Új hozzászólás Aktív témák
-
hakos1987
őstag
egy kicsit segíssetek pls!
megpróbáltam rivatuner 2.09-be ventiprofilt csinálni... az utolsó lépés az automatizálás lenne, csakhogy ha rámegyek a hardware monitoring setup-ra és ott a core temperature-nál a setup gombra, a felugró ablakban nncs alul olyan rész, hogy thresholds settings....
mit csinálhattam rosszul? vagy vmi más megoldás?
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
katt777
félisten
válasz Andrew_31 #28898 üzenetére
Ezzel a hűtéssel sem megy feljebb? Egyébként használd a MOD gombot, mert szólni fognak flood-olásért. GPU-CV-s tesztre azért kíváncsi lennék.
sereeff:: Jó, hogy felétek vannak ilyen boltok, és még válogatni is lehet. Itt, a 3. világban, ilyenről nem is álmodhatunk.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Andrew_31 #28894 üzenetére
GPU-CV-t nézz 800x800-ban, 8XAA mellett, mondjuk 800/1000-en. Az melegíti a legjobban. Nálam +8-10°C az alap órajelekhez képest, elméletileg nálad 6-7°C lehet. Mindenesetre ha ennyire hűt, akkor viheted feljebb is a VGA-t.
sereeff: Felülre 3 lapos bordát kellett tenni (leírásban benne van), tényleg hozzájuk ér a hőcső (viszont a középső tuti nem esik le). A hőértékeidből következően így is szépen ráfekszik a blokk a gpu-ra. Nekem 1200 helyett 1300-on is simán mennek a RAM-ok (feljebb nem próbáltam), szóval nincs gond a hűtéssel, és a Chilla leírásában is ott van, hogy a légáramlat miatt hűt az rendesen.
Nekem, mint írtam, az egyik menet nem volt jó a rögzítő keretben. Franciakulccsal kellett behajtani a csavart, így legalább bent van, persze tartása nincs, de a másik 3 elég jól ráfogja a 4.-et is, így nem lötyög.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Andrew_31 #28890 üzenetére
6.3k volt a Chilla, mert "szakmailag" számomra ennek működésére jóval több volt az esély. HTX2-m 4.3k volt. Szóval így kalkulálhatsz a munkadíjaddal.
Egyébként tényleg jó, ha valaki így meg tudja csinálni magának. Én láttam egyébként már Zsiguli hűtős vizes rendszert, szóval, aki meg tudja csinálni, annak a lehetőségei határtalanok. Főleg, ha azt nézem, hogy csak egy igazán hatékony vízhűtés már 45k fölött van, és ahhoz még csak CPU-blokkot kapsz. Legföljebb nem fog csilivili neonzöldben/kékben villogni a vezérlőblokk a géped elején (vagy mellett).Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
sereeff
aktív tag
válasz katt777 #28887 üzenetére
Hali! Igazából nem válasz... de ! Bementem a boltba, s mondtam köll hütő vga-ra 2 szereplő játszik, Chilla, s Accelero. Rövid beszélgetés, nézegetés után döntés Chilla! Kompaktabb kisebb, nem kell drótozgatni a ventillátort, s a pasi is ezt javasolta! Mondtam neked nem ment fel rendesen, megveszem, de tegye fel! Oks! A RAM bordák ahogy mondtad lepotyogtak, beb@sztam a kukába s vettem Thermaltake-ot! Utánna simán fel a Chila, s haza! Most próbáltam! Bootolás után 34 fok 5perc szőrös fánk után 60 fok!!! ( referenciahütővel volt 95!!!) 25 sec múlva 43 fokos a kari, s HALK!!!! Köszi a javaslatod! Örülök, hogy ezt választottam! Egy kérdésem van! Egy ramborda hozzáér egy hővezető csőhöz, nem feszíti semmi gond, de ez nem baj? Nem melegíti ez a ramot?
Asrock 970 Extr3 AMD FX81120 Corsair Vengeance 2x4gb kit Scyteh Ninja 3.....Galaxy S20 Plus Watchactive 2
-
Andrew_31
Modder
válasz zozoz1 #28888 üzenetére
Nekem ez volt az olcsó, mert csak a szívattyú került pénzbe. 5600FT.
A többi saját termék, a CPU és a VGA blokk is.
CNC gépi forgácsoló a szakmám.
A hűtő meg akár passzívan is elviszí az egész rendszert.
Úgy meg elég alacson a zajszint.
Ha meg lesz kedvem bővítem tovább a rendszert, alaplap, táp hdd stb.
A CPU és a VGA hűtő egy-egy délután allat készült és ha csúcs léghűtést vennék már biztos
10K lenne csak ez a kettő.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #28886 üzenetére
Kemény vagy, mint az atom! Azért megnézném a karidat GPU-CV alatt...
ricsy888: Ki ne próbáld, mert úgy maradsz! Linekeltem fentebb Oblivion képeket, na, azok HDR-rel, 8X + Temporal + 24XEdgeDetect AA és 16XAF bekapcsolásával készültek (nagyíthatsz a nagy képre a teljes élményért).
Andrew_31: Nem semmi munkát végeztél! Én inkább vettem egy kis helyet foglaló és csöndes GFX Chillát. Mindenesetre lsc-nél a 3850 IceQ3 TurboX 70°C alatt maradt 800/1000-en GPU-CV-vel, azaz játékok alatt max 60°C.
[ Szerkesztve ]
-
-
hakos1987
őstag
felraktam a legújabb rivatuner-t (2.09) de nem tok ventiprofilt csinálni... engedélyezem, mentek egyet de egyszerűen nem találom, hol lehetne szerkeszteni....
vki legyen oly kedves, segítsen láma kisgyereken
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
zozoz1
aktív tag
-
hakos1987
őstag
nah, mondom indítok egy 3dmark vantage-t erre első teszt után kilépve a gpu2 vrm 107 fok.. azonnal leállítá, és most nem merek semmit csinálni... venti persze megint b*szik felpörögni...
van progi, amivel ventiprofilt lehet hozzá csinálni? (riva tuner felismeri? )Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
katt777
félisten
Aki kíváncsi pár szép képre, amelyek messze nem DX10-esek, pillantson ide.
-
hakos1987
őstag
közbe meglestem terhelve, a gpu1 70 fok környékén volt, a gpu 2 dióda viszont 92, gpu2 vrm pedig 100 fok! és a venti nem nagyon pörgött fel....
-
hakos1987
őstag
Hali!
nah, megvan az új karim, csak egy kicsit sokallom a hőmérsékletét...
idle gpu1 dióda:58
gpu1 vrm: 58
gpu2 dióda: 70
gpu2 vrm: 74terhelve még meg se mertem próbálni!
pedig elvileg vissza vannak véve az órajelek!Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
szipak
tag
hali!
van nekem egy jófajta egy helyet foglaló Sapphire 3870 512 DDR4 kártyám. megy mint a huzat, ezt előre leszögezném. kérdéseim:
- 010.078.00.000.027079 verzió számú bios van benne. ennél van újabb?
- a gyári hűtés tuning esetén tudom, hogy nem a legjobb választás. nagy terhelésnél felment már 91°C -ra is egyszer, ott le is állítottam. ez sok, vagy ennyit még bírnia kell?
- mivel lehet a gpu órajelét 885 felé húzni? ccc -t használok, de ennyit enged.előre is kösz a válaszokat
szipak -
pityeszka
őstag
Neméppen,van ahol 37K a TURBO változat,nem írom,hogy hol mert már írtam és nem 1hónap garival.Egy kis gyári tuning miatt meg ne várd,hogy többet fizessenek.Másik,hogy 88gt kapni már ennyiért,márpedig az ...
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
bozont
veterán
válasz BloodyEddie #28837 üzenetére
Én épp most beszéltem velük telefonon, nekem azt mondták még nem kifutó széria és lesz még az olcsóbikból is június vége felé. A mostani drágább vmi másik disztribútortól van. Szóval nem kell megijedni, gondolom a HIS-nél nem számítottak hogy ekkora sláger lesz és nem volt elég utánpótlás.
-
crysis
tag
Sziasztok egy kérdésem lenne egy 3870x2 karim van és 3dmark06 ba 10300pontot kaptam az normális?
-
katt777
félisten
válasz ricsy888 #28869 üzenetére
Én nem vagyok a plafonon. Csak mulattatott, hogy odaírtad: max grafika, aztán szűrők meg nem voltak rajta. Persze, hogy nem veszünk össze rajta, de engem nagyon zavarnak a szőrös élek, amióta 1950XT-m volt, és megszoktam, hogy nyugodtan feltehetem a szűrőket a játékokra (AF meg, ugye, éppen hogy a látványt teszi szebbé). És ha az ember megszokja a szépséget, nehezen (sehogy sem) mond le róla. Oblivionba is ráteszem kényszerítve HDR mellé, mert ha megállok, és látom a randa éleket, elborzadok. grrr...
-
ricsy888
senior tag
válasz katt777 #28867 üzenetére
Nem azért írtam, hogy húúú de jó ez a 8600GT, sőt! Tegnap rendeltem meg a SAPPHIRE HD3870. 1000 éve eladtam már a 8600GT-t Na mind1.
Már nem azért,de AA-val nem lesz szebb a játék, legalábbbis a texturák nem csak az élek lesznek simábbak. De nehogy már ezen összevesszünkSzerk: Amúgy azért nem kell rögtön a plafonon lenni.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz ricsy888 #28862 üzenetére
Az ám a teljes grafika, ha nincsen AA! Gondolom, emellé AF és VSync sem volt, a felbontás meg 1280... Nem is a felbontás, hanem a szűrők lassítják be a 3D megjelenítést (akár a szűrők nélküli sebesség felére-harmadára), úgyhogy nálad a játéknak ehhez köze sincs. De azért tuti jó a 8600GT.
[ Szerkesztve ]
-
Sanci789
aktív tag
-
L4mie
veterán
-
veber
tag
HI
Van valakinek ilyen kártyája HIS X3850 512MB 256bit GDDR3 PCIE, mennyire hangos a ventije és mivel lehet szabályozni?
toki
-
katt777
félisten
Ingyenreklám (már ha a linkelőknek nem fizetnek , főleg, hogy másutt esetleg olcsóbban beszerezhető). Szabályzatot olvashatnád, de nem kell, legföljebb banolnak, nekem mindegy.
Amúgy írhatod, hogy valahol olcsó (de nem 50-szer 3 nap alatt, csak mert qrwára lusta mindenki akár csak 5 hsz-t is visszaolvasni, ehelyett inkább újra benyögi a tutit ). Linkelhetsz, de mint mod. is írta: Terméklinket csak a gyártó oldaláról.
Másrészt rohadt idegesítő átlag minden 4. hsz-ban ipon-reklámot olvasni.SetCHOO. Vistára ajánlott Vista Manager-t is telepíteni, másrészt lekapcsolni az indexelés funkciót, stb. Vannak játékok, amelyeknél érdemes VGA-t tuningolni, egyébiránt kötve hiszem, hogy egy Crysis-t vagy egy Gears of Wart lazán elvinne a 3870 teljes grafikával (nálam sem tette). Mondjuk előbbit végigjátszottam 1950XT-n (nagyrészt), utóbbi meg túl szar ahhoz, hogy érdekeljen, tehát nekem OK a 3870. Annak a tuningnak nincs értelme, hogy valami fesz.-emeléssel az ált. simán meglevő 860-ról 890-re tuningolot a karit, mert csak az élettartamát csökkented, ill. a meghibásodás valószínűségét növeled pár tized FPS-ért.
lsc: Vagy nagy tételben felvásárolták az olcsó karikat (no persze jutott még pár szerencsésnek), és most eladják +1x egy beszállítón keresztül, amivel többen is jól járnak (APEH-et kivéve). Nem ez lenne az első eset...
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
Szerintem nincs különbség a kettő között , vedd az olcsóbbat . A linkek ugyanarra a kártyára mutatnak . A kártyát nem ismerem , lehet , hogy a ventilátort szoftveresen szabályoznod kell .
Szerintem az van mint az iceQ-nél , hogy tudtak olcsón is szerezni és drágábban ugyanolyan kártyát .Az élet kegyetlen .
-
Fulmi
senior tag
En meg ezt a hozzaszolast vettem alapul.
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz katt777 #28843 üzenetére
Most, gyorsan ebédszünetben megnéztem a dolgokat és nagyon gyanús, hogy rossz a fájlkezelése a Vistámank. Mikor használja a vinyót belassul és hajlamos kifagyni. Délután feltolom a frissítést.
Lassan már egy fél éve követem figyelemmel ezt a topikot és az itt leírtak alapján választottam VGA-t. Gyakorlatilag a konfigomat is a PH-n megosztott tapasztalatok alapján raktam össze. Aktív téma, hogy ki mennyire tudja felhúzni a 38xx-ét. Tulajdon képen 3D markozáson kívül van értelme húzogatni? Mert nekem a Sapphire 3870-em maximálisan kihajt mindent. És ha későbbiekben nem lenne elég addigra biztos más lesz a CF megítélése is.
-
Fulmi
senior tag
Aki 3850-et akar v enni ujonan az miert nem inkabb az en karimat veszi meg? Annyiert adnam 1 honaposan mint amennyiert Ti 3850et akartok venni. Azonban az en karim sokkal jobban huzhato es gyorsabb is. ;)
HIS HD 3870 IceQ 3 (Full HD 1080p) 512MB (256bit) GDDR4:
1280x1024 Resolution Testing (DX9)- 3DMark 06 Professional (default) - Engine CLK: 775 (MHz) - Mem CLK: 2252 (MHz): 11 760
1280x1024 Resolution Testing (DX9)- 3DMark 06 Professional (default) - Engine CLK: 860 (MHz) - Mem CLK: 2748 (MHz): 12 944
-
veber
tag
HI
A his x3850-es ből melyiket érdemes venni a 256Mb-ost vagy az 512-est?
toki
-
L4mie
veterán
válasz katt777 #28843 üzenetére
Amikor az enyémet vettem át, megkérdeztem, hogy a fukkba ilyen olcsó, meg miért ugrál az ára 1-ik nap 24 másik nap 35 aztán megint 24.
Srác annyit mondott, hogy ő aztán nem tudja....nagykerárak (gondolom ahonnan ők hozzák, mert ugye készletük az nincs) alapján generálják az áraikat.BTW: ott a nem ICQ3 as változat 22 ért.
tudatlan vagyok: miért baj, hogy boltos árlistáról linkelünk termékeket? ingyen reklám a boltnak, és az a baj, hogy nem fizetnek?
Fórum nem arra van, hogy az userek, stb. egymást tájékoztassák lehetnek azok különböző hűtési/tunning fogásoktól kezdve tipushibákon át, az éppen legolcsóbb lelőhelyig?Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
katt777
félisten
Mondtam.
Egyébiránt Red Towerben kérdezzetek, legjobbak az áraik, csak iszonyat szar a szállítási rendszerük, ha úgy rendel valaki, nem a boltban vesz.SetCHOO.: SP1-gyel jónak kell lennie, anélkül szívás. SP1 + C v1.2 = 60% gyorsulás.
Kíváncsi vagyok, kit fognak először bannolni az állandó ipon-linkelés miatt... Amúgy sztem ez egy nagy ÁFA-biznisz volt, Tesco-nál is szoktak ilyet maszekolni.
[ Szerkesztve ]
-
pityeszka
őstag
Mégis itt van csak már nem 24K Upsz,már volt,nembaj
[ Szerkesztve ]
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
Kapti
tag
Akkor azért volt olyan olcsó, mert kifutó darab volt Nem értettem.
Phenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.
-
BloodyEddie
őstag
válasz Steve-0 #28839 üzenetére
Persze, de máshol 24 helyett 34-el szúrják ki a szemem.. annyit azért nem ér sztem.
3870 Ultimate tulajok, járt nektek ehhez a Black Box? Külföldi oldalon találtam egy januári leírást, de ott nem adtak hozzá.
Igen, néztem, de a kereső nem segítettmod: visszakerült iponra az IceQ 3850, 34ért
[ Szerkesztve ]
-
Steve-0
őstag
próbáltad másik webshopnál?
-
Thrawn
félisten
válasz SetCHOO. #28836 üzenetére
Érzékenyebb a tuningra mint az XP, de lehet a procinak egy kis plusz fesz megoldja a gondot. SP1-et tedd fel most, nem kell újrarakni ezért a gépet.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
BloodyEddie
őstag
Közédekű közlemény: iponon a 24k-s csoda3850 (IceQ 3 TurboX) elfogyott, írtam nekik, azt mondták kifutó kártya, és nem tudnak rendelni, valszeg nem is lesz már
-
SetCHOO.
aktív tag
Valóban jónak tűnik az ötlet.
Teljesen jó, ha frissítem SP1-re, vagy full instalt csináljak?
A melegedés tuti nem probléma, mert azzal kezdtem a vizsgálatot (terhelve CPU 45-50 °C GPU 75 °C, szerintem rendben van)Thrawn
Egy pici tungtól így prüszkölne, és csak ez a game??
Ha az SP1 nem segít megnézem.Köszi-köszi
-
WesTM
őstag
válasz SetCHOO. #28833 üzenetére
Én kb. 3negyed éve vistázok,és semmi probélma nincs vele,vagyis volt,de az sp1 előtt. Aki azt nem teszi fel, szívhatja is a fogát,mert akkor szerintem is szörnyű volt. Most olyan stabil nálam,amiennek az xp-met szerettem volna.
Valószínűleg a melegben a proci melegszik el,mert akkor szokott általában hibaüziket dobálni a cucc.
Ha nincs sp1,akkor tedd fel minél hamarabb,mert akkor te is beállsz abba a sorba,ahol a javítás nélküliek sírnak,hogy hejjjj de rossz a vista,miközben ey tényleg rossz verziót tolnak.[ Szerkesztve ]
-
SetCHOO.
aktív tag
Próbáltam keresgélni az eddigi hozzászólások között, de nem találtam a felmerült problémámra választ.
Sokat hallottam, hogy Dx10-ben micsoda csoda. Vista 32-bit x86-ot felraktam ( 3 nap allat milliószor megbántam) majd a Crysis 1.21.
Csodálatosan fut! DE….
Valamiért kifagy (30 percenként). Hibaüzenettel leáll. És rohadtul idegesítő, mert eddig az XP-n sose fagyott semmi és nem vagyok hozzászokva.
Gondoltam a vidkari driverére, de nem. 8.5 és 8.6 bétánál is ugyan ezt csinálja. Melegedésről sincs szó, mert azt is figyeltem.
Egyedül a procim van tuningolva.
Remélem van megoldás a problémára, mert én csak egyet tudok. SOHA TÖBBÉ PISTA!
Tulajdonképpen csak a Crysis tesz ilyet. Pl.: az egy dolog, hogy a WiC-et az MSN simán kivágja asztalra, de akkor sem fagy le.
Akkor van esélye a fagyáshoz mikor a vinyót használja. Pl mentés, betöltés és távcső használat. Töredezett mentesítés már megvolt. -
Kapti
tag
válasz katt777 #28828 üzenetére
Valóban egy 3870-es jobban tuningolható, jó kártya az is
Sajnos a procim Amd 5000+ x2 már nem tudta volna kihajtani rendesen. Már egy 3850-el nagyon határon van. Lehet, hogy még ezzel a kártyával is kell tuningolnom a procin, bár a jelenlegi játékok, mind tökéletesen mennek, úgyhogy a proci tuningolását egy ideig elhalasztom.Phenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.
-
DemonDani
addikt
-
katt777
félisten
Konkrétan 300 3D ponttal teljesít kevesebbet egy 3870-nél hasonló konfigban (800/1000 órajeleken), ami 2.6% elmaradás. Azért nem szabad elfelejteni, hogy a 3870 ennél még 12-13%-kal jobban tuningolható, Ami kb. 15%-os diff.-t kellene jelentsen árban, ami 27-28k-s 3870 árat tenne reálissá. De van akinek megér némi +-t az a teljesítmény.
ollie: Biztos, hogy az ATI HD Audio.
[ Szerkesztve ]
-
Kapti
tag
Nekem legnagyobb problámám VGA vásárlásnál a hűtő (és persze az ár) volt. Ezért nagyon sok review-t, és e fórum hozzászólásait végigolvastam, mire HIS 3850 ICeQ turbo kártya mellett döntöttem.
Kipróbáltam, tapasztalataim:Előnyök:
Tényleg kiváló a hűtője. Az extra csendes házamban sem lehet hallani, csak nagyon közelről, pedig az én fülem zajra nagyon érzékeny. A winchester hangja, ami zajcsillapítva van egy zalman hőcsöves passzív hűtővel és amúgy is egy WD, tehát halk, símán elnyomja.
A vga melegedéséből származó hőt kivezeti a házból.
Valóban némelyik 5V-al működtetett házventi zaja nagyobb
Túlhajtott, teljesítménye közel van egy hd3870-hez-csak 2-3%-al lassabb (legolcsóbb 3870-es 30000ft körül van, de annak a hűtője jóval gyengébb és zajosabb)
Nagyon olcsó.
Jelenleg szerintem legjobb Ár/teljesítményű kártya
Nvidiához képest jobb képminőség
Hátrányok:
Cserélni kell a bios-t, mert nem csökkenti az órajelet 2D-benPhenom II X3 720BE @955X4 - Life is good.
-
katt777
félisten
válasz DigitXT #28821 üzenetére
Mindenre itt a válasz a topcicban, nem sokkal ezelőtt (bios csere, HD Audio driver telepítés, stb.). Ciripelés amúgy tuti hiba, vsz a kép is, mert én is 1950XT-ről váltottam, és semmi gond..
sereeff: Nem rossz az, de egy GFX Chilla ugyanolyan, vagy jobb teljesítménnyel teljesen halk.
zozoz1: Az én gépemben most jószerivel sötét van, viszont jó a hűtése. Sztem nálad is esélyes, hogy Nocti mellett nem kell más (még befúvás sem, ha jó a ház), de majd meglátod.
[ Szerkesztve ]
-
sereeff
aktív tag
-
Fulmi
senior tag
sziasztok!
honnan tudom meg hogy mi a vga-m Product Code-ja? a kari hatuljan cask Serial Number van.
-
DigitXT
nagyúr
Oh, egyre már sejtem a választ, bocsi, hogy nem kerestem rá hamarabb.
-
FeRRaR1
őstag
Katt, múltkor még pár másodperc alatt hűlt vissza, most már 1-2 perc?
Nekem GPU Caps al nem ment 63-64 fölé, 1 x üen ott meg ált mintha falnak ment volna
alapból 40-41 fokos a 30 as szobába ami nem rossz (ma hidegebb volt de tegnap teszteltem)
játék alatt 60 alatt végig
Jók ezek a hűtők
-
DigitXT
nagyúr
Ma vettem egy HIS 3850-est, és ciripel - nem kicsit, nagyon. (3D-ben egyenesen nyűszít...) Mondjuk szépen megy, és nem artifactol, de a hűtésétől sem vagyok elájulva (idle 65 fok, igaz, ilyenkor vmi 10%-on járatja a ventit), bár már a kép alapján se vártam sokkal többet. Terhelve simán ugorja a 90-et, mondjuk akkor sem pörgeti halálra a ventit, és egy fél órás játék során teljesen stabilnak tűnik.
De hogy görgetem a PH-t, és "klatty-klatty-klatty", hát az kritikán aluli! Holnap visszaviszem, mert ez így nem kóser (ellenben a teljesítményével elégedett vagyok, pedig csak PCI-E 4x-es slotban van): mit tanácsoltok? Másik márka talán "csendesebb"?
Anno HIS 9600XT-kkel sz*ptam nagyon, mert memóriahibásak voltak, erre most beletenyerelek egy ilyen "zörgőssárkányba". Mondjuk durva, hogy azok a 9600XT-k 40K környékén voltak akkor, ezt meg 22K-ért vágták hozzám, de akkor is: durva zaja van, és nem nyomják el a ventik, nem szigteli le a ház, hangos, na! Ha gyorsan görgetem a PH-t egyenesen zizeg.
Ja, és még egy kérdés: a Windows felismer nekem vmi PCI-os eszközt, de nem talál hozzá drivert. Ezeknél nincs olyan, mint az X1950XT-nél volt, hogy megtalálja egy "másik kártyának" a több kimenet miatt, hogy pl. "HD 3850 Secondary"? Driver Cleanereztem, és tisztán ráraktam a 8.5-ös Catalystot (csak a drivert): ez a PCI eszköz viszont mindig előkerül, és nem értem. Meg a ciripelés. Egyébként elégedett lennék.
Előre is köszi a válaszokat!
Szerk: elfelejtettem még valamit: a 2D képe elég gáz az X1950XT-mhez képest! Ugye ez is csak ezen "peches" karinak köszönhető, és a többi RV670 nem ilyen képet ad?! Olyanok a betűk, mintha vastagabbak lennének, és egy kicsit homályosabb az egész kép.
Szerk: mindenképpen le akarom cserélni a fentiek miatt, igazából arra lennék kíváncsi, hogy mit ajánlotok, mire cseréljem, illetve erősítsetek meg, hogy ez garanciális gond!
Szerk: amúgy anno a két HIS 9600XT után végül egy Sapphire vált be, és több, mint egy évig tökéletes volt (2004-et írtunk). Ezek alapján esetleg javasoljátok ezt?
[ Szerkesztve ]
-
Sutty66
tag
Miből gondolod hogy hülyegyerek? Ird ki hogy fix az ár vagy no alku és akkor pont annyiért viszik el amennyire tartod. Egyébként az iponban lévő két karesz ugyanazt a linket adja tehát a drága valoszínüleg a régi listárol maradt ott, hátha valami hülyegyerek annyiért is elviszi.
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #28815 üzenetére
Lásd előbb, betettem neked a linkjét.
Még? Ha teszel bele Nocti(ka)t, másra nem lesz szükséged. Gondolj bele, két ilyen venti 162 m3 levegőt mozgat át a gépeden óránként!, és mindezt szép csöndesen. Én a 2.-at be sem tettem (próbáltam, de sehol nem hozott pluszt, így eltettem tartalékba), többi is ment ki, az az 1db 8cm-es olyan huzatot csinál. Lapom 10°C-kal hűvösebb, mint amikor 3 sima 8cm-es venti volt a házban, simán 40°C alatt marad. Procit lehűti a TX2 35°C-ra (bár ez állítólag MX2-es pasztával 30 alatt lenne, de azt aztán végképp nem tudok beszerezni, így simán Titan nano van rajta), VGA meg, ugye, Chillának köszönhetően 33°C idle hosszú távon, játék alatt 60°C, és 1 perc alatt visszahűl 2D módban.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #28813 üzenetére
Hát, 28k-ért jónak kell lennie! Biztos csak 2800. De a Thermaltake akármilyen minőség (legjobb a Noctua), nincs akkor légszállítása, és nem olyan halk, mint a Nocti. Abból persze 3-féle van 12cm-esből, a kicsi 800RPM-es (halk, átlagos légszállítással), és van még 1200-as meg 1300-as, utóbbi a nagy teljesítményű csöndes (NF-P12, ha jól rémlik), könnyű megismerni a fűrészfogas lapátokról. 3400Ft önstabilizáló csapágyakkal, teljesítményszabályozókkal (3 különböző ellenállású kábel), szilikon rezgésgátló alátétekkel.
De amúgy semmi bajom a ventijeiddel. Ha nálad halk, hát "Enjoy the silence".[ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
válasz katt777 #28812 üzenetére
Na álljunk csak meg... Látom nem vagy kibékülve a ventieimmel. Nekem a gyári Thermaltake 12cm-es ventik vannak bent. A legjobb minőség. Utána néztem, 28000ft darabja. A tápom ha magyarra fordítom, akkor csendes óriás. (silent giant).
Nálam csend van. A VGA-t rögtön meghallanám...Bocsi 3400 ft 1db, mert az enyém világítós...
[ Szerkesztve ]
A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #28811 üzenetére
Red Towerben kell lennie (ha más nem, hoznak pár nap alatt), eBoltban meg folyamatosan rendelhető (felénk még csak meg sem rendelik, közlik, hogy nem tudják beszerezni - piacgazdaság ). Egyébként nem lep meg, hogy ebben az országban nem kapni minőségi cuccot, vagy csak nehezen. Gondolj bele, ha az emberek rászoknának a jóra, ki venné meg a sok szemetet?
Én gépből is kihallottam egy HIS IceQ3-at 50% felett, kérdezd meg lsc-t, nála teszteltük. Hangossá 60% fölött vált (no persze nem stock hűtőhöz képest, hanem a csöndhöz).[ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
válasz katt777 #28810 üzenetére
A HIS tényleg hangtalan. 70%-on jön meg a hangja, 60%-ig teljesen süket. Levettem a gépház oldalát és úgy füleltem...
Noctua házventit én is fogok venni, de kapaszkodj, nagy Budapesten nem kapni. Legalább is ahol eddig néztem... Nem kell ide Szombathely...
Erröl ennyit...A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #28809 üzenetére
Hát én hallottam HIS hűtőt 50%-on, és bizony nem volt hangtalan (nálad talán pár másik venti miatt nem feltűnő ). Én 1.325-öt adtam neki, de úgy is elszállt 890-en a karim, szóval nálam marad a 877/1296 1.3V-on, az üzembiztos, és kímélő. Nekem most, hogy egy csöndes Noctua, és egy Chilla dolgozik a gépemben (na jó, + egy 5 cm-es az északi hídon), minden zaj feltűnő.
Halktalan? Az azt jelenti, hogy hangos...
gucunja: Üzleti linkért ban jár. Bünti. Topicban nemrég szóltak ezért a modik.
BloodyEddie: Én aztán nem csesztelek le, csak felvetettem, hogy úgy hamarabb találnál választ. Kb. minden nap kérdezi valaki.
[ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
válasz katt777 #28806 üzenetére
Pedig de!!!!!!!!!!
Láttad a tesztemet amikor 1005Mhz-en futtattam a 3870iceQ-mat. 70°c volt és 50% hangtalan fan. Ja és 1.4 voltot kapott a GPU. Csöndes, sőt halktalan volt. No meg 99%on ment a GPU kihasználtság....[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Azért nézd meg a dobozot, vagy a leírásában (pdf), jár-e hozzá az átalakító. Én spec. csodálkoznék rajta, ha pont egy ASUS-hoz nem járna, amikor anyám kínjával is telepakolják a böszme nagy bőrönd-dobozaikat.
DemonDani: Szoktuk volt mondani, hogy használd a MOD gombot, amíg nem jár le a hozzászólási idő, ráadásul nem is másnak szólnak az üzenetek. Amúgy a VÁLASZ gomb is szerfölött hasznos tud lenni. Valaki nemrég linkelte be PH használatát is a szabályzatot egy újoncnak.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz zozoz1 #28793 üzenetére
Pedig de. A Chilla teljesen halk üzemmódban még GPU-CV-vel izzasztva is 70°C alatt tartja a 3870-et agyig tuningolva- Játékok alatt 60°C. És végig csöndes, ami magas fordulaton a HIS-ről sem mondható el, nem csak a ref. ATI hűtőkről.
Azt se felejtsd el, hogy a HIS karikat mindenki veszi ugyan kilóra, de aztán mindenki cserélgeti is rajtuk a bios-okat, hogy működjön a powerplay.
Gucunja: Vegyél Coolink GFX Chillát (lás Tomboy1986 cikkét logouton). Én már megvettem a hibásat.
[ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
válasz DemonDani #28804 üzenetére
300mhz. a HIS bios-a szerint. Nekem az fut 2D-ben...Egy kicsit a GPU feszen is levehetsz 2D-ben. Alapból lejjebb van 1.3V-nál, de még vehetsz le.
A memoriákhoz ne nyúlj, lefele naon nem szeretnek menni. A HIS-nél sem. Van aki lejjebb vitte bios-ban, de nem ment lejjebb mégsem az alapról. Nekem sem...
[ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
válasz Gucunja #28799 üzenetére
Na itt vannak beszélgatések a HIS kariról, hogy 24 000ft a 3850iceQ3...
De már a link nem arra mutat, lehet hogy itt is elfogyott?
Link, és másik linkBozont: ezt neked is küldöm
Szerintem várjatok egy kicsit, mindíg van új beszállítás....
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
HD3850 tuning toplista van?
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
DemonDani
addikt
Rendes venti profillal a 3850em. (iceq3)
venti[ Szerkesztve ]
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Xbox tulajok OFF topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- További aktív témák...
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- rtx 2060/super videókártyát keresek
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RADEON RX 570 8GB
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- KERESEK - Asus Tuf 4070 SUPER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest