Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rhino666
addikt
Call of Juarez 2 közben elkezdett szemetelni a VGA és csonttá fagyott a gép. Reboot után már az ATiTool is ezt eredményezi:
Eddig semmi gond nem volt, hirtelen elszállt volna egy memóriachip a kártyámon vagy mi történhetett?
Konfigom a leírásban.
Kösz a segítséget.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Tudtommal azon nem lehet beküldeni, bár lehet most mondtam hülyeséget... nem tudom..Hát, ha csak D-SUB van a monitorodon, akkor nem.
Mi haverral akartunk dsub-ról hdmi-re küldeni jelet, de ezt nem lehet eljátszani, csak ilyennel.
Ebből nem hiszem, hogy létezik fordított, szal sztem az nem kivitelezhető.
-
psg5
veterán
Üdv!
Amennyiben a 4850-esre dvi-hdmi adpteren keresztűl rádugom a t-home-os set-top boxot, úgy megoldható lesz a pc-n illetve ezáltal a monitoron a tv nézés? (mivel a monitoron csak normal csati van nics rajta hdmi, ezért gondoltam, hogy így oldanám meg.)
-
sgamez
tag
Esetleg tudtok ajánlani ebben az árketegóriában ( 4850/512Mb) valami olyan radeont amit megéri megvenni és nemakar felszállni?
-
Psychlo
tag
Sziasztok!
Először is köszönöm a válaszokat.
kbalazsa: Más monitorral is csinálja, volt két hvernál a kari egyiknél előjött neki is ASUS M2N-E van mint az enyém csak másik rev.-es és előjött. Másik havernál nem csinálta és az ő 4870-ese sem csinálta nálam, neki intel-es gépe van és ABIT nemtom milyen alaplapja. Az a baj, hogy szerintem a boltban bekapcsolták egyszer, ment nem csinálta a hibát és lefuttatták a szokásos teszteket. Ha hibázik winbe sem lép be.
belaazallat: Másikban is előjött. Azon gondolkoztam, ha visszaküldöm beteszem a dobozba a képeket mert a múltkori garizásnál e-mailbe becsatoltam képeket mikor bejelentettem a hibát, de nem hiszem, hogy figyelembe vették volna na és persze a hibaleírásomat sem.
katt777: Próbáltam átalakítós tápot is de azzal is előjött.
Már csak egy kérdésem lenne még, ha esetleg a ramom (nem vga ram) nem lenne jól konfigolva, az okozhat ilyen hibát?
-
MZsoltee
veterán
válasz
katt777 #12385 üzenetére
Azt értem én, de van egy garena nevű kliens program ami arra jó hogy bneten kíívül tudjak játszani, War3-at. A program úgy épül fel a menüjét tekintve mint a chat pl. Bemész a szobába és ott rákattintasz a startra, ekkor meghívja a játék exe-jét és elindítja a játékot.
Így nem tudom az ATT profil paracsikonjával indítani. De gondolom akkor nincs lehetőség rá, legfeljebb ha kézzel állítom be előtte és beteszem a kivételek közé az automata 2D/3D túlhajtás utolsó oldalán. -
katt777
félisten
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #12376 üzenetére
Szinte fogadtam volna rá!
Nálam 815/1050 a tuti tuning 1.263V-on, ezt följebb nem emeltem, mert így már a elég zajos a modolt hűtés (hamarabb kapcsoltatom följebb, mint gyárilag), és 87°C-ig is elmehet a MemIO. 3DMark és a játékok túlnyomó többsége gond nélkül megy 825/1100-on (1-1 véletlenszerű fagyás előfordulhat az érzékenyebbeknél), de alapvető szabály, hogy az ember ne a max. stabil túlhajtást használja.
-
katt777
félisten
válasz
MZsoltee #12360 üzenetére
Így is mondhatod.
Éppen azt mondom, hogy ha 0.892V-on megy a kari, akkor vagy hihetetlenül jó, vagy nem szabályozza a feszt. Tuninggal könnyen kidobja, hiszen ha nem húzható jobban, mint más kártyák, akkor nyilvánvalóan nem tudod szabályozni a feszültségét.hackeeeee: Chillával ugyanez volt, fele borda nem tapadt. Jó kis 3M ragasztó, tiéden is az van?
Nálam biztosan szabályoz a kari, levett fesszel nem stabil egy magasabbal beállított órajel.Az ATT a beállított feszt írja ki, nem azt, amit ténylegesen kap a kari. A 2 csak akkor fedi egymást, ha nem lockos a VGA.
Vidala: Mert alig, és kíméletesen használtam a Force 3D joystickukat, és tönkrement, kalibrálni sem lehet. Sajna a gar. idő alatt ritkán játszottam autós játékokkal.
jobbman: Ha egyformák, akkor a legújabbat, de van, hogy ID-t is kell nézni. Akkor a tiéd is mér VRM hőmérsékletet?
sgamez: A zajos VGA ATT-szal is zajos lesz, legföljebb kevésbé. Ha meg visszaveszed, megfő.
-
sgamez
tag
Helo
Van egy Xfx 4850 es kártya aminek a hűtése nagyon hangos. Win alatt még namgáz annyira, de játék alatt felakar szállni. Felraktam az Ati tray tools-t azzal lentebb vettem a fordulatok a ventinenk, de még így is elég hangos, pedig terhelve a kártya 80 fok körül van. Ez így normális, vagy lehet még lentebb venni a fordulatból? -
XoZ
aktív tag
válasz
MZsoltee #12368 üzenetére
Sajnos a Palit általában a nem referencia kártyáin olyan VRM-et használ, aminél nincs lehetőség szoftveres feszültség állításra, hanem hardveresen fixre van belőve a feszültség. De mivel az órajeleket elég szépen sikerült visszavenned, ezért szerintem nem veszítesz sokat azzal, hogy nem tudod állítani a feszültséget
-
XoZ
aktív tag
válasz
MZsoltee #12364 üzenetére
Ha jól tudom, nem referencia nyákos Palit 4850-esed van: [link]. Ezen nem referencia a VRM sem, és ezért nem megy rajta ténylegesen a feszültségállítás. Az ATT azt mutatja, amit beállítottál, mert kiolvasni sem tudja sehonnan a valós értéket, a GPU pedig valójában fix feszültséget kap.
-
MZsoltee
veterán
válasz
hackeeeee #12363 üzenetére
Visszavettem a fesztkíváncsiságból! Az órajelek azonosak, de a fesz 0,892ről lecsökkent 0,642re.
1. Ehez az órajelhez sztem nagyon kevés a fesz (közben terhelve szőrösfánkkal)
2. Nem változott a hőmérséklet pedig esett a fesz. Ez sztem lehetetlen!Kipróbáltam azt hogy 1,16ról visszavettem 0,64re és a hőmérsékletek nem változtak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
katt777 #12359 üzenetére
Ezért is próbálgattam, és inkább maradtam a fix %-os értéknél.
Végül is hűteni hűtenek, azzal nincs baj, csak ez mellett meg bosszantó, hogy gyárilag a 8ból 4-et nem bírtam feltenni rendesen, sőt 1-et ugye nem is sikerült, ez miatt oda más süni kellett... Na majd, most amíg bírja a gyári paszta a bordán, addig nem piszkálom, utána ha leszedem akkor vsz. ez lesz, hogy letakarítom alkohollal az összes bordát, aztán kapnak nagyon kicsi hővezető pasztát, és úgy teszem fel őket.
-
MZsoltee
veterán
válasz
katt777 #12359 üzenetére
Akor megpróbálom idleben 0,643-on, hátha. Ha nem a világ másik felén lennél, akkor azt mondanám gyere és nézd meg.
Lefutattam 0,892 V-on egy crysis bachmarkot és semmi baja nem volt, ment rajta 3Dmark06 is azzal se dobta ki, hirtelen nem tudok durvábbat kitalálni legfeljebb szőrösfánkot. Mindjárt megnézzük. És utána egye fene megnézem mondjuk 750/1200Mhz-en hátha. Mennyi is a gyári fesz?
fogyasztás mérőm sajna nincs szal ez most kimarad.
-
katt777
félisten
válasz
hackeeeee #12355 üzenetére
Az biztosan jobb lenne, mint a szivacs. Amúgy, ha látod, hogy ilyen szépen dolgoznak, akkor nincs semmi baj. Sajna a bios-ban beállított %-os vezérlés nem ugyanazt jelenti minden kártyánál, a Sapphire 0%-a pl. 1100RPM-ről indul kb.
MZsoltee: Én azért meg szoktam tartani a gyári 0.06V-os lépcsőket, gondolom, nem véletlenül vannak így (vsz. így tud kapcsolni a kari). Azaz v. 0.703, v. 0.643.
Az egy újabb játék, hogy a gyári beállításokat milyen fesszel viszi a kari. Nálam volt, hogy elállítottam a profilt, és 1.143V-on játszottam, aztán pont egy olyan játékban akadt ki, ahol nincs mentési lehetőség. Szépeket mondtam. De ha teljesen stabil 3D-ben is ilyen alacsony fesszel, akkor tényleg mázlista vagy, én ilyen pöpec karit még nem láttam.
Video-lejátszókhoz (de játékokhoz is) készíthetsz csökkentett órajeles profilt, ha 2D-ben akadnának, és akkor GPU-val (hardveres lejátszás) is szépen fognak menni. Éppen az a jó az ATT-ban, hogy nem csak egy 2D + egy 3D profil van, hanem amennyit csak akarsz. Én beérem 2D-vel, low 3D-vel, 3D-vel, és gyári feszen 3D tuninggal. Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ha ilyen alacsony feszekkel OK a karid, mit tudhat tuningban gyári feszültséggel.Ja, a fogyasztást, azt tényleg mérned kell. Főleg, hogy kiderülhet, nem is veszi le a feszt a karid (a min. gyárilag adhatón megáll), mert esetleg hardver-lockos. Találkoztunk már ilyennel.
-
MZsoltee
veterán
válasz
MZsoltee #12356 üzenetére
Azongonolkozom,hogy passzívvá kéne tennem. Nem kell erre semi venti. Minek? Most is a leghűvösebb alkatrész a gépben! Esetleg egy nagy 12CM a környékre, ami szépen lassan 6-800prmel fújja a szelet.
Annyi kérdésem lenne még hogy az előző 3850-eshez képest (MSI RX3850 256MB OC) most hogyan állunk fogyasztással idleben 75/150Mhz@0,692V mellett?
-
MZsoltee
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
katt777 #12335 üzenetére
Belőttem manuallal asztalra 35%-ra, terhelve meg 85%-ra. Fura, pedig betöltéskor akkor sem pörögnek, nem tom miért. Bekapcsoláskor pörögnek, ahogy lemegy a post, akkor megálnak, addig amíg nem töltődik be a profil. De direkt figyeltem, volt ár amikor betöltéskor is pörgette őket.
Azt mondod, hogy ha lesz kedvem, szedjem le őket, takarítsam le, és minimális pasztával nyomjam fel őket?
-
katt777
félisten
válasz
woodpaul #12340 üzenetére
Hiába linkeled a Sapphire oldalát, nálam csak a flash anim megy rajta, és semmit nem tudok vele kezdeni. 4850-re jó a Chilla, afölött nem.
printf: ATT XCoder a legcélszerűbb: tetszőleges méretben, és tetszőleges formátumban kódolhatsz, mi több, még a szélesvásznú mozik fekete sávjait is simán le lehet vágni vele. Egy DivX kódolással 7-8 perc alatt végez, de GPU-t is használhatsz rá, csak úgy lassabb (legalábbis nálam, de i7-em van
). A CCC-ben is megvan a videokódoló, de azt nem nagyon lehet paraméterezni, szóval maradj az ATT-nál sztem.
emre: Egyszerűen csak tájékozatlan vagy.
G@ß!: Én Sapphire Silent Efficiencyt, VaporX-et, v. Toxicot javasolnék, ezeknek alapból halk és jó a hűtésük. A PowerColor jó, az lényegében egy HIS kártya, a biosaik is a legtöbbször azonosak.
MZsoltee: Az a régi, ahol Voltage fül van, ezért van a "Módosítások az újabb verziókban" c. szakasz.
A 75Mhz/150mhz nagyon durva, tényleg semmi hiba nincs vele? Feszt amúgy viheted 0.703-ra is, legalábbis az még 2X ekkora órajelekhez is elég.
-
kbalazsa
senior tag
Ha elfogadsz egy tanácsot az új VGA kiválasztással kapcsolatban:
Azt szerintem mindenképp érdemes figyelembe venni, hogy az adott kiválasztandó kártyán milyen a hűtés csatlakozása. 2 tűs cuccot szerintem nem érdemes vásárolni, mert az tuti szabályozhatatlan lesz és hamarosan problémás lesz, hogy 2D-ben is hangos, vagy kisebb 3D-s alkalmazásnál is indokolatlanul hangos a cucc. Ezután a delikvens előszedi az új hűtés kéne a kártyára gondolatot, ami meg ugye mindig problematikus a garanciát nézve (bár néha úgy is megoldható). Ezek az általános gondolatok, nálad egy kicsit más a zárójeles rész miatt;
Ti. ha eleve van egy Accelero S1-ed az ok, akorr mindegy milyen a csati, akkor csak a gari kérdéses... -
emre
veterán
válasz
printf #12344 üzenetére
Szerintem itt kérdezd meg: Video konvertálás Erősen meglepődnék, ha a vga-nak ilyen rejtett tulajdonsága lenne, hogy egyébb külső alkalmazás nélkül csak úgy, ömnagában konvertáljon.
Tényleg hova tüntek a vivo, és az all in wonder vga-k?
MZsoltee Ezt a vga-t jól kifogtad!
-
printf
csendes tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy nekem egy 4870 Toxic vidkarim van. Na most ezzel, hogy tudom, milyen programmal, hogy a vidkarimmal tudja videot konvertálni.
Pl van egy sima avi video 1024*768 felbontásba és én ebbol avi-t akarok 400*300-ba pl mp4-re.
Én azt hallotam az ezekkel az ATI karikkal nem lehet de én nem hinném
Elore is koszonom
-
MZsoltee
veterán
-
katt777
félisten
HIS IceQ4 turbo. Ha kapsz. iCooler-t véletlenül se vegyél, kerüld a korai szériás XFX-eket és Gainward-okat, valamint a Glaciator-os ASUS-okat. Powercolor v. Palit még elég jó megbízhatóság és tuning szempontjából.
Hűtőcserét megspórolhatod, ha valamilyen full blokkos, 9cm hűtővel szerelet karit veszel, a Sapphire-nek asszem van ilyen HD4850-e, tuningos is.Használt esetében mindenképpen ellenőrizd a bios-t, és teszteld a kártyát 3D stress-szel (GPU-CV, Furmark), valamint pár erősebb játékkal. Sajnos sok az apróban a széthajtott, modolt VGA, haverom rögtön belefutott még egy ilyen HD5770-be is.
emre: Ez nyilván attól is függ, mit és mivel használ az ember, de HD4xxx szériára a 9.9 a legkiforrottabb meghajtó. Arra sem árt figyelni, hogy a régebbi meghajtókkal nem azért gyorsabb-e egy-egy program, mert kihagynak dolgokat a megjelenítésből (pl. nincs a beállított AA, v. alacsonyabb szintű), no meg főleg az a necces, ha későbbi játékkal akarsz játszani, amelyre még nincs optimalizálva a meghajtó, aztán leomlanak a képhibák a monitorról.
-
emre
veterán
válasz
katt777 #12335 üzenetére
Van aki mégis a 9.6-ra esküszik (asszem az ikertestvérem, a nickje most nem ugrik be
) és a vgaspeed szerint bizonyos játékokban, bizonyos felbontás mellett elég komolyat gyorsul a cucc vele. (vgaspeed.hu: nagy catalyst teszt
mod: Jav: bocs Májsztró írta egyszer
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Manapság milyen gyártótól érdemes 4850et venni?
Konkrétan a megbízhatóság a kérdéses számomra..
A gpu hűtő rögtön le lesz cserélve, amint megveszem...
Esetleg mire figyeljek oda vásárlásnál, ha használtat veszek?Üdv.
Gábor -
katt777
félisten
válasz
jobbman #12299 üzenetére
TPU-on találsz biosokat. A ref. és a silent eff. bios-a nem feltétlenül azonos. Ha most neked Sil. Eff. van, akkor keverlek valakivel.
hackeeeee: Paszta is megtartja a bordákat. Auto venti-beállításra meg még mindig ott a leírásom.
Wintöltéskor pont kellene forogniuk, hiszen akkor full terhelésen megy a VGA!
Az én profilom a 9cm SE hűtéshez van belőve, szóval abból vehetsz vissza, de figyeld a hőértékeket! Azért inkább vmi GPU-CV stress-tesztet eresztenék rá a helyedben.woodpaul: Rosszul gondolod. Ez nem egy kis teljesítményű, leszabályozott VGA.
belaazallat: 9.9, nem 9.6.
FireKeeper: Már soxor volt szó róla, hogy a MEMIO akár 15°C-kal is jobban melegedhet a GPU-nál.
Psychlo: Kábelhiba is lehet, nézted azt?
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Psychlo #12331 üzenetére
Ha más monitorral is csinálja (már pedig miért is ne csinálná) és más alaplapban is, akkor tényleg garis lesz az pedig. Azon csodálkozom, hogy a boltban nem szúrták ki. Lehet, hogy a boot folyamatot nem figyelte senki, csak már mikor elindult a masina, akkor kezdtek foglalkozni vele? Vagy épp akkor nem jött elő a gond... inkább ez utóbbi. Szóval szerintem erőltetni kéne ezt a csere dolgot, akár ezeket a képeket is bemutathatod nekik, bár ez még nem bizonyít semmit
-
woodpaul
őstag
válasz
woodpaul #12328 üzenetére
Nocsak, miután a V-Sync-et bekapcsoltam, minden nagyon sima, szaggatásmentes lett!
Nem is hittem volna, hogy ez ennyit jelent. Régebben, amikor még lassabb videókártyák voltak, ezt rendszerint illett kikapcsolni, de úgy néz ki, azok az idők elmúltak.Szóval, nagyon elégedett vagyok most már, köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Ami még nem tetszik, hogy túl hangos a ventilátor. Ez egy Sapphire Radeon HD 4850 1GB HDMI, gondolom, sokaknak ismerős. Szerintetek érdemes a fordulatszámot konstansan minimálisra állítani? Akkor egész csendes. Azelőtt a 2600XT passzív hűtős volt, terhelés alatt 80 fokig is felment. Gondolom, kis fordulatszámnál ez sem lenne több.
Amivel még játszanom kell a jövőben, az az AA. A mostani játékoknál (pl. Batman Arkham Asylum) mekkora élsimítást érdemes bekapcsolni? Érdemes bekapcsolni egyáltalán, ha mondjuk 1600x1200-ban játszom, 21"-os monitoron?
-
Psychlo
tag
Sziasztok!
Nemtudom találkozott-e már valaki olyan problémával, hogy indulásnál szétesik a kép. Egy Sapphire Radeon HD4850 512MB Vapor-X karim van, 9950x4 BE procival PCI 100 Mhz minden más AUTO. A hiba teljesen friss indításnál jön elő, pl gép egész nap kikapcsolva és este bekapcsolásnál. Már írtam ide erről a problémáról, de nem kaptam segítséget. A kártya volt garanciában de visszaküldték, hogy semmi baja, szokásos tesztek voltak 3dmark és társai. Nekem sincs vele gondom, ha egyszer beindul csak és kizárólag friss indítás és már POST alatt is és BIOS-ban is szétesik a kép. Nem minden alkalommal, de mintha egyre gyakrabban jönne elő. A múlt héten 2x is.
-
woodpaul
őstag
válasz
woodpaul #12327 üzenetére
Megvan a megoldás, sikerült áthidalni a problémát!
Ezen a fórumon a Capsad nevű felhasználó hozzászólása igencsak hasznos!
Szerk:
Megfogadva a tanácsokat, a Catalyst 9.6 (8.62)-os verzióját tettem fel. Mindjárt tesztelem. -
woodpaul
őstag
A Drivert sikerült feltenni az eszközkezelőn keresztül, de a Catalyst Control Center sehogy sem megy fel.
Találtam egy log file-t, amiben ez áll:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
T i m e o f e x c e p t i o n : 0 1 / 1 1 / 1 0 2 3 : 1 9 : 3 8
E x c e p t i o n c o d e : C 0 0 0 0 0 0 5 A C C E S S _ V I O L A T I O N
F a u l t a d d r e s s : 6 E 1 D C 6 5 5 0 1 : 0 0 0 4 B 6 5 5 C : \ W i n d o w s \ W i n S x S \ x 8 6 _ m i c r o s o f t . v c 8 0 . m f c _ 1 f c 8 b 3 b 9 a 1 e 1 8 e 3 b _ 8 . 0 . 5 0 7 2 7 . 1 8 3 3 _ n o n e _ c b f 0 0 a e e 4 7 0 f 5 f b 7 \ M F C 8 0 U . D L L
R e g i s t e r s :
E A X : 0 0 0 0 0 0 0 0
E B X : 0 0 0 0 0 0 0 0
E C X : 7 5 D C 8 8 8 D
E D X : 0 0 0 0 0 0 3 0
E S I : 0 3 0 7 2 F 4 0
E D I : 0 0 0 0 0 0 0 1
C S : E I P : 0 0 1 B : 6 E 1 D C 6 5 5
S S : E S P : 0 0 2 3 : 0 0 1 2 C 0 A 8 E B P : 0 0 1 2 C 1 5 8
D S : 0 0 2 3 E S : 0 0 2 3 F S : 0 0 3 B G S : 0 0 0 0
F l a g s : 0 0 0 1 0 2 0 6
S t a c k W a l k : : C a l l s t a c k :
A d d r e s s F r a m e
6 E 1 D C 6 5 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 : 0 0 0 4 B 6 5 5 C : \ W i n d o w s \ W i n S x S \ x 8 6 _ m i c r o s o f t . v c 8 0 . m f c _ 1 f c 8 b 3 b 9 a 1 e 1 8 e 3 b _ 8 . 0 . 5 0 7 2 7 . 1 8 3 3 _ n o n e _ c b f 0 0 a e e 4 7 0 f 5 f b 7 \ M F C 8 0 U . D L L
Próbáltam Administratorral is, akkor is ezt kaptam. Van ötletetek, mi a gond?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Májsztró #12325 üzenetére
Akkor okés.
Mondjuk majd szerzek egyforma süniket 1szer, aztán kicserélgetem, hogy egyformák legyenek, mert mondjuk így kicsit a lelkivilágomnak is rosz, hogy az 1ik másféle.. bár nem látszik csakhát a tudat.
Meg mondjuk így ez is, hogy nem mindegyik alatt van hővezető tapaszka.
-
Májsztró
addikt
válasz
hackeeeee #12322 üzenetére
Sztem nem gáz. Igazándiból mérni nem biztos ,hogy tudni fogod. De rengeteg típus van amin gyárilag nem hűtik a ramokat , így nem gondolom ,hogy baj lehetne belőle. A gpu-n meg a vrm-en legyen hűtés , aztán a többi annyira nem oszt nem szoroz , csak a tuningolhatóság veszik oda.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Májsztró #12317 üzenetére
Katt profilja van használva.
Szal max a %-okat kéne átírni...
Azon filózok, hogy 0 értékhez adok neki pl. 80%-ot, aztán ha 3D van akkor 80%-ra felpörgeti, aztán kész. 2D-ben elég ha ilyen 30% körül tekeri...
Szóval akkor ha 0 értékhez megadom ezt a két % értéket, akkor az úgy jó lesz?
RPM-et meg max nem nézem.
-
woodpaul
őstag
válasz
belaazallat #12309 üzenetére
A legfrissebb Catalyst a 9.12-es.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Májsztró #12312 üzenetére
Szabályozza, mert ha adok neki ATT-ben 100%-ot, akkor felbúg mint az állat, ha veszem lejjebb, akkor halkul Csak nemtom mennyire kéne belőni a %-okat hozzá.
A GPU jóval halkall, mem hőfok meghát, csak gridet néztem gyors, grid alatt 60 fok felett volt, dehát asszem 55% körül tekerhetett a venti.
-
woodpaul
őstag
válasz
belaazallat #12309 üzenetére
Sziasztok!
Huh, nem is számítottam ilyen válasz tömegre, rövid idő alatt.
Igyekszem minden kérdésre válaszolni.
Amikkel próbáltam:
PES10: 1600x1200 antialiasing nélkül - eredmény: elég gyakran szaggat.
Batman Arkham Asylum: 1280x1024 Max. felbontás, AA nuku - annyira nem gyakran, mint a PES, de szaggat
Oblivion: 1280x1024, Max részletesség, AA nincs - gyors-gyors, de néha egy-egy frame "kimarad".Nem tapasztaltam, hogy a szaggatások közben a vinyó tekerne. Azt sem hiszem, h CPU limit lenne, hiszen 3.1 GHz-en teker.
Ami gond, hogy amikor a Catalystot telepítettem, nem kaptam semmi infót a telepítés befejezéséről. Aztán próbáltam eltávolítani a drivert, elindul vmi, de arról sincs feedback, végzett-e.
Van ötlet arra, hogyan tudom garantáltan leszedni a Catalystot és mindent tiszta lappal kezdve újratelepíteni? Elkövettem azt a hibát, hogy amikor még benne volt a 2600XT, nem szedtem le a Catalystot.
Thx mindenkinek!
-
belaazallat
addikt
válasz
woodpaul #12304 üzenetére
Szia!
Nem a legfrissebb catalys a legoptimálisabb a 48xx sorozat kártyáinak. Emlékeim szerint 9,6- körül.
Mi volt az, amivel be be szaggat és mekkora felbontásban?
Én is win7-et használok, de azt a drivert, amit a win7 alapból felrak. 1680*1050ben játszok, eddig nem volt problémám. Én egy 3650-ről váltottam. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Májsztró #12303 üzenetére
Ezekre a twinturbo-kra, vagy nemtom hogy lenne a jó...
Merthát, Rivatuner meg Gpu-z ilyen 325253242 RPM-et ír. Na jó most a számjegyek mennyisége a lényeg.
Szal ha nekem valaki mond a Twinturbóra egy jó %-os beállítást terhelésre, az is jó.. Mert ugye ha nem olyam meleg a vga, vagy nem tom imkor, de pl. win betöltésekor nem is forognak a ventik.
-
woodpaul
őstag
Sziasztok!
Ma csatlakoztam a 4850 tulajok népes táborába.
Rögtön akadt egy kis problémám. Kipróbáltam több játékkal, és alapvetően gyors minden, viszont néha (elég gyakran ahhoz, hogy zavaró legyen) be-beszaggat.
32-bites Windows7-et használok, a procim egy c2d 6320@3GHz, 2GB@1066MHz RAM van a gépben. Eddig a 2600XT kártyámmal nem tapasztaltam ilyen tüneteket.
Szerintetek mi lehetne a megoldás? A legfrisebb Catalystet raktam fel. Milyen beállításokkal érdemes a Catalyst 3D fülében beállítani?
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, felraktam a hűtőt..
Ami már tiszta sor, hogy a sünik ragasztási lehetősége szörnyű. Kénytelen voltam a gyári hővezetőivel 3at feltenni, mert másképp nem ragadt oda..
A hűtő maga nem rosz.. csakhát a ventivezérlést lehet variálni...
A kérdésem a következő, teljes autómata ventiállítást hogy lehet belőni ATT-ben? Mert így elég érdekes ez, bár lehet majd szánok rá időt, hogy belőjjem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Alkoholista nevelde
- caplagi: Samsung S25 Ultra 256GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Motoros topic
- További aktív témák...
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest