- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
Az élet kegyetlen .
-
törölt tag
válasz cintula187 #8094 üzenetére
Gyanítom hogy ezek terhelték le ennyire...
-
TeeBee73
veterán
válasz POCAKOS LACI #8081 üzenetére
Helló.
Az enyémnek kb. itt a vége. Napi használatra 3D-ben simán megy a 775/1000MHz.
(Nem gyári hűtés).[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
TeeBee73
veterán
válasz cintula187 #8091 üzenetére
Üdv!
Milyen oprendszer, mik futnak a háttérben? (MSN, Torrent, stb...)
Így könnyebben kapsz válaszokat...
(Win 7 alatt nálam is néha indokolatlanul belassul minden, teker a vinyó 1000-rel, holott a defrag hajnal 1-re van beállítva...)"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Az alábbi anomáliára szeretnék tanácsot kérni. Red FAction: Guerilla játékot tetem fel szombaton. 1920*1080 minden max. beállitáson 40-50 fps el ment. Másnap ugyanezen beállitásokkal már csak 20 fps körül, de azt is úgy hogy 2-3 másodpercenként hol belassult, hol visszaállt normális sebességbe a játék. 9.8 Catalyst van fent.
Előre is köszi a tippeket.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
hfrankee
senior tag
Hali!
Hol tudom játékokhoz beállitani,hogy milyen AA,AF szintet és egyéb látvány javitót használjon a VGA!
Már ha magának a játéknak nincs ilyen opcioja (plIFA).
Az Nvidiának volt ilyen opcioja a control centerében vagy miben.
CCC nincs csak ATT és ott ahogy néztem csak profilokat lehet alkalmazásokhoz beállitani,vagy?!
Kösz -
lsc
nagyúr
Az élet kegyetlen .
-
törölt tag
válasz POCAKOS LACI #8083 üzenetére
Igen, az megfelel.
-
-
törölt tag
válasz POCAKOS LACI #8081 üzenetére
Szia. Ez teljesen változó. Láttam olyat akinél már 675-nél kifullad a GPU. Általában egy Átlagos Zafír 700-at megy, memóriában olyan 1050-1100 között. Hasznos továbbá ha jól szellőzik a házad, mert a gyári hűtések nem hátrafelé vezetik ki a forró levegőt, hanem bent fortyogtatják.
-
POCAKOS LACI
csendes tag
Hali mindenki Saphire 4830HD-m van szeretném picit felpöccinteni . Mennyit tanácsoltok ami még stabil . Olyan akinek ez a tipus van mit tanácsol.Köszi előre is bb
Ne Vitatkozz Hülyével Mert A Végén Összetévesztenek Vele
-
lsc
nagyúr
Mivel a lapod 2. foglalata csak négyszeres nem javaslom, inkább 4870 vagy 90 .
Az élet kegyetlen .
-
aya
addikt
Érdemes két 4830 kártyát crossfire rendszerre kötni, vagy vegyek inkább valami x2-öt?
悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
lsc
nagyúr
válasz slayerenkala #8069 üzenetére
Próbálj meg att-vel plusz feszt adni neki /ésszel/, de akkor a ccc-t le kell szedni, nem bírják egymást . Az is lehet hogy ennyit bír a gpu .
Megpróbálhatod a ramokat visszatenni alapra, lehet azok nem bírják .[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
slayerenkala
tag
Sziasztok!
Ma kipróbáltam ati ccc-ben az auto-tune-t mivel eddig manuálisan nyomkodtam feljebb az órajeleket...
HIS radeon 4830 512mb iceq 4 hűtéssel
manuálisan eddig: 660/975 (itt nagyon stabilan megy)
ma pedig az auto tune ezt az értéket adta:710/965El is indítottam egy 3dmark06-ot és pár mp után kifagy, ezt mire véljem?
Nem tudom mi tévő legyek, véleményeket várokA gépem többi része: asrock A780gxh/128m, phenom II 720be, 2gb 1066mhz kingmax.
-
wargazoli
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy a tomb raider underworld játéknál néha elkezd akadozni a játék.
mindegy hogy az összes beállítást felteszem legmagasabbra vagy visszaveszem alapra ugyanúgy csinálja ezt a dolgot.Más játéknál meg semmi gond.sapphire 4830,q6600,4gb ram.
9.8 driver.Ha esetleg valaki találkozott hasonlóval.
-
törölt tag
válasz PH-User #8056 üzenetére
Pontosabban 4 vezetékes a PWM-es venti, mert a 4. vezeték a PWM vezérlés vezetéke, a 3. vezeték csak a fordulatszámot jelzi ki.
ll-kobe: Azért nem tudod szabályozni, mert az Asus lespórolta a vezérlést. Filléres dolog lenne.
Sapphire verzión a hűtés jó, de hangos, alapon megy, de így is az. Vinyómmal együtt a VGA a leghangosabb.
-
Osynho
addikt
válasz cowboy_bebop #8064 üzenetére
jóóóvan-jóóvan, elírtam, csak nemakartam újat írni. De a képen is látszik a 2000mhz
-
Osynho
addikt
válasz Zeratul #8060 üzenetére
Ez így van, ezért is ment rá az S1 + venti Volt egy 2 eres 12cm-esem, amit szépen szabályoz is a kari. 2D-ben 60%-on megy, akkor már nem hangos, 3D-ben meg 80%-on ott már van szálzaj, de jobban hűt és a hang úgyse érdekel (gyári 1%-nál még ígyis halkabb). Van viszont egy problémám. Amíg be nem lép a win-be addig áll a venti. Aztán az ATT indítja be. Meg lehet ezt oldani vhogy, vagy nem gáz, h addig passzív? Bios-t ezért nem szívesen monyákolnám.
Ezek kb jó hőfokok? 720/200en ment a vga.
Idle: DispIO 31, MemIO: 32, Árnyaló: 34 fok. (Zárt ház, elől hátul venti, 20on pár fokos szoba) -
szakalistvan
senior tag
-
LLKobe
veterán
Akkor a fene se tudja, majd leszedem az oldallapot, és beledarálom az ujjam hogy változik-e a sebessége
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Osynho
addikt
A 2 vezetékes Sapphire-t is lehet szabályozni.
-
LLKobe
veterán
válasz PH-User #8053 üzenetére
Hmmmm... Habár ha állítgatom, a gpu-z azt az értéket írja ki...
Tehát ha ATT-be leveszem 50%-ra a gpu-z azt írja, ha feltolom 100%-ra azt.
Ezexerint mégis működik?
Csak furcsa mert a 3850-en ha feltoltam 100%-ra hallottam ahogy felbőgött, ennek semmi hangja.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz PH-User #8053 üzenetére
Bakker Köszi a segítséget! Azért ez vicc hogy a Sapphire 3850-en simán tudtam, ezen meg nem lehet Mindegy, leglább a GPU simán szalad 700Mhz-en
Aztán majd veszek rá valami rendes hűtőt.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
PH-User
addikt
Szia! Milyen verziójú az ATT-d? A videokártyán a ventilátornak hány vezetéke van? Nem mindegyiket lehet szabályozni.
szerk: Sajnos, ahogy sejtettem, nem fogod tudni ATT-vel szabályozni, mert nem PWM-es a ventilátor.
[ Szerkesztve ]
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Szert tettem egy Asus EAH4830-ra, van egy két apróbb gondom vele, ami a 3850-el nem volt.
Első: ATT-ből nem tudom szabályozni a venti sebességét. Erre 5let?
Másik: vmiért nem tudom bekapcsolni a tv-t az svideo kimeneten. Látja, de mikor leokézom kiírja hogy "nem menthető képernyőbeállítások".
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
törölt tag
válasz szakalistvan #8048 üzenetére
Szívesen. Némi hátránya is van neki, korábbi hozzászólásom a témában: [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szakalistvan #8046 üzenetére
Igen, nekem az van rajta, ugyanúgy vezérli ahogy a gyárit!
-
szakalistvan
senior tag
Üdv!
AC accelero L2 Pro-val valaki "házasított" már Sapphire 4830-at?
A kártya tudja vezérelni?
-
kriszbon
őstag
válasz DeckardCain #8043 üzenetére
Láttam hogy már megoldottad, már csak az öcséd elredezése maradt
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
DeckardCain
senior tag
Mint 4830 tulaj egy kis segítség kellene
Probléma:
VGA-ra gyanakszom..
Konfig adatlapon. Integrált vga-val megy, ha bent van a VGA valamikor első bekapcsolásra sem indul.. Ha elindul nehezen dvd író nyekereg 3mat, aztán se kép se hang a monitoron, csak villog az analog/digital felirat a képernyőn, illetve a monitor ledje is villog. Tápom gigabyte superb 460.
Minden alapon volt sose volt húzva semmi. a gép 4 hónapos..
Esküszöm kihajítom az ablakon..
Valakinek valami ötlete van szívesen fogadom. -
PH-User
addikt
Speed(R),Lord Vader,Devid_81,milbo,AXisBOLD
Szeptember 10-ig biztosan nem lesz még kártyám szóval, így megtudom milyen áron lesznek az új kártyát, illetve ami említettetek, hogy milyen mértékben fogja lenyomni a 4870/4890 árát az új széria.
-
AXisBOLD
addikt
válasz PH-User #8037 üzenetére
szerintem is várd meg a HD 5xxx szériát, mert akkor dobálni fogják utánnad a 4890-eket potom pénzért.
milbo: nekem is elég volt eddig mindenhez, csak a szokásos gta4, crysis páros nem megy rendesen rajta(de ezeket el kell felejteni, vagy kompromisszumos beállításokat kell használni) és csak a burnout paradise-hoz kell meghúznom, de gyanítom hogy ott a proci szűkös.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
milbo
aktív tag
válasz PH-User #8037 üzenetére
Válaszd azt amelyikre meg van a pénzed és szeretnéd! Vagy várj még egy kicsit mert jönnek az új kártyák szeptemberben. Azt meg leírtam már párszor hogy elég a kártyád 1080p-re is. Persze van pár olyan játék mint pl. a Crysis aminek az optimalizálása nem igazán sikerült. Ez a 4870-et is megizzasztja ha odatolsz neki mindent. Én december óta 1080p-ben játszom és még nem volt olyan játék amire azt kellett volna mondanom hogy kevés hozzá a 4830. A Rainbow Six Vegas 2 nem egy őrült gépigényes játék. Ezt toljuk a haverokkal egy ideje Coop-ban. Nálam minden bekapcsolva és minden legjobbra tolva. Ilyen beállítások mellett sem esett még 45fps alá úgy hogy csak 575/900-on van a kártya. Még nem kellett az órajelekhez nyúlnom. De pl. a COD5 is ment tökéletesen ezekkel a beállításokkal. Szóval annak a tanácsát is el kell hinni aki látja is az 1080p-t és nem csak hallomásból ír.
-
PH-User
addikt
SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE - Ezt megkapnám 36-ba.
SAPPHIRE HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE - Ezt megkapnám 45-be.Mi legyen?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Alister71 #8034 üzenetére
Hőmérsékletben igen, de hangerőben..sajna fűt a 4870 rendesen, nehéz lehűteni..
Pff..VaporX 4870/1GB 38k, 2 év garival..van még kérdés?
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz PH-User #8030 üzenetére
Dehogy kell..4870/1GB VaporX 45k, bőven elég (sőt!). Nem kell 55+ért 4890
-
PH-User
addikt
Megtaláltam a megoldás a kifagyásokra. A videokártya a ludas, nem bírja már a tuningot... Nem hajlandó alap órajel felett stabilan működni. Ennyit erről...
-
TTomax
félisten
válasz PH-User #8020 üzenetére
Nem stabil a procid,vagy a ramod... a colin 4 magra terhel,nem is akárhogyan.Most nézem Q6600-ra TX2 raktál?Ugye alapon hajtod így,mert a TX2 alkalmatlan ha húzni szeretnéd...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
PH-User
addikt
Nem tudjátok, hogy miért lehet az, hogy a Colin DiRT-tel játszok és egy idő után lefagy a gép? Más játékokat, 3DMark-okat próbáltam semmi gond velük.
-
PH-User
addikt
25fps felett ugy se látunk különbséget ugyebár
Akkor nekem meg egy pár embernek ultra-érzékenységű szemünk van, hogy még 30 fps-t is szaggatva látunk. Off vége.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
lsc
nagyúr
válasz adam320 #8014 üzenetére
Mondjuk a stalker cs 1280x1024-ben is meghálálja még dx 9-ben is . Felsoroltál 3 játékot, ha valaki arra izgul nekik is megéri . Alapon meg szépen elketyeg 160/300-on, ennyi . Amennyiben nem látsz különbséget akkor neked is felesleges, ebbe a ki mit hogyan lát dologba egyébként ne nagyon menjünk bele, semmi köze a topichoz .
Az élet kegyetlen .
-
fagy53
nagyúr
válasz adam320 #8010 üzenetére
Talán azért, mert nem játék alá teljesen felesleges..
60-80 FPS esetén valóban okafogyott a dolog, multit kivéve, de 20 FPS esetén az a 4 FPS bizony számít. Persze ha sok kompromisszumot kell kötni a graf beállításoknál és sok játéknál, akkor egyetlen járható út a csere. -
lsc
nagyúr
válasz adam320 #8010 üzenetére
A memória órajelét 900 MHz-ről 1050 MHz-ig sikerült feltornászni, így végül az 575/900 MHz-es HD 4830-ból készítettünk egy 700/1050 MHz-es "overclocked" verziót, ezeken az órajeleken (22/17%-os tuning) hiba nélkül futott le az összes stabilitást ellenőrző teszt.
Idézet innen, azért 22 %-kal nagyobb sebesség nem elhanyagolandó, mindez szinte ingyen.Ha már offolsz offolj jól .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
-
PH-User
addikt
Nézd csak, nekem ilyen!
Próbáltam egy ATT nélkül GPU valamivel túlhajtani, írtam is sokszor ide a fórumba. Akkor 685MHz jött ki stabil GPU-ra és 985MHz memóriára.
Nem tudjátok véletlenül, hogy az az eredmény milyen feszültség hatására sikerült? Ha esetleg kevesebbel, mint a maximum, akkor talán tudnék még húzni a kártyán
-
milbo
aktív tag
Amit a bios enged, azt az ATT-vel add neki oda. Úgy próbáld meg mi a vége. Az ATT-vel lehet fesz-t váltani, bárki bármit mond. Nálam 1.158-al 820-ig ment. Volt párszor a tesztelgetés alatt hogy az emelt órajel mellett elfelejtettem 1.044-ről áttenni és rögtön sötét képernyő lett. Nem is tudott igazából mit kezdeni vele, reset lett a vége.
Szerk: mondjon már nekem valaki egy olyan bios-t amit fel lehet rakni a Sapphire-ra és magasabb fesz is van benne mint 1.158. Az MSI és az XFX-nek van nagyobb órajele de azt nem lehet felrakni
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asrock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB használt videókártya, 12 hó garancia, Áfá-s számla
- Asrock Radeon RX 6700 XT Challanger D 12GB újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
- KERESEK - Asus Tuf 4070 SUPER
- Asrock Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC újszerű videókártya, 21 hó garancia, Áfá-s számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest