Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
ilyen alacsony terhelésen tuti nincs meg a 80% hatásfokod... de amúgy tápból nem ajánlott így vásárolni, hogy kicentizel minden wattot, szerintem egy kényelmes 400 wattos pont jó lesz, akkor 50-60%-ban lesz leterhelve és kb ezeken az értékeken a legjobb a hatásfok
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz csucsbicep #20765 üzenetére
Én azért szoktam játszogatni (még ha egyetem mellett egy kevesebb idő is jut rá), de soha semmi gondom nem volt játékkal, mármitn ami driver hibára volt visszavezethető. Na jó egyszer: DiRT2 nél szaggatott a menü 9.9-es driverrel
-
nagyúr
de ez a teszt 5xxx kártyával készült... ez a topik a 4xxx-es karikról szól
AMD teljesen máshogy fejleszt a két szériára, értelemszerűen jobban elhanyagolva a 4xxx-eseket... ezért is fontos a jó driver választás. Vadiúj kártyákkal ez egyszerűen működik: mindig a legfrissebbet. De az én 2 éves 4870-mel már meggondolandó, hogy megéri-e felrakni a legújabbat... Lásd 2010 Q1 és Q2 driverek egy kalap lóf.-t nem értek, sajnos
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Ólommentes #20460 üzenetére
4850 keresztben lenyeli a másikat... azt vedd.
Az 5670 gyenge mint a harmat, az 1 GB VRAM pedig így értelmetlenné válik ilyen gyenge GPU mellett.. Egyik legfontosabb előnye a DX11 tudna lenni, de arra tényleg nagyon gyenge (5850 a legkisebb kártya amin már kezd élvezhető lenni a DX11) A másik a fogyasztás, mert abban viszont az 5670 a nyertes.
Egy szó mint száz, lényegtelen hogy 512 MB-os v 1GB-os a 4850, azt vedd
Szerk: Bár az is kérdés, hogy mire használod?
Mert ha csak internetezős gépbe kell a kártya, akkor vedd az 5670-et a fogyasztás miatt. (bár internetezős gépbe már ez is indokolatlanul erős)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Tothgera30 #20122 üzenetére
én is pont ezt akartam kérdezni, hogy 18°C az elég hűvöske
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz csucsbicep #20071 üzenetére
ó valóban.
köszönöm
-
nagyúr
ATT-vel nem lehet 1000MHz fölé vinni VRAM-ot. Valamivel lehetséges ez?
-
nagyúr
na milyenek a 2D hőmérsékleteim? (kicsit nyitvamaradt az ablak )
OFF: Ma lettem 1000 napos
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz patex1983 #19268 üzenetére
őőő, Katt oldalán olvastam, hogy a BOOT vagy valami ilyesmi jelzővel jelzett órajeleket nem szabad baszogatni, mert akkor ilyesmit fogsz kapni eredményül:
hopp meg is van: "Ami nagyon fontos: a BootUP, azaz betöltési értékeket semmiképpen ne módosítsuk!"
és egy tanács: szerintem ha 2D-ben downgradelni akarsz, akkor az órajeleknél fontosabb lenne a feszültségeket lejjebb vinni, mert akkor tudsz sokat spórolni (fogyasztás + hőtermelés, így viszont alacsonyabb ventifordulat is hűvösen tudja tartani)
mennyi nálada gyári 2D fesz?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
úgy néz ki HD videózáshoz maradnak a gyári 2D órajelek (500/900) sajnos.
Viszont nem baj, ha a feszt 1.262-ről 1.082-re leviszem ezeknél az órajeleknél? Nem lesz tőle károsodás a kariban? (szaggatást nem okoz, szóval ez lenne az optimális)
-
nagyúr
válasz Tomate #19255 üzenetére
pont erre szerettem volna rákérdezni:
Tegnap este a 250/300@1.083V-at lőttem be (200 is vajsimán ment, de ahogy katt kolléga is mondta, így a GPU kihasználtság folyton 20-30% között ugrált, míg 250-nél már csak 8-9% körül mozgott), de ma jöttem rá, hogy szétcsúszik a kép FullHD film hardveresen gyorsított lejátszásakor.
Mit emeljek, hogy ez ne legyen? GPU v MEM órajelet? Magam találékonyságából annyira futotta, hogy egy gyárihoz hasonló 2D alkalmazásprofilt hoztam létre: 300/500@1.083, és így nem vettem észre hibát.
Esetleg milyen jobb megoldást tudnátok javasolni? Valakinek vannak kitapasztalt értékei? Csökkenthetem még tovább valamelyik órajelet (2D) vagy legyek elégedett a 250/300-al?
Engem nem zavar az az egy pici vibrálás órajelváltozáskor.
szerk: ja és idáig csak privát üzenetek formájában kommunikáltam katt777-el, szóval ez elég in medias res volt a többiek számára.
Egy Sapphire 4870 512MB-osom van, aminél észrevettem RivaTunerben, hogy 500/750 között ugráltak az órajelek sima 2D-s használat idején. Idáig csak CatalystCC-ben játszottam a ManualFanControllal, 25-30%-on járatva megoldódott a rettenetesen magas hőmérsékletek problémája (68°C-ról 55°C-ra esett). Viszont ez csak tüneti kezelés volt, maga az órajelugrálás még ott volt: ezt tegnap est ATT-ban oldottam meg a fent említett módon
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16789 üzenetére
egészen konkrétan én az alulfeszelés témakörében vagyok bizonytalan: sokat lehet nyerni (hőmérséklet, fogyasztás) egy jól eltalált 2D profillal, de mintha azt olvastam volna hogy ez így próbaszerencse alapon nem működik, mert haza is lehet vágni a kártyát...
az alap beállításokon (tényleg default minden) hogy működnek a ventik: alacsony hőmérsékletnek vagy alacsony zajnak van nagyobb prioritása?
-
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16787 üzenetére
és az értékekre találok valahol ajánlásokat?
-
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16785 üzenetére
holnapután beüzemelem, akkor majd sok-sok kérdést fogok feltenni
ATT-vel kapcsolatban lesz a 2/3-uk...
Hogy hogyan csináljam meg GPU freki/fesz leszabályzást + hűtés optimalizálását (2D-ben halk, 3D-ben hűvös)
Csináltam már ilyet, de magamat ismerve (már van egy hazavágott VGA-m, mondjuk az csak 6800GS) inkább először megkérdezem itt, nehogy valami bugyutaság miatt tegyem tönkre... -
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16783 üzenetére
jaja, pont most néztem Aprón: 4870/512 Musashival 25ezer gari nélkül (még pár napot sem ad)
most vettem (8 órája ) egy 4870 ref Sppahire-t 23-ért, de 2 hónap garival
nem tudom, hogy msot rosszul vagy jól jártam-e... mivel használt karikról beszélünk, midnen nap gari számít szerintem, de... nemtudom
@Májsztró: köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
4870-re milyen hűtőt ajánlotok referencia Sapphire hűtés helyett elérhető árban?
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16688 üzenetére
egy képet tudsz mutatni?
-
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16686 üzenetére
rákerestem neten galaciatorra googlen, azt hiszem top5 találat egyik egy PH! forum volt amiben valaki panaszkodott hogy meghalt a ventije 1 hónap után, szóval mondasz valamit
szerintem is Sapphire lesz hang meg nem számít, Sapphire 3870-en edződött a fülem
-
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16684 üzenetére
2,6 ról van fennt már 3.15-ön... sajnos ratyi intel 945 chipset 350-es FSB-ig bírja...
no és ha hűtés/megbízhatóság akkor ASUS Glaciator vagy Sapphire a nyerő?
-
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16682 üzenetére
félreértetted, tudom hogy egy vadállat a DX10-es mezőnyben ez a kártya, csak éppen GTA-ban nálam ez valószínűleg nem fog kijönni... sajnos CPU limitem (E6600 - 3.15ghz) van/lesz amit jelenleg nem tudok kiküszöbölni, mert mindent cserélni kéne... majd ősszel
szerk: de attól még 100 másik játékom is van ami bőségesen meg fogja hálálni az erősebb vasat
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16678 üzenetére
most 512-es 3870-nel 30-30-30-al használom Medium Shadow, Medium Reflection... igy 30 fps átlaggal játszom (25 min)
csodát nem várok a 4870-től GTA-ban, de többi játéknál azért jobban ki tudja mutatni a foga fehérjét
-
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #16672 üzenetére
én is gondoltam rá, és a félelmem be is igazolódott, amikor kimondtad a GTA4et... egyik kedvenc játékom
-
nagyúr
sziasztok,
most szeretnék venni egy 4870-et, de nem tudom hogy megérné-e plusz pénzt kiadni az 1GB-os modellre...
most egy 512-es 3870-em van és RivaTunerrel szoktam nézni a VRAM kihasználtságát, és az a tapasztalatom hogy 1680x1050-en ritkán megy 400-450MB fölé... meg amúgy is ezek az 1 meg 2GBos modellek eléggé parasztvakítás-szagúak... (kivéve persze pl 5870 2GB eyefinity edetition ahol tényleg kell memória a 6 kijelző miatt)kerestem neten 4870 512MB vs 1GB reviewkat, de sehol semmi ilyesmi, ezért fordulok hozzátok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest