- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Micro Four Thirds
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
a tesztből az derül ki amit sejtettem. szinte semmi változás.
a hírben viszont félre lehet érteni, mert nem minden játék mellé van kiírva hogy Crossfire-ben gyorsul! tudom a játékok elött megemlítik hogy crossfire rendszerekre érvényes, de akkor vagy írják oda mindegyik után vagy csak az elején.
-
AtHoS
nagyúr
Gondolom a 4670 valamivel azért többet kajál az IGP-től
Mod:
Igaz nem default IDLE a 4830, mivel ATT Downclock besegített azért -
-
TA68
őstag
Sajnos tudom, hogy kevés hozzá a proci, de nem én választottam a kártyát.
Gariba küldték egy Sapphire HD4670 DDR4 helyett.
Próbáltam, hogy az egyik 12 voltos ágon csak a kártya legyen, de akkor nem tudom hova dugni a dvd írókat. Úgy nem lenne jó, hogy az egyik molexet az egyik, a másikat a másik 12 voltos ágra dugnám?
Mennyivel eszik többet ez a kártya 2D-ben, mint egy 4670 ?
Bocs a sok kérdésért.
-
Franyo
csendes tag
Ahoy!
Az lenne a tisztelet teljes kérdésem az ATI Gurukhoz, hogy a kártya hátsó nyáklapján a D1601 jelű Over Temp Protekt led-je mikor, milyen körülmények között jelez?
Már láttam ilyeneket:
- Nem világít: gondolom minden O.K.
- Power ON Boot alatt 1-2 felvillan: (gondolom lefut a teszt)
- Folyamatosan világit:?
- Lassan Villog:?
- Gyorsan Villog:?Még azt is kérdeném a hőérzékelő a VGA chipben van, vagy külső megoldás, mennyire jellemző, hogy elromlik? Lehetséges-e, hogy ha kevés tápot kap, akkor is jelez?
A konkrét kártya Sapphire HD4830 512 ram
sajnos mostanában nincs tapasztalatom ATI kártyákkal az ATI 8500(kitűnő ár/érték) szériája után, váltottam..
-
milbo
aktív tag
Nem tudni hogy milyen géped van, adatlap kitöltése ajánlott ilyen kérdés előtt. Nálam ment simán a kettes számú gépben, egy 400-as Codegen táppal. Szóval ha neked is valami hasonló géped van akkor bírni fogja, de azért a csere ajánlott valami normálisabb darabra.
Szerk: ha lehet, akkor egyedül legyen a vga egy kábelen
-
AXisBOLD
addikt
-
-
cor
őstag
válasz
szakalistvan #7864 üzenetére
3D- grapics- Vsync- always on ?
(csuszkán quality) -
kriszbon
őstag
válasz
GERIlla83 #7870 üzenetére
Nekem 160/250-re veszi vissza. A Gpu-z sem mutatja hogy visszavenné, vagy a háttérben nem fut e valami ami miatt nem veszi vissza? Mentsd le a biosát Gpu-z-vel és nézd meg RBE alatt hogy mi van a biosban. Jártam már úgy hogy a driver bekutyult neki és azért nem vette vissza(de hogy miért azt nem tom).
-
szakalistvan
senior tag
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem hogy a CCC-ben hol lehet bekapcsolni hogy ne alkalmazásvezérelt legyen a V-Sync hanem mindig be legyen kapcsolva?
9.7-es CCC HD 4830-cal fűszerezve
-
lsc
nagyúr
-
Zsubi
őstag
HD4730
Pár kép: 88GTS vs. HD4730 vs. 96GT, [link] -
AXisBOLD
addikt
üdv.
4830-at 720/1050-en milyen proci szolgálná ki AMD vonalon? nem akarok túl gyengét, de túl erőset se mert nem váltom le a 30-at. mi az ami erős de passzol teljesítményben mellé?
-
Bikerider
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám remélem ti tudtok segíteni. Tegnap vettem egy FUJITSU SL3230T monitort. Este haza hoztam beállítottam, örültem mint majom a farkának hogy mekkora
És akkor jött a bibi hdmi kábellel használom és ha 1920 x 1080-as ra állítóm ami a nativ felbontása, akkor egy fekete keretbe látom a képet, effektív egy 20colos monitornak felel, meg csak 1680 x 1050-esbe teljes képernyős. Amivel nem olyan szép a képe. Elméletileg kellene lennie egy driver cd-nek de nem találtam a dobozban. Netről letöltöttem amiket lehetett a fuji oldaláról írja is hogy ott is fenn vannak, viszont nem érek vele semmit sem. Egy kalibráló progi meg valami más amit meg se tudok nyitni. Windows-7 em van ő felismerte és le is szedett valami támogatást hozzá, de nem változott semmi sem. egy asus 4770-es karim van 9.7-es catalystal.
Ha valaki tudna segíteni ebben nagyon megköszönném.Hi
En is pont igy jartam a Moncsival mint te.
9600Gt -vel HDMI -n teljesen kitolti a kepet.
De a Sapphire 4830 1GB 800sp nem.Erdekes nem de? -
lsc
nagyúr
válasz
adam320 #7846 üzenetére
Mutass már nekem olyan tesztet ahol 8 szoros simítást használnak 4850-hez, 4 szeresen nem egy helyen lassabb . Egy "kicsit" a sávszélességbe is belezavarodtál, de mindegy .
-
-
lsc
nagyúr
Felbontástól függ illetve tuningolod-e a kártyát . A sapphire 4830 hűtése hatékony, tuninggal még 16xx felbontásban sem rossz, az 1 giga ram szerintem csak akkor éri meg ha max 2-3 ezer forinttal drágább mint a kisebb . Ahol jól jönne a plusz ram /19xx felbontás körül/ oda nem egy helyen már a gpu kevés . Ami kimaradt nem árt hozzá vas is .
-
falco5
tag
Sziaztok!
Érdekelne, hogy melyik lenne a jobb választás játékokhoz, és miért?
Sapphire HD4830 1 Gb
vagy
egy HD4850es 512 Mb-os (Asus, Sapphire, XFX, Gainward,Msi, Powercolor, Club3d)
köszi
-
diablo1984
veterán
válasz
Tuco Ramirez #7837 üzenetére
jah, nekem is gyári ac l2-es hűtéssel szerelt asus-om van, na hiába ac hűtő, de egy lóf@sz aludarab az egész, ha nem hallottam, akkor mákom volt, de izzott a kari, hameg hallottam a hűtőt, akkor is izzadt rendesen a kari 80-90fokos volt a gyári hűtővel!
a kari életével nem játszom, muszáj volt rá valami hűtő!s1-est azért nem vettem, mert az batárnagy dög, nem férek tőle sata csatiktól....
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
diablo1984 #7836 üzenetére
Még januárban vettem a kártyát, már akkor is idegesítően zajosnak találtam a hűtőjét, még az után is, hogy ATT-vel levettem 1%-ra a ventifordulatot. Azért vacilláltam eddig, mert elég logikátlannak tűnt, hogy egy 20-25k-s VGA-ra még +7k-ért tegyek külön hűtőt (ennyiért már eggyel jobb VGA-t is lehet ugye kapni...) Cserélni meg nem akartam, 2D-ben a durván levett órajeleknek köszönhetően keveset fogyaszt, 3D-ben pedig azon a felbontáson, amit a monitorom tud (1280x1024) mindenre elég alapórajelen is (a Crysis/Warhead-et már végigtoltam az előző G92-es Geforce GTS-emen, az már nem játszik), ha meg egyszer mégis kevés lenne, van benne nem kevés tuningtartalék.
-
diablo1984
veterán
válasz
Tuco Ramirez #7835 üzenetére
nekem is az van rajta, mikor megláttam, hogy mekkora, majdnem befostam, hogy ez hogy fog hűteni, de a 2 venti rajta szépen és csendben teszi a dolgát még full fordulaton is!
-
Tuco Ramirez
őstag
Üdv mindenkinek!
Úgy döntöttem, lecserélem a Sapphire 4830-am gyári hűtőjét, mert szerintem szerintem nagyon zajos, legalábbis messze túlharsogta az PFS Blue Storm II tápom, a CM Hyper TX2 CPU-hűtőm és a 12 centis Coolink házhűtő ventim együttes hangját. Nem kis részben a fórumon olvasottak hatására a Coolink GFX Chilla VGA-hűtő mellett döntöttem. Az új hűtővel az idle/load hőmérsékletek 5-10 fokot estek (bár ebből a szempontból a gyári hűtővel sem volt különösebb problémám) és ami számomra sokkal fontosabb, a Chilla példás csendben teszi a dolgát. Nekem nagyon bevált, mindenkinek ajánlom, akit hozzám hasonlóan idegesít a gyári hűtő zaja és nem sajnál erre a célra kb. 7000 forintot.
-
kriszbon
őstag
Láttam már a kártyádat. Nálad szerintem csak a maszkolásos módszerrel lehetne megoldani, mert a közelben vannak más alkatrészek is. Próbáld ki azt, mert így az a grafit nagyon kevés. Leragasztod a környékét és nagyító alatt az oldalát is satírozod, meg ahogy ott írják. De a zárlatra azért vigyázz!
-
zolaas
senior tag
üdv népek. Azt szeretném megtudni, hogy 1 4830 (shappire) mellé bármelyik 48xx kártyát be lehet tenni cf-ben?
És még arra is kíváncsi lennék, hogy mekkora táp kell akkor neki, ha mondjuk 2 db 4830 lenne benne? előre is köszi a válaszokat.
-
Tubi2
senior tag
Akkor csak egy Quad proci kell
-
Tubi2
senior tag
húha, akkor ezzel a kártyával még fullon is tudna menni?
-
AtHoS
nagyúr
-
Tubi2
senior tag
Én se csak játékból húzom. Kell az erő a GTA 4-hez, és még így is kevés. Majd beszerzek mellé egy tesókát
1150-et nem bírta, majd kipróbálom az 1100-et holnap.
-
kriszbon
őstag
A ramokat én is csak teszteknél szoktam annyíra felhúzni, használni viszont 995-ön szoktam, a Gpu-t meg 625-ön. Eddíg nekem nem volt rá szükségem hogy nagyobb órajelen használjam, sőt ha nem igényli valami akkor alapon van csak. A hütésével elégedett vagyok, nekem megfelel ez a dual hűtő. A ramok meg kapnak elég levegőt, mert jól szellőzik a házam. Azt a hűtőt nem ismerem, és én 1 fityinget sem költök hűtőre, mikor elég a gyári (nekem biztosan). Azért nem húzom a kártyát hogy 60 helyett 65 Fps legyen, persze vannak akik másképpen gondolják. Ha már kevés lesz valahova akkor persze én is fel fogom húzni ameddig csak lehet, de a hűtés akkor is maradni fog, max kap a ház még 1 ventit(olcsóbb)
-
Tubi2
senior tag
Mennyi a max órajel amit ki lehet szedni a kártyából?
-
AtHoS
nagyúr
Az OS-nek legjobb tudomásom szerint semmi köze a PP-hez. Max befolyásoló faktor
-
GERIlla83
tag
Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy miért van az vista alatt visszavette a kártya az órajeleket most felraktam a win7-et és 575/900-ról csak 550/900-ra veszi vissza az órajeleket.
Segítsetek egy picit. -
Jól van akkor a közeljövőben megejtek egy egy winreinstalt
Köszönöm mindkettőtöknek -
fagy53
nagyúr
Nekem is úgy van, sőt én le sem szedtem az nV-s cuccokat, bármikor visszatehetem a korábbi pácienst.
Soha semmi problémám még nem volt ebből, fordítva sem!
Kérdés persze, hogy kinek mennyi szemét halmozódik fel a gépében, milyen kideríthetetlen összeakadások okoznak ehhez hasonló problémákat? Nekik mindenképpen tanácsos tiszta vizet önteni a pohárba, azaz win reinstall.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest