- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
válasz
Alister71 #9898 üzenetére
Nem zárnám ki a saját balf*-ságom sem a Win7-es tünetek tekintetében...Majd Du. futok még néhány kört. Először én is a kártyára gyanakodtam (meg hogy lesarkaztam az S1-el), de Safe módban és immár Xp alatt is megy rendesen, tehát valószínűtlen, hogy a kártya hibás....
-
Alister71
nagyúr
Ha jó a kártya, természetesen én sem babrálom, de olyan nincs, hogy win7-en nem jó mert lefagy meg kékhalál, meg csak 9.4-es diverrel jó....stb. Az a kártya lehet hibás és én megpróbálnám egy másik biossal az tuti. Ha ref nyákos bármelyik ref biossal jó lesz. Nekem egy Sapphire 4850 single slot az összes gyártó biosával működött mert ref az összes csak át van matricázva a hűtő rajta.
Tudni kellene az XFX-en milyen bios van. -
Alister71
nagyúr
-
-
Tubi2
senior tag
Olvastam a Logoutos írást az S1-ről, és az a két SWIF2 szerintem tökéletes 800-on. Elegek volnának rá, vagy ajánlotok valami mást?
-
SipiBcs
őstag
válasz
bolcsodal #9880 üzenetére
Valakinek működik, valakinek nem.
Én spec elindítom csökkentett módban, ott driver cleaner-rel vagy driver sweeper-rel letakarítom. Újraindítom úgy, hogy csak manuálisan frissítsen. Majd a letöltött dd-t és ccc-t felteszem.Tzsolesz: egyszer magam is nektározva álltam neki... majd másnap folytattam. Dupla annyi időmbe került helyrerakni, mintha inkább elhalasztottam volna!
-
bolcsodal
addikt
válasz
tzsolesz #9876 üzenetére
OK. Megpróbálom...sok esetben a 10.X Catlaystoknál hiába nyomok uninstall-ra nem történik semmi...pedig számol, meg töltöget..ujraindításkor, mintha mi sem történt volna...
Az AMD-nél nagyon eltoltak valamit az új generációs driverekkel...el semtudom képzelni milyen kavarás mehet a HD5XXX szériával....
(#9877) Lord Vader: 10.6-ossal próbáltam. Automata frissítéssel nem hajlandó drivert tölteni a VGA-hoz..ez is nagyon furcsa.....
-
tzsolesz
nagyúr
-
SipiBcs
őstag
válasz
bolcsodal #9873 üzenetére
"Lehet durva user error volt,de a 10.x-es Catalystok csak a HD3850-es órajelén voltak hajlandóak működtetni az újoncot, ha pedig default-ra klikkeltem kifagyott a fenébe..."
Az esetek jelentős részében user error. Részemről is volt olyan, hogy már vettem elő a baltát a kocsiból....
Utána kiderült, hogy én hibáztam....
Mondjuk ha azt nézem, hogy a win7 mennyire intelligens és keresi, megtalálja és javítja a hibákat, hardware változásokat..... lassan az Atinak is fejlődnie kellene e téren...
Örülök, hogy rendbe jött a kártyád. Használd sokat, hibátlanul!
-
bolcsodal
addikt
válasz
SipiBcs #9870 üzenetére
A kártyával nincs sok bajom! Csakhát ez a Catalyst....kiidegelt. Ilyent még nem is láttam, pedig volt néhány ATI kártyám. Olyan, mintha uninstall/drivercleaner/ccleaner után is valahogy, valahonnan előszedné a korábbi kártya órajeleit és azon szeretné járatni a HD4830-at. A pofám leszakadt, amikor megláttam, hogy mit csinálaz ATI overdrive.
A korábbi HD3850 órajeleit lőtte be neki (GPU669, MEM829) és mikor nyomtam egy default-ot az Apply után egyszerűen összeomlott a kép, mintha túlhúztam volna a RAM-ot..
Ha pedig működik, akkor az első restart után omlik össze....Szerintem valami durva driverhiba lehet, de ilyent még nem láttam...
Win7 alatt nem tudtam még belőni kékhalálozik Default órjelállítást követően, és folyamatosan eldobja a drivert (driver recovery).
Lehet "túltweakeltem" safe módban lehet nem kellett volna regcleant nyomni...?
OS-t nem szívesen raknék újra AMD-ék hülyeségei miatt...
-
SipiBcs
őstag
válasz
bolcsodal #9869 üzenetére
Szia!
Ha jól értelmezem indulatos soraid, akkor most tettél a gépedbe egy HD4830-at és nem úgy működik ahogy szeretnéd. Már hogy szar.... az ilyen tényleg illúzióromboló, pláne hogy csupa jót olvashatsz a kártyáról. Mielőtt kígyót-békát rákiabálnál, szerintem rakj fel egy új
oprendszert.Elvileg ha nincs szénné tuningolva a procid, akkor elég a táp neki. Bár nagyon a szélén táncolsz. Ha friss win7-tel sem megy, akkor érdemes rápróbálnod egy picit nagyobb táppal.
Ami a drivert illeti: én kifejezetten úgy használom, hogy külön-külön pakolok fel mindent hozzá. Először csak a dd-t, és csak utána a ccc-t. Atiék szeretik egybe hajigálni a dolgot. Amikor a kombót használtam csak problémám volt.
Mindezek mellett: XFX még nem volt a kezemben. Zafírt hatok már 2 éve, teljes megelégedéssel!! Egy-egy kisebb driver problémától eltekintve sosem volt vele gondom.
Most egy HD4850 van a gépemben, mert a fiam új vasába hajítottam bele a 4830-at. (Semmi különbséget nem tapasztalok, ettől többet vártam volna) A kiváló bizonyítványért kapta a srác. Tegnap kérdezte, hogy ezzel miket tud majd játszani. A válasz... bármivel kisfiam! -
bolcsodal
addikt
válasz
bolcsodal #9868 üzenetére
Mégsem szeresse. Most a CD-n levő 9.4-es Catalyst-tal dobott egy driver recovery-t azóta megyeget...
Nem különösebben értem...nem csináltam máshogy, mint a korábbi VGA cseréknél...
Win7 alatt csak kékhalálig jutottam....
Viszont..Furmark alatt max 65fokra melegszik most a kártya, de az everest szerint a +12V-os ág 11.5V.ig is kileng...ez eléggé arra utal, hogy erős terhelés alatt van.
Kevés lenne a táp, ezért instabil?
Nálatok hogy alakul a 12V-os fesz furmark Stability teszt alatt?
-
bolcsodal
addikt
Megküzdöttem ezzel a fostalicskával...
Lehet durva user error volt,de a 10.x-es Catalystok csak a HD3850-es órajelén voltak hajlandóak működtetni az újoncot, ha pedig default-ra klikkeltem kifagyott a fenébe...
A hűtője borzalmasan hangos...lecseréltem AC S1-re, erre elkezdett fagyogatni. Mondom lesarkaztam a fenébe
..gyári vissza fagyogat tovább
... Safe módban nem fagy..legalább a hardvert nem tettem tönkre. 3-4 féle driver próba, hol fals órajelek hol nem indul a CCC...
Pedig minden volt dirver cleaner, regclean stb...
Végül csak a 9.9-es Catalyst dispay driverrel és a legújabb CCC-vel volt hajlandó működni. Ki érti ezt...lehet valami OS probléma volt (Visal Basic...vagy ilyesmi...).
Amúgy elsőre nem rossz...bár a HD3850 GPU810-en kb 20%-al marad le emez alapórajelétől..impressziv.
Ti milyen driverrel használjátok? A CD-n 8.12-es Catalyst volt...gondoltam az már gáz...
Most Xp alatt megy...Win7-et majd holnap szedem ráncba...
-
fagy53
nagyúr
Lehet, ha más nincs a gépben csak az!
Kipróbáltam, hogy az egyébként csendes F3 HDD hangja úgy hogy nem használtam, nagyobb volt mint a VGA-n lévő venti. A tápom ventije idle-ben kb azonosan hallható, az pedig elég csendes alacsonyford. venti!
Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy ez a hangszer nem hallatszik ki a zenekarból este sem egy töksüket szobában..
Persze nem mindegyik venti alkalmas az alacsony fordulatra, vannak morgós, csapágyas példányok, ezek kerülendők, a minőségért fizetni kell! -
faranus
aktív tag
köszi mindenkinek
-
fagy53
nagyúr
válasz
#19617792 #9861 üzenetére
Csak azt tudnám, miért érdekes annyira ez az S1 passzív kivitel?
Leszabályzott, 5-7V-on járó 90-120mm-es venti teljesen némán teszi a dolgát, akkor sem jobb ha kikapcsolom, ugyanakkor bármelyik pillanatban játszani is lehet, mert a terhelésnél is elég az általa szállított levegő mennyisége, miért kell teljesen passzív?
-
törölt tag
válasz
partyphoto #9859 üzenetére
És az a Sileo500 egy zárt, hangszigetelt ház, hmm. Ha jó szellőzést építek ki én is, akkor egy S1 nálam is vinné passzívan?
-
milbo
aktív tag
válasz
partyphoto #9859 üzenetére
Ugye! Ezért írtam. Ha bekapcsolnám a gépet én is mondtam volna adatot. Mostanában nem megy, ne fűtsön az is.
-
Tubi2
senior tag
Akkor szerintem olyat fogok venni.
És ha játszanék is, akkor mondjuk milyen ventit szoktak rá rakni, és hányat?
Bocs ha van topicja, nem találtam -
törölt tag
"coolink ventiket nem ismerem, az AC-k szépek, jók, viszonylag olcsóak, még a kábelek is harisnyázottak"
Coolinkek is szépek, jók, picikét drágábbak, kábeleik is harisnyázottak.
"pwm share csati alapból rajtuk van"
Csak a PWM-es AC-kon van ez, ott úgy van, hogy két kábele van a ventiknek. Föld-Fázis-PWM és külön az rpm jelzés. Tulajdonképpen a PWM share csak egy kábel, ami a PWM jelet küldi a ventinek.
(#9852) Tubi2: Szerintem üresjáratban, Windows bambulás közben elég az S1 passzívan, bár jó házszellőzés kell hozzá.
-
Tubi2
senior tag
Accelero S1 Rev. 2 elég passzívan a kártyára, ha csak a Windowst akarom bámulni?
-
Chaser
legenda
válasz
#19617792 #9850 üzenetére
Én kezdetnek bevágnék egy keret nélküli 12-est hátra összekötve a freezerrel, aztán ha nem bizonyul elégnek tovább lehet lépni, de sztem elég az. Nálam van hely a lap és táp között, hogy a tápba is tudnék rakni egy olyat, de úgy néztem még tápon belül is elférne, de most lényegtelen, nem hallatszik ki így se. 5.25-ös helyre való mind2 hdd illesztő amit mondtam, jól tudnak jönni néha.
szerk: coolink ventiket nem ismerem, az AC-k szépek, jók, viszonylag olcsóak, még a kábelek is harisnyázottak, a pwm share csati alapból rajtuk van
-
törölt tag
A sima AC ventijeim keretesek, a Freezer 7 Pro-n keret nélküli van (9cm-es), annak egy deka hangja sincs.
AC F12 Pro PWM ventik is keret nélküliek, osztott PWM-esek, kb 1400 Ft darabja, a nem PWM-es kb 1200 Ft. Nekem csak 5.25" helyek vannak, oda megy a HDD is. Előre is lehet keret nélküli ventit tenni, csak picit trükközni kell, de kicsit hátrébb kerül a HDD is.
A Coolink SWIF2-120P (12cm-es) is PWM-es, az is osztott PWM-es tud lenni, adnak hozzá kábelt. -
milbo
aktív tag
válasz
#19617792 #9847 üzenetére
Hááát, lehet hogy oldalára nem tudsz ventit rakni. Az előző házam 208mm szélles volt és kb. 2cm-t mértem az S1 és az oldallap között (ha jól emlékszem). A Te házikód 200mm. A 4670-en máshová esik a gpu, a tesztben szereplő kép csalóka mert a Te kártyádon közelebb lesz az oldallaphoz.
-
Chaser
legenda
válasz
#19617792 #9847 üzenetére
Standard keretes ventid van, vagy keret nélküli mint a freezereken? Nekem volt mind2, utóbbi jóval halkabb, a hang nagy részét maga a keret gerjeszti. Ráadásul ugye osztott pwm-esek a drágák és max 4-et össze lehet fűzni belőlük. Ez tuti megoldás, ha idle van a gép elpöntyörögnek 6-700rpm-en hang nélkül de elegendő légszállítással, load max 1500 rpm-en szélzaj már van, de hűtenek is rendesen mellé. HDD-hez lehet kapni műanyag sín rögzítő keretet, vagy 5.25-ös helyre beépítő keretet, van otthon mind2, sínből ha minden igaz fém is, ha érdekel majd szétnézek. Ha melegedős a hdd-d műanyaggal mondjuk nem ildomos szerelni.
-
törölt tag
Ehhez a házhoz nem adtak egy ventit sem, most ugyan van egy 12cm-es AC betéve hátra, 12V-on, nem rossz légszállításban, de picit zajos (7V kockázatos, 5V-ról nem megy...) A táp zaja mindent elnyom, mert nagyon hangos... Ezzel is kellene valamit kezdeni, két Coolink ventis moddolás nem lenne rossz Coolink SWIF2 12cm+8cm, ügyesen beépítve, együtt is jóval halkabbak lennének, mint a gyári venti, de nem sülne meg a táp, szerintem.
Van még egy ugyanilyen 12cm-es AC-m, dobozában pihen, el akarom adni a két AC-t, talán vevő is lenne rá. Coolink-et tervezek mindenhova, az a kb 2000 Ft-os ára simán megéri, venti, csavarok, asszem még gumitüskék is járnak hozzá. 1200rpm-es Coolink SWIF2 ventik ha kell erősek, ha kell némák 5V-on.
Ebben a tesztben, pee13-nak ugyanolyan háza van, mint nekem, és ahogy elnézem van hely az S1 vége és oldallap között. Ha még szükséges, akkor S1-re is kerülne egy Coolink SWIF2... Nekem a vinyó most egy szivacson van, elektronikával felfele, mert fém sínekkel rögzülne a házhoz és búg. -
Chaser
legenda
Az már elég huzathoz, nálam a passzív azt jelenti, max a tápban egy venti, máshol sehol. Na olyat művészet összehozni, de nem lehetetlen. Csak időigényes meg drága.
EarL 007: ha csak hátra teszel egy 12-est már az is sokat lendít a légáramláson, szépen kihúzza a meleget. Ha oldalra is akarsz akkor befelé fújjon, de én max előre tennék még, de úgy vettem észre nem sokat javít a hatásfokon az only hátsóhoz képest, legalábbis nem annyival jobb mint amennyi többlet hanggal jár. Meg persze oda már kell porszűrő is, az is ront a hatásfokon. Raktam össze egy passzív 86gt-vel gépet, a hőcsöves volt és felülre vezettek a bordák a pcb fölé. Már attól jelentősen javult a hőmérséklete ha hátra bekötöttem egy standard 8-as ventit 5V-on, 12V-on már szembetűnő volt a különbség de cserébe hangos lett a gép.
szerk: Én pont azért nem raknél első ventit, mert a hdd melegét is beviszi a légáramlatba, okosan kell hdd-t venni és mondjuk ez a probléma kiesik.
-
milbo
aktív tag
válasz
#19617792 #9844 üzenetére
Ezért mérsz magas hőfokokat, gyenge a házhűtésed!
Tetejére nem lehet, kár. Akkor hátulra 12-es kötelező (látom van), lehetőleg nagy légszállítású. A táp hűtése nem arra van tervezve hogy az egész ház hűtését magában vigye. Előre is kellene 12-es. Jótékony hatással van a közelben lévő vinyók hőmérsékletére és jobb lesz a légáramlat. Ha nem teszel akkor az oldalsó nyíláson megy befelé a levegő nagyobb része. Én az oldalára is tennék egy 12-es ventit az alsó helyre. Ha egyszer veszel S1-et, pont arra fújná a levegőt. A Coolink SWiF2 ventilátorai nagyon jók, ezek közül válassz. Nem a legolcsóbb viszont halkan sok levegőt tolnak. -
milbo
aktív tag
(#9841) Chaser
(#9842) EarL 007Már az előző házamban is ment passzívban. Abban 12-es volt elől és 23-as a tetején semmi más. A Sniper ventilátorai le vannak szabályozva minimumra, 500-at forog és a gyártó honlapja szerint ilyenkor 17dB a hangja. Valóban csak a levegő surrogását hallani.
-
törölt tag
-
Chaser
legenda
válasz
#19617792 #9833 üzenetére
Van egy pluszban amit nem használok, mért ne adnám oda?
eladni nem akarom, 3k körül lehet néha venni lidl-ben vagy aldiban, elég jó német cuccokat szoktak árulni, de ki kell fogni kategória, nem sűrűn van ilyen.
faranus: min x2 240 a 4830 mellé ha olcsón akarod megúszni, 2 vga-val meg sztem felesleges bohóckodni
milbo: Így könnyű" passzívan" járatni valamit
nekem a táp ventije is bőven sok, pedig bőven halk, más venti nincs is. A 4830 bele fog rondítani az összhatásba
-
milbo
aktív tag
válasz
#19617792 #9833 üzenetére
Elől 20, tetőn 20, oldalán 20, hátul 14cm. Aljára még teszek egy 14-es kis fordulatút és tokéletes lesz a huzat. Gondolkoztam vízen is de nem biztos hogy megéri blokkot venni a vga-ra. Csak azért hogy még többet menjen.
(#9838) faranus én is azt mondom hogy procit cserélj inkább. Valami jól húzható négymagos kellene neked. Az többed dobna a játék élményen. Kérdezd ez ügyben Dark KillerX kollégát, nála a minimum fps-t tolta feljebb. Ez a lényeg. Az sokad rangú dolog hogy egy játék maximum 60-80 vagy esetleg nagyobb fps-t produkál.
-
törölt tag
válasz
faranus #9838 üzenetére
512 MB-s és 1 GB-s menne együtt, de az 1GB-s butulna 512MB-sre.
A X2 3800+ édeskevés még egy VGA-hoz is, kettőhöz pláne, előbb inkább egy jó négymagos proci, ami rendesen megdolgoztatja a VGA-t, a 4830 így mutatja meg erejét. A gyenge proci miatt a 2. VGA semmit sem hozna... Egy jó négymagos manapság olcsó, már egy Athlon II X4 620 is sokkal jobb lenne.
-
faranus
aktív tag
sziaszto knekem az lenne a kérdéseem hogy most van egy 4830 sapphire om 512MB os vennék hozzá egy ugyan azt csak 1GB memoriával nem szeretném kidobni a régit igy egy crossfireX el gondoltam az összekötést ez igy menne a másik problémém hogy egy
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ (2 CPUs), ~2.0GHz procim van ami elég gyenge finoman fogalmazva szerintetek jobb lenne e a 2 VGA vagy vegyek egy jó procit és utána gondolkozzak másik VGA n????? -
törölt tag
válasz
bolcsodal #9828 üzenetére
ATT csak olyan feszeket tud beállítani, amik a BIOS-ban fel vannak sorolva. Lehet, hogy nálad 0.9V a minimum. Sapphire 4830-nál meg 0.892V a minimum.
(#9829) Chaser: Nagylelkű ajánlat.
Egyszer nekem is szert kellene tennem egy fogymérőre.
(#9831) milbo: Ja, akkor jó szellőzésű házad van, gondolom elöl-hátul 12cm-es venti, oldalt meg a 23-as (vagy mennyi) venti, szóval van, mi keverje a levegőt.
-
Chaser
legenda
válasz
bolcsodal #9830 üzenetére
Meglesem ha odajutok.
milbo: Ramhoz nem tudtam nyúlni, max a gpu órajeleket tudnám átírni. 1x becoptam egy 4850-nel, valami frankó trójai banda volt a gépen és flash alatt kifagyott
Azt mondták lehet elásni, 1 hetembe került mire rájöttem hogy lehet visszahozni...szóval nem flashelgetek csak úgy
Majd ha lesz időm tesztelgetni akkor fogymérővel kimérem mi mennyit jelent, aztán meglátjuk érdemes-e. Fesz-t biztos bőven lentebb lehet venni, de majd kitapasztalom mennyire.
-
milbo
aktív tag
Én úgy gondoltam hogy átírni az órajel értékeidet pontosan olyanra mint egy Sapphire-ban van. A feszültség értékek meg maradjanak úgy ahogyan nálad a gyártó megadta. Ez csak gondolat, nem ösztönözlek a bios-ban turkálásra mert ha valami baja lesz akkor.....
mod:
(#9821) EarL 007 itt minden le van írva a szellőzéssel kapcsolatban. Ha lesz kis időm, csinálok egy tesztet de ilyen melegben nem erőltetem a passzív üzemet.
-
bolcsodal
addikt
ATT-ben van ilyen.
ToolnOptions/Onscreen Display/Flash OSD itt kipipálod a VDDC by driver-t. Ez nem konkrét GPU fesz de valami olyasmi ("reported by the driver itself").
3D-ben kiírja a képernyőre...
Sőt...General Options/Advanced...itt ki tudod kapcsolni a default 20% downclock limitet. Valszeg ezért nem ment lejjebb mikor próbáltad.
-
bolcsodal
addikt
Alapórajelen mekkora alulfeszt enged 3D stabilan? Mindenki ATT-vel feszel?
-
törölt tag
Tényleg jót tett az alulfeszelés, nem fűtötte be a szobát a 4830-as.
-
fagy53
nagyúr
Biztosan nincs a fesz csökkentve, de szerintem hihető, hogy ha a RAM órajelét 900@150MHz-re csökkentjük kb 6W-ot spórolunk.
A fesz csökkentésével még eredményesebbek lehetünk.
Érdekes, hogy a 9600GT-nél egy hasonló órajel csökkentés szinte semmit nem jelentett, míg az ATi kártyáknál számít. -
törölt tag
-
Chaser
legenda
-
fagy53
nagyúr
-
milbo
aktív tag
Nem értem hogy miért gyártja úgy az XFX hogy nem lehet a memóriák órajelén változtatni.
Annyit meg tudsz vele csinálni hogy úgy állítod át a memória órajeleket ahogy a Sapphire-on futnak. Ha a feszültség értékekhez nem nyúlsz, nem lesz baja. Mivel több feszt ad az XFX alapon is, biztos menni fognak.
Én március végéig full passzívban játszottam a gyári órajeleken. Mondjuk tudtam feszültséget csökkenteni ami jótékony hatással van a melegedésre. Jól szellőző ház nem hátrány. Írtam is itt róla korábban de hirtelen nem találom. -
partyphoto
tag
én is olyan babán játszottam passzívan télen öröm volt nézni
,
most hogy 27+ van bent - hanyagolom a játékot, lusta vagyok ventit tenni rája és természetesen én is megtartom a kártyát és nem tervezem a cserét - letettem róla, minek? szűrők nélkül 1920X1200ban is lazán Dirt2-zök vagy BFC2-zök kiváló fps-ek mellett
-
Chaser
legenda
1.129V a legkisebb érték ha jól emlékszem, rbe-ben is ennyit mutatott. Az alap 1.25V. Rammal viszont rbe-ben sem lehetett mókolni. Nálam szekrényben van a ház, nem tartok éppen a hangtól de majd meglátom, tápon kívül nincs más venti a gépben, full passzívan csak nem kéne járatni
-
milbo
aktív tag
Ha az ATT nem mutat többféle feszültséget akkor nem lehet állítani. Bios átírás eredménye, kukába rakott vga. S1-et tegyél rá, megéri az árkülönbség az L2Pro-val szemben. Ha 20-22C-nál nincs melegebb, passzív módban is lehet játszani. Az meg ugye a legcsendesebb üzem.
(#9809) EarL 007 Rosszul látok? Alul feszelsz!! Mi van veled, napszúrást kaptál?
-
törölt tag
"Az év végéig csak akkor cserélem a kis 4830-at, ha lerobban."
Szavadon foglak.
Amúgy én sem tervezem a cseréjét, visszavettem alapra, megnézem mennyire lehet alulfeszelni (eddig a gyári nemtudommennyiV-ról 1.044V-re sikerült), tényleg alapon is nagyon jó!
Megéri alulfeszelni, pláne gyári hűtővel, eddig 1.158V @ 700/1000 akár 85 fok is volt, most 575/900 @ 1.044V kb 65 fok...
-
fagy53
nagyúr
válasz
kriszbon #9795 üzenetére
És milyen okosan mondták!
Kísértetiesen hasonló a helyzetünk a játékok kihasználtságát illetően, én sem tudok szinte egy autós játékot kivégezni, de az előre eltervezett FPS típusú játékok sem férnek bele az időmbe...
Tökéletesen elég a 4830 szinte alapon is, pénzt is tettem félre az újra és mégsem ugrom bele semmilyen vételbe, mert abszolút értelmetlen lenne.
Kíváncsian várom a GF104-106-os NV kártyákat amelyek lényegében a következő lépcsők lehetnének, ez az előbbire fokozottan igaz! A fogyasztás terén nem várok csodákat, a ATI kártyák ebben különösen jók, de az NV kártyák flexibilisek lesznek és jobban helytállnak minden mai és a jövő játékainál, még a régebbi játékok is simábban futnak, mint az AMD/ATi kártyákon.
Az év végéig csak akkor cserélem a kis 4830-at, ha lerobban. -
Chaser
legenda
válasz
bolcsodal #9806 üzenetére
Szívesen
30%-on felejtettem a ventit úh 90 fok lett a load
de csak kb 20 percig nyúztam. PP-t leszámítva összességében jó kártya, persze egy jobb hűtőt elbírna, de ez majdnem minden HD48xx-es vga-ra igaz sztem. Amúgy van egy rakat lyuk még a pcb-n, mintha direkt előkészítették volna egy komolyabb hűtő fogadására
Részemről ha olcsón sikerül kifogni egy l2pro-t vagy ac s1-et akkor lehet teszek rá, de lehet 1xűbb ha csak arra a max 1-2 hónapra lesz gépben az évben amíg játszok
, ha nincs benn biztos nem fogyaszt feleslegesen. Volt régen egy GB4670-em, ahhoz képest ez ultra silent edition
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Stellar Blade
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- BestBuy topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest