- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Davidof92
senior tag
Üdv, előző kérdéssel állok énis szemben, nagy dilemma:
8800gtx oc2(20k) vagy 4830 512mb(22k)
hogy viszonyul erőbe egymáshoz a két kari? Tudom, hogy a 4830 lényegesen kevesebbet eszik(kb 50 wattal). Melyik kari lenne a jobb választás? (azért itt kérdezem mert itt a tulajok tudnak válaszolni.)Szerk: Falco: lapból sztem vehetnél vmi olcsóbbat is, pl p43-DS3L, ami csak 20k és akkor vehetnél egy tx2-t vagy pro7-t a procira amivel feltudnád húzni 3ghz-re, gyárival eléggé melegszik.
-
falco5
tag
Köszi a gyors választ!
A gép még most van összeállítás alatt. Egyébként egy középkategóriás gépre gondoltam.
leírom azért: GIGabyte ep45 ud3r , e5200as proci (tudom ennél nagyobb kéne, de most csak ennyit tudok rászánni), vga 4830 vagy 4770 ez a kérdésem,
gigabyte superb 460as táp.
4Gb memória.Persze most még nem is használnám olyan nagy felbontáson, mert nincsenek hozzá megfelelő eszközök, csak kiváncsi voltam.
Szóval 4830-asoknál egyre több a 800sp-s. Akkor valószínűleg az lesz, mivel a 4770 elérhetetlen szinte.
köszi újra -
lsc
nagyúr
4830 egy giga, megkapod a 4770 512 árán/már ha lehet kapni 70-et/, ha sapphire-t veszel nagy eséllyel 800 sp-s ami egy alacsonyabb órajelen járatott 4850 . Tuningolni is könnyű és egész jól lehet /700 körül szinte mind megy / . GTA 4 hez meg eleve jobb az 1 gigás, de nem biztos hogy 16xx-en bírni fogja, ott még a 4890-et is fogja, meg egy erős 4 magos proci sem árt . Adatlapod kitölthetnéd hogy milyen gépbe akarod .
-
falco5
tag
Sziasztok!
Van egy dilemmám!NEm tudom eldönteni, hogy 1 Gb-os 4830-ast vegyek vagy 512 Mb-os 4770est.
Ki melyiket ajánlja és MIÉRT???
Játékra kell max. 1650*1080- as felbontásban (remélem jól írtam)
GTA IV-et meylik viszi jobban? Előre is köszi! -
dorkababa
aktív tag
véletlenül manual controllon hagytam a hűtést 20%on,20perc játék után 53celzius volt a cucc.
-
dorkababa
aktív tag
Csatlakoznék a klubbhoz egy sapphire 4830 1gb 800 shaderrel
race driver grid konfigommal,full alapon (no procc tuning,no video card tuning) 22" 1680*1050-en,ultra beállításokkal hasít mint a disznó a japán driftes éjszakai pályán is,ahol millió visszatükröződés van
Grat ATI
-
kriszbon
őstag
válasz
legenda007 #6387 üzenetére
Maxot még egyáltalán nem néztem meg csak amit már linkeltem is [link] Nem túl rosz eredmény szerintem!
-
PH-User
addikt
Mi újság erre srácok? Itt nagyon rossz idő van, esik az eső, még a géptakarítástól is elvette a kedvem.
-
kriszbon
őstag
-
D@ni88
addikt
mekkora az esélye annak hogy 800sp-s 4830at kapjak?
-
kriszbon
őstag
Nah fiúk megnéztem hogy mit ad Mark06-ban, ha a Gpu (700 proci 3.3) hát nem sok lett. Aztán húztam egy kicsit a procin, a többi maradt (proci 3.5Ghz) csak egy picivel kaptam többet. Amúgy meg ha a 4850 Gpu órajelet állítottam be, akkor meg (ennyit) kaptam! A ramokhoz egyenlőre még nem nyúltam. Lehet elmélkedni és bölcselkedni
-
GERIlla83
tag
De ha nem csinálok semmit csak bámulom a rivatuner hardware monitorát akkor is másodpercenként ugrál.
#6371 Kriszbon: load kb 54-55, idle 36-37 fokos
-
GERIlla83
tag
Üdv mindenkinek!
Ma vettem egy Sapphire 4830 512mb HDMI kártyát. A hűtése naon jó.
Az lenne a kérdésem miért van az, hogy a GPU és memók órajelei 160/250 - 575/900 között másodpercenként ugrál? -
fagy53
nagyúr
válasz
kriszbon #6365 üzenetére
A Cat AI., V-sync. és a Mipmap belepofázhat, de Te nem állítottál el semmit, ez a CCC default állapota. Ha tesztpartner sem nyúlt hozzá, akkor ez nem gond.Az pedig alapszabály, ha 3DM megy akkor mindent, sokan még a háttérképet is leimádkozzák az asztalról, le kell szedni, kapcsolni, hogy a bench fusson csak a még több pont reményében.
-
kriszbon
őstag
Akkor még mindíg nem értem a dolgot, mert a CCC-ben én nem állítottam azt hiszem semmit, bár ki tudja. Na Adaptív élsim.-ki, Vsinc.-ki, Mipmap-teljesítmény, Cat.A.I.-normál,
Anizo.- alkalm. kezelt, Vonal sim.-szintén! És ha jól tudom akkor a Markot nem érdekli, hogy mi van ott beállítva, ha Defaulton van, vagy igen
Visszanéztem én is, és hát ment ott vírusírtó meg chat, meg a net meg még ki tudja mi. -
fagy53
nagyúr
válasz
kriszbon #6359 üzenetére
Olvastam..
, nem mindegy az OS sem, de a beállítások sem. A CCC-ben és az ATT-ben is lehet a textúrázás tempóját állítani, teljesítmény, minőség stb és ez is különbözhet.
Én tzsolesz-szel hasonló okból a 4830-at és a 4850-et hasonlítottam össze, minden azonos volt, még a proci is, egyedül a 640/800SP volt a különbség. Az SM3.0 látványosan több lett mint a 2.0, az is nőtt persze, de így is átlagosan 10-12% volt a különbség.
Ezért az esetedben ahol a stream procik is egyeznek nem lehet csak a mérési hibaszázalékkal egyező eltérés.fess: ha nagyon zavar, filccel javítsd át "800"-ra!
-
fess
őstag
az enyém 640-ea,pedig bíztam benne hogy nem az lesz
-
fess
őstag
hogy lehet megnézni,hogy az enyém 800sp-s e? letöltöttem a gpu z-t,de nem tudom mit kell azon belül nézni
-
kriszbon
őstag
Fogalmam sincs hogy miért raktam OFF-ba
Egyébként azért érdekelne, mert az este nem tudtuk kitalálni a 4850 topikba, hogy az enyém miért kap több Sm2-3 pontot, ha felhúzom a Gpu órajelet a 4850-ére, a többi beállítás meg ugyan az. És jó lenne tudni hogy másnál is így van e ezekkel a kártyákkal, mert így elég furcsaDe az is lehet, hogy ők baltáztak el valamit, esetleg azzal hogy több dolog is futott a háttérben teszt alatt(mondjuk nem tudom az mennyire számít)!
-
Alister71
nagyúr
Hali, látom páran már foglalkoztok a 800 sp-s 4830-ra a 4850-es bios felrakásával. Ha adhatok egy tanácsot, először olyan próbálja meg akinek 2 pcix slotos lapja van, mert ha valami miatt nem indul el a kari a flash után, akkor is életre lehet kelteni egy másik kari segítségével. Vagy ha van valakinek pci-os karija, de akkor már dos-ból kell flashelni.
Valószínű, hogy simán nem fog felmenni a bios, előtte a Rabbit-al a 4850-es bios ID-jét át kell írni a 4830-aséra, utána az Atiwinflash gond nélkül rárakja és szerintem működni is fog. Gondolom a 4770 miatt kezdték most 800 sp-vel árulni a 30-ast, mert amúgy már senki nem venné meg, így viszont nagyon jó vétel lett. (persze az is lehet, hogy csak véletlen ez a sok 800-as, de nem hinném)
Ha valaki megoldotta a bioscserét, írja le a menetét, és az első hsz-be be is lehet fűzni, ha stabilan működik.
Ha lenne ilyen karim szívesen megcsinálnám, de mivel 3870-em van nem tudom.
Ha megfagy az Atiwinflash "munka" közbe, nem kell megijedni, hagyni kell kb 3 percig a gépet, aztán lehet resetelni, mert akkor is megcsinálja. XP-n működik a legjobban, azon nem fagy meg, de a Win7-en folyamatosan befagy ,de attól végrehajtja a bioscserét.Ugyanolyan Sapphire 4850 biossal kell próbálkozni, lehetőleg ugyanolyan hűtőssel, mert ha más hűtő van a 4850-esen akkor a venti vezérlése nem biztos, hogy jó lesz. Persze azt is lehet módosítani, de figyelni kell rá, és Furmark-al tesztelni utána.
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Lenne egy nagy kérésem valaki olyanhoz, aki mostanában vett Sapphire 4830-at, és 800 Sp-s a kártya, hogy futtasson le egy 3DMark06-ot úgy hogy a Gpu 625-ön megy a ram 900-on. Ha lehet akkor 3.3Ghz procival, Xp Op. rendszer, és jó lenne a hozzá kapott Driverrel, ha ez lehetséges lenne. Az Sm2 és Sm3 pontok érdekelnének.
Megköszönném -
CHIPman
nagyúr
Hoppá, félrenéztem... Azonos a teljesítmény.
[link] -
Nowi
tag
Hello!
Lehet hogy már volt párszor de miből lehet tudni , egyáltalán lehet e tudni már vásárláskor hogy a 4830 800SP-s e??
melyik márka, ,milyen kiépités ilyesmi?!köszi
-
CHIPman
nagyúr
LOL. Miért írja a CCC még alapórajelen is a testet failed-re?
-
nesa
veterán
A 800sp verziora van esely 4850 biost felrakni?
-
vbe7835
tag
Sziasztok!
Délután veszek egy 4830-ast. A kérdésem annyi lenne, hogy PCIE 2.0 sínben menni fog külön tápcsati nélkül, vagy jobb ha veszek hozzá egy táp átalakítót (nem vagyok biztos benne, hogy lesz a dobozában).
köszönöm -
AtHoS
nagyúr
válasz
SipiBcs #6324 üzenetére
Bocs, de a Driver Cleaner helyett inább az ingyenes Driver Sweeper-t használd. Ezzel az asztali ikonokat is el tudod menteni, majd a driver frissítés után vissza tudod állítani
-
PH-User
addikt
Valaki tudna nekem linkelni egy magyar CCC 9.4-t driverrel együtt? Nekem a 9.5-ös pakk nem akar élsimítást eszközölni.
-
Johnyy
tag
szóval a HDMI a jobb, még is olcsóbb, ez érdekes
igaz nem 4830, de talán ismeritek, erről mi a vélemény?
A hűtés érdekelne, olyan kártyát szeretnék amit megveszek, berekom és nem kell vele semmit csinálnom, csak játszani.
Jah és tuning nem lesz.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
SipiBcs #6314 üzenetére
Én úgy hagyom ahogy beadja az ablakot. Semmiből nem veszek ki pipát és nem is teszek sehová
Egy igényes takarítást azért végezz szerintem mielőtt ATT-t telepítesz
Mod: a régi és az új driver lehet ugyanaz is, ha CCC volt előtte fenn, akkor érdemes a link szerint újratelepíteni a meghajtót. Én a DD verziót szoktam letölteni és felrakni. Abból biztosan nem kerül fel fölösleg a gépre
-
AXisBOLD
addikt
a második link nem jön be, de nyugodtan vedd a HDMI-set, mert csak a csatolók különböznek, de ugyan azt tudja mind a kettő.
nem is értem ezt a "lite" megnevezést, mert nincs is ilyen. az csak: sapphire hd 4830 1gb<-csak így simán. ezen van 2db dv-i és egy s-videó. a HDMI-sen meg: 1 hdmi, 1 dsub, 1 dvi. szerintem jobb is ez. illetve ez két szlotos. a ""lite""
meg 1 szlotos. lehet ez is szempont, de nem jellemző.
-
Johnyy
tag
Sziasztok,
Mi a külömbség, mert árban nem kevés?
37,512 Ft
[Sapphire 4830 1GB DDR3 Lite]26,604 Ft
[Sapphire 4830 1GB GDDR3 HDMI]ÉS melyik hd 4830-asnak van a legjobb hűtése?
-
fess
őstag
tudna valaki beszúrni az ATT-al való teszt eredményéről?
-
SipiBcs
őstag
ATT : Sipi 2:0
Kezdem feladni a küzdelmet! Nem futnak a játékok ha megy az att.A telepítés 2. ablakában mit kell kijelölni? Van vagy 8-10 bepipáható kütyü... hide open gl, hide 3d... stb stb...
-
fess
őstag
mi az az ATT?
off:Gridnél miért van az,hogy egyszer simán megy 60 fps-el,eltellik 2mp,akkor leesik 25-30 fps-re,majd 1 kis idő után visszaaáll megint 60-ra...
már húztam is a kártyán,de a probléma ugyanaz,mintha semmit sem csináltam volna... -
kriszbon
őstag
válasz
Alister71 #6302 üzenetére
Hát még előfordulhat, hogy ideiglenesen visszakerül, hacsak addig el nem viszik, de netre ott az integrált, játszani meg úgyis keveset szoktam. Egyébként nem volt húzva, csak alapon próbáltam, és nem a kártyával volt a gond Grid alatt, hanem a Driver veszett össze a ringyózzal, de kegyetlenül mert bele is döglött a win, és mint kiderült az ideiglenes winnel simán megy még a 8x-os élsimítással is ugyanazzal a Driverrel alapon
Egyébkén ez tényleg érdekes, hogy miért volt, mert mindent úgy csináltam mint ahogy szoktam, mikor kűlönböző kártyákat próbálok vagy tesztelek
Azóta nem csinálta. A Pcx-nek írtam levelet, meg holnap telefonálok is nekik, mert ugye ha náluk nem produkálja, mint ahogy nálam sem csinálta délután óta egyszer sem, akkor visszaküldik, és a költség az enyém. Azért van vele gond más is mert az érzékelő nem jó rajta mert idle 10-12-10 fokot ír, ami képtelenség! Kár érte, mert ha cserélik akkor nem hiszem hogy olyan szerncsés leszek, hogy megint 800 Sp lesz benne
Ja igen valaki írja meg legyenszives, hogy a HDMI típusnak jól szellőző házban idle mennyi a hőfok, hogy tudjak viszonyítani, na meg ha marad egyenlőre, akkor a venti vezérlést át kell írni ehhez a hőfokhoz, mert így nem kapcsol fel soha -
Alister71
nagyúr
válasz
kriszbon #6290 üzenetére
Lehet, hogy visszakerül a gépbe a jól bevált 3850?
Ez tényleg elég csúnya ram hiba, mehet is vissza a kari gariba? Bár 3 napig simán cserélni kellene a hibás terméket az eladónak nem?
A Dirt-re meg a Grid-re érzékenyen reagálnak néha az Atik, ez volt már párszor taglalva. Nekem is a 3870 Top-ra rá kellett tenni a sima 3870-nek a biosát mert mindkét játékba random beledöglött az emelt órajelek miatt. Azóta 9.5-el teljesen hibátlan minden játékba amiket nyomni szoktam. -
fagy53
nagyúr
Bizony nálad is úgy van, a 3D-s órajelnél magasabb fesz van csak ezt nem jelzi akárcsak nálam. A bios a 2D-s feszt írja ki, ezt használja UVD-nél is. Az egyetlen érdekesség, hogy bootnál a 3d órajelet használja, míg nálam magasabbat, 625MHz-et.
Különbség még, hogy Te egy korábbi RBE verzíót használsz, a fesz kijelzésnél ez okozhat eltérést, bár lényegében azonos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wise (ex-TransferWise)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magyarított Android alkalmazások
- Autós topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- Inno3D GeForce X3 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ASUS PRIME GeForce RTX 5080 O16G
- Egyedi ékszerdobozka
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest