- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fujifilm X
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
válasz
The DJ #72448 üzenetére
Ja elvileg 4x50 de a valóságban 4x 10-12w és még torzít is. A fizikát nem igazán lehet átverni, szóval ha jobb hangot akarsz akkor kelleni fog egy erősítő is.
Ne csak a mélyközepet cseréld, hanem komplett komponens szettet rakj be, mert különben nagyon kiegyensúlyozatlan lesz a hangzás. Pláne úgy, hogy marad fenn egy magas, lent meg egy mélyközép és egy magas miközben te több mélyet akarsz.
-
Sziasztok!
2 din-es fejegységek közül kellene választanom. Melyik az ajánlottabb a kettő közül? Vagy ebben az árkategóriában mindegy? Ha esetleg valamelyik nem ajánlott, akkor szóljatok légyszi.
Köszi a segítséget!
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Vásároltam egy Peugeot 307 CC-t, amiben szeretném cserélni a gyári hangszórókat valami kicsit komolyabb opcióra. Ami a cél az a tiszta, élvezetes (ha akarom erőteljes(ebb)) hangkép, jó lenne egy kis basszus is, de csodát nem várok és mélyládát + erősítő kombót sem szeretnék, mivel helye sem lenne, tehát lényegében a hangszórók cseréjével szeretnék egy kicsit lendíteni az összképen egyelőre. A gyári fejegységet már cseréltem, az új elvileg 4x50W-ot tud kiszolgálni, ami nekem elegendő is lenne, mivel a mostani hangzás sem élvezhetetlen, csak nálam minden autóm esetén az első a hangrendszer gatyába rázása.
Az első ajtókban 165-ös közép hangszórók vannak és a műszerfalban is van elhelyezve két magas hangszóró. Ezeket érintetlenül szeretném hagyni és csak az ajtóban lévőket szeretném cserélni. Hátul szintén van két hangszóró, de ezeket jelenleg nem akarom bántani. Elkezdtem nézegetni a kínálatot és vélemények/tesztek alapján szimpatikussá váltak a Hertz DCX 165-ösök: [link]
Ugye ezek 2 utas koaxiális kialakításúak és felmerült bennem a kérdés, hogy volna-e értelme ilyeneket tennem az ajtókba úgy, ha megmaradna a gyári műszerfalban lévő magas is. Mennyire rontana vagy javítana az összképen egy ilyen szett beépítése előre? Ha nagyon rossz az irány, akkor tudnátok alternatívaként ajánlani valamit ebben az árkategóriában, 165-ös méretben, amit bátran be tudnék tenni az első két ajtóba?
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Székesfehérváron keresnék autóhifist, vagy ügyeskezű műszerészt, akár maszekban is
Egy androidos fejhez kellene bekötni tolatókamerát. A droidos egység már megvan, be is építettem, müxik is egy ideje. Kamera kábeleit még csak csak elvezetem hátra, de a bekötést szakira bíznám. Tolató lámpától kell tápot vinni, ha jól tudom. Az autó egy 2016-os swift.
Köszi!
T -
Lite
őstag
válasz
civicfan #72443 üzenetére
Igen, én hallgattam össze cuccokat. A szorító dugó jobb lehet, de a kábel sokkal többet számít. Normális forrasztós dugó, ezüstözött ónnal forrasztva ugyanolyan jó tud lenni. A kábel a lényeg... Erősen javasolt a VanDamme XKE Starquad (mikrofon?)kábel. De válogathatsz aktív rendszer esetén direkt mélyre, magasra... Szóval ez egy kicsit mélyebb sztori lesz.
-
civicfan
tag
Helló! Hasonlított-e már valaki közületek minőségi RCA kábelt (az itt favorizált Hiconra gondolok) és egy házilag épített IC vagy mikrofonkábelt minőségi dugókkal? Dugókkal kapcsolatban a szorítós csatlakozású kontra forrasztásos, kihallatszik a különbség? Állítólag a szorítós jobb.
-
S.Y.S.
aktív tag
válasz
trialboj #72429 üzenetére
A legolcsóbb verzió ez a kütyü lenne, nem mertem bevállalni, mert homályos az Octi 2 támogatottsága. A fej Quadlock csatlakozójában lévő pinek számával lehetne pontosítani a dolgon, de nem mentem bele mélyebben.
A 2. verzió kicsit drágább, kell egy 1 din-es beépítő keret, egy Quadlock-Iso csatlakozó, egy antenna csatlakozó átalakító én ezt kihagytam, nem rádiózom, és kell egy USB-s fejegység.
-
dmad
aktív tag
válasz
PubliCat #72440 üzenetére
Szia.
Szerintem bármelyik márkás fejegység jó lehet a célra, újonnan már kaphatsz belépőszintet ennyiért.
Ha használtban is gondolkozol, akkor akár középkategória is elérhető 25K-ért.
Egyéni döntés, hogy melyik márkát részesíted előnyben, amelyik szimpatikus, kicsit mindegyik mást ad, vagy épp nem ad. -
PubliCat
tag
Sziasztok,
Én csupán fejegységet szeretnék az autómban cserélni. Egyelőre azzal is megelékszem
• Milyen autóba szeretnél építkezni ? Citroen Xsara 2004, lépcsőshátú
• Milyen zenét hallgatsz ? Főként metál, de a népzenétől az alterig minden
• Milyen rendszert hallottál eddig, ami tetszett (karakterben)? ötletem sincs.
• Mennyit szánsz a dologra? max 25e, hogy egy normális, bluetooth-cd/mp3 képes 1din fejegységet kitudjak hozni.
köszi -
Czimby
addikt
válasz
Donki Hóte #72438 üzenetére
Pont a forrasztgatást akartam volna elkerülni, ezért nem akarom nagyon arrébb tenni.
Meglátjuk milyen lesz az acél kalickában, remélem elhallgat. -
válasz
Czimby #72437 üzenetére
Alufólia nem jó, vaslemez kell. PC ház megfelelő lehet...
Viszont nem értem, hogy a hangváltót miért nem tudod máshová rakni. A Hertz ESK 165 hangváltója nem egy űrtechnika, egy kábel megy bele az erősítőből és két kábel megy ki belőle a két hangszóróhoz. Ezeket a kábeleket nyugodtan meg lehet hosszabbítani, amíg kísérletezel a helyével, addig egyszerű wago-val is tudod toldani a kábeleket. Aztán ha megvan a megfelelő hely, akkor szépen megforrasztod a kábeleket
-
Czimby
addikt
válasz
Donki Hóte #72436 üzenetére
Az a baj nem nagyon van hely sehol a közelben, ráadásul már a kábelek is adják a lehetőségeket, azokat pedig nem szeretném újrahúzni.
Alufóliával betekertem de az nem segített, lehet acélból kellene valami doboz?
Pl régi pc ház oldala van itthon abból tudnák gyártani.
Másik kérdéses dolog, hogy mennyire melegszik egy hangváltó, Herz ESK 165 a szett, gyárilag ugye elég szellősre van csinálva a váltó doboza. -
válasz
Czimby #72435 üzenetére
Nem lehetetlen a dolog, mert a magas hangszórónál a hangváltóban a hangszóróval párhuzamosan van kapcsolva a tekercs, ha a tekercset valamilyen mágneses tér gerjeszti, akkor a tekercsben keletkező áram a hangszórón keresztül sül ki.
Elméletileg ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy árnyékolod a tekercset a mágnes mezőktől (bádogból forrasztással csinálsz egy dobozkát a hangváltónak).
Hogy nálad működik-e a módszer, azt csak kipróbálással lehet letesztelni.
Mindenesetre az biztosabb módszer, ha forgatod és/vagy máshová rakod a hangváltót.
-
Czimby
addikt
Találkozott már valaki olyannal, hogy zavart szed össze a hangváltó?
Sofőr oldal Műszerfal belsejében van hely ahol elfér a váltó, viszont ha itt van a magasból halk ütemes recsegés hallatszik. (Járó motor kikapcsolt hifi)
Ha a váltót kézben tartva lentebb engedem a pedálok közé megszűnik a hang.
Hogy tudnám ezt megszüntetni???
Máshol nem igazán van hely neki, ajtóba meg nem akarom rakni. -
DJ. Ru$y
nagyúr
Sziasztok!
Az összefoglalóból már kibogarásztam magamnak, hogy a Pioneer MVH-X380BT jó lenne nekem, nagyjából 35e Ft a lélektani határ amit rászánnék, de elég kevés helyen látom. Van ennek ebben az árban, márkán belül vetélytársa? (Mindenképpen Pioneert szeretnék.)
(Nem vagyok vájt fülű, nem lesz nagy rendszer az autóban, a többi marad gyári, de a fejegységet az audilemezezés miatt szeretném vágni.)Valamint tudtok-e abban segíteni, hogy amiket kinéztem azok közül minden jó lesz-e az autómhoz. Első körben egy Audi A4 B7-ről van szó, Concert II gyári fejegységgel és hátsó erősítővel.
Kellene egy antenna adapter elvileg, egy erősítő adapter, és egy keret. Megvehetem ezeket, jók lesznek az autóhoz, ha igen, akkor az általam linkelt oldalról vagy máshonnan javasolt a beszerzésük? Vidéki vagyok, szóval, ha máshonnan, akkor a legjobb lenne mind a három, egy webáruházból, hogy ne kelljen három szállítási költséget fizetnem.Köszönöm a segítséget.
-
trialboj
őstag
Üdv,
2005-ös 2-es octaviába szeretnék valahogy 2019-ben megjelent muzsikát hallgatni, de ezt ugye a fejegység nem teszi lehetővé.
Azt le kell szögeznem, hogy számomra tökéletesen kielégítő a "gyári"(az autót használtan vettem, lehet volt cserélve a két első hangszóró , mert kva szépen szól)
Jelenleg egy fm transmitterrel, kínozom bele a nótákat, de ez azért elég silány minőséget képvisel, pedig én aztán nem vagyok nagyon kukacoskodó.Az érdekelne, hogy mi a legolcsóbb/legkönnyebb módja annak, hogy direktbe ráköthessem a telefonomat, vagy egy usb sticket, vagy bármi digitális jelet.
A teljes fejegység csere, túl drága, láttam youtube-on, hogy mindenféle bluetooth cuccokat forrasztgatnak rá, és akkor valahogy lesz kapcsolat a telefon és a fejegység között, de ehhez sem értek.
Milyen más opció van? -
Ear001
addikt
válasz
b4lukapitany #72424 üzenetére
Akár. Az autóhifiben nem igazán lehet kicsiket lépegetni. Cserélhetsz fejegységet, vagy hangszórót, mindegy, igazából ugyan anak egy kicsit tupírozott változatát kapod meg. Ami igazi difi, az egy jobb fejegység-erősítő-előre komponens szett csere, mindez RENDESEN beépítve. Itt az a 20-30 000 simán elmegy a RENDES beépítésre, vagyis a hangszórók helyének a rendes kialakítására meg némi rezgéscsillapításra az ajtóba. Ugyan ennyi egy értelmes kábelezés alsó hangon. Igaz, talán erősítőt meg hangszóró szettet is kapni ugyan ennyiért használtan, de azok csak úgy beledobálva pont nem érik meg a rájuk költött pénz egyetlen fillérjét sem.
-
b4lukapitany
tag
válasz
b4lukapitany #72424 üzenetére
http://autohifioutlet.hu/termekek/autohifi/hangszoro-autoba/hangszoro-szett-komponens/165-cm-hangszoro-szett-/t:1457/
-
Lite
őstag
-
b4lukapitany
tag
válasz
Ear001 #72423 üzenetére
https://www.amazon.co.uk/Front-Speakers-Pioneer-speakers-adapter/dp/B00JEWSXRM
Ha veszek egy ilyet?
Igazából ez ugye két hangfal előre, de az ajtóban van még egy kisebb hangfal elem, azt nem igazán találok. Nekem az bőven elég lenne egyelőre, ha a két első ajtóba kerülne valami gyárinál értelmesebb. Ha esetleg tudnál 1-2 dolgot javasolni azt megköszönném. Ha húzós az ár, max apránként kicserélgetem, de nekem aztán olyan hűdehúdefasza rendszer nem kell, csak érezni lehessen , hogy jobb mint egy ilyen korú autóban a gyári. Beszerelésre van emberem, az nem kerül pénzbe.
https://www.ebay.ie/itm/VW-Golf-MK5-2004-2008-Kenwood-KFC-E170P-300W-Front-Door-Car-Speaker-Kit/202697399155?hash=item2f31b4db73:g:TgQAAOSwC61c9TVq
Ilyet találtam még hirtelen. -
Ear001
addikt
válasz
b4lukapitany #72422 üzenetére
Hát nagyjából annyira elég az az összeg, hogy kicseréld a recsegő hangszórót.
-
b4lukapitany
tag
• Milyen autóba szeretnél építkezni ? Golf V (2007)
• Milyen zenét hallgatsz ? Klasszikus zene, synthwave, chill out, downtempo, mindenféle elektronika(de Brimstone, Kosik, Blut Own, Owsey, Tim Schaufert meg ilyesmik főleg) minimal meg ilyen belezős, szeletelős, sátánista techno az NO
• Milyen rendszert hallottál eddig, ami tetszett (karakterben)? Semmilyet.
• Mennyit szánsz a dologra? Fogalmam sincs az árakról, fejegységen kívül 20-30 ezer, ha az elég valamire.
Ilyen fejegységet fogok venni :
https://www.aliexpress.com/item/33015146008.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4974767epmU0L8&algo_pvid=0e661614-32ef-4885-9c04-91d6bdf519d6&algo_expid=0e661614-32ef-4885-9c04-91d6bdf519d6-22&btsid=c69075f7-f492-42ea-9d67-7ca1b3e79f0a&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_9,searchweb201603_52A gyári bal első hangfal közül az alsó elkezdett recsegni szóval mindenképpen bele kell piszkálnom és ha már így alakult akkor a gyárinál valamivel jobb hangzást szeretnék.
-
G4ga
őstag
Köszönöm a válaszod!
lehet rosszul fejeztem ki magam.
nem is várok csodát, de pont azt akarom elkerülni, hogy neki álljak épitgetni.
Elég nekem egy hobby, nem kell még egy pénz temető.középsö ws erösítő - ezt elfogadom.
igazából annyit szeretnék, hogy komolyabb mély legyen a szimpla hangszóróktól.
Tisztába vagyok vele, hogy nem fogom ugy érzeni, hogy azta k****-va.
de vagyonokat se akarok rákölteni.Bekábelezve bevan amúgy az autó. elözö tulajnak volt benne láda.
Nekem az is sokat jelentet, hogy kicseréltem a kinai rádiót erre a JVC-re.
Nem gigászi rendszert akarok épiteni, legyen jobb mint egy Stock szett.első saját autom, de nem vagyok mai csirke.
-
Lite
őstag
Szia!
Ez így elég vékony... Ne várj csodát. A középső hangszóró helyett erősítőt vennék, ami hajtja az első szettet,hídban pedig vmi dögösebb mélyládát. De az 50-hez tegyél még 50-et,ajtószigetelés és kábelek gyanánt. Na, akkor fogod először azt érezni, hogy történt valami...
-
G4ga
őstag
Sziasztok!
Ehhez a témához sik hülye vagyok, úgyhogy a segitségeteket szeretném kérni.
Adott egy Audi A3
JVC KD-X210 fejegység.Szeretném cserélni a benne lévő hangszorokat illetve szeretnék bele egy szolid mélyládát.
Előre ezt a szettet néztem ki : Pio TS-G130C
Középre ( 3 ajtos az auto ): Pio TS-1701i
Mélynek _ Blau GTB 8200AZenék amiket hallgatok: R'N'B, Dupstep, DNB, Dallamosabb Techno
Nem az a célom, hogy zörögjön csorogjon az auto belseje a basszusstol.- Ahhoz már öreg vagyok. Csomagteret se szeretném kitölteni a ládával. De ha feltekerem a hangot, szoljon valahogy.
Kellemes összhatást szeretnék, érezve, hogy van mély, tehermentesítve az elsö hangszorokatIgazából azért néztem aktiv ládát, mert ismerem magam, ha egyszer belekezdek … sosincs vége...
Az összeállitás nagyjából 50E. Ebben az árfekvésben gondolkodnék.Mi a véleményetek a fenti összeállításról? Ebben a kategóriábban van jobb?
Hangszórókhoz kell-e még venni keretet vagy jó ez a gyári helyre?
Mivel kezdenétek a vásárlást? - elöször a mélyre gondoltam utána a hangszorok.Segítségeteket elöre is köszönöm.
-
troll81
addikt
sziasztok keresek jol terhelhető középsugárzokat. minimum 150 rms körüli 16,5 -20 cm jó lenne ha nem a legalja lenne valami jobb minőségű erdekelne.
az alja minimum 120 hz legyen addig le akarom engedni mindenképp 2 3 pár kellene. -
redhunter
senior tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni ha van itt egyáltalán Ignises hogy ezt a fejegységet betudnám v.hogy épiteni a gyári helyére? [link]
-
dussy
őstag
Sziasztok!
A jármű egy Citroen Berlingo (1.6HDi 2014, kisteherautó, gyári tolatóradarral), ami a gyári rádió helyére (RD45) kapott egy 2din -es androidos kínai fejegységet.
A szükséges kormányillesztő adaptert (Connects2 CTSPG013) bekötve a tolatóradar visszajelzése hang formájában nem működik. Ha akadályt érzékel az autó az info kijelzőn megjön a kép, az adapterből hallható egy relé hang (meghúz), de hanggal nem jelez. Valami ötlet, hogy merre induljak el?
Ha a gyári mikrofont szeretném csatolni a fejegységhez, akkor annak a vezetékét elég ellátnom egy Jack csatlakozóval, amit csatolok a fejegységhez?
Ha később szükségem lenne a gyári kijelző beállítására (pl akku csere esetén dátum/idő), akkor ezt hogyan tehetem meg?
Segítséget előre is köszönöm. -
Formaster
addikt
Autóhoz hifihez keresek 3.5mm jack (vagy usb) kimenetes bluetooth 5.0 képes kiemelkedő minőségű (spotify, tidal-hoz) receivert.
-
szvoboda
tag
Morel Tempo 6-ról vannak rossz vélemények?
-
stoon
addikt
válasz
Milka 78 #72388 üzenetére
van egy Hifonics [link] cx nyomom amivel házat döntesz, de gondolom te egy kicsit szolidabb kivitelben szeretnéd ezt elérni!
szerintem a "lágy tiszta zenéhez jó a zárt ládás rendszer, de neked inkább egy kis tuc-tuc-tuc kell. javasolnám a reflex ládákat ,és esetleg ha sok hely van a verdában a bandpaszt! az előbbi inkább erőteljes mély hangzásban remekel, utóbbi a zárt és reflex keveréke! szerintem inkább nézz egy üres ládát ,és vállasz bele egy "megfelelő" nyomot! fontos az erősítő! legyen a teljesítménye , ahoz hogy meghajtsa a nyomot, de inkább kisebb legyen, mint nagyobb, és fontos a fejegység , sajna a gyári fejegységek nem minden esetben elégítik ki az autó hifi iránti kívánalmakat! tehát kb az lehetne leírni összegezni hogy 1/3 nyomó 1/3 erősítő 1/3 fejegység! (nem mellékesen kábelezés esetleg kondi szettek szettekhez erősítő) és itt még nem mentem bele az egy ohm 2 ohm illetve 2×2 avagy 4 ohm-ba
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Apple MacBook Air M1 2020 13" (A2337) 8GB/256GB, akku: 100% (35 ciklus), garancia: 2026.10.12.
- Lenovo Legion Go 512/16 ,19 hónap garancia, szép állapotban eladó!
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar - Garancia - 0 ciklus
- Lézeres hátlap csere VERHETETLEN áron
- Lézeres hátlap csere VERHETETLEN áron
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest