- Kína-exkluzív Arrow Lake-S processzorral gyarapodott az Intel portfóliója
- Félkörpanorámás mikrotorony érkezett, ezúttal a SilverStone berkeiből
- Igen nagy külső adattárolókat is kezelni fognak az Xboxok
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Bemutatkoztak az ASUS ráncfelvarrott, CR szériás Chromebookjai
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Táp ventilátor csere
- Házi hangfal építés
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
a tesztből az derül ki amit sejtettem. szinte semmi változás.
a hírben viszont félre lehet érteni, mert nem minden játék mellé van kiírva hogy Crossfire-ben gyorsul! tudom a játékok elött megemlítik hogy crossfire rendszerekre érvényes, de akkor vagy írják oda mindegyik után vagy csak az elején.
Aurea mediocritas
-
AtHoS
nagyúr
Gondolom a 4670 valamivel azért többet kajál az IGP-től
Mod:
Igaz nem default IDLE a 4830, mivel ATT Downclock besegített azért[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
TA68
őstag
Sajnos tudom, hogy kevés hozzá a proci, de nem én választottam a kártyát. Gariba küldték egy Sapphire HD4670 DDR4 helyett.
Próbáltam, hogy az egyik 12 voltos ágon csak a kártya legyen, de akkor nem tudom hova dugni a dvd írókat. Úgy nem lenne jó, hogy az egyik molexet az egyik, a másikat a másik 12 voltos ágra dugnám?
Mennyivel eszik többet ez a kártya 2D-ben, mint egy 4670 ?
Bocs a sok kérdésért.
-
Franyo
csendes tag
Ahoy!
Az lenne a tisztelet teljes kérdésem az ATI Gurukhoz, hogy a kártya hátsó nyáklapján a D1601 jelű Over Temp Protekt led-je mikor, milyen körülmények között jelez?
Már láttam ilyeneket:
- Nem világít: gondolom minden O.K.
- Power ON Boot alatt 1-2 felvillan: (gondolom lefut a teszt)
- Folyamatosan világit:?
- Lassan Villog:?
- Gyorsan Villog:?Még azt is kérdeném a hőérzékelő a VGA chipben van, vagy külső megoldás, mennyire jellemző, hogy elromlik? Lehetséges-e, hogy ha kevés tápot kap, akkor is jelez?
A konkrét kártya Sapphire HD4830 512 ram
sajnos mostanában nincs tapasztalatom ATI kártyákkal az ATI 8500(kitűnő ár/érték) szériája után, váltottam..
Kérlek vigyázzatok a csalókkal!
-
milbo
aktív tag
Nem tudni hogy milyen géped van, adatlap kitöltése ajánlott ilyen kérdés előtt. Nálam ment simán a kettes számú gépben, egy 400-as Codegen táppal. Szóval ha neked is valami hasonló géped van akkor bírni fogja, de azért a csere ajánlott valami normálisabb darabra.
Szerk: ha lehet, akkor egyedül legyen a vga egy kábelen
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
Aurea mediocritas
-
lsc
nagyúr
-
őstag
válasz CHIPman #7875 üzenetére
Hát ez nem túl szép dolog az AMD részéről ,mondjuk valahogy meg kell szabadulni a fölös készletektől
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
cor
őstag
válasz szakalistvan #7864 üzenetére
3D- grapics- Vsync- always on ?
(csuszkán quality)[ Szerkesztve ]
...gyenge kezdés után erős visszaesés... - Sokkal több repülőgép van az óceánban, mint ahány tengeralattjáró az égen.
-
-
kriszbon
őstag
válasz GERIlla83 #7870 üzenetére
Nekem 160/250-re veszi vissza. A Gpu-z sem mutatja hogy visszavenné, vagy a háttérben nem fut e valami ami miatt nem veszi vissza? Mentsd le a biosát Gpu-z-vel és nézd meg RBE alatt hogy mi van a biosban. Jártam már úgy hogy a driver bekutyult neki és azért nem vette vissza(de hogy miért azt nem tom).
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
szakalistvan
senior tag
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem hogy a CCC-ben hol lehet bekapcsolni hogy ne alkalmazásvezérelt legyen a V-Sync hanem mindig be legyen kapcsolva?
9.7-es CCC HD 4830-cal fűszerezve
-
lsc
nagyúr
Az élet kegyetlen .
-
Zsubi
őstag
HD4730
Pár kép: 88GTS vs. HD4730 vs. 96GT, [link][ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
üdv.
4830-at 720/1050-en milyen proci szolgálná ki AMD vonalon? nem akarok túl gyengét, de túl erőset se mert nem váltom le a 30-at. mi az ami erős de passzol teljesítményben mellé?
Aurea mediocritas
-
Bikerider
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám remélem ti tudtok segíteni. Tegnap vettem egy FUJITSU SL3230T monitort. Este haza hoztam beállítottam, örültem mint majom a farkának hogy mekkora
És akkor jött a bibi hdmi kábellel használom és ha 1920 x 1080-as ra állítóm ami a nativ felbontása, akkor egy fekete keretbe látom a képet, effektív egy 20colos monitornak felel, meg csak 1680 x 1050-esbe teljes képernyős. Amivel nem olyan szép a képe. Elméletileg kellene lennie egy driver cd-nek de nem találtam a dobozban. Netről letöltöttem amiket lehetett a fuji oldaláról írja is hogy ott is fenn vannak, viszont nem érek vele semmit sem. Egy kalibráló progi meg valami más amit meg se tudok nyitni. Windows-7 em van ő felismerte és le is szedett valami támogatást hozzá, de nem változott semmi sem. egy asus 4770-es karim van 9.7-es catalystal.
Ha valaki tudna segíteni ebben nagyon megköszönném.Hi
En is pont igy jartam a Moncsival mint te.
9600Gt -vel HDMI -n teljesen kitolti a kepet.
De a Sapphire 4830 1GB 800sp nem.Erdekes nem de? -
lsc
nagyúr
válasz adam320 #7846 üzenetére
Mutass már nekem olyan tesztet ahol 8 szoros simítást használnak 4850-hez, 4 szeresen nem egy helyen lassabb . Egy "kicsit" a sávszélességbe is belezavarodtál, de mindegy .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
-
lsc
nagyúr
Felbontástól függ illetve tuningolod-e a kártyát . A sapphire 4830 hűtése hatékony, tuninggal még 16xx felbontásban sem rossz, az 1 giga ram szerintem csak akkor éri meg ha max 2-3 ezer forinttal drágább mint a kisebb . Ahol jól jönne a plusz ram /19xx felbontás körül/ oda nem egy helyen már a gpu kevés . Ami kimaradt nem árt hozzá vas is .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
falco5
tag
Sziaztok!
Érdekelne, hogy melyik lenne a jobb választás játékokhoz, és miért?
Sapphire HD4830 1 Gb
vagy
egy HD4850es 512 Mb-os (Asus, Sapphire, XFX, Gainward,Msi, Powercolor, Club3d)
köszi
-
diablo1984
veterán
válasz Tuco Ramirez #7837 üzenetére
jah, nekem is gyári ac l2-es hűtéssel szerelt asus-om van, na hiába ac hűtő, de egy lóf@sz aludarab az egész, ha nem hallottam, akkor mákom volt, de izzott a kari, hameg hallottam a hűtőt, akkor is izzadt rendesen a kari 80-90fokos volt a gyári hűtővel!
a kari életével nem játszom, muszáj volt rá valami hűtő! s1-est azért nem vettem, mert az batárnagy dög, nem férek tőle sata csatiktól.... -
Tuco Ramirez
őstag
válasz diablo1984 #7836 üzenetére
Még januárban vettem a kártyát, már akkor is idegesítően zajosnak találtam a hűtőjét, még az után is, hogy ATT-vel levettem 1%-ra a ventifordulatot. Azért vacilláltam eddig, mert elég logikátlannak tűnt, hogy egy 20-25k-s VGA-ra még +7k-ért tegyek külön hűtőt (ennyiért már eggyel jobb VGA-t is lehet ugye kapni...) Cserélni meg nem akartam, 2D-ben a durván levett órajeleknek köszönhetően keveset fogyaszt, 3D-ben pedig azon a felbontáson, amit a monitorom tud (1280x1024) mindenre elég alapórajelen is (a Crysis/Warhead-et már végigtoltam az előző G92-es Geforce GTS-emen, az már nem játszik), ha meg egyszer mégis kevés lenne, van benne nem kevés tuningtartalék.
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
diablo1984
veterán
válasz Tuco Ramirez #7835 üzenetére
nekem is az van rajta, mikor megláttam, hogy mekkora, majdnem befostam, hogy ez hogy fog hűteni, de a 2 venti rajta szépen és csendben teszi a dolgát még full fordulaton is!
-
Tuco Ramirez
őstag
Üdv mindenkinek!
Úgy döntöttem, lecserélem a Sapphire 4830-am gyári hűtőjét, mert szerintem szerintem nagyon zajos, legalábbis messze túlharsogta az PFS Blue Storm II tápom, a CM Hyper TX2 CPU-hűtőm és a 12 centis Coolink házhűtő ventim együttes hangját. Nem kis részben a fórumon olvasottak hatására a Coolink GFX Chilla VGA-hűtő mellett döntöttem. Az új hűtővel az idle/load hőmérsékletek 5-10 fokot estek (bár ebből a szempontból a gyári hűtővel sem volt különösebb problémám) és ami számomra sokkal fontosabb, a Chilla példás csendben teszi a dolgát. Nekem nagyon bevált, mindenkinek ajánlom, akit hozzám hasonlóan idegesít a gyári hűtő zaja és nem sajnál erre a célra kb. 7000 forintot.
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
kriszbon
őstag
Láttam már a kártyádat. Nálad szerintem csak a maszkolásos módszerrel lehetne megoldani, mert a közelben vannak más alkatrészek is. Próbáld ki azt, mert így az a grafit nagyon kevés. Leragasztod a környékét és nagyító alatt az oldalát is satírozod, meg ahogy ott írják. De a zárlatra azért vigyázz!
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
Aggregátor linkelte (Ezt) valakinek, nem tudom hogy olvastad e
Mod: A kártya nem az, de a grafitozás menete az igen.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szia
1.itt egy összefoglaló táblázat,de szerintem a 4830 mellé nincs értelme berakni mondjuk egy 4870-et mert lehúzza a 4830 szintjére2. egy jobb minőségű 500W-os táp már elég
[ Szerkesztve ]
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
zolaas
senior tag
üdv népek. Azt szeretném megtudni, hogy 1 4830 (shappire) mellé bármelyik 48xx kártyát be lehet tenni cf-ben?
És még arra is kíváncsi lennék, hogy mekkora táp kell akkor neki, ha mondjuk 2 db 4830 lenne benne? előre is köszi a válaszokat.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Tubi2
senior tag
Akkor csak egy Quad proci kell
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
Tubi2
senior tag
húha, akkor ezzel a kártyával még fullon is tudna menni?
-
AtHoS
nagyúr
Gondolom ez nem kerülte el a figyelmed:
"Geforce 9800 GT is only slightly slower than a GTX 280 - GTA 4 primarily requires CPU power, reducing the resolution doesn't result in much more fps"read-only mode on the forum
-
Tubi2
senior tag
Én se csak játékból húzom. Kell az erő a GTA 4-hez, és még így is kevés. Majd beszerzek mellé egy tesókát 1150-et nem bírta, majd kipróbálom az 1100-et holnap.
-
kriszbon
őstag
A ramokat én is csak teszteknél szoktam annyíra felhúzni, használni viszont 995-ön szoktam, a Gpu-t meg 625-ön. Eddíg nekem nem volt rá szükségem hogy nagyobb órajelen használjam, sőt ha nem igényli valami akkor alapon van csak. A hütésével elégedett vagyok, nekem megfelel ez a dual hűtő. A ramok meg kapnak elég levegőt, mert jól szellőzik a házam. Azt a hűtőt nem ismerem, és én 1 fityinget sem költök hűtőre, mikor elég a gyári (nekem biztosan). Azért nem húzom a kártyát hogy 60 helyett 65 Fps legyen, persze vannak akik másképpen gondolják. Ha már kevés lesz valahova akkor persze én is fel fogom húzni ameddig csak lehet, de a hűtés akkor is maradni fog, max kap a ház még 1 ventit(olcsóbb)
-
kriszbon
őstag
Ahogy nézem az adataidat neked is 800 SP-s a kártya, és az van ott hogy 700/995. Gondolom ez már a tuningolt adat, ha igen akkor nem biztos hogy a Gpu sokkal többet megy(nálam nem igazán akar) a ramok nekem 1175-öt mennek!
Mod: [link][ Szerkesztve ]
-
Tubi2
senior tag
Mennyi a max órajel amit ki lehet szedni a kártyából?
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Az OS-nek legjobb tudomásom szerint semmi köze a PP-hez. Max befolyásoló faktor
read-only mode on the forum
-
GERIlla83
tag
Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy miért van az vista alatt visszavette a kártya az órajeleket most felraktam a win7-et és 575/900-ról csak 550/900-ra veszi vissza az órajeleket.
Segítsetek egy picit.Olyan hülye vagy, hogy ha te lennél Zorro "Y"-t rajzolnál a falra!
-
őstag
Jól van akkor a közeljövőben megejtek egy egy winreinstalt
Köszönöm mindkettőtöknekWe exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
fagy53
nagyúr
Nekem is úgy van, sőt én le sem szedtem az nV-s cuccokat, bármikor visszatehetem a korábbi pácienst. Soha semmi problémám még nem volt ebből, fordítva sem!
Kérdés persze, hogy kinek mennyi szemét halmozódik fel a gépében, milyen kideríthetetlen összeakadások okoznak ehhez hasonló problémákat? Nekik mindenképpen tanácsos tiszta vizet önteni a pohárba, azaz win reinstall. -
őstag
Az esetleg még nem okozhat gondot hogy Nvida karim volt és XP újratelepítés nélkül ment be a radeon?
-
-
őstag
Hát 2 napig fent volt a 9.6-os driver aszán frissítettem a 9.7-re ,azóta csinálta de a 2 hét alatt csak kétszer fordult elő tehát lehet hogy 9.6-ossal is ugyanez lenne
#7799:kész,rendben lefutott
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Óvodások homokozója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Trump lesöpörte Elon Musk kritikáját, vége az együttműködésnek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Táp ventilátor csere
- Házi hangfal építés
- Helyettünk kattint az OpenAI AI-ügynöke
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest