- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- RAM topik
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2498 üzenetére
A low quality nem volt benne a hsz-ben.
Én úgy tudom csak, hogyha minden max 1680-ban, kivéve árnyék medium.
Az Alu:Tex-es vitához. Háááát, nekem a textúrázási erő fontosabb, én nagyon bírom, ha egy játékban jó textúrák vannak, bár sajnos talán a WiC-ben már nem megy jól a high textúra, az talán a 640-esnek menne simán.
Persze a shaderekkel is lehet klafa dolgokat művelni, de nem tudom, pl.: geometry instancing az hogy működik? A textúrát is csak egy modellre kell kiszámolni, vagy mindre külön? -
Alvin_ti4200
félisten
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2480 üzenetére
Hopp, az a Dirt nagyon nem gyenge.
Nekem olyan 45 fölé se megy, szűrők nélkül. Átlag valahol az Xt szintjétől talán picit kevesebb, a körül van.
-
gayer
aktív tag
Hello mindenki! Tegnap vettem 1 gigabyte 2900xt-t! Frankón megy semmi gond csak ha hdmi-n keresztül kirakom hdtv-re a hang nem jön át sehogy vki tud vmit erről, vagy volt vkinek ilyen tapasztalata?
-
Alvin_ti4200
félisten
Medal Of Honor: Airborne-ban nem vettem észre lényegesebb sebességbeli különbséget GTX és XT között. Talán a GTX picit gyorsabb.
[Szerkesztve] -
mikisanzi
csendes tag
mozso 26 itt régebben be be szólt, kiváncsi leszek ezután mit fog mondani:
http://www.gamespot.com/features/6177688/p-6.html -
Tuco Ramirez
őstag
Egyetértek, valóban nagyon jó ötlet a VGA mélyvíz topic!
7600GT: flamelők mindig voltak/vannak és lesznek, a legegyszerűbb ha nem reagálsz rájuk...
Sokszor írtátok, hogy az R600-hoz még nem kiforrottak a driverek. Valójában mikor tekinthető egy driver kiforrottnak? Ha már minden játék hibamentesen fut és kihajtja a VGA max teljesítményét? -
7600GT
senior tag
A számarányok stimmelnek de hogyan számítottad ki?
A VGA mélyvíz topik tényleg nagyon jó ötlet. Csak a sok flémelő hülyét nem kéne beengedni.
Nagyon örülnék ha te és mondjuk Abu85 kolléga nekiesnétek és kifiléznétek a két kártyát illetve, hogy mit lehet majd várni tőlük késöbbi játékokban. -
Ragnar_
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2483 üzenetére
A Mostani Unreal3 engine melyik kártyán megy jobban egy 8800GTS-en , vagy egy HD2900XT-n? Gondolom hasonló enginek lesznek az elkövetkezendő 1-2 évben , meg persze a Crysis, és a Rage , de mondjuk az OpenGL .
-
Erre szívesen értekeznék egy hosszabbat, de sajnos hulla vagyok
Röviden:
Honnan vannak a számok? Én parasztosan kiszámoltam, és tök más jött ki (8800GTX: 4.7:1, 2900XT: 16:1, átlagos játék (ahol a 8600GT és a 2600XT cca. egyenlő): 6:1)
Azt ne feledd, hogy a magas ALU:TEX arányú játék a magas ALU:TEX arányú kártyán nem feltétlen gyors, csak kiegyensúlyozott. A 8800GTX és a 2900XT közötti különbség majdnem kizárólag az előbbi irdatlan számú textúrázójából jön, és alig az utóbbi nagyobb shader-kapacitásából. Érdekesebb a 8600GTS (4.3:1) VS 2600XT (12:1) viszonylat, ahol TEX-ben az előbbi gyorsabb 70%-kal, ALU-ban meg az utóbbi.
Asszem igaza volt venember83-nak, érdemes lenne egy VGA mélyvíz topikot indítani -
SzlobiG
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #2480 üzenetére
Hmm, hát magukért beszélnek a számok szó mi szó.
Medalt nem néznéd meg? -
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2478 üzenetére
Akkor majd tényleg írj valamit légyszi! Mikkel teszteltél, hol stb.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #2475 üzenetére
Kicsit írhatnál róla, hogy hol mennyivel gyorsabb. Pár játékot gondolom megnéztél vele.
-
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2475 üzenetére
PC Gurunak lesz a teszt? Milyen driverekkel nézed őket majd meg?
-
SzlobiG
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #2473 üzenetére
Ne engedd el azt a GTX-et tőled, az való neked, ha szűrők a fontosak.
-
keIdor
titán
Értem, köszönöm a választ! Igen az UE3-al és a S.T.A.L.K.E.R. motorjával (X-Ray Engine asszem) kezdeni kell valamit, mert én pl. szeretem az AA-t és nem szeretnék lemondani róla... egyszerűen nem szeretem a recés éleket...
Akkor az SBAA a DirectX 10.1-ben fog eljönni, nem? Ott mondtak valamit, hogy 4×AA kötelező lesz. Szerintem az MSAA-t is leváltják akkor végleg.
[Szerkesztve] -
Abu85
HÁZIGAZDA
Amikor leülnek a fejlesztők írni egy qrva algoritmust a játékra. Pár játékban már van ilyen megvalósítás. Age Of Empire 3, Call Of Juarez (D3D10 patch)... Elvileg jön majd a STALKER-hez egy ilyen patch. Az UE3 motort használó cuccokhoz pedig mindenképp kell majd valamit összehozni.
Az a lényeg, hogy mostani MSAA megoldás nem lesz használható, így a fejlesztőknek kell valamit alkotniuk. Az nv és az AMD driver iró csapata, pedig a földhöz veri a fenekét örömében, hogy nem kell az AA-val szarakodni a jövőben. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Én úgy gondolom, hogy a Bioshock tesztek eltérésében (leszámítva a driver kiforratlanságát, ami ténylegesen jelen van még) az AF keze van benne. A Firingsquad 16x-os AF-fel tesztelt, míg itt gondolom nem használták a szűrést. Az előző oldalakban már kifejtettem, hogy az AMD az R600-zal nem törekedett az AF sebesség javítására, igazából talán nem is foglalkozott vele.
Valahol olvastam, hogy a szűrés minőségét lehetne javítani shaderekkel, de ez elég nagy pluszmunka, nem beszélve arról, hogy az AF pusztán használható, míg az shaderekkel történő képminőségjavításhoz saját algoritmus kell. Nem hiszem, hogy elterjed legalábbis közel nem olyan gyorsan, mint az SBAA.
[Szerkesztve] -
SzlobiG
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tuco Ramirez #2459 üzenetére
Elszámoltad magad a GF6800 májusban volt 3 éves. Minden VGA-ra igaz az a képlet, hogy 3 időszaka van a felfutási, úgymond tombolási és a lefutási. A csúcskategóriás karinál kb. 1 év egy időszak. Az R600 most tart a felfutási időszaknál, és jövőre tombol, majd 2009 kezdi el a karrierjének a végét. A GF8800 speciel most tombol és a karrierje kb. 1 év múlva ér végett.
Ha a köv. generációra lecseréled a karit akkor egyértelmű, hogy GF8800-at vegyél, de ha minimum másfél évig megtartod akkor már a HD2900XT a nyerő. -
SzlobiG
félisten
válasz
Tuco Ramirez #2459 üzenetére
Kilehet húzni, de ha olyan igényei vannak az emberkének mint nekem, hogy 1280X1024-be Highon mennyenek az új a játékok, akkor nem fogja kihúzni még 2évig se, ezért is váltottam le a jóöreg X1800-at.
-
Tuco Ramirez
őstag
Manapság már nemigen lehet kihúzni 3 évet még csúcskonfiggal sem, sajnos. Annak idején a GeForce4 Ti4200-vel meg lehetett csinálni ezt, de manapság már a két évvel ezelőtti csúcskarikkal (X800, GF6800) már nem jut messzire az ember ma az újabb játékoknál. Szerintem a magas ALU:Tex aránnyal járó a babért már az R600 utódja fogja learatni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #2456 üzenetére
Amíg nincs megfelelő complier az R600 képességeihez addig a driver hátráltatja a karit. Eleve megjelenés óta javult folyamatosan COJ-ban és COH-ban (D3D10 patch), és már elég szépen ütlegelik a GF8800GTX-eket. Az AA ügynél is az AMD kezére játszik az MSAA eljárást rühellő deferred proc. motorok megjelenése. A GF8-nak hiába van teljesen hardveres MSAA-ja, ha azt nem használják a jövőben.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tuco Ramirez #2455 üzenetére
A melegedés az előny a GF8800-hoz képpest. Az Ati karija 75°C-ra van belőve, és a legjobb benne, hogy szigetelt rendszer és kifelé nyomja a meleg levegőt. A gép belső hőmérséklete általában kisebb HD2900XT-vel, mint GF8800 karival.
Tekintve, hogy a csúcskategóriás rendszerek élettartama kb. 3 év szokott lenni a megjelenéstől számolva, így ténylegesen gyorsabb majd valamikor jövőre lesz, de ez függ attól, hogy mennyire drasztikusan emelik az ALU:Tex arányt. -
SzlobiG
félisten
válasz
Tuco Ramirez #2455 üzenetére
Szerintem ameddigra kihozza az erejét már elavult kártya lesz ez sajnos.
Én abba bíztam, hogy már a Bioshock, vagy az Airborne jobban fog menni mint G80-al, de nem. Már cska a Crysisbe bízok, hogy ott jobb lesz.
Ettől független nekem nincs bajom a kártyával nekem megfelel, de Nv-nél van az előny még mindég.
[Szerkesztve] -
Tuco Ramirez
őstag
Minden ésszerű érv az R600 mellett szól
...kivéve a fogyasztást, a melegedést és a zajszintet. De a következő generációs, kisebb csíkszélességgel gyártott R600-utód kártyánál ezek is javulni fognak. Egyébként egyetértek veled, a kérdés csak az, hogy milyen hamar jönnek ezek a változások, amelyek kihozzák az R600 valódi erejét? Mert nagyon nem mindegy, hogy pár hónap vagy 1-2 év... -
arpi6k
addikt
Kint van az új RivaTuner: [link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az nagyon kamu szagú az a 32TMU. A beyond3D-n osztotta nemrég Demmers, hogy a köv. generációban még tovább növelik az ALU:Tex arányt az R600-hoz képpest. Az R600-nek elméletben 10:1 arány van megadva, a késleltetést beleszámolva valahol 13:1, 15:1-nél működik megfelelően, a G80 úgy 4:1-re jó elméletben, gyakorlatban a 6:1, 7:1 a jó neki. A mostani játékok pedig 4:1 ALU:Tex arányúak. Ahhoz hogy a következő években érdemi grafikai fejlődést érjünk el brutálisan kell növelni az ALU:Tex arányt a játékokban, mert a VGA memóriasávszélessége a chipek számítási kapacításához viszonyítva kezd nagyon szűk lenni. A GF9 is veszettül megnyomja az ALU erőt, szóval valamilyen szinten számíthatunk némi ugrásra. Ennek két oka is van, a GPU-k lassan GPGPU-k lesznek, a GPGPU-knál lényegében a számítási teljesítmény számít. A gyártók vélhetőleg a tranzisztort az ALU erőbe fogják verni már a következő generációtól is. A másik ok a memóriától való függés elkerülése. Ha nem nő az ALU:Tex arány akkor a texturázásban kell érdemi eredményt felmutatni, aminek egyenes következménye, hogy egyre nagyobb sávszélesség kell és egyre több memória. A CPU-k már nagyon függenek a memória sebességétől, a GPU-knál lehetőség van ezt a függést ésszerű határok közt tartani. Egy harmadik ok pedig az xBox360 relatíve erős szereplése, a Xenos chip is a magas ALU:Tex aránya épül (kb hasonlóra mint az R600), idővel a fejlesztők nem fognak a PC-re és lényegében legelterjedtebb vagy legerősebb (kinek melyik tetszik) konzolra eltérő elvek alapján fejleszteni. A Xenos a jelenlegi Box-os játékokban texturázási képességeinek a határán van ideje használni a tényleges erejét. A PC-s portokben ez megint a magas ALU:Tex arányú karik felé tereli a vizet.
Minden ésszerű érv az R600 mellett szól, és még az ára is elfogadható. Legrosszabb esetben kaptunk egy 8800GTS 640MB-ot verő karik kb. hasonló árban. Legjobb esetben pedig a 8800Ultrának is van nem kevés félnivalója a közeljövőben.
[Szerkesztve] -
7600GT
senior tag
válasz
FireKeeper #2451 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy mindenből kellene még bele.
+4 Rop, +4 TMU stb... -
-
Speed®
titán
válasz
Tuco Ramirez #2440 üzenetére
Nyitva a 89GS/GT/GTS elnevezés, ebbe valszeg csíkszélességcsökkenés + órajelnövekedés és a streamprocik számának variálása (64/96/128) fér bele, talán memóbusz is lesz variálva (256/320/384). Egy 600/1800 körüli 128US/384bit 8900GTS jó áron kis fogyasztással okozhat kellemetlenséget Atiéknak..
#2441 Drizzt
A 21''os CRTm 1600x1200 Winben használhatatlan a miniatűr betűk miatt, emiatt 1152x864ben megy. Valszeg 22''nál maradok emiatt majd, annyira nem lehet zavaró. Rendelés előtt jól megnézegetek egyet-kettőt a tecsóba',aztán eldöntöm, hogy mennyire zavaró és/vagy mennyire nem.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #2440 üzenetére
8800Gt-ről hallani néha egy-két elsuttogott szót, nameg persze 9800 GTS-ről, de az nyilván 400-450 dolcsi körül fog kezdeni.
-
Drizzt
nagyúr
Hát, a képpontméret szerintem jobb lehet a 22-esen, mert a 20-ason a betűk alapból majdnem olvashatatlanul kicsi, legalábbis a 15-ös 1024-en hajtott crt után nagyon feltűnt. Nekem azért van 20-as, mert anno még a 22-es drágább volt sokkal, nameg volt ez a moncsi 90-ért akciósan, s nekem fontos volt a nagy látószög. Ami meg még nekem külön tetszett, hogy overshoot szerencsére minimális. Az már zavaróbb, hogy sokkal jobban csíkozódik, mint a crt-k, így v-synch használata szinte kötelező.
Amúgy fps-ek 1280-ban is élvezhetően néznek ki, bár a képarány miatt picit torz lesz, lehet mondjuk natív módban is használni, akkor nem lesz para, csak két oldalt le lesz vágva fekete csík, mintha 17-es lcd-d lenne.
-
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2435 üzenetére
Jogos, belegondoltam, hogy 16:9es filmek továbbra is fent-lent-fekete módban lennének, maradok az eredeti tevnél -> Wide kell. De hogy milyen..?
19''nak optimális a natívja, ''olcsón kitölthető'', cserébe kicsinek bizonyulhat.
20''nak ''erős'' a natívja, pozitív a kis képpontméret, de nem sokkal nagyobb
22''t méretben bejön nekem, de azt mondod zavaró lehet a pixelesedés..
Asszem az lesz, hogy megvárom míg kijön 1-2 Pros teszt és eldől, hogy hogy muzsikál 1680ban a 256bites memvezérlőnek hála. Ha tűrhetően, akkor 20/22'' közt egyszerűen a boltban fogok dönteni, ha nem tartom zavarónak a 22'' pixeleit, az lesz (nemrég még 21'CRTt használtam 1152x864ben 0.24mmes képpontméretű volt és nem igazán zavart). Ellenben ha nem lesz elég izmos a kari, akkor kényszerű 19'' lesz...remélem azért 1440x900 nem fog gondot okozni egy 320US karinak... Ejj, tesztet akarok, azonnal
-
valahogy így, csak két apróság:
- A 3:1 nagyon kevésnek tűnik, ha így lenne, a 2900XT az említett játékokban a 8800GTX sebességének felét se hozná (persze attól is függ, mi a 3 és mi az 1 - nálam az előbbi a skalár ALU-k (az nVidia stream processzora) száma, az utóbbi pedig a TMU-ké, órajeleket összeigazítva)
- A 20:1 már egy szélső helyzet, 14:1 körül már jobban muzsikálna a 2900XT
a trend tényleg az arány növekedése, ennek kiváló példája lenne az UE3 motor - csak akkor miért megy a Bioshock ilyen pocsékul a 2900XT-n, ahogy azt a firingsquad tesztje mutatja?Nagyon megnéznék egy jól összerakott midrange tesztet is ezzel a játékkal...
szóval a kérdésre az a válasz, hogy Karácsony környékén már látni fogjuk
Szerk.: a 32 TMU more than welcome a 2950-ben, ha igaz, viszont az (elvi) 470GFlops a 2900XT-re is igaz, a 8800GTX meg (szintén elvi) 519 (gyakorlatban az előbbi 379, utóbbi 346). Drizztnek igaza van, gyorsan kevés lesz mindkét generáció. Számottevő előnye csak akkor lenne az ATI-nak, ha hirtelen megváltoznának a shaderprogramozás gyakorlati elvei - erre meg annyira nem számíthatunk a közeljövőben, szvsz.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Nem tudom pontosan megfogalmazni az aggályaimat, de úgy érzem, hogy gyakorlatban használható előnye a 2900Xt-nek sose lesz a Gtx-kszel szemben. Ez alatt azt értem, hogy legeslegfeljebb 10 fps lesz a különbség(ami vagy elenyésző, vagy játszhatatlan mindkettővel kategória), mert attól függetlenül, hogy esetleg fog változni a játékokban az átlagos műveleti arány, az nem úgy fog bekövetkezni, hogy a teljes teljesítményigény változatlan marad, hanem a textúrák legalább ilyen számítási igénnyel fognak bírni, s így az aránynövekedés következtében még sokkal nagyobb teljesítményre lesz szükség a kártyáktól, pedig már újabb játékokban most sem igazán valami jól teljesít se a 2900, se a 8800, legalábbis nagyfelbontáson már erőlködni kezdenek max. beállításokon újabb dolgokban, én elég pesszimista vagyok mindkét kártya jövőjét illetően.
Na mind1, nem igazán ismerem a kártyák felépítését, 3d-s grafikából meg egyelőre csak a geometriával ismerkedtem, most lesz ilyen tárgyam, majd utána hátha okosan tudok hozzászólni.Mindenesetre a jelen számomra azt mutatja, hogy el fog hasalni hamar mindkét generáció.
-
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2433 üzenetére
Bagira01 linkje alapján a hazai piacon a Pro(Gladiator) 60k körül várható, a GT(Revival) pedig 40k lesz. Tech spec alapján inkább előbbire fáj a fogam, és 50 körül/alatt csak tavaszra várhatom, ebben asszem te is egyetértesz.
Addig meg nem sajnálok ~10kt, hogy élvezhetőbb sebességgel játszhassak
A 19''@1440x900 vs. 20''@1680x1050 vs. 22''@1680x1050 ügyet még asszem sokáig fogom mérlegelniFőleg, hogy az a gondolatom támadt, hogy nem zökkenőmentes a Wide felbontás minden játékban, mi lenne ha egy 4:3mas 20''ost vennék, 1400x1050es natívval?
-
Alvin_ti4200
félisten
-
7600GT
senior tag
A kérdésem az lenne, hogy mikorra jön ki az R6xx architektúra előnye?
Merthogy:németék írtak egy tesztet amiben pont ezt latolgatták és arra a következtetésre jutottak, hogy ez még nagyon messze van, 2-3-4 év.
A következtetést abból vonták le, hogy a legtöbb mostani játékban 3:1 arány van a pixel shader-ek és textúrák között (bocsánat de nem tudtam szakszerűen megfogalmazni, ki lehet javítani). A HD2900XT-nek 20:1 arány lenne jó. Ez, be kell vallanunk, tényleg nagyon messze van. Vagy mégsem? Abu85 kifejtette, hogy valószinüleg ez az arány drasztikusan növekedni fog a Pixel Shaderek javára, merthogy ez a leglogikusabb út a lűtvány javításához.
Szóval a kérdés adott a választ, megkapjuk szerintem 6-8 hónapon belül. -
SzlobiG
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #2426 üzenetére
Kap egy utsó esélyt.
-
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2427 üzenetére
Én már rég filózok, de sajnos más alternatívát nem látok rajta kívül, még egyszer nem vagyok hajlandó 50k felett vidkarit venni
Ebből a tesztből az látszik, hogy 1600x1200ban elég szépen szalad minden rajta, amivel teszteltek [link]
1680x1050 meg ugye nagyjából ugyanez. Nincs szükségem 100+ FPSre, ha FPSezek is, azt nagyrészt Singleben teszem. Vagy gondolkodjak el inkább a 19''es Wideokon, 1440x900 miatt? Hiányolnám azt a 7.5cm-t átlóban, amivel kisebb a 22''nál
Ha tudnám, hogy 50k körül berobban a 29Pro még idén, kihúznám addig, de van egy olyan érzésem, hogy ilyen árban csak tavasszal számíthatok rá -
Drizzt
nagyúr
Én is akkor mondok eredményt Xp alatt, World in conflict: beállítások: amit alapból beállított, ez azt jelenti, hogy minden felhúzva, kivéve az egységtextúrák médiumon, meg a víz reflect 256-on, s kikapcsolva a clouds reflection. Felbontás: 1680*1050, AA nincs, AF:4x. eredmény: 16/28/61, bár v-synch is force on nálam driverből, de 60 felett úgyse lett volna sokszor.. Amúgy nekem nagyon tetszik a gfx, játék közben nem parás a sebesség.
-
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2423 üzenetére
arpi6k linkjének köszönhetően újfent konstatálhattam, hogy néha előbb beszélek, aztán gondolkodok..
Sry
Hogy ON is legyek: szerintetek érdemes várnom a 29Prora karácsony előtt, vagy vegyek nyugodtan egy 512es 1900XTt tavaszig és akkor lépjek tovább?
A kérdés olyan megfontolásból vetődött fel bennem, hogy lecserélem a monitoromat, és natív 1680x1050 lesz belőle, amibe már belegebed a 256os Prom..
[Szerkesztve] -
SzlobiG
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #2418 üzenetére
Ez a játék egy baromság fel is idegesített.
Hiába állítom a profilokat nem veszi vissza a grafikát ugyan annyin van amennyire beállítottam.
Mingyá kapja az uninstallt. -
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #2419 üzenetére
Távolról sem volt célom a megsértésed, mindössze abból következtettem, hogy láttam a vidkarikereső hírdetésed, ahol 75ks árat határoztál meg a 29XTkre..
Elnézést, ha a koncepcióm alaptalan és sértő számodra. -
arpi6k
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2418 üzenetére
Hát neked már tényleg 8, ahogy az aprókat nézem.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #2413 üzenetére
Milyen beállítások mellett mértél? Mert annyi mindent lehet ott kapcsolni, hogy mindent fullra tettem azt avg FPS 7.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #2413 üzenetére
Kb 2percet játszottam vele.
De még fennt van szal tesztelhetek egyet.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #2411 üzenetére
Én már vagy 6hónapja Pistát használok.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #2408 üzenetére
Annak pedig elégnek kellett volna lennie az alaplapi tápcsati nélkül is.
-
nVidia téma - remélhetőleg utoljára
nah, megpróbálom kicsit összeszedettebben... tehát 3 dologgal szokták azonosítani az nVidia logot a játékok elején:
1. az nVidia lefizeti a játékcégeket, hogy az ő kártyáikon jobban fusson a game - ez az, ami nincs. ezzel nem azt akarom mondani, hogy soha egy ilyen sem volt, de nem általánosan jellemző
2. a kutyaközönséges reklám. ezt nagy lelkesedésemben, hogy az 1.-vel kapcsolatos tévhiteket eloszlassam, teljesen elfelejtetttem. természetesen van ilyen. pardon, és köszönet, aki szóvá tette
3. a tesztközpont téma - erről írtam fentebb. a kételyekre nem tudok mit mondani - nézzetek utána, én is azt tettem, amikor először hallottam róla.
peace -
SzlobiG
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #2404 üzenetére
De hát 3DMarkba csak több pontot adott.
Ez olyan mintha 2D-s órajeleken ment volna kb.
Hány pines molexek vannak rádugva? -
Calibos
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #2404 üzenetére
Látom már árulod is a VGA-t, meddig volt a nálad?
-
SzlobiG
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #2387 üzenetére
Egy teszternek ilyet tudnia kellett volna.
-
Firestormhun
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #2395 üzenetére
Lemértem mindkét operációsrendszerrel.
Konfig: C2D E6420@3.2GHz, G80 GTX
Vista:
- DX10:
Resolution: 1280*1024
Detail Level: Very High(4*AA, 4*AF, stb..., többi tesztet is ugyanilyen beállításokkal futtattam)
Average fps: 35
Min fps: 15
Max fps: 74
- DX9:
Average fps: 41
Min fps: 18
Max fps: 95
XP:
- DX9:
Average fps: 46
Min fps: 20
Max fps: 107
Játék csak a nagy mennyiségű particle effektektől lassul be jobban, amúgy nagyon szépen fut. -
Calibos
addikt
Egyébként volt valamilyen balhé amiben az 3DMark fejlesztőt megvádolták hogy az egyik Vga gyártó termékeire optimalizálták a 3DMakt-ot!
Mi is volt ez pontosan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- RAM topik
- Motoros topic
- Trollok komolyan
- EA Sports WRC '23
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest