Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
Nekiálltam DMarkolgatni az új procim (E5200->Q8300) okán, mondom legyen végre valami értelmes eredmény..erre..alig 1000 pont növekmény
Valaki magyarázza, hogy miért vannak többszáz ponttal alacsonyabb SM2/3 számaim mint másoknak hasonló vagy alacsonyabb órajeleken?
Konkrétan 700Mhz felett nincs növekmény, alig pártíz pont. Pedig nagyon nem ott van vége, jó XFXhez méltóan simán felmegy 750ig Furmark stabilan..sőt. -
törölt tag
Legnagyobb meglepetésemre roppant jól fut a Dirt2. Tényleg minden maxon és 32 fps volt a legkevesebb.
Végre valamit jól optimalizáltak -
CHIPman
nagyúr
Köszi, ezzel csak az a bökkenő van, hogy DX10.1-ben 1280x1024-ben a Mirror's edge-ben 8XAA mellett még a 62FPS-t meg sem közelítettem, és szerintem nem a proci volt annyira gyenge. Bár lehet, hogy a régi driver az oka, 9.3-mal kezdtem asszem, és a ME volt az első game, amit toltam ezen a karin.
-
fagy53
nagyúr
válasz
CHIPman #8385 üzenetére
Piloss: nagy eséllyel igen, ahhoz a GPU órajelhez magas a vmem órajele. Sakkozni kell egy kicsit az órajelekkel! Ha Gpu max.-ra vagy kíváncsi, tedd alapra a vmemóriát és úgy teszteld!
Ezt a jelenséget visszahajlásnak hívjuk, mert növelve a tuningot, kevesebb pontot kapunk, mint korábban, Ezután persze a fagyás jön, vagy a textúrahibák, csíkozás, stb..
-
válasz
1hijjanhusz #8384 üzenetére
A Control Center automata tuningolójával csináltam de akkor kipróbálom 700-on is
(#8383) fagy53 :Azért kapok kevesebbet? Mindenesetre visszaveszem
-
CHIPman
nagyúr
Nyomja valaki 4830-cal fullHD-ban a játékokat? Nem lenne muszáj új VGA-t vennem. Nézne nekem egy DiRT2 átlag FPS-t(1920x1080 vagy akár 1920x1200)?
-
kriszbon
őstag
válasz
Dark KillerX #8377 üzenetére
Nekem is az a véleményem hogy a 4830-as jobban húzható, és akkor kb. ott van mint az 50-es. Egyébként azért vettem én is azt, csak hát (Ezt) kaptam! Hűtése szerintem ezeknek nagyon jó, és jól is mennek!
-
Nah én is tuningoltam egy kicsit a 4830-asom.A gputól többet vártam,de majd ha januárban megérkezik az új konfig ott is megnézem hátha többet megy.
És egy furcsaság:3DMark Vantage-ban majdnem ezer ponttal kevesebbet kapok az alaphoz képest -
Dark KillerX
addikt
válasz
1hijjanhusz #8378 üzenetére
Köszi
,én mindig szerencsés vagyok vga tuning terén,mert előtte egy 8800Gs-em volt,és az is egy tuning állat volt ,mert a gyári 550/1375/1600-hoz képest,ment 730/1800/2100
,és azon azért az is odacsapott.
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
Dark KillerX #8377 üzenetére
ez szép eredmény
-
Dark KillerX
addikt
válasz
CHIPman #8374 üzenetére
Itt egy Vantage eredmény [link], ahol azért nagyon durván szól a kártya,és csak összehasonlításként linkelem be a következő eredményeket.Ja ha lehet,csak a GPU score-t nézd.
Gainward 4850GS(9.6 Cat) [link]
Sapphire 4850 Vapor X(Cat 9.6) [link]
Sapphire 4850 OC (Cat 9.7) [link]
Szal azért egy jobb OC-s 4830 nincs annyira elmaradva a 4850-től,és azért kevesebbet is fogyaszt,és a dualslotos hűtésnek köszönhetően viszonylag hűvös is. -
1hijjanhusz
senior tag
válasz
partyphoto #8375 üzenetére
Én 760/1200-ig próbáltam 1szer, és ott még stabil volt, bár már néha szemetelt(ramok miatt).
-
partyphoto
tag
4830 nálam alapfeszen 640/1100-at tudja stabilan
nem vmi tuningos GPU-t fogtam ki, de játékokban így is teljesen ok, nem vagyok fps vadász -
Osynho
addikt
válasz
CHIPman #8372 üzenetére
Akkor te a peches emberkék között vagy
Azért sokaknak a 20-25% megvan (több ph-snak ment 800 körül, de ez már elég extrém) Nekem 740 is stabil, de 720on használom. Egy 4850-nél a 25%-os húzás már 780-as órajelet jelentene, ami már ritka. Szóval szerintem tuninggal törleszt vmit a különbségből a 4830. Pesze manapság már nincs nagy árkülönbség, és a tudat is megérhet annyit, h 800sp
-
Osynho
addikt
válasz
Locutus #8369 üzenetére
Üdv!
A csend nagyon relatív dolog. Nekem nem tetszett a hangja még 1%-os fordulaton se (ami egyébként kb 1800rpm lehet). Szóval én tettem rá egy S1-et.
800sp(#8367) CHIPman
Jah 4850-et is lehet húzni, csak nem olyan mértékben, mint a 4830-at, ami szándékosan "lelassított" gpu, ráadásul a ram is ugyanolyan, mint a 4850-eken. Emellett persze kell a mák is, h mit fog ki az ember. -
Locutus
veterán
Üdv!
Sapphire HD4830 1gb-ot készülök venni. Ennek jó halk a hűtése? Szabályozza magát 2d és 3d között?
-
op26
csendes tag
válasz
1hijjanhusz #8355 üzenetére
Csak 3d alatt, játék közben mindig. van mikor 2-3 mp-re sincs képem. kipróbáltam két db. molexről, és ugyanezt csinálja. A radeon bios editora power cable error message-nél hibát jelez: YOU HAVE NOT CONNECTED THE POWER CABLE TO YOUR VIDEO CARD.PLEASE REFER TO THE 'GETTING STARTED GUIDE' FOR PROPER HARDWARE INSTALLATION.
A Tápom egy 350w-os Foxconn. Egy vinyóm, dvd-író, 2gb ram, AthlonII 240 Cpu. Van a gépben. -
op26
csendes tag
Sziasztok!
A gondom az, hogy 3d-ben pillanatokra elsötétül a képernyő, olyan mintha kikapcsolnám a monitort. 4830-asról van szó. a tápot egy db molexről kapja. a válaszokat előre is köszi! -
cintula187
addikt
Ha valakit érdekelne:
-
Cimbooora
aktív tag
válasz
kriszbon #8350 üzenetére
Megcsináltam sokszor, de semmi.
Viszont megy a venti, meg nem világít a kis led jelzés a kártyán.
Gondoltam ha reseteltem a BIOS-t akkor jó lesz, de az sem segített, próbálgattam a ramokat mindenhogyan rakosgattam, ahogyan csak lehetett, de semmi.Megoldás talán az lesz, hogy végig próbálgatom a cuccokat egy másik gépbe hátha valami nem jó.
-
Cimbooora
aktív tag
Bocs idióta vagyok, elírtam.
Tehát a kis piros led az over temperature protection jelzőleje.
A kérdés továbbra is fenn áll.
üdv! -
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
Lenne egy olyan gondom, hogy amikor bedugom a monitor kábelét a videókariba, és úgy bekapcsolom akkor nem megy a ventije, és képet sem ad.
Amikor kihúzva(monitor kábele) indítom el, akkor pedig a videókari ventije elindul, de ha utólag bedugom a kábelt akkor nem ad képet, és továbbra is megy a ventije.Viszont ami fontos lehet még, hogy kb a háccsó 2 csatinál van egy kis világító "led" és pirosan világít(asszem az a leégés elleni ventilátor vagy mi)
Szóval mi lehet a gond?
Előre köszönöm válaszaitokat!
-
-
törölt tag
válasz
kriszbon #8340 üzenetére
Hát, szerintem kicsit zajos.
Nálam ha 1%-on, ha 29%-on van a venti, ugyanannyi a fordulatszáma ~1800 körül és nekem hangos. Jól hűt, de zajos. Kellene egy AC S1.
Kicsit tuningoltam a 4830-at (sajnos csak 640 SP), 700/1000 teljesen stabil (lusta vagyok screenshotokat készíteni
), alapon hagyott hűtővel csak OCCT-ben ment 80 fokig, játékokban 60 fok körül van.
RivaTuner nem megy nálam, ATT sem, csak a CCC, meg az AMD GPU Clock Tool, 725/1000-en próbáltam a karit, OCCT alatt fagyogat-hibázik.
-
lsc
nagyúr
válasz
#31757056 #8341 üzenetére
Sapphire 4830-am van kétvezetékes ventivel, 2d-ben 1%os ventivel 35 fokos, 3d-ben meg nem volt még soha 70 fokos . 60 fok fölött már 50 %-on megy a venti ott már ugyan van hangja, de túlzottnak nem mondanám . A hűtési teljesítménnyel semmi baj nincs, akit zavar az a zaj az meg variáljon, amennyiért vesz rá egy hűtőt meg ventit annyiért már lehet venni his iceq 4850-et, azt csak be kell rakni és kész .
-
törölt tag
Persze, ezt a hsz-t én is úgy gondoltam, hogy a gyári visszaszabályozott megoldások nem az igaziak. Az S1 értelemszerűen egészen más. De pl a gyári visszaszabályzott sapphire dual slot, az melegszik mint a picsa.
Gondolom a többinél is ez lenne, ha kb ugyanakkora a borda rajtuk.
-
fagy53
nagyúr
válasz
#31757056 #8333 üzenetére
Félig igaz ez, de a majdnem az 20-25%, ennyivel kevesebb az SP. Másrészről az AC S1 rev.2 amiről szó volt az imént, alapvetően passzív hűtő, nem olyan hatásfokkal hűt mint a gyári vagy az L2. Az 5V-os 9-12cm-es ráerősített venti simán 60°C környékén tartja és teljesen hangtalan.
-
VKalman
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire 4830-om 512 ddr3 és szép nagy hűtő van rajta... nem is melegszik viszont egyre hangosabb
azon gondolkodom, h milyen egyedi hűtéssel lehetne a mostani hűtőt leváltani..
köszi
-
pikámer
tag
Igen ezeket elolvastam már ha igaz akkor legnagyobb hátrányuk ezeknek a Force3d-s kártyáknak,hogy 100% megy a ventijük azonkivül teszik a dolguk semmi különös.
Én egy 4670-ről váltanák (Gigabyte) aminek hasonlóan üvöltött a ventije gyárilag és szabályozni sem lehetett de én egyszerüen 5V-ról müködtettem és hangtalan volt + hütött is kérdés,hogy egy 4830 esetében ezt alkalmazva elegendő lenne a hütés?
Kösz! -
pikámer
tag
Üdv Mindenkinek!
Nézegettem a 4830-as karik árát és ezt találtam.
Érdemes ebben gondolkodni?Kösz elöre is.
-
mrhitoshi
veterán
nekem HKC 5580 tápom van nem pedig 5550
-
zeorsdfd
senior tag
Helló!
Win7-hez melyik verziójú att-t érdemes leszedni? Akár egy linket is szívesen elfogadok:-)
-
Speed®
titán
válasz
Cimbooora #8319 üzenetére
GTA4 topik 1. hsz.:
"Grafikai korlátozások feloldása:
hozz létre commandline.txt néven egy szöveges fájlt a játék főkönyvtárában, majd másold be a -norestrictions -nomemrestrict kapcsolókat. ezzel feloldod a grafikai (nomemrestrict) és memória (nomemrestrict) korlátozást. ezen a módon egyéb beállítások is elérhetők, a teljes listát a játék Readme fájljában találod." -
Cimbooora
aktív tag
Tudom hülye kérdés volt ez, csak azt nem értem hogyan tudom megnövelni azt az értéket amit a GTA IV kiír... mint pl.: Ezt hogyan csinálja egy HD4830assal, amikor csak 512 a max
Erre lennék kiváncsi
-
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy lehetne-e növelni a videókártyám memóriáját?
Videó memóriát nem lehet valahol a memóriából kicsit átengedni?Válaszaitokat előre köszönöm!
Szép napot!
-
kriszbon
őstag
válasz
mrhitoshi #8310 üzenetére
Annyira azért nem
A proci alapon sok játéknál kevés lesz ehhez a kártyához, főleg hogy alacsony felbontásban fogod használni. Legalább 3Ghz környékére érdemes lenne felhúzni hogy szépen gördülékenyen menjenek a játékok.
A táp így hogy 580-as elég, a ram is egyenlőre elmegy még. -
blazsey2
senior tag
A héten szétszedtem a kártyát egy kis takarítás végett,és ha már szétszedtem újrapasztáztam a gpu-t is [link].Jót tett neki
-
mrhitoshi
veterán
hát figyelj szerintem elég jó ahhoz a gépem hogy egy ilyen kártyát befogadjon de leírom
alaplap
ASRock A780GMH/128 MB, csatlakozása PCI-E 2.0
Tápegység: KHC 580W
Processzor: AMD Athlon X2 5000+
Memória: 2GBnemtom mit kérsz még
de ha kell még valami akkor leírom és am nekem a játékok futatásához visszatérve szerintem nekem olyan 1200X1000 kb pontosat nemtom fejből elegendő
-
bpx
őstag
#8306 blazsey2: jó akkor én meg a Sapphire-ra
#8307 mrhitoshi: ugyanolyan jó mind2
nálam 1280*1024-es felbontáson bármit elbír az újabb játékok közül legmagasabb beállításokon 1-2 kivétellel (kb. a crysis-on kívül más nem is jut eszembe) -
mrhitoshi
veterán
és te mit gondolsz az XFX-ről ? elviszi a mostani legjobb játékokat ? meg milyen teljesítményű ?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper #8302 üzenetére
na, még elírás is, hittem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest