- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #28994 üzenetére
800x800, 8XAA, légyszí!
Sutty66: Ha ventit akarsz, csak és kizárólag Noctuát (NF-R8-at sztem rá tudsz tenni valahogy). Chilla egyébként megérné, főleg, hogy én már kifogtam a hibásat.
SKACOK, BESZARÁS, MILYEN JÓ EZ AZ ÚJ TUROK. AKI TUDJA, PRÓBÁLJA KI! Totál para, direkt jó, hogy fokozatosan rázza bele az embert a hangulatba. Az imént kivégeztem egy T-Rexet is, holnapra majd teszek képeket az oldalamra, addig ott a többi a Programoknál Turok címszó alatt.
veber: 1024-es felbontásban kb. 3.5 GHz-es proci hajt ki még egy sima 3850-et is, de lehet, hogy még alá is becsültem.
-
veber
tag
Hi
Egy sima x3850es his kártya és ennek a tunigolt iceq társa között teljesítménybe mennyi különbség van?
-
TomBoy1986
veterán
És a tuningolt is megáll 63°C-nál.
[link]877/1296
-
Sutty66
tag
válasz
katt777 #28991 üzenetére
Azt látom van rengeteg tapasztalatod, csak nem volt kedvem 28985 hozzászólást
A csend lett volna a lényeg, és megfelelő mennyiségü money hijján vettem ezt és nem a HISt. Asszem kicsit elcsesztem A házat belülröl nem kell jobban hüteni most itt 17.6 c fok van ház nyitva az első házventi meg elöröl tol rá levegőt . VGA-ra milyen ventit javasolsz ? Nyilván most nem veszek chillát de valami ventit ráfabrikálok. Mindjárt jövök csak visszateszem a jó kis 850 helyére azt nézem mi lessz vele. -
TomBoy1986
veterán
Na megnéztem én is Chillával ezt a "szőrös fánkot" mert nagyon kíváncsi voltam arra a 68°C-ra...
Szóval az eredmény: [link]
Azaz 10.5perc teszt után szépen beállt 57-58°C-ra a hőmérséklet
-
katt777
félisten
válasz
Sutty66 #28986 üzenetére
Hát én már akkor megírtam itt, hogy milyen "remek" a "passzív" kártya, amikor megjelent, merthogy nincs rajta venti, az egy dolog, de te még külön vehetsz hozzá, és ha a házad nem jól szellőzik (hiába a venti), akkor azt is. Mindenesetre Noctuát javaslok, 1 db 8cm-es 10°C-kal csökkentette a házamban a hőmérsékletet úgy, hogy 2 másik 8 cm ventit még ki is vehettem, és most Chilla van a 3870-emen, amely nem fúj ki, mint a meglegebb házból anno a stock cooler. 12cm-es Nocti légszállítása 81m3/h, és halk (NF-P12). Az kell neked. Ha alap órajelen hibás a VGA-d, akkor meg gar.
Ha ATITool-t telepítettél, az lekapcsolja a 2D módot, illetve ha csinálsz benne, az sem viszi le a feszültséget 2D módban, akárcsak az ATT. Szóval ott lesz valami galiba.
-
Sutty66
tag
THx. Ház oldala levéve 12 cm venti fujja a levegőt . Amugy meg megnéztem az atitoollal és szemetel mint a barom alapbol 60-70 fok és van 2d mod
. Mingyárt eléteszek egy nagy szobaventillátort de nemhiszem hogy ez az üzemszerü kategoriába tartozik.
mod: Visszatettem a 850xt-t hibátlanul mükszik -
katt777
félisten
válasz
F e Z o #28985 üzenetére
Rosszul gondolod, GPU-CV, játék is ment vele (pont Stalker, amely pedig kapásból elszáll, ha kevés neki a fesz.). RAM-okat nem néztük feljebb, GPU-t meg csak 850-en, ott kifagyott, szóval a 800 fölé még mehet. VMod pedig nem volt, csak amit a HIS ad alapból 3D-ben a GPU-nak.
-
Sutty66
tag
Szeva mindenki! Sapphire 3870 ultimate-hez volt valakinek szerencséje? A heatpipe nagyon jó dolog csendes
csak épp semmit nem ér!
(vagy szar a karesz) 5 perc game után simán 100 fok, igaz a dioda mert a gpu hömérsékletét semmivel nem lehet előcsalogatni
. A ház oldala eltávolítva nehogy kevés legyen a friss levegő. Ati vpu recover bekapcsnál 5 perc után leszabályozza magát, kikapcsolva meg szénné fagy. Ötlet tanács bármi . Segítsen aki tud . A másik karesz (3850 asus) nál szintén melegedett mint az állat és azt simán ki is cserélték,de ezzel lehet cumi lessz mert használtan vettem. Lehet ennyi a selejt atiéknál?
-
katt777
félisten
válasz
k-csabesz #28980 üzenetére
Lásd feljebb. Viszont létezik sima IceQ is, turbo nélkül, alap órajelekkel, de jó hűtéssel. A HIS hűtése egyébként tényleg jók és halkak az ATI kártyák. Chilla inkább a ref. karikra jó, HIS OC-kre nem érdemes feltenni. A hatásfoka picivel jobb (főleg 2D-ben, ahol az auto szabályozással a HIS hűtése szinte nem is pörög), illetve komoly terhelésnél jóval halkabb. Hogy többet tudsz-e kihozni a VGA-ból, az teljesen szerencse kérdése. Van olyan HIS OC kari (de más gyártónál is így van), amely éppen a megadott frekiket tudja, de van, amelyik többet is bír (szintén lásd feljebb).
Egyébként a héten ugyanolyan olcsó volt a HIS 3850 IceQ3 turboX, mint egy sima HD3850, akárcsak a 3870 IceQ3 turbo) -
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #28974 üzenetére
6.4%
Fogadjunk, hogy Noctua-fan! Te is az lettél?(csak egy kis szójáték)
Egyébként ha helyesen ejted, amit írtál, akkor már egy "fenom"-od lesz. Egyébként fan-em.sephi: Örülök, ha segített. lsc-nél 800/1000(2000)-t értünk el a HIS 3850 IceQ3 turboX-szel. Én feltettem a Sapphire 3870-esemre egy HIS 3870 IceQ3 turbo biost (előtte persze helyrepofoztam, mert alapból az is vacak), csak ettől 2°C-kal hűvösebb lett a kártyám, pedig nem is a VGA vezérli a hűtést. Sajna a tuningképességei ettől nem javultak, csak a GFX Chillától. Azzal nyertem +27MHz-et a GPU-nak, illetve min. +100-at a VRAM-oknak (följebb még nem is néztem), azaz as 3870-em most 877/1296-on megy stabilan. Szóval lehet játszani, mivel tud még egy kis pluszt kihozni az ember a VGA-jából, de mint fentebb volt szó róla, ez tényleg inkább önmagában játék, semhogy bármit is nyernénk vele egy igazi játékban.
-
F e Z o
veterán
-
k-csabesz
csendes tag
Lehet, hogy már volt róla szó (ha igen akkor bocsi, de nem találtam pontos válszt...), de miben különbözik egyik forgalmazónál a HIS x3850 és a HD3850-es kártyák, talán az, hogy az egyiken IceQ3-as hűtő van a másikon pedig Ati referencia hűtés? De ez sem teljesen így van, vagy csak én nézek el valamit?
Nekem nem teljesen világos...
A kereskedő oldalát nem akarnám belinkelni, de majdnem biztos vagyok benne, hogy ismeritek...
Közben megnéztem a gyártó oldalát...
Valószínű a gyártó adatai az irányadók és az IceQ3-as hűtőkkel szerelt kártyák a magasabb órajelek és a jobb hűtők miatt drágábbak és a forgalmazó oldalán az x vagy a hd csak egyéb megkülönböztetésre jók...
Még arra lennék kívácsi, hogy az alap (nem IceQ3-as hűtővel szerelt, egyébként még mindig jó árban lévő) 3850-esek egy bivalyabb hűtővel (pl Chilla) bírnák-e a az IceQ3-as órajeleket vagy azok azért válogatott chipek lehetnek? Tapasztalat? -
F e Z o
veterán
Köszönetemet szeretném kifejezni katt777 fórumtársnak a weboldaláért. Nagyon szépen le van írva minden. A bios módosítás megoldotta azt a problémámat, amit az ATItools okozott nekem COD4 alatt....(állandóan kilépett, ha húzva volt a GPU és a memória)
Powercolor Radeon 3850 669/829@722/1025 alapfeszen, max 58 celsiusfok 100% terhelésnél.... -
WesTM
őstag
-
Dj Dekko!
őstag
Hát ez kész! Mitől van az srácok hogy a HD3870x2 *rivatuner GPu/Core Hőfuk alapon 65 re lövibe ... este felé a 70 fokos és nem csinálok semmit
a másik mag meg * 12 fokkol hüvősebb
kellemetlen.. kissé
igaz semmi bug nincs, nem fagy sehol , de hát akkor is milyen már ez? -
kop8
őstag
Nem tudtok valami egyszerű progit a ventilátor szabályzásához, esetleg nincs valami új CCC verzió ami tudja már, mert ugy melegszik játék közben a 3850 hogy kikapcsol agép.???
-
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #28972 üzenetére
Régi (vagy rendesen megírt) játékhoz nem kell, újban (optimalizálatlanban) meg a 10-15% 2-3FPS. Ez még úgy rutinból megéri (alapfeszen), de VMod helyett sztem inkább kímélje az ember a VGA-ját. Persze mindenkinél más és más, főleg, ha valaki széthajtja, aztán eladja (esetleg boltban), a vevő meg tücsköket is kap az újnak hitt VGA mellé.
Mellesleg nálam a bios VMod-dal (igaz, nem adtam +0.1V-ot) ugyanott halt le a GPU, mint VMod nélkül, szóval ha a "vas" nem bírja, cseszheted a VModot is. -
zozoz1
aktív tag
válasz
hakos1987 #28968 üzenetére
Akkor mégsem működik a dolog. Most hogy írod, nekem is egyszer sikerült két venti értéket kicsiholnom. Egy alapot, és egy terheltet. De nem léptetett.
De 80°c sok. Vagy tényleg lekellene venni a hűtőt és visszarakni újra, jó hőzsírral, vagy nem megy egyszerűen megfelelő fördulaton a fan. Nézd már meg terhelés alatt, mit pörög a fan!!!!!! (everest/megjelenítés/GPU) A GPU CV alatt....Thrawn 50Mhz az pár % . Azért nem érdemes nyüglődni. 10-15%felett már elgondolkodtató
-
Thrawn
félisten
Hm, olvasgattam BIOS vmod-ról, de +50 MHz-ért nem éri meg
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #28961 üzenetére
+ PCMark05-höz.
serito: Hát nem meg mondtam...
hakos1987: Attól melegszik így, hogy GPU-CV (no meg a vacak hűtéstől). Ez a dolga. Alkatrészek 120°C-ra vannak hitelesítve a gyártó szerint, de akkor is sok. Lehet, célszerűbb lenne eltávolítanod a hűtőt, külön feltenni a rézblokkokat (v. az egyik MSI-nél is alu?), és mindegyikre egy legalább 7cm-es ventit, de inkább 2 db Noctua NF-R8-at (gumival vagy vékony, szigetelt dróttal). Na, azok 100 m3/h-s légszállítással 7szencség, hogy lehűtenék a karidat, mert a lepréselt levegő mindent hűtene (mint 3870-en a GFX Chilla, csak az rajtad nem segít), ráadásul csöndben (GPU-k, VRAM, VRM). Én tuti ezzel próbálkoznék a helyedben, és akkor a ventiszabályozással sem kéne vacakolnod. Ha megcsinálod, és becsukod a házat, a kifúvásra is ügyelj!
Az én megfoghatatlanul forró északi hidamat egy 5 cm-es kis vacak venti hűti hidegre.
-
serito
senior tag
Hali!
Abbahagytam!!! Befejeztem a 2x 3870X2 tesztelését...sajnos eredménytelenül.
Még x48-as lapban sem sikerült működésre bírnom a 4GPU-t 8.5 driverrel (másikkal sem).
Igaz E8200@4Ghz-en futott de a 2. VGA sosem kapcsolt be. X38 és X48-as lappal u.a probléma volt a 2. VGA be sem kapcsolt (ez a ventillátor fordulaton is látszott szinte megállt, míg a másik X2-es ventije "megfeszült" a munkába) annak ellenére, hogy a CCC-ben mind a 4 GPU látható volt. 1 hete küzdök vele és elfáradtam, felőrölt a 2db X2....
Egy hét után nem tudok felmutatni semmit...szégyen gyalázat, bár erősebb CPU-val esetleg egy Q9xxx-al sikeres lett volna a próbálkozás.
Még szerencse, hogy a tesztalkatrészeket nem kellett megvennem.
Köszönet érte a nagykernek.... THX (bár úgysem olvassák)
Azért nem csüggedek 1db X2 tökéletesen működik.
Aki segíteni próbált annak köszönet!
Üdv
-
hakos1987
őstag
érdekes, játékban nyugton marad 80 fok körül a gpu2 vrm... nem tom mitől melegcikk így
-
hakos1987
őstag
nah hali mkinek!
először is köszi mki segítségét, aki tegnap segített rajtam! most sikerült félig-meddig normális ventiprofilt csonálni (nem kapcsolgatja hőfokonként), viszont egy bajom van még... nincs semmi mással bajom csak a gpu2 vrm-el.... a gpu1 40 fok, a gpu1 vrm 50, a gpu 2 sincs több 60-nál, ekkor a gpu2 vrm araszol felfelé, 106-nál leállítottam... szőrös fánknál jött ez elő, és kb 10 mp alatt elérte ezt a hőmérsékletet.
vki meg tudná mondani, hogy ez hol található a karin? esetleg egy képet tudna adni?
köszi és további jó reggelt mkinek!
-
DigitXT
félisten
Régi HSZ, de én is feltettem (magamban?) kb. ugyanezt a kérdést, szóval: igen.
Van egy javított DLL, amit le kell cserélni. Ha majd kipróbáltam beírom ON-ban... -
DigitXT
félisten
válasz
TTomax #28961 üzenetére
A hotfix csak a 03-05-06hoz kell
Vágom most már!Abban a pillanatban amikor a DDR2es RAMokat belekattintod rájössz hogy...
Uh, akkor lehet, hogy át fogom ugrani ezt a DDR2 témát ezzel a lappal...
Egy kis internetezös gépnek amúgy jó az a lap... másra nem...
Ahhoz képest most egy Q6600 van benne X1950XT-AGP-vel, és lehet rajta játszani rendesen!Más kérdés, hogy a quadban és a RAM-ban is bőven marad tartalék, de a VGA-ban már nem vagyok biztos! Éppen azért vettem amúgy ezt a lapot, hogy ezt a szegényke AGP-s VGA-t "kihajtsam", mert vérszemet kaptam az Assasin's Creedről készült teszt alapján, látván, hogy (a konfigomnál még mindig szereplő - lusta voltam átírni) X2-vel mennyire procilimitált, és mennyire jobban megy négy magon... Én marha csak azt felejtettem el megnézni, hogy bár tény, hogy procilimitem van a játékbeli adott szituban, de a VGA-limitem sincs onnan messze! Ebből az következik, hogy valóban jobban megy most az X1950XT-vel is a játék, de nyilván nem ugrott fel arra a szintre, amit pl. egy 8800GT-vel hozna.
Szóval végülis egyfajta középútként csaptam bele nagy hirtelen ebbe a (szerintem tök olcsó: 22K kisker bruttó?) HD3850-be, és bejött a számítás, mivel összehasonlíthatatlanul folyamatosabban megy vele.(Más oka is volt amúgy.
)
Szóval kb. erre jó ez a lap, meg arra, hogy ha másodlagos gépként össze akarom dobni a cuccot (tekintetttel arra, hogy az X1950XT-AGP-re nem biztos, hogy találnék normális árban vevőt, tekintve a PCIE dömpinget), akkor lesz mit alátenni, ha már az X2-eset nem akarom. -
TTomax
félisten
válasz
DigitXT #28960 üzenetére
A hotfix csak a 03-05-06hoz kell
Nekem ugyanilyen lapom volt csak nem SATA2es,hanem az elözö....Abban a pillanatban amikor a DDR2es RAMokat belekattintod rájössz hogy milyen pocsék a VIA (P800) memóriakezelése...most nem akarok itt részletezni mert nagyon off lenne.A lényeg,abban a lapban kb 10-20 százalékot nem "látsz" a VGA-d teljesítményéből.Egy kis internetezös gépnek amúgy jó az a lap... másra nem...
-
DigitXT
félisten
Jah, most jut eszembe, hogy a 2001SE (ezt ugye nem érinti a fix
) is elindult, csak nem vártam meg, míg lefut, mert
1) procilimitált sz*r (természetesen mai mércével nézve)
2) Barátnőm már aludt, és nem akartam "felciripeltetni"
3) úgy látszott a nyitó jelenetben, hogy valamivel lassabb (!), mint az X1950XT-AGP-m, és ez alapból frusztrált volna(De ezzel kapcsolatban lásd 1!
)
Lassan "kikupálódok" ebből a HD3850 témából: köszi mindenkinek a válaszokat, jövő héten jelentkezem.
Remélem jobb (ill. mérhető) eredményekkel.
(Visszaolvasva most látom, hogy nem írtam, hogy egy ASRock 4CoreDual-SATA2-t nyúzok Quad procival
: így lehetséges, hogy X1950XT-AGP, VS HD3850 PCI-E is dohoghat benne gond nélkül.
) Mondjuk a mérhetőség megint jó kérdés: van aki arra kíváncsi, hogy mennyire fogja vissza a 4xPCIE a karit, én meg csak itt bővítgetem a gépemet, és látom, hogy számomra megfelelő eredményeket produkál. Viszont én is kíváncsi leszek, vmi hátrány tuti lesz ebből is, ráadásul a quad is underclockolva van a lap által a (DDR1) ramjaimmal egyetemben.
(Ha viszont veszek pl. DDR2-t is, akkor már ott leszek, hogy erősen elgondolkodhatok, hogy összerakjam-e kb. az előző gépem "másodlagosnak", vagy ezzel az "átmeneti" lappal inkább, és mondjuk egy olcsó C2D-vel, ide a "fő gépbe" meg már teljes értékű lapot a Quad alá, és tuning is mehet, PCIEx16, stb.
)
-
TTomax
félisten
válasz
DigitXT #28958 üzenetére
Következetes helyesen leírtál mindent nincs hozzáfűznivalóm
Ha ajánlhatok valamit ami hotfix nélkül indul és rongyosra terheli a kártyát 1mp alatt egy 400X400as ablakkal 8MSAA-val... akkor az a GPU Caps Viewer ezzel terhelem mindig a VGA-im barmit állítok ha ebből kibír negyed órát akkor az úgy rendben lesz,érdekességképpen most Vmod alatt ezzel terheltem és 71fokig fűtötte fel a kártyát,játékokban jo ha 60at elért.... -
DigitXT
félisten
válasz
TTomax #28956 üzenetére
Amikor egyszer fogyasztásmérővel nyüstölgettem a gépet, én is megfigyeltem ilyen hőmérsékletfüggő fogyasztásváltozást (gondolom a feszek változásával arányosan)!
A Hotfixet/infót nagyon köszi (nem tudtam róla, de utólag logikusnak tűnik, hiszen gondolom az összes "mark" az induláskor végez vmi hardverdetektálást, ami ha nem sikerül, akkor olyan, mintha kifagyna, de legalábbis nem indul el).
A szervizes kollegák viszont akkor ezt eléggé "benézték" (mivel reflexből tudniuk kellett volna róla).
De végülis nem nagy baj ez, mivel nem is hibásnak vették át a kártyát (hiszen mondtam, hogy két játékkal is kipróbáltam, és semmi baja nem volt, sőt, hasított
), csak "3D módban hangosan ciripelőnek".
(Mondjuk erről nem tudtak meggyőződni: Aquamark3-at kellett volna próbálniuk, az Hotfix nélkül is elindul, és a bejelentkező képernyőjén olyan hangorkánt csapott a kari, hogy csak... Na majd informálom őket, ha megérkezik a cserekari, és kipróbáljuk, hogy rendben van-e.
(Meg esetleg viszek egy Aquamark3-at, biztos ami biztos.
(Jah, az viszont a végén fagyott ki a pontszám kiírása helyett: arra nincs valami fix?
)
Amúgy most meg is néztem, tényleg "a februári" a linkelt fáj, csak más a neve.
(Verziószámokat összevetve ugyanaz, viszont a fájlméret egy kicsivel eltér: gondolom van ennek többféle verziója is, gondolok itt pl. különböző nyelvekre. -
TTomax
félisten
válasz
TTomax #28952 üzenetére
Jol van ez tárgytalan...amikor visszahűl akkor a Vcore is csökken....1,42-1,48 között mozog... kicsit nagy a szorás
12 perc szörös fánk 71 fok szerintem ezt el kell viselnie....majd betesztelem mit bir de mosst csak ennyire volt türelmem...
DigitXT
A smile a szervizes lámasága miatt volt ez a februári amit linkeltem,nyugodtan elmenthed a cim nem fog változni,azért raktam fel a táramba mert sűrűn kell linkelni -
DigitXT
félisten
válasz
TTomax #28954 üzenetére
Ah, ezesetben köszi az infót!
(A smiley bizonytalanított el.
)
Viszont nem kéne ezt a szervizeseknek tudni?Na mindegy.
Kérdés: amit linkeltél (ha jól látom saját oldalról), az melyik verzió? Mert találtam ilyen Oct07, ill. Feb08_installer végűt is, gondolom mindig a legfrissebb a legjobb.
-
DigitXT
félisten
válasz
TTomax #28952 üzenetére
Ez most valami poén akar lenni, vagy tényleg kell hozzá vmi patch?
(Azért érdekel, mert ha visszakerül a kari, legyen honnan kiindulni.)
Szerk: amúgy az ATT nem tudta nálam a ventit szabályozni a karin, és vicces órajeleket írt ki, vmi 14MHz-et...
GPU-Z mutatta a valós értékeket, és onnan tudom a hőmérséklet, ill. a ventifordulat alakulását is. 8.5-ös Catalystból mikor lesz CP-s?
-
TTomax
félisten
válasz
DigitXT #28947 üzenetére
3Dmark-hoz hotfix kell
Más,valaki tapasztalt olyat hogy Vmoddal 10perc szörös fánk után emelkedik a VCore?Mikor minősíthetem stabillá?
Megmondom mitöl félek,most 850/999-en atom stabil,most 877en terhelem szőrös fánkkal de a Vcore 1,4 röl felment 1,47re..megáll ez?Nem szeretném az a kis füstöt kiszellőztetni belőle ami hajtja játék közben... -
DigitXT
félisten
Gondolom arra gondolsz, hogy "biztos nem a hangkártya szed össze zajt az alaplapról": nos akár ez is elképzelhető lenne, ha alaplapi hangkarit használnék, és a hangszóróból jönne a ciripelés.
De mivel Audigy 2 ZS-em van, és NEM a hangszóróból, hanem a VGA valamelyik tekercséből jön a hang, így a válasz nem. Illetve: biztos nem!
-
DigitXT
félisten
válasz
DemonDani #28830 üzenetére
Ha megoldódik a gondod ird már le h mit csináltál vele.
Elvittem az Iponos srácoknak, hogy ez van. Ott ültem kb. fél órát, amíg telepítgették, meg ilyenek (persze ezt nem láttam, csak hallottam/mondták néha, hogy hogy állnak: amúgy rendesnek tűntek). Aztán egy 3Dmarkot (talán 06) nem tudtak elindítani - érdekes, hogy az nekem sem sikerült itthon (egyikkel sem!), bár én a driver nem teljes/hibás telepítését tudtam elképzelni, a srácok meg ráfogták a tesztgépen összeszemetelt windowsra, mindenesetre ez gyanús. Annak ellenére, hogy két játékot gyönyörűen vitt nálam még tegnap éjjel: Assasin's Creed, ill. Test Drive Unlimited. Na ezekután behívtak, hogy nézzem már meg én is, hogy mi van, "mutassam meg a hibát" (hogy felvehessék gariztatni, mert ugye ha náluk nem produkálja, akkor ráfoghatnák az én lapomra, és a nagyker is visszadobhatja, hogy "teszt ok"): egy bazi hangos hűtő volt mellette (plusz nyitott ablak, behallatszó pesti forgalommal, stb.), de nem is kellett 3D módba váltani, 2D módban is hozta a ciripelést, ahogy az ablakokkal szöszmötölt az egyik srác (ATI Toolt telepített, hogy majd a "szőrös kockára" nyűszíthet a kari, viszont az sem indult). Érdekes. Szóval ez van. Átvették: jövő héten lesz csere kari, remélem az rendben lesz, mert ha nem, akkor el sem hozom, és rendelek inkább rögtön egy Sapphire-t...! Deja vu... -
Andrew_31
Modder
válasz
- = Zk = - #28945 üzenetére
Szerzzel nekem 1DB-ot és a hűtő a tied.
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #28938 üzenetére
igen, némileg a link segített... a min. és max hőfokot megadom, az ok, de a lépcsőzetes emelésre már b*szik..... szal kétféle fordulaton megy, 3d-s, meg 2d-s.... ideiglenesen megteszi, sztem 1 hét és ittlesz a blokk rá, aztán akkor nyasgem!
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #28937 üzenetére
Nocsak, mégis beindult? Mondok neked egyet: 85°C fölött tedd 100%-ra, 45 alatt pedig 40%-ra, közte állítsd úgy, hogy egyre kisebb sávokban, egyre jobban pörgesd a ventit. Így, ha fel is melegszik, gyorsan visszahűl.
- = Zk = -: Már rég elküldtem, csak 3 percig tartott, mire bejött az oldal. Meg írtam is, hogy küldöm. Kéznél nem volt, de tudtam, honnan szedtem le.
-
hakos1987
őstag
nah, most sikerült vmit ügyködnöm! már vezérel a cucc, elvileg csak finomhangolnom kéne!
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #28933 üzenetére
Csal az, nem érzékeny. Pü megy (de miért nem keresnek néhányan...
) Vmilyen játékvezérlővel talán jobb, de bill.-tel halál.
Na én megyek, mert kezd behalni a netem... Jóccakát mindenkinek! Remélem, megoldódik az X2 hűtés.
-
TTomax
félisten
válasz
- = Zk = - #28933 üzenetére
Nekem is mindig le van bontva a kocsim eleje a végére ha beérek ...
-
katt777
félisten
Én ma toltam Grid-et 877/1300-on, igaz, Vmod nálam nincs. Egyébként van hozzá egy 190MB-os patch, amely sok optimalizációt tartalmaz. A csalásokat nem javítja.
hakos1987: Akkor az OC lesz nálad a probléma. Biost nézted, hogy alapból hogyan vezérel? TPU-n van hozzá egy 010.075-ös, most töltöm le megnézni. Hah, nincs benne ventilátor-vezérlés! (Vagyis vsz. valami spéci van, amit bios-editor nem lát.)
-
hakos1987
őstag
válasz
- = Zk = - #28928 üzenetére
hát nálam is hasonló a szitu... csak annyi kül, hogy én egyszerűen nem bírom vezérelni...
beállítottam rivatunerbe hogy 20 foknál kapcsoljon 35%-ot, 40-nél már 45%... de meg se moccan, hiába csinálom 2, vagy 3D-s profilnál is ugyanazt... -
WesTM
őstag
válasz
Andrew_31 #28916 üzenetére
A griddel ne foglalkozz,én tegmapmerültem bele a biosmodolásba, és a 3850em 807/1069mhz en ment egész nap,így is toltam a gémeket,de a grid 3 perc után kifagy.De csak az.
Nekem nem ér annyit az a játék. A bisoba kicsi feszt adtam a karinak (1.316V) asszem.
Így max 70 fokos. -
- = Zk = -
félisten
válasz
katt777 #28925 üzenetére
hakos1987:ez látod jókérdés(ugyanis nekem sem indult be progi nélkül)...mikor megvettem a gépet,simán jáccottam vele több órát,anélkül hogy feltünt volna.,...majd feltettem egy everestet és kiirta hogy 105fok
ezt próbáltad?X nekem mükszik...
megmondom az őszintét nem találkoztam ilyennel
annyira nem akarom lejjebb venni,mert igyis 55másodpercenként bekapcsol...
ami nem baj,mert igy játék alatt tartja a 60fokot -
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #28926 üzenetére
Monitorozod RivaTunerrel? Amúgy mintha hibás lenne a karid. Bár ha Zk-nál is, ráadásul nem is ugyanaz a gyártmány... Sajna csak RivaTuner vagy ATT beállításban tudok segíteni, ha már ilyen X2 probléma van, azzal még nem találkoztam, ahogy ilyen VGA-val sem személyesen.
-
hakos1987
őstag
hát ettől függetlenül nem kapcsol be a kártyán a venti... de azt nem értem, hogyha le is szedem a rivatunert, magától mi a fakkomért nem kapcsol be?
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #28924 üzenetére
X2-nél tényleg nem lehet GPU-t választani? De ha a hűvösebbet méri, akkor 5°C-kal lejjebb kell venni a határértékeket, mert azt is lehet állítani, nem csak a venti fordulatszámát.
szerk.: RivaTuner Main ablakban ott a GPU két monitor lehetőséggel. Elméletileg 2 GPU-nál 2-nek kéne lenni, de nem tudom, mert X2-m nem volt. Kattints a lefelé mutató nyílra, és meglátod, mi van még ott. (Nem a Customize mellettire, hanem a VGA azonosítónál, fölötte.)
CF-ben látta a magokat külön, csak sajna 2 venti is volt hozzájuk, így mindig csak a kiválasztottat vezérelte. -
- = Zk = -
félisten
válasz
hakos1987 #28922 üzenetére
hello mki!!
üdv az X2 táborban
nos.a ventihez közelebbit érzékeli(nálam legalábbis)....
ugyanis 3-4 óra hellgate(dx10) után everest szerint 1.GPU:47fok,mig a másik 53-54!
és alapnak az 55öt adtam meg...(ugyanis rohattul melegszik a kicsike,nekedis netán?)
félek milessz nyáronszia katt777
:nekem nemlehet kiválasztani melyik alapján vezéreljen..lehet én vok a balga
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #28918 üzenetére
Így születtem.
Honnan tudhatnám? GFX Chilla van fönt, szóval a VGA-hűtőm 0%-on megy. Egyébként láttam lsc-nél.
Látod, hogy megy a RivaTunerrel?
hakos1987: Mondtam már a MOD-gombot? Főleg, ha uannak szól a hsz. Egyébként nálam CF-ben mindig a kiválasztott VGA-t (GPU-t) vette figyelembe, szóval az a kérdés, ki tudod-e választani valamelyik GPU-t. Ha igen, akkor a melegebbet add meg neki, és ahhoz fog szabályozni.
-
hakos1987
őstag
még annyit, hogy melyik hőmérséklet függvényében változtatja? a GPU1?
-
zozoz1
aktív tag
válasz
Andrew_31 #28916 üzenetére
52°c...????? Hmmm.... -10°c-al jobb mint az enyém...
Pedig az HIS cari. Nem rossz...katt777
"HIS biosa nem sávosan, hanem folyamatosan, szépen vezérli a hűtést, amit sem RT-rel, sem mással nem tudsz ilyen szépen felülvezérelni"
Ezt honnan tudod? Mert tényleg így van. Neked most is HIS bios van fent? Neked is úgy vezérli? -
zozoz1
aktív tag
-
hakos1987
őstag
-
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #28905 üzenetére
Tesó, hidd el nem szabályoz.
Ugyan azt játsza végig a hakos1987 mint én. Lehet már nem emlékszel, de ezzel basztattalak 1hétig. Nem szabályoz. Nekem is felment a hőfok soha nem látott 88°c-ra. Mondjuk legalább nem 100-ra mint neki. Talán a HIS hűtő miatt. Na mind1, csak mondom, próbálkozzon, hátha.
szerk: sőt már olyat is olvastam és próbáltam, hogy csak négy venti emeléssel működik 25% lépésekben. Az sem jött be...
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #28908 üzenetére
le van szedve most a gép oldala... amúgy a probléma ott kezdődik, hogy elindul a játék és a venti egyszerűen nem pörög fel.. néha 1-1 másodpercre.... amúgy hogy értetted az előbb, hogy a rivatuner \fan értékét állítsam 3-ra? hogy ami azon belül van mind3-at pipáljam ki? mert akkor se működött....
bocs a lámaságomért
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #28904 üzenetére
Power User részben a RivaTuner Fan értékét 3-ra kell átírni, utána dupla kattintással kapcsolhatod a mezőket low level fan-ben. (No meg persze engedélyezni kell, és indításkor alkalmazni.) Próbáld ki, mennie kell, bár lehet, hogy X2 és OC sok neki. Egyébként nagyon durvák ezek a hőértékek. Egyáltalán van 2D módod?
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #28902 üzenetére
Működik az, meg ATT is (hűtésre). Ha "mood"-oltad, akkor nálad jó lehet a VGA hangulata.
Amit csináltam profilbeállítást, az más karikon is működik, persze nem feltétlenül minden.
Másnál miért műxik? Bár végül is mindegy, a HIS biosa nem sávosan, hanem folyamatosan, szépen vezérli a hűtést, amit sem RT-rel, sem mással nem tudsz ilyen szépen felülvezérelni.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
hakos1987 #28900 üzenetére
Ugyan úgy jártál mint én. Nekem sem volt thresholds settings. Felraktam egy régebbi version-t azon kijött de nem szabályzott ott sem. Felejtsd el a rivatunert. Nem műkszik a mi karinknál. Bios-ban moodoltam én is.Katt777 ugyan ez volt a gond nálam is. Akkor is hitetlenkedtél, pedig tényleg ez a gond amit a hakos 1987 ír. Végül feladtam, és bios-ban megoldottam...
-
katt777
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OTP Bank topic
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest