- Milyen processzort vegyek?
- Egér probléma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamaCube
addikt
Még októberig van garancia a karimon. Lenne egy 4870-es 2 gigás vapor X 3 hónap garival, de úgy látom sokat nem változna a helyzet. Így valószínűleg marad.
Köszönöm a segítségeteket.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Véleményeket szeretnék kérni. 4850-ről érdemes váltanom 4870-re? 1280x1024-es felbontáson játszom MW2-el.
A másik kérdésem, hogy egy fsp pnr 400 w-os táp elbírja- e? A konfigom az adatoknál.
Furmark 2x aa 1280x1024 + everest cpu teszt együttesen 265 W-ot vett fel. Alapon 140 W - a monitor 38W.Válaszotokat előre is köszönöm!
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Xp-ről Win7-re(32bit) szeretnék átállni. Melyik most a legmegbízhatóbb driver 4850-re?
Linket is kérnékKöszönöm előre is a segítséget!
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
Sikerült megoldanom!Csökkentett módban, amikor feljött a "Új hardver varázsló" rossz útvonalat adtam meg.Most 9.11-et tettem fel remélem ez is jó.
Elnézéseteket kérem,ha butaságokat írtam és kérdeztem.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz hackeeeee #14656 üzenetére
Azzal kezdtem, de kipróbáltam a sima 9.11 és 12-es verziót is.
Isc
Nincs semmi húzva minden alapon megy.Win XP sp2. 32bit.
Olyan mintha nem ismerné fel a vga-t és újraindul.Ezért is nem frissítem a drivereket,mert így jártam régebben is azt op rendszert kellet újra raknom, mert annyira összekavart mindent.Az op rendszerem viszonylag friss dec.15-én pakoltam újra, akkor is csak a 8.11-es verziót tudtam rávarázsolni.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
Nekiláttam a driver cserének.Persze előtte toltam egy visszaállítási pontot.(hála az eszemnek)
ATI uninstal all-elindítva letörölve.Ott megkérdezte,hogy a szoftvert törölje-e?(igent nyomtam rá)
A másik lehetőség valami hardveres dolog volt ami nem ajánlott.Így azt nem töröltem.
Ezek után kitöröltem a C-ből az ATI mappákat.A program files mappából is.
Újraindítottam a gépet és betöltötte a windowst,majd amikor az "új hardver ikonja" megjelent az óra mellett villant egyet és újraindult a rendszer.Megvártam míg betölt megint és újra ezt csinálta.Csökkentett módban elindítottam."Új hardver varázsló üdvözli önt" fogadott.Megpróbáltam onnan kiválasztani mappából a drivert,de nem sikerült,hiába kattintottam rá az OK gomb inaktív maradt.Megpróbáltam installálni TC-n keresztül.El is indult,de amikor installálta volna megállt "A rendszer nem találja az eszközillesztőt", így nem tudta telepíteni.Lehet csökkentett módban nem is lehetne telepíteni?Csak a baj,hogy rendesen meg újraindul az egész
Tudom én vagyok a hülye,de egyszerűen nem értem mit rontok el.Legalább most nem kellett OP rendszert újraraknom.
Bocsánat, hogy hosszú voltam és értetlenkedem,de nekem ez magasHyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz hackeeeee #14647 üzenetére
Bocsánat, hogy értetlenkedem, de ez miért jobb a sima 9.12-nél. A telepítés jó lesz , ahogyan leírtam? Vagy van valami más menete? Egyébként Xp az op rendszerem,ha ez számít.
Köszönöm a válaszod![ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Drivert szeretnék cserélni 4850-es karin.Jelenleg 8.11-es van fent.Ezt szeretném lecserélni a 9.12-re.Eddig sajnos mindig kicseszett velem a driver csere.Úgy gondolom ati all uninstalt elindítom és az letöröl mindent,majd újra indítom a rendszert és felteszem az új drivert mindenestől.Tudom "driver sweeperrel " le kellene még pucolnom csökkentett módban,de amikor azzal csináltam a pucolást sose tudtam felrakni az új drivert.Kérdésem, hogy csinálta már így valaki?
A másik kérdésem az, hogy melyiket töltsem le az option1 vagy 2?(ccc kell,tudom nem szereti senki,de nekem jó)Válaszotokat előre is köszönöm!
-
LamaCube
addikt
Sziasztok !
Rég jártam erre.Manapság melyik a legmegbízhatóbb driver 4850-re?Én még 8.11-nél tartok.Problémám nincs vele,de lehet lenne jobb is.MW2-vel játszom csak.Válaszokat előre is köszönöm!
-
LamaCube
addikt
válasz Renaissance9 #13155 üzenetére
Hát azt a tápot gyorsan cseréld le!Az én konfigommal(adatlapom) pl. mw2 -nél 245W vesz fel a rendszer.Ahogy nézem neked amd a procid és az tudva levő,hogy többet fogyaszt .
Bár alapesetben el kellene bírnia gondolok itt az indításra.A vga-ra rádugtad a tápot?(tudom alap,de sokan elfelejtik)Bár előző op-rendszerrel jó volt így szerintem a win7 zavarhat be valamiben,de a tápot cseréld mindenképpen.
Nekem egy FSP 400-as tápom van és semmi bajom vele.[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz t.kristof #11481 üzenetére
Sokan akik ékezet nélkül írnak külföldön élnek és ott nagyon sok helyen nincs ékezet.Látod ez is a magyar írás jellegzetessége.A helyesírás pedig olyan dolog,hogy alap legyen az ember életében.
Sajnos abban igazad van,hogy sok embert nem érdekel mivel fogalmuk sincs hogyan kell írni.A másik sajnálatos dolog,hogy mindezen hibákkal sok diplomás ember rendelkezik.
Általános iskolából nem is tudom,hogyan léphetnek tovább az ilyen emberek.
Ebben a témában nem írok többet.
Majd privátban reflektálok,ha érdemesnek tartom.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz DerStauner #11383 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz szekto #11349 üzenetére
Lehet a Jézuska ezt hozta a fa alá
Én így jártam a monitorommal 1.5 hete ,ha egyszer bekapcsolt és "bemelegedett" 60x bekapcsolhattam egymás után.Persze,ha állt fél órát vagy 10 perc kellett,hogy bekapcsoljon.Aztán egyre hosszabbodott az idő és nem kapcsolt be.Tegnap hoztam el a szervizből.A gari papíron ennyi volt írva:-táp javítás.Ezzel nem azt akarom mondani,hogy a táp a ludas ismerve az előzményeket.Csak úgy elmeséltem,mert anno vga-ra gyanakodtam.
-
LamaCube
addikt
válasz HUNNIA1920 #11325 üzenetére
Szia!
Konfigom az adatlapomon.
A rendeszerem alapesetben pl. most / pillanat 145w-ot vesz fel.Amikor everesttel cpu-t terheltem + furmarkot is beizzítottam,akkor vett fel 250-260 w-ot.Nincs húzva se vga se proci.Tehát alap esetben el kellene bírnia ,de szvsz nem bíznám rá a gépem,de ez csak az én véleményem.Az adatok pontosak van fogyasztásmérőm tehát nem hasamra ütöttem.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz katt777 #11276 üzenetére
Valamit félreértettél vagy én.
Nem a hűtéssel van baja a kollégának,hanem a venti hangjával,ezért írtam ezt a megoldást.Lehet,hogy a Sapphire is hangos lenne neki.
Nekem semmi bajom az alaplapommal pedig GB.Jól vezérli a ventit persze amit kell a többi ventim kapcsolós és szabályzós előlapi panellal.Kellemes Karácsonyt mindenkinek!!!
-
LamaCube
addikt
válasz jagada #11254 üzenetére
Nem félrefogalmaztam.A bordán van 3 db furat.Abban 3 csavar azt kitekered lejön a venti.A borda marad.A ventin van egy konzol amit tart a 3 csavar.Valószínű a ventit is le lehet csavarni arrol a konzolról csak nem biztos,hogy arra a konzolra fel tudsz tenni ventit.Tehát összegezve a hűtőborda az marad. Bocs a félreérthetőségért.
-
LamaCube
addikt
válasz jagada #11252 üzenetére
Azt hiszem 6 cm-es a gyári venti és egybe van építve a tartó konzollal,de lehet rá lehet valamit mókolni Nekem ilyen fajta van lehet a tiéd hőcsöves.Mondjuk nekem se megy az összes venti direkt megcsináltam az összeset kapcsolósra így csak általában nyári kánikulában és játék közben kapcsolom be őket.
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
Katt
Persze tudom,de ccc van kezdetek óta és tudom,hogy tökéletesebb az ATT minden szempontból csak már megszoktam és a hűtést is jól vezérli(gondolom azt mondjuk a vga bios teszi).Valószínű sikerül rábírnom majd,ha visszakapom a monitort.A kölcsön monitorral sikerült beállítanom a dolgot.Valószínű egy restart kellett hozzá ,hogy életbe lépjen a dolog.
Köszönöm!Jagada
Hát ,akkor a te füled érzékenyebb a zajra.Engem nem zavar,mert vagy 8 venti megy a gépben és fel se tűnik,de amikor nem volt annyi ,akkor se volt zavaró.Most került a gépedbe ez a kari vagy régóta van és most lett hangosabb?
EgyPH-s "kolléga" levette a műanyag burkolatot és a ventit róla és tett rá egy nagyon csendes 12 cm ventit(műanyag bilincsel tehát nem kell fúrni faragni) csak úgy 3 slotot foglal.Van is kép róla a fórumon szerintem ismerik sokan,de én most nem találom.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz jagada #11243 üzenetére
Nekem is az van és alapon 6%-on forog.Sajnos,hogy kinek mi hangos az embertől függ.Persze ,ha súrlódós,zörgős hangja van ,akkor valószínű valami gond van. Takarítsd ki a portól és egy csepp olajat cseppents a tengelyre majd ragaszd vissza a matricát.Próbáld meg 100%-on is pörgetni,hogy milyen hangja van.
-
LamaCube
addikt
válasz t.kristof #11218 üzenetére
Igen ez a gond ,hogy hiába állítottam át 75-re nem ment ,de régen ment.Most a bajom az,hogy másik monitorom van,de jelenleg jó lett így a baj nem áll fent.Remélem ,ha visszakapom a régi monitorom nem szenvedek vele ennyit.
Köszi mindenkinek!HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz vergilx #11214 üzenetére
Gondolom,hogy tud ,mert amikor sikerült beállítanom,akkor annyi volt Amikor 60Hz-en van tökre elmosódott a játék(cod1,2,4).Amikor 75-ben volt tükör éles.Lehet nem is 75-ben volt?A lényeg,hogy nem volt mosott ,de majd valahogy kiszenvedem megint ,ha visszakapom.Csak azt hittem volt valakinek ilyen problémája és tudja az egyszerű megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz pincehely #11210 üzenetére
Én 8.11- es drivernél tartok,mert azzal jó amikkel játszom.Eddig működött is ,de vagy 2 órát tököltem vele mire jó lett és fingom sincs hogyan.Utána meg behalt a monitorom (tft)és muszáj volt a crt-s monitorra mást beállítani .Csak azért érdeklődtem,mert ha visszajön a szervízből ne kelljen megint 2 órát szenvednem vele.
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Tudom sokan nem használják a CCC-t,de talán tud valaki segíteni.
Újra raktam a gépet és ugyanazt a vga drivert és ccc-t.
A monitor alapesetben 1024X768/60Hz-re van állítva.Amikor elindítom a játékot aminek a beállítása 1280X1024/75HZ nem akar 75 HZ-re átállítódni.Kilépek minimizerrel és marad 60HZ-en.A CCC-ben van egy olyan menü,hogy display options -ott van valami olyan menü ,hogy 3d-ben átállítsa a képfrissítést arra amire beállítottam.Eddig jó is volt,de most valamiért nem bírom rákényszeríteni:S Itt egy kép miről írok:most gariban van a monitorom ezért 85 Hz-es van beállítva és másik monitort használok ,de itt se sikerül megoldanom.Köszönöm előre is a válaszokat!
-
LamaCube
addikt
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Találkozott -e már valaki olyan problémával,hogy a gépet bekapcsolom és a monitoron nincs betöltőkép,hanem egyszer csak megjelenik a kép és minden jó
Játékokat viszi nem melegszik.Vagy esetleg monitor probléma?Vagy op rendszer kicsit szét van esve?
Vga probléma lehet?
Válaszokat előre is köszönöm!HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz kbalazsa #10539 üzenetére
Ja láttam ez van amikor nem olvasok vissza.Miután elküldtem,akkor kezdtem visszaolvasni a hsz-et azt mire a tiédhez értem nem tudtam szerkeszteni az enyémet Megnyugtató,hogy nem mér össze-vissza a műszer.
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Tudom nem teljesen ide való ,de sokszor kérdezik itt is a táp elég -e a konfignak.
Vettem egy energiafogyasztás mérőt.Everesten toltam egy cpu memória terhelést.Furmark-al pedig 1280X1024 felbontással 4XAA.10 percig futtattam mindent.Az összes ventit bekapcsoltam (8db) és maxon ment mind.A konfigom az adatlapomon. Ezeken a beállításokon. 260W volt a teljesítmény felvétel.Alapjáraton (netezés) 130-140 W.Tehát egy 400w-os minőségi táp elég egy 4850-es vga-nak.Ezekbenaz értékekben benne van a monitor is.
Tudom ezzel nem mondtam újat ,de azért lehet valaki tud viszonyítani a saját gépéhez.[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
Sziasztok! nagyon off!!!
Valakinek van szeged környékén t-home-tól kábelnet szolgáltatása???
5mbites a csomagom azt össze-vissza ugrál valamikor jó,de valamikor a nagyátlagban 1-1.5 mbit.Már hívtam őket és utánanéznek meg kiküldenek valakit,de érdekelne,hogy van e másnak is ilyen problémája.
Srry az off-ért ,de itt pörög a fórum és mást nem találtam ez ügyben.(biztos van pedig)HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz bognar6630 #3816 üzenetére
Használd örömmel az új karit és játssz sokat 3D Mark-al...
-
LamaCube
addikt
Nem kezeli a physyX-et az ati én úgytudom.
A mirrors edge is ilyen volt én feltelepítettem mindent és játék alatt kikapcsoltam.Mondjuk be sem lehetett volna kapcsolni Tehát attól,mert támogatja az nv az atin is futnia kell.
Szerintem valamit nem telepítettél fel a játékkal,.Főleg,ha "virágbolti" példány...lehet vmi gebasz van vele eleve.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz Motaba78 #1745 üzenetére
"12V × 26A "
Tudom mi az elektromos teljesítmény annyira nem vok láma éppen ezért kérdeztem...hogy neked ez hogyan jött ki mivel nem 12 V-al kell számolni...Hoppá előbb írtam mint olvastam volna látom már írta más és beláttad a tévedésed! Srry!!!!
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz Axel pRo #1734 üzenetére
Az keves fps cod4-nél.Mondjuk ,ha a procid 2gigán megy az szvsz kevés a vga-nak.
V-sync nincs bekapcsolva cod 4 alatt?
Nekem 1280X1024 -ben cod-4ben fix 250 az fps-em mondjuk shadow és aa off.
2AA-al és az árnyékok és más egyéb extrák bekapcsolásával is sztem meg kell lennie a fix 125-nek.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz Motaba78 #1683 üzenetére
"gyári beállításokkal számoljunk átlag 26A-el ami napi 8 óra használat mellett: az naponta 2496W vagyis 2,5KW ami 44Ftal naponta 110 Ft"
Ez hogyan jött ki???
Óránként 316W-ot fogyaszt egyedül a vga alapesetben? :SHyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz #57919488 #1402 üzenetére
Biosban kapcsold ki "azaila codec"-disabled legyen az kapcsolja le az alaplapi hangkártyát.(persze ,ha van ilyen a bios menüben)Természetesen a driverét se tedd fel,ha netalán feltetted töröld,mert bezavarhat a creative hangkarinál.[OFF][/OFF]
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
Valószínű a pasztával volt a gond,mert az enyém se hőcsöves és 68-nál nem ment feljebb 25 perc furmark után.Mondjuk az enyém nincs és nem is lesz húzva.1280X1024-es felbontáson használom és eddig tökéletesen megy.Ez a 3-ik gainward és egyben első ATI karim eddig ez jött be legjobban minden tekintetben.A többivel se volt bajom volt 6600GT,7600GT gyorsan le is kopogom kopp...kopp...
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- OpenWRT topic
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- nVidia tulajok OFF topikja
- Egér probléma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nintendo Switch
- További aktív témák...