- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Steam Deck
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bolcsodal
addikt
válasz
Speed® #11690 üzenetére
Az XFX kicsit magasabb fesszel dolgozik...
Nekem is az 512MB-os XFX-van. Default 1,258V, 575/900 és nincs poweplay.
ATT-vel most 1,13V-on használom 3D 750/2000 (max 50 fok 100%-os GPU terhelés mellett pl.. Alien Swarm minden maxon, 1680x1050) és 2D-ben 165/700-on (31 fok IDLE).
Mondjuk én nem akartam heggeszteni a 12 cm-es ventivel..inkább vettem rá turbo modul-t.
(#11688) andreijj: Szerintem cserélj hűtést...én megőrültem a gyári hangjától...
-
drr
őstag
válasz
Speed® #11630 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Amit leírtál 2 eres hűtésű kártyára is igaz? Mert tegnap én megcsináltam a bios átírást, de nem 1%-on pörgött a venti, hanem állt 45 fokig. Viszont azt észrevettem, hogy 3 fokkal kevesebbet kell írni a kívánt értéknél...
Lehet azért nem azt csinálta, amit írtál, mert nem szedtem le a drivert? -
Dark KillerX
addikt
válasz
Speed® #11602 üzenetére
Én pl anno a 4830-at egy 5770-re cseréltem le és megbántam,ha tehetném,akkor visszacsinálnám!Hiába gyorsabb alapon egymástól a két kari,ha a 4830-am ment 780/2400-ot 24/7-be,simán befogta egy 5750-et teljesítményben,addig az 5770-et sajna húzni nem lehet(920/5600),így kb a 2 kari között van 25-30% ami kevés!Ezért én is holnap adom el az 5770-et,22k-ért és egy 3850-ért(256MB-os) és majd januárban kiegészítem a lóvét,és veszek egy GTX460-at,vagy 6850-et,de ettől meg félek,mert sokan panaszkodnak felőle!
Szal én azt mondom 4830-ról csak min GTX460-ra vagy 5830/6850/5850-re érdemes cserélni,ilyen 5770-el és GTS450-el nem érdemes vacilálni!Amúgy nem rossz kis kari az 5770-en,mert a Metro2033 pl 1280-ban Dx11-el+4*MSAA*High opcióval ment 32-36FPS között,és a Mafia2 is simán ment 50+ FPS-el AA-al(amitől a 4830 meghalt pl) ,ja a C.O.P is jól megy 4*AA-al full Dx11-el persze HDAo közepesen,de magasabb felbontáson ilyen opciók mellett meghal!
-
törölt tag
válasz
Speed® #11602 üzenetére
Vagy 20-25 között egy 5770/GTS450, de ez nem valószínű, meg kell próbálni minél drágábban eladni a VGA-t, ha nem is itt az aprón, hanem mondjuk laikus ismerősök között.
Nekem igazából egy S1 vagy HR03GT kellene a karira, ventivel, aztán ellenék ezzel a karival egy darabig.
-
törölt tag
válasz
Speed® #10526 üzenetére
Ha Q8-at (vagy Q9400) vennék, az P43 lapba kerülne, ~415 FSB maximum, amit meg alapfeszen is bírna, ha egyáltalán szükséges lenne tuningolni, de szerintem már alapon is jobb lenne, mint egy húzott E5. Húzott E5-tel is belefutok procilimitbe, de nemcsak játszok, néha videót konvertálok, meg néha szoktam Virtual PC-t is használni. De lehet, platformcsere lesz az ügyből, lehet még olcsóbban is jönne ki. Csak hát anyum nem engedné (leszedné a fejem), pedig saját zsebből menne.
-
törölt tag
válasz
Speed® #10326 üzenetére
Ehe, nekem x64-el szinte azóta nincs problémám, mióta lett MSDNAA accom, vagyis tavaly szeptember óta.
Az UAC-val pont a két fiókot lehetne mellőzni, egy is elég lenne úgy.Amelyik program meg admin jogot kér, de sokszor használjuk, egy apró trükkel kikerülhető az uac.
Egyszer tettem fel ismerősnek Vista HP liteot, az sem volt túlságosan kiherélve, de ahhoz pont eléggé, hogy ne lehessen SP1-et feltenni, na azóta undorodok minden moddolt wintől.
-
törölt tag
válasz
Speed® #10289 üzenetére
No comment, sikerült a Win7-ből egy, szinte még a XP-nél is lyukasabb, hiányosabb rendszert csinálni... Érdekes, nekem alap x64 telepítés sem igényle 10GB+ helyet, pedig minden on. Superfetch érdekes módon hatékony és ha kell, üríti a RAM-ot. UAC meg a legfőbb védelmi vonal... Akkor a system32, Windows mappa és a registry virtualizálás is kilőve. XP lett a Win7-ből.
"nem egységsugarú júzer ül előtte."
Akkor a gépet használók 90%-ának nem is telepítesz semmit? Mert, hogy nem kicsit több a "hozzá nem értő", mint a szaki.
"Az x64 statisztikák csak a hype hatékonyságát jelölik, ahogy a DX11 őrület is ami folyik jelenleg, a nagy büdös semmiért cserébe soktízezreket fizetnek a birkák"
Akkor TV-t se nézzél, rádiót se hallgassál, mert ott is megy hype, sőt, ne is menj ki az utcára, mert ott is sok hype van. Hála az égnek, hogy MS a Server 2008 R2-ből márcsak 64 biteset adott ki.
Szerinted hülyék dolgoznak MS-nél, hogy egy rakás új feature van a Win7-ben?
Szóval nekem mindegy, ki mit használ, de ha a kiherélés miatt valami nem megy, stb. akkor én szóltam.
(#10296) bolcsodal: A Flash a downclock miatt szarakszik, nálam is volt ilyen. 100/150-et belőttem anno ATT-vel, erre a Flash alatt dobta a kékhalálokat.
-
törölt tag
válasz
Speed® #10284 üzenetére
Kiherélt, gányolt Win nálam egyenlő vacakkal (win7 lite, mire jó? ugyanazt meg lehet csinálni egy sima win7 telepítésen is... gondolom uac off.). x64 rendesen használható, sőt, mi több, még jobb is, mint a x86, mert legalább az ősi 16 bites alrendszert kivágták a fenébe, ez az egyetlen, amin bukhat egy progi. x64 -> x86 nincs semmilyen terhelés. Wow6432node csak megjelöli, hogy éppen 32 vagy 64 bites-e az adott progi, nincs semmi emulálás, lassulás, semmi, natívan megy mindkettő, nem véletlenül. x86 alapú a proci, de van x64 kiterjesztés. 3GiB-nél oké a x86 OS, de felette mindenképpen kell. Aztán a Win7 eladások, telepítések kb fele x64, ez is sejtet valamit.
DeckardCain: Amíg 80 fok alatt terhelés alatt, addig nem érdemes aggódni. Pl 4850 ref hűtéssel felmegy 100 fokra is...
-
SipiBcs
őstag
Én is a lecserélésen gondolkodom... ideje lenne egy picit feljebb lépni, de csakis a nyughatatlanságom miatt.
A mai napig tökéletesen kiszolgál a SaphireHd4830. A legjobb ár/érték arányú kártya véleményem szerint.
Böngészem az aprókat ill. a hivatalos árlistákat, de a feljebb lévő kártyák nem hozzák azt az tudáskülönbséget amit elvárnék, ha rádobok 20-30 ezer forintot. (kivétel talán ez alól a HD5770, de ettől meg azért tartok mert az 5xxx sorozat alján található) -
fagy53
nagyúr
Üdv az 5200@Q8300 klubjában!
Bár a CPU pontokra a négymag több pontot ad, de ez csak matematikailag van így, a 3D pontokra a tényleges proci freki a mérvadó, ez pedig a szénné hajtott E5200-nél a nagyobb!
Eddig ment az enyém is, de a Q8300 egyelőre csak 2.55GHz-en ballag, de 1.02V-on.
Pontosan egyezik most a fogyasztása a 3.3GHz-en járó 5200-al, de 25%-kal gyorsabb nála ezen a jóval alacsonyabb órajelen is.
Bocs az off-ért, a többiektől. -
kriszbon
őstag
Mondjuk én Xp Prof. 2002 Sp2-őt használok és a gyári driverrel futtattam [link].
Bezzeg ha az enyémnek is menne a Gpu 750-et akkor még szebb lenne.De sajnos nyema megy, viszont ezt szinte mindenhol használhatnám(de minek mikor az 50-es órajelen is viszi amit kell).
partyphoto: Én sem értem! -
Picturemaker
őstag
Ez így első blikkre elég komolyan hangzik. Gondolom ezzel ki is tudom nyírni a kártyát, ha elszúrok valamit.
Sapphire-t akartam venni, de sajnos már nem kaptam 512-est. 1280-ra meg felesleges az 1 gigás verzió.
Viszont érdekes, hogy a Sapphire is csak a 4830-at csinálta így meg. legalábbis erről olvastam.
Megnézem az ATT-t, mert a CCC-t amúgy sem szeretem. Utoljára 9800-as agp-s Radeonom volt jó sokáig, mert az egy nagyon jó cucc volt. -
Picturemaker
őstag
-
törölt tag
Szerintem oda egy jó XP telepítés rögvest elkél ha időtálló megoldásnak választottad az 4830-at. Várjuk majd vele az új eredményt, mert azokon az órajeleken bőven 14k felett kell lenned!
A Vista tényleg bukás volt, azt van értelme kihagyni. De ahogy elnézem van 1.2 tera helyed, én azért csak próbából is lecsípnék 30 gigát a w7-nek. Persze ennek csak akkor lenne értelme ha játszanál is DX10.1-ben, illetve ha szereted az új dolgokat. Tényleg nagyon innovatív cucc, én már csak néha használom az XP-t, bios-t írni, meg telefont flashelni, oszt ennyi.
-
törölt tag
Hát ez elég halovány főleg core2-vel, ettől még én is durvábbat csapattam a Phenom II-vel
[link]Lehet ám a driver miatt is, a 8.12 már fél éves, ezek az eredmények 9.6-tal vannak. Mondjuk a 8.12-őt még mindig sokan használják, habár pontosan nem tudom miért ragaszkodnak annyira hozzá.
Mondjuk nagy jelentősége úgy sincsen a 3dmark06-nak, felteszel egy win7-et és dx10.1-ben elkened a számat azokon a szép órajeleken
Volt még nekem is a 939 idejében 3 lapot, 5 cpu-t és 3 vga-t megélő XP-m, még SP2-es volt, az is jól bírta!
-
old gray
addikt
Nem baj, így megmaradt neked a kártya maximumának megtalálásának öröme.
Én már a lusta user kategóriába esek, nem volt kedvem rivatunerrel vacakolni miután az ATT szépen be lett konfigolva.
Viszont az érdekes, hogy nálad meddig ment a GPU.
Tisztán emlékszek rá, hogy 5MHz-ként emeltem, és 750MHz-nél bugos lett a megjelenítés, így nálam 745MHz votl a plafon. Fene se érti.
Venti: úgy látom kb. u.annyira érzékeny a fülünk, nekem 45%-os ford.szám mellett volt tűrhető idle-ben a hangja: [link]
Örülök, hogy elégedett vagy vele, egy friss XP-vel azért majd még próbáld ki, és ha igazán jó eredményt akarsz akkor optimalizálj.
-
Speed®
titán
B4zz Ferikém, fel kellee volna tedd a Rivatunert ;p
RAMok 2180on kezdenek el szemetelni, 10Mhzel (eff.20) visszavéve okés.
GPU meg..(FURmark mellett) 5MHzenként haladva 780on fagyott meg
Kicsit küszködök a procimmal, mert visszakerült a G31es lapomba éppen.
De ahogy belövöm stabilan a 4GHzet, lesz egy kis trémárk5-6@775/2160.
Bár lehet aludni kéne..de nem bírok magammal x) -
Chaser
legenda
21cm
VaporX 9.5k-val lenne drágább, de abból itt csak 1 gigás van. MSI, GB 4850 4.5-6k + lenne, eredetileg cimborám akart venni vga-t, 1 giágs msi 4850OC-t néztem, de valaki azt mondta az 512-es nagyon tré módon -alig- veszi vissza magát idleben, a többiek meg letámadtak, hogy mind visszaveszi magát
Van egy ph-s cikk is, épp a zafír 4830 van benne, meg egy 4850, direkt írják, hogy nem jól működik a PP. Fogyasztás fő szempont, ha 2D-ben sokat buknék nem kell 4850. A boltos még ajánlotta 4730-at, mert hogy neki már az van és gyorsabb, tesztek alapján nem úgy láttam
De lényegtelen, gddr5 miatt többet eszik idleben, erre nem mondott semmit
Na mind1, valszeg ez marad, ahogy néztem ha lekapom a ventit akkor nem foglal slotot se, hűtést megoldom.
#7335 DeckardCain: Tuningot nem szeretem vga-nál vmiért...fogyi: ötkettesem 1V-ra van alulfeszelve, idle 67-69W
Gyakorlatilag 1200 vs 2500mhz között nálam így pár W a különbség.
szerk: 80+ táppal, normállal nyilván több lenne
-
fagy53
nagyúr
-
törölt tag
Köszi
Én is gondolkodtam a 4770-en, de nekem azt hiszem az feleslegesen erős, ilyen processzorokkal amiket én használok, és 1280-ban csak limitelné a rendszerem a tudását. A te gépeddel viszont már jól ki lenne használva. Azt hiszem hogy Tomate-nek sikerült talán jóval 900 feletti GPU órajelet is elérni a 4770-el.Más: feltettem az ATT 1368-as bétáját, és hát olyan órajeleket detektál nekem, hogy öröm nézni is, nem is tudtam, hogy ennyire tuningos kártyám van
[link]
-
törölt tag
Ezen nincs mit cáfolni, csak egyet lehet érteni
A CF mint fejlesztés ár/értékben sehogy nem éri meg, főleg nem annak aki meg van kötve anyagilag, ez inkább egy kuriózum, illetve fanok számára lehetőség, kipróbálni valami újat, eltérőt mint ami megszokott, illetve akinek nem számít a pénz. Ha nagyon magas felbontásokhoz kell, minimum a 2db 1 gigás kari. Alacsonyabbhoz meg bőven sok lehet még a szóló de erősebb 1G-s kártya is.
A CF talán egy alsóbb szegmensben érheti meg, pl ha egy 4670 mellé vesz valaki még egyet, de akkor már kell hogy legyen egy patent lapja is alá. 1680x1050-ig még elég lehet az 512 ram is a legtöbb játékban, de már itt is gyanús hogy korlát lesz itt-ott. -
lipi67
nagyúr
-
DeckardCain
senior tag
Egyetértek
sadii: Nagyon jó kis kártya a 4830 két játékon a kívül mással nem igen lesz gondod.
Persze egy ideig.Nagyon meglepődtem : Demigod 1680*1050 minden highon 2es élsímítással 3v3ban nem akadt
Egy kívánságom van SC2-hőz legyen elég..
Sadii: Gta4, Crysis, de ezek se lesznek játszhatatlanok. Nem kell aggódni.
-
sadii
csendes tag
köszi. amúgy csak azért kérdeztem mert havernak hd4850 512MB van, E8400, 2x2 GB ram, és neki 1680x1050-ben 2xAA-val very highon, lassulás nélkül futott, nagyot néztem, hogy mi a ****. Néztem teszteket és ott nem bírta, aztán rájöttem, hogy az új driver segített neki
szerk. erről jut eszembe, van valami teszt az új driverrel?
-
old gray
addikt
Nem volt sok időm még alaposabban letesztelnia 4830-at, de néhány infoval azért szolgálhatok:
- a 4830 jégcsap a 8800GTX-hez képest. Az egy dolog, hogy az Accelero Xtreme-el a 8800GTX kb. u.annyira melegedett fel mint a 4830 (ugye a szenzorok 1 pontban mérnek), DE: a gtx óriási nyákja mindenhol átmelegedett, sokkal nagyobb hőmennyiséget ad le, az NB-nek és ramoknak durván "aláfűtött". A 4830 hátsó, csupasz oldala alig melegszik még terhelés alatt is.
- teljesítmény: szerintem a 2 vga kb. egyenlő teljesítményt nyújt, igaz dx9.0-ben és magas felbontásokban a GTX a nyerő, de ez egyértelmű.
- ATT-vel tökéletesen tudom a 4830 órajeleit és ventijét szabályozni, az Accelero Xtreme venitjére nem tudtam szabályozni Rivatuner-el!Szóval nekem nagyon bejön a kis ATI, lightosan tuningolva van 3D módban 650/950MHz-s órajelekre. Fejlett feature-ök, a 2. 4830-al jöv. év nyaráig simán ki fogom húzni fejlesztés nélkül (remélem).
Az Phenom II X3 nagyon jól megy, csak az elején bele kellett tanulni a tuningolásába, nem olyan egyszerű dolog mint pl. egy E8400 tuningja, itt pl.a magasabb fesz. a tuning korlátjáva válhat, illetve a Host Clock ("FSB") emelése csak az egyik része a teljesítmény növelésének. Ha NB frekit is emelsz (mint a 3dmark eredményemen is látható) akkor bizony jelentős pluszt kapsz teljesítményben. U.akkor megmaradtak a ddr2-es ramjaim, olcsó volt a platformváltás. De a Giga lapokat nem ajánlom, a szokásos BIOS szopások (kiforratlan BIOS). Egy olcsó ASRock 790-es chipsetes lappal vagy pl. egy régebbi Giga UD3-al (ez kiforrott nem úgy mint a 790-es chipsetes lapok) is szép eredményeket lehet elérni.
Ha meg nem lennék lusta dög, jöv. héten készíthetnék egy 4830 CF logoutos cikket, de mivel az vagyok...
-
SipiBcs
őstag
Oupsz! Ezzel a scanneléssel adtál 1 tippet. Symantech-et használok és az "figyel" állandóan.
A frissítést kizárhatom, nem szoktam automatán hagyni az update-eket, igyexem manuálisan intézni, pont emiatt. Játék közben ne kezdjen el frissíteni.
Ha ez lenne, akkor az a pingemen is jelentkezne, az pedig nem változik.
-
PH-User
addikt
Így van, ahogy a kolléga írta, elindítjátok a GPU-Z programot, majd a BIOS Version melletti sorban a kis zöld IC-re rákattintottok és úgy lementi.
Itt egy kép is:
Az adatok, amikre szükségem van:
-pontos típus
-memória mérete
-agp vagy pci-e?!Köszi, köszi jöhetnek a BIOS-ok! Mellékeljétek a típust is!
-
AXisBOLD
addikt
tlejesen egyetértek
egy kis cinikusság nem árt, csak meg kell szokni
fagy53: veled is egyetértek.
bakosgabor57: te meg nem tudom miről beszélsz, semmi olyat nem írtam ami "több olvasást igényel", az írtad intel jobb, megkérdeztem miért(gondoltam te biztos jobban tudod, mert van amd és intel konfigod is és mind a kettőt tuningolod), de elég rövid és flegma választ írtál, én erre meg cinikus voltam, ha megsértettelek bocs érte, de ennek a mostanihoz SEMMI köze!
-
old gray
addikt
A gariztatás folyamatban, amint megérkezik a 4830 küldöm a 8800GTX-et. Ha nem sikerül akkor teszek egy próbát az általad írt verzióval.
Tesztet készítenék ha minden igaz hétvégén mind a 2 kari nálam lesz...... de milyen tesztet? 3DMark nem mérvadó, játékokból melyikekkel érdemes tesztelni? UT3 etalon (nálam
) de a többi?
-
Mian
aktív tag
1280x1024ben használnám
proci: amd athlon64 x2 6400+
ram: 4x1gb kingmax (800mhz)amúgy asus-t szeretnék, olyan karim még nem volt, de remélem hozza a nevét a gyártó, mert eddig 2 sapphire-al már befürödtem, rossz volt mind2 most nem részletezem, szóval sapphireban már nem bízom, gigabytera meg azt mondják, hogy hangos a hűtése mert túl van állítva.
-
old gray
addikt
Egy darab már úton van felém (sajnos némileg kényszerből mentem bele a CF-be, a 8800GTX-em ilyen hangot ad ki a gép kikapcsolásakor, lehet hamarosan megadja magát, gari ugrott mert hűtőcsere során az egyik matrcián látszanak a bütykölés nyomai. Lehet le tudom gariztatni, de az hosszú idő és addig v.mi megoldás kell.... 4870-re nicns pénzem egy összegben most) azzal ki tudom próbálni, hogy a 2. pcie csatiban elfér-e gond nélkül. Ha igen akkor 2. rendel májusban, ha nem akkor lehet kihagyom a CF-et és leszarom az egészet, elleszek 1db 4830-al.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 3
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Gyúrósok ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Vicces képek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest