő kombinációja lenne jó nekem: a jelenlegi(nél nagyobb) teljesítmény, de kisebb fogyasztás.Ezt talán 775-re váltással sikerülne elérni, de a komplett csere most sokba kerülne, olyat nem akarok játszani...
Bepiszkítok a lap topikjába is, köszönöm a segítséget!
-
canniball
nagyúr
válasz
szacsee #18777 üzenetére
"Fogyasztásban jönnének elő az előnyök elsősorban."
Ez mindenképpen pozitívum, feltéve ha nem megy a teljesítmény rovására."Háttértárkezelésben kicsit finomítottak, de eget verő különbséget ne várj tőle..."
Azt hittem kétszeres a különbség (150 MB/s vs. 300 MB/s), tévedtem?"A nagy különbség a prociban rejlik."
Tehát jól értem, a kis atom keményen odaver a jelenlegi Northwoodnak?"A dual channel hiánya nem fog feltünni..."
Bár nem annyira vágom a témát, de számomra az tűnik aggasztónak, hogy se Dual Channel, se PAT és a DDR1-hez képest a DDR2 időzítések is "csúnyának" tűnnek, nem jelentős hátrány ez így együtt? Vagy ezek megint csak a parasztvakító számok amik a valós használat során nem jelentenek semmit?"Neked kellene igazából dönteni, hogy egy valamelyest gyorsabb gép feleannyi fogyasztással megér-e ennyit."
A helyzet az hogy van egy levásárolható összegem az egyik boltban és mivel nagyon nincs most semmire szükségem végül két opciót tudtam kiszenvedni magamból: vagy a jelenlegi gépben cserélem a 2x512MB memóriát 2x1GB-ra vagy benevezek a fenti lapra. (Nagyjából ugyanannyiba fáj a két lehetőség, csak utóbbinál kéne memóriát is venni, de ahogy látom a DDR2 elég nevetséges áron beszerezhető...legalábbis a DDR1-hez képest.) -
mh197
őstag
válasz
szacsee #18577 üzenetére
Hát most nem akarom előkotoni megint azt, ahol találtam egy fórumot, ahol pont erről volt szó, és ott azt írták, hogy max a tuning nem menne annyira a régi VRM miatt. Ha nem lenne baja egyiknek sem, akkor egy próbát lehet megér...
Amúgy ilyen procira gondoltam, lehet az előbb rosszat írtam :
[link] -
mh197
őstag
válasz
szacsee #18575 üzenetére
Szia!
Csati az 8 pines rajta. A régebbi kialakítású a lap, rev1.01 ha jól rémlik, mert most nincs előttem.
Azt olvastam, hogy az E4300-nak is van olyan szériája, ami 65 nm -es gyártás, és allendale mag, vagyis elvileg azt írták, hogy ez a proci lehet menne ebben is, de nem lehetne annyira tuningolni, mivel a VRM nem ad annyira tiszta feszt. Mondjuk tning még mindegy is lenne, csak a fogyasztás lenne kisebb.
Szted érdemes egy próbát tenni e4300-al? Ha beleteszem lehet vmi baja a lapnak / proccnak?Üdv.
-
joshy1984
tag
válasz
szacsee #18527 üzenetére
memoria egyesevel tesztelve memtest egy oran at fut 200%os atvizsgalas 0 hiba. modulokat cserelve 1-3ban mukodik 4gb szinten memtest hiba nelkul, 1-2 single channel 4gb nem mukodik, 2-4es slotban dual channel csak 2 giganak latja. ket napon belul visszavihetem es kicserelik, vagy levasarolhatom, 4*1gb quad kit ugyanez corsair dominator 1066 ddr2, elvileg azt meg a teliberakott alaplapi kompatibilitasi lista szerint is szereti, ellentetben a 2 gigas modulokkal. Szerinted? tuti memhiba? erdekes a kulon hibatlan memtest... de ha inkompatibilis, az mas, csere. szerda legkesobb! go ipon bp, de tudni kene biztosra mem-e vagy mas...
-
-
szektamokus
tag
válasz
szacsee #18408 üzenetére
Igen, egyből indulásnál ilyen a fényereje és ilyenkor bármit is csinálok addig "halványabb" marad még újra nem indítom.
A furcsa az, hogy a vista meg minden driver már 2 hónapja fent van és most 3 napja kezdte el ezt csinálni és persze nem mindig.Megpróbálom, azt majd meglátjuk
-
RockHaRD
addikt
válasz
szacsee #18318 üzenetére
őő
a 2. sín 8x-os nálam
megvan a kártya, még nem volt erőm berakni, de legutobb mikor még f*ngom sem volt, h különbözik a 2 sín, simán beraktam alulra, a jobb szellőzés miatt
aztán nemvágtam miértl assabb picit. Megnéztem, és hoppáré 8x. visszaraktam a felsőre, és lett 1x
aztán driver reinstallal helyrejött, de a lényeg, h alul 8x volt. Nemtom, h most mi elsz, de estére kiderül ( vagy beborul
)
-
hoffman_
nagyúr
-
brokkoli328
csendes tag
válasz
szacsee #17437 üzenetére
Hmmmm...Ennyit jelentene a porszívózás??? A stabil elakadást produkáló Dune 2000 nem akadt el vagy 3 órán keresztül, és egyenlőre stabilnak tűnik a gép (azért kopogok). Ezek szerint a processzor hűtése nem volt megfelelő. Nem akarom előre elkiabálni de mindenkinek kössz a jótanácsokat mert úgy hiszem visszatért az életkedv a gépembe...
További jó fórumozást... (azért kipróbálok még egy-két olyan programot ami megizzaszthatja a gépet)
u.i.: (Ja megnéztem 21.08 kor írtam be, most meg 23.58 van tényleg majdnem 3 óra)
-
brokkoli328
csendes tag
válasz
szacsee #17442 üzenetére
Nos, Letöltöttem, a Hiren's-t, átvizsgálta kétszer a memo-t, de nem találta a hibát. Szétszedtem a procihűtőt és portalanítottam. Körülbelül olyan 400 cm3 por volt benne, aztán kiporszívóztam a biztonság kedvéért 1300 watt szívóteljesítménnyel. Szóval, hogy ha a hűtés votl a gond akkor elvileg meg kell hogy oldódjon. Kíváncsi leszek. Hamar kiderül, elindítom a Dune 2000-et, az Atreidesekkel akad el a leghamarabb.
Addig is kössz az eddigieket. (ha nem jön össze, akkor megpróbálom egy másik táppal)
-
turbocfh
csendes tag
válasz
szacsee #15296 üzenetére
hello!
Köszi a gyors választ!
Az F5ös bios van fenn. Most már annyi történt, hogy kivettem a foglalatból a procit, meg visszavettem plusz raktam rá új hűtőpasztát, mert a régivel olyan 70 fok körül ment a proci most meg csak 45 fok, Ami a lényeg hogy kivettem meg betettem újra a procit és most meg a biosban alapból 133x20!!!as szorzó van. Kiváncsi lennék hogy mi a fene történhetett amitől felment 20ra 14ről.
Köszi a segítséget. -
rovtiv
tag
válasz
szacsee #15277 üzenetére
Óriási, köszönöm. A dual bios felejtő, mert az F5-öt is megpróbáltam tegnap, úgyhogy most az van benne. Az F5 régebben is fenn volt nekem, de valahogy a memókkal gond volt 2.14V-on kezelte a memókat stabilan, 5-7-7-24 időzítésekkel. Az F6B pedig 5-5-5-15-tel 1.98Volton.
Nagyon köszönöm a segítséget! -
-
Bageros
csendes tag
válasz
szacsee #14948 üzenetére
Köszi!
Ezt már sikerült valamelyik nap megszereznem, de nem igazán tudtam, hogy most minden jumpert bekell így állítani ahogy ebben van!?
A pdf-ben a 13. oldalon a táblázatban a J13 és a JP4-es jumpert is bekell állítani? Mert végülis ezt meg is tettem, mivel nem volt rajta, de így sem ment!
Nah, meg közben gondolkoztam és az nem lehet, hogy ugye ezeknél az ATX-es tápoknál 20 pin-es a csatlakozó, de ami nekem van ott az egyik sorban a 3. pin nincs és vezeték se megy bele. Eddig ez a táp egy PII-es alaplapot hajtott, de azzal nem volt gond! Nem tudom ez okozhatja-e a problémát!?
Küdök egy csatolt képet nem valami jó de azért látszik, hogy a 3. pin a bal oldali sorban nincs.Remélem tudsz rá valamit mondani......!
-
Bageros
csendes tag
válasz
szacsee #14938 üzenetére
Hello!
Először is köszi a választ! Sajna nem segített amit robi0529 írt, hogy :
Áramtalanít
Cmos reset
Elem kivesz
Elemtartó érintkezőit zárd össze csavarhúzóval
Elem vissza
Cmos reset alaphelyzetbe (gigánál asszem csak a jumpert kell levenni)
Áram alá helyez
IndítBekapcsolja a monitort és mindig fekete a kép
. Meg van a 2 rövid + 1 rövid bioshang is.
Egyébként Sd-ramot használok, de ott a jumper át van állítva sd-re!!!
Az FSB-ről nem tudok semmit, csak annyit, hogy 1,7-es celeron proci van benne, nem tudom ezzel segítettem-e!?
Fogalmam sincs mi lehet, kezdek félni, hogy rossz a lap
Az a csira eladó mondta, hogy levett két jumper ( vagy ki tudja mennyit ).Abból egy a CMOS-resetes volt, mert addig míg az nem raktam vissza alap állapotba el sem indult.Köszi előre is,
Üdv Gergő!
-
robi0529
csendes tag
válasz
szacsee #14938 üzenetére
Köszi a tippet,
egy kicsit előbbre vagyok:
1gb van bent, a jumper nincs rajt alapból, így csav.húzóval megoldottam, ill. a elemnél is ahogy írtad.
reseteltem,elem vissza, majd újra indítom és ugyanazt csinálja.
viszont ha a csavarhúzót a reseten tartom, és úgy kapcsolom be a gépet akkor nem kapcsol ki, de nincs kép sem.
Hogyan tovább szerinted?
Köszi
-
8800gts
tag
válasz
szacsee #14938 üzenetére
még jóhogy lesz tuning
ameddig bírja az intel ha sikerül kielégítő választ kapni hogy érdes-e a váltás igazából van itt a mosani lapom memóriakezelésével kis gondom nem tudom jól húzni többekközte ezért is válltanék csak kérdés hogy érdemes-e ennyit beruháznom
nagyobb amd-s proci???mire gondolsz? 4 mag?da sajna sokat számít a memeó és hiába vannak 1066-osaim 1000-ig sem jutok el mert kihal a gép sajna nincs kompatibilis 2b-os ram a géppel
-
válasz
szacsee #14903 üzenetére
Szia!
Megcsináltam, kerestem egy olyan DVD-t ami önmagárol boot ol és bekapcsoltam a SMART ot és úgy is elindul.
Egy olyan lemezt tettem be amin egy csomó formázó tipus van, aztán meg azzal a lemezzel dolgozok amivel akartam, ha már a vincsó le van formázva!
Millió köszönet , Áldott Ünnepeket neked és mindenki másnak is.
-
-
Mauzes
addikt
válasz
szacsee #12965 üzenetére
Kivettem mindent a házból, újra összeraktam, most már megy.
Mondjuk van egy pár furcsa dolog. A 32 bites XP miért csak 3326 MB-ot címez meg a RAM-ból? Van 512 a videókártyán, akkor nem 3,5 GB-ot kellene látni?
Az Everest nem ismeri fel az alaplapot, típus, lapkakészlet. Ez miért van?
-
Zoleee89
aktív tag
válasz
szacsee #11942 üzenetére
Hello.F3-as bios van rajta.
csak nem tudom h lemerjem-e cserélni mert már igy is ez az 5.alap a gépemben.Folyton hordom vissza a szervizbe a gépet midnig memoria hiba miatt....csere alaplapnak kaptam egy ep43-ds3-as lapot és azzal minden tökéletesen ment rajta.szerviben mindig arra hivatkoznak h azért rossz a gép mert egy Win xp EEiablo van rajta és nem egy sima sp3-as vagy sima sp2es.Ennek lehet valamai alapja?
Elöre is köszönöm
Byby -
Geffry
aktív tag
válasz
szacsee #6145 üzenetére
Ezt kihagytam a felsorolásból. Igen tudom a basic vajákolás egyik része a kopaszítás és mint mondtam én ezt odáig vittem hogy még a ramot is kivettem de még így se csipogott! (igen jól van bekötve a szpíker)
Mellesleg minden hardver amivel teszteltem tökéletesen működik és most szegény chaintech-et egy epox 8rda3+ helyettesíti... szóval elvileg meg van oldva a dolog, de mégse mert az a lap is pénzbe került és zavar hogy működött de most már nem...But thanx anyway
Aktív témák
Hirdetés
- Puskill Fuse 16GB-os modulok DDR5-4800 Új! Több is van! 2x16GB 25eFT
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest