- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Home server / házi szerver építése
- LG LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
SirKero
őstag
Valakinek ötlet a 14959-es problémára???
-
csongi
veterán
Sziasztok!Ezzela lappal menne CF-be egy hd4650-es kártya?
-
roland02
csendes tag
Sziasztok.
Van egy MSI K9A2 Platinium alaplapom 2*2GB memóriával és induláskor 3 rövidet sípol. Elméletileg ez memóri gond. Kivettem az egyiket végigpróbáltam minden slotba utánna a másikkal is mind a kettővel 3 csipog bármelyik slotba, ugyanez párban is. Mind a 2 memória rossz ? /Kingmax 2048/1066/
-
Core2duo6600
veterán
válasz
#54630400 #14988 üzenetére
Ramoddal van a gond, vagy csak rösszul van beállítva.
Ezzel nézd meg http://www.memtest86.com/
Tök mindegy, hogy hova kötöd a hdd ket ebből a szempontból -
RootRulez
félisten
válasz
#54630400 #14988 üzenetére
Szerintem a ramodal lesz a baj, ellenőríd a memóriáidat, letöltesz pölö egy linux live cd-t innen valamelyik kicsit kiírod bebootoltatod róla és a memóriatesztre viszed elindul a progi, ha piros sorokat ad be akkor azok a hibás memóriacimkék és viheted is cserélni...
-
RootRulez
félisten
Ja ramot nem tettem bele, már azzal is előrébb lennék, ha beindulna és sipákolna a ram miatt...
-
RootRulez
félisten
Sziasztok, az lenne a problémám, hogy építek egy kis gépet, 2ezres celeronnal és amikor bekapcsolom a gépet akkor, egy pár másodpercre elindul a processzorhűtő, és aztán megáll. Megpróbáltam proci nélkül is ugyanazt csinálja. Felpörög aztán meg leáll... Elvileg minden hibátlan, zárlatos lenne a lap vagy mi lehet baj, BIOS reset megvolt…
ASROCK alaplap az illető és multkor még működött ugynezzel a procival -
scu
tag
Nem értem miért nem csatolja a képet
-
scu
tag
válasz
(Bundás) #14979 üzenetére
Hali!
Itt van egy kép a beállításokról. A zöld dugaszba van dugva az erősítő ami 2 hangfalat hajt meg. Eddig sosem volt ilyen gondom, lehet nagyon benézek valamit. EAX-ot nem tudom hogy tud-e ez alaplapi csoda, állítani sem tudom pl Far Cry 2-ben.
Rohadtúl idegesítő tud lenni
-
scu
tag
Srácok!
Lenne egy problémám. 2 napja van meg az új gépem, GA-EP45-DS3R lap, alaplapi hangkártya Realtek 889A codec. A gond az, hogy pl a gamekben ( fallout3, Far Cry2, ennyit próbáltam eddig) ha szemből beszél hozzám valaki, akkor szinte nem hallok semmit sem, ha oldal fordítok neki, akkor rendesen hallom a jobb vagy a bal hangyszóróból. Olyan, mintha azt hinné a hangkártya, hogy van center sugárzóm, pedig nincs is. Win-ben (XP) beállítottam stereo-ra a hangdalakat, de semmi változás.
Lécci segítsetek, mit lehet a gond.
Köszi
-
Freddy TNT
őstag
válasz
Slipandris #14973 üzenetére
Én 500 Forintért vettem a poti darabját.... Még oclsóbb is mint ez a madzag az ellenállással. És szabályozható is .
-
(Bundás)
addikt
válasz
Slipandris #14973 üzenetére
A megoldás benne volt az előző hozzászólásomban annak ellenére hogy a problémát félre értelmeztem.
>3 pin hosszabbító<, ez rámegy a PWM csatlakozóra és irány az alaplap, vagy a 7 voltos bigyód.
Freddy TNT: nofene
-
(Bundás)
addikt
válasz
Freddy TNT #14972 üzenetére
És mi jegyzi fel? Aztán kinyomtatja?
Processzor foglalat, AGP, PCI, integrált eszközök, memória slot-ok alapján guglizni kell IBM alaplapok után.
-
Slipandris
tag
Na akkor a képlet:
A proci hűtőm nem pwm-es. Annak mindegy hol van, van hozzá egy zalman ventihez kapott ellnállásom, 7v-re viszi le. Fantasztikus!
Van 2 ház ventim. 3 pinesek, kéne azokhoz is ugyan olyan egyszerű kis ellenállás, végülis találtam ilyet. Ebből kell kettő.Elkövettem azt a hibát hogy mikor hűtőt cseréltem a vgamon és arra is 12es házventit raktam rá (ami amúgy baromi jó) akkor pwm-eset vettem. Most az egy dolog hogy rá tudom dugni alaplapra 3 tű felhasználásával is, de az ellenállás drótocska rendes kupakos tehát nem tudom a 3at a 4el összerakni. Itt kéne a megoldás
Levinni a proci melletti pwm tápot alap 7 voltra ahogy nekem kell, mehet rá a pwm venti mint sima módban, a többihez pedig simán tudok ellenállást venni. És boldog karácsonyt
bocs ha lehúzós de nincs kedvem 10 ezerért venni kütyüket
-
SirKero
őstag
válasz
Freddy TNT #14968 üzenetére
A csont fekete képernyő stimmel itt is. A ventillátor megy de más semmi életjel / pl. nem sípol a bekapcsolásnál / Próbáltam más azt is ,hogy nem a 6pin-es csatiról adok neki feszt hanem az átalakítóval amit adta hozzá de így sem műxik
Átrakom az én szintén Gigabyte lapomba és már megy is -
(Bundás)
addikt
válasz
Freddy TNT #14969 üzenetére
1. egy hsz-be is belefért volna a 3.
2. a koma lehet arra gondol, hogy az "open case" jumpert kéne összekötni. Vannak olyan rendszerek, ahol ki van vezetve az oldallapra egy érzékelő, ami ha nincs benyomva; azaz nincs rajta a ház oldala; nem indul be a gép, már ha be van kapcsolva. -
Freddy TNT
őstag
válasz
Freddy TNT #14960 üzenetére
Erre valaki pleeease
-
Freddy TNT
őstag
válasz
Slipandris #14964 üzenetére
Szerintem pánikszerűen felejtsd el ezt a dolgot. Menj be egy számtech boltba és kérj potit ehhez. Adnak neked rendes, molex csatlakozós potmétert amit bekötve simán rádughatsz a ventillátorodra és úgy tekergeted ahogy akarod. Aztán becsavarozod vagy egyszerűen csak lógatod a gépházba.
Ha nagyon High-tech akarsz lenni akkor veszel ilyen elektormosanállítgatósűberfrankó potit. De az drágább. általában a kislemez helyére lehet beépíteni őket.
-
(Bundás)
addikt
válasz
Slipandris #14964 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de az én BIOS-om mintha kérdezte volna mi alapján szabályozza a CPU ventilátor fordulatszámát. Volt PWM, meg talán saját feszültség érték is.
Fizikailag is le lehet szabályozni a 4 pin-t, ha nem megy rá a fordulatszám-szabályzó a 4-es műanyag pöcök miatt, venni kell egy 3 pin hosszabbítót, aminek a kukis vége nem burkolt, így az rámegy a 4 pines dugaszra könnyen. -
SirKero
őstag
válasz
Freddy TNT #14961 üzenetére
Természetesen a plusz 6pin-es csati is fenn van a táp pedig több mit elég 550W Chieftec.
Egyébként amig az én alaplapomban volt egyszer elfelejtettem rádugni a +12V-ot de ugy is elindult csak amikor 3D alkalmazást indítottam el akkor lett fekete képernyő. -
Slipandris
tag
válasz
Freddy TNT #14963 üzenetére
Mert lassítani akarom a ventit, külső ellenállást pedig nem olyan egyszerű elékötni, mert alapból oda nem a proci hűtőt kötném. Vettem egy pwmes házventit amit nem tudok hova kötni ellenállással. Több 1el a pinje:d
És ezért gondoltam ha azt leviszem akkor oda köthetem a procinak jó a 3pin máshol is...mindegy a lényeg hogy lehet-e?
-
Freddy TNT
őstag
válasz
Slipandris #14962 üzenetére
Szerintem nem lehet. De mégis minek ??
-
Slipandris
tag
Hűtőhöz lenne:
A proci melletti pwm es 4pines "tápot" biosból le lehet vinni 7 voltra? Vagy hülyeséget kérdezek?köszi!!
-
Freddy TNT
őstag
Hello mindenki !
Kaptam egy IBM alaplapot, hogy szereljem be egy gépbe. Állítólag működik meg minden. Az összes konkurens márkánál az alaplapra van írva valami azonosító.(típusa, jelzése, stb)
De ezen nem találok ilyet.A problémám vele az, hogy amint áramot kap elindul,de se kép se hang. Meg se nyekken.A ventillátorok forognak.
Hiába veszem ki a ramot vagy a videókártyát, akkor se csipog semmit.Jobb oldalt fellül egy hosszúkás, 8 tűs csatlakozó van. Feltételezem, hogy ide csatlakozik az összes vezeték. (Led-ek,bekapcs gomb,reset gomb) Ez egy fekete tokban van. Amolyan csatlakozó-egység.
Más lehetőséget nem látok az alaplapon.Na már most akitől vette az ismerősöm az azt állította, hogy valamelyik lábat össze kell zárni ebben a tűs csatlakozóban és akkor megy rendesen....
Szerintem meg döglött az alaplap. Bár ilyen IBM alaplappal még nem volt dolgom tehát lehet tévedek.
Tudna valakisegíteni ? Köszönöm !
-
SirKero
őstag
Hali.
Gondom a következő. Adott egy Gigabyte GA-73PVM-S2H alaplap amiben egy Gigabyte 8800GT videó kártyát tettem. De nem működik benne sehogy sem.Lekapcsoltam az alaplapi vga kimenetet de az sem segített. Van a családban még egy ugyanilyen lap abban sem megy. Hogy cifrázzam abban egy Galaxy 9600GT működik tökéletesen amit kipróbáltam az első deszkában és az sem megy benne. Viszont amiben megy a 9600GT / második lap / abban a 8800GT már nem megy. A kártya jó mert az én alaplapomban működik.
Van-e valakinek tapasztalata a fenti / Gigabyte GA-73PVM-S2H /alaplappal kapcsolatban vagy ötlete,hogy mitől lehet ez. -
Bageros
csendes tag
válasz
Bageros #14953 üzenetére
Magamnak válaszoltam, de láma vagyok....
Vissza térve, nem volt rajta a J13 és a JP4l, de már próbáltam aszerint rárakni ahogy ez a pdf mutatja, de úgy sem ment!
Lehet amúgy, hogy ezzel a tápos témával lesz a gond, mert egyszer már cseréltem tápot ebben a házban és most megnézve a leégettet láttam, hogy abban benne van a fehér szál!!
Ezt ami meg most van benne ( a fehér -5V-ot adó szál nélküli ), meg fogalmam sincs honnan vettem, lehet valami ősrégi, azért nem megy!
Minden esetre, holnap megyek be a koliba viszem a gépet is ott vannak infósok, majd szermányolok egy olyan tápot amiben ez a fehér szál megvan, lehet akkor menne.....Nem tudom van-e még valami ötleted!?
-
szacsee
nagyúr
válasz
Bageros #14953 üzenetére
Az előbb azt írtad, hogy próbálgattad:
"A pdf-ben a 13. oldalon a táblázatban a J13 és a JP4-es jumpert is bekell állítani? Mert végülis ezt meg is tettem, mivel nem volt rajta, de így sem ment!"
Manual szerint mindkettőnél 1-2 az alapértelmezett..
Próbáld ki így, ha nem indul, akkor -5V-al rendelkező tápot kellene keríteni, ha úgy sem indul, akkor átvágtak sajna.
Azt kell mondjam, hogy a sok jumperlevétel erre enged következtetni, de ne legyen igazam. -
Bageros
csendes tag
válasz
Bageros #14953 üzenetére
Vissza térve, nem volt rajta a J13 és a JP4l, de már próbáltam aszerint rárakni ahogy ez a pdf mutatja, de úgy sem ment!
Lehet amúgy, hogy ezzel a tápos témával lesz a gond, mert egyszer már cseréltem tápot ebben a házban és most megnézve a leégettet láttam, hogy abban benne van a fehér szál!!
Ezt ami meg most van benne ( a fehér -5V-ot adó szál nélküli ), meg fogalmam sincs honnan vettem, lehet valami ősrégi, azért nem megy!
Minden esetre, holnap megyek be a koliba viszem a gépet is ott vannak infósok, majd szermányolok egy olyan tápot amiben ez a fehér szál megvan, lehet akkor menne.....Nem tudom van-e még valami ötleted!?
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
válasz
Bageros #14947 üzenetére
Nos a manual 11-ik oldalát nézd!
Elem alatt a JBAT1 : 1-2: Normal állásban legyen
PCI-E csati felett van 2x3 jumperhely.. baloldali a JP1A1 1-2 legyen rövidre zárva (alsó kettő), valamint közvetlen mellette jobboldalt JP1B1 2-3 legyen rövidrezárva (felső kettő).
Ez a két jumper a proci FSB-jét hivatott beállítani, ami a Te esetedben 100Mhz.
Két memóriafoglalat között is találsz egy 2 lábú jumperhelyet.. JP1 ezt is zárd rövidre
(3V (SDR): Short Pins 1-2), ugyanis ilyenkor 3V-ot ad a memóknak, ami az SD ram alapfesze .
A ramok mellett találsz egy nagyon hosszú jumperelésre alkalmas sort J2A/B/C/D J3A/B/C/D a neve és egyik se legyen rövidre zárva, ha mégis így lenne, akkor vedd le onnan az összes jumpert!A többihez egyenlőre ne nyúlj, csak nézd meg, hogy vannak belőve és írd le..J13...JP4.
-
Bageros
csendes tag
válasz
szacsee #14948 üzenetére
Köszi!
Ezt már sikerült valamelyik nap megszereznem, de nem igazán tudtam, hogy most minden jumpert bekell így állítani ahogy ebben van!?
A pdf-ben a 13. oldalon a táblázatban a J13 és a JP4-es jumpert is bekell állítani? Mert végülis ezt meg is tettem, mivel nem volt rajta, de így sem ment!
Nah, meg közben gondolkoztam és az nem lehet, hogy ugye ezeknél az ATX-es tápoknál 20 pin-es a csatlakozó, de ami nekem van ott az egyik sorban a 3. pin nincs és vezeték se megy bele. Eddig ez a táp egy PII-es alaplapot hajtott, de azzal nem volt gond! Nem tudom ez okozhatja-e a problémát!?
Küdök egy csatolt képet nem valami jó de azért látszik, hogy a 3. pin a bal oldali sorban nincs.Remélem tudsz rá valamit mondani......!
-
Apophis
őstag
Adataimnál látható lap mostanában újraindításokat követően gyakran átvált PCI-E 1x módba, ez mitől lehet?
-
Bageros
csendes tag
válasz
szacsee #14938 üzenetére
Hello!
Először is köszi a választ! Sajna nem segített amit robi0529 írt, hogy :
Áramtalanít
Cmos reset
Elem kivesz
Elemtartó érintkezőit zárd össze csavarhúzóval
Elem vissza
Cmos reset alaphelyzetbe (gigánál asszem csak a jumpert kell levenni)
Áram alá helyez
IndítBekapcsolja a monitort és mindig fekete a kép
. Meg van a 2 rövid + 1 rövid bioshang is.
Egyébként Sd-ramot használok, de ott a jumper át van állítva sd-re!!!
Az FSB-ről nem tudok semmit, csak annyit, hogy 1,7-es celeron proci van benne, nem tudom ezzel segítettem-e!?
Fogalmam sincs mi lehet, kezdek félni, hogy rossz a lap
Az a csira eladó mondta, hogy levett két jumper ( vagy ki tudja mennyit ).Abból egy a CMOS-resetes volt, mert addig míg az nem raktam vissza alap állapotba el sem indult.Köszi előre is,
Üdv Gergő!
-
szacsee
nagyúr
Na egy kis háziteszt következik 8800gts fórumtársal, hogy azonos órajelen AMD 6400+ Black Edition és C2D E8500 hogy muzsikál everest CPU tesztjeiben:
C2D konfig:
Alaplap: Intel P45 chipset
CPU: E8500 @ 8,5x400
Ram: 2x2 Gb Cruciall Ballistix 800@ 4-4-4-12AMD X2 konfig:
Alaplap: Gigabyte GA-MA790FX-DQ6
CPU: AMD Athlon64-X2 6400+Be (13*265)
Ram:2x2Gb Kigmax 985mhz 5-5-5-18Tesztek............................Intel.../..AMD
CPU Queen.....................14408./.11955
CPU PhotoWorxx............16264./...9927
CPU ZLib........................44055./.40870
CPU AES.......................12656./...8905
FPU Julia.........................6312./...2911
FPU Mandel.....................3233./...1654
FPU SinJulia....................1689./...1521robi0529: Akkor meg ne próbáld, a linkeknél volt egy pendrive / floppy megoldás is azt kellene meglesni..
-
szacsee
nagyúr
válasz
robi0529 #14941 üzenetére
Nézd meg mindegyik foglalatba a memókat, de csak egyesével.
Lehet, hogy sima reset volt, és alapon 1,8V-on nem mennek már a modulok.. geil-nél előfordul.
Ha így sem indul, akkor kölcsönbe kellene szerezni valami olcsó memót .. pl kingmax és meglesni azzal indul-e. Ha akkor sem jó, akkor kölcsöntáp és sima PCI-os VGA-val, na ha akkor sem megy, akkor a lap KO.Mielött ezeket megcsinálod, bekapcsolásnál nyomkodd bőszen az insert billentyűt, ha nem jön be akkor van egy tuti tippem még... írj.
Ez volt egy lappal és a megoldás bejött..
( aprólékosan)
BIOS CHIPPEK tipusát ellenőrizd, hogy egyforma-e a képen láthatóval!!!! -
robi0529
csendes tag
válasz
szacsee #14938 üzenetére
Köszi a tippet,
egy kicsit előbbre vagyok:
1gb van bent, a jumper nincs rajt alapból, így csav.húzóval megoldottam, ill. a elemnél is ahogy írtad.
reseteltem,elem vissza, majd újra indítom és ugyanazt csinálja.
viszont ha a csavarhúzót a reseten tartom, és úgy kapcsolom be a gépet akkor nem kapcsol ki, de nincs kép sem.
Hogyan tovább szerinted?
Köszi
-
szacsee
nagyúr
válasz
8800gts #14939 üzenetére
Nem akarlak rábeszélni semmire sem, neki elvileg ATI VGA-ja volt és szívott a procilimittel.
Olvasd át a hsz-ait, különösen ezt ... ezt....Kiemelném, hogy C2D-nél proci alapon volt.
"mire gondolsz? 4 mag?"- Nem, hanem 3600Mhz-n ketyegő AMD-t ami ugye kizárt a memóid miatt... ördöki kör.
Intelnél 1:1-ben hajtva 533-as FSB-t ha eléred, akkor megy a memó 1066-on.
Ha gondolod visszaveszek az órajelből és nézhetünk Everest FPU Mandel tesztet (ez számít a játékoknál) azonos órajelen. -
8800gts
tag
válasz
szacsee #14938 üzenetére
még jóhogy lesz tuning
ameddig bírja az intel ha sikerül kielégítő választ kapni hogy érdes-e a váltás igazából van itt a mosani lapom memóriakezelésével kis gondom nem tudom jól húzni többekközte ezért is válltanék csak kérdés hogy érdemes-e ennyit beruháznom
nagyobb amd-s proci???mire gondolsz? 4 mag?da sajna sokat számít a memeó és hiába vannak 1066-osaim 1000-ig sem jutok el mert kihal a gép sajna nincs kompatibilis 2b-os ram a géppel
-
szacsee
nagyúr
válasz
Bageros #14935 üzenetére
Nagyjából meglestem a manualt, viszont lenne 1-2 kérdésem, hogy eligazítsalak:
1.: DDR vagy SD rammal használod?
2.: Milyen procit teszel bele? (FSB?)8800GTS: Volt a fórumon 1-2 emberke, aki váltott AMD-ről Intelre, hogy jobban fussanak a játékok. C2D-re váltás nem tűnik rossz alternatívának, bár lehet elegendő lenne egy erősebb AMD proci is... tuning lesz?
robi0529:
Próbáld ki ezt:
1 memóriával:
Áramtalanít
Cmos reset
Elem kivesz
Elemtartó érintkezőit zárd össze csavarhúzóval
Elem vissza
Cmos reset alaphelyzetbe (gigánál asszem csak a jumpert kell levenni)
Áram alá helyez
IndítÍrj vissza, utána, hogy segített-e, ha nem akkor folyt köv.
-
robi0529
csendes tag
Sziasztok!
Nagy segítséget szeretnék kérni!
A gépem az előbb megadta magát, elindítottam egy programot( ableton live-on belül egy vst-t).mmajd egyből kilépett az abletonból. nem reagált semmire, gondoltam újraindítom, resettel. azóta bekapcsol 2mp-re majd kikapcsol egyből, és ezt csinálja folyamatosan.nem bootol addig el sem jut, mert kikapcsol.
a monitoron nem látszik semmi, nem tudom mi lehet a gond!A konfig:
Gigabyte p35-ds3 alaplap
q6600 proci
8800gt 512M inno3d
2x1gb geil
2x1gb corsair
550w-os tápSzerintetek?
-
Bageros
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy nem régen vettem egy Mercury KOB P4M266 NDSUMX, aztán postán küldték el, de persze arról nem tájékoztattak a lámák, hogy a pár jumper levan véve....
!
Töltöttem le használati utasítást, de aztán az nem nagyon értelmezhető.
Most már legalább bekapcsol, DE sötét KÉP jelenik meg, aztán ugye a rendes 1 rövid Bios hangot pici idő múlva követi, még 2 rövid + 1 rövid hangjelzés. Na most kerestem a Bios hangok között erre megoldást, de nem találtam. Még annyi, hogy a gép bekapcsolj a monitort csak sötét a kép.
Próbáltam bele tenni egy videokártyát, mert hátha le van tiltva az alaplapi, de azzal sajna még többet sípolt.
Lehetséges, hogy ezekkel a jumperekkel lesz gond, remélem nem mehet a kukába
NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM, ha valaki akinek van ilyen alaplapja lefotózná nekem a jumperek helyzetét és elküldené az email címemre : bageros007@gmail.com, VAGY itt valami segítséget nyújtana! Tudom elég nagy kérés, csak nagyon szeretném, ha már menne.Előre is köszönöm, Üdv Gergő!
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Egy Asus P5B Premium mennyire szereti a CSX RAM-okat?
Se az Asus, se a CSX oldalán nincs semmi.
Előre is köszi! -
d@minator
addikt
válasz
birozoli7800 #14924 üzenetére
Szétnézhetsz az árgép.hu-n de jobban teszed ha valamelyik helyi boltban rendelteted meg, mert elég sok manapság a hibás termék és ha gariba kell visszaküldened akkor a postát te állod.
madmaxxx: köszi, kipróbáljuk.
baisy: igen, de ha vegyesen rakod akkor is mind csak 266-on fog menni.
8800gts: inkább az utóbbit de egyiket sem. A PQ5 lap szerintem felesleges és a proci is elég drága az a többlet cache ami benne van nem okoz akkora teljesítménynövekedést. Az órajel ami inkább számít. A VGA-nál a 320MB memória ma már nem elég. Inkább a videókártyára költs többet. (9800GT, HD4850) -
8800gts
tag
sziasztok
főleg játákról lenne szó
melyik a jobb?
Gigabyte Ga-ma790fx-dq6
amd athlon 64-x2 6400+ black edition
2*2gb 1066 kingmax ddr2
asus 8800gts 320mb
vagy
asus pq5 pro
intel core 2 duo 3gh e8400 6mb
2*2gb 1066 kingmax ddr2
asus 8800gts 320mbv.ki aki valóban ért hozzá elfogultség nélkül előre is köszi
-
baisy
csendes tag
Hali!
Az lenne a kérdésem hogyha a gép tájékoztatójába ez van írva:
Memória: DDR 256MB/333MHZ PC2700
És most 266MHz van benne. Jó bele a 333MHZ-s RAM is?
Köszönöm szépen!
Üdv.:bailys
-
robi0529
csendes tag
Sziasztok!
Nagy segítséget szeretnék kérni!
A gépem az előbb megadta magát, elindítottam egy programot( ableton live-on belül egy vst-t).mmajd egyből kilépett az abletonból. nem reagált semmire, gondoltam újraindítom, resettel. azóta bekapcsol 2mp-re majd kikapcsol egyből, és ezt csinálja folyamatosan.a monitoron nem látszik semmi, nem tudom mi lehet a gond!
Légyszi segítsetek!!!
-
d@minator
addikt
Arra van ötlete valakinek, hogy egy alaplap miért lát 4x512MB-s modulból csak hármat? (BIOS frissítés megvolt, manual szerint 4 GB-t támogat)
-
d@minator
addikt
válasz
birozoli7800 #14921 üzenetére
ASUS P5K, Gigabyte EP35-DS3. Sajnos ezek a lapok nem támogatják az új i7-es procikat de egyéb mást mindent.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Keneaproci #14920 üzenetére
Ott valami más lehet, elképzlhető, hogy a Pci E foglalat lelassult x1 es tempora.
Vagy a játék hibás, egy petched érdemes lenne feltenni, ha van hozzá.
A cpu biztos nem lassult le.
Hacsak nem túlmelegedés miatt, ez a vga ra is elképzelhető. -
birozoli7800
senior tag
Szevasztok!
Milyen alaplapot ajánlotok nekem tuningra 20k-ig. Az e2200-am lesz benne, Jah és feltétel a későbbi bővíthetőség. Tehát az új processzorok támogatása. -
Keneaproci
csendes tag
válasz
#TOTTI #14914 üzenetére
értem ,kösz
Me azt gondoltam h lehet levitte az orajeleket FEAR ezes közbe , mert egy ideig 100-150fps el ment aztan egy pontná lement 25-35....ugyan ugy jatszhato volt...de volt ahol 5 fps volt , meg volt olyan h egy folyosoba ha balra neztem 30fps ha jobbra akkor 10 ...ez érthetetlen.
-
opstefan
tag
válasz
Core2duo6600 #14916 üzenetére
látom már. én azt hittem, hogy az alaplapra kell rádugni. De gondolom nem gond, hogy 3 tűs a vége és a tápkábelé 4.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Klemens #14894 üzenetére
Ezesetben a Asust , amikor válaszoltam, akkor rosszul láttam a cpu típusát, 6400-ashoz nem kell p45 ös chipset, mert nem igen profitál belől.
Jobban jársz, ha az asus lapban felhuzod egy picit a cpu-t(#14911) opstefan
Na most 1 valamit nem értek ?
Milyen csatit keresel a lapon ?
A Vga nak a tápból kell + áramot adni.
Ha nincs a tápodon ilyen akkor használhatsz átalaakítot
A gépház, erre annyit tudok mondani, hogy bele kell próbálni, ha nagyon hosszú a kari, akkor lehet, hogy a nagytorony a megoldás, ahol a hdd ék a a lap felett vannak.(#14913) Keneaproci
Mért baj az ha visszaveszi ?
Amúgy c1e supportnak hivják a biosban(#14912) madmaxxx
Ha van rá mód, próbáld ki egy másik rammal is.
Ha ezen túl vagy akkor vedd vissza a ram sebességét.
Akár a gyárinál lassabbra is.
Ha így sem megy, akkor lehet, hogy egyszerüen elhalálozott a lap
De még a VGA karit is nézd meg, mert ha az memoria hibás, az is tud ilyeneket csinálni. -
#TOTTI
őstag
válasz
opstefan #14911 üzenetére
Az alaplapon nem is kell tápcsatlakozó hanem a házon kell hogy legyen az a lap kompatibilis a karival szép is lenne ha nem lenne az..! Vegyél inkább valami házat akár jobb minőségű táppal.. olyan táp amin van 2 hatos már nem olcsó.. de normálisabb kisebb tápra is nyugodtan ráköthetsz átalakítót..
-
#TOTTI
őstag
válasz
Keneaproci #14913 üzenetére
BIOSban EIST és a C1Et kell disabledre.. de ezen ne aggodj ha vissza veszi mert ha kell akkor ugyis maxon fog pörögni..! Egy másodpercig sem fogod érezni káros hatását...
-
Keneaproci
csendes tag
hi!
Van egy EP-43-S3L es lapom + E5200 proc , és folyamat vissza veszi a proc orajelét .
Hogy lehet ezt a dolgot kikapcsolni ? -
madmaxxx
senior tag
HELP WALAKI!!!
Please!!!!
A problémám a következő:
A tettes 1 Abit AN8 Ultra deszka s939 foglalattal benne dühöng egy 3000+ Athlon proci.
Telepítéskor eljut az oprendszer elindításáig és ott se kép,se hang tehát SEMMI!
Nincs kékhalál,nincs újraindulás,nincs reakció!
Memóriák tesztelve,winyónak semmi baja,CMOS clear után ugyanez!
Nincs ötletem rá,hogy mi lehet a hiba,mert méricskélni nem tudom az alkatrészeket(FAT-ek,kondik,stb.)
Walaki valami ötletet tudna rá????ÉN már feladtam!
ELŐRE IS THX!!!!
-
opstefan
tag
Üdv!
Van egy alaplapom GIGABYTE GA-M57SLI-S4. Vettem egy 4870 1 gb kártyát. 2 gondom van. 1. Nem fér be a házba. 2. Nincs az alaplapon tápcsatlakozó 2 db 6 tűs. A kérdés adott. Milyen alaplapot vegyek (AMD), hogy működjön normálisan a kártya? Meg kéne hozzá egy ház is.
Előre is köszi. -
szacsee
nagyúr
válasz
oregcsóka #14907 üzenetére
Elemcsere!
Everest azt látja, hogy menet közben kapja a töltést az elem ... ezért ír rá ki feszt.
Először mindenképp ezzel próbálkozz (elemcsere), ha nem az a baj, akkor ismét nekivágunk, de első körben cseréld az elemet.razorbenke92: Szívesen, tipp volt, de ezek szerint bejött. Köszönöm a jókívánságokat és viszont kívánom!
-
oregcsóka
őstag
Sziasztok, ABIT IS-7 lap, 2.4GHz-es Northwood proci, 1GB RAM, WINXP.
Azt csinálja a kicsike, hogy minden áramtalanítás után elfelejti a BIOS a beállításokat. (márpedig minden kikapcsolá után áramtalanítva van a konnektor)
Szóval gép indítás, csak F1-el lehet továbblépni, FirstBootDevice visszaáll Floppira, az idő pedig 2004.01.01-re....
Nomármost, Everesttel nézve, az elem nincs kimerülve, (3.21V) és érintkezik is, különben nem írná ki a feszültséget ugyebár.
Akkor meg mi a bánat lehet a fenti jelenség oka? Nekem semmi ötletem nincs. Köszönöm. -
válasz
szacsee #14903 üzenetére
Szia!
Megcsináltam, kerestem egy olyan DVD-t ami önmagárol boot ol és bekapcsoltam a SMART ot és úgy is elindul.
Egy olyan lemezt tettem be amin egy csomó formázó tipus van, aztán meg azzal a lemezzel dolgozok amivel akartam, ha már a vincsó le van formázva!
Millió köszönet , Áldott Ünnepeket neked és mindenki másnak is.
-
-
szacsee
nagyúr
válasz
razorbenke92 #14902 üzenetére
Lehet az MBR szarta össze magát.
HDD-t tiltsd le biosban és nézd meg bootol-e CD-ről.
Ha igen, akkor engedélyezd és valami OS telepítőlemezzel partícionáld újra a vinyót, ha nincs rajta fontos mentenivaló adat.
SMART-ot bekapcsolva nem rinyál a vinyóra? -
Sziasztok!
A helyzet a kövi amiben szeretném segítségeteket kérni:
Egy gépen a boot-olás után a gép a következőt írja ki:
BOOTMGR is compressed pres Ctrl+Alt+Del to restartAz még hadján' azér' annyira hülye nem vok hogy ezt ne értsem, de azt magyarázzátok meg nekem hogy hogy miért csinálja ezt akkor is ha újraindítom, ha újraindítom más BOOt olási sorrendben akármit csinálok ezt adja ki!
Próbálkoztam azzal is hogy a BOOT olásból kizártam a Winchestert is de akkor meg azt írta ki hogy helyezzem be a kívánt eszközbe a BOOT olni való médiát...............
Mit kezdjek? Lehetőleg úgy adjatok tanácsot hogy a gépházba nem nyúlhatok...........
A tulaj ugyanis elküldte a forgalmazónak azok pedig mondván hogy nincsen semmi baja visszaküldték, és újraragasztották a zárjegyet.
Aktív témák
Hirdetés
- Fűnyíró topik
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kedvenc zene a mai napra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Laptop ramok 2x4Gb DDR4 2133/2400/2666Mhz 2x16Gb 3200Mhz és 2x32GB 2666Mhz párban!
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest