- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- A következő években válaszolna az Intel az AMD-féle 3D V-Cache-re
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SONY LCD és LED TV-k
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
mtibi00
tag
válasz 1hijjanhusz #8789 üzenetére
A legújabbat ami a sapphire oldalán van windows 7 64 bit-es rendszerhez!
Chelsea Football Club
-
partyphoto
tag
Furmarkot neki!
Scythe Fan, Noctua Fan
-
Terentius
őstag
Üdv!
A CCC szerint a kártyám 69/1110-es értékekig stabil.Ma kipróbáltam a Bad Company 2-alatt 650/1000-en. 20 perc játék után egyszercsakegy fekete csík lett a fél képernyőm és utána ki kellett lépnem mert nem állt helyre.Lehet nem bírta a húzást vagy csak programhiba?OnePlus 12 16/512
-
mtibi00
tag
Valaki válaszolna a 8776-os hozzászólásra??
Chelsea Football Club
-
aya
addikt
Jó kártya ez még mindig.
Szerintem kidöglik majd alólam, bár van még gari rá másfél év aqua.悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
törölt tag
Feltettem az új AVP-t, kíváncsi voltam hogy megy 4830-on.
Hát átlag 35 FPS 1280x1024-ben very high, 16xA és verical syncron ON.
Mondjuk pár perc játék után annyira nem csodálkozom hogy szépen megy... a STALKER grafikája szerintem sokkal jobb és az is egész jól megy.... -
bim
veterán
Végülis már lényegtelen. A mérési pontokra raktam és mutatta is azokat az értékeket a műszer amiket írtam is. Nem hinném hogy az a kevés grafit okozta a halálát. Talán az oldalát húztam meg 2x-3x kíváncsiság képpen hogy mennyit növekedik ennyitől de semmilyen eltérést nem mutatott a műszer így hagytam a fenébe. Halt már meg pont ugyan így egy MSI4870-em. Annál is leállítottam a gépet és pár óra múlva már nem indult el.
Menni fog vissza garba. Halt már meg nálam pár vga és valszeg halni is fog meg még életem során. Nem okoz különösebb lelki törést az életemben.
Annyi kiderült számomra hogy nagyon jó kis kártya és az utódját is szénné fogom húzni. Ha meghal akkor istenem.
Az a bosszantó hogy mindössze 5 napig élt nálam az előző gazdija pedig több mint 1 évig használta alapon.[ Szerkesztve ]
-
milbo
aktív tag
Sajnálom! Nem véletlenül van minden ilyen leírás végén hogy csak saját felelősségre csináljon ilyet bárki. Nagyon meglepődtem mikor azt írtad hogy ki sem vetted és úgy is sikerült. Én ha bele gebedek akkor sem férek hozzá rendesen. Ahogy fagy53 is írta, lehet hogy a törölgetés okozta a bajt. Én is szedtem le többször is de ecsettel mindig jól letisztítottam nehogy máshol zárlatot csináljon.
mod: az is lehet hogy a mérőműszer érintkezőjét raktad olyan helyre véletlenül amit nem igazán szeretett
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
Dehogynem! Bár a problémára a kulcsszó a " letöröltem". Ilyenkor kerülhet észrevehetetlen helyekre a jól vezető grafit, ahová nem kellett volna. A 4830 zsúfolt nyákján csak nagyítóval lehet eligazodni, anno a 73GT-nél erre sem volt szükség mégis megtörtént a baj és ha jól emlékszem mindig az ilyen törlések után. A folyamatos fesznövelés újabb és újabb rétegeket feltételez, amelyek rögzítésére speciális eljárások, ragasztások voltak. Időnként el kellett távolítani a régit és ilyenkor következett be a tragédia. Volt eset amikor eladás miatt kellett eltávolítani a grafitot és működésképtelenné vált a kártya, az eladás természetesen meghiúsult.
-
fagy53
nagyúr
Egy gonddal kevesebb......sokaknak ment már tönkre a graf miatt! Amikor a 73GT-t vmodoltuk, én forrasztottam a másik három kolléga grafitozott, az enyém ma is működik a másik három kártya egymás után az örök vadászmezőkre költözött, váratlanul és egyik srác sem tudta, hogy miért.
-
mtibi00
tag
Mitől lehet az hogy a játékok (nem mindegyik) szaggatnak a gépemen amióta felraktam a windows 7-et? Pedig eddig egyáltalán nem szaggattak! Felraktam a drivert (windows -es legújabb) meg mindent, levettem a grafikát de még úgyis szaggat a játék pl fifa 09 pes 2010.....
Ez mitől lehet? Gépem ott van a nevem alatt! Kérlek segítsetek[ Szerkesztve ]
Chelsea Football Club
-
milbo
aktív tag
A ceruzán, illetve a grafiton nagyon sok múlik. Ezért kell jó minőségű. ATT-ben rakd 1.158V-ra a feszt és mindig így mérd hogy mennyi változik. Én is többet mértem grafit nélkül, mint amennyit a bios szerint kellett volna de az jóval kisebb különbség volt. Ha nem veszed ki a kártyát és nem az asztalon van előtted, kizárt hogy jól megtudod csinálni. Én nagyítóval néztem hogy teljesen körbe legyen grafitozva.
-
bim
veterán
Itt csak egy 90ft-os ócska 2B-s cerkát kaptam.
Érdekes hogy a pirossal jelzett mérési pontokon volt hogy 3D-ben 1.28~1.3V ot is mutatott a műszer 2D-ben pedig 1.14 körül. Mindezt grafit nélkül is.
Miért kellett kivenned a kártyát?
Én a vízesblokktól szépen hozzá fértem az smd-hez.Lehet rápróbálkozok újra.
-
milbo
aktív tag
Nagyon gyorsan feladtad! Nekem kb.50x kellett kivennem mikorra egyszer sikerült. Mondjuk sok ideget megettem vele az biztos. Csak jó minőségű cerkával csináld és a lényeg hogy nem kell nagyon rányomni. Ha óvatosan csinálod kenődik a grafit, ha nagyon rányomod akkor nagy darabokban válik le és lepereg. Megéri vele kínlódni mert sokat rádob a teljesítményre. Egy kis adat hogy a 880/1150 mire elég. Legtöbbet a Borderlends-ot játszom haverokkal négyesben. Ennél a játék FullHD-ban a beállítható legjobb minőséggel, pályától és mozgalmasságtól függően 50-100FPS-el szalad. Nem rossz.
zsole84: MSI-nél nem tudsz feszt állítani.
-
zsole84
senior tag
Én is rendelkeuem egy MSI 4830 OC-vel. ATT-ben beállítottam a profilokat, visont a fesznél csak a gyári 1.25 V van. A két profil 630/1000 1.25 V, illetve 400/600 1.25 V. A 400/600-nál lehetséges lenne alacsonyabb feszt megadni? Azért kérdezem, mert a listában csak 1.25 van, ha pedig hozzárendelném ott pedig csak 1,2,3 stb. V-t lehet, de pl. 1.1-et nem
-
bim
veterán
Kicsit satírozgattam és mértem is de nem történt sok minden. Hagyom a fenébe. Vissza vettem 720/1100-ra mert kifagyott 1 óra játék után a 730.
Így is szépen szalad rajta az AvP. Azért jól jönne még plusz 512Mb memo mert apró mikroröccenések akadnak néhol.
De ezért az árért nagyon jól teljesít. -
milbo
aktív tag
Ha jól csinálod, nem lesz semmi baja a kártyának. Én 2B ceruzát használtam, az volt a legjobb. Próbáltam 6B-vel is de az már porladt satírozás közben. Valami jó minőségű ceruza kell, írószer üzletekben találsz. Az enyém német márka, ha jól emlékszem 250HUF volt. A grafit és a fa anyaga is messze jobb minőségű mint az olcsóbb ceruzák esetében. A link amiről 1hijjanhusz írt tökéletesen leír mindent. Viszont ennél a kártyánál olyan közel vannak az alkatrészek hogy a tompa hegyű ceruza itt nem igazán megfelelő. Mivel nem csak az tetejét kell grafitozni hanem lehetőség szerint az oldalát is, ki kell hegyezni azt a ceruzát.
Ezen a képen jelölve van hogy melyik alkatrészt kell satírozni. A fekete és piros jelölésnél lehet mérni hogy mennyi a valós feszültség amit a gpu kap. Nálam a grafit valós 1.356V-ig volt elegendő 1.158-as ATT beállítás mellett. Durván 100MHz órajel emelésre elég volt. Jelenleg már az enyém is forrasztva van, meguntam a satírozgatást.
Pár hsz-el korábban beraktam egy képet ami kb egy órányi játék után készült 880/1150-en.Nem privátba küldtem hátha mást is érdekel a dolog.
A linkelt képen Sapphire kártya van, MSI-ről itt van kép. -
LLKobe
veterán
Próbaképp feltettem az ATI Tray Tools legújabb verzióját (1.6.9.1472) Windows 7 x64-re, és már nincs vele az aláíratlan driver gond. Ez most valami Isteni csoda hogy nem szarozik, vagy megcsinálták?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
H@mu
tag
Helló!
azt szeretném kérdezni h sapphire 3870x2 a jobb vagy a 4830?szerintetek? -
-
milbo
aktív tag
A BIOS max. 1.158V feszültséget enged, ezt emelni szoftverrel nincs lehetőség. Legalábbis nekem nem sikerült. Lehet emelni grafitozással vagy forrasztásos módszerrel. Én korábban grafittal kínlódtam de az elég macerás. Jó minőségű ceruza kell hozzá meg egy mérőműszer. Elég sokszor ki kellett szednem a kártyát mikorra sikerült eltalálnom a grafit mennyiségét. Arra azért nagyon figyelj hogy a gyárinál több fesz esetén (mint a húzott cpu esetében is) meglódulnak a hőfokok, egy jó hűtő erősen ajánlott.
-
-
bim
veterán
Hy guruk!
Szert tettem egy Sapphire 4830-ra. Kellemesen csalódtam benne. A gigás 4870 után azt hittem hogy nagyon csirke lesz de egész jól szaladnak a rajta a játékok.
Az lenne a kérdésem hogy a gyári 1.158V feszt lehet e szoftveresen emelni.
Tuningban 730/1100 megy neki szépen és az érdekelne hogy pici plusz fesszel esetleg több kihozható lenne belőle.
Vízzel hűtöm így hőfokgondok nem lesznek....
Előre is köszönöm a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
Rizzo
aktív tag
Megoldódott a problémám, azért leírom, hátha más is így jár. Gyári Ati dvi-hdmi átalakítóból 2 féle létezik, Rev A(fekete)-ez a HD2xxx szériához jó, és a Rev B(szürke, 6140063500G) a HD3xxx/4xxx szériához. A problémám az volt, hogy a feketét használtam a 4830-hoz, a képet átviszi, hangnál azonban a nincs csatlakozva üzenetet adja, szürkével tökéletesen megy kép is és hang is.
Clear Eyes, Full Heart, Can't Lose!
-
smkb
őstag
válasz mert_csokis #8748 üzenetére
Nem tudom mekkora a gyári hűtőbordád, ha arra akarod tenni. Egy valamire vigyázz, a 12cmes ventik a levegőt gyakran terpesztve tolják azaz a ventilátor túlfelén szétfele fújnak, de ha még egyenesen is fúj, a 12cmesnél azért elég nagy a holttér a közepe alatt egy kisebb 9cmes hez képest. Azaz 12cmeshez célszerű egy akkora borda, ami a ventilátort teljesen elfedi. Ez az én tapasztalatom, aztán lehet ventije válogatja.
-
XoZ
aktív tag
A gyári oldalon feltüntetett dB értékelnek nem érdemes hinni, és mivel 1400 a ventilátor fordulata, ezért nem hinném, hogy halk lenne. Ráadásul csúszócsapágyas, amit nem érdemes vízszintes helyzetben használni. Nem tudom, hogy mennyiért vennéd, de mindenképpen érdemes lehet körülnézni a konkurenciánál is (pl. Arctic Cooling/Coolink/Englide/Scythe), és inkább folyadékcsapágyas ventilátort javasolnék. Szerintem nézz be a Ház ventilátorok topikba.
-
lsc
nagyúr
Elégnek elég lesz szerintem, remélhetőleg tényleg csak annyira zajos.
Az élet kegyetlen .
-
mert_csokis
senior tag
Sziasztok,
Sapphire 4830-asom van, és arra gondoltam, hogy lecserélem a gyári ventit.
Ráfogatnék valami olcsóbb 12cm-es rendszer ventit.
Először valamelyik Noctua volt betervezve, de felmentek az árak. Viszont találtam egy elég szimpatikus Thermaltake ventit.
Ez lenne az
A 17dB-es hangjával elég halknak tűnik, és az 1400-as fordulat sem vészes. Már csak a hűtési teljesítménye kérdéses.
Mit gondoltok?[ Szerkesztve ]
Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
smkb
őstag
Igen, csak ez lehet. Épp ezt furcsáltam benne, hogy benne van egy olyan trükközés, amit elvileg az ati kártyákhoz adott spec dvi-d hdmi anya fordító csinál. Csak ha jól rémlik, az ati kártyákhoz adott átalakító DVI-I-s, azaz minden tüske és bekötés megvan rajta, DVI-A analóg és D is, így azt gondoltam hogy az analóg csatikon tol át trükkösen digitális hangot és fordítja be a hdmi kiosztásának megfeleően. Az én kábelem végén viszont DVI-D van értelemszerűen a HDMI digitális átvitel miatt. Láthatólag valami más a trükk, nem az analóg pöckök használata.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
DVI-D specifikicáiójában nem látok hangátvitelt. Tudtommal a HDxxx széria a SAJÁT DVI-HDMI átlakítójával viszi át a hangot, ott van abban az átalakítóban a trükk, de nekem mezei boltban vásárolt dvi-hdmi kábelen megy át, az ati spéci átalakítója nélkül. Nem arról volt szó, hogy az 4830 nem tolja ki a hangot, hanem hogy ez szabványos dvi-d - hdmi csatlakozón keresztül nem kellene hogy átmenjen.
-
xtmod
senior tag
asszem leteszek arró hogy vissza vegyek az órajelekből. nekem az att-ben, nincs olyan lap, ahol, 2d/3d órajalaket lehet állítani. (olyan helyen is kerestem, ahol nyílvánvalóan nem is lehet. csak felfele tudok rajta húzni, de azt meg nem akarok. a rivatuner még ennyit sem tud vele csinálni. szerinte a driver lockolva van.
-
smkb
őstag
Furcsa, de én még meglepőbbel találkoztam, méghozzá hogy a 10méteres gyárilag DVI-HDMI kábelemen (aminek a dvi oldala értelemszerűen DVI-D) ÁTMEGY A HANG az LCD tvémbe átalakító nélkül mezei módon a HD4830-asom DVI kimenetére kötve. A neten és minden egyébhelyen utánajártam és elvileg nem kellene tudnia a hangátvitelnek megtörténnie. A kérdés már csak az, hogy vajon hol van a trükk??
-
malwy
senior tag
Az MSI-nél fixen tartja az órajeleket. Volt egy időszak, amikor nem is lehetett más külső progival babrálni a kártya órajeleit (azaz azt mutatta, hogy megváltoztatta, de nem csinált valójában semmit). Most az a helyzet, hogy egy újabb fajta driver (9.8tól fölfele, én 10.1-et használom jelenleg) kombinálva ATT-vel (Ati Tray Tools) segítségével képes vagyok a feszültséget, az órajeleket szabadon tudom állítani. Továbbá Rivatunerrel is működik a dolog.
Tehát: Új driver, nem amit a cd-n adtak. LINK
+ Ati Tray Tools Letöltés: [link]Ati Tray Toolshoz van egy írás is itt PH-n: LINK
VAGY:
Ha ATT nem tetszik, akkor Rivatuner. -
xtmod
senior tag
hali.
úgy tudom, a hd 4830-nak automatikusan visszaáll az órajele, ha nics használatban. az enyém viszont egyfolytában 585 mhz-n megy. milyen progival lehet elérni, hogy visszaálljon? az alaplapom és a videokarim is msi. a hozzáadott progival nem megy. kék halál, vagy újraindulás a vége a próbálkozásnak. tud valaki segíteni?
üdv.
-
Rizzo
aktív tag
Felraktam mindent, és pont az a gondom, hogy nem tudom kijelölni, mivel azt írja, hogy nincs csatlakoztatva. Ha kiveszem a 4830-at és visszarakom a 2600 XT-t, akkor egyből felismeri, és működik, 4830-al viszont ezt kapom. Ugyanaz a csatlakozó, ugyanaz a kábel és ugyanaz a tv
-
Rizzo
aktív tag
Utánaolvasgattam neten, és lehet, hogy az átalakítóval van gond. Ha esetleg van itt valaki, aki kapott a kártyájához DVI-HDMI átalakítót, de nem használja, az keressen meg pü-ben plz.
-
bpx
őstag
akkor ezt most öngól volt részemről
-
AtHoS
nagyúr
Úgy, hogy az említett "DVI-HDMI" átalakító nem HDMI-ből alakít DVI-re, hanem az elnevezésének megfelelően DVI-ből alakít HDMI-re.
Az meg már tudvalevő 1-2 éve, hogy az ATI kártyák mellé kapott ilyen DVI-HDMI átalakító képes hangot is továbbítani. Bár ez biztos nem új információ
read-only mode on the forum
-
bpx
őstag
mondjuk arra kíváncsi vagyok, eddig hogy működött tökéletesen átalakítóval
-
Rizzo
aktív tag
Sziasztok
Van egy kis problémám a HDMI audio kimenettel. A képet átviszi, de a hangot nem. Eszközkezelőben azt írja, hogy nincs csatlakoztatva. A 2600XT-hez kapott DVI-HDMI átalakítót használom, amivel tökéletesen működött, de a 4830-al nem megy. találkozott valaki hasonlóval?
-
op26
csendes tag
Sziasztok!
Most sikerült szert tennem egy Gecube 4830-ra. Ezzel kapcsolatosan szeretném megosztani az első benyomásaimat veletek: Referencia nyákos, egyedi hűtővel, ami sajna nem PWM-es
Nagyon igényes a csomagolása, még nem találkoztam ilyen színvonallal! /Ebben a kategóriában/
És ami a lényeg, hogy lazán megy 770/1150mhz-en!
Vantage performance Gpu score: 7869
A gpu megy 802mhz-en is, csak furmarkban már hibázik!
Ez a jelenlegi legolcsóbb 4830, 17600ft.
Mindenkinek csak ajánlani tudom[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
Nekem is AC S1 rev2 van a VGA-n és a múltkor leállt a venti. DiRT2 közben fagyás, majd pár másodperc és megy tovább, aztán megint fagy..... Megnéztem OSD-n és 100°C volt, akkor tudtam, hogy nem működik a rászerelt venti. Idle, álló ventivel 52°C volt, míg járó ventivel 38°C.
Játék közben 800ford/perc 12cm-es ventivel 55°C max. és nem hallani..Nem tudom nálad miért nem jeleníti meg semmi a hőfokot, a GPU-Z linkelt verzióját én is most leszedtem és simán működik a Win 7 32bit alatt.
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
Az nem az! GPU-Z 0.3.8 ez a legújabb szedd le, futtasd és a Sensors fül alatt nézd meg!
Az Everest-ed meg minden bizonnyal régi...[ Szerkesztve ]
-
PH-User
addikt
Mondom benézek már ide is. Még mindig XFX 4830-am van, még mindig 640SP és még mindig 17"-os CRT
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Chili7
őstag
Lecseréltem a videokártyámon a hűtést egy arctic cooling accelero passzív hűtésre és miközben az asus smart doctor 45-48°C fokot ír a gpu-ra, érintésre elég meleg. A kártya hátoldalán, ahol a mag van csak pár másodpercig tudom fogni, mert kezd sütni.
Ez normális?köszi
-
radamsky
senior tag
válasz 1hijjanhusz #8704 üzenetére
annyi baj legyen, a lényeg nekem müködjön, ne legyen gond vele más nem számit
-
radamsky
senior tag
-
aya
addikt
Sokan panaszkodnak rá, ha tudsz inkább vegyél Sapphire, asus, vagy msi kártyát.
A force 3d elég alja.悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sweet.tv - internetes TV
- Horgász topik
- Nintendo Switch 2
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 3080 VISION OC 10Gb
- KFA2 GeForce 1CLICK OC RTX 3060 12GB GDDR6 192bit
- EVGA GeForce GT 740 4GB Superclocked - FOXPOST az árban!
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- 3 HÓNAPOT MENT! Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC 12GB
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest