Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Májsztró
addikt
válasz
Silentfrog #14988 üzenetére
Had kérdezzem már meg, hogy a passzív hűtés elbírja a kártyát terhelés alatt ?
-
kriszbon
őstag
válasz
fagy53 #14996 üzenetére
Igen tudom hogy annyit lehet adni max nekik. Akkor rosszul fogalmaztam, mert azt akartam kihozni a dologból, hogy ha igényli a kártya akkor simán túlfeszeli azt. Ha viszont alapból megkapja amit enged bioszban max, akkor előfordulhat hogy nem feszeli túl, vagy a magasabb értékről indul a túlfeszelés(ki kellene mérnem csak nincs hozzá kedvem).
De ez nem igazán ide tartozik (bár előfordulhat az is). -
fagy53
nagyúr
válasz
kriszbon #14995 üzenetére
A biosban nem lehet nagyobb feszt adni, mint a gyári a 4830-nál, de a 4850-nél is így van azt hiszem.Vannak egyes gyártók akik nem fixálják a feszt egy maximumon és progival lehet a gyári érték fölé menni, de ez nem általános, sajnos.
hackeeeee: már nem fértem bele az időbe.... igazad van tehát abban, hogy csökkentve a feszt egyre kevésbé érezzük annak a fogyasztásra tett pozitív hatását és az órajel csökkentés érezhetőbb változást jelent, de lehet, hogy az a kicsi is számít ill. innen nem lehet megmondani, hogy mennyi az a kicsi!
-
kriszbon
őstag
válasz
fagy53 #14994 üzenetére
Köszönöm rendben, akkor ha jól gondolom hiába állit be valaki a bioszban 1,158V-ot úgy is annyit ad neki amennyit igényel pillanatnyilag a kártya. Bár lehet hogy hibás az okoskodásom, mert ha fixálva van a fesz akkor hasonló lehet a felállás mint a procinál az auto/fix fesz beállítás esetén.
-
fagy53
nagyúr
válasz
kriszbon #14992 üzenetére
A 3D gyári feszültség a Furmark alatt 1.275V, idle 1.08V. érdekes, hogy 3D-s órajeleknél de kis terhelésnél 1.15V a GPU fesz. A boot órajelnél nem mértem.
hackeeeee: a fizika már csak ilyen pedig, működik az lefele is, legfeljebb nem vesszük észre.
Mivel a fogyasztásmérő a gép teljes fogyasztását méri, elképzelhető, hogy egy résznek egy kis változását, nem képes a mérési felbontás miatt megjeleníteni. Ha csak a VGA fogyasztását tudnánk mérni, jól értékelhető eredményt kapnánk.
Ne feledjük el, hogy lefele haladva a feszültséggel a négyzetesség miatt egyre kisebbek lesznek a változások. Ha csökkentjük az órajelet a névleges érték alá, vigyük a feszültséget is ha megtehetjük a névleges feszültség érték alá. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
fagy53 #14989 üzenetére
Ez felfelé igaz is.. De lefelé sztem nem ennyire. Én méregettem itt mostanában teljes fogyasztást, úgy is, hogy 2D-ben vettem visszafelé a feszt, plusz a proci feszültsége is már jóval kevesebb mint a VID, és arra a következtetésre jutottam, hogy IDLE-ben szinte semmit nem számít... Sőt, 3500Mhz-n a proci ugyanannyit fogyasztott idle-ben mint 3Ghz-n... Terhelésnél jött elő a különbség... VGA-t is visszább vettem 2D-ben, mint eddig volt, és semmi különbség nincs az IDLE fogyasztás között, mint előtte volt.
@RootRulez: AA nélkül biztos elég lesz, úgy, hogy úgymond High grafika legyen, médiumon sztem 2*AA még mehet, lehet még 4* is, AF- meg talán 4*, de lehet inkább csak 2. Nekem annó már kevésnek tűnt, ezért cseréltem 1 GB-s 4870-re.
-
RootRulez
félisten
Venni fogok monitort... 1680x1050-re jutottam. Mire lesz elég azon a felbontáson az 512MB-os 4850-em? Gondolom van aki így használja...
-
Gery15
addikt
Hello all.
A 4770 gddr5 memóriája 128bites memóriainterfész szerelt a jobb vagy a 4850 gddr3 256bites interfésszel? (vagy a ddr3-nál a 256bites interfész pótolja a gddr5-t?) -
fagy53
nagyúr
válasz
Silentfrog #14988 üzenetére
Jól tudtad, a feszültség négyzetesen arányos a fogyasztással, tehát egységnyi feszültségváltozás jóval nagyobb fogyasztást eredményez mint az órajel növelés amely közel egyenesen arányos fogyasztás változást jelent, mindez fordítva is igaz, tehát jó helyen kotorászol amikor a feszültséget akarod csökkenteni a fogyasztás csökkentéséhez.
Ha mindig azon a feszültségen használnád a GPU-t, amely a kívánt órajellel stabilan üzemelő minimum, akkor lenne ideális a fogyasztása a VGA-nak.
Sajnos nehéz a feszültséget állítani, mert csak diszkrét értékek / lépcsők/ vannak a legtöbb esetben és ráadásul nem biztos, hogy működik a dolog .Beállítasz az ATT-ben vagy magában a biosban egy feszt, de a valóságban kimérve nem változik semmi, ilyenkor a gép fogyasztását mérve sem tapasztalsz változást, célszerű a feszültség et tuningolónak digit multival magán a kártyán ellenőrizni a mindenkori feszültségértékeket. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14986 üzenetére
Procinál a fesz. csökkentése nem nagyon hoz javulást, minimális, pár wattot, talán.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14983 üzenetére
Inkább az órajel csökkentés fogja hozni a fogyasztáscsökkenést.
@Gyuri27: Na ilyen hűtőset még nem láttam.
Hát hatékonyabbnak tűnik mint a "sima" legyező. Viszont ugye tényleg elég sokan rosszat mondtak az XFX radeonjairól, vagyis a 4k-s szériáról... Szal nem tudom, én azt mondom, hogy inkább Sapphire, ha már 4850..
-
Silentfrog
veterán
válasz
hackeeeee #14982 üzenetére
Anti tuningban jo vagyok! A tuningban kevésbé...
Nah már ki is probáltam,a fesz csökkentés nem jelent watt csökkentést érdekes modon, viszont a memoria és gpu csökkentés / 254/960/ már 10 wattot hozott a konyhára.
Nem is barmolom tovább, jo ez igy!
Köszönöm a segitségeteket! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gyuri27 #14980 üzenetére
Hát az 1 slotoson a legyező van? Ha igen akkor elég hangos tud lenni...Nameg elég forró. (120 fok, nameg néha le is kapcsol, mert túlmelexik.) Nekem Gainward-om volt legyezős hűtővel, 115-120 foknál ált meg, haveré 125 fok volt, és lekapcsolgatott, de mondjuk azok is újra pasztázás után javult, de akkor is ilyen 70-80%-on kellett tekerni rajta a hűtést..
@Silentfrog: A 4850 feszültségéről én nem tudok nyilatkozni, esetlegesen szépen, lépcsőzetesen kezd el csökkenteni az órajellel együtt aztán kiderül, hogy meddig jó, csak azért óvatosan, ha nem nagyon értesz hozzá, akkor inkább ne erőltesd.
-
Silentfrog
veterán
válasz
hackeeeee #14979 üzenetére
2 D ben csökkenteni akarom az orajeleket 3 D ben növelni /szerintem mint mindenki/
Most 1.19 volton 640 /2 dben 500 mhzen/ megy a gpu a memoriák 1860 állnak .
Szeretném a Sapphire értékeire hozni a számokat,vagyis a fogyasztására.
Mokás a fogyaszás mérőm szerint igy is 90W az ide érték az x4 procimmal ezzel a kártyával
Ellenben az összes tesztben a pont ugyanilyen összetételű konfig 120-140 wattos fogyasztással van feltüntetve.
A gpu volton mennyit lehet csökkenteni ? Jo lenne tudni mennyivel megy a csökkentett orajelü Sapphirek,mert akkor tudnék viszonyitani -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14978 üzenetére
Hát ha drasztikusan akarod csökkenteni, akkor érdemes a feszt is visszább venni, feleslegesen ne kapjon többet, ha nincs rá szüksége.
-
Steve-0
őstag
válasz
Silentfrog #14976 üzenetére
ati tray tools
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
A meglévő 4850 kártyámhoz keresnék olyan programok amivel csökkenteni tudnám az orajeleit/ide/ módban.
Régebben már használtam,de nem emlékszem a nevére. -
Dj Dekko!
őstag
Általában mindenki windows alol flasheli a vga biost?! Nem kicsit kockázatos?!
Bár én is így csinálom, de volt már mikor befagyott a rendszer újraindult a gépem. Se kép, se Hang. Szerencse hogy akkor még több vga kártya volt a gépembe, és egyikről megtudtam csinálni a másikat. -
vergilx
őstag
válasz
Barack Obama #14970 üzenetére
mit javít a vga bios frissítés?
-
Barack Obama
csendes tag
Az érdekes, utoljára 2009 ben frissítettem a VGA bios-t, most jött ki egy 2010 es erre azt írja a VGA bios verzióm megegyezik azzal amit telepíteni akarok
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
domesz #14965 üzenetére
Hát ha nincs nálad a garipapír akkor szívás, ha nálad van akkor hozzád is mennek érte, sztem.
Na de viszont, hát adjál neki 3DMark Vantage-t v vmit, ami tuti eszi a vga-t. Sztem, mint írtam is előbb vram hiba. Kisebb alkalmazások nem pakolják tele a ramot, így nincs hiba, viszont az újabb gémek több vramot igényelnek, és így vsz lehet, hogy vmelyik ram hibás a kártyán, és ekkor jön elő a hiba. Havernak volt hasonló tünete régebben, csak Stalker-ben jött elő a hiba, semmi másban.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
domesz #14960 üzenetére
Minden játék alatt jelentkezik, és csak terhelt állapotban? Gondolok itt arra, hogy pl. asztalon, vagy os töltés közben nem esik szét a kép?
Hőfokakat szoktál nézni? Ha igen és nem melexik túl, akkor valszeg memóriahiba..Szerintem. Szal ha minden 3D-s alkalmazás alatt előjön a hiba, akkor gari.
-
domesz
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Kéne egy kis help
Adott egy MSI 4870 1Gb
Játékok alatt x idő után mindenféle fura színes pötty stb jelenik meg
Majd szétesik a kép és kilép.Biztos nem driver probléma mert mindegyikkel ezt csinálja (más gépbe is)
Tettem most egy ati tray tools progit majd futtattam a hibakeresőt ott tejes hibakeresés
És összevissza hibák majd ez is megállt is kilépett belőleA kérdésem az lenne hogy ha ezt visszaküldöm gariba (ipon) akkor cseréik nekem igaz?
nem csak beteszik a gépbe és jo megy és ennyi, gondolom ezt azért rendesen kivizsgálják.köszönöm előre is
üdv.: Domesz -
Rotyóóka
csendes tag
Hmmm
Hd 4850-nél a VIDEO BIOS-t milyen progival tudom frissíteni? (floppy meghajtóm nincs!)
-
Steve-0
őstag
Hi, allz!
Mi a véleményetek erről:POWERCOLOR AX4850 1GBD3-PH 1G DDR3 PCIE a kártyáról?üdv.
-
Na feldobtam a 4870-re az S1 rev2-t, a SWIF2 1201 ventivel.
"szépen" bepozícionálva hogy a VRM részt is fújjaElőtte idle (500/600): 52 fok
Utána idle (500/600): 46 fokElőtte load (750/900): 78 fok
Utána load (750/900): 71 fokA VRM hűtés maradt a gyári, a memóriákon nem is volt, és nem is lett semmi. Úgyse tuningolom, nemnagyon érdekel.
Ja, és a venti 950RPM-en megy rajta. Bár nem értem miért, mert az alaplap 3 tűs csatijára dugtam, ami nem szabályzott. Speedfan is azt irja rá 100%, de mégis csak 950RPM, 1200 helyett. De egyelőre elegendőnek tűnik, és nem mellesleg teljesen csendes.
Mellé még raktam 2 további SWIF2 1201-et, az egyik elöl be, a másik hátul kifúj. Eddig is voltak ventik, de már elég öregek. Ezeket is leszabályoztam 850RPM-re.
-
szekto
aktív tag
Sziasztok!
Srácok, valaki help me!
A Radeon HD 4850-esem 2D-be 36-38 fokos, át van fújatva a ház 2 ventivel is, ehhez képest tegnap is, meg tegnapelőtt is netezés közbe gondolt egyet, elment a kép, venti pörög 100%-on. 3 hónapig semmi, most megint.
Valaki írta, hogy hőpasztázzam újra, azt még kipróbálom, ha az se segít, akkor kifogytam az ötletekből.
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Szeretnék tanácsot kérni vagyis hogy szerintetek mi lehet a gond.:
Tuningoltam a kártyámat. 800/4000 használom semmi gubanc... Kicsit emeltem az órajelen 820/4050. Simán lefutott minden teszt. Beleértve a furmarkot, 3dmark vantagét. hiba nélkül.
Nah de elindítottam a crysist.
10 perc játék után. Monitor kikapcs* azután újból be. Az ATi Illesztőprogram nem válaszolt.Ezt azért furcsállom mert sehol nem hibázik a kártya semmi. CrySisnak nagyobb hardver igénye van mint egy Furmarknak?! Nehezen hihető.
Lehet hogy a driver szarakodik?(10.3)
-
-KP-
addikt
Pár napja vettem egy Sapphire 4850et (Dualslot fansink edition) ,ami állítólag egy egész csendes fajta. 5V-on járatott Zalman Vf700-hoz szokott fülemnek ez egy **** hangos kártya!
Arctic Accelero L2 néztem ki magamnak. A kérdésem az lenne használ-e valaki ilyet, és hogy le tudja-e hűteni a kártyát egy olyan fordulaton ahol a ventit nem hallani?
-
setherian
tag
sziasztok
A win7 melyik smart doctort fogadja el? Ami a telepítő cd-n van még nem támogatja a 7-es, már az 5. drivert teszem fel ami reboot után eio.dll hibát dob ki és a progit nem tudom elindítani. ASUS EAH4850 a vga
-
Májsztró
addikt
Melyik Ph-snál lehet Ati kártyákat garoztatni ?
Sürgébe kellene.
-
vergilx
őstag
srácok,valaki tudna segíteni egy jó bios profil elkészítésében?(2d ben alacsony órajelek stb) vagy ha esetleg valaki tudna adni annak is nagyon örülnék
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
katt777 #14911 üzenetére
Mellesleg a határokat nem fordítva akartad írni?
Szal, hogy a felső atár a 85% és az alsó a 12%?
Nem megyek én 810/4100Mhz fölé, úgy tűnik, hogy ez így tökéletes. Alsót kell belőni valahova..
Nha most belőttem 150/250-re, 0,750W-al.. Tesztelgetem. A ventit hagyom ugyanúgy, ahogy eddig volt, mert így a TwinTurbo-n mind2 venti forogjon, így a biztos.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
katt777 #14911 üzenetére
Még az akkori verzió még amikor raktam ATT-t, frissíteni nem frissítettem azóta. 1.6.9.1427, egészen pontosan. Fesszel nem próbálkoztam, csak most kicsivel mentem lentebb, majd még tesztelgetem.
De amúgy megtaláltam, lehúztam 10%-ra.
Az a HotKey poller az miaz? Kikapcsolható?
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #14909 üzenetére
Olyan alacsony órajelekhez kötve hiszem, hogy olyan magas fesz. kéne, bár nincs két egyforma kari.
És a további két menüpont hová lett?
Érdekes egy ATT-szod van neked!
Ált. beállítások, ahogy Májsztró mondta, Fejlett fül, felső határ 12% (90/135), alsó határ 85% (840/1008MHz ). Ez bőven OK - és + tuningra is, ha a RAM-jaid bírnak 1100-at, akkor a felsőt emelheted. Nem hiszem hogy a negatív határ alatt egyáltalán ásítana a kari, + határ meg a legtöbb HD4870-nek totál OK, ha nem akarjuk üzembiztosan, de határértéken hajtva degradálni a kártyát (sokan megtették már a topicban).Asztali ikonokat először mentened kell, csak utána lesz használható az a menü.
Májsztró: Talán túl nagy lépésekben haladtál. Úgy + tuningnál kifagyás van, - tuningnál VPU recovery.
A rész helye érdekes, mert 1950XT-s korom óta mindegyik ATT-t használtam, és szinte az összesben itt volt. A régiekben csak azért nem vagyok biztos, mert az már nagyon régen volt. Akkoriban voltak változások a beállításokban, amikor a képernyőkezelést kivették belőle (cikkemben írok róla, ekkor tűnt el pl. a túlhajtásból a 3. fül a feszekkel), azt azóta ini-be kell betenni, és ugyanúgy megvan. De az ált. beállítások mintha mindig is itt és így jelentek volna meg. Öreg vagyok már, na! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
katt777 #14901 üzenetére
Nha szal most akkor, azt meg tudom adni neki, hogy az MPCHC-nál másik profilt toljon? Aha. ok.
Nekem az lenne a lényeg max, hogy HD tartalomnál ne szaggasson a film, de így sem szaggat. Ha ezt akarnám akkor ezt most D3D-nél kéne? Most úgy tűnik, hogy a 0,890V még jó 190/290-en, majd még megyek lentebb.
Az órajelnél hogy megyek lejjebb, nekem 190-nél megakadt a - jellel...
Akkor hogy tudok lentebb menni?
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #14899 üzenetére
Beállíthatod te a Total Commanderre is, hogy állítsa az órajeleket, meg amit még akarsz.
Én csak olyan játékot hagyok auto 2D/3D-n, amelynek pont a gyári órajelek kellenek a minimális zökkenőmentes működéshez (de az is 1.203V-on megy nálam). 1-2 progi profilból kap szerény, üzembiztos tuningot (815/1025@1.263V), igénytelenebbek meg a low 3D profilt (500/600@1.023V), ahogy videolejátszók és a TV tuner is. De ha a játékok többségének kell egy 500/600, ami totál csendes és hűvös működést jelent, akkor nyugodtan csinálj egy 200/300-as profilt pl. 0-10% hűtéssel (ha elég annyi) a videó lejátszókhoz (MPlayernél figyelni kell, hogy több modulja is van, én ennek és az SMPlayernek csináltam), garantált a csöndes, kis fogyasztású, halk videózás. Persze, a lejátszóban célszerű a 3D meghajtást (ATI-nál az OGL2.0 a legjobb, de lehet D3D is, többféle van mindegyikből) választani, mert szoftveres módban értelmetlen a VGA-t hajtani.
Mi az, hogy az ATT annyit enged, vazze?
Annyit enged, amennyit beállítasz neki, hogy engedjen.
Ha kevés a fesz, játékokban pöttyöződés, csíkozás léphet fel, videóknál apró, színes krixkraxokkal tarkított négyzetecskék lepik el a képet. Minél alacsonyabb a fesz, annál több, 100/200-on WMP kb. 2/3-ig bezöldül.
Akkor én kerülök be az egy hsz-re történt rászerkesztések (/ pill. 8) témájában a Guinnes rekordok könyvébe.
Hála neked.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Battlefield 6
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Mobil flották
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Asus ROG Strix RTX 4080 Fehér OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Decklink Mini Monitor 4K - Blackmagic Design
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest