- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Gyári bios-szal van, kb 2 hete vette boltból a srác. Arra az időre amíg végigtolom vele az NFS-t, esetleg a Cry2-t felőlem ordíthat...főleg ennyiért Ventit biztos szabályozza, idle nappal nem volt vészes hangja.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
funk648
aktív tag
Hali!
Amúgy az XFX -es verzióhoz 2x6pin vagy csak 1 kell?
-
milbo
aktív tag
Annak lehet hogy nem gyári volt a bios. Ha ez valami újdonság akkor lehet hogy felébredtek az XFX-nél a gyártás végére. A két slotos nem veszi vissza az biztos.
Én egy slotos verziót nem vennék a helyedben. Ha felpörög, a nagyobb testvére sem mondható csendesnek. Az a kis gizda hűtő meg egyenesen ordít ha terheled. -
joysefke
veterán
válasz faranus #9695 üzenetére
Köszi a tanácsokat!
Egyelőre megpróbálom a 4830-at lehalkítani, mivel szerintem kéteres kábel van rajta, menni fog az ATT, majd beszámolok az eredményről.
A kártya friss (friss használt), nem azért vettem, hogy egyből lecseréljem. 1280x1024-ben játszom, ide állítólag ez is megteszi. (Eddig csak a CoD4:MW-el játszottam, tökéletesen fut) Azért választottam pont a Sapphire-t mert állítólag keveset eszik, illetve a PH! teszt kiemelten dícsére a halk, állítható hűtését. Na ehhez képest...
-
faranus
aktív tag
válasz joysefke #9693 üzenetére
nem tudom mennyi a keret de eze vannak
[link]
[link]
[link]
mindeggyik jó kártya a 4850 egy kicsit gyenge a 4830 hoz hasonló viszont jól lehet tuningolni főleg a vapor-x el nem melegszik nagyon kedvelik mert olcsó ATI és jól össze van rakva
a 4870 hát az már drágább viszon egy batár állat nagyon tud menni ha egy kis tuning van alatta
az 5770 hát nem igen ismerem nem hallok rosszakat felöle de nem mondom hogy azt vegyél mindenképp mert annyira nem ütös akkor inkább egy 4870 vagy ha hozzácsapsz egy kis pénzt akkor egy 5830 már az is jobbtisztelettel faranus :R
-
faranus
aktív tag
válasz joysefke #9693 üzenetére
hát akkor nézz egy jó vapor-x et vagy toxic ot nagyon csöndesen ténleg nagyon és fantasztikusan jók mongyuk a pénztárcádnak nem tesznek jót de nincs tökéletes és sose lesz mindeggyiknek van valami apro gongya a 4830 handos a 4890 sokat fogyaszt a
4870 Vapor-x nagyon jó én azt vennék de egy kicsit drága nezz körbe vannak jók de maraggy az ATI nál mert sokkal jobb mint az nVidia tapasztalatból mondom és lehet hogy mist kiutálnak de az igazat mondom csak az ATI és sapphire a legjobb választástisztelettel faranus :R
-
joysefke
veterán
válasz faranus #9690 üzenetére
Hali, kössz a választ!
Nekem lazán a nevezett videókártya a leghangosabb elem a konfigurációban, 20% ventifordulattal is.
-Örülök neki, hogy erős a hűtés, de ez ne menjen a csendesség rovására.
-Számomra teljessen mindegy, hogy 2D-ben 36, 46 vagy éppen 56C fokos a kártya, leszarom, csak maradjon kussban.
-3D-ben pöröghet a venti, ott nem érdekel
Alig kevesebb mint 10 éve még a hangos gépek voltak a menők, a 750Mhz-s Duronomon is FOP32-es szörnyeteg volt. Azok az idők szerencsére elmúltak, a gépnek nyugalmi állapotban kuss a neve.
J.
-
faranus
aktív tag
egy hideg napon amikor ténleg hideg van mongyuk 10C alatt van kint a levegő akkor érdemes egy tesztet csinálni én meg is tettem kinyitottam az összes ablako a szobámba kb 10-15C fele volt a levegő bent beültem kabátba és elkeztem a tesztet elöször az alap órajellel csináltam kb 43C fele volt autómata hütéssel aztán nem szaroztam feltettem max ra mindent a ventit is na ez nagyon durva volt 42C volt a max azt se tudtam hol vagyok nagyon durva volt csak hamar elkeztem fázni ugyhogy véget ért a móka ja és alapon 30C fele volt szerointem nagyon jó lehetett volna hidegebb is akkor talán jobb let volna nem tudom egyszer elég volt
tisztelettel faranus :R
-
Chaser
legenda
Napokban néztem egy XFX-et, gpu órajelét 200 körülire veszi 2D-ben, ramhoz úgy emlékszem nem nyúlt. 1 slotos, 2dvi+svhs...sztem veszek egyet, bruttó 20k újan, mikor a 4670-ek már drágábbak lettek a gyenge huf miatt én úgy nézem jelenleg bestbuy kártya, másutt láttam már 19k alatt is kicsivel..nem játszok, de majd az NFS-re kell valami
szerk: ilyet néztem
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
faranus
aktív tag
válasz joysefke #9664 üzenetére
szerintem nem csak a kértya a hangos nekem 1% ment a venti és nagy hang volt nagyon aztán feltettem 100% és alig lehetett hallani a külömbséget csak ha a ház mellé tettem a fülem akkor halottam egy kis magas hangot mint amikor a jó autóknál tölt a turbó valami ahoz hasonlo hangott hallotam lehet hogy magába is hangos a kártya de nekem van még 5 másik nagyobb ventim a házba és azoknak is van hangja szerintem nagyon jó a hütés ha automatára állitom nem megy 28% fölé és egy melegebb nyári napon ami volt nemrég 53 C ment szerintem ez nagyon jó amit a CCC enged max tuningal (700 MHz) 50% beraktam a ventit és 49% közrlébr volt ugyanez ha ha automatán van a venti vezérlés felmegy jóval 55C fölés ez nem gond szerintem a méretéhez és az árához képest baromi jó kis vas nekem nagyon bejön mongyuk az 512MB elég kevéske 1GB kellet volna vennem de ez se rossz
-
kriszbon
őstag
válasz joysefke #9688 üzenetére
Viszont a HDMI változaton nem az [link].
Mod: Az utóbbi időben inkább ezeket lehet kapni üzletben.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
-
milbo
aktív tag
válasz 1hijjanhusz #9660 üzenetére
Az MSI-t nem lehet szabályozni, fixen 1.258V-on megy. 2D órajel nincs, állandóan 585/900. Ráadásul két vezetékes a hűtője, azt sem lehet variálni. Az XFX feszültségét 1.129V-1.258V között lehet szabályozni négy lépésben. 2D-s órajel itt sincs, ha jól tudom ATT-vel rá lehet venni az alacsonyabb órajelekre. A Sapphire 0.892-1.158V között nyolc lépésben. Jól szabályozza a 2D/3D órajeleket, a négy vezetékes hűtésű a ventit is elég jól kezeli. A többi kártya bios szinten hasonlít a Sapphire-ra.
-
-
fagy53
nagyúr
válasz joysefke #9678 üzenetére
Körülményes potival a szabályzás, mivel teljesen le kellene kötni a ventit a panelról.
A PWM = Pulzus Szélesség Moduláció, lényegében digitális szabályzást jelent, míg a poti az analóg eszköz.
Többen közülünk pl én is inkább az AC S1 rev.2-öt választottuk, és szerintem egyikünk sem bánta meg.Sajnos mindennek ára van, még a csendnek is.. ingyen ebéd meg nincs!
[ Szerkesztve ]
-
-
funk648
aktív tag
válasz 1hijjanhusz #9666 üzenetére
Én 1280x1024 -be játszom. Oda se lenne elég? (5670)
-
joysefke
veterán
válasz partyphoto #9673 üzenetére
Nekem is mondták, hogy halk. Ja persze, mihez képest, lazán a leghangosabb alkatrészem. Előtte alig lehetett hallani a gépet.
-
joysefke
veterán
válasz #19617792 #9672 üzenetére
Hali, köszi a részletes választ!
Sajnos ahogy észrevettem, hiába viszem 20% alá a ventit, nem változik. Ha nálad mégis lassulna a venti, akkor sem lenne baja,
Ezt úgy érted, hogy hiába állítasz be 20% alatti értékeket a GUI-ban, azt a kártya felőlbírálja és nem hajlandó lassabban pörgetni a ventit? ez rosszúl hangzik.
Win 7 64 bit van fennt a gépemen, ezzel kompatibilis az ATT?
üdv
J -
-
törölt tag
válasz joysefke #9664 üzenetére
Látom, neked is zajos a 4830, nekem is. Sajnos ahogy észrevettem, hiába viszem 20% alá a ventit, nem változik. Ha nálad mégis lassulna a venti, akkor sem lenne baja, legfeljebb 1-2 fokkal melegebb lenne, ha egyáltalán melegebb lenne.
ATI Tray Tools megfelelő progi, a leírásba minden benne van, azért tűnik bonyolultnak, mert nagyon részletes a leírás, meg a progi nagyon sokat tud. Elsőre kicsit szöszölni kell vele, utána pikk-pakk menni fog minden. A legutolsó "stabil" verzió régi, a béták frissülnek folyamatosan, semmi baj nincs velük, stabilak, jól működnek.
Hát, nem tudom, hogy az MSI AfterBurner mit szól a Sapphire karihoz, ezt még nem próbáltam.
CCC-t nem érdemes fent hagyni, ha van ATT is, meg "összeakadnak", egymás beállításait felülírják. Vagy CCC, vagy ATT. ATT-vel tudsz ventit szabályozni. A CCC csak akkor lassítja a gépet, ha nagyon kevés RAM van a gépedben, ilyen 512 MB RAM esetén mellőzhető. 2 GB RAM felett mintha nem is futna, nem tűnik fel. A VRAM hőmérsékletét sajnos nem lehet mérni, nincs szenzor rajtuk. Igazából nem fogyasztanak nagyon sokat, emiatt nem "kötelező" hűteni őket, de ártani nem árt.
-
joysefke
veterán
válasz 1hijjanhusz #9670 üzenetére
Nagyon nagyon régen volt utoljára komoly (nem alaplapi) vidkártyám, 3 napja vettem ezt, így lenne még 1-2 kérdésem:
-A Catalyst Control Center jó valamire? Érdemes fennt hagyni? Igazából semmit nem találtam benne amire szükségem lenne és ne leheten Winből vagy a futtatott játékból beállítani...
-Ha felrakok valamilyen progit, amivel a venti fordualatszámát szabályozom, nem fog az összeakadni a Catalyst CC-vel? (pl MSI afterburner vs CCC)
-Az rendben van, hogy 36C fokos a GPUm, de hol tudom megnézni a VRAM hőmérsékletét? A VRAM-on nincsen borda gondolom jobban melegszik.
-A Catalyst CC nem lassítja a gépet? Hiszen mindig fut háttéralkalmazásként etc.
Köszi a válaszokat...
J[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz 1hijjanhusz #9668 üzenetére
Hali, köszi a tippet, belenéztem egy gamepod-os ATT leírásba, és szörnyen bonyolúltnak ígérkezik. Nekem tényleg csak annyi kéne, hogy lehalkítsam a ventit 20% alá. Ehhez nem jó az MSI afterburner?
-mellesleg nem fog tönkremenni a VRAM ha leveszem a ventit 0% közelébe?
J.
-
joysefke
veterán
válasz 1hijjanhusz #9666 üzenetére
Ez az ATi tray tools nem túl öreg, túl béta?
J.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Sapphire HD4830-t, mely nyugalmi állapotban 36-38 fokra melegszik a Catalyst szerint. A problémám, hogy még 2D-ben is nagyon hangos a kártya az én ízlésemnek. A Catalyst CC nem engedi a ventillátort 20% alá venni. Kérdés:
1, Nem lenne baja a kártyámnak, ha lejjebb venném a ventit mondjuk 10%-ra?
2, Milyen programot ajánlottok ehhez?
3, Az MSI Afterburner ajánlott?
üdv
J. -
fagy53
nagyúr
Már megint ez a feszelés..., pedálos nincs?
-
törölt tag
A Sapphire biztosan, de szerintem mind.
-
törölt tag
válasz 1hijjanhusz #9658 üzenetére
Force3D az kerülendő, nem is valami jó, meg több is megmurdelt Force3D karikból. Amik jók az MSI, Sapphire, XFX. Nekem gyári hűtésűek közül a dupla slotos XFX 4830 jön be. Asuson a Power Play nem a legjobb, plusz a hűtő sincs szabályozva. HIS-ből az IceQ verzió, ha lehet egyáltalán kapni, na az ütős, legjobb hűtésű.
A Sapphire dual slotos 4830 hűtése viszonylag hatékony, de zajos szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
1hijjanhusz
senior tag
Hali!
Volt régen dual-soltos zafír 4830-am. Annek elég jó hűtése volt. A kérdésem az lenne, hogy azon kívül még milyen márkájú 4830-at érdemes venni?
Ha így egyszerűbb, akkor melyik gyártmányt érdemes kerűlni?lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
törölt tag
válasz funk648 #9656 üzenetére
Ha ez valóban a két slot magas hűtős, az nagyon jó, mert egészen jól hűt és nem zajos. Nekem is ugyanilyen tápom van, ehhez bőven elég, sőt még nagyobb géphez is. Az E5400 alapórajelen nem teljesen hajtja ki, legalább 3-3.2 GHz-en kellene járnia, így sok esetben elég, de van ahol semmilyen órajelen sem, mert ott már négymagos proci kell (csak egy példa: GTA 4).
-
funk648
aktív tag
Hali!
Én is ilyen kártyát szeretnék venni, és az lenne a kérdésem hogy megfelelően kihajtaná -e a procim?
CPU: INTEL E5400
TÁP: GIGABYTE SUPERB 460W -
faranus
aktív tag
válasz Dark KillerX #9654 üzenetére
hát köszi az 8800 ból csak a számokat ismerem fogalmam sincs hogy mien sose láttam azért kérdeztem meg!
-
Dark KillerX
addikt
válasz faranus #9650 üzenetére
Szerinted megéri lecserélni egy gyengébb kártyára
Vantage-ban [link] a 4830-om
és egy 8800 Ultra OC viszonylag friss driverrel [link] és nem csak Vantage-ban jobb a 4830 hanem játékokban is.Dirt2 Ultra beállításokkal + 8*AA. [link]
Akkor szerinted megéri megvenni a régi kazánt,főleg hogy az újabb játékok már inkább a shared teljesítményre mennek rá?
-
MZsoltee
veterán
válasz faranus #9650 üzenetére
Nem éri meg, a GTX öregebb és többet fogyaszt, amire neked cserélni lenne érdemes, az 4870/5770 Nvidia vonalon meg GTX 260 216Sp-
milbo: Így van én is erre játszom és nem is váltottam volna a 4850-ről 8800 GTS512MB-ra ha nem bagóért kapom ezt a kicsit hibás karit, amire cserélni fogok az 5850 használtan, talán 5870, mert arra rámegy az AC S1 valamiért az 5850-en nincs a kompatibilitásban, de ennek majd még utána nézek addig! Csak anynira idegesítő, hogy most relatíve késza konfig csak egy ütős vga hiányzik...
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
faranus
aktív tag
sziasztok szerintetek megérné cserélni egy nVidia 8800GTX ra a 4830 sapphire omat??
nem ismerem az nVidiát de jobb mint az ATI m???tisztelettel faranus :R
-
milbo
aktív tag
Jelenleg nekem az 5850 lenne a megfelelő cserére, az ára viszont nagyon nem tetszik. Az a kérdés hogy mennyi re esik majd az ára a 6-os megjelenésekor. Elképzelhető az is hogy amikor a 6-os megjelenik, az 5-ös középen elhelyezkedő tagjai eltűnnek. Messze nincs akkora dömping az 5830/5850 szériában mint amekkora a 4830/4850-ből volt. Ha lesz a mostani 5830 teljesítményének megfelelő de kevesebbet fogyasztó és talán olcsóbb kártya, az lesz a nekem megfelelő. Ősszel remélem kiderül. Esetleg valami garanciális 5850 majd itt az aprón.
-
fagy53
nagyúr
Milyen jó, hogy van egy, a szériákon átívelő kártyánk! Hasonlóképpen gondolkodom én is, egyedül az első mondatodat írtam volna másképpen, nem ennyire kategorikusan.
Tudniillik, nem biztos, hogy a 6xxx annyira jó lesz, viszont ejtheti a ma még magas 5xxx árait. Az 5xxx-ben van a 4830-at simán felváltó, kisebb fogyasztású, de gyorsabb kártya, csak az ára miatt nem éri meg a váltás. Az év végéig még sok víz lefolyik a Dunán...[ Szerkesztve ]
-
milbo
aktív tag
válasz #19617792 #9646 üzenetére
Nekem az 5xxx-es széria eleve kiesik. Majd ha a 6-os jön szétnézek ár/teljesítmény ügyben. Egyelőre bőven elég a 4830. Annyira nem vagyok fanatikus hogy minden játékot a legjobb minőségben toljak. A DX-11 játékok nem özönlötték még el a piacot, a több monitoros megjelenítés hidegen hagy.
-
törölt tag
-
milbo
aktív tag
válasz faranus #9640 üzenetére
Szerintem felesleges lecserélned. Teljesítményben az 5770 nem tud annyival többet hogy az ár különbség megérje. A többi amit felsoroltál eleve eleve nem is jobb. A DX11/SM5 még nem kell, egyelőre. Több monitorod sem lesz gondolom. Szóval csak pénzkidobás a csere. Ha majd az 5850 ára lesz neked megfelelő, arra cserélhetsz, abban van erőben is előrelépés.
-
fagy53
nagyúr
válasz faranus #9641 üzenetére
Szerintem is bölcsebb dolog lenne a 4830 fesz tuningjánál, egy 5750-5770-ben gondolkodni.
Az MSI Hawk 5770-hez van szoftveres vmod, így lesz egy 4890-ed !
A CF-hez az azonos családhoz tartozó GPU-s kártya kell és a vmem nem adódik össze!
Nem minden játék tudja kezelni, nagyon függ a drivertől, nem lesz azonos VGA-k esetén sem 100%-os teljesítménynövekedés, de fogyaszt és fűt mint az állat![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát, az 5700-at is lehet húzni, az 5770 alapból 850 MHz-ről indul, azt 4830-cal azért nem egyszerű elérni. Pláne, hogy az 5770-ek átlag egész jól húzhatók, szóval, ha van/lenne pénzed egy 5770-re akkor inkább azt, alapból gyorsabb, kevesebbet fogyaszt. Az 5670-től már alapból erősebb a 4830.
A CrossFireX arra jó, hogy két vagy több egyforma GPU-val szerelt kártyát összeköthess és így plusz teljesítményt kapsz. Ami "kitétel", hogy egyforma GPU és egyforma RAM-ok (méret és órajel) legyenek rajta. Két eltérő kártya esetén a erősebb kártya a kisebbhez fog igazodni órajelben és memória méretben (letiltódik X VRAM a VGA-n) és CF-hez ajánlott 1 GB VRAM kártyánként.
[ Szerkesztve ]
-
faranus
aktív tag
vagy esetleg hallotam a ATI CrossFireX ről nem igen tudom hogy mi az vagyis azt tudom hogy több VGA t össze lehet kötni de nem értem hogy müködik lehet hogy 2 gyengébb VGA ból lehet csinálni egy jó vagy 2 jó böl lehte csinálni egy fantasztikusat
-
milbo
aktív tag
válasz faranus #9638 üzenetére
Ha legalább 750-et megy gyári hűtővel a gyári max feszültséggel akkor ki lehet belőle hozni valamit. Ha többet megy az még jobb. Akkor mehet rá a víz, S1 vagy jobb hűtő. Az enyém 3DMark-ra 820-is volt stabil 1.158V-al és gyári hűtővel. Grafit vagy forrasztásos módon még több feszt kellett neki adni hogy tovább jussak. Én a grafittal sok ideget ettem ezért maradt a forrasztás. Ebben fagy53 volt a segítségemre, tőle tudtam meg hogy pontosan mit kell csinálni. A plusz kakaó 3DMark-ra 920-ig volt elég. Játékkal 880/2400-at tartósan, órákon át tudja 1.36V-al. Ezen az órajelen meg tudok fogni egy alap 4870-et. A 3DMark06 és Vantage listában ott vannak az eredményeim, lehet hasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
faranus
aktív tag
lehet hogy nagy hülyeség amit kérdezek de ha mongyuk tegyük fel hogy sapphire hütöre még rásegitünk három oldalsó ventivel és talán egy vizhütést is tudonk szerkezteni a VGA ra akkor meglehet annyira hajtani hogy befogja a 4870 vagy esetleg nagyobbat is nála nem igen ismerem de a 5730 5670 5750 5770 re gondolok!
-
milbo
aktív tag
válasz #19617792 #9633 üzenetére
Ne a ház oldalára rakd, rá kell tenni a nyák-ra. Nekem ősszel amikor teszteltem úgy volt. Nekitámasztottam a cpu hűtőnek, így pont a gpu foglalatra fújta a levegőt. Ráadásul két légy volt egy csapásra mert az északi hídnak is jól jött hogy nem passzívban dolgozott. Annak is jelentősen esett a hőfoka.
-
-
fagy53
nagyúr
-
törölt tag
Én is ebben reménykedem, mondjuk első résznél nemcsak az optimalizálással volt gond, bugos is volt a játék, de akkoriban nem is volt kellő vas alá, túlvállaltak vele.
Most a hőségnek engedve kicsit visszavettem a kari teljesítményéből, mert Bad Company 2 alatt fagyott egyet, és majd' 80 foknál járt. Most a régi 700/1000, nem is megy 71 fok fölé.
-
milbo
aktív tag
válasz #19617792 #9624 üzenetére
A Crysis-al az volt a baj hogy nem túl jó az optimalizálása. Ezért is kér a Gamer beállítás mellé jó erős vasat. Ha a második rész esetleg konzol átirat lesz, az menni fog a kártyánkon szépen.
(#9625) echterion: Felrakhatod nyugodtan a 10.5 Catalyst-ot, rontani nem fog valószínűleg, amúgy a 9.12 hotfix bőven elég.
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
A Zafír 4830-ashoz melyik drivert ajánljátok? Mindig a legújabbat, vagy van egy, ami a legjobb? Nem tudom, támogatja-e még az ATI ezt a sorozatot, vagy csak az 5000-es szériát.
Köszi.******
-
törölt tag
Grafikában dobbantson, de gépigényben is, de abban lefele. Az, hogy konzolokra is fejlesztik remélem jó hatással lesz majd a PC-s verzió gépigényére. Egy Quadot szeretnék (Q6600/G0, me' occó és jó), de S1-et mindenképpen, aztán ennyi lenne a fejlesztés, talán 1 TB-s vinyó. Aztán felejtsenek el a bótok.
-
fagy53
nagyúr
-
törölt tag
Van, ahol alapórajelen szaggat, míg tuningolva már nem. Pl Far Cry 2 alapórajelen csak mediumon jó, húzva már high is megy, sőt. Meg ha tudja stabilan, mindenféle gond nélkül, akkor meg miért is ne. Igaz, cserébe jobban melegszik, de hát valamit valamiért. Csak 1440x900-at tud a monitorom... Itt meg még CPU-limit is van, több helyen.
fagy53: De amikor meg játszok, akkor meg jól jön a plusz MHz. Nem megy non-stop 750/1000-en a kari, csak játék alatt.
Ja igen, meg aztán ha jön a Crysis 2, akkor lehet elkél a plusz MHz, nekem az 1 és a WH tetszett, bár sztori sablonos, az AI meg olyan, mintha nem is lenne, de tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz #19617792 #9616 üzenetére
Na de ilyen melegben is?
Én azért nem járatnám feleslegesen ha nem kell.
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
őstag
Na ez a veszély engem nem fenyeget.
Viszont előbb-utóbb kénytelen leszek minél többet kisajtolni belőle,mert sajnos olyan játékokkal játszok amiknél azért nemárt ha van egy jó vga.
Most egyelőre alapon használom,majd konfigcsere után megcibálom(#9614) milbo : Jah most én is visszavettem mindenféle tuningot,így is elég forró a gép,ha meg játszok akkor is inkább estefelé
[ Szerkesztve ]
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
fagy53
nagyúr
El, bár az enyémet sem használom az elérhető maximumon. Nagymértékben függ a játékok milyenségétől a VGA-tól elvárt teljesítmény, az én korosabb játékaim, szimulátoraim sokszor igénylik a vsync bekapcsolását is, mert különben kihallani a házból a stab.tekercsek hangját.
-
őstag
-
fagy53
nagyúr
Ha sikerülne feszültségemeléssel feljebb srófolni az órajelet, az ugyan nem pár MHz lenne, de a végeredmény, a játékban mutatott sebesség tényleg csak pár FPS-szel nőne!
Valóban semmi értelme kockáztatni a kártya épségért ezért a kurta előnyért. Akik megemelték a feszt és ezzel együtt az órajelet, nem használják ki a gyakorlatban ezt az előnyt, mert csak látszólagos. -
őstag
Fene
Na mindegy,ha ennyire körülményes akkor inkább hagyom,pár mhz-ért nem fogom veszélyeztetni a kártya épségét.
-
őstag
válasz #19617792 #9607 üzenetére
Ha jól láttam az ATT ben van lehetőség custom feszt hozzáadni,illetve még ott van a bios turkálós móka is.
-
őstag
válasz #19617792 #9605 üzenetére
Ha már így témánál vagyunk.....
A napokban gondolkoztam rajta hogy mivel a MSI féle 4830 ha jól tudom 1.258V-ot kap,így talán az enyémnél is meglehetne próbálni ezt,mert ha az MSI-nek nem ártott a magasabb fesz akkor talán az enyémmel sem lehet gond
-
törölt tag
Ez nem hülyeség, mivel többet kapnak, tényleg nagyobb az esélye, hogy tuningosabbak. A 800 SP-s 4830-ak legtöbbje is Sapphire volt. Mondjuk a 4830 esetében csak a GPU-kat kapják, mert ők csinálnak hozzá NYÁK-ot, nem a ref modellt használják, míg ref modell esetében már a kész kártyát kapják, amit felmatricáznak, dobozolnak.
-
őstag
válasz #19617792 #9603 üzenetére
Sőt!
Mivel Sapphire az első számú partner,ezért ők kapják a legnagyobb szállítmányt,így nagyobb az esélye annak hogy esetleg tőlük kerülnek ki tuningosabb darabok.
Ha hülyeséget mondtam elnézést
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- Windows 11
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Láncfűrész topik
- Letiltás - hogy is van ez?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- További aktív témák...