- Projektor topic
- Micro Four Thirds
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
válasz CHIPman #8372 üzenetére
Akkor te a peches emberkék között vagy Azért sokaknak a 20-25% megvan (több ph-snak ment 800 körül, de ez már elég extrém) Nekem 740 is stabil, de 720on használom. Egy 4850-nél a 25%-os húzás már 780-as órajelet jelentene, ami már ritka. Szóval szerintem tuninggal törleszt vmit a különbségből a 4830. Pesze manapság már nincs nagy árkülönbség, és a tudat is megérhet annyit, h 800sp
-
Osynho
addikt
válasz Locutus #8369 üzenetére
Üdv!
A csend nagyon relatív dolog. Nekem nem tetszett a hangja még 1%-os fordulaton se (ami egyébként kb 1800rpm lehet). Szóval én tettem rá egy S1-et.
800sp(#8367) CHIPman
Jah 4850-et is lehet húzni, csak nem olyan mértékben, mint a 4830-at, ami szándékosan "lelassított" gpu, ráadásul a ram is ugyanolyan, mint a 4850-eken. Emellett persze kell a mák is, h mit fog ki az ember. -
Osynho
addikt
válasz nincskedvem #8247 üzenetére
Persze, hogy menne. Ez egy elég erős vga, még mindig Mondjuk felbontásfüggő, de a procin még nem ártana húzni kicsit, ha lehet, meg 2 giga ram sem árthat.
-
Osynho
addikt
Nekem is S1 van, ha a ram sünikra gondolsz, én azokat használtam. Csak rá kell nyomni kicsit és ott tartani, akkor tapad szépen (nálam legalábbis )
(#8194) aya És úgy összességében megérte (nem 3dmarkban)?. Mennyivel lassabb, mint az egyéb tesztekben, ahol komolyabb lappal nyomatták?
Amúgy vantage-ban akkor kb egy 4890 szintjét hozza, nem?[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz cowboy_bebop #8064 üzenetére
jóóóvan-jóóvan, elírtam, csak nemakartam újat írni. De a képen is látszik a 2000mhz
-
Osynho
addikt
válasz Zeratul #8060 üzenetére
Ez így van, ezért is ment rá az S1 + venti Volt egy 2 eres 12cm-esem, amit szépen szabályoz is a kari. 2D-ben 60%-on megy, akkor már nem hangos, 3D-ben meg 80%-on ott már van szálzaj, de jobban hűt és a hang úgyse érdekel (gyári 1%-nál még ígyis halkabb). Van viszont egy problémám. Amíg be nem lép a win-be addig áll a venti. Aztán az ATT indítja be. Meg lehet ezt oldani vhogy, vagy nem gáz, h addig passzív? Bios-t ezért nem szívesen monyákolnám.
Ezek kb jó hőfokok? 720/200en ment a vga.
Idle: DispIO 31, MemIO: 32, Árnyaló: 34 fok. (Zárt ház, elől hátul venti, 20on pár fokos szoba) -
Osynho
addikt
A 2 vezetékes Sapphire-t is lehet szabályozni.
-
Osynho
addikt
válasz Hurkaleves #6464 üzenetére
Kár, hogy a Corsair VX450 erősebb 12V-on...
-
Osynho
addikt
válasz Georgie1224 #5941 üzenetére
-
Osynho
addikt
-
Osynho
addikt
válasz Georgie1224 #5937 üzenetére
Mé' krepálna be? Okosan kell húzni, nem agyonfeszelni és nemlesz semmi baja. Most alapon használod?
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz Georgie1224 #5934 üzenetére
Akkor húzzad szénné
-
Osynho
addikt
válasz Georgie1224 #5932 üzenetére
Érdemes cserélni, de a procid karcsú hozzá kicsit.
-
Osynho
addikt
Az az 1% kb megfelelhet a 2000-es fordulatnak, mert sztem hangos. Nem arányosan változik a fordulat a % változtatásával.
-
Osynho
addikt
válasz cowboy_bebop #5770 üzenetére
ATT-vel 2D és 3D profil nem jó?
-
Osynho
addikt
válasz CsiguszMaxim #4751 üzenetére
E5200 + 4870 is kijönne kb ennyiből, és az tán jobb lenne. Csak hogy összezavarjalak
-
Osynho
addikt
-
Osynho
addikt
-
Osynho
addikt
válasz rumkola #4050 üzenetére
Ebben igazad van, de amíg ez nincs szájbarágva a gyártó részéről, nincs a használati utasításba vésve addig Vér István nyugodtan beteheti a zárt microATX házába és joggal lehet felháborodva az esetleges hibákra, mivel 3 év gar van a karira... Mindenesetre nem rossz kari, gondolkodtam is rajta, de venti nélkül áram közelébe se engedném az tuti
-
Osynho
addikt
válasz rumkola #4042 üzenetére
Hát ha terheléskor 110-115 fokig melegszik, ami, ha jól tudom, nem sokkal marad el a max elviselhető hőmérséklettől, akkor csak fenntartásokkal lehet életképesnek nevezni szvsz.
(#4044) SipiBcs érdemes a vga-t húzni, CCC-vel, vagy ATT-vel pl
(#4046) Runo Nem a ráírt 630w a gond, hanem a HKC felirat
[ Szerkesztve ]
-
-
Osynho
addikt
válasz alanwake #3964 üzenetére
8800gt-ről 4830 nem igazán érdemes váltani, max ha nevetségesen keveset kell rádobnod.
A jó hűtésnek meg ára van (de egy S1+12es venti nincs 10e). A 4850es glaciator is hangos és meleg, ráadásul a 4830 tuninggal (közel) 4850 erejű. És tudom, hogy a 4850et is lehet húzni, haggyatok békééén -
Osynho
addikt
válasz Gaboman #3932 üzenetére
Srácok, miért kel ezt? Nem egymás anyját szidtátok Nekem 4830am van és 1680-ra éppen elég, nincs szükségem folyamatos 200fps-re sehol, ha kell még az AA-t is leveszem 2x-re
Amúgy anélkül, hogy bárkivel egyetértenék / ill bárkit megcáfolnék, ha csak matematikailag belegondolok: 4850es előnye 10-15%. Ha egy 4830 on emelek 20-25% ot annak akkor erősebbnek kell lennie Persze lehet ez a valóságben nem így van, ezt is elfogadom, és továbbra is örülök a 4830amnak -
Osynho
addikt
válasz bakosgabor57 #3805 üzenetére
A ramon tudnál spórolni, sztem nincs jelentősége az 1066-os órajelnek, inkább akkor 800as kingmax (vagy 1066-os, alig drágább). Az máris -5e. A másik lehetőség, amit CHIPman kolléga javasol, hogy 2x2 gb.
-
Osynho
addikt
válasz lencseszosz #3560 üzenetére
pü
-
Osynho
addikt
válasz lencseszosz #3557 üzenetére
Engem is zavart és kínlódtam vele sokat. Leszedtem a gyári propellert és rátettem egy 12cm-est, amit ugyanúgy szabályoz a kari. Viszont így jobban melegszik, (cod5-ben 68fok környékére). Szóval a megoldás lehet az általad említett S1 rev2 nevű hűtő + rá egy 12es venti. (van másik alternatíva is).
(#3558) rambo4ésfél: Sztem tök random. Hacsak ki nem nyithatod meglesni a konkrét példányt Egyébként az a + 50-100mhz ram órajel sokat nem számít, akkor már teszteltesd velük, mit megy a GPU
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz rambo4ésfél #3549 üzenetére
De, valóban, elnéztem Hát Quimonda is gyárt sok féle ramot, gondolom, ha az Asuson alapból 2ghz-en ki merik adni, olyan fos nem lehet. Amúgy meg Sapphire-rel nem fogsz mellé. Csatlakozz !
-
Osynho
addikt
válasz rambo4ésfél #3547 üzenetére
Hát memó szempontjából biztosabb, viszont nincs VRM hűtés, nemtom ez mennyire jön ki húzásnál. Asus tulajt kérdezz sztem
-
Osynho
addikt
válasz rambo4ésfél #3545 üzenetére
Én az olcsóbbat venném. Ram tuning szempontjából Quimondás Sapphire nembiztos h megy úgy mint az Asus, Hynixes Sapphire meg tudja simán. GPU-órajel a lényegesebb, az meg lutri minden gyártónál szvsz.
-
Osynho
addikt
-
Osynho
addikt
válasz TomBoy1986 #3078 üzenetére
Jah, jó hűtő. Az 1 RPM-et hogy kell értelmezni? Sapphire is jobb lenne az eredeti állapotában, mint az én monyákom, de az hangos Lehet S1 lesz belőle.
Tálcán mit kellene látnom? -
Osynho
addikt
válasz Dj Dekko! #3067 üzenetére
Hello.
Ahogy előttem írták, 1280-ban nem sok értelme van lecserélni egy 8800gtx-et egy 4830ra. Sőt, a helyedben min egy 22es monitorra beruháznék (esetleg full hd-sra), ha már erősíteni akarsz (mondjuk 1280ra még a mostani vga-d is elég szvsz ). A CF, meg nem biztos, hogy nyerő dolog, mert nagyon driver függő, bár a lapod elég jó hozzá. Akkor már inkább egy 4870 1gb, vagy GTX260 216SP-t vennék. -
Osynho
addikt
válasz TomBoy1986 #3046 üzenetére
Jah, igen, most egy kicsit el van hanyagolva szegény. Félkész állapotú, lesz egykis modding, ez-az
-
Osynho
addikt
Nah befejeztem a tegnapi hűtő tuningomat: ilyen lett
Sikerült levenni a gyári ventit egy új csavarhúzóval, így közvetlenül a bordára mehetett a 12es. Viszont mivel nincs a karin sehol egy lyuk, vagy vmi rögzítési pont, ezért damillal átkötöttem a nyákon Így már kezd tetszeni a dolog, lehet marad is egy darabig ez a megoldás. Silence 4ever -
Osynho
addikt
válasz Hikvision #3029 üzenetére
Hogyhogy nem hűtött? Mekkora fordulaton járattad? Nekem úgy, hogy átfúj a gyári ventin, meg a műanyag burkolaton, ráadásul kb a fele van felette, ígyis egész rendesen hűt
A gyári csavarok simán kijöttek neked? Nekem már vérzett a tenyerem a csavarhúzótól,de nem adták magukat...(#3028) karika011 Szép munka? Úgy van ráhányva kék szigszalaggal De köszi amúgy
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Meguntam a Sapphire gyári ventijét, úgyhogy gondoltam vmit kezdek magammal Szóval próbáltam leszedni a bordáról a gagyi gyári széltolót, de úgy belehúzták a csavarokat, hogy a 3ból csak 1 engedett. De nem adtam fel! Rátoltam az egész tetejére egy 2 pines 12cm-es ventit és bekötöttem a gyári helyére. Így tudom ATT-vel szabályozni.
- Idle (150/250@0.968V) : 32-32 fok 60%os fordulattal (30cm-ről gyakorlatilag hangtalan),
- load (685/2000@1,082V) : 12perc caps viewer után 80-83 fok 90%os fordulattal (ígyis halkabb tán mint a gyári 1%-on)
Képek: felülről, oldalról, beszerelveVélemények? Igazából az lenne a tuti, ha lejönne a kis mocsok kisventi, de nem akarom szétbarmolni, mert ugrana a gar
-
Osynho
addikt
válasz cintula187 #3002 üzenetére
Kicsit emeld a gpu órajelét, hátha... A memória viszont mehet lejjebb 2D-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- rtx 2060/super videókártyát keresek
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest