- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
válasz katt777 #16674 üzenetére
Most akkor bírja vagy nem?
Mert valaki azt írja, hogy bírja kompromisszumokkal, a kisebb játékokat, Te meg azt, hogy nem.Mind1, VGA-t úgy sem veszek most, a 4890 túlságosan drága lenne, mint amennyit valóban ér, de az 5770 is, mivel a DX11 az nálam halott. Only DX9. Megvárom, míg az 5850 elér egy olyan ár/teljesítmény rátát, amin már szívesen megvenném és kész. Az nekem olyan 50k körül lenne...
Addig meg ha natívban fogok játszani, visszaveszem az AA és az AF-t és csókolom.[ Szerkesztve ]
-
olbaidhun
őstag
válasz 1hijjanhusz #16693 üzenetére
milyen konfigot ajanlanatok a 4870 melle amii megfizetheto..
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
-
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16688 üzenetére
egy képet tudsz mutatni?
-
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16686 üzenetére
rákerestem neten galaciatorra googlen, azt hiszem top5 találat egyik egy PH! forum volt amiben valaki panaszkodott hogy meghalt a ventije 1 hónap után, szóval mondasz valamit
szerintem is Sapphire lesz hang meg nem számít, Sapphire 3870-en edződött a fülem
-
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16684 üzenetére
2,6 ról van fennt már 3.15-ön... sajnos ratyi intel 945 chipset 350-es FSB-ig bírja...
no és ha hűtés/megbízhatóság akkor ASUS Glaciator vagy Sapphire a nyerő?
-
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16682 üzenetére
félreértetted, tudom hogy egy vadállat a DX10-es mezőnyben ez a kártya, csak éppen GTA-ban nálam ez valószínűleg nem fog kijönni... sajnos CPU limitem (E6600 - 3.15ghz) van/lesz amit jelenleg nem tudok kiküszöbölni, mert mindent cserélni kéne... majd ősszel
szerk: de attól még 100 másik játékom is van ami bőségesen meg fogja hálálni az erősebb vasat
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16678 üzenetére
most 512-es 3870-nel 30-30-30-al használom Medium Shadow, Medium Reflection... igy 30 fps átlaggal játszom (25 min)
csodát nem várok a 4870-től GTA-ban, de többi játéknál azért jobban ki tudja mutatni a foga fehérjét
-
MZsoltee
veterán
válasz olbaidhun #16676 üzenetére
Alaplap proci és memória cser de legalábbis 4gb-ra való bővítés után tessék gondolkodni ilyen szintű vga-ban. Addig max 4670/3850 nagyon max 9600GT/8800GT/3870, ha alcson felbontáson játszol akkor még anynise mert a proci nagyon kevés!
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
-
olbaidhun
őstag
válasz Májsztró #16200 üzenetére
Helló ATi Fanok!
Akkor Te már az én egészségemre is ittál. Nemrég én is egy 4870 sapphire boldog tulajdonosa lettem. Kell valamit tudnom ami fontos infó lehet a kártyával kapcsolatban? Olyasmire gondolok mint az ati tray tools stb.. jelenleg referencia hűtő van rajta, de szeretném vízesblokkra cserélni a hang minnél alacsonyabbra "nyomásához", mert asszony ugyanabban a szobában alszik..
Ja igen és egy 400w-os corsair "dübörög" a gépemben egy amd x2 5200 amd-vel és 2x1terra HDD-vel.. elég ez ennek a konfignak?üdv
Csaba7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16672 üzenetére
én is gondoltam rá, és a félelmem be is igazolódott, amikor kimondtad a GTA4et... egyik kedvenc játékom
-
katt777
félisten
válasz Dj Dekko! #16624 üzenetére
Az ASUS hűtői szépek és drágák, de messze nem olyan hatékonyak. Egy Hyper Z600-zal, vagy mostanában egy Coolink Corator-ral. Árban/teljesítményben ezek a legjobb hűtők ma.
Stirbi: Galciator jobb, ne nevettess! Lehet, hogy hatékonyabb, de az a nem kevés ember, akiknél pár hónap alatt behalt a venti, nem osztja a véleményedet. Ráadásul qrwa zajos is. Az első G-omon 2 hónap alatt ment tönkre (állt le) a venti motorja, a cserélt javított (ue. hibával) kártyán 1 hónapot sem bírt ki. Azaz 2 G-omból 3 volt hibás.
Vasinger!: 512MB-os kari nem bírja a Full HD-t. Vmod-olható 5770-et javaslok neked is, főleg, ha számít a táp. HD4890-et lehet, hogy nem éri be, de a HD4870-nél biztosan gyorsabbra hajtható, és alacsonyabb a fogyasztása. Ha DX11 nem kell, jó a HD4890 is, csak 1GB-os legyen! Viszont ugye az áramfogyasztás...
Ezekhez a VGA-khoz elég a procid 3GHz-en is, bár, ha az áramszámla nem számít...
HD4870 elmegy 0.643V-on is, órajelek változóak, akár 100/200 is belefér némelyik kariba, átlag egy 200/300 jó, azzal már nem hibáznak a videók sem. Az alatt nagyon 2D a dolog.tresh: A tekercsekből is jöhet a zaj, jobb helyeken cserélték az ilyen zajos karikat (anno elég sokaknak volt ilyen problémájuk). Esetleg lehet görbült/sérült az egyik venti. Ha elektronikus a zaj, a hűtőcsere nem fogja megoldani.
Dj Dekko!: Vannak kártyák, amelyekben hardveresen korlátozták a feszültség-állítási lehetőségeket. Ha ilyened van, hiába próbálkozol.
csuki00: Auras Fridge.
Lebutítva egy HD3650-esen is szépen fut minden játék. A HD4770 tutira kevés HD-be.1hijjanhusz: Ma már és DX10-ben sajnos nem. Teszteltem.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
MZsoltee
veterán
Az lenen a kérdésem, hogy a 4850 és a 4870 között mekkro a különbség hőtermelés tekinetében? Accelero S1-el tökéletesen jó volt a 4850-em, a kérdés, hogy mennyivel melegít jobban a 4870, mert lehet beszerzek egyet...
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
nagyúr
sziasztok,
most szeretnék venni egy 4870-et, de nem tudom hogy megérné-e plusz pénzt kiadni az 1GB-os modellre...
most egy 512-es 3870-em van és RivaTunerrel szoktam nézni a VRAM kihasználtságát, és az a tapasztalatom hogy 1680x1050-en ritkán megy 400-450MB fölé... meg amúgy is ezek az 1 meg 2GBos modellek eléggé parasztvakítás-szagúak... (kivéve persze pl 5870 2GB eyefinity edetition ahol tényleg kell memória a 6 kijelző miatt)kerestem neten 4870 512MB vs 1GB reviewkat, de sehol semmi ilyesmi, ezért fordulok hozzátok
-
AndrewTdi
addikt
válasz csuki00 #16668 üzenetére
Szeva!
4870-re Bátran ajánlom az AC Accelero Twin Turbot vagy pedig a Twin turbo Prot.
Szerintem nem nagyon van jobb hűtő rájuk. -
-
csuki00
tag
válasz Vasinger! #16627 üzenetére
Nekem van egy 23" full hd-s monitorom és egy 4770 -essel használom a kártya 512-es.
Tökéletesen megy vele minden játék, pedig ez még valamivel gyengébb is mint a tiéd.
Cod 4,6, TF2 neten, maxon kellemes fps-sel, GTA4 is szépen fut.Én azt vettem észre, hogy annyira a felbontás nem befolyásolja inkább az élsimítás és egyéb effektek.
Szerintem nem lesz gond, ráérsz majd később kártyát cserélned.
más: 4870-esre milyen hűtőt ajánlanátok? valamint az asus glaciator hűtése rosszabb a sapphire referencia hűtésénél? És amúgy a kettő, hogy szerepel hangban?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Xp-ről Win7-re(32bit) szeretnék átállni. Melyik most a legmegbízhatóbb driver 4850-re?
Linket is kérnékKöszönöm előre is a segítséget!
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16642 üzenetére
Sajnos. :\ Valóban az lenne az igazi, csak az ára...
mrbig25: Az nem semmi, rendesen alul feszelted. A windows nem szaggat?
sephi: De sajnos tény és való, hogy kevesebb lesz az FPS, ha natívban akarom használni. Most is határokon van az FPS, :\
-
fagy53
nagyúr
A tápfesz stabilizálás tekercsei / induktivitások/ szoktak egy magas hangot kiadni az FPS-ek függvényében. Magas / több száz / esetén kihallani a gépből rendesen és ezért a tanács, hogy a játékban vagy a driverben korlátozni kell a monitor frissítési frekvenciájára / Vsync, várakozás a függőleges frissítésre /, off-ba kell tenni. A 3DMarknál ez nem nyerő , itt sípoljon, de a játékoknál különösen a menűknél hallani a magas FPS miatt.
Ha nálad ez sem segít, akkor megpróbálkozhatsz a gariztatással.. -
mrbig25
őstag
válasz Dj Dekko! #16652 üzenetére
Ati Tray Tools-al. Innen pedig az aktuális legfrissebb változat tölthető le.
Alapból ennél is 1.083V a legkisebb beállítható feszültség (a BIOS miatt), de ha a feszültség melletti gombot megnyomod, akkor magad írhatsz be feszültséget, viszont érdemes a Bios által megszabott 0.06V-os lépcsőket betartani. (1.083, 1.023, 0.963, stb...)...
-
Dj Dekko!
őstag
-
tresh
veterán
válasz Gyuri27 #16647 üzenetére
Most lett teljesen kitakarítva, a ventilátor ha nem megy akkor is "cicereg/sípol" és nem a ventilátor cicergésre kell gondolni.De csak full terhelés alatt jön elő 3d mark vagy egykét játéknál, hűtést amúgy is cserélni akartam de ha itt sípol majd nekem akkor nem foglalkozok vele, lehet valami kondi vagy én nem tudom
-
F e Z o
veterán
A 4870 512Mbyte ----> 4870 1Gbyte kártyacsere is legalább 3-5k-ba kerülne.
#16627 Vasinger! : Sztem előbb vedd meg a monitort, nézd meg, hogy mennyire kellene visszavenned a részletességet, egy-egy játékban, ha nem kell egyáltalán, mert viszi szépen a kártya, akkor cserélned sem kell. A proc bőven elég nagy felbontásnál nem lesz limited. Nekem is alapon megy a quad.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
tresh
veterán
Hali mindenki , olyan kérdésem lenne hogy adott egy hd4850 ref hűtős csodabogár és terhelés alatt sípoló/cicergő(nem a ventilátor) hangot add ki:S Nem tudom hogy ez normális e?Már régóta csinálja de nem tudom hogy garis dolog lenne ez.Valami ötlet garis még
-
mrbig25
őstag
válasz Vasinger! #16638 üzenetére
Az adatlapod alapján írtam a 4GHz-et, mert ott az van, hogy 4GHz+. De a lényeg, hogy elég lenne.
A 4870-el is lenne előrelépés, de az is zabál és melegedik. És mivel a 4890 GPU-ját optimalizálták, ezért 2d-ben jóval kevesebbet fogyaszt a 4870-től és meghajtva se eszik sokkal többet...1hijjanhusz: ezt én is tudom, de tételezzük fel, hogy az ember új kártya esetén nem nyúl egyből külső programokhoz
Egyébként nekem is 100/200@0.863V-on megy az 4870-em. Teljesen ref hűtővel 34-35°C[ Szerkesztve ]
...
-
Sdi
addikt
válasz Vasinger! #16638 üzenetére
Hát, azért az a crossfire rendszer jelentősen többet eszik a 4890-nél , a húzott Phenom II-ről nem is beszélve. Csak azt írtam mit bírt el. Ha esetleg felhangosodna, vagy melegedne, tápot később is tudsz cserélni, egyenlőre elég lenne.
Ahhoz már erőmű kell
[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
KG.
tag
válasz rumkola #16637 üzenetére
Értem köszi, azt tudtam, hogy gyári órajelen lekorlátoza magát 2d-be a kártya, azthitem hogy tuning hatására ez ezt nem teszi meg, de akkor megnyugodtam!
Ha érdeklődsz valamelyik termékem iránt, írd le melyik hirdetésre hivatkozol!, nem vagyok gondolatolvasó hogy kitaláljam!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz mrbig25 #16631 üzenetére
Sajna 4G felett nem megy, de 3,8-at szépen viszi, afelé ezt a procit nem is fogom már húzni.
1hijjanhusz: A 4870-nel lenne valami előrelépés? A 4890-nel biztos sokat lépnék előre, de az melegedik és sokat zabál.
Sdi: Azért ez 24/7-ben nem lehet semmi. Bár azt is tegyük hozzá, hogy azok a karik nem esznek extra sokat, mert elég jól meg lettek csinálva.
rumkola: Azért egy GTX 280 többet eszik a 4890-nél..
[ Szerkesztve ]
-
KG.
tag
válasz rumkola #16629 üzenetére
Kétlem, mivel Haven\3D Mark-ok alatt nem hibázik, a húzás mértéke sem volt vészes 735\1050-re húztam, sokaknál még a 4830 is megy ezen az órajelen, de ilyenkor visszaáll 2d órajelre?, minden egyes játékba való belépés előtt nincs kedvem állígatni!
[ Szerkesztve ]
Ha érdeklődsz valamelyik termékem iránt, írd le melyik hirdetésre hivatkozol!, nem vagyok gondolatolvasó hogy kitaláljam!
-
Sdi
addikt
válasz Vasinger! #16630 üzenetére
Megelőztek ugyan , de a procid biztos elég lenne, a tápodról meg itt írtak.
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz Vasinger! #16630 üzenetére
Jól látod a dolgot az nv-vel. Szvsz a GTX260+ nem éri meg az árát. Abszolút nem. Olyan áron már inkább 4890. De 1gb-os 4870 sem rossz alternatíva és olcsóbb mint, a lassabb gtx260+. Tehát sztem vagy 4870 1GB vagy 4890. Attól függ milyen áron találsz.
[ Szerkesztve ]
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
Vasinger!
nagyúr
Van egy 4850 512-es kártyám, alapon. Egyelőre 1680x1050-ben használtam, amit még bőven bírt, viszonylag jó FPS-kel.
Na most. Monitor cserén gondolkodok és szinte mindenhol csak FULL HD-sat lehet kapni.Használ e valaki egy ilyen kártyát FULL HD-ban? Mennyire bírja? Szvsz itt már eléggé a végét járja a kártya. Érdemes lenne lecserélni valamire?
-
KG.
tag
AMD GPU Cloc Tool-al megtuningoltam a kártyát, de tuning hatására is visszaáll 2d-s alkalmazásoknál csökkentett órajelre?, érdekes módon mióta hozzányultam azóta ezt a hibaüzet kapom a GPU-Z-től, hiába raktam vissza a gyári órajeleket: "A szolgáltatás jelenleg nem tud vezérlő üzeneteket fogadni", ez mitől van?
-
Dj Dekko!
őstag
válasz F e Z o #16623 üzenetére
1.336V
és egy Asus Silent Knight 2 hüti, persze próbálkoztam már Zalmannal is 9700 essel, de semmi javulás. Ez ilyen meleg, ez van...
Amíg nem buzerál hogy túlmelegedik, vagy hasonló fagyás nem jelentkezik addig nagyon nem is érdekel.... ezek ilyen melegek terhelve ha járatom 65-70 fokot simán eléri. Primével meg a 85-90 fokot... ha baja van majd szól a lap... meg persze lefagy a cucc...
Az is lehet hogy elmér a program... de sajnos ez egy kezdeti stádiumban lévő Q6600 os...
De ahhoz képest szépen múzsikál... majd pár hónap múlva kivágom, azt beruházok egy i5 be addig meg kibírja....[ Szerkesztve ]
-
vuk777
aktív tag
-
katt777
félisten
válasz Májsztró #16571 üzenetére
Ha 64-bites Win7-en 20 4GB-os LinX kör rendben lefut (nálad 3GB talán megy), akkor nagyjából stabilnak mondható a rendszer. Lefut az rendesen, ha jók a hardveres beállítások, az OS-nek önmagában semmi baja vele. A 772MB-os teszt még nem minden. Nem kötekedni akarok, de ha mint az a CPU-teszt hibájából következik, valahol nyilvánvalóan instabil a beállításod, azt jó volna megtalálni.
Fekete lett a Glaciator? Attól a ventije még ugyanaz a szar, ami volt.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Májsztró #16614 üzenetére
Tűz hányók. Nálam a Q6600 os (persze nem mai darab) IntelBurn Test alatt 96Fokot ért el...
Mondom hoppá, Picit lentebb veszem az órajeleket, meg a feszkót...
Az tuti hogy hiányzik ilyen időben már a klima a kéróból!
Télen legalább egy szobával kevesebbet kell fűteni, hála a 4870 Cf nek. -
Beri
addikt
2D mód. Kenj oda neki valamit, amit számolhat, egyből felpattan az az órajel.
-
Donvit078
tag
Valaki találkozott már ezzel a problémával a legfrissebb sapphire driverrel csak 500Mhz fut a kártya magja mit lehet csinálni lehet hogy meghibásodott?
[ Szerkesztve ]
vegetáriánus vagyok...csak növényevő állatokat eszek
-
KAMELOT
titán
válasz katt777 #16569 üzenetére
Mondjuk ebben igazad van hogy nem futnak rajta régebbi progik mérmint a WIN 7-en.
Ameddig nincsen SP1 vagy SP2 a WIN7-hez addig nem teszek be 7est...
Pista szépen üzemel....eddig hiba nélkül minden....
Amugy én is azt modnom....XP volt a legjobb már lassan 8 éve hogy kiadták de még mindig üzemel.....egy gond volt vele hogy a 64 bites verziókban BUG-ok voltak....meg meghibásodott.PHENOM AMD-----nem rossz procik csak zabálják az áramot feleslegessen meg sok hőt termelnek.
Nem warezolunk, utalást se teszünk rá, és végképp nem kérünk linket
[ Módosította: Cathfaern ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Májsztró
addikt
válasz 1hijjanhusz #16609 üzenetére
Akkor biztos én vagyok a hülye
-
Májsztró
addikt
válasz Pegazus777 #16607 üzenetére
Egészen biztos , de ha sok neki akkor újraindítja a gépet. Nálam 1,25V az alap feszültség
-
Pegazus777
csendes tag
válasz Májsztró #16605 üzenetére
Bocs hogy mégegyszer megkérdezem, de a Gigabyte GV-R485OC-1GH GPU-ja bírja az 1.24v-ot szerinted?
(A vga rammok "végsebességét" pedig megkeresem alapfeszen, köszönöm a segítséget.)
Még egy kérdés:
A GPU ha hibázik milyen hibákat produkálhat, csak fagyást vagy mást is?[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Alister71 #16604 üzenetére
DDr2 es?... jóval többet is... például én 2.3V Hajtom őket. Geil Ultrákat... szerintem már a 3-4 éve... Persze a gyártó szavatolja is hogy 2.3Vig bírniuk kell 1,8V pedig 4-4-4 12 800Mhz tempot kell diktálniuk...
Persze hűtöm őket külön ventivel is... de bírják....
Vramról nem nyilatkozom, nem tudom mennyire finnyásak azok. -
Májsztró
addikt
válasz Pegazus777 #16602 üzenetére
Ha nem akkor hibázni fognak , vagy füstölni
(#16603) Dj Dekko! :
Én úgy emlékszem ,hogy egyel is megy , csak CCC-ben a tuningopció beszürkül.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz Pegazus777 #16602 üzenetére
A DDR2-es rendszer ramok kibírnak 0.2 voltot is, (1.8 helyett 2.0, sőt akár 2.1-et is) , akkor ez kibírhat 0.09-et. bár én nem kísérleteznék ezzel, mert könnyen pusztulnak a VGA ramok.
Dj Dekko!: nekem P45-be nem indul el, kéri a másikat.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Májsztró
addikt
válasz Pegazus777 #16599 üzenetére
Nem hiszem hogy a ramokat tudod feszelni De ha igen akkor az mák. Próbáld megkeresni a ramoknak a végét. Aztán tedd rá a +feszt. Ha azzal magasabb órajelen is megy a kártya , akkor tényleg tudod feszelni a ramot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest