- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Hamarosan találkozhat az USA és az Intel vezetője
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Team Fortresst lehet már szedni és játszani is engedi a Steam szal álljon neki mindenki aki még nem tette meg.
-
ftc
nagyúr
ATi RV670 XT and RV670 Pro at year end
According to various sources, the AMD RV670 series will have two new members, the RV670 XT and RV670 Pro. They are also known as Gladiator and Revival. These two models might finally be known as Radeon HD 2950 XT and Radeon HD 2950 Pro.
In terms of Specs, the Gladiator core runs at 825MHz, 512MB GDDR4 at 1.2GHz. Revival core runs at 750MHz with 256M/512M GDDR3 clock at 900MHz. Both GPU are 55nm manufacturing processed and they both have 320 Stream processors and memory width at 256 bits. Supports DX10.1, SM4.1, PCIe 2.0, UVD and new generation CrossFire (tri / quad fire?)
RV670 XT graphics cards will be manufactured by AMD while RV670 Pro will be manufactured by graphics card makers. These two new products are expected to arrive by end of this year or early next year.
ocw -
Seelaard
tag
válasz
he7edik. #3192 üzenetére
ÁÁÁ NEE! Ma gazoltam a kertben és megcsípett a csalán. Te biztos valami látnok, vagy médium vagy.
Basszus, ez már megint nem fórum téma.
Nekem az előző kártyám egy Nvidia 8800GTS volt. Szerettem, mert minden jól futott rajta (kivéve a kedvencem : Company of Heroes)és a gyári hűtése is halkabb volt, mint most a HD2900XT-nek. A Company viszont sokkal jobban fut HD2900XT-n, mint az Nvidiás konkurense. Ezért váltottam ATI-ra. Viszont a hangos hűtésével nem vagyok megelégedve. Nekem a csendes számítógép a dilim. Ezért keresek valami jó léghűtő megoldást a kártyához. A Hr-03-as viszont épp hogy nem fért el a házamban. -
-
Ragnar_
addikt
válasz
Komplikato #3185 üzenetére
A beta dx9 , dx10 csak a teljes verzióban lesz , legalábbis a fórumon ezt írták.
-
SAS107
tag
Sziasztok.
Nagy problémával állok szemben. Van ez az ati t200 unified avstream driver amit Driver package installálásakor telepit fel az Audio Video vezérlő menüpontban. Ez a driver felelős úgy tudom a Video Ki és bemenetért, de a bemenetért biztos.
Sajnálattal tapasztaltam hogy valamiért nem mellékelnek a kártyához Tuner softwaret hanem egy kűlső 3rth party szoftverrel lehet csak a kártyával digitalizálni.
Nos a gondom az hogy a driver felinstallálása utána újrainditom a gépet és utána kiírja hogy Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)
Az eszköz hibaelhárításához kattintson a Hibaelhárítás lehetőségre
És egy sárga felkiáltő jel van utána.
És pl a VirtualDubban ahol szoktam capurölni a régi vivos kártyámnál ott volt a devicében az ati kártya hogy azt használja, de így mivel hogy nem sikerül elinditani az eszközkezelőben az eszközt így nem érhető el a funkció.
Próbáltam több féle újabb és régebbi WDM drivereket kb 7.4 től 7.9 ig az összeset.
Próbáltam full uninstallt reinstall ezerszer, eltávolitani az eszközkezelőből, hozzáadni újra, de mindig ott van az a fránya felkiáltó jel!!
Van valami ötletetek? Meg őrjít már ez a dolog.
(Annyit még megjegyeznék hogy úgy emlékszem eddig jól müködött a dolog, legalábbis nem emlékszem hogy az eszközkezelőbe lett volna felkiáltó jel, cask most mióta fel akartam telepiteni a 7.9 es drivert azota van ott, és hiába rakom vissza a régebbit már azzal is ott van, nagyon érdekes)
-
Gorneck
legenda
válasz
Gaboman1979 #3182 üzenetére
Én meg fogom és megveszem...oszt vagy élvezem vagy beletaposok a gépbe...
xbiték meg elmehetnek a tesztjeikkel a bánatba... -
7600GT
senior tag
válasz
Sztem legalébb 20-30%-t fog gyorsulni a kari. Ne felejtsük el, hogy még csak béta.
Egyébként egy 8800GTS 640mb-os verzióján 30fps-el futott a béta majd leszedte a srác az anizotróp szűrést, rögtön 40fps-re ugrott... -
keIdor
titán
válasz
Remélem a full még egy jó +10FPS-el többet hoz...
Viszont az AA hiánya aggasztó... -
Komplikato
veterán
Azért nem piskóta. Elöször azt hittem élsimítva van, de ha jól láttam a DoF és a Motion Blure teszi meg a maga kis hatását. A pálmafás képek alapján meg DX10-ben ment a téma (mert a beállító menüből nem deül ki), legalább is a falveleken félig meddig átjövő HDR erre enged következtetni. Szerintem ez nem is olyan rossz, hiszen Dx10-ben és teljesen full beállításoknál csinált ennyi FPS-t 1680-ban, ráadásul ez még csak béta verzió ...
-
keIdor
titán
válasz
Gaboman1979 #3178 üzenetére
Képeket elnézve ezen nincs AA.
-
keIdor
titán
Kicsit gyengén teljesít a VGA a Crysis béta alatt szerintem.[link]
Kiváncsi vagyok, hogy fog menni 8800GTX-en a játék. Nekem 30-40FPS édes kevés...
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Calibos #3174 üzenetére
Mi nem logikus? ATI le van maradva mint a borravaló manapság...ezekkel a karikkal még mindig tarolhat csak gyorsan kell lépnie...
Mi a gond azzal a dx10-zel már megint? Nyekereg mindenki miatta és még a sima sincs sehol igazából...Ez a kari, ha végre kijön akkor max 1 év múlva lesz elavult...de lehet később. -
varga911
senior tag
Akkora problémát nem jelent szvsz, a játékok úgyis támogatni fogják a ''dx 10.0 módot'' - márha lehet ilyesmiről beszélni - legalább 3-4 évig, az a néhány változtatás nem egetrengető. (mandatory 32-bit floating point filtering, mandatory 4x anti-aliasing, shader model 4.1)
Mondjuk elismerem, kicsit igénytelen vagyok ilyen szinten... de akkorsem dx 9.0b -> 9.0c szintű váltás. -
válasz
Gaboman1979 #3163 üzenetére
Nálam semmi gond nincs vele, ez a legújabb.
-
válasz
Gaboman1979 #3158 üzenetére
RivaTuner.
-
Gascan
tag
A 2900PRO fogja már tudni a dx10.1-et vagy csak dx10-es lesz? 52 ezer forint jó ár érte, ha kb. 8800GTS és 8600GTS között lesz a teljesitménye, de nem lenne baj ha inkább a 8800éhoz hasolitana
-
keIdor
titán
válasz
Gaboman1979 #3156 üzenetére
Olvastam. Hát max annyit, hogy érdekes, de így már értem...
-
keIdor
titán
200 EUR lesz nálunk a kártya azaz kb. 52k. ÁFA nélkül.
2900PRO 512MB
Az 1GB-os 260 EUR lesz, de annak nem látom úgyse értelmét...
[Szerkesztve] -
Def26
félisten
Srácok a HD 2900 XT kezeli a fizikai gyorsítást úgy mint egy PhysX kártya?
[Szerkesztve] -
keIdor
titán
Hello sziasztok
-
Gaboman1979
csendes tag
Úgy hogy internetett váltottam,és itt a PH-n még a régi internet címem volt meg.
Na most azt az adataimnál áttírtam és már ugrott is a mutatvány.
Onnantól kezdve a felhasználónevem és a jelszavam nem egyezett meg.
Kellett csinálnom egy új felhasználónevet és így lettem újonc. -
Gaboman1979
csendes tag
válasz
szacsee #3145 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket!
Az Everestben néztem hogy a karinek a GPU órajele csak 507Mhz a Mem órajele meg 512MHz.
Tudom hogy ez csak a 2D órajel,de amikor betöltök egy 3D alkalmazást és hallom hogy felpörög a ventilátor akkor sem változik az everestben az érték magasabbra.
Amugy ahogy 3D alakalmazásra váltok egyből fel kellene pörögni a ventilátornak,mert nálam nem ezt teszi hanem egy jó 5-10perc között kez el pörögni. -
keIdor
titán
válasz
Gaboman1979 #3146 üzenetére
Hogy érted, hogy nem engedett be?
-
szacsee
nagyúr
válasz
Gaboman1979 #3143 üzenetére
Na Csé!
Mind a 4-et dugd rá, mert akkor a felületre jutó áramerösség mértéke csökken az érintkezőkön ( A / négyzetmililméter) és kisebb az esélye, hogy beég a csati.
A másik indok, hogy 12 GND és 12 12V ér van ott, namost a molex csatin 1 db van mindkettőből és ha mind a 4-et bedugod, akkor is csak 8 éren keresztül táplálod, de a molex nagyobb felületü és így már biztonságos.
Remélem érthetően fogalmaztam. -
keIdor
titán
válasz
Gaboman1979 #3143 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de múltkor egy moderátor nagyon nem örűlt, hogy újraregisztráltál és csak a jóindulata miatt nem bannolt teljesen.
Szerintem vedd komolyan... csak egy tipp!
Igen a vista pár %-al lasabb, de szerintem jó.A 7.9 is nagyon jó a kártyának!
Tedd be mind a 4-et! -
Gaboman1979
csendes tag
Szevasztok újra itt vagyok!
A Vistával kapcsolatban kinek mi a vélemény?
Nekem jelentősen lassultak a gamek rajta!
Bár az is lehet hogy a 7.9-es driver nem a legjobb a kártyának.
Lehet megpróbálom a Omegadriverét azzal hogyan muzsikál.
Egy másfajta kérdés amit tegnap apriktól is kérdeztem.
A 2900XT-n két csatlakozás van namost oda bedugom a két 6-os csatolót,azoknak mind a két végén 2-2 db 4 lyukú csatlakozás van a táphoz,mind a 4-et össze kell kapcsolnom a tápegységgel vagy elég csak 2db-ot összekötnöm és a másik kettőt nyugodtan hadjam? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Mindkét karin R600 lesz, tehát 80nm. Az R600 kihozatala pedig kiváló, már biztos nyertek rajta annyi pénzt, hogy érdemes kiadni minimális nyereséggel is. Amúgy félelmetes ez a mostani Ati gyártástechnológia, ha egy 720millió tranyós chipből alig lett hibás darab.
-
keIdor
titán
Tuti 80nm lesz.
Láttam már roadmapot. Akkor leírom mit láttam, hogy tisztuljon a kép mindenkinél!
R600 - 80nm: 2900XT, 2900Pro, 2900GT (ergo az összes 2900 az R600 magot viseli magán)
RV610 - 65nm: 2400Pro, 2400XT, 2350Pro, 2350XT
RV620 - 55nm: 2500Pro, 2500XT (2400-at váltja majd)
RV630 - 65nm: 2600Pro, 2600XT
RV635 - 55nm: 2650Pro, 2650XT (2600-okat váltja)
RV660 - 55nm: Várható neve HD 2700Pro és 2700XT vagy 2950Pro
RV670 - 55nm: 2950Pro vagy ez lesz a 2700 sorozat!
R680 - 55nm: 2950XT
Az R680 egy brutális kártya lesz! Egy jelentősen órajelnövelt 2900XT 55nm-en. Szvsz az lesz a következő karim!
NV miatt meg úgy se lesz szvsz 100k felett az ára!
[Szerkesztve] -
Def26
félisten
150W -os fogyasztás az egész jó, belegondolok, hogy Crossfire -be raknák két 2900pro -t, az már elég bizarr teljesítményt nyomna, és nem zabálna sokat.
Jah, és 100k környékén meg is lenne... -
7600GT
senior tag
válasz
szacsee #3120 üzenetére
Nagyon jól tudom, hogy valójában nem 215 wattos kajol hanem kevesebbet.
De az AMD annyit ad meg és ha a HD2900Pro-hoz 65wattal kevesebbet akkor (gondolom én naívan) nagyjából 40wattal fog kevesebbet enni sztem.
De ez csak feltételezés.
Szerk.: arpi6k:sztem ráraksz egy AC S1-et egy 12cm-es ventivel és meg van oldva.
Szerk2.: Nem is 6+6 pines csatlakozó van hanem 6+8 pines.
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
Az XT is kb 160-170W-ot eszik, nem tom pontosan, mert a topik elején tárgyaltuk, hogy akkor eszik annyit, ha mind a 14 tüske rá van dugva (6+8) mert ennek a teljesítményfelvétele 215W, de a 6+6, az 200W alatt van min 20-30W-al.
Nem tom pontosan, de az elején tárgyaltuk.
Ha nagyon kiváncsi vagy nézd meg mennyi áramot enged át a 6+6 tűs PCI-E tápcsati és szorozd be 12V-al.
Noob-ul hangzik, de a gyártók nem 6+6 tűs csatit adnának, ha 200W felett enne. -
he7edik.
addikt
Még 1 szavazat a nyócvan nm-re
-
szacsee
nagyúr
Ezek 80nm-esek lesznek.
Más:
Sokat filóztam, hogyha nékem sok pénzem lesz...
melyik karit vegyek, a gtx is vonzó, de sztem XT vagy Pro lesz belőle, csak a fogyasztása és a hőtermelése aggasztott, de az éremnek is 2 oldala van:
1. 2D-ben kevesebbet fogyaszt, mint a kisebb GTS
2. 3D-ben ''csak' 10W-al eszik többet (GTX-nél), ami sztem nem naon gáz.
3. Melegszik - és? legalább kivezetik a házból, nem úgy mint a GTX-nél, mivel ott a kopoltyúk révén a ház belsejét is fűti.
4. Hangos - a hangrendszerem handosabb -
ftc
nagyúr
AMD will announce Radeon HD 2900Pro, to fit in the performance gap left in between the HD 2600XT and HD 2900XT. AMD HD 2900Pro is still based on the R600 GPU and it is aimed at the GeForce 8800GTS 320MB.
The AMD Radeon HD 2900Pro will be paired with 512MB GDDR3 and another edition is with 1GB GDDR3. The Radeon HD 2900Pro 512MB will be priced at around 213 Euros while the Radeon HD 2900Pro 1GB will sell fromr 263.31 Euros.
AMD HD Radeon 2900Pro will have a GPU Core speed of 600MHz, GDDR at 1600MHz, memory width is at 256 bit wide. It wlil have 320 Shader processors. It has a power consumption of 150W and is 9.5'' long (in length).
Radeon HD 2900GT GPU core speed and memory speed is unconfirmed. It will be paired with 256 bit GDDR3 and has 240 Shader processors. It is also rated at 150W and is 9.5'' long.
HD Radeon 2900Pro's 3DMark06 scores around 8500+ while Radeon hD 2900GT scores around 7000+.
[link]
HIS
[link] -
he7edik.
addikt
Pedig már az hittem hogy egy XT lesz Pro bios-al
-
7600GT
senior tag
-
7600GT
senior tag
Szerintem ez a kari már rögtön használható lesz hiszen nem kell hózzá új drivert írni és nem lesznek olyan problémák mint a legtöbb új karinál.
Remélem vmi új steppinges relatíve keveset fogyasztó magot raknak bele.
Amugy kötve hiszem, hogy ez az AMD-nek megéri, hiszen ugyanúgy 700millió tranyót kell legyártaniuk 80nm-en...
Nah mindegy, mi jól járunk. -
Calibos
addikt
mit látok még?! 2900GT
-
00roli00
aktív tag
[link].Tehát 256 bit.lesz.
.
-
szacsee
nagyúr
Erre gondoltam én is mivel eléggé jól skálázható az R600, de akkor a HIS-ék copy-paste-ztak.
Nagyon best buy szaga van, remélem mielöbb kapni lehet majd kis hazánkban is.
A tesztekre kiváncsi leszek, ha kicsit finomhangotak rajta, akkor nem is kajol annyi áramot, no meg az XT hútéssel (ha az lesz rajta) be lehet lőni, hogy ne porszívóként hasson.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debian GNU/Linux
- iPhone topik
- Házimozi belépő szinten
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest