-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagyfejű
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #71599 üzenetére
Ne haragudj de kurva nagy hülyeségeket irogatsz,itt a hangminőség rajongói vannak,és nekik magyarázod a kw teljesitményeket......teljesitmény nem egyenlő a hangminőséggel.....
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71599 üzenetére
Na akkor a szélvédő is birja csak kell ra egy biztonsagi folia 2 3 retegben. Mar nincs is bajod. Na az ajto szakítós dolog nem 1.5 kw. Nekem 10kw van a szekrenyben. 4 15 col nyomoval. Meg az se veszi le az ajtot. Hidd el ugy lehet mereviteni nem is gondolsz rá. Es nem novelsz súlyt
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
troll81 #71592 üzenetére
Hát attól a szélvédő nem fogja bírni.
A baj az hogy kicsi a kocsi nagyon és én ebbe akarok brutál hangcuccot. Tehát itt egy idő után nem lesz elég a hangcsillapító. Ismerek egy Golfot. Ki van merevítve a kocsi (csak a merevítő anyag majd 700kiló) és még így is majd leszakad az ajtótól kezdve minden. Ha lecsukja a csomi ajtót akkor az első szélvédő rend szerint bereped. Mert akkora nagy hangtechnika van benne ami egy kombiba kéne hogy tegyen nem egy 3 ajtós kis kocsiba.
Nekem meg 5 ajtós de még kisebb mint a 2-es Golf. Szal nálam is félő hogy egy idő után nem lesznek elegek ezek az anyagok.
-
BBéci
legenda
válasz
gramofon89 #71590 üzenetére
Leggyakrabban 80 Hz szokott lenni a keresztváltási frekvencia, azok állítják alacsonyabbra, akiknek a rendszere, autója alkalmas rá. Nálam 70-en volt vágva.
-
troll81
addikt
válasz
Amarth #71595 üzenetére
Mac Audio MP4000 https://www.amp-performance.de/681-Mac-Audio-MP4000.html itt az info nem ajanlom en szemely szerint
Axton A495 https://www.amp-performance.de/1388-Axton-A495.html ha ennyi a keret es ezekbol kell valasztani akkor ezt probalnam meg.
Pyle QA 4400X rola 4x70w meg 2 ohm stabil bar kepet nem talalok a belsejerol
-
Amarth
aktív tag
Szerintetek?
MAC MP 4000 1000 W
Pyle QA 4400X
Axton A495Melyik lenne jobb választás első szett plusz láda hajtásához?
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #71589 üzenetére
Amiről írsz ezek mind megszüntethető ek.kb bele kell tolni egy 40 50 et különböző szigetelő anyagokba és már jó is.ha elered a 1.5kw ot ott már ebben az állapotban csak zörögni fog sajnos. Nekem is van még zorges de fogy szépen lassan.
-
gramofon89
tag
válasz
Wiz Khalifa #71589 üzenetére
Erre vannak a zaj és rezgéscsillapító termékek.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gramofon89 #71587 üzenetére
Nekem nem ez a fontos. De pl a mostani kocsimba nem megszüntethető a rezonancia. Mert teljesen kipakolt beltérrel is hallani ezt azt. Na meg a tetőlemezem, ajtó lemezek is hullámoznak, a szélvédő is hallhatóan meg érezhetően nem bírja. És akkor még csak 1/3 arányba tudom kihajtani a két mélynyomót. Mi lesz ha el fogom érni a 1.5kW RMS-t nem tudom.
-
Lite
őstag
válasz
gramofon89 #71565 üzenetére
Mi a baj szerinted ezzel a vágással?
-
gramofon89
tag
válasz
Wiz Khalifa #71583 üzenetére
Van akinek ez a fontos ami neked, hogy minden porcikája rezonáljon az autónak. Bár nemtudom ez miként határozza meg egy egy készülék minőségét.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
gramofon89 #71582 üzenetére
Ránézek arra az erőlködőre, köszönöm a tippet!
-
Wiz Khalifa
veterán
Azért jók azok a Thaliak akkusztikailag.
Amúgy nekem a Sal stb... társai nem "szakítanak". Hanem rorzítanak. Én a szakítás alatt azt értem ami szépen szól, jól adja a mélyeket, nem zajosan, torzítva stb... Nem tudom mikoriak az STX-ek de ezek még szerintem azért jó anyagból vannak. Mondjuk az is tény hogy új korában 100k volt darabja. Ha most keres az ember mélyládát 100k körül bármilyen márkát talál nagy valószínűséggel jó féle lesz.
-
BBéci
legenda
válasz
Wiz Khalifa #71583 üzenetére
Mi köze a hangminőségnek ahhoz, hogy "szakít"? A SAL-ok is "szakítanak", mégse kerülnek ki a bóvli kategóriából.
Tegnapi hozzászólásodban ötször szerepelt a "szar" jelző, amit akár tízszer lehetne mondani a makkaudió termékekre. Sőt, idézlek: "kókány szar"."Kókány szar" autókban, mint a Thalia könnyen rezgésbe jön minden, az nem viszonyítási alap.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gramofon89 #71582 üzenetére
Azért a Mac Audio STX 112 Reference se olyan idős de olyat szakít hogy szétpereg a kocsi.
Amúgy nekem régen egy Renault Thalia-m volt. Abban egy Mac MPE 2.0 volt meg az Alpine 20k-s cső sub-ja. Szakított olyat az is hogy a beltérbe megérezte egy két tárgy. Szóval nem feltétlen kell nagy teljesítmény. Bár mondjuk az lehet hogy a Thalia gyengébb anyagból van mint a C-Elysee.
-
gramofon89
tag
válasz
Milka 78 #71580 üzenetére
A mac audiot tessék elengedni hacsak nem húsz évvel ezelőtti termékeket keresel, mert akkor még minőségi motyókat gyártott. A mostaniak hulladékok csillió kamu watt meg ócska alkatrészek jellemzik. Ha csak ládára keresel akkor érdemes monoblockot nézni ami 1 ohm stabil, mert ott már viszonylag nagy teljesítményt adnak le neked meg kell némi kakaó, hogy átzenélj a csomagtartóból. Mondjuk egy kicx qs 1.350 ez még abba az árba van amit te linkeltél erősítők, nem egy minőségi zene hallgatásra szánt készülék, de hangoskodni jó lesz.
-
dethroner
veterán
üdv Urak!
Pioneer DEH-2020MP fejhez nem tud valaki magyar nyelvű leírást? -
Milka 78
nagyúr
válasz
gramofon89 #71579 üzenetére
Sajna a gyári fej alap. A tempómattól kezdve minden mindennel össze van kötve, és a 4 db Alpine SPG-13C2 (+2 csipogó) egész értékelhető a gyári recsegőkhöz képest (e téren a belépő szint elég nekem). A ládával viszont nem tudok kibékülni.
Mac Audio Titanium Pro 2.0 vagy Gladen Audio RC 600c1 esetleg? -
gramofon89
tag
válasz
Milka 78 #71576 üzenetére
Ezekkel a komponensekkel nagy előrelépés nem lesz, míg a matizba ahogy írtad is elég volt, mert ugye az egy apró autó, de most átpakoltad egy effektíve óriási autóba ráadásul zárt csomagtartóval. Ezek nagyon alap készülékek, javaslom inkább némi pénz gyűjtést és egy szinttel feljebb keresgetni. Mondjuk egy gladen termékpalettát nézz meg mi az ami belefér és inkább minőségibb motyókat vegyél ha már csak új jöhet szóba. De gyári fejről gyári ajtó hangszórókkal soha nem lesz kellemes zene hallgatás abba az autóba.
-
V8engines
tag
válasz
racskobalazs #71570 üzenetére
Szabad tudni a "megkímélt vagy keveset használt" 4 kerekű típusát?
Bocs, hülye vagyok. Leírtad.
-
V8engines
tag
válasz
Wiz Khalifa #71569 üzenetére
"Itt nem téged akarlak bántani hanem hogy ilyen ipari hulladékokkal van teli a mai világ ami még ajtó támasznak se jó mert nem tartja meg a súlya miatt."
Ajtótámasznak még sz@rul is néz ki, szerintem. De "ízlések és ficamok", a mondókám.
Ajtótámasznak pl. egy öreg akkumulátor, nálam. Ha már kitámasztó nincs felszerelve. -
Milka 78
nagyúr
Hali Urak!
Van egy Mac Audio mpx 2000 erősítő és egy Mac Audio MP Box 300 mélyláda. Eddig egy Matiz-ban volt és bár sosem voltam teljesen megelégedve a szettel azért el voltam vele majd 8 évig. Az erősítőt ha 50%-nál magasabbra tekertem akkor elkezdett torzítani ami gondolom annak gyengesége miatt következett be (de javítsatok ki ha tévednék). Mivel egy fent említett Matizban volt és a láda kb 2.5 méterre volt velem egy légtérbe, így azért be lehetett állítani, hogy legyen hangja és ne torzítson.
A probléma az, hogy most egy sedan-ba került (C-Elysee/gyári fejegység) és a kocsi felépítése miatt kb eltűnt a hangja, ha meg feltekerem az erősítőt akkor ugyan lesz hang, de baromi torz.
A kérdés annyi lenne, hogy előrelépés lenne ha az erősítőt cserélném Mac Audio Edition S Mono-ra vagy esetleg ládát is kéne cserélnem (MP112, JBL STAGE 1200B, DLD Acoustics 500+....30-ig bezárólag, már ha muszáj cserélni a jelenlegit) , hogy elérjem a korábbi "egyterűs" élményt?
Csak új alkatrész játszik és ha ládát is kell cserélnem akkor 70-be bele kéne férnie, de ha nem muszáj akkor a ládacserét kihagynám.
Előre is köszönöm az észrevételeket -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
racskobalazs #71570 üzenetére
A legolcsóbb valamire való kategória: [link]
Vagy ha egy 20-23k is beleférhetne akkor ez: [link]
Vagy veszel használtan. Pioneer, Kenwood gyakran van 10-14k körül. És gyakran hibátlan állapotúak (nem karcos egyáltalán ez a fényes előlap stb...) és gari is szokott még rájuk lenni mert hamar lecserélik feljebb lépés miatt.
-
oszy
veterán
Ülés alá való mélyláda ügyben, akkor semmi jót nem tudtok mondani? Használtat nem találok...
-
racskobalazs
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #71569 üzenetére
Igen, valami ilyesmi. Mondjuk gondolkodtam is, hogy a régi volt vagy 2+ kiló, ez meg... fél se
Akkor erre csakis az a megoldás, hogy egy fokkal komolyabbat kéne venni?
Néztem itt topic leírásban, de a legolcsóbb ami BT-hez van sorlva, az ilyen 30+, amit nem garasosság miatt nem vennék, hanem mert az autó 16 éves létére 70k km-et futott. Az év 365 napjából 300-at garázsban tölt.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
racskobalazs #71568 üzenetére
Az hogy rövidebb az nem gond. De a recsegés a fejegység hibája. Gondolom Te is azt a kókány szart vetted ami nincs fél kiló se.
Itt nem téged akarlak bántani hanem hogy ilyen ipari hulladékokkal van teli a mai világ ami még ajtó támasznak se jó mert nem tartja meg a súlya miatt.
Ha nem lenne ennyi kókány szar a minőségibbek se 15k és felette kezdődnének.
Amúgy azért recseg mert az IC ami a hangért felelős nagyon szar vagy esetleg nincs borda rajta hogy hűtse. Egyszer én is vettem egy ilyen ipari szart (mert a Retro kinézet miatt kellett) de abba is ilyen volt. Kicseréltük egy nagyon jó féle IC-re (Alpine-okba teszik őket) aztán oda vert a fejegység rendesen. Szóval itt a legnagyobb baj az hogy ezeket a minősíthetetlen szarokat teszik bele mert gyakorlatilag ingyen legyártják mert olyan szar.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Tegnap cseréltem fejegységet az autóban (2003-as Daewoo Kalos, még az eredeti volt benne) NEM minőségi fejegység, jóval az ajánlott minimum szint alatt van, de a BT volt a lényeg (aminek tökéletesen eleget tesz, hívás, zeneátjátszás, vezérlés, minden működik) + nem is akartam sokat költeni rá. A hangszórók is még az alapok, minden alap a kocsiban.
A probléma az lenne, hogy ha a fejegységen olyan 20-as érték fölé tekerném a hangerőt, akkor a hátsó hangfal(ak) recsegni kezdenek, pláne a mélyebb részeknél. Ez a hangfalak hibája, vagy a fejegység lenne ennyire gagyi (amit el tudok képzelni).
Felvételt nem tudok róla jelenleg küldeni, ha szükséges, szombat délután felé már lesz lehetőségem.
Másik kérdés, hogy a régi beépítő keretbe "belement" (beleerőszakoltam, mert a csavarok nem jöttek ki, így nem tudtam kiszerelni a keretet), de rövidebb mint a régi volt, abból lehet-e valami gond?
Tudom, hogy lehet buta kérdések, de egyáltalán nem értek az autókhoz (még)
Előre is köszönöm!
-
troll81
addikt
Sziasztok.. új kérdésem lenne Precision Power PPI erősítők bármelyik tagjával találkozott e valaki illetve hallotta, véleményt tud e mondani róla.
-
Lite
őstag
válasz
gramofon89 #71561 üzenetére
Eddig egy Eton MA750.1 volt. És meglepődnél, a Focal azzal köröket vert a JL-re, sokkal mélyebbre ment. A JL csak akkor kezdett élni, ha a vágást feljebb vittem 63 Hz-ről 80-ra (24db/oktáv meredekségnél). De a legalja ott sem volt az igazi. Szóval eddig inkább a Focal! Elektronikus zenén is, hangszeresen is. Sokkal teltebb a hangja. Anno itt javasolták, hogy sokkal lineárisabb, lassabban halkul az alja, de nem hittem, hogy ennyire...
Ezért jön az erőcsere, így az érzékenységbeli különbséget talán valamennyire kiegyenlíthetem, ha a teljesítmény mindkettőnek bőven elég lesz.
-
Lite
őstag
válasz
Wiz Khalifa #71555 üzenetére
Ez tiszta,a kérdésem csak arra irányult, itt lehet-e egyáltalán különbség, vagy ebben a nem túl szerencsés akusztikai környezetben nincs értelme...
-
Micsurin
nagyúr
Hello
Pioneer MVH-S100Ui-t van valami amire érdemes lehet 20-25 körül lecserélni?
Milyen 16,5-es hangszorót ajánlanátok? Előre kéne csipogóval szettben itt is 16,5-es az ajtó (Olyan 16-20 közt gondoltam volna első szettért), hátsó ajtóba csak hangszoró kéne szintén 16,5 itt is hasonló keretre gondoltam.
Golf 3, az ajtókban most lett frissen cserélve a szigetelés!Mélyládán agyaltam, van értelme az aktívoknak vagy inkább várjak vele és erősítővel együtt csak?(Hulladék maga a márka tudom de a Sencor SW 1203-ról nagyon jókat írnak.)
Köszi! -
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Ear001 #71548 üzenetére
akkor viszont az emlekem csal.. ha a ket kulon munkapontban dolgozo erositot nezem csak es kizarolak hatasfok szempontjabol: az AB ~60% koroul van ... a D meg istentudja de biztos sokkal tobb. A maradek szazalekokbol azaz a vesztesegbol a hon kivul meg mi keletkezhet?
Ebbol vontam le a kovetkeztetest hogy az egyik jobban sut mint a masik (egyebkent a Rocky360a2 om joval melegebb volt ugyanazt a subot hajtva mint a pdx m6 om az alpine tol) -
Wiz Khalifa
veterán
Mondjuk azért azt is nézd hogy egy szobába máshogy szakít valami is mint kocsiban. Meg erősen kocsi függő is.
Volt egy teszt haverral amiben ugyan az a mélyláda volt, erősítő és ugyan az a sub teszt. Szobáját szétpergette de nem kicsit. A 2002-es Skoda Fabia típusú kocsijában is jól szakított de gyengébb volt. Az én kis kocsimba meg alig lehetett valamit észre venni. Olyan volt mint ha a kocsim elnyelné a mélyeket. Szóval attól hogy a szobába jobbnak ítélted meg a 8Ohm-os mélynyomót nem azt jelenti hogy kocsiban is jobb lesz.
-
Lite
őstag
válasz
gramofon89 #71550 üzenetére
Arra vagyok kíváncsi. 2 Ohm-on nagyot szól a cucc, de a szobai hangfalas emlékeimben valahogy a 8 Ohm jobban tetszett (lehet, hogy csak placebo, de ...)
Most épp egy ilyen összehasonlító teszt miatt kérdeztem, mert ha nem érdemes, nem szerelem szét a ládát:
Focal Sub P 25 DB (2 Ohm-on, kb. 24 literes zárt ládában, az előbb rosszul írtam) vs. JL Audio 10w3v3-4 (22 literes zárt ládában). Még egyik ládában sincs vatelin. Eddig egy Eton MA750.1 hajtotta, de az a JL-nek nagyon kevés volt....
-
V8engines
tag
Nem is rád vonatkoztattam az írásom. Csak megjegyeztem, hogy ez már a második website, és szintén elektronikás.
Csak így tovább.
Lassan az emberiség elfelejt rendesen írni, vagy csak lesz@rja a másikat. Kis betűvel kezdődő "mondatok", vesszők és pontok nélkül. Na, az ékezetek hiányáról már ne is beszéljünk.
Na de ez nem biztos hogy itt lesz megvitatva. Illetve, nem itt kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xbox Series X|S
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest