Új hozzászólás Aktív témák
-
csakdzsó
tag
Ehhez a típushoz nincs Win10-es driver?Bakker.........anyád.
köztudottan ugyebár a nácik árja atlantisziak, tehát valójában magyarok is nyilván és persze gyíkok is... Mé? Nem tuttad? :D
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Xfx hd4830-nak megdöglött a ventije. Milyen hűtést ajánlanátok ami kompatibilis a kártyával? Köszi
-
goro1000
aktív tag
Sziasztok
Valaki tud részletes leírást adni hogyan kell vmodolni?Egy sapphire hd 4830-ról lenne szó.[ Szerkesztve ]
-
-
Debilon
addikt
válasz csakdzsó #12328 üzenetére
w8.1 alatt használok egy xfx 4830-at jelenleg is, tökéletesen megy
Slownz:
a képen látható menüpontban a csúszkával be tudod állítani, nekem így tökéletesen be van állítva 42" LCD TV-n
(Saját digitális síkképernyőm --- méretezési beállítások)[ Szerkesztve ]
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
csakdzsó
tag
Üdv srácok!
A hd4830-as vga-t érdemes win7 vagy win8- 8.1 alatt használni?Anyám gépében van egy Club3d hd4830-as,Win7 az operációs rendszer és naponta van egy kékhalál.Szerintetek nem csípi ez a kártya az Xp utáni operációs rendszereket?
Maradjak az Xp SP3-nál vagy mi a helyzet?
Üdv:Henrik.
köztudottan ugyebár a nácik árja atlantisziak, tehát valójában magyarok is nyilván és persze gyíkok is... Mé? Nem tuttad? :D
-
Slownz
senior tag
Sziasztok!
Valaki próbálta már a kártyát LED TV-re kötni? Az a problémám vele, hogy nagyon gagyin jeleníti meg, a magasságból és a szélességből is elvesz...
Más gépen tökéletesen működik a TV (illetve probáltam másik TV-vel is), ezért gondolom, hogy a VGA a ludas.
Bármi tapasztalat ezzel kapcsolatban?
-
őstag
válasz v3g374 #12320 üzenetére
Nem nagyon találtam más megoldást, mindenhol a fentebb linkelt procedúrát ajánlják
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
őstag
válasz v3g374 #12318 üzenetére
Eszközkezelőben ellenőrizd, illetve még futtathatsz teszteket is hogy változott e valami
Szerk: Akkor mégsem okés, 13.9-el próbáld meg
[ Szerkesztve ]
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
v3g374
tag
válasz v3g374 #12317 üzenetére
Piloss által említett módszer csak annyi változás hogy:
13-1-legacy_vista_win7_win8_64_dd_ccc telepítése, inf-ek telepítése, és újból a 13-1-legacy_vista_win7_win8_64_dd_ccc telepítés.
Így már fölrakja a sajat driverét is, meg a CCC-t is. Viszont hogy jó-e így, azt nem tudom.
Ja, kösz a helpinget!
Visszavonva az előző. Ezzel a megoldással gyak. használhatatlanná válik a gép. (Youtube szaggat 99%-os processzorhasználat.)
[ Szerkesztve ]
-
v3g374
tag
Windows 8.1 (szűz install)
Radeon HD 4830 (Sapphire)Mindenfele driverrel probalkoztam, egyik sem megy fel. Megoldas? Latom itt tobbeknek is sikerult, csak gozom sincs hogyan. Hiaba telepitgetem akarmelyiket, minden felkuszik csak a meghajto nem. Az marad az
ATI Radeon HD 4800 Series (Microsoft Corporation - WDDM v1.1)
beepitett fajta. A ccc meg ezzel nem megy (adoben olvastam, ugy nez ki a photoshop sem).
Ezenkivul olvastam, hogy az AMD mar nem tamogatja HD5000 alatt... hat mit mondjak gyonyoru.
Windows 8.1-ben WDDM v.1.2 van tudtommal, szoval ezert nem megy. Csak arra vagyok kivancsi itt a varazslok hogy valazsoltak fel a gepre.
Ezeket probaltam, szoval ha kerhetnem ne ajanljatok. NEM mukodnek W 8.1 alatt.
amd_catalyst_12.6_legacy_win8.exe
12-6-legacy_vista_win7_64_dd_ccc_whql
13-1-legacy_vista_win7_win8_64_dd_ccc
AMD_Catalyst_13.4_Legacy_Beta_Vista_Win7_Win8
13-9-legacy_vista_win7_64_dd_ccc[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Na sikerült felraknom sima Win8-ra,nem keresgéltem tovább,mindegyiket kipróbáltam már szinte.
Furcsa dolgon driver felismerése után picit fakultabb lett a kép,előtte wdm driver alatt gyönyörű képe volt a kártyának....
Először 13.1-et raktam fel,most meg a 13.4 beta-t....[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Hali!
Nem tudjátok,hogy HD 4830-ra van Windows 8.1 driver,amit felrakok,nem csinál semmit, feltelepül,aztán marad a wdm integrált 4800...
-
VIPowER
őstag
Sziasztok.
Van egy MSI 4830 (OC ) videókarim, mellé egy L5420-as proci.
Problémám : A Tomb Raider nevű játékban van ahol az FPS leesik 20 alá ( 1280×720 max graf) ilyenkor a CPU kihasználtság kb 50%-ék mindegyik magon, és a GPU is 50 körül van.
A kérdés, hogy azért nem akarnak dolgozni mert én sem szeretek, vagy valami más áll a háttérben? -
namlak59
újonc
XFX hd 4830-as vga van a gépben, játék közben becsíkoz, kifagy, majd gép újra indításánál már csak csökkentett módba tudok belépni.
Kérnék véleményt a problémával kapcsolatban.
Köszönöm előre is. -
wolfnet
tag
Sziasztok!
Szeretném megérdeklődni, hogy az Ati HD 4XXX szériánál ha CF-be akarok kötni két ilyen szériás videókártyát csak 1 híd kell vagy kettő. (A kezdeti CF-nél kettő kellett, de nem tudom hogy itt most hogy van.)
Nagyon köszi!
Privátban érdeklődj! :)
-
MolGabi
aktív tag
Helló Mindenkinek ! Sapphire 4830 1GB-os ( és anno szerencsémre 800shaderes) kártyámat közel 5 év használat után lassan nyugdíjba küldeném. Viszont hónapok óta nézelődöm a jelenlegi régi-új generációs Radeonok között, de nem érzem azt az ár/érték arányt, amit anno. 1440x900-ban használom a 4830(50)-at, de néha már megfogja egy-két program, persze nem vészesen. A kérdésem: mire lenne érdemes (leghamarabb 1-2 hónap múlva) cserélni, Radeon 7790 vagy 7850 ? Az "új" generációs 7790-esnél nem tetszik a nagyjából 5-10%-os gyorsulás + 30-40 W-os többlet fogyasztás, az "új" 7850-es kártyákról viszont nincs sok infóm.
Melyik lenne a méltó utódja a 4830-nak ?
Köszönöm a segítséget !
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv
Egy HD 4830 512 MB DDR3 kártya a most kapható kártyák közül melyikkel van egy teljesítményen? Az R7 240 és 6670 körülire tippelném.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
-v-
addikt
Nekem olyan kártyám van, hogy egy dvi, egy d-sub és egy hdmi. Olyat nem tud a kártya, hogy mindhárom egyszerre menjen?
-
pritor
tag
válasz Debilon #12291 üzenetére
Talán ez jó lesz elvileg WIN7 -WIN8.1 64 bit-re is jó
-
pritor
tag
Gondoltam megosztom veletek , Ati újabb driverét 4xxx típusokhoz
ATI HD 4xxx Series 13.9 Legfrissebb driver
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
válasz bolcsodal #12283 üzenetére
van még 1 pár 1GB-os DDR800as modul, ami annyiban különbözik, hogy 6/6/6/18 400Mhz-en az SPD szerint.
ha mind2 pár egyszerr van bent, akkor azt sakkozza ki a BIOS, hogy DDR667 lesz. ezt irom felül kézi beállitással, 800 6/6/6/18-ra. 2 évig igy ment. az is lehet elhalálozott valamelyik modul, most kiderül. csak kevéske ez a 2Gb ramalaplap: gigabyte ga-ma785gm-us2h
proci: athon x2 5050e (sosem volt húztva)
táp: corsair cx430[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
válasz bolcsodal #12277 üzenetére
rászabaditom este a prime95öt megint.
4db 1gb-os DDR800 modul van benne, csak az egyik pár 6/6/6/18 a másik meg 6/5/5/18 a beégetett info szerint, ebből a bios nem tud automatikusan "jót" számitani, igy beállitottam manuálisan 6/6/6/18-at meg 200Mhz-t. 2 éve igy megy, a fagyások 1-2 hónapja kezdődtek. nem lenne jó ez a beállitott időzités? -
bolcsodal
addikt
A RAM lesz a ludas.
Próbálj Prime95 teszteket futtatni. Prime blend a RAM-ot teszteli. Small FFT pedig lényegében csak a procit. Ha a Small FFT lefut 30-60 percig hibátlanul, akkor a RAM lehet gyanús.
Pontosan milyen modulok? Default-ban 667MHz-re lövi a lap, te meg 800-on járatod?
Egy CPU-Z képet küldhetnél róluk. Ilyent:
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
And06
aktív tag
ma megint előjött. windows valami kernel hibát ir az event logban. rebootolt a gép, bios pityegés, táp kikapcs. bios leresetelte a memória beállitásokat. visszaállitottam (csak manualban be van állitva, hogy DDR800 6/6/6/18 legyen a ramok időzitése, mert valamiért auto-n nem ezt találja ki, hanem DDR666-ot. 2 éve igy van a ram beállitás).
ezt eljátszotta kétszer, most kivettem belőle a PCI-E VGAt, és az integrált HD3200-al megy a gép.
már nem vagyok meggyőződve, hogy ez a VGA hibája lesz, de amióta kivettem nem fagy le. meglátjuk stabil lesz-e igy :/ ram-hiba lenne? -
And06
aktív tag
Sziasztok!
van egy 4830as kártyám, már 4.ik éve teljesit szolgálatot a gépemben. gyári értékeken ketyeg, nincs nagyon kihasználva, DXVAs filmnézésre használom, semmi több.
az utóbbi időben fura tüneteket produkál:
néha lefagy a gép. azt figyeltem meg, hogy bekapcsolás utáni 1-2 percben lefagy, vagy utána a végtelenségig megy. gondoltam hütés baja van, kipucoltam a hütőt, figyelem a hőfokot, de amikor lefagy, 32fokos a mag. igaz, ilyenkor 0-1%os megy a venti, azaz gyakorlatilag áll. Furmark stress testet futtattam, 100%os pörög a GPU, a hőfok kb 3 perc alatt felment 65 fokra, és oda beállt, a venti 45-50%on pörög és úgy birja tartani ezt a hőfokot. kb 15 percig ment, gond nélkül.
Azért gondolom, hogy a VGA a baja, mert a kék-halálnál az ati drivert jelöli meg. illetve egyszer-kétszer lefagyás helyett a windows kiirja, hogy újrainditotta a drivert.
Ma reggel lefagyott megint, és amikor újrainditottam a gépet, sipolás volt csak, de nem indult. 1 perc lekapcsolás után bekapcsoltam újra, és azóta faszán megy, a stress-testeket is msot futtattam.
Mi lehet a baj?Köszi!
-
pritor
tag
válasz bolcsodal #12267 üzenetére
Fegyvereket ha nézed, ha közeledek hozzá akkor teszi ki hogy hogy néz mikor messziről is ki kéne , fákkal is ez a helyzet megyek és mikor közeledek hirtelen kitszitul élesebb , hátrébb megyek ugyan olyan hogy nem részletes . Mivel tudnám felvenni úgy hogy szép minőséggel legyen hogy tudd mire gondolok?Ezt frapsal vettem de az elég szar minőséget vesz fel.
Am. azok nem árnyékok, ha nem késő frissíti a képet és mikor oda megyek rendesen kirakja.
Azt tudom régebben 8500gt- vel toltam 512-essel de azzal ment ahogy kellett -
pritor
tag
Ezért miért csinálja nekem ?
[link] -
-
bolcsodal
addikt
válasz pritor #12254 üzenetére
Nem! A catalyst control centerben pipált ki az "appplication controlled" beállítást és játékon belül próbáld állítani az élsimítást.
Egyébként pedig élsimiítás nélkül teljesen normális, hogy így néz ki.
(#12255) pritor: Akkor lehet, hogy ezért nem is működik?
Sajnos AA nem fog menni ezzel a játékkal: [link]
Ismert hiányossága a játéknak, semmi köze a videokártyádhoz.
[ Szerkesztve ]
-
pritor
tag
Üdv!
Van egy Sapphire hd 4830/512mb/ddr3 az lenne a problémám hogy pl: játékban ha ránézek az ajtóra vagy csőre,stb akkor nem egyenes hanem inkább recés Dead space 2-vel tolom , de mind1-ik játéknál ez van .Full grafon tolom és azért nem is nagyon értem. Akadni nem akad, csak idegesítenek a recék !
Driver az a legújabb amit letudtam szedni az oldaláról 13.1 /64bitestGépem tulajdonságai :
-Asrock N68-VS3 FX
-4 GB Ram (2x2 gb dual chanelben mennek együtt)
-3,2GHz x 2mag (Amd Phenom IIx2 555 BE)
-450W-os táp
-500GB Sata 2 (16 mb) winyó
-Vga Sapphire HD 4830/512/DDR3 -
Ateszzero
őstag
válasz tzsolesz #12245 üzenetére
Igen , ez még a gigabyte. Nem tudom miféle probléma lehet ez.
( köszi jól vagyunk , beszéltem vele , még aznap este hívtam )Én nem a fentiekre gondoltam.
Arra hogy ebben nem megy a asztal másolás , vagy a két kijelző egyidejű használata.
Másik alaplapban megy.[ Szerkesztve ]
-
Ateszzero
őstag
Alaplap hibája volt.
Másikban működik a funkció.
Köszönöm a segítséget. -
draff
aktív tag
válasz Ateszzero #12242 üzenetére
Amikor én érettségiztem, akkor még nem volt kötelező.
No meg igazából a tanárja válogatja, melyik hogyan szeretteti meg a tantárgyat, és nekem olyan tanárom volt fizikából, hogy elég sokat tett meg azért, hogy még csak ne is szeressem.Aztán hobbyból csak ráfanyalodtam az elektronikára és némiképpen önképeztem magam ezen a szakon.
-
draff
aktív tag
-
Ateszzero
őstag
Win reinstall megvolt , a kártya nem volt rosz , most minden jól megy.
Köszi n@p@lm és Draff.[ Szerkesztve ]
-
Ateszzero
őstag
válasz Ateszzero #12236 üzenetére
Mindegy , gondolom úgy néz ki mint egy kondi , csak más a neve. Megnéztem rajtuk mindent , mindenhol tüzetesen , de nem láttam az általad említett jelenségeket.
Ma újratelepítem a windows , és kiderül javul-e.
A 4830 kártyával telepítsem újra vagy addig használjam amit most is, egy 8MB-os matrix-om?[ Szerkesztve ]
-
draff
aktív tag
válasz Ateszzero #12232 üzenetére
Videokarin az elektrolitkondik nagyon tüzetes (nagyítós) átvizsgálása.
Ha van rajta egy-két pukkadt, dagadványos, kifolytlevű - akkor beszerezni valahol az ugyanolyanokat - és persze a csere. Aztán vagy meggyógyul tőle, vagy ...
Én egy ilyet (ATI Radeon R9550GU, amit a windows automatice 9600XT-ként kezel) találtam már totál döglöttként kidobva az egyik Tesco elektromos hulladéktárolójában, aztán az összes elko cseréjével szépen újraéledt.
Jelenleg az megy a gépemben - kissé felhúzva (kb. 60 %-kal) a GPU órajele és memóriák frekvenciája[ Szerkesztve ]
-
Ateszzero
őstag
Sziasztok.
Egyik percről a másikra nem ad képet a videókártya.
A windows betöltőképernyőjéig jutok el ,aztán kikapcsolja a monitort és power saving módba kapcsolja.
Másik videókártyával jó , ugyhogy mindenképp a videókártyával lehet a gond.
Ja , és a csökkentett módban is bejön a windows.
Drivert már újratelepítettem , de nem segített. Alaplapom is reseteltem már.
Mit tudok még tenni? -
-
ETOM
addikt
Memóriát kártyán nem nagyon sikerül húzni. GDDR5töl többet vártam. Igaz, hogy nem ez a szűk keresztmetszet, de na.. 3dmark 06 utolsó havas teszt szépen bekockázódott már 940mhz-n.
-
Nerd
aktív tag
Sziasztok,
XFX 4830-as kartya hutoje meghalt. 90-100% fordulaton sem porog fel, csak nagyon alap sebeseggel megy. Netezesre meg hasznalhato, de komolyabb igenybevetelnel ertelemszeruen meghal. Kerdesem az, hogy milyen olcso hutest ajanlotok?
-
ETOM
addikt
válasz bolcsodal #12221 üzenetére
Na igen egy 700MHz-nek azért örültem volna, de sebaj jó így is.
[link]Nézegettem és találtam ilyet is lehet ez kicsit többet ment volna órajelben. Igaz drágább is volt anno. (ennyit meg nem ért volna meg)
Még próbálkozok bár innentől nem hiszem, hogy sok értelme van.
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
Sajnos 675mhz-n már képernyőillesztő nem válaszolt hiba 3dmark 06 vége fele. Szóval 650MHz-t sikerült kihozni elsőre.. a ventit indle sikerült lehalkítani egy bios szerkesztéssel.
-
draff
aktív tag
válasz bolcsodal #12218 üzenetére
Lehet, hogy tényleg selejtesek és akkor a gyártók elsütötték egy kissé olcsóbb kategóriának álcázva.
Olyan ez majdnem, /illetve 180 fokos fordulattal nézve/, mint valamikor a 4 alapműveletes zsebszámológépek. Azokban is az aritmetikai IC (vagy chip) tudta szinte az összes bonyolultabb műveletet, de nem volt hozzá a tasztaturára "kigombozva".
Ezeknél a videokariknál meg a kissé gyári hibásakat egy alacsonyabb kategóriaként (olcsóbban persze) elhasználják. A szabványsorban sehogyan sem fér meg, de ha lehet húzni magán a soron belül egy darabig, akkor már megérte. -
bolcsodal
addikt
Valszeg selejtes 4870-ek....RV770
-
ETOM
addikt
1.263v-t kap terhelésen idle meg 1.2v neten nézegettem és a 4870 kap ennyit.. hmm vagy a 4830/50nél is reális? Egyre jobban 4870re gyanakszom.
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
válasz bolcsodal #12213 üzenetére
Lefixáltam a legkisebbre amit Afterburnerben lehetett 31% rpm-t nem méri a kártya sajnos, nem mondom azt, hogy baromi csendes mert egy kis hangja van így, de semmi drámai hangzavar.
Egy 12-es venti fuj rá 800RPM-l. Itt vannak adatok (igaz nincs terhelve épp csak játék fut hátérben)
Holnap 625-t bepróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
Annyira nem gáz a melegedése 625 menni fog ha jól megy. Csak elég hurka borda van rajt. VTX spórolt kicsit.
60-65c körül tetőzik még alapon.
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
válasz bolcsodal #12210 üzenetére
Passzolom valaki megnézhetné neki mi áll itt 4830-l.
Végén kiderül.. hogy ez egy 4870. Menne olyan órajelet beszarnék, de kétlem, h megy.
De az energiagazdálkodás is érdekes normális, hogy csak 500mhz-re veszi vissza magát? Régi kártyáknál vágom, hogy nem voltak nagy lépcsők, de néztem egyet. -
ETOM
addikt
Már a dobozon is 800SP volt és az is:
Sztem ez igen jó vétel bár a hűtést még nem próbáltam lehet hangos lesz kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
Nana azért vigyázok rá gtx 480 sem válaszolt füst jelekkel nálam.
Holnap kiderül ha jól megy minden..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gmail
- Assetto Corsa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest