- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Dell Precision munkaállomások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
-
törölt tag
válasz
cintula187 #8094 üzenetére
Gyanítom hogy ezek terhelték le ennyire...
-
TeeBee73
veterán
válasz
POCAKOS LACI #8081 üzenetére
Helló.
Az enyémnek kb. itt a vége. Napi használatra 3D-ben simán megy a 775/1000MHz.
(Nem gyári hűtés). -
TeeBee73
veterán
válasz
cintula187 #8091 üzenetére
Üdv!
Milyen oprendszer, mik futnak a háttérben? (MSN, Torrent, stb...)
Így könnyebben kapsz válaszokat...
(Win 7 alatt nálam is néha indokolatlanul belassul minden, teker a vinyó 1000-rel, holott a defrag hajnal 1-re van beállítva...) -
cintula187
addikt
Sziasztok!
Az alábbi anomáliára szeretnék tanácsot kérni. Red FAction: Guerilla játékot tetem fel szombaton. 1920*1080 minden max. beállitáson 40-50 fps el ment. Másnap ugyanezen beállitásokkal már csak 20 fps körül, de azt is úgy hogy 2-3 másodpercenként hol belassult, hol visszaállt normális sebességbe a játék. 9.8 Catalyst van fent.
Előre is köszi a tippeket.
-
hfrankee
senior tag
Hali!
Hol tudom játékokhoz beállitani,hogy milyen AA,AF szintet és egyéb látvány javitót használjon a VGA!
Már ha magának a játéknak nincs ilyen opcioja (plIFA).
Az Nvidiának volt ilyen opcioja a control centerében vagy miben.
CCC nincs csak ATT és ott ahogy néztem csak profilokat lehet alkalmazásokhoz beállitani,vagy?!
Kösz -
lsc
nagyúr
-
törölt tag
válasz
POCAKOS LACI #8083 üzenetére
Igen, az megfelel.
-
törölt tag
válasz
POCAKOS LACI #8081 üzenetére
Szia. Ez teljesen változó. Láttam olyat akinél már 675-nél kifullad a GPU. Általában egy Átlagos Zafír 700-at megy, memóriában olyan 1050-1100 között. Hasznos továbbá ha jól szellőzik a házad, mert a gyári hűtések nem hátrafelé vezetik ki a forró levegőt, hanem bent fortyogtatják.
-
POCAKOS LACI
csendes tag
Hali mindenki Saphire 4830HD-m van szeretném picit felpöccinteni
. Mennyit tanácsoltok ami még stabil . Olyan akinek ez a tipus van mit tanácsol.Köszi előre is bb
-
lsc
nagyúr
Mivel a lapod 2. foglalata csak négyszeres nem javaslom, inkább 4870 vagy 90 .
-
aya
addikt
Érdemes két 4830 kártyát crossfire rendszerre kötni, vagy vegyek inkább valami x2-öt?
-
lsc
nagyúr
válasz
slayerenkala #8069 üzenetére
Próbálj meg att-vel plusz feszt adni neki /ésszel/, de akkor a ccc-t le kell szedni, nem bírják egymást . Az is lehet hogy ennyit bír a gpu .
Megpróbálhatod a ramokat visszatenni alapra, lehet azok nem bírják . -
slayerenkala
tag
Sziasztok!
Ma kipróbáltam ati ccc-ben az auto-tune-t mivel eddig manuálisan nyomkodtam feljebb az órajeleket...
HIS radeon 4830 512mb iceq 4 hűtéssel
manuálisan eddig: 660/975 (itt nagyon stabilan megy)
ma pedig az auto tune ezt az értéket adta:710/965El is indítottam egy 3dmark06-ot és pár mp után kifagy, ezt mire véljem?
Nem tudom mi tévő legyek, véleményeket várokA gépem többi része: asrock A780gxh/128m, phenom II 720be, 2gb 1066mhz kingmax.
-
wargazoli
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy a tomb raider underworld játéknál néha elkezd akadozni a játék.
mindegy hogy az összes beállítást felteszem legmagasabbra vagy visszaveszem alapra ugyanúgy csinálja ezt a dolgot.Más játéknál meg semmi gond.sapphire 4830,q6600,4gb ram.
9.8 driver.Ha esetleg valaki találkozott hasonlóval.
-
törölt tag
válasz
PH-User #8056 üzenetére
Pontosabban 4 vezetékes a PWM-es venti, mert a 4. vezeték a PWM vezérlés vezetéke, a 3. vezeték csak a fordulatszámot jelzi ki.
ll-kobe: Azért nem tudod szabályozni, mert az Asus lespórolta a vezérlést. Filléres dolog lenne.
Sapphire verzión a hűtés jó, de hangos, alapon megy, de így is az. Vinyómmal együtt a VGA a leghangosabb.
-
Osynho
addikt
válasz
cowboy_bebop #8064 üzenetére
jóóóvan-jóóvan, elírtam, csak nemakartam újat írni. De a képen is látszik a 2000mhz
-
Osynho
addikt
válasz
Zeratul #8060 üzenetére
Ez így van, ezért is ment rá az S1 + venti
Volt egy 2 eres 12cm-esem, amit szépen szabályoz is a kari. 2D-ben 60%-on megy, akkor már nem hangos, 3D-ben meg 80%-on ott már van szálzaj, de jobban hűt és a hang úgyse érdekel (gyári 1%-nál még ígyis halkabb). Van viszont egy problémám. Amíg be nem lép a win-be addig áll a venti. Aztán az ATT indítja be. Meg lehet ezt oldani vhogy, vagy nem gáz, h addig passzív?
Bios-t ezért nem szívesen monyákolnám.
Ezek kb jó hőfokok? 720/200en ment a vga.
Idle: DispIO 31, MemIO: 32, Árnyaló: 34 fok. (Zárt ház, elől hátul venti, 20on pár fokos szoba) -
szakalistvan
senior tag
-
LLKobe
veterán
Akkor a fene se tudja, majd leszedem az oldallapot, és beledarálom az ujjam hogy változik-e a sebessége
-
Osynho
addikt
A 2 vezetékes Sapphire-t is lehet szabályozni.
-
LLKobe
veterán
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Szert tettem egy Asus EAH4830-ra, van egy két apróbb gondom vele, ami a 3850-el nem volt.
Első: ATT-ből nem tudom szabályozni a venti sebességét. Erre 5let?
Másik: vmiért nem tudom bekapcsolni a tv-t az svideo kimeneten. Látja, de mikor leokézom kiírja hogy "nem menthető képernyőbeállítások".
-
törölt tag
válasz
szakalistvan #8048 üzenetére
Szívesen. Némi hátránya is van neki, korábbi hozzászólásom a témában: [link]
-
törölt tag
válasz
szakalistvan #8046 üzenetére
Igen, nekem az van rajta, ugyanúgy vezérli ahogy a gyárit!
-
szakalistvan
senior tag
Üdv!
AC accelero L2 Pro-val valaki "házasított" már Sapphire 4830-at?
A kártya tudja vezérelni?
-
kriszbon
őstag
válasz
DeckardCain #8043 üzenetére
Láttam hogy már megoldottad, már csak az öcséd elredezése maradt
-
DeckardCain
senior tag
Mint 4830 tulaj egy kis segítség kellene
Probléma:
VGA-ra gyanakszom..
Konfig adatlapon. Integrált vga-val megy, ha bent van a VGA valamikor első bekapcsolásra sem indul.. Ha elindul nehezen dvd író nyekereg 3mat, aztán se kép se hang a monitoron, csak villog az analog/digital felirat a képernyőn, illetve a monitor ledje is villog. Tápom gigabyte superb 460.
Minden alapon volt sose volt húzva semmi. a gép 4 hónapos..
Esküszöm kihajítom az ablakon..
Valakinek valami ötlete van szívesen fogadom. -
PH-User
addikt
Speed(R),Lord Vader,Devid_81,milbo,AXisBOLD
Szeptember 10-ig biztosan nem lesz még kártyám szóval, így megtudom milyen áron lesznek az új kártyát, illetve ami említettetek, hogy milyen mértékben fogja lenyomni a 4870/4890 árát az új széria.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
PH-User #8037 üzenetére
szerintem is várd meg a HD 5xxx szériát, mert akkor dobálni fogják utánnad a 4890-eket potom pénzért.
milbo: nekem is elég volt eddig mindenhez, csak a szokásos gta4, crysis páros nem megy rendesen rajta(de ezeket el kell felejteni, vagy kompromisszumos beállításokat kell használni) és csak a burnout paradise-hoz kell meghúznom, de gyanítom hogy ott a proci szűkös.
-
milbo
aktív tag
válasz
PH-User #8037 üzenetére
Válaszd azt amelyikre meg van a pénzed és szeretnéd! Vagy várj még egy kicsit mert jönnek az új kártyák szeptemberben. Azt meg leírtam már párszor hogy elég a kártyád 1080p-re is. Persze van pár olyan játék mint pl. a Crysis aminek az optimalizálása nem igazán sikerült. Ez a 4870-et is megizzasztja ha odatolsz neki mindent. Én december óta 1080p-ben játszom és még nem volt olyan játék amire azt kellett volna mondanom hogy kevés hozzá a 4830. A Rainbow Six Vegas 2 nem egy őrült gépigényes játék. Ezt toljuk a haverokkal egy ideje Coop-ban. Nálam minden bekapcsolva és minden legjobbra tolva. Ilyen beállítások mellett sem esett még 45fps alá úgy hogy csak 575/900-on van a kártya. Még nem kellett az órajelekhez nyúlnom. De pl. a COD5 is ment tökéletesen ezekkel a beállításokkal. Szóval annak a tanácsát is el kell hinni aki látja is az 1080p-t és nem csak hallomásból ír.
-
PH-User
addikt
SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE - Ezt megkapnám 36-ba.
SAPPHIRE HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE - Ezt megkapnám 45-be.Mi legyen?
-
Speed®
titán
válasz
Alister71 #8034 üzenetére
Hőmérsékletben igen, de hangerőben..sajna fűt a 4870 rendesen, nehéz lehűteni..
Pff..VaporX 4870/1GB 38k, 2 év garival..van még kérdés?
-
Speed®
titán
válasz
PH-User #8030 üzenetére
Dehogy kell..4870/1GB VaporX 45k, bőven elég (sőt!). Nem kell 55+ért 4890
-
PH-User
addikt
Megtaláltam a megoldás a kifagyásokra. A videokártya a ludas, nem bírja már a tuningot... Nem hajlandó alap órajel felett stabilan működni. Ennyit erről...
-
PH-User
addikt
Nem tudjátok, hogy miért lehet az, hogy a Colin DiRT-tel játszok és egy idő után lefagy a gép? Más játékokat, 3DMark-okat próbáltam semmi gond velük.
-
PH-User
addikt
25fps felett ugy se látunk különbséget ugyebár
Akkor nekem meg egy pár embernek ultra-érzékenységű szemünk van, hogy még 30 fps-t is szaggatva látunk.Off vége.
-
lsc
nagyúr
válasz
adam320 #8014 üzenetére
Mondjuk a stalker cs 1280x1024-ben is meghálálja még dx 9-ben is . Felsoroltál 3 játékot, ha valaki arra izgul nekik is megéri . Alapon meg szépen elketyeg 160/300-on, ennyi . Amennyiben nem látsz különbséget akkor neked is felesleges, ebbe a ki mit hogyan lát dologba egyébként ne nagyon menjünk bele, semmi köze a topichoz .
-
fagy53
nagyúr
válasz
adam320 #8010 üzenetére
Talán azért, mert nem játék alá teljesen felesleges..
60-80 FPS esetén valóban okafogyott a dolog, multit kivéve, de 20 FPS esetén az a 4 FPS bizony számít. Persze ha sok kompromisszumot kell kötni a graf beállításoknál és sok játéknál, akkor egyetlen járható út a csere. -
lsc
nagyúr
válasz
adam320 #8010 üzenetére
A memória órajelét 900 MHz-ről 1050 MHz-ig sikerült feltornászni, így végül az 575/900 MHz-es HD 4830-ból készítettünk egy 700/1050 MHz-es "overclocked" verziót, ezeken az órajeleken (22/17%-os tuning) hiba nélkül futott le az összes stabilitást ellenőrző teszt.
Idézet innen, azért 22 %-kal nagyobb sebesség nem elhanyagolandó, mindez szinte ingyen.Ha már offolsz offolj jól .
-
-
PH-User
addikt
Nézd csak, nekem ilyen!
Próbáltam egy ATT nélkül GPU valamivel túlhajtani, írtam is sokszor ide a fórumba. Akkor 685MHz jött ki stabil GPU-ra és 985MHz memóriára.
Nem tudjátok véletlenül, hogy az az eredmény milyen feszültség hatására sikerült? Ha esetleg kevesebbel, mint a maximum, akkor talán tudnék még húzni a kártyán
-
milbo
aktív tag
Amit a bios enged, azt az ATT-vel add neki oda. Úgy próbáld meg mi a vége. Az ATT-vel lehet fesz-t váltani, bárki bármit mond. Nálam 1.158-al 820-ig ment. Volt párszor a tesztelgetés alatt hogy az emelt órajel mellett elfelejtettem 1.044-ről áttenni és rögtön sötét képernyő lett. Nem is tudott igazából mit kezdeni vele, reset lett a vége.
Szerk: mondjon már nekem valaki egy olyan bios-t amit fel lehet rakni a Sapphire-ra és magasabb fesz is van benne mint 1.158. Az MSI és az XFX-nek van nagyobb órajele de azt nem lehet felrakni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Dell Precision munkaállomások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robot fűnyírók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest