- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
bulika25
csendes tag
hello.
tudna nekem valaki választ adni,hogy mostanság mi ez nagy videó kártya ár elszállás?1hétel ezelöt még ez a kari 41körül mozgot most meg 53körül van.mi magyarok vagyunk csak ilyenek?ami jol fogy annak emeljük meg a árát? -
vuk777
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
vuk777
aktív tag
üdv!
Új ATI Catalyst 10.6 -
$R64
tag
válasz Májsztró #16851 üzenetére
Na szermányoltam egy musashit 6,5 kért, sztem elég jó ár ahhoz képest hogy Pestről egy új, postával együtt olyan 13k lett volna alsó hangon. Elvileg 3 hónapos...
Köszönöm még1x a segítségeteket!Még annyi hogy ezek az értékek jók? ->
Aux 44 fok
GPU dióda (dis) 48
GPU dióda (mem) 56
GPU dióda (árnyaló) 50
(Everest szerint, 800as fordulaton pörög a musashi, zárt ház) -
RyanGiggs
őstag
válasz Bada Bing #16886 üzenetére
Megnézem mi lehet a baj,mert amikor beszereltem (1éve)
úgy emlékszem hogy 2D-ben vmi 40-44°Cos volt a kari,
most meg azt írja hogy:
DispIO = 52°C
MemIO = 62°C!!!! (ezt igy kiemelném)
Árnaló = 56°C
Tehát kb 10°Cal melegebb mint beszerelésnél. (ha jól emlékszem)Vmi nem stimmelhet.
Lehet ennyire megizzasztja a FireFox a 4850est??!
Ez akkor vmi brutális lehet ez az új Mozilla![ Szerkesztve ]
-
Bada Bing
tag
válasz RyanGiggs #16865 üzenetére
Csak megerősíteni tudom, hogy GFX Chillával azok az értékek megmagyarázhatatlanul magasak. 50°C körüli hőmérsékleten kellene tartania a GPU-t még terhelés alatt is. Az említett hőmérsékleteket egyébként az anyag elviseli, de mindenképpen a felső határon vagy vele. Attól függően hogy abból a hőből mennyi jut át a kondenzátorokra, akár a töredékére is csökkenhet a kártya élettartama (mondjuk ha ez 6 év helyett 3 év, nem biztos, hogy zavar, de nekem már két 4850-esem is megdöglött).
Azért mondom csak mindenképpen, hogy nézz utána mi lehet a baj (a többiek jó ötleteket mondtak), mert ha GFX Chillával így üzemelteted, az olyan, mintha városi közlekedésre vennél vagyonokért egy Ferrarit.
-
Bali27
addikt
Sziasztok..
Az lenne a gondom hogy a 4850em eddig folyamatosan ki volt rakva TV-re extendben, és egyszer csak gondolt egyet, és most már csak Clone-ozni tudom..
Ez mitől lehet?
Ja és még mindig a 9.9el hasít legjobban? -
Dj Dekko!
őstag
válasz 1hijjanhusz #16881 üzenetére
Nem hiába csapatják neki az 1Ghz Gpu Sebességet...
-
katt777
félisten
válasz Májsztró #16825 üzenetére
Akkor vagy te tévedsz, vagy én keverek valamit , de úgy emléxem, hogy válogatott chipek kerültek rá emelt feszültséggel, úgy hozták ki, hogy legyen egy erősebb "HD4870". Most bogarat tettél a fülembe, nem egy spéci modellel kevertem-e össze.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
PcNetKalmar
tag
Kedves Lsc és 1hijjanhusz, köszönöm seítségeteket, én is így gondoltam, csak jobbnak tartottam mást is megkérdezni!
Fontos az 1enes gerinc !!! Különben nem akarsz venni tőlem legközelebb semmit!
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz PcNetKalmar #16873 üzenetére
Veszel egy minőségi 400W-os tápot, akkor az elég egy 4870nek.
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
fagy53
nagyúr
válasz RyanGiggs #16872 üzenetére
Akkor lehet, hogy elég a csavarokat utánahúzni, nálam lazultak le egy idő után és a meghúzásuk 10°C-ot jelentett.
Az oldalsó venti jó dolog, de igazán akkor jó, ha egy ujjnyira van a VGA vagy a borda szélétől, tehát nagyon közel hozzá, használtam én is így.
Fordulatot így nem tudsz adni neki látom, maradnak a korábban említett és a fent írt tanácsaim. -
lsc
nagyúr
válasz PcNetKalmar #16873 üzenetére
Az a "táp" kevés, el sem indítanám vele a gépet. A 420 W elég lenne, az a baj hogy az a valami jó ha felét leadja.
Az élet kegyetlen .
-
PcNetKalmar
tag
Hali mindenki, kis segítség pls.:
Asus EAH 4870-es Vga-t vett egy ismerősön de neki egy ColorsIT 420-as tápja van, kérdés az, hogy ha csak 1-1 más alkatrész van na a gépben, akkor elég e ez a teljesítmény?Fontos az 1enes gerinc !!! Különben nem akarsz venni tőlem legközelebb semmit!
-
RyanGiggs
őstag
válasz fagy53 #16871 üzenetére
A venti ford. nem tudom növelni, vagy hol kell?
Hisz a venti az alaplapba van bedugva.
A gyári ventijét lehet(ett) állítani hisz csak azt lehet a vga-ba bedugni.
Tehát a Chillának van egy alap ford. és azon megy.
Azt még hozzá kell tennem hogy a ház oldalában van egy venti,
ami közvetlen a vga-t hűti.
Én ugy szereltem azt be,hogy ne kifele fújja a hőt,hanem
inkább kívülről fújja be a "hideg" levegőt, közvetlen a vga-ra!
Tehát milyen hőmérsékletű lenne a vga,ha még az a plussz venti nem lenne!?
Hűtőborda egyébként tiszta! (nem poros)[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz RyanGiggs #16869 üzenetére
Ezek a hőmérsékletek mind a GPU lapkájának a különböző területein mért adatok, valóban a DispIO a kijelzett GPU hőmérséklet.
Ebben a melegben és ilyen terhelésnél nem túl rosszak ezek a hőmérsékletek, de határesetek a beavatkozás és a "hagyjuk a francba" között.
Célszerű nyáron a tuning visszavétele és az ATT-ben egy kisebb fesz beállítása, ill. ha lehet a venti ford növelése, ha számít akkor a ház oldalának a leszedése, vagy újrapasztázással egybekötött hűtőborda tisztítás, mint az már előbb elmondták. -
RyanGiggs
őstag
A DispIO a gpu hőmérséklet ugye?
Az "csak" 91°C-os!
Én memóriát (MemIO) sokallom egy picit. (108-110°C)
Az árnyaló az egyébként mi?
Ezeket a hőmérsékleteket az Everest-ből néztem amúgy. -
RyanGiggs
őstag
Üdv!
Lenne egy kérdésem aki járatos a max hőmérsékletekkel.
Van nekem egy MSI 4850esem, rápattintottam egy GFX Chillát.
Megnéztem terhelve (FurMark) hogy mekkora a max hőmérsékletem.
A FurMark-ban mindent maxra tettem és az órajeleket is megemeltem. (700/1100)
Így jöttek ki ezek a számok:
DispIO = 91°C
MemIO = 108-110°C
Árnyaló = 98°CAz lenne a kérdésem hogy ezek a hőmérsékletek sokak vagy még beleférnek!?
Mennyi lehetne a maximum? -
Ribi
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16860 üzenetére
Kondikra hogy raktál hűtést (2,5,6,7) ?
Meg minek
Amire kell arra a képen van rakva hűtés.
Nekem a memón nincs csak a vrm-en.
Gyári karin az 1,3,4 van csak hűtve.[ Szerkesztve ]
-
argo001
csendes tag
Szerintem egy nagyon jó kártya a 4870-es, semmi bajom nincs vele, játékok alá szerintem még most is bőven jó. Én nagyon meg vagyok elégedve vele.
-
nepszter1
addikt
Üdv, szeretnék feltenni egy kérdést , na szóval egy Accelero S1 Rev. 2 -t rászereltem a 4850-emre és az egyik süni lesett már elég rég óta de még nem raktam vissza , szerintetek lesz valami baja így a vga-nak?
mod: ami a gpu körül van vagy hogy mondjam .
[ Szerkesztve ]
-
dinho
csendes tag
MSI HD 4850 512MB 1slotos verzió. Mennyire javallott? Nemtervezem a kártyát húzni stb, menjen az a lényeg.
előre is köszi
-
mar1boroman
tag
válasz 1hijjanhusz #16849 üzenetére
Köszönöm.
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz mar1boroman #16848 üzenetére
Ezt nem itt kéne megkérdezni. De megéri. Talán már kicsit gyanús is a dolog. Viszont az a trust táp cserés lesz.
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
mar1boroman
tag
Sziasztok!
Lenne egy bizniszem, de előtte megkérdezném, hogy meg éri-e.Én adnám:
C2D E6750
Asus P5QL-E
HD4850 512MB
Chieftec 360w tápŐ adná:
Phenom II X4 Quad @ 3.6Ghz 8Mb Cache
A785GXH lap, integrált HD4200 is van rajta
Galaxy 9800GT 512MB
Trust 570w dual fan tápMennyire éri ez meg nekem? (szerintem NAGYON)
-
$R64
tag
válasz Májsztró #16831 üzenetére
Köszönöm!
1hijjanhusz - az a baj hogy a twin turbo pro-ból nem nagyon lehet kapni :SScythe Musashi (800-2000 fordulat, 12-29 db), Xigmatek Bifrost (2000 fordulat, 20 db), Scythe Setsugen (800-2000 fordulat, 19-33 db) - ezeket a hűtőket nézegettem, db - fordulat szám alapján próbálnék választani... Xigmatek-nél csak 1 érték van, nyilván az is önszabályzós, vagy lehet szabályozni nem??? Ti melyiket ajánlanátok a 3 közül??(annyi hogy nyíregyi vagyok és itt csak a bifrost van, de ha megéri lerendeli pestről valamelyik scythe-tet mert annyival jobb akkor rendelek onnan
-
SpZ
senior tag
válasz Májsztró #16840 üzenetére
erre gondoltam most lenne egy olcsón az aprón
-
SpZ
senior tag
valaki? erre
-
Májsztró
addikt
válasz 1hijjanhusz #16835 üzenetére
Mondjuk ezen nem kell csodálkozni. A 4890még a 4870nél is jobban melegszik. Egyébként ,hogy elmondjam , a többi gyártónak sincsen normális ötlete a VRM rész hűtésére. A Musashi mellé pl olyan bordát adnak ami a 4800 szériára nem is jó Mondjuk én visszatettem a gyári hűtő alsó felét aztán úgy megy. De a szenzor a gyári fesz mellett 140 fokot mutat terhelésnél. Nem hiszem el ,hogy annyi
-
Májsztró
addikt
válasz 1hijjanhusz #16833 üzenetére
Mert mi volt a gond az S1-el ?
-
SpZ
senior tag
Sapphire Radeon HD 4850 Toxic ról mi a vélemény?
-
Májsztró
addikt
Ilyen kártyára ne tegyél passzív hűtést . Elég jól fűt már csak azért is mondom.
Egyébként válogathatsz a jóból :
- Auras Fridge
- Scythe Musashi
- Arctic Cooling Accelero S1 rev2
- Xigmatek Bifrost
- Scythe SetsugenEzek elég jók. Vannak mást alternatívák is , de azok vagy oltári drágák vagy beszerezhetetlenek. Vagy ennek a kettőnek a keveréke Ha olcsón ki akarsz jönni belőle akkor AC Accelero S1 rev 2-t veszel egy 12cm-es ventivel amit leszabályozol 5V-ra aztán kalap ,kabát.
-
$R64
tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte 4850-karim, gyári zalma hűtővel, elég hangos, berreg nagyon, 50-52 fok körül van általában (terhelve is:S). Lényeg hogy abban kérném segítségeteket hogy milyen hűtőre lenne érdemes cserélni?? - annyi hogy halk legyen, és aránylag jól hűtse le a karit
Xigmatek Bifrost-ot nézegettem, de nem tudom mennyire lenne halk. Passzív hűtés is jó lenne. Ha tudtok akkor ajánljatok pls több alternatívát.
Előre is köszi! -
XoZ
aktív tag
válasz terence1 #16827 üzenetére
Ez a hűtő a kártya hátoldalán lévő memória chipeket hűti. Feltételezem, hogy a Te kártyádon nincsenek chipek, tehát a hűtő sem szükséges, és így nem is került fel gyárilag a kártyára. A következő két esetben van a kártya hátoldalán is RAM chip:
1. 2 GB-os a kártya
2. 1 GB-os a kártya, de fele kapacitású RAM chipekből áll össze a memória, ezért dupla mennyiségű chip kell (ez akkor lehet, ha olyan chipeket használnak, amilyenek az 512 MB-os kártyákon vannak, és ez az eset akkor fordulhatott esetleg elő - ha egyáltalán előfordult - amikor még nem futott fel a dupla memóriaméretű GDDR5 chipek gyártása) -
terence1
csendes tag
Sziasztok.
Látott már valaki ilyen memória hűtést VGA-n?
Most vettem egy Sapphire HD4870 Vapor-X 1Gb DDR5 (PCI-E) -et és a Sapphure honlapján a kártyán ilyen hűtés van. Az enyémről viszont hiányzik. Vagy nem is volt rajta soha?köszi
-
katt777
félisten
válasz Májsztró #16813 üzenetére
Ha jól emlékszem, 1.3V körül mennek. Válogatott hardverből készülnek, ugyebár.
fortune: Próbálkozz a "szerkesztés"-sel.
Geometria-kérelem hiánya szokott ilyesféle hibát okozni, v. esetleg hibás driver.viktor82: A RAM-hiba "kockásodással" jelentkezne.
-
fortune
tag
Sziasztok.Ilyesmit szokott csinálni a videokártyám amikor néha elkezdek játszani és ilyesmit kezd el csinálni a játék közben.Viszont ahogy ujratelepitem a drivert jo lesz ismét egy ideig.A többi játékban nem ilyenszintü a dolog azért.Szerintetek mit lehetne csinálni ilyenkor????Garira a kártya??? vagy egy régebbi driver kéne???Elöre is köszönöm a segitséget rem. jo helyre irtam Ja és saphire 4870 toxicom van.
[ Szerkesztve ]
-
fortune
tag
Sziasztok.Ilyesmit szokott csinálni a videokártyám amikor néha elkezdek játszani és ilyesmit kezd el csinálni a játék közben.Viszont ahogy ujratelepitem a drivert jo lesz ismét egy ideig.A többi játékban nem ilyenszintü a dolog azért.Szerintetek mit lehetne csinálni ilyenkor????Garira a kártya??? vagy egy régebbi driver kéne???Elöre is köszönöm a segitséget rem. jo helyre irtam Ja és saphire 4870 toxicom van.
-
Gery15
addikt
-
Gery15
addikt
-
Gery15
addikt
Tudnátok olyan tesztet mutatni ahol Full Hd monitoron tesztelik a 4850-es karit?
HyperX
-
katt777
félisten
válasz Májsztró #16800 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy vmi folytán a fesz is emelkedik a tuninggal (ATT meg a beállítottat írja ki), ezért lehetnek esetleg olyan forrók a VRM-ek. Persze az is lehet, hogy szimplán hülyeséget mér a kari, és ilyen jó a VGA-d, de a HD4890-ek is emelt fesszel tudják a 850MHz-et. De ha minden OK, akkor élvezd a tuningot!
kmisi99: Hogy lefutnak a 3Dmarkok, az semmit nem jelent, azok ugyanis jól optimalizált programok, ellentétben a játékok többségével. Nem feltétlenül jön ki a hiba Metro-ban 15 perc alatt, írtam, nekem is kellett fél óra játék, volt, hogy több. Attól persze még lehet stabil a tuning, de Vantage-ből simán le lehet venni GPU 20-30MHz-et, és legalább 50-et RAM-ból is.
Én 10300-ig tudtam GPU-score-t felnyomni, de az én karim csak 825/1100-on Vantage-biztos, játékokban inkább 810/1000. A HT-nek a teszt szempontjából nincs sok jelentősége, mert HT OFF is ki van hajtva a VGA. Nálad ráadásul 10633 GPU pontot kaptál HT ON, míg 10871-et HT OFF. Az összpontszámnak semmi jelentősége ebben a topicban.
Attól még tönkremehet a kari, hogy nem melegszik, de tény, hogy a jó hűtés segíti a tuningot. Ill. persze van a hardvernek bizonyos tuning-képessége, amely fölött szárazjéggel sem lesz stabil.[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
válasz 1hijjanhusz #16809 üzenetére
Na rád se hallgatok többet (csak vicc volt) Felraktam 900/1100 ra elment kb 10s re befagy majd fekete kép vindóz pittyeg Kikapcsolopm bekapcsolom a gépet minden a régin. Na jó akkor 870/1100 minden jó vantage elindít amikor ránézek valami hibát látok. Na jó akkor vissza 850/1100 ra itt már újra jó volt
Itt az új teszt úgy hogy az I7 en be volt kapcsolva a HT
[link] -
1hijjanhusz
senior tag
-
kmisi99
addikt
válasz 1hijjanhusz #16806 üzenetére
Nos ezt nemrég csináltam itt az i7 en ki volt kapcsolva a HT azért lett ilyen kevés a pont
Nagyba [link]
Még a kérdésem áll ez egy hülye példa lesz de tegyük fel hogy ez egy csúcs gpu és 5000/1000MHz en simán megy a jókis hűtésemmel 70 fokon. Akkor nem mehet tönkre sehogy a kari? Vagy más is befolyásolja a tönkremenetelét? Mert mondjuk ha a túlhajtás miatt leáll vagy valami az nem gond csak ne pusztuljon el. A hőmérsékletre figyelek majd[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
válasz Májsztró #16804 üzenetére
4870 vapor-x tovább is 850/1100 15 percet metróztam telejesen maximumon full hd very high 4x élsimítás 10-35 fps egy appró hiba sem volt a kártya rendületlenül ment. A következő szint a 870/1100 lesz majd az 900/1100 na ha azt bírja bár azt már kétlem Azért ugye baja nem eset? A hőmérsékeltek rendben 850/1100 on nem volt melegebb 70 foknál
-
kmisi99
addikt
Nos nem tudom a vantage mennyire megterhelő de 850/1100 on röhögve ment tudtam hogy az én kis 4870 vaporx em bírni fogja
-
jansky1
senior tag
sziasztok
segítsetek légyszives. vagy egy gigabyte hd 4850em 512 rammal. drivert akarok firrsíteni, de ha felteszem az uj drivert (minden hiba nelkul lefut a telepites) ujrainditas utan csak 640es felbontas es 4 bit !!!! semmi mast nem enged. azt mondja nem tamogat ez a driver verzio, frissitsek (pedig ez a legujjab)a control center megnyitasakor meg azt irja, hogy "currently active GPU is not allowed"
regi driverekkel semmi gond, de a legfrissebbek nem mennem :\.pedig tuti, hogy jo valasztottam ki. winxp 32 bit.
mi a baj ?? -
kmisi99
addikt
Na akkor megkísérlem majd nekem hátha mákom van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest