Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hakos1987
őstag
egy kicsit segíssetek pls!
megpróbáltam rivatuner 2.09-be ventiprofilt csinálni... az utolsó lépés az automatizálás lenne, csakhogy ha rámegyek a hardware monitoring setup-ra és ott a core temperature-nál a setup gombra, a felugró ablakban nncs alul olyan rész, hogy thresholds settings....
mit csinálhattam rosszul? vagy vmi más megoldás?
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Andrew_31 #28894 üzenetére
GPU-CV-t nézz 800x800-ban, 8XAA mellett, mondjuk 800/1000-en. Az melegíti a legjobban. Nálam +8-10°C az alap órajelekhez képest, elméletileg nálad 6-7°C lehet. Mindenesetre ha ennyire hűt, akkor viheted feljebb is a VGA-t.
sereeff: Felülre 3 lapos bordát kellett tenni (leírásban benne van), tényleg hozzájuk ér a hőcső (viszont a középső tuti nem esik le). A hőértékeidből következően így is szépen ráfekszik a blokk a gpu-ra. Nekem 1200 helyett 1300-on is simán mennek a RAM-ok (feljebb nem próbáltam), szóval nincs gond a hűtéssel, és a Chilla leírásában is ott van, hogy a légáramlat miatt hűt az rendesen.
Nekem, mint írtam, az egyik menet nem volt jó a rögzítő keretben. Franciakulccsal kellett behajtani a csavart, így legalább bent van, persze tartása nincs, de a másik 3 elég jól ráfogja a 4.-et is, így nem lötyög. -
katt777
félisten
válasz
Andrew_31 #28890 üzenetére
6.3k volt a Chilla, mert "szakmailag" számomra ennek működésére jóval több volt az esély.
HTX2-m 4.3k volt. Szóval így kalkulálhatsz a munkadíjaddal.
Egyébként tényleg jó, ha valaki így meg tudja csinálni magának. Én láttam egyébként már Zsiguli hűtős vizes rendszert, szóval, aki meg tudja csinálni, annak a lehetőségei határtalanok. Főleg, ha azt nézem, hogy csak egy igazán hatékony vízhűtés már 45k fölött van, és ahhoz még csak CPU-blokkot kapsz. Legföljebb nem fog csilivili neonzöldben/kékben villogni a vezérlőblokk a géped elején (vagy mellett). -
sereeff
aktív tag
válasz
katt777 #28887 üzenetére
Hali! Igazából nem válasz... de ! Bementem a boltba, s mondtam köll hütő vga-ra 2 szereplő játszik, Chilla, s Accelero. Rövid beszélgetés, nézegetés után döntés Chilla! Kompaktabb kisebb, nem kell drótozgatni a ventillátort, s a pasi is ezt javasolta! Mondtam neked nem ment fel rendesen, megveszem, de tegye fel! Oks! A RAM bordák ahogy mondtad lepotyogtak, beb@sztam a kukába s vettem Thermaltake-ot! Utánna simán fel a Chila, s haza! Most próbáltam! Bootolás után 34 fok 5perc szőrös fánk után 60 fok!!! ( referenciahütővel volt 95!!!) 25 sec múlva 43 fokos a kari, s HALK!!!! Köszi a javaslatod! Örülök, hogy ezt választottam! Egy kérdésem van! Egy ramborda hozzáér egy hővezető csőhöz, nem feszíti semmi gond, de ez nem baj? Nem melegíti ez a ramot?
-
Andrew_31
Modder
válasz
zozoz1 #28888 üzenetére
Nekem ez volt az olcsó, mert csak a szívattyú került pénzbe. 5600FT.
A többi saját termék, a CPU és a VGA blokk is.
CNC gépi forgácsoló a szakmám.
A hűtő meg akár passzívan is elviszí az egész rendszert.
Úgy meg elég alacson a zajszint.
Ha meg lesz kedvem bővítem tovább a rendszert, alaplap, táp hdd stb.
A CPU és a VGA hűtő egy-egy délután allat készült és ha csúcs léghűtést vennék már biztos
10K lenne csak ez a kettő. -
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #28886 üzenetére
Kemény vagy, mint az atom!
Azért megnézném a karidat GPU-CV alatt...
ricsy888: Ki ne próbáld, mert úgy maradsz!
Linekeltem fentebb Oblivion képeket, na, azok HDR-rel, 8X + Temporal + 24XEdgeDetect AA és 16XAF bekapcsolásával készültek (nagyíthatsz a nagy képre a teljes élményért).
Andrew_31: Nem semmi munkát végeztél!
Én inkább vettem egy kis helyet foglaló és csöndes GFX Chillát. Mindenesetre lsc-nél a 3850 IceQ3 TurboX 70°C alatt maradt 800/1000-en GPU-CV-vel, azaz játékok alatt max 60°C.
-
hakos1987
őstag
felraktam a legújabb rivatuner-t (2.09) de nem tok ventiprofilt csinálni... engedélyezem, mentek egyet de egyszerűen nem találom, hol lehetne szerkeszteni....
vki legyen oly kedves, segítsen láma kisgyereken
-
hakos1987
őstag
nah, mondom indítok egy 3dmark vantage-t erre első teszt után kilépve a gpu2 vrm 107 fok.. azonnal leállítá, és most nem merek semmit csinálni... venti persze megint b*szik felpörögni...
van progi, amivel ventiprofilt lehet hozzá csinálni? (riva tuner felismeri? ) -
katt777
félisten
Aki kíváncsi pár szép képre, amelyek messze nem DX10-esek, pillantson ide.
-
hakos1987
őstag
közbe meglestem terhelve, a gpu1 70 fok környékén volt, a gpu 2 dióda viszont 92, gpu2 vrm pedig 100 fok! és a venti nem nagyon pörgött fel....
-
hakos1987
őstag
Hali!
nah, megvan az új karim, csak egy kicsit sokallom a hőmérsékletét...
idle gpu1 dióda:58
gpu1 vrm: 58
gpu2 dióda: 70
gpu2 vrm: 74terhelve még meg se mertem próbálni!
pedig elvileg vissza vannak véve az órajelek! -
szipak
tag
hali!
van nekem egy jófajta egy helyet foglaló Sapphire 3870 512 DDR4 kártyám. megy mint a huzat, ezt előre leszögezném. kérdéseim:
- 010.078.00.000.027079 verzió számú bios van benne. ennél van újabb?
- a gyári hűtés tuning esetén tudom, hogy nem a legjobb választás. nagy terhelésnél felment már 91°C -ra is egyszer, ott le is állítottam. ez sok, vagy ennyit még bírnia kell?
- mivel lehet a gpu órajelét 885 felé húzni? ccc -t használok, de ennyit enged.előre is kösz a válaszokat
szipak -
bozont
veterán
válasz
BloodyEddie #28837 üzenetére
Én épp most beszéltem velük telefonon, nekem azt mondták még nem kifutó széria és lesz még az olcsóbikból is június vége felé. A mostani drágább vmi másik disztribútortól van. Szóval nem kell megijedni, gondolom a HIS-nél nem számítottak hogy ekkora sláger lesz és nem volt elég utánpótlás.
-
crysis
tag
Sziasztok egy kérdésem lenne egy 3870x2 karim van és 3dmark06 ba 10300pontot kaptam az normális?
-
katt777
félisten
válasz
ricsy888 #28869 üzenetére
Én nem vagyok a plafonon.
Csak mulattatott, hogy odaírtad: max grafika, aztán szűrők meg nem voltak rajta. Persze, hogy nem veszünk össze rajta, de engem nagyon zavarnak a szőrös élek, amióta 1950XT-m volt, és megszoktam, hogy nyugodtan feltehetem a szűrőket a játékokra (AF meg, ugye, éppen hogy a látványt teszi szebbé). És ha az ember megszokja a szépséget, nehezen (sehogy sem) mond le róla. Oblivionba is ráteszem kényszerítve HDR mellé, mert ha megállok, és látom a randa éleket, elborzadok. grrr...
-
ricsy888
senior tag
válasz
katt777 #28867 üzenetére
Nem azért írtam, hogy húúú de jó ez a 8600GT, sőt! Tegnap rendeltem meg a SAPPHIRE HD3870. 1000 éve eladtam már a 8600GT-t
Na mind1.
Már nem azért,de AA-val nem lesz szebb a játék, legalábbbis a texturák nem csak az élek lesznek simábbak. De nehogy már ezen összevesszünkSzerk: Amúgy azért nem kell rögtön a plafonon lenni.
-
katt777
félisten
válasz
ricsy888 #28862 üzenetére
Az ám a teljes grafika, ha nincsen AA!
Gondolom, emellé AF és VSync sem volt, a felbontás meg 1280... Nem is a felbontás, hanem a szűrők lassítják be a 3D megjelenítést (akár a szűrők nélküli sebesség felére-harmadára), úgyhogy nálad a játéknak ehhez köze sincs. De azért tuti jó a 8600GT.
-
Sanci789
aktív tag
-
veber
tag
HI
Van valakinek ilyen kártyája HIS X3850 512MB 256bit GDDR3 PCIE, mennyire hangos a ventije és mivel lehet szabályozni?
-
katt777
félisten
Ingyenreklám (már ha a linkelőknek nem fizetnek
, főleg, hogy másutt esetleg olcsóbban beszerezhető). Szabályzatot olvashatnád, de nem kell, legföljebb banolnak, nekem mindegy.
Amúgy írhatod, hogy valahol olcsó (de nem 50-szer 3 nap alatt, csak mert qrwára lusta mindenki akár csak 5 hsz-t is visszaolvasni, ehelyett inkább újra benyögi a tutit). Linkelhetsz, de mint mod. is írta: Terméklinket csak a gyártó oldaláról.
Másrészt rohadt idegesítő átlag minden 4. hsz-ban ipon-reklámot olvasni.SetCHOO. Vistára ajánlott Vista Manager-t is telepíteni, másrészt lekapcsolni az indexelés funkciót, stb. Vannak játékok, amelyeknél érdemes VGA-t tuningolni, egyébiránt kötve hiszem, hogy egy Crysis-t vagy egy Gears of Wart lazán elvinne a 3870 teljes grafikával (nálam sem tette). Mondjuk előbbit végigjátszottam 1950XT-n (nagyrészt), utóbbi meg túl szar ahhoz, hogy érdekeljen, tehát nekem OK a 3870. Annak a tuningnak nincs értelme, hogy valami fesz.-emeléssel az ált. simán meglevő 860-ról 890-re tuningolot a karit, mert csak az élettartamát csökkented, ill. a meghibásodás valószínűségét növeled pár tized FPS-ért.
lsc: Vagy nagy tételben felvásárolták az olcsó karikat (no persze jutott még pár szerencsésnek), és most eladják +1x egy beszállítón keresztül, amivel többen is jól járnak (APEH-et kivéve).
Nem ez lenne az első eset...
-
lsc
nagyúr
Szerintem nincs különbség a kettő között , vedd az olcsóbbat . A linkek ugyanarra a kártyára mutatnak . A kártyát nem ismerem , lehet , hogy a ventilátort szoftveresen szabályoznod kell .
Szerintem az van mint az iceQ-nél , hogy tudtak olcsón is szerezni és drágábban ugyanolyan kártyát . -
Fulmi
senior tag
En meg ezt a hozzaszolast vettem alapul.
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz
katt777 #28843 üzenetére
Most, gyorsan ebédszünetben megnéztem a dolgokat és nagyon gyanús, hogy rossz a fájlkezelése a Vistámank. Mikor használja a vinyót belassul és hajlamos kifagyni. Délután feltolom a frissítést.
Lassan már egy fél éve követem figyelemmel ezt a topikot és az itt leírtak alapján választottam VGA-t. Gyakorlatilag a konfigomat is a PH-n megosztott tapasztalatok alapján raktam össze. Aktív téma, hogy ki mennyire tudja felhúzni a 38xx-ét. Tulajdon képen 3D markozáson kívül van értelme húzogatni? Mert nekem a Sapphire 3870-em maximálisan kihajt mindent. És ha későbbiekben nem lenne elég addigra biztos más lesz a CF megítélése is.
-
Fulmi
senior tag
Aki 3850-et akar v enni ujonan az miert nem inkabb az en karimat veszi meg?
Annyiert adnam 1 honaposan mint amennyiert Ti 3850et akartok venni. Azonban az en karim sokkal jobban huzhato es gyorsabb is. ;)
HIS HD 3870 IceQ 3 (Full HD 1080p) 512MB (256bit) GDDR4:
1280x1024 Resolution Testing (DX9)- 3DMark 06 Professional (default) - Engine CLK: 775 (MHz) - Mem CLK: 2252 (MHz): 11 760
1280x1024 Resolution Testing (DX9)- 3DMark 06 Professional (default) - Engine CLK: 860 (MHz) - Mem CLK: 2748 (MHz): 12 944
-
veber
tag
HI
A his x3850-es ből melyiket érdemes venni a 256Mb-ost vagy az 512-est?
-
L4mie
veterán
válasz
katt777 #28843 üzenetére
Amikor az enyémet vettem át, megkérdeztem, hogy a fukkba ilyen olcsó, meg miért ugrál az ára 1-ik nap 24 másik nap 35 aztán megint 24.
Srác annyit mondott, hogy ő aztán nem tudja....nagykerárak (gondolom ahonnan ők hozzák, mert ugye készletük az nincs) alapján generálják az áraikat.BTW: ott a nem ICQ3 as változat 22 ért.
tudatlan vagyok: miért baj, hogy boltos árlistáról linkelünk termékeket? ingyen reklám a boltnak, és az a baj, hogy nem fizetnek?
Fórum nem arra van, hogy az userek, stb. egymást tájékoztassák lehetnek azok különböző hűtési/tunning fogásoktól kezdve tipushibákon át, az éppen legolcsóbb lelőhelyig? -
katt777
félisten
Mondtam.
Egyébiránt Red Towerben kérdezzetek, legjobbak az áraik, csak iszonyat szar a szállítási rendszerük, ha úgy rendel valaki, nem a boltban vesz.SetCHOO.: SP1-gyel jónak kell lennie, anélkül szívás. SP1 + C v1.2 = 60% gyorsulás.
Kíváncsi vagyok, kit fognak először bannolni az állandó ipon-linkelés miatt...
Amúgy sztem ez egy nagy ÁFA-biznisz volt, Tesco-nál is szoktak ilyet maszekolni.
-
pityeszka
őstag
válasz
Mégis itt van csak már nem 24K
Upsz,már volt,nembaj
-
Kapti
tag
válasz
Akkor azért volt olyan olcsó, mert kifutó darab volt
Nem értettem.
-
BloodyEddie
őstag
válasz
Steve-0 #28839 üzenetére
Persze, de máshol 24 helyett 34-el szúrják ki a szemem.. annyit azért nem ér sztem.
3870 Ultimate tulajok, járt nektek ehhez a Black Box? Külföldi oldalon találtam egy januári leírást, de ott nem adtak hozzá.
Igen, néztem, de a kereső nem segítettmod: visszakerült iponra az IceQ 3850, 34ért
-
Steve-0
őstag
válasz
próbáltad másik webshopnál?
-
BloodyEddie
őstag
Közédekű közlemény: iponon a 24k-s csoda3850 (IceQ 3 TurboX) elfogyott, írtam nekik, azt mondták kifutó kártya, és nem tudnak rendelni, valszeg nem is lesz már
-
SetCHOO.
aktív tag
Valóban jónak tűnik az ötlet.
Teljesen jó, ha frissítem SP1-re, vagy full instalt csináljak?
A melegedés tuti nem probléma, mert azzal kezdtem a vizsgálatot (terhelve CPU 45-50 °C GPU 75 °C, szerintem rendben van)Thrawn
Egy pici tungtól így prüszkölne, és csak ez a game??
Ha az SP1 nem segít megnézem.Köszi-köszi
-
WesTM
őstag
válasz
SetCHOO. #28833 üzenetére
Én kb. 3negyed éve vistázok,és semmi probélma nincs vele,vagyis volt,de az sp1 előtt. Aki azt nem teszi fel, szívhatja is a fogát,mert akkor szerintem is szörnyű volt. Most olyan stabil nálam,amiennek az xp-met szerettem volna.
Valószínűleg a melegben a proci melegszik el,mert akkor szokott általában hibaüziket dobálni a cucc.
Ha nincs sp1,akkor tedd fel minél hamarabb,mert akkor te is beállsz abba a sorba,ahol a javítás nélküliek sírnak,hogy hejjjj de rossz a vista,miközben ey tényleg rossz verziót tolnak. -
SetCHOO.
aktív tag
Próbáltam keresgélni az eddigi hozzászólások között, de nem találtam a felmerült problémámra választ.
Sokat hallottam, hogy Dx10-ben micsoda csoda. Vista 32-bit x86-ot felraktam ( 3 nap allat milliószor megbántam) majd a Crysis 1.21.
Csodálatosan fut! DE….
Valamiért kifagy (30 percenként). Hibaüzenettel leáll. És rohadtul idegesítő, mert eddig az XP-n sose fagyott semmi és nem vagyok hozzászokva.
Gondoltam a vidkari driverére, de nem. 8.5 és 8.6 bétánál is ugyan ezt csinálja. Melegedésről sincs szó, mert azt is figyeltem.
Egyedül a procim van tuningolva.
Remélem van megoldás a problémára, mert én csak egyet tudok. SOHA TÖBBÉ PISTA!
Tulajdonképpen csak a Crysis tesz ilyet. Pl.: az egy dolog, hogy a WiC-et az MSN simán kivágja asztalra, de akkor sem fagy le.
Akkor van esélye a fagyáshoz mikor a vinyót használja. Pl mentés, betöltés és távcső használat. Töredezett mentesítés már megvolt. -
Kapti
tag
válasz
katt777 #28828 üzenetére
Valóban egy 3870-es jobban tuningolható, jó kártya az is
Sajnos a procim Amd 5000+ x2 már nem tudta volna kihajtani rendesen. Már egy 3850-el nagyon határon van. Lehet, hogy még ezzel a kártyával is kell tuningolnom a procin, bár a jelenlegi játékok, mind tökéletesen mennek, úgyhogy a proci tuningolását egy ideig elhalasztom. -
katt777
félisten
Konkrétan 300 3D ponttal teljesít kevesebbet egy 3870-nél hasonló konfigban (800/1000 órajeleken), ami 2.6% elmaradás. Azért nem szabad elfelejteni, hogy a 3870 ennél még 12-13%-kal jobban tuningolható, Ami kb. 15%-os diff.-t kellene jelentsen árban, ami 27-28k-s 3870 árat tenne reálissá. De van akinek megér némi +-t az a teljesítmény.
ollie: Biztos, hogy az ATI HD Audio.
-
Kapti
tag
Nekem legnagyobb problámám VGA vásárlásnál a hűtő (és persze az ár) volt. Ezért nagyon sok review-t, és e fórum hozzászólásait végigolvastam, mire HIS 3850 ICeQ turbo kártya mellett döntöttem.
Kipróbáltam, tapasztalataim:Előnyök:
Tényleg kiváló a hűtője. Az extra csendes házamban sem lehet hallani, csak nagyon közelről, pedig az én fülem zajra nagyon érzékeny. A winchester hangja, ami zajcsillapítva van egy zalman hőcsöves passzív hűtővel és amúgy is egy WD, tehát halk, símán elnyomja.
A vga melegedéséből származó hőt kivezeti a házból.
Valóban némelyik 5V-al működtetett házventi zaja nagyobb
Túlhajtott, teljesítménye közel van egy hd3870-hez-csak 2-3%-al lassabb (legolcsóbb 3870-es 30000ft körül van, de annak a hűtője jóval gyengébb és zajosabb)
Nagyon olcsó.
Jelenleg szerintem legjobb Ár/teljesítményű kártya
Nvidiához képest jobb képminőség
Hátrányok:
Cserélni kell a bios-t, mert nem csökkenti az órajelet 2D-ben -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #28821 üzenetére
Mindenre itt a válasz a topcicban, nem sokkal ezelőtt (bios csere, HD Audio driver telepítés, stb.). Ciripelés amúgy tuti hiba, vsz a kép is, mert én is 1950XT-ről váltottam, és semmi gond..
sereeff: Nem rossz az, de egy GFX Chilla ugyanolyan, vagy jobb teljesítménnyel teljesen halk.
zozoz1: Az én gépemben most jószerivel sötét van, viszont jó a hűtése.
Sztem nálad is esélyes, hogy Nocti mellett nem kell más (még befúvás sem, ha jó a ház), de majd meglátod.
-
Fulmi
senior tag
sziasztok!
honnan tudom meg hogy mi a vga-m Product Code-ja? a kari hatuljan cask Serial Number van.
-
DigitXT
nagyúr
Oh, egyre már sejtem a választ, bocsi, hogy nem kerestem rá hamarabb.
-
FeRRaR1
őstag
Katt, múltkor még pár másodperc alatt hűlt vissza, most már 1-2 perc?
Nekem GPU Caps al nem ment 63-64 fölé, 1 x üen ott meg ált mintha falnak ment volna
alapból 40-41 fokos a 30 as szobába ami nem rossz (ma hidegebb volt de tegnap teszteltem)
játék alatt 60 alatt végig
Jók ezek a hűtők
-
DigitXT
nagyúr
Ma vettem egy HIS 3850-est, és ciripel - nem kicsit, nagyon.
(3D-ben egyenesen nyűszít...) Mondjuk szépen megy, és nem artifactol, de a hűtésétől sem vagyok elájulva (idle 65 fok, igaz, ilyenkor vmi 10%-on járatja a ventit), bár már a kép alapján se vártam sokkal többet. Terhelve simán ugorja a 90-et, mondjuk akkor sem pörgeti halálra a ventit, és egy fél órás játék során teljesen stabilnak tűnik.
De hogy görgetem a PH-t, és "klatty-klatty-klatty", hát az kritikán aluli!
Holnap visszaviszem, mert ez így nem kóser (ellenben a teljesítményével elégedett vagyok, pedig csak PCI-E 4x-es slotban van): mit tanácsoltok?
Másik márka talán "csendesebb"?
Anno HIS 9600XT-kkel sz*ptam nagyon, mert memóriahibásak voltak, erre most beletenyerelek egy ilyen "zörgőssárkányba".
Mondjuk durva, hogy azok a 9600XT-k 40K környékén voltak akkor, ezt meg 22K-ért vágták hozzám, de akkor is: durva zaja van, és nem nyomják el a ventik, nem szigteli le a ház, hangos, na!
Ha gyorsan görgetem a PH-t egyenesen zizeg.
Ja, és még egy kérdés: a Windows felismer nekem vmi PCI-os eszközt, de nem talál hozzá drivert. Ezeknél nincs olyan, mint az X1950XT-nél volt, hogy megtalálja egy "másik kártyának" a több kimenet miatt, hogy pl. "HD 3850 Secondary"? Driver Cleanereztem, és tisztán ráraktam a 8.5-ös Catalystot (csak a drivert): ez a PCI eszköz viszont mindig előkerül, és nem értem. Meg a ciripelés. Egyébként elégedett lennék.
Előre is köszi a válaszokat!
Szerk: elfelejtettem még valamit: a 2D képe elég gáz az X1950XT-mhez képest! Ugye ez is csak ezen "peches" karinak köszönhető, és a többi RV670 nem ilyen képet ad?! Olyanok a betűk, mintha vastagabbak lennének, és egy kicsit homályosabb az egész kép.
Szerk: mindenképpen le akarom cserélni a fentiek miatt, igazából arra lennék kíváncsi, hogy mit ajánlotok, mire cseréljem, illetve erősítsetek meg, hogy ez garanciális gond!
Szerk: amúgy anno a két HIS 9600XT után végül egy Sapphire vált be, és több, mint egy évig tökéletes volt (2004-et írtunk).
Ezek alapján esetleg javasoljátok ezt?
-
Sutty66
tag
Miből gondolod hogy hülyegyerek? Ird ki hogy fix az ár vagy no alku és akkor pont annyiért viszik el amennyire tartod. Egyébként az iponban lévő két karesz ugyanazt a linket adja tehát a drága valoszínüleg a régi listárol maradt ott, hátha valami hülyegyerek annyiért is elviszi.
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #28815 üzenetére
Lásd előbb, betettem neked a linkjét.
Még? Ha teszel bele Nocti(ka)t, másra nem lesz szükséged. Gondolj bele, két ilyen venti 162 m3 levegőt mozgat át a gépeden óránként!, és mindezt szép csöndesen. Én a 2.-at be sem tettem (próbáltam, de sehol nem hozott pluszt, így eltettem tartalékba), többi is ment ki, az az 1db 8cm-es olyan huzatot csinál. Lapom 10°C-kal hűvösebb, mint amikor 3 sima 8cm-es venti volt a házban, simán 40°C alatt marad. Procit lehűti a TX2 35°C-ra (bár ez állítólag MX2-es pasztával 30 alatt lenne, de azt aztán végképp nem tudok beszerezni, így simán Titan nano van rajta), VGA meg, ugye, Chillának köszönhetően 33°C idle hosszú távon, játék alatt 60°C, és 1 perc alatt visszahűl 2D módban. -
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #28813 üzenetére
Hát, 28k-ért jónak kell lennie!
Biztos csak 2800. De a Thermaltake akármilyen minőség (legjobb a Noctua), nincs akkor légszállítása, és nem olyan halk, mint a Nocti. Abból persze 3-féle van 12cm-esből, a kicsi 800RPM-es (halk, átlagos légszállítással), és van még 1200-as meg 1300-as, utóbbi a nagy teljesítményű csöndes (NF-P12, ha jól rémlik), könnyű megismerni a fűrészfogas lapátokról. 3400Ft önstabilizáló csapágyakkal, teljesítményszabályozókkal (3 különböző ellenállású kábel), szilikon rezgésgátló alátétekkel.
De amúgy semmi bajom a ventijeiddel.Ha nálad halk, hát "Enjoy the silence".
-
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #28812 üzenetére
Na álljunk csak meg... Látom nem vagy kibékülve a ventieimmel. Nekem a gyári Thermaltake 12cm-es ventik vannak bent. A legjobb minőség. Utána néztem, 28000ft darabja. A tápom ha magyarra fordítom, akkor csendes óriás. (silent giant).
Nálam csend van. A VGA-t rögtön meghallanám...Bocsi 3400 ft 1db, mert az enyém világítós...
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #28811 üzenetére
Red Towerben kell lennie (ha más nem, hoznak pár nap alatt), eBoltban meg folyamatosan rendelhető (felénk még csak meg sem rendelik, közlik, hogy nem tudják beszerezni - piacgazdaság
). Egyébként nem lep meg, hogy ebben az országban nem kapni minőségi cuccot, vagy csak nehezen. Gondolj bele, ha az emberek rászoknának a jóra, ki venné meg a sok szemetet?
Én gépből is kihallottam egy HIS IceQ3-at 50% felett, kérdezd meg lsc-t, nála teszteltük. Hangossá 60% fölött vált (no persze nem stock hűtőhöz képest, hanem a csöndhöz). -
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #28810 üzenetére
A HIS tényleg hangtalan. 70%-on jön meg a hangja, 60%-ig teljesen süket. Levettem a gépház oldalát és úgy füleltem...
Noctua házventit én is fogok venni, de kapaszkodj, nagy Budapesten nem kapni. Legalább is ahol eddig néztem...
Nem kell ide Szombathely...
Erröl ennyit... -
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #28809 üzenetére
Hát én hallottam HIS hűtőt 50%-on, és bizony nem volt hangtalan (nálad talán pár másik venti miatt nem feltűnő
). Én 1.325-öt adtam neki, de úgy is elszállt 890-en a karim, szóval nálam marad a 877/1296 1.3V-on, az üzembiztos, és kímélő. Nekem most, hogy egy csöndes Noctua, és egy Chilla dolgozik a gépemben (na jó, + egy 5 cm-es az északi hídon), minden zaj feltűnő.
Halktalan?
Az azt jelenti, hogy hangos...
gucunja: Üzleti linkért ban jár. Bünti. Topicban nemrég szóltak ezért a modik.
BloodyEddie: Én aztán nem csesztelek le, csak felvetettem, hogy úgy hamarabb találnál választ. Kb. minden nap kérdezi valaki.
-
katt777
félisten
Azért nézd meg a dobozot, vagy a leírásában (pdf), jár-e hozzá az átalakító. Én spec. csodálkoznék rajta, ha pont egy ASUS-hoz nem járna, amikor anyám kínjával is telepakolják a böszme nagy bőrönd-dobozaikat.
DemonDani: Szoktuk volt mondani, hogy használd a MOD gombot, amíg nem jár le a hozzászólási idő, ráadásul nem is másnak szólnak az üzenetek. Amúgy a VÁLASZ gomb is szerfölött hasznos tud lenni. Valaki nemrég linkelte be PH használatát is a szabályzatot egy újoncnak.
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #28793 üzenetére
Pedig de. A Chilla teljesen halk üzemmódban még GPU-CV-vel izzasztva is 70°C alatt tartja a 3870-et agyig tuningolva- Játékok alatt 60°C. És végig csöndes, ami magas fordulaton a HIS-ről sem mondható el, nem csak a ref. ATI hűtőkről.
Azt se felejtsd el, hogy a HIS karikat mindenki veszi ugyan kilóra, de aztán mindenki cserélgeti is rajtuk a bios-okat, hogy működjön a powerplay.
Gucunja: Vegyél Coolink GFX Chillát (lás Tomboy1986 cikkét logouton). Én már megvettem a hibásat.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
DemonDani #28804 üzenetére
300mhz. a HIS bios-a szerint. Nekem az fut 2D-ben...Egy kicsit a GPU feszen is levehetsz 2D-ben. Alapból lejjebb van 1.3V-nál, de még vehetsz le.
A memoriákhoz ne nyúlj, lefele naon nem szeretnek menni. A HIS-nél sem. Van aki lejjebb vitte bios-ban, de nem ment lejjebb mégsem az alapról. Nekem sem...
-
DemonDani
addikt
HD3850 tuning toplista van?
-
DemonDani
addikt
Rendes venti profillal a 3850em. (iceq3)
venti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sorozatok
- Bemutatta a Pixel 9a-t a Google, ennyibe kerül itthon
- Europol: jönnek az önálló AI-bűnhálózatok
- GoodSpeed: Megszorítások a Max előfizetésnél.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- Turbózd fel a gèped,most!
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Samsung S23 256GB Fekete / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest