- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- 3D nyomtatás
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
Akkor jó, megnyugodtam.
Az az igazság, hogy be kellett zsúfolnom egy tunerkártyát, ezért nem fér el a régi 12 cm-es venti az acceleron. 2 db 8 centiset tettem rá elcsúsztatva, és attól féltem, hogy nem hűti rendesen az egész kártyát, de mind a 4 hőérzékelő hőmérséklete 57 körül van szőrösizé teszt alatt. -
adi2005
csendes tag
FSP ATX-400PNF a táp.
Ha újrarakom a windowst, akkor milyen sorrendben tegyem fel a dolgokat? az az érzésem, hogy 1. win installnál sem volt semmi baj a kártya feltelepítésével, és már akkor is szarakodott.
közben láttam a CCC topikban, hogy a .net-tel is lehetnek bajok. Mellékelek képet, hogy milyen furcsaságot mutat a programlista.
-
Elar
senior tag
Köszi
Kicsit kételkedtem a dologban, de most szétszedtem a gépet és tele volt pormacsekkal a borda....
+ mintha egy kábel belógott volna a venti útjába..... Lehet h nem is pörgött eddig?
Azt meg tudom valahol nézni h a venti mennyivel pörög? vagy az fix?
A hőmérséklet reggel 60C körül volt. Most 36......Mégegyszer köszi
-
-
Georgie1224
tag
Igen alapon megy. Igaz már kipróbáltam az alaplapban levő auto 10%-os tuninggal, de nem mertem nagyon sokáig úgy járatni. A kártyát is csak 1-2-szer próbáltam fentebb tornászni, de nincs értelme, mert 570/900Mhz-en megy alapból a 8800GTS-em, ha még ezt akarom fentebb tenni, akkor szerintem gyorsan meg tudom sütni a kicsikét. A ref órajel az 500/800Mhz.
A másik hogy nem merek igazán tuningolgatni, mert még nem olvastam utána igazán, hogy hogyan is lenne érdemes. Tippet kaptam már, hogy 5mhz-ként emeljem az fsb-t meg ha fagy egy picit a feszt is.
-
Georgie1224
tag
Igazából nem nagyon van rá pénzem, csak láttam, hogy kb 20k-ért el tudnám adni a kártyámat, mert annyi a használt piacon az ára. Utána már nem nagy difi a 4830.
A procit én is gondoltam már, hogy lecserélem, de ahhoz sajna alapot is kell cserélnem, mert @sus bácsi nem csinált am3 támogatást az alapomhoz -
Mian
aktív tag
http://prohardver.hu/dl/rev/2008-06/2221/picz/3870a.jpg
az a sárga fekete ni gom
mivel én csak azt kaptam, de rádugtam és alaplapba nincs ilyen másik vég meg tápig el se ér....inkább egy dvd meghajtó vagy ide-s vinyóhoz hasonlít a másik vége...azokat jobban ismerem régebbi gépekből.... -
milbo
aktív tag
Én egy 4870 mellé nem tennék E5200-t. Nem rosz proci az de P4-es időszakból megtanulhattuk hogy nem minden az órajel.Tudom hogy felránthatók 3.8G körüli órajalre is de ez önmagában nem minden. Aki ilyen vga-t vesz, mellé illene egy E8xxx, főleg ha hosszútávra akarja. Most még nem döntő kérdés a több L2, de ez lehet hogy holnapután változik. A jóval magasabb rendszersebességről nem is beszélve.
-
törölt tag
-
Speed®
titán
Jaja, sajnos, de a fontosabb dolgokban ott van az Ati, ez a lényeg. Nekem véletlenül jött most a GT, megláttam és azt mondtam, ennyiért (22k..) kell. Ha lett volna akkor ~30ks XFX 4830, már azt nyüstölném vígan..de nem volt, csak 40ért ;(
Körülbelül ugyanott van a 2 architektúra vége órajelben, a jóféle Giga GTk is mennek 1.2V körül 800at. Én alap 1.05el 710MHzig jutottam, 1.1Vos BIOSmoddal vagyok 750en, tovább nem nyúztam még mert várom a hűtőt, az ideiglenes VF700CUt meg már nem tudom feljebbtekerni
Majd a GV1000 odaver ;)
Lord Vader
Más megvilágításban került be szerintem most ide, semmi flamekeltő célzattal.
Amúgy lehet, hogy veszek 4830at fizunál, szóval tervben van a 2 kari versenye. -
kiske13
tag
A 483o ast újonnan vettem annyiért amennyiért a Gainward 88ooGT-t eladtam.
Nem akartam eladni az nvidiat mert tök jól ment, csak beugrott ez az ajánlat és kötélnek álltam.
Igy utólag nem másztam volna bele. Ez az ASUS egy hulladék.
SpeedR. Köszi a segitséget!!!!
Lehet az kavar be, hogy előtte nvidias driver volt feltéve és nem sikerült rendesen letakaritani?
Már azon gondolkodom, hogy ujratelepitsem a winfost.
144o en még a betük is homályosak.
9.2 es a driver. -
fagy53
nagyúr
De, ez a valóságban is kb így van teszt, egyetlen szépséghibája a tesznek, hogy nem egyforma driverrel készült, de összegezve a 10-15% reális. Húzni meg a másikat is lehet, hogy mennyire az egyedi, kártyafüggő, így az alapórajeles összehasonlítás a mérvadó. Az ár/érték szerint a 4830 a nyerő és jobb vétel, de ha tuningoljuk a 4850-et is, akkor értelemszerűen ő lesz a gyorsabb a tuningolt 4830 hoz képest, csodák nincsenek.
-
lencseszosz
csendes tag
Hmmm...........köszi szépen az infót!
Háth elgondolkodok az s1-en de plusz egy csendes 12-es ventivel meg szállítási költséggel, olyan 10k körül lenne az ára, amit még ha lenne is sajnálnék egy 30k feletti kártáytól!
Fene egye meg a Sapphiret, hogy nem kerestek egy csendesebb propellert -
-
Cimbooora
aktív tag
Figyu van a karihoz egy átalakító...
Ráduktam az átalakítót a táp egyik ellátókábelére és persze kapja a feszt...
Kipróbáltam Codegen táppal ami 400W-os és nem tudom:S mi a baj
Ha nem muszály nem vennék erősebb tápot mert nincs sok pénzem és egy 450-500W-os táp ami minőségi nem olcsó:S
Mit tegyek mi lehet a rossz? -
PAtr0n
addikt
Érdekes ...én azt hittem a P35-DS3 sem szabályozza. Mert nekem csak annyiban különbözik a tiédtől, hogy ott az "E" betű elötte, ami ugye az energiatakarékossági funkcióját demonstrálja. Utánakérdeztem a Hyper TX2-es fórumban is, de aszonták nem megoldható a szabályzása a lapról. Nem értem miért spórolták le a lapról ezt.
Lehrt BIOS frissítés megoldaná, de mivel stabilan műkszik most a lap, így nincs kedvem piszkálni. Jó nekem a fix 7V-ra kötött venti
-
Hikvision
senior tag
A probléma ott volt, h ugye a gyári kivitellel ellentétben, így a venti nem a bordából fújta ki a meleget hanem a bordára fújta a "hideget" és ugye van az a rossz tulajdonsága a ventinek, ha a fújó oldalához nagyon közel van valami, ugye ott a borda volt akkor bizony lóf*szt nem fúj rá, ezt még fokozta a spire venti idétlen lapátkialakítása, úgyhogy kb 20fokkal volt rosszabb load-ba ez a megoldás mint a gyári. Azért lehet jobb egy 12cm-es mert annak van helye kifújni a levegőt, mint a a te esetedben is a kártya fölé ezért nem dolgozik maga ellen a venti. a paszta nem volt sok, csak soknak látszott
Én azt látnám a legjobb megoldásnak, ha egy nagy légszállítással rendelkező, de halk 12cm-es ventit kéne rögzíteni a kártya alatt lévő pci foglalatra, és akkor az frankón beterítené levegővel a kártyát, de akkor még mindig ott lenne az a probléma, h a gyári sapphire hűtő bordáit nem arra a légirányra találták ki. Ezért rendeltem meg a VF900-at, mert az már sok helyen bizonyított, többek között nálam is, csak nem ezen a kártyán.
-
PAtr0n
addikt
Whehhe ... a "szép munka" jelző talán tényleg erős volt rá
De a lényeg hogy hatásos nem?
Én is szeretek így mókolni, csak amikor a karit rendeltem, egyúttal rendeltem hozzá a CM hűtőt is, mert már birtokában voltam olyan infoknak, hogy picit zajos a gyáriDe ha azt nézzük, végülis volt mókolás így is, a CM hűtő ventijét be is kötöttem a gyári helyére, hadd szabályozza....
Ááá szóval neked is Hyper TX2-es CPU hűtőd van, egy E2180 fölött. Mivel a deszkád nem szabályozza a ventit, mert nekem sem tudja, így mindig fix 12V-on jár a TX2-es ventije ami megint nem elhanyagolható zajforrás. Tudod mennyit számít, ha csak 7V-on üzemel? Hűteni még jól hűt ott is, ellenben alig van hangja. Nekem a 3.2-re húzott E6750-et 36fok körül tartja IDLE-ben.
Nekem így van bekötve, ha gondolod leírom hogyan csináld meg.
-
PAtr0n
addikt
Persze hogy szabályozná, mivel feszültségállítással csinálja. Nekem is szabályozza a CM Coolviva Pro SE-t. Mindegy az milyen vetit küldesz rá ... mondjuk azért 220V-osat ne köss rá
CHIPman: Reménykedhetsz benne, hogy Hynix-eket pakoltak rá. A Quimondák, szépen lassan kikopnak a kártyákról. Hűtés témában csak anynit tudok mondani, hogy cseréld egy az egyben szerintem.
-
Lovasíjász
tag
-
zkiss0
tag
HI!
Kösz a választ,
olyan 7k-t kéne rádobni..., azért gondoltam, hogy mehetne, meg inkább, mint a 3870.
Mennyire zajos, elég a hűtője? Az ultimate-m akkorabordákat visel, hogy nem szellőző gépben is biztos a hűtés. Kicsit kevesellem a 4830 ventit..., de lehet, csaka a szemem szokott a nagy monstrumhoz! -
gettz
csendes tag
igen 1024en volt, minden alap, de viszont feljebb toltam 1-2 dolgot rajta, és elég "szép" grafikát kaptam..mutatom:
http://kepfeltoltes.hu/view/090121/erdekes_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090121/graf_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A beállítás pedig: http://kepfeltoltes.hu/view/090121/beallitas_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
gettz
csendes tag
Igen, fenntvan, de akkor letörlöm
...egyebkent most probaltam ki gridet, az arnyekoknal itt is néha észre lehet venni a csikozast, és még annyi hogy a caps viewernél és a játékban is lattam hogy az elemek szélét elég érdekesen jeleniti meg, szoval nem szép sima, hanem ilyen bordázottabb, recés.
-
gettz
csendes tag
Na szóval, tesztelgettem kicsit caps viewerrel, minden jol ment szerintem, kicsit furcsább ez volt csak -> http://kep.ivpicture.hu/39901.jpg , ennek nemnagyon tudom hogy kell kinézni, de láthato egy kis csikozodás, de lehet hogy én látok csak mindenben azt már
A másik hogy felraktam ezt az ATT nevu programot, telepites utan Launch, és puff, ujraindult a gép egyből, ez természetes?:\ -
Redneck
nagyúr
Köszi a tippeket/tanácsokat... Ebből tutira Corsair táp lesz
1 GB-os 4830ast csak azért akartam mert nekem megéri azt a pár ezrest az hogy ne várjak a betöltődő pályaelemekre... Szerintem az írtó gusztustalan. Milyen felbontásban játszom? Játéka válogatja de mindenképp a legmagasabban amiben nagy részletességgel élvezhetően fut a játék
A konfig így fog kinézni:
MSI deszka max 20k-ig
AMD X2 6000+
HD 4830, szerintem ebből is MSI, mert egy barátom olyat vett és nem volt vele gond! A memória méretén még vacilálok azért nem vagyok tele lével szal ha nem muszáj nem adok ki többet
4GB CSX 800-as DDR2 RAM (bár most elgondolkoztam hogy egyelőre csak 2 GB-t vegyek e?)
500-as WD Sata vinyó
400as Corsair CX tápVéleményeket szívesen várom... Illetve hogy mi lenne esetleg jobb döntés
-
Mi5i
aktív tag
Persze, azért van, csak pl. innen is kiindultam, és így tényleg nincs annyira nagy
Persze mindenképp meglátszik valamennyire a Quad, de úgy is értettem a mondatot, hogy nem éri meg a plusz ráfordítást, ha valaki game miatt venne pl.
"Tuninggal mennyire melegszik jobban egy 4830 gyári hűtéssel?"
Mihez képest?
Gyári alaphoz tudom csak hasonlítani, de szerintem sokak írtak már róla ahogy emlékszem. Fánkteszt rulez
-
stiggy
tag
Anno olvastam - ezt a tesztet - .
Ha az általam linkelt 2 képet váltogatod, fogadok fel fognak tűnni a különbségek
A cikkben le van írva minden szépen:
- a ref kártya 4 pin-es csatlakozója le lett cserélve egy 2-pin-esre ami, annyit jelent, hogy a kártya nem képes a ventilátor sebességét a hőmérséklet függvényében szabályozni.
GPU áramköréből hiányzik:
- 3 kerámia kondenzátorE mellett hiányzik a memória körből:
- egy MOSFET is.
- 2 dióda
- legalább egy kerámia kondenzátor
-1 feszültségszabályzó chip+ Quimonda memóriák
... és ez még nem is a rövidített kártya.
Egyértelmű, hogy költségcsökkentés áll ezek mögött, de milyen áron?
A HIS márka a legtöbb ember szemében a megbízhatóság, teljesítmény márkája. Én csak felhívtam a figyelmet arra, hogy a 4830-as szériára ez nem áll. Nehogy véletlen valaki azért rendeljen külföldről, vagy vegyen itthon drágábban ilyen kártyát, mert HIS.Newegg árak jelenleg: Zafír 99& < HIS 108$ < MSi 124$
Én csak pár hónapja figyelem ezt a topicok, de talán a többiek i megtudnak abban erősíteni, hogy túlnyomó többségben a kártyák bírják a 690-700Mhz-es órajelet és legalább 1900Mhz-en ketyegő memóriát.
A HIS kártyája ezzel szemben 650/1850-nél nem ebben az esetben többet. Persze előfordulhat, hogy pont egy hibás kártyát kaptak tesztelésre és nem a csonkítás eredménye a tuning kapacitás csökkenés, de szerintem mindenki döntse el magának... és ami legfontosabb hiába a márka, jobb utánanézni a dolgoknak.
-
milbo
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest