- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bizonyos ASUS alaplapok megrongálhatják a videokártyánkat
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- A következő években válaszolna az Intel az AMD-féle 3D V-Cache-re
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
Nekiálltam DMarkolgatni az új procim (E5200->Q8300) okán, mondom legyen végre valami értelmes eredmény..erre..alig 1000 pont növekmény
Valaki magyarázza, hogy miért vannak többszáz ponttal alacsonyabb SM2/3 számaim mint másoknak hasonló vagy alacsonyabb órajeleken?
Konkrétan 700Mhz felett nincs növekmény, alig pártíz pont. Pedig nagyon nem ott van vége, jó XFXhez méltóan simán felmegy 750ig Furmark stabilan..sőt. -
CHIPman
nagyúr
-
törölt tag
Legnagyobb meglepetésemre roppant jól fut a Dirt2. Tényleg minden maxon és 32 fps volt a legkevesebb.
Végre valamit jól optimalizáltak -
CHIPman
nagyúr
Köszi, ezzel csak az a bökkenő van, hogy DX10.1-ben 1280x1024-ben a Mirror's edge-ben 8XAA mellett még a 62FPS-t meg sem közelítettem, és szerintem nem a proci volt annyira gyenge. Bár lehet, hogy a régi driver az oka, 9.3-mal kezdtem asszem, és a ME volt az első game, amit toltam ezen a karin.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
őstag
Erről a visszahajlásról még nem is hallottam A vmem már így is határon ment mert ha akár 5 mhz-et is emeltem akkor már szemetelt
Most akkor ráfekszek a GPU-ra és majd kiderülWe exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
fagy53
nagyúr
válasz CHIPman #8385 üzenetére
Piloss: nagy eséllyel igen, ahhoz a GPU órajelhez magas a vmem órajele. Sakkozni kell egy kicsit az órajelekkel! Ha Gpu max.-ra vagy kíváncsi, tedd alapra a vmemóriát és úgy teszteld! Ezt a jelenséget visszahajlásnak hívjuk, mert növelve a tuningot, kevesebb pontot kapunk, mint korábban, Ezután persze a fagyás jön, vagy a textúrahibák, csíkozás, stb..
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz 1hijjanhusz #8384 üzenetére
A Control Center automata tuningolójával csináltam de akkor kipróbálom 700-on is
(#8383) fagy53 :Azért kapok kevesebbet? Mindenesetre visszaveszem
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
CHIPman
nagyúr
Nyomja valaki 4830-cal fullHD-ban a játékokat? Nem lenne muszáj új VGA-t vennem. Nézne nekem egy DiRT2 átlag FPS-t(1920x1080 vagy akár 1920x1200)?
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
kriszbon
őstag
válasz Dark KillerX #8377 üzenetére
Nekem is az a véleményem hogy a 4830-as jobban húzható, és akkor kb. ott van mint az 50-es. Egyébként azért vettem én is azt, csak hát (Ezt) kaptam! Hűtése szerintem ezeknek nagyon jó, és jól is mennek!
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
őstag
Nah én is tuningoltam egy kicsit a 4830-asom.A gputól többet vártam,de majd ha januárban megérkezik az új konfig ott is megnézem hátha többet megy.
És egy furcsaság:3DMark Vantage-ban majdnem ezer ponttal kevesebbet kapok az alaphoz képest[ Szerkesztve ]
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
Dark KillerX
addikt
válasz 1hijjanhusz #8378 üzenetére
Köszi ,én mindig szerencsés vagyok vga tuning terén,mert előtte egy 8800Gs-em volt,és az is egy tuning állat volt ,mert a gyári 550/1375/1600-hoz képest,ment 730/1800/2100 ,és azon azért az is odacsapott.
-
1hijjanhusz
senior tag
-
Dark KillerX
addikt
válasz CHIPman #8374 üzenetére
Itt egy Vantage eredmény [link], ahol azért nagyon durván szól a kártya,és csak összehasonlításként linkelem be a következő eredményeket.Ja ha lehet,csak a GPU score-t nézd.
Gainward 4850GS(9.6 Cat) [link]
Sapphire 4850 Vapor X(Cat 9.6) [link]
Sapphire 4850 OC (Cat 9.7) [link]
Szal azért egy jobb OC-s 4830 nincs annyira elmaradva a 4850-től,és azért kevesebbet is fogyaszt,és a dualslotos hűtésnek köszönhetően viszonylag hűvös is.[ Szerkesztve ]
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz partyphoto #8375 üzenetére
Én 760/1200-ig próbáltam 1szer, és ott még stabil volt, bár már néha szemetelt(ramok miatt).
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
partyphoto
tag
4830 nálam alapfeszen 640/1100-at tudja stabilan
nem vmi tuningos GPU-t fogtam ki, de játékokban így is teljesen ok, nem vagyok fps vadászScythe Fan, Noctua Fan
-
Osynho
addikt
válasz CHIPman #8372 üzenetére
Akkor te a peches emberkék között vagy Azért sokaknak a 20-25% megvan (több ph-snak ment 800 körül, de ez már elég extrém) Nekem 740 is stabil, de 720on használom. Egy 4850-nél a 25%-os húzás már 780-as órajelet jelentene, ami már ritka. Szóval szerintem tuninggal törleszt vmit a különbségből a 4830. Pesze manapság már nincs nagy árkülönbség, és a tudat is megérhet annyit, h 800sp
-
CHIPman
nagyúr
Nekem 704 a vége a GPU-nak rövid távon, 685-nél még nem fagy ki játékok alatt, a RAM pedig 1065-öt megy winben, játékok alatt 1060 körül. Tehát nem biztos, hogy sokkal rosszabbul húzható.
-
Osynho
addikt
válasz Locutus #8369 üzenetére
Üdv!
A csend nagyon relatív dolog. Nekem nem tetszett a hangja még 1%-os fordulaton se (ami egyébként kb 1800rpm lehet). Szóval én tettem rá egy S1-et.
800sp(#8367) CHIPman
Jah 4850-et is lehet húzni, csak nem olyan mértékben, mint a 4830-at, ami szándékosan "lelassított" gpu, ráadásul a ram is ugyanolyan, mint a 4850-eken. Emellett persze kell a mák is, h mit fog ki az ember. -
-
Locutus
veterán
válasz CHIPman #8367 üzenetére
Az miaza a 800SP?
Egyébként annyira nem kergetem a teljesítményt, most ezt meg tudom csípni 20-ért, akkor nekem elég lesz jódarabig. Feltéve, hogy szép csendben teszi a dolgát
Amúgy Sapphire 4670-ről váltanék.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
CHIPman
nagyúr
válasz Locutus #8363 üzenetére
Ha rám hallgatsz, nem 4830-at, hanem 4850-et veszel. Nem sokkal drágább, kb. ugyanúgy húzható és 800SP-s. Régen azt mondták, hogy húzva hozza a 4850 szinjét. Naja, de azt is lehet húzni, és én ebbe nem gondoltam bele.
-
Locutus
veterán
Üdv!
Sapphire HD4830 1gb-ot készülök venni. Ennek jó halk a hűtése? Szabályozza magát 2d és 3d között?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
op26
csendes tag
válasz 1hijjanhusz #8355 üzenetére
Csak 3d alatt, játék közben mindig. van mikor 2-3 mp-re sincs képem. kipróbáltam két db. molexről, és ugyanezt csinálja. A radeon bios editora power cable error message-nél hibát jelez: YOU HAVE NOT CONNECTED THE POWER CABLE TO YOUR VIDEO CARD.PLEASE REFER TO THE 'GETTING STARTED GUIDE' FOR PROPER HARDWARE INSTALLATION.
A Tápom egy 350w-os Foxconn. Egy vinyóm, dvd-író, 2gb ram, AthlonII 240 Cpu. Van a gépben. -
op26
csendes tag
Sziasztok!
A gondom az, hogy 3d-ben pillanatokra elsötétül a képernyő, olyan mintha kikapcsolnám a monitort. 4830-asról van szó. a tápot egy db molexről kapja. a válaszokat előre is köszi! -
cintula187
addikt
Ha valakit érdekelne:
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Cimbooora
aktív tag
válasz kriszbon #8350 üzenetére
Megcsináltam sokszor, de semmi.
Viszont megy a venti, meg nem világít a kis led jelzés a kártyán.
Gondoltam ha reseteltem a BIOS-t akkor jó lesz, de az sem segített, próbálgattam a ramokat mindenhogyan rakosgattam, ahogyan csak lehetett, de semmi.Megoldás talán az lesz, hogy végig próbálgatom a cuccokat egy másik gépbe hátha valami nem jó.
-
kriszbon
őstag
válasz Cimbooora #8349 üzenetére
Esetleg vedd ki a kártyát és rakd vissza újból, ha még nem próbáltad azt.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Cimbooora
aktív tag
Bocs idióta vagyok, elírtam.
Tehát a kis piros led az over temperature protection jelzőleje.
A kérdés továbbra is fenn áll.
üdv! -
kriszbon
őstag
válasz Cimbooora #8346 üzenetére
Ha minden igaz nem kap kraftot a kártya, szerintem ellenőrizd le hogy a tápkábele jól van e bedugva.
Hát azt nem tudom hogy indításnál hogyan lehet túmelegedés.[ Szerkesztve ]
-
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
Lenne egy olyan gondom, hogy amikor bedugom a monitor kábelét a videókariba, és úgy bekapcsolom akkor nem megy a ventije, és képet sem ad.
Amikor kihúzva(monitor kábele) indítom el, akkor pedig a videókari ventije elindul, de ha utólag bedugom a kábelt akkor nem ad képet, és továbbra is megy a ventije.Viszont ami fontos lehet még, hogy kb a háccsó 2 csatinál van egy kis világító "led" és pirosan világít(asszem az a leégés elleni ventilátor vagy mi)
Szóval mi lehet a gond?
Előre köszönöm válaszaitokat!
-
kriszbon
őstag
válasz #19617792 #8343 üzenetére
Én elégedett vagyok a hangjával, mert ami most bent van a gépben az sem halkabb idle módban. Pedig az egy 4670 GDDR4-es kártya [link] kb ilyen, de nem pontosan, de most nincs kedvem képet keresgélni róla.
Ja az enyém PWM-es, mármint a 4830 őőő 4850Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
törölt tag
válasz kriszbon #8340 üzenetére
Hát, szerintem kicsit zajos. Nálam ha 1%-on, ha 29%-on van a venti, ugyanannyi a fordulatszáma ~1800 körül és nekem hangos. Jól hűt, de zajos. Kellene egy AC S1.
Kicsit tuningoltam a 4830-at (sajnos csak 640 SP), 700/1000 teljesen stabil (lusta vagyok screenshotokat készíteni ), alapon hagyott hűtővel csak OCCT-ben ment 80 fokig, játékokban 60 fok körül van.
RivaTuner nem megy nálam, ATT sem, csak a CCC, meg az AMD GPU Clock Tool, 725/1000-en próbáltam a karit, OCCT alatt fagyogat-hibázik.
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz #31757056 #8341 üzenetére
Sapphire 4830-am van kétvezetékes ventivel, 2d-ben 1%os ventivel 35 fokos, 3d-ben meg nem volt még soha 70 fokos . 60 fok fölött már 50 %-on megy a venti ott már ugyan van hangja, de túlzottnak nem mondanám . A hűtési teljesítménnyel semmi baj nincs, akit zavar az a zaj az meg variáljon, amennyiért vesz rá egy hűtőt meg ventit annyiért már lehet venni his iceq 4850-et, azt csak be kell rakni és kész .
Az élet kegyetlen .
-
kriszbon
őstag
válasz #31757056 #8339 üzenetére
Jaa az valahogy kimaradt, de minek mikor amúgy se hangos szerintem.
-
kriszbon
őstag
válasz #31757056 #8336 üzenetére
"sapphire dual slot, az melegszik mint a picsa." Hát ha neked load 60 fok sok akkor igazad van!
-
törölt tag
Persze, ezt a hsz-t én is úgy gondoltam, hogy a gyári visszaszabályozott megoldások nem az igaziak. Az S1 értelemszerűen egészen más. De pl a gyári visszaszabályzott sapphire dual slot, az melegszik mint a picsa. Gondolom a többinél is ez lenne, ha kb ugyanakkora a borda rajtuk.
-
fagy53
nagyúr
válasz #31757056 #8333 üzenetére
Félig igaz ez, de a majdnem az 20-25%, ennyivel kevesebb az SP. Másrészről az AC S1 rev.2 amiről szó volt az imént, alapvetően passzív hűtő, nem olyan hatásfokkal hűt mint a gyári vagy az L2. Az 5V-os 9-12cm-es ráerősített venti simán 60°C környékén tartja és teljesen hangtalan.
-
VKalman
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire 4830-om 512 ddr3 és szép nagy hűtő van rajta... nem is melegszik viszont egyre hangosabb
azon gondolkodom, h milyen egyedi hűtéssel lehetne a mostani hűtőt leváltani..
köszi
-
pikámer
tag
Hmm elgondolkozom mert Itt a PH-n 20 körül mennek a használtak-ennyiért az árgépen újak között lehet válogatni.
Kösz a választAmi azelött a tiéd volt,az most a másé.Ami azelött jò volt ,az most rossz.Ami ezelött okosság volt,az most lopás,s ami azelött lopás volt,az most törvény.S mindezt együtt ùgy nevezik,hogy Szocializmus. "Wass Albert".
-
pikámer
tag
Igen ezeket elolvastam már ha igaz akkor legnagyobb hátrányuk ezeknek a Force3d-s kártyáknak,hogy 100% megy a ventijük azonkivül teszik a dolguk semmi különös.
Én egy 4670-ről váltanák (Gigabyte) aminek hasonlóan üvöltött a ventije gyárilag és szabályozni sem lehetett de én egyszerüen 5V-ról müködtettem és hangtalan volt + hütött is kérdés,hogy egy 4830 esetében ezt alkalmazva elegendő lenne a hütés?
Kösz!Ami azelött a tiéd volt,az most a másé.Ami azelött jò volt ,az most rossz.Ami ezelött okosság volt,az most lopás,s ami azelött lopás volt,az most törvény.S mindezt együtt ùgy nevezik,hogy Szocializmus. "Wass Albert".
-
pikámer
tag
Üdv Mindenkinek!
Nézegettem a 4830-as karik árát és ezt találtam.
Érdemes ebben gondolkodni?Kösz elöre is.
Ami azelött a tiéd volt,az most a másé.Ami azelött jò volt ,az most rossz.Ami ezelött okosság volt,az most lopás,s ami azelött lopás volt,az most törvény.S mindezt együtt ùgy nevezik,hogy Szocializmus. "Wass Albert".
-
kriszbon
őstag
válasz mrhitoshi #8326 üzenetére
Tökmindegy mert a HKC-n van a hangsúly, hogy megbízhatatlan és sokszor gyenge!
-
mrhitoshi
veterán
nekem HKC 5580 tápom van nem pedig 5550
PS4
-
zeorsdfd
senior tag
Helló!
Win7-hez melyik verziójú att-t érdemes leszedni? Akár egy linket is szívesen elfogadok:-)
-
őstag
-
Speed®
titán
válasz Cimbooora #8319 üzenetére
GTA4 topik 1. hsz.:
"Grafikai korlátozások feloldása:
hozz létre commandline.txt néven egy szöveges fájlt a játék főkönyvtárában, majd másold be a -norestrictions -nomemrestrict kapcsolókat. ezzel feloldod a grafikai (nomemrestrict) és memória (nomemrestrict) korlátozást. ezen a módon egyéb beállítások is elérhetők, a teljes listát a játék Readme fájljában találod." -
Cimbooora
aktív tag
Tudom hülye kérdés volt ez, csak azt nem értem hogyan tudom megnövelni azt az értéket amit a GTA IV kiír... mint pl.: Ezt hogyan csinálja egy HD4830assal, amikor csak 512 a max
Erre lennék kiváncsi
-
kriszbon
őstag
válasz Cimbooora #8316 üzenetére
Minek neked a +memória? Egyébként nem és ha lehetne is akkor sem mennél vele semmire, mert csak visszafogná a kártyát.
-
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy lehetne-e növelni a videókártyám memóriáját?
Videó memóriát nem lehet valahol a memóriából kicsit átengedni?Válaszaitokat előre köszönöm!
Szép napot!
-
kriszbon
őstag
válasz CHIPman #8314 üzenetére
Ezt add be őneki hogy nem jó az a táp semmire(szerintem úgysem hiszi el)!
-
kriszbon
őstag
válasz mrhitoshi #8310 üzenetére
Annyira azért nem A proci alapon sok játéknál kevés lesz ehhez a kártyához, főleg hogy alacsony felbontásban fogod használni. Legalább 3Ghz környékére érdemes lenne felhúzni hogy szépen gördülékenyen menjenek a játékok.
A táp így hogy 580-as elég, a ram is egyenlőre elmegy még.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
blazsey2
senior tag
A héten szétszedtem a kártyát egy kis takarítás végett,és ha már szétszedtem újrapasztáztam a gpu-t is [link].Jót tett neki
PSN ID:blazseydr
-
mrhitoshi
veterán
hát figyelj szerintem elég jó ahhoz a gépem hogy egy ilyen kártyát befogadjon de leírom
alaplap
ASRock A780GMH/128 MB, csatlakozása PCI-E 2.0
Tápegység: KHC 580W
Processzor: AMD Athlon X2 5000+
Memória: 2GBnemtom mit kérsz még de ha kell még valami akkor leírom és am nekem a játékok futatásához visszatérve szerintem nekem olyan 1200X1000 kb pontosat nemtom fejből elegendő
[ Szerkesztve ]
PS4
-
kriszbon
őstag
válasz mrhitoshi #8305 üzenetére
Azért nem ártana tudni hogy milyen proci/lap/táp/egyebeket tartalmaz a géped, és hogy mekkora felbontásra szeretnéd.
Nem túl nagy az igénye a kártyának, de azért van ami alatt nem érdemes ilyen erős kártyát venni, egyébként Sapphire!Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
bpx
őstag
#8306 blazsey2: jó akkor én meg a Sapphire-ra
#8307 mrhitoshi: ugyanolyan jó mind2
nálam 1280*1024-es felbontáson bármit elbír az újabb játékok közül legmagasabb beállításokon 1-2 kivétellel (kb. a crysis-on kívül más nem is jut eszembe) -
mrhitoshi
veterán
és te mit gondolsz az XFX-ről ? elviszi a mostani legjobb játékokat ? meg milyen teljesítményű ?
PS4
-
FireKeeper
nagyúr
válasz FireKeeper #8302 üzenetére
na, még elírás is, hittem
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
SipiBcs
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bizonyos ASUS alaplapok megrongálhatják a videokártyánkat
- Diablo IV
- SSD kibeszélő
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- NVIDIA Quadro P4000 8GB GDDR5 4xDP
- GeForce RTX 3060 Ti EAGLE OC 8GB GDDR6 videokártya - Csomagküldési díj az árban!
- MSI Amd Radeon RX 5700XT Videókártya 6hó jótállással/számlával
- Gigabyte GeForce GTX 1060 6GB WINDFORCE OC
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest