- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Axel pRo
aktív tag
Erre valaki? Hogy hogyan kell szinkronba hozni a RAM-okat? nem idevág ezért off de itt eléggé belemerültünk ezért kérem aki tud segítsen.
"Cogito ergo Sum."
-
rob210
nagyúr
NA ma hozzá jutok a titánhoz felrakom és jelzem mi lett a változás.
Remélem jelentősen halkabb lesz és hűvösebb.Renault power
-
Alister71
nagyúr
válasz AndrewTdi #17092 üzenetére
Az élményindex 7.5 a normális, szerintem szar rajta a hűtés, ebbe a melegbe túlmelegszik. A memória vezérlő ha nincs jól hűtve könnyen 100 fok felé megy és ott már komoly anomáliák lehetnek.
Nekem is jó 10 fokkal melegebb az alaphőmérséklet most ebbe a kánikulába, de terhelten se megy semmi 80 fok felé.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Erre van valakinek ötlete? miért ilyen kevés az adat?
-
scream
veterán
Sziasztok!
Ez milyen eredménynek számít ? CPU alapórajelen, 3DMark06 default beállításokkal , VGA húzva 690/1150 MHz.
Ha CPU-t felhúzom 4 GHz-re kb milyen eredményt kaphatok ?
-
Axel pRo
aktív tag
Ja és olyat tapasztaltam az új proci óta, hogy Racedriver: GRID nevű játék full grafikára feltolom minden maxon élsimítás stb mint ahogy az lenni szokott és ugy néz ki mint minimumon minden betü már a menüben tiszta recés szélű meg játék közben is az egész csak a felbontás marad 1280*1024
"Cogito ergo Sum."
-
Axel pRo
aktív tag
válasz rob210 #17082 üzenetére
Hát készítettem CPUZ-vel képeket a proci, illetve a memóriák paramétereiről, ja meg az alaplapról hátha ezen látható valami szembetűnő hiba ami miatt fennállhat valamilyen beállítási probléma.
Mod.: Bocsi a béna szerkesztésért, hogy beraktam a képeket, linkelni akartam de nem ment fel képfeltöltés.hu-ra
[ Szerkesztve ]
"Cogito ergo Sum."
-
rob210
nagyúr
válasz Axel pRo #17080 üzenetére
A két processzor azonos frekis?
ugyan úgy 200X valamennyi?
Mert intelnél vannak érdekes beállítások.
400Mhz 667Mhz 800Mhz.
Ilyenekre gondolok szinkronban dolgozzon a processzor és a memória.
HT legyen beállítva stb stb. de ha csak kategóriát cseréltél akkor elvileg ezeket nem kell újra beállítani.
Ennek ellenére én minden hardvercserénél megtettem.Renault power
-
katt777
félisten
válasz 1hijjanhusz #16881 üzenetére
Köszi! Sajna még mindig nincs netem otthon, így nem nagyon tudtam utánanézni.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
kmisi99
addikt
válasz mrbig25 #17075 üzenetére
Az be van kapcsolva meg még a túlhajtás eállításai / induláskor ezt a profilt használja is be van kapcsolva. Még a rendszerben is megnéztem és benne van az automatikusan induló progikban. Talán azért lehet gond mert csak futtatás rendszergazdaként indul el? Mert ha az nincs bepipálva hibát ír ki!
Sőt most nézem megint itt értetlenkedik és maxon mennek az órajelek miközben csak a böngésző fut
[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
válasz kmisi99 #17074 üzenetére
Az ATT-ben be van állítva, hogy rendszerindításkor automatikusan induljon a program (elvileg ez lenne alapból...)?
ATT-n jobbklikk -> Eszközök és beállítások -> Általános beállítások -> és legfelül ott van, hogy rendszerindításkor töltődjön be (a regisztrációs adatbázisból)....
-
kmisi99
addikt
válasz mrbig25 #17051 üzenetére
Nem működik jól a Tray Tools amikor elindul a win a program nem megy így maxon mennek az órajelek 750/900 majd amikor már izzadok akkor nézem meg addig meg szépen szívja az áramot aztán elindítom minen szép és jól mennek az alacsony órajelek majd megyek játszani fel is veszi magát de ha kiléptem a játékból továbbra is maxon mennek az órajelek! Mi lehet a baj?
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Honduras #17058 üzenetére
Fura hogy egyel is megy, maximum nem lesz rajta ccc-ben ilyen tuning opció.
Bár én azért bedugnám, gondolom nem viccből találták ki rá.#17070) TTomax Két darab 4850 es?! Vagyis 4850 X2 porba alázza azért a gtx 285, persze ahol van cf csak ott... de ott gyorsabb az említett nvidiánál jóval.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz scream #17069 üzenetére
A CoD4 biztosan crossfire ready... ott menni fog a CF, az a 4850X2 ha tényleg 2G-s akkor egy 4890-et is "lever" olyan GTX280 szintet várhatsz el tőle.
Jut eszembe,nagyon jó a hűtése,de nagyon hangos... 75 fok fölé a gyári ventivel elég nehéz eljutni,viszont cserébe 2D-ben elég szépen pörög... hangos na...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
scream
veterán
Sziasztok!
Szerintetek egy HD4850 512MB lassabb CoD4 hez mint egy HD4850X2 2GB ?
Mert nem tudom, CoD támogatja-e a CFet ... -
-
kmisi99
addikt
válasz endalon #17064 üzenetére
Hát 90 fokon nem megy de azért jobb lenne ha kisebb lenne!
[olvasd el]
A ventilátoros részt olvasd át és állítsd be ahogy neked lenne a megfelelő hőmérsékleten a megfelelő ventilátor sebesség majd mentsd el! -
endalon
csendes tag
Sziasztok!
Egy kevés segítséget szeretnék kérni, nem értek a hardverhez, ismerőseim segítettek összerakni a gépet amikor vettem. Egy Radeon 4870es kártya van benne,teljesen stock, a problémám pedig az lenne, hogy szerintem (meg 1-2 ember szerint is, akit megkérdeztem) elég magas hőfokon megy a kari.
Alapjáraton:
GPU dióda (DispIO) 63 °C (145 °F)
GPU dióda (MemIO) 72 °C (162 °F)
GPU dióda (árnyaló) 64 °C (147 °F)
Terhelés alatt a MemIO-s érték felmegy 85-90 fokra, másik kettő 70fok környékére.
Az lenne a kérdésem, hogy ez most ténylegesen elég magas érték, vagy csak én reagálom túl? Ha pedig tényleg rossz, akkor milyen megoldást ajánlotok?Előre is köszi a (remélhetőleg értelmes és nem leoltós) válaszokat.
Hali.
-
rob210
nagyúr
válasz Spam123 #17062 üzenetére
Vagy nem vagy jártas a WIN 7 ben vagy nem tudom átgondoltad -e azt amit leírtál.
Nekem volt olyan driver amivel akkora pixeleket kaptam játék alatt konkrétan Crysis hogy csak lestem.
Driver csere ment a játék.
No és én is csak hivatalos az AMD és az én esetemben asus oldaláról leszedett driverekről beszélek.Sok furcsa hibát fogsz még átélni a WIN7-el.....
Főleg videóknál.Renault power
-
Spam123
tag
válasz rob210 #17060 üzenetére
Én csak a hivatalos driverekre gondoltam, azokkal meg minden elindul, ez biztos. Csak kérdés melyik a legstabilabb és melyik a legjobb?
knorbert1992: Ez azért nem így van. A legelső driverhez képest, sokkal stabilabb FPS-eket lehet elérni sztem, mint pl a legújabbakkal.
Szóval melyik a legjobb ehhez a karihoz?
-
knorbert1992
tag
válasz Spam123 #17059 üzenetére
Hehe a Legtöbb FPS nem a driver től függ vagyis nagyon kicsi mértékben. Valve-hoz pedig 1általán nem kell giga brutál fps pl. cs 1.6 100FPs 7600GT megüti a szintet akkor a 4850 ed is
Úgy vagyok a munka kedvel ,mint Egyszerű lány a szombati buli után ! "Vagy megjön v nem" :D
-
Spam123
tag
Hi!
Vettem egy 4850-es karit és holnap rakom fel a Windows 7 ultimate 64 bites verzióját is. Melyik driverrel lehet elérni a legtöbb FPS-t a VGA-val? Főleg Valvés játékkal játszok.
-
Honduras
csendes tag
Sziasztok!
Most tenném be a gépbe a kártyát ( hd 4850 x2) és van neki két hálózati csatlakozója. Az egyiken még kettő... Minden csatlakozót hozzá kell kapcsolni a táphoz? A képen a jobb oldali csatlakozóról beszélek. Én csak az egyiket dugtam be, így is megy, de nem tudom eldönteni, hogy kell-e a másik... Légyszives segítsetek!
-
rob210
nagyúr
Hát nekem ezt az atit tollst vagy mit att nem sikerül beállítanom.
Pedig tök hülye nem vagyok.
A spórolás viszont engem is érdekelt volna.Renault power
-
atom87
aktív tag
#17033-ra vki vmit??
[ Szerkesztve ]
Kawasaki z1000
-
mrbig25
őstag
válasz kmisi99 #17052 üzenetére
Ha ezt AtiTrayTools-al csináltad, akkor az a probléma, hogy a túlhajtás határait nem állítottad be:
ATT ikonon jobb klikk -> Eszközök és beállítások -> Általános beállítások ; itt a "Fejlett" alatt beállíthatod a "Túlhajtási korlátokat". Mondjuk 80%-ra az alsó korlátot vagy amennyire tetszik.
De az ATT-s cikkben találsz képet erről is...[ Szerkesztve ]
...
-
mrbig25
őstag
válasz kmisi99 #17050 üzenetére
Először is olvasd át ezt és ezt.
Ati Tray Tools-al tudod megcsinálni.
Viszont 10-20MHz-re nem tudod visszavenni, mert ezt nem bírja a GPU. Az hogy mennyi az alja, azt Neked kell kitesztelni, mert változik GPU-nként, de 4870-nél 100/200MHz (GPU/RAM) már elég jónak számít.[ Szerkesztve ]
...
-
kmisi99
addikt
Azt be lehet állítani valahogy hogy a vidikari adott esetben ati 4870 ha nincs terhelve visszavegye teljesen ilyen 10-20Mhz re az órajeleket majd terhelésnél felvegye? És ha igen mivel s hogyan?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz rob210 #17048 üzenetére
Nézd meg a terhelt 4870es eredményeket..semmi gond a felfogatással
-
rob210
nagyúr
válasz Axel pRo #17043 üzenetére
Proci driverezés és beállítás rendben van.
Össze van hangolva minden?
A haver hd 4870 ese kevesebb pontot adott az én 4850 esemnél, oka a rosszul beállított konfig volt.
Nem volt a memória normálisan beállítva.
Ez csak egy tipp de sok minden lehet még.
VGA driver is sokat számít, abból a legfrisebb van fent?Renault power
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz rob210 #17042 üzenetére
Miért nem? Furattávok stimmelnek és ref. piros nyákod van elvileg. Így nézne ki.
4850re rengeteg hűtő felmegy, szóval van bőven választási lehetőség..
Viszont VF7/900at ne vegyél, amit nézegettél kopy33nál..karcsúk a 48x0ekre.
Én (ha már 5öt rászántál volna a TTre) ezt nézegetném a helyedben megfele ;p
Kis légmozgással megtámogatva fagyit csinálna a 4850ből és jól néz ki, szvsz.
Ugyanennyiből kihozhatsz egy ACS1 + 12cm duót is, az sem rossz megoldás. -
Axel pRo
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon rég jártam erre és lenne egy kérdésem. Eddig ugye az adatlapomon látható VGA mellé egy E2180-as CPU volt 2Ghz-en ugye az kevéske volt szegény kártyának, kapott tehát egy E7500-at ~3Ghz és a kérdés itt vetődik fel, több FPS-t kéne tapasztalnom a játékokban
namost pl cod4-ben még kevesebb mint ami volt.. volt kb 220 fix most jó ha van fix 130-150
egy ismerősnek van egy i3-as procija meg egy HD4650-je és adott beállítások mellett 950!
FPS, na azt senki ne mondja, hhogy a proci dob rajta ennyit egy rosszabb kártyán 6x anyi FPS, legyetekszívesek néhány tanáccsal megdobni, mivel orvosolható a probléma.
Ja és a driverem elég régi én arra gondoltam hogy esetleg az de azelött is ez volt a másik procival."Cogito ergo Sum."
-
rob210
nagyúr
Fene ez nekem nem is jó, nem lehet feltenni normálisan a 4850-re
Renault power
-
Stirbi
addikt
válasz 1hijjanhusz #17039 üzenetére
jöhet az is
-
Stirbi
addikt
egy sapphire dual slot tulajt szeretnék megkérni arra,hogy loadolja be a biosát a kártyájának Radeon Bios Editor-ba és nyomjon egy képet ide a fan settings fülröl, köszönöm
-
sagit
veterán
sziasztok
ennek a karinak lehet feszelni a gpu-ját?
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
Stirbi
addikt
visszaléptem hozzátok egy sapphire hd4850 dual slot-al
-
rob210
nagyúr
erről van valakinek véleménye?
Tapasztalata?
titánRenault power
-
atom87
aktív tag
Valaki találkozott olyan jelenséggel, hogy új Catalyst-ek estében megnő a boot idő??
Kawasaki z1000
-
Slyer
senior tag
zservusztok. van egy 512-es hd4870 silent efficiency kártyám, és azon koldokozok hogy leveszem a hűtés műanyag burkolatát így nyárra.nem mintha gond lenne most, de ha azzal nyerek még pár fokot akkor már megérte. szóval szerintetek érdemes?
-
cashback
őstag
válasz Fakher01 #17028 üzenetére
Már találtam... Udi kollégát.
Holnap telefonálok neki, aztán kiderül hogy sikerül-e valamit okozni vele.De még éppen időben romlott el az okádék... holnap adtam volna el az egész géppel együtt.
Új tulajnál csinálta volna ezt le sem vakarhattam volna magamról hogy kutyagumit akarok rásózni.Viszont több mint valószínű hogy most ref hűtő vadászatot kell rendeznem.
És a legvalószínűbb hogy csere-bere... GFX Chilla vs. Giga Ref hűtés... mert pénzem az annyi van hogy másnak nem is maradt.De reménykedem egy kölcsön adási dologban is.
Minden estre jelzem errefelé hogy mire jutottam.[ Szerkesztve ]
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
Dzsuri89
őstag
Sziasztok!
Nekem egy Sapphire HD4850 1GB Gddr3 Vapor-X-es kártyám van és egy Micro Stuttering (Dadogás) [késik a kép, mintha beakadna például a cod6ban a háttér miközben a fegyvert húzom] probléma áll fenn minden játékban. Valahol nagyon idegesítő a dolog, valahol pedig alig látszik, de leginkább a fordulásoknál tapasztalható legjobban.
Tud valaki valami megoldást erre a problémára, mert már hónapok óta nem jutottam előrébb... :S ??????? -
cashback
őstag
Sziasztok.
Gyors egyszerű kérdés...
Reggel még ment a gépem... COD6 indít... 5perc után kockásra fagyott a kép, majd nem adott képet ezek után.
VGA HD4850 + GFX Chilla
RAM Samsung DDR2 2Gb
Alaplap ASRock A770DE+
Proci Sempron140@Athlon II X2 440Mivel kockásodott a kép én vga-ra gyanakszom... Tudjátok a hiba okát és lehetséges ennek a javíttatása?
Minden cuccomra van garancia... kivéve a vga-t. Kb. 2hónapja vettem itt PH-n használtan.
Eddig semmi hasonlót nem produkált.Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
mrbig25
őstag
válasz Májsztró #17020 üzenetére
Én is csak a szoftverből indultam ki, nem tudom, hogy ténylegesen működik-e, bár tény és való, hogy elég hihetetlennek tűnik.
Mindenesetre, ha lesz egy normális hűtőm, akkor kipróbálom, hogy a ramoknak adott plusz feszültség hatására tényleg tovább lehet-e őket húzni. Ergo így kiderülhet hogy csak parasztvakítás vagy tényleg működik.[ Szerkesztve ]
...
-
Bluegene
addikt
válasz Gyárfás #17013 üzenetére
biztos melege van. nekem is ref hutos van. en ugy tolom h leveszem a haz oldalat es a gpu fole raksz egy coolink ventit az lefujja rola a meleget. halkabb lesz sokkal a 8cmes coolink kb 1200 ft
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
mrbig25
őstag
válasz 1hijjanhusz #17017 üzenetére
Még nem próbáltam, mert a gyári Zalman hűtő nem az igazi és a memóriákon sincs külön hűtés.
Ma-holnap szerzek egy AC S1-et és majd akkor megnézem, hogy mit tud a kártya....
-
mrbig25
őstag
válasz 1hijjanhusz #17010 üzenetére
A Vapor-X-et valószínűleg, akkor nem is lehet. Nekem Gigabyte karim van és a gyári GamerHUD szoftverrel még a memóriafeszt is lehet babrálni, bár ezzel még nem kísérleteztem.
Most 2D-ben 250/500@0.968V-on, illetve 3D-ben 650/1000@1.12V-on.
Én viszont még mindig a ciripeléshez próbálok hozzászokniGyárfás: fentebb írtad a kártyád típusszámát, amiből arra következtetek, hogy referencia modellről van szó. Azokon viszont 4pin-es a venti csatlakozója, így a GPU-Z proginak elméletileg mutatnia kéne a fordulatszámot.
[ Szerkesztve ]
...
-
mrbig25
őstag
válasz 1hijjanhusz #17007 üzenetére
Igen, 1.158V a plafon, innen gondolom, hogy az lenne az alapfesz. Viszont nekem szerencsére alacsonyabb feszen is megy gond nélkül, bár nem referencia kártyám van.
...
-
rob210
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16987 üzenetére
ugy ahogy mondod.most jónak tünik,de veszek rá egy titánt az halkabb.
Renault power
-
mrbig25
őstag
válasz 1hijjanhusz #17000 üzenetére
Hali!
Nálam 1.158V és tudomásom szerinte a többi 4850-nél is ennyi.
Bár nálam 1.12V-on megy 650/1000MHz-et....
-
Gyárfás
tag
Sziasztok!
Van egy Gainward 9382 HD4850 512Mb karim és azt tapasztalom így fél/1 év használat után hogy iszonyat hangos a venti. Volt takarítva rendesen és kentem a hűtő alá valót is, de nem segített. Olyan szint, hogy pl UFO Aftermath menüben felpörög és nem is áll le ha úgy hagyom. Amikor épp betölti az állást vagy váltom a képet építés/külső nézet között, akkor teljesen elhalkul és betöltés után újra pörög. Ezt csak azért írom, mert nem hiszem hogy annyira leterhelné egy ilyen szintű játék. Wow-ban halkabb ha leveszem az árnyékokat, de hasonlóan hangos(fülesen keresztül is).
[ Szerkesztve ]
-
Sonky
aktív tag
-
Sonky
aktív tag
válasz 1hijjanhusz #17000 üzenetére
625Mhz a GPU. A Memóriát nem tudom
Most látom alapfesz kell
Azt nem tudom fáradt vook húzok aludni[ Szerkesztve ]
Egy legenda vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest