Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TKey7
csendes tag
válasz Alister71 #1714 üzenetére
Nem próbáltam még visszavenni az órajeleket, de majd megpróbálom. Egyébként, most már másfél órája megy a gép, és nem fagyott ki. Pedig most telepítek és zenét hallgatok (eddig még ha csak az egyik is ment volna, kifagyott). Ugyan a wmp nem játsza le rendesen a számokat (felénél abbahagyj) /tudom, ez nem ebbe a topikba tartozik/ de lehet, hogy a vistámmal van probléma?...
A tápomat meg lecserélem, amint tudom (január eleje)
Még egy utolsó nem ide tartozó kérdésem lenne:
Melyik tápot vegyem a kettő közül, vagyis te (ti) melyiket ajánlod inkább?
http://ipon.hu/?product_id=11729
http://www.ipon.hu/webshop/product/fsp_saga_450w/18547 -
zoloka24
tag
válasz Alister71 #1716 üzenetére
Lehet kicsit elkéstem a válasszal
A Macron kb. a Codegen szint. Mercurynál talán jobb egy fokkal, de nem ajánlott.
Tápos kérdésekben egyébként ajánlom a Milyen tápot vegyek topikot, annak is az 1. hsz-ét. Ott jól le vannak írva, hogy melyek ajánlottak és melyek nem.
Macron nem ajánlottak közt van.TKey7:
Ahogy az említett 1. hsz-ben is írják mindkettő jó választás lehetne, de ezen az áron tényleg drágák. Iponban kb. 3hete még jó 8ezer forint volt a 400-as PNF
A tápos topikban egyébként Stol hsz-eit ajánlom legfőképp. Ő nagyon otthon van ezekben a dolgokban. FSP-ben olcsóbbak közül a PNF a leginkább ajánlott(úgy emlékszem jobb a Saganal).Tápokról ennyit és nem többet részemről, mert nem ide való
Csapi007: Korábban írtam, hogy az MSI úgy néz ki nem veszi vissza az órajelet 2d-ben idle-ben(MSI disztributor írta). De azért jó lenne még 1-2 megerősítés/ellenvetés, hátha az újabb szériák már más BIOS-al jönnek.
AtHoS: Mint fentebb írtam, az MSI nem veszi vissza az órajelet..így könnyű hűvösebbnek maradnia a Zafírnak És még így is alig marad el az MSI +mivel terhelve hűvösebb az MSI, nagy a valószínűsége, hogy azonos órajelen(amit szoftverrel el lehet érni) terheletlenül is verné a Sapphiret. Bár ez csak feltételezés.
[ Szerkesztve ]
-
Str8 sk8r
őstag
válasz Alister71 #3420 üzenetére
...most komolyan idejössz a széttuningolt cuccaiddal vagizni? ...nincs 9800GT klub? ...amúgy ha a kártyát kicserélnéd egy HD48300-asra, és kb ilyen tuningot tolnál neki, lehet még többet is dobna... ...
...#3430: ...nem tudom a procija pontosan hány MHz-n ment, de azért gondolom TeeBee73 tuningolt kártyájával ütős eredményt érne el... ...
[ Szerkesztve ]
×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×
-
barnam_
nagyúr
válasz Alister71 #3442 üzenetére
De most te miért? 4670!?
Kb. ilyen szintű válaszra számítottam tőled.
Tudom te, eddig is ilyen fikázó ember voltál.
Ezt rosszul tudod.Ha nem érted a különbséget a 3DMark és a játékok között, akkor nincs miért vitázni.
Inkább azt mutasd meg hogy a játékokban gyorsabb a 9800GT.[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Alister71 #3455 üzenetére
Most nincs igazad. Nagyon erős érv a 4830 mellett, hogy 3másodperc alatt majdnem 4850 lesz belőle. A 4850 Gabomen legújabb mérései szerint nem hogy a 9800Gt-ét alázta be, hanem egy 9800GTX OC-ét is. Tehát egyértelmű, hogy a 4830 a 9800GT-vel pariban van.
Kivételes tesztet mutogattok, amit már priviben is írtam egyszer, ha nem egy rendszeren futtatátok, akkor semmi értelme nincs. Sokszor egy gyengébb rendszer, jobb eredményeket produkál, azonos VGA-van, mint egy nála erősebb. Ez függ a rendszertől, az OS-től, a drivertől, a széljárástól meg isten tudja mitől. tehát csak akkor elfogadható egy összehasonlító teszt, ha azt egy konfigon végezték. Így ki tudj azt, hogy te esetleg tuningoltál-e egy kicsit a 9800Gt-en, Gabomen meg nem. Ki tudja hogyan is voltak beállítva a driverek, lehet nálad alapon is úgy van beállítva a FW, hogy kevesebbet dolgozzon a gpu, és az is lehet, hogy Gabomennél minőség beállítás befigyelt a CCC-ben. Ezt a tesztet semmi értelme mutogatni.
Jah,és tudod, hogy nem kötözködésképpen mondtam mind ezt. Béke veled.
philoxenia Én megtettem.
[ Szerkesztve ]
-
GuB3Ra
aktív tag
válasz Alister71 #3446 üzenetére
Na újra lefuttattam a gridet 1440x900 uh +8xmsaa 2009-02-20 22:30:35 - GRID
Frames: 11479 - Time: 132475ms - Avg: 86.650 - Min: 70 - Max: 99700/950
1 kört nyomtam a pályán amit privibe küldtél multkor
Mod: catalyst 9.2Újabb: 770/950 Frames: 11830 - Time: 131337ms - Avg: 90.073 - Min: 72 - Max: 102
Bár sztem itt már cpu limitem van e2160@3200[ Szerkesztve ]
Daark minimalism
-
Gaboman
nagyúr
-
kriszbon
őstag
válasz Alister71 #6302 üzenetére
Hát még előfordulhat, hogy ideiglenesen visszakerül, hacsak addig el nem viszik, de netre ott az integrált, játszani meg úgyis keveset szoktam. Egyébként nem volt húzva, csak alapon próbáltam, és nem a kártyával volt a gond Grid alatt, hanem a Driver veszett össze a ringyózzal, de kegyetlenül mert bele is döglött a win, és mint kiderült az ideiglenes winnel simán megy még a 8x-os élsimítással is ugyanazzal a Driverrel alapon Egyébkén ez tényleg érdekes, hogy miért volt, mert mindent úgy csináltam mint ahogy szoktam, mikor kűlönböző kártyákat próbálok vagy tesztelek Azóta nem csinálta. A Pcx-nek írtam levelet, meg holnap telefonálok is nekik, mert ugye ha náluk nem produkálja, mint ahogy nálam sem csinálta délután óta egyszer sem, akkor visszaküldik, és a költség az enyém. Azért van vele gond más is mert az érzékelő nem jó rajta mert idle 10-12-10 fokot ír, ami képtelenség! Kár érte, mert ha cserélik akkor nem hiszem hogy olyan szerncsés leszek, hogy megint 800 Sp lesz benne
Ja igen valaki írja meg legyenszives, hogy a HDMI típusnak jól szellőző házban idle mennyi a hőfok, hogy tudjak viszonyítani, na meg ha marad egyenlőre, akkor a venti vezérlést át kell írni ehhez a hőfokhoz, mert így nem kapcsol fel soha[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz Alister71 #6304 üzenetére
Hát a 4850-ét nem bizti, de a másik az nem rossz ötlet!
Tehát akinek esetleg (Ilyen) Sapphire HD 4830 512MB GDDR3 HDMI (800 SP-s)kártyája van, az megszánhatna egy Biosszal Nagyon megköszönném, és köszi az ötletet neked isMindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz Alister71 #6306 üzenetére
Köszönöm az infót, még jól jöhet, viszont közben nesa kolléga felajánlotta az övét jótékony célra, neki is köszönet jár
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Alister71 #8034 üzenetére
Hőmérsékletben igen, de hangerőben..sajna fűt a 4870 rendesen, nehéz lehűteni..
Pff..VaporX 4870/1GB 38k, 2 év garival..van még kérdés?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Alister71 #8453 üzenetére
Én párszor próbáltam BIOS írni, a Techpowerupos editorral megcsináltam, dosos Atiflashsel rá is tettem (kiírja, hogy indítsam újra a gépet, hogy elvégezze), ahogy kell, erre a gép kékhalálozik win bootkor... (csak akkor megy ha csökkentett módban indítom a wint)
Hogyan lehet normálisan megcsinálni? Mert pl 700/1000-et beleírnám a BIOS-ba, mert teljesen stabil, se játék, se OCCT alatt nincs hiba.
A 725/1000 is úgy néz ki, hogy megy stabilan (gyári hűtővel és feszbeállítással).
A 750/1000 is stabilnak tűnt a kb 10 perces OCCT teszt alatt. Majd holnap megnézem őket hosszabb teszttel.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Alister71 #9087 üzenetére
Értem .
Csak furcsálltam mert már 5 órája megy,és a GPU 775MHz-re beállt és kissé magasnak találtam ezt az értéket .
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
kriszbon
őstag
válasz Alister71 #9195 üzenetére
Most hirtelenjében nem találtam olyan tesztet ahol a 4870-et mérik össze vele, csak (ezt).
-
kriszbon
őstag
válasz Alister71 #9784 üzenetére
Jah igen persze mert neked olyanod van. Jó lesz nekem az egyik szélső amit linkeltem, mondjuk az 50-es belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest