- Az elmúlt 8 évének legnagyobb felvásárlását jelentette be a Samsung
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rasky
senior tag
Megvettem a 70mai pro-t, ma meg is jött...viszont látom ezt a tükrös verziót, ami a tolató funkció miatt megtetszett, de nem győzött meg a felvétel minősége youtube alapján.
Kár érte.
-
Neck
veterán
-
Neck
veterán
Ostobaságot írtam: minden IR mellé két kábelt adnak, egy rövidebbet utastér-megfigyelésre, illetve egy hosszabb kábelt hátsó ablakhoz. Ennek ellenére nekem úgy tűnik, hogy ez utóbbira nem alkalmas: túl széles - 160° - a látószög, mivel utastérre lett kitalálva, míg a nem IR verzió 140°. Illetve az IR ledek fénye visszatükröződik a hátsó ablakon, emiatt rosszabb a kép, mintha nem is lenne.
Szerk: Porker, mire beírtam mobilon, te is
)
-
porker
tag
Végül is lehet, bár én még 55 cm-es kábelt nem láttam
Szerintem felesleges a Night Vision funkciósat tesztelni. Beltérből mindenképpen jó képet fogsz kapni, hisz FHD. Üvegen keresztül viszont én nem látom értelmét (bár úgy van kitalálva) mert nagy valószínűséggel bele tükröződik.
Ebből én majd azt próbálnám ki ahol az A119V3-at párosítják egy FHD-s rear kamerával. Értem én, hogy jó az 5GHz, de a kamera felbontását nem áldoznám fel ezért! -
Neck
veterán
válasz
porker #18184 üzenetére
Alapvetően igen, csak két féle verzió létezik, és az a gyakoribb, ahol a hátsó kamerához csak 55 centis kábelt adnak - azzal nem könnyű hátra bekötni
Vigyázni kell, mit rendel az ember. Amikor nézegettem, mit rendeljek, ez a cucc fel sem merült, mivel azt írták, csak utastér kamera módban lehet felszerelni.CHIPman most gondolkodóba ejtett a kuponnal. Lehet, hogy rendelni kéne egy IR verziót is. Lenne igény összehasonlító tesztre?
-
Neck
veterán
válasz
2ozzmexy #18186 üzenetére
A Vitara árához egy kamera ára úgy aránylik, mint a Nap tömege a Földéhez.
Nem állt szándékomban megbántani, csak komolyan sosem értettem azt a mentalitást, amikor az emberek az autót ugyan megveszik, de költeni már nem akarnak rá.
Ugyanezzel találkozom fotós topicban, megveszik a milliós fényképezőgépet, de a két extra akku már legyen utángyártott olcsó kínai noname. Érdemes vagy normálisat venni, vagy semmit. Nekem nem kell négy fős családot eltartani, szerencsére megengedhetnék egy új Vitara-t is hitel nélkül, mégis használt 7 éves kombit vettem, és ebbe is telik 40 ezres kamerára - mert ha már egy barom cserbenhagyót megfog, megérte. Tudom, senkit nem érdekel más anyagi helyzete, hagyjuk is.
Másképp írom: szerintem ha megveszed a 8000 forintos kamerát, kidobtad a pénzt az ablakon, bentebb vagy, ha (most) nem veszel semmit.
Jó ár érték arányú dolgokat kell venni - mind kocsiból, mind kamerából.
Ha most nem szeretnél ennyit kiadni rá, várj egy kicsit, nézegess teszteket, és csapj le valami jó akcióra! -
wrrs
tag
Sziasztok!
Először is köszönöm a fórum létezését! 6 év alatt 2. alkalommal ruházok be egy a fórumozók és a tapasztalatok által ajánlott autós kamerára. Ezúttal a 70mai Dash Cam Pro-t rendeltem meg! Köszi a tippet!
Viszont egy kicsit eltérő kütyü, de mégis a tükör környéke...
A jelenlegi autómba kaptam/tettem egyszer egy ilyet.
[addon_mirror]Nem bíztam benne, de rohadt jó! Tényleg imádom. Látom a gyereket hátul, látom a legtávolabbi hátsó dimenziókat is, szóval javaslom.
Autó csere előtt állok, és ilyenkor az ember mindig flancolna egy kicsit. Szeretnék ismét egy ilyen tükröt, de azúttal olyan érdekelne, ami szintén széles látószögő, torzításmentes és esetleg lehet benne valammi óra, stb. Nem kamerás kell, csak ilyen felcsatolható a gyárira, ami azon túl, hogy kiszélesíti azt ami hátul van, még rendelkezik is valami funkcióval.
Tud esetleg valaki ilyet? Én is látom a kinti oldalakon, hogy vannak ilyen-olyan vackok, de hátha valaki tud valami igazán jó/jobb minőségűt.
Mondjuk nem ilyenre gondoltam...
[gagyi...]KÖSZI!
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
porker #18188 üzenetére
Igen, értettem, nem a te válaszoddal van a gondom, Neck stílusa nem tetszett, de ez már másik kérdés.
A kamera momentán nem meglét kérdés, úgyhogy várat még magára, ha lesz több fedezet hozzá akkor majd megint korbenezek, csak ez most jó áron volt nagyon... Gondoltam megnézem mennyivel jobb és praktikusabb egy régi droid appos telohoz képest.
Sebaj,ha lesz rá pénz akkor veszek egy normálisat, hátha addigra már lesz bennük beepitetttarhely meg a hátsó kamera is wireless lesz.jah és mindezt nem csillagászati áron...
-
CHIPman
nagyúr
-
2ozzmexy
senior tag
Köszi neked is az infót!
Nos, nem állok most bele ebbe a vitába, mert valószínűleg nagyobb szakértője vagy a témának mint jómagam, de csak halkan mondom h máshol ez a szett 16-18k, de mindegy, értettem a lényeget, áldozzak rá alhangon 30k-t h vmi normálisat kapjak...
Most nagyon akciós, majdnem féláron venném, de akkor nem rendelem meg ha ennyire szidjátok.P.S: Könnyű akkor 30k-val dobálózni ha nem kell egy fizuból egy 4 tagú családot etetned, gondoltam nem leszek a saját pénztárcám ellensége, de akkor nem lesz kamera. Pont.
@porker és @CHIPman: Nektek is köszi még egyszer az infót, akkor elnapolom a kérdést, de most ebből a témából ennyi nekem pont elég volt.
-
-
porker
tag
válasz
2ozzmexy #18174 üzenetére
A 70mai nem feltétlenül 30-40 ezer! Egy kamera tartóból meg azért nehezebb következtetni a kamerára. Én mindenesetre attól tartok, hogy a bent lévő kamerát valaki lekapja egy ablakbeveréssel. Az már tényleg kínos!
A "kis kamera" alatt egyébként valami ilyen jellegű / módszerű kamerára gondoltam: https://emaki.hu/truecam-h5-fullhd-autoskamera
Ezt kb. 1 másodperc levenni és felrakni. De ez csak példa.
-
tboldi
nagyúr
válasz
csaba17 #18151 üzenetére
Ma visszanéztem a tegnapi felvételeimet, és azt vettem észre, hogy néha minden adat 0, biztos nem érintkezett rendesen nálam sem.
Az imént jöttem vissza a garázsból, nyomogattam a kamerát, és az ADAS funkció is néha bekapcsolható volt, de a legtöbbször hiányolta a modult. Egy szikével óvatosan kijjebb hajtottam a modul érintkezőit, és úgy tűnik, hogy megoldódott a probléma, legalábbis 20-25 próbálkozásból mindig bekapcsolható volt az ADAS. Majd még menet közben is tesztelem.Amúgy azt gondoltam, hogy még valamit (mondjuk egy kis vékony gumit vagy picike duct tape-t több rétegben) a kettő közé kellene applikálni, hogy még szorosabban illeszkedjenek, de azért le is lehessen venni, ha úgy van.
-
Neck
veterán
válasz
CHIPman #18179 üzenetére
Bocs, igaz
Na szóval, szeritem ez az a verzió, ami a kérdezőnek jó lehet - ha belefér a keretbe:
https://www.viofo.com/en/home/137-111-a129-duo-ir-front-and-interior-dual-dash-cam-5ghz-wi-fi-full-hd-1080p-for-uber-lyft-taxi.html#/25-gps_module-included -
Neck
veterán
válasz
porker #18152 üzenetére
Ez a modell csak az utastér felé éjjellátós, az alap modul ugyanaz mint az "egyszerűbb modell" esetében. Ennek nincs csomagtér felőli része, az utat veszi előtted, és az utasteret...
Neki szerintem nem olyan kellett.2ozzmexy: Ne haragudj, nem akarok senki zsebében turkálni, de ha "telt" egy 2019-es Vitarára, komolyan egy pár 10 ezer forintos eszközön akarsz spórolni? Hogyan tankolod akkor?
Mindegy, nem kell válaszolni, de olcsó húsnak mindig híg lesz a leve, még kínai cuccok esetén is. Sőt, éppen akkor. Én pl azért se vennék 5-10 ezer forintos vacakot, mert nem szeretném, ha leolvadna a szivargyújtó csatlakozó.
-
oszy
veterán
válasz
2ozzmexy #18171 üzenetére
Nem vagyok otthon a témában, de én inkább ezt ajánlom! Egy barátomnak volt olyan olcsó. Hol működött, hol nem! Így most neki is rendeltem egyet az említettből. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen, mert mindenhol jókat olvasni róla.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
CHIPman #18172 üzenetére
Köszi.
A parkolómód annyira nem izgi, csak volt már rá példa hogy elvitték a tükröm a dugóban és ahelyett hogy visszajött volna menekült el...
De volt már olyan is h belémtolattak, erre úgy adta elő, mintha én mentem volna neki hátulról... persze sehol senki tanúnak, csak egy árva térfigyelő, szerintem ezért úsztam meg h nagyobb balhé legyen...@porker: Neked is köszi, nem költenék el 30-40ezret erre, de még átgondolom. A kicsi kamera meg olyan mint a levehető előlapos rádió... rápróbálnak, hátha a kesztyűtartóban lesz...
A másik megoldás h teszek egy memkártyát a régi Sony M4 Aqua-ba, azon van AutoBoy blackbox app, a régi kocsiban azt használtam, csak azt is folyton ki-be rakosgatni kellett... -
porker
tag
válasz
2ozzmexy #18171 üzenetére
2ozzmexy, csodák nincsenek: ez a "lesz valamim" kategória. Tényleg nem akarlak elkeseríteni, de szerintem ennyiért nincs olyan hardver a cuccban ami FHD-t tudna rögzíteni - kétszer.
Az is igaz, hogy ilyen dolgokért öt éve még közel 100 ezret fizettek emberek, tehát nem teljesen használhatatlan csak több a korlátja, mint amit a "reklám" sugall.
Egyébként ha a szélvédőd félted, akkor miért nem raksz be egy egyszerű kis kamerát, amit lekapsz amikor ott hagyod a kocsit? Hidd el aki ilyenekre utazik az minden kamerát - a 70mai-t is - azonnal felfedez!
Tudom, ott vannak a parkoló módok, de mit sem érsz vele ha viszik a kamerát -
CHIPman
nagyúr
válasz
jozefgucci1 #18170 üzenetére
[link]
Én innen venném, olcsóbban jön ki EU (spanyol) raktárat választva, mint a kínai áfamentes szállítással a Gearbestről. Illetve ha gondolod, válaszd a GPS-es verziót.
Vagy ha nem hiányzik a GPS és a parkolómód, akkor feljebb volt linkelve igen akciós áron a tükörre szerelhető+hátsó kamerás változat, azt is meggondolnám a helyedben.(#18171) 2ozzmexy: Ez egy rakás sz@r. Ha folyamatos felvételt akarsz, akkor vegyél egy sima 70mai 1S-t és kösd állandó áramra valami jó nagy kártyával, és legalább félnaponta nézz rá az autóra, hogy még meglegyen a felvétel. Az észrevehetetlenség természetesen itt kvázi lehetetlen, de ennyiből ne akarj csodát.
szerk: Látom nem a folyamatos felvétel a cél, akkor 70 dollár alatt kihozható a feljebb linkelt tükrös dolog az olcsóbbik hátsó kamerával, ennél olcsóbban nem fogsz használható első+hátsó megoldást kapni. -
2ozzmexy
senior tag
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót, de sajna a költségkeret eléggé szűk, plusz a lehető legészrevehetetlenebben kellene elhelyeznem a kamerát, mivel az autó utcán parkol a szélvédőt meg drága pótolni...
Főleg BP-en autózok családdal/gyerekkel/kutyával és egy 2019-es Vitarám van, szóval nem értékelném ha vki levinné a tükröt és elhajtana...Ezt néztem ki: [link]
Érdemes erre áldozni vagy engedjem el a témát? Szerintem jó áron van és a hátsó forgalmat is rögzíti... -
jozefgucci1
addikt
Sziasztok , szeretnék venni egy új camerát a kocsimba , mert a régi lehalt és ezt néztem ki [link]
Egészen jó az ára és ahogy látom ajánlott itt a topikban.
-
bul07
nagyúr
Nagyon gondolkoztam hogy berakjam e, mert aki akkor megrendelte azon az áron lehet durcás lesz
Ugyan az a termék amelyik hozzászólásra válaszolok
Tehát
2020 New 9.35 Inch Full Screen 70mai Rearview Dash Cam Wide 1080P Auto Cam 130FOV 70mai Mirror Car Recorder Stream Media Car DVR
[link]
Akciósabb is lett meg van másfajta kupon, telefonos alkalmazásba menteni kell az áruházat és akkor ad 75/6 kupont +, SUMMER70MAI -10$kupon így az ár még a múltkorinál is kevesebbre jön ki (5.5$-al olcsóbbra)Legdrágább verzió kártya nélkül 75.31$
Ez 70mai Rearview Dash Cam Wide, így van egy két hiányzó dolog mint a parkoló mód
-
bul07
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
-
bul07
nagyúr
válasz
porker #18153 üzenetére
Röhej de ha GPS szerint belövöd a sebességet 131-135-re szinte mindenki mellet elhaladsz(persze a azok mellet akik próbálnak szabályosak lenni)
Mert nagy többség a kocsi órája szerint megy, ami lefelé csal, ültem olyan kocsiba hogy kocsi órája szerint 135volt a GPS meg 123 mutatott
Az enyém is csak 137-nél van meg a 130
Hát még ha nem is jó váltóméretű gumi van a kocsin akkor még rosszabb a helyzetEhhez amúgy van egy jó történetem
Még a kétezres évek közepén, M5 lefelé, nyerőgép kiállításról hazafelé
Édesapám ült a anyós ülésen, főnök vezet
Haladunk haladunk egyszer csak megszólal édesapám, mennyi sok rendőr van kit és hogy mérnek
Erre a főnök ránéz és mondja neki -Hogy miért nem szól ha látja hogy mérnek
Erre édesapám
De minek hát 120-al megyünk
Erre mindenki elkezdet nevetni
Mert egy amerikai piacra szánt Mercedes M osztályú telepjáróba ültünk aminek mérföldben volt az órája
(120 az azt jelentette hogy 190felett mentünk) -
porker
tag
válasz
Redneck #18160 üzenetére
Ha visszaolvasol sok tapasztalati dolgot olvashatsz róla. Pl. azt is, hogy - mint bármi másban sem - ebben sincs akkuvédelem. Ilyen eszközöket - "hard-wire kitet" vagy a magyar interpretációban "parkoló adaptert" - külön lehet néhány kamerához szerezni ha már egyszer fix tápra akarod kötni vagy ha a szivargyújtód mindig áram alatt van.
-
porker
tag
válasz
spiderpig820 #18155 üzenetére
Hm. Összevesztek? ... Mondjuk nekem a szerviz mondta valamikor (azok meg a Gubacsi 6 alatti irodaházban vannak).
-
tboldi
nagyúr
válasz
porker #18153 üzenetére
Azért ezt a képkockát választottam, mert szép kerek szám. És éppen előztem egy RAV4-est ([kép1], [kép2]), utána eleget tettem a jobbra tartási kötelezettségnek és visszasoroltam ([kép3]).
Amúgy végig az M1-esen hol 130-131-gyel megyek, hol 126-127-tel. Szerintem ez a klímakompresszor miatt lehet, ahogy kapcsolgat ki-be, mert a lábamat egyáltalán nem mozdítom. A kis 83 lovas szopóbenzin megérez mindent.
-
porker
tag
válasz
Redneck #18148 üzenetére
Hazai beszerzéssel ez nem nagyon fog összejönni!
Eleve: minőségi kép, Night Vision, Parking mode ... erre klasszikusan a Viofo A129 Dual javasolható. Az ár keretedbe még kintről is az egyszerűbb modell fér bele:
https://www.banggood.com/Viofo-A129-DG-Duo-Dual-Channel-5GHz-Wi-Fi-Full-HD-Car-Dash-Dual-Camera-DVR-with-GPS-p-1321355.html?rmmds=search&cur_warehouse=CNNight Visionnal már húzósabb:
https://www.banggood.com/VIOFO-A129-IR-Duo-5GHz-Night-Vision-Wi-Fi-GPS-FHD-1080P-Front-And-Interior-Dual-Buffered-Parking-Mode-Car-DVR-Camera-p-1490809.html?rmmds=search&cur_warehouse=CNItthon talán a Lamax vonalon találsz valamit - de ebben az árkategóriában Night Visiont nem találsz szerintem:
https://www.alza.hu/lamax-s7-dual-d5655933.htm?o=7
Esetleg: https://www.alza.hu/mio-mivue-c380-dual-d5302461.htm?o=14#recenze
Ha pedig beéred egyirányúval, akkor az itt közkedvelt 70mai Smart Dash Cam Pro ajánlott (a GPS modult külön kell megvenni!): https://xiaomi-store.hu/hu/xiaomi-autos-kamerak/876-xiaomi-70mai-dash-cam-pro-6971669782115.html
Bár ez az üzlet nem az ország területén van, magyarnak tekinthető. De megvárhatod amíg elérhető lesz a Lurdy-házban is: http://xiaomishop.hu/kamerak/70mai-smart-dash-cam-pro-menetrogzito-kamera
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Windows 10
- Nők, nőügyek (18+)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 2Drive Off-Road 8.5" Hoverboard
- iCarsoft CR Max autodiagnosztika ELADÓ
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Intel Core i3 9100f / Radeon RX 570 4GB / 8GB DDR4 RAM / 120GB M.2 SSD + 500GB HDD konfig eladó
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900XTX 24GB / 64GB DDR5 RAM / 1TB SSD konfig eladó normális áron
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest