- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Mákos7észta #4074 üzenetére
Egálközeli a helyzet szerintem. Nem fogsz rosszul járni vele, nyugi.
Ha most kéne kártyát vennem, valószínűleg én is a pro-t venném egyébként, bár most pont az érdekelne, hogy mikor jön már végre valami új csúcskártya, áthidaló megoldásnak vettem a gts-t, mert amikor vettem, már akkor se volt hajj de új architektúra. Csak az a gond, hogy már nincsen pénzem, ha tényleg jönne valami ütős. :-D
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Mákos7észta #4067 üzenetére
A különbség oka egy szóban: texturing power. Ahol ez nem lényeges, ott jól megy az Atinak, ahol meg igen, ott az nv-nek. Abu85 szerint az lesz a túlnyomó többség a jövőben, ahol kevés textúra erő kell, szerintem meg nem. Ez a 2900Pro szerintem már kifejezetten jó vétel lehet, mert alaposan megmérsékelt árú Xt végülis, a teljesítménye kevesebbel kisebb, mint az ára, ha jól sejtem.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
SzlobiG #4045 üzenetére
Akkor mutatsd, de én meg vagyok győződve, hogy csak dx9 mód van benne. Bioban van dx10.
dx10-es játékok listája -
Drizzt
nagyúr
Mohának nincsen dx10 része. Van viszont a Bioshocknak, s az ahogy tesztekben láttam, ugyanolyan sebességű, de szebb(árnyékélek, soft particles), meg WiC-nek is van, ott is van pár extra effekt, változatlan sebességgel. HA jól emlékszem a tesztekre. Ut3-nál kifejezetten sebességugrást ígérnek dx10 alá.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Gaboman1979 #3198 üzenetére
Vitatkoznék: pl.: Call of Juarezhez DX10-ben minden létező videokártya kevés, 1024*768-ban is. Nem sok jót várok a közeljövőben megjelenő játékoktól se sebesség szempontjából, főleg hogy nálam 1680*1050-en kéne menni. Remélem minnél hamarabb lesz új csúcskat kártya mindkét oldalon.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Mozso26 #3013 üzenetére
Picit érdekes érvek hangzottak itt el korábban, mert Abu85 a mellett érvel, hogy a textúrák fejlődééhez nagyobb ram sávszél kéne, de van nekem erre egy kérdésem: akkor a jóval nagyobb mem sávszéllel miért gyengébb jóval a g80-tól? Jó, tudom, tmu, rop, ..., DE! Akkor minek a nagy sávszél a mem felé a hd2900XT-nek?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Mozso26 #3013 üzenetére
Picit érdekes érvek hangzottak itt el korábban, mert Abu85 a mellett érvel, hogy a textúrák fejlődééhez nagyobb ram sávszél kéne, de van nekem erre egy kérdésem: akkor a jóval nagyobb mem sávszéllel miért gyengébb jóval a g80-tól? Jó, tudom, tmu, rop, ..., DE! Akkor minek a nagy sávszél a mem felé a hd2900XT-nek?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #2976 üzenetére
Mert, ha még mindig csak az X1950 lenne a legerősebb cuccuk a piacon, akkor mindenki kiröhögné őket rendesen, ha az ellenfélnek van dx10-es termékcsalád, akkor neked is kell, vagy a piacon halott vagy.
Amúgy attól függetlenül, hogy az architektúrája ''domboríthat'' később, szerintem nem lesz valami nagy cucc, legalábbis ahhoz az kéne, hogy a textúrázás ne nagyon menjen a mai szintnél sokkal előbbre, én pedig nagyon remélem, hogy fog. -
Drizzt
nagyúr
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2502 üzenetére
Megnéztem, hát olyan 50 körül volt a minfps, de neem találom azt a pályát, amin te voltál, úgyhogy ez egy erdős egyszereplős rally volt.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2498 üzenetére
A low quality nem volt benne a hsz-ben.
Én úgy tudom csak, hogyha minden max 1680-ban, kivéve árnyék medium.
Az Alu:Tex-es vitához. Háááát, nekem a textúrázási erő fontosabb, én nagyon bírom, ha egy játékban jó textúrák vannak, bár sajnos talán a WiC-ben már nem megy jól a high textúra, az talán a 640-esnek menne simán.
Persze a shaderekkel is lehet klafa dolgokat művelni, de nem tudom, pl.: geometry instancing az hogy működik? A textúrát is csak egy modellre kell kiszámolni, vagy mindre külön? -
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2480 üzenetére
Hopp, az a Dirt nagyon nem gyenge.
Nekem olyan 45 fölé se megy, szűrők nélkül. Átlag valahol az Xt szintjétől talán picit kevesebb, a körül van.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #2440 üzenetére
8800Gt-ről hallani néha egy-két elsuttogott szót, nameg persze 9800 GTS-ről, de az nyilván 400-450 dolcsi körül fog kezdeni.
-
Drizzt
nagyúr
Hát, a képpontméret szerintem jobb lehet a 22-esen, mert a 20-ason a betűk alapból majdnem olvashatatlanul kicsi, legalábbis a 15-ös 1024-en hajtott crt után nagyon feltűnt. Nekem azért van 20-as, mert anno még a 22-es drágább volt sokkal, nameg volt ez a moncsi 90-ért akciósan, s nekem fontos volt a nagy látószög. Ami meg még nekem külön tetszett, hogy overshoot szerencsére minimális. Az már zavaróbb, hogy sokkal jobban csíkozódik, mint a crt-k, így v-synch használata szinte kötelező.
Amúgy fps-ek 1280-ban is élvezhetően néznek ki, bár a képarány miatt picit torz lesz, lehet mondjuk natív módban is használni, akkor nem lesz para, csak két oldalt le lesz vágva fekete csík, mintha 17-es lcd-d lenne.
-
Drizzt
nagyúr
Nem tudom pontosan megfogalmazni az aggályaimat, de úgy érzem, hogy gyakorlatban használható előnye a 2900Xt-nek sose lesz a Gtx-kszel szemben. Ez alatt azt értem, hogy legeslegfeljebb 10 fps lesz a különbség(ami vagy elenyésző, vagy játszhatatlan mindkettővel kategória), mert attól függetlenül, hogy esetleg fog változni a játékokban az átlagos műveleti arány, az nem úgy fog bekövetkezni, hogy a teljes teljesítményigény változatlan marad, hanem a textúrák legalább ilyen számítási igénnyel fognak bírni, s így az aránynövekedés következtében még sokkal nagyobb teljesítményre lesz szükség a kártyáktól, pedig már újabb játékokban most sem igazán valami jól teljesít se a 2900, se a 8800, legalábbis nagyfelbontáson már erőlködni kezdenek max. beállításokon újabb dolgokban, én elég pesszimista vagyok mindkét kártya jövőjét illetően.
Na mind1, nem igazán ismerem a kártyák felépítését, 3d-s grafikából meg egyelőre csak a geometriával ismerkedtem, most lesz ilyen tárgyam, majd utána hátha okosan tudok hozzászólni.Mindenesetre a jelen számomra azt mutatja, hogy el fog hasalni hamar mindkét generáció.
-
Drizzt
nagyúr
Én is akkor mondok eredményt Xp alatt, World in conflict: beállítások: amit alapból beállított, ez azt jelenti, hogy minden felhúzva, kivéve az egységtextúrák médiumon, meg a víz reflect 256-on, s kikapcsolva a clouds reflection. Felbontás: 1680*1050, AA nincs, AF:4x. eredmény: 16/28/61, bár v-synch is force on nálam driverből, de 60 felett úgyse lett volna sokszor.. Amúgy nekem nagyon tetszik a gfx, játék közben nem parás a sebesség.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2365 üzenetére
Szerintem simán várd meg a 9800-at. Nincs már messze, sebessége kb. 2*-ese lesz a 8800-nak, de ez el is várható 1 évvel a megjelenése utáni új kártyától. Az lesz a kritikus, hogy mikor lehet még majd jó áron megszabadulni nekem a 8800 gts-től pl, mert novemberben elég hirtelen áresésnek nézhetünk így elébe.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2347 üzenetére
Hát, itt jön ki a kevés textúrázó megléte.
-
Drizzt
nagyúr
Mert szerinted a reklám az nem úgy történik, hogy fizetsz valakinek valamit, hogy kitegye valamidet valahova?
A két szép szeméért nem fogják kitenni. Persze lehet, hogy a fizetség nem pénz, hanem mondjuk adnak a fejlesztőknek pár konfigot, ilyesmi, de a lényegen nem változtat. Kölcsönösen előnyös üzlet. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2264 üzenetére
Realtek High definition audio, ennyit ír az eszközkezelő.
-
Drizzt
nagyúr
Így ránézésre láttok valamit a konfigomnál, ami parás lehet driver szempontból Pista alatt? A hangkártyákkal mi szokott lenni a gond? Mintha azt szídná mindenki.
Meg 32, vagy 64 bitest inkább? Lehet kipróbálom akkor én is.
Alvin: nálad a monitorokat lehetetlen követni.Nálam kb. azóta is ez van meg, s meg vagyok vele elégedve még mindig. Filmekre nagyon jó, játékoknál a v-synchet nagyon nem árt bekapcsolni.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2249 üzenetére
Moh Airborne nekem is gts-el, na jó, néha 50-re lemegy, hetente egyszer.
De azért használd egészséggel, én az UT3-mat várom nagyon. Vistázol, vagy Xp? Tényleg annyira rossz a Vista támogatottsága, hogy ne is tegyem fel? A dx10-es Bioshock megmozgatta a fantáziám főleg, hogy ugyanolyan gyors, mint dx9-ben. Nameg azt írták a tesztjében, hogy az UT3-ban a dx10-es kiegészítéseket úgy tették bele, hogy a sebességet növelje, ne a képminőséget, ez is mozgatja a fantáziám.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
szasanyi #1799 üzenetére
Nem, de a 8800-as vonal lassan egy éves lesz, ilyen hosszú ideig így is csoda, hogy ugyanaz a széria van piacon. November lején lesz pont egy éves a Gts, meg a Gtx.
Én csak azért akarok majd gyorsan cserélni, mert akkor még el lehet adni ''drágán'' a 8800-ast, míg ha várok picit, akkor esik az ára meredeken, gondolom a gyártását is le fogják állítani. NA persze ez még azért inkább félév, csak én nem tervezek hosszabb időre, mert olyan grafikai teéjesítményű kártya kéne nekem, ami 1680*1050-ben használható. -
Drizzt
nagyúr
válasz
keszegduda #1746 üzenetére
Én úgy vagyok, hogy megengedhetném végülis akár a Gtx-et is, csak utána pár hónapig nem lenne mit enni.
Én 8800Gts-t veszek, mert jelenlegi driverekkel csaqk ritkán lasabb, mint a 2900Xt, hozzáteszem örülnék, ha jönne valami jó driver, de eddig teljesítmény szempontjából az újabbak gyakorlatilag minimálisan, de egyre rosszabbat hoztak. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #1680 üzenetére
Amint kijön szerintem el is fogom adni a 8800Gts320-at, amíg még majd lehet relatív jó pénzért, aztán benevezek egy 9800Gts-re, legalábbis most ez volt a tervem. Mondjuk még meg sincs a 8800-am.
-
Drizzt
nagyúr
[link]
Alternatív felhasználási mód. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1627 üzenetére
Aki megvett egy 8800 GTX-et 9 hónapja, annak nyilván nagyszerű, viszont aki most akar venni, annak nem jó, hogy még mindig ugyanannyiba kerül, ráadásul mivel már ''öregecske'' a termékcsalád(legalábbis a felső része), így lassan várható, hogy le lesz váltva, tehát most lép fel az a probléma, hogy megvennék mondjuk egy 8800 GTX-et, aztán pár hónap múlva már lehet nem is gyártanák. Igaz, hogy sok hír nincs a G92-ről, de 3 hónapon belül szvsz meg fog jelenni az új széria.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
SzlobiG #1619 üzenetére
Azért nem teljesen sima a játékélmény, legalábbis az 1G ram, vagy a 128 mega vram nem mindig tűnt elégnek neki.
Egyébként lassan ezeket a csúcskategóriákat nagyon ideje lenne leváltani. A 8800 széria mindjárt 10 hónapos lesz.
A HD2900 meg hiába baromi erős, ha egy picit jobban figyeltek volna a textúrázóképességére, most simán ütné a GTX-et. -
Drizzt
nagyúr
válasz
sharKBITE #1606 üzenetére
Jó, a Rainbow Sixben gyorsabb a 2900Xt, az igaz. Ami meg a 320 vs. 640 Gts-t illeti: direkt teszteltek 1600*1200*4AA*16AF.ben: hogy viszonylag nagy memóriaigényt pakoljanak rá. Egyedül az Oblivionban volt lassabb ilyen beállításokkal a 320-as.
De győzzetek meg, hagyom magam, ha elég meggyőző. -
Drizzt
nagyúr
[link]
Asszem mégiscsak maradok a 320-as GTS-nél, ha meg kijön az R650, vagy G82, akkor majd megfontoljuk. -
Drizzt
nagyúr
Íme az új performance analysis:
[link]
Összefoglalásként: egy kalap szar.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
keszegduda #1539 üzenetére
Far Cry gyorsabb lehet 13%-kal. Ezen kívül mást nem írnak...
Van egy oldal, ahol mindig szokott lenni öszehasonlítás a régebbi Catalystekkel. Mi is az?
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
[link]
Ez tömörítés miatt ilyen lassúcska, vagy...?
Szóval próbáljátok ki... :-P -
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1242 üzenetére
5e-nél többet én nem adnék ki vga-hűtőre.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #1233 üzenetére
Mondjuk a 8800 GTS hangját sem ismerem.
Ööö. Mondjuk a 9800 pro hangjára emlékszik valaki? Ahhoz képest?
Más: hwt-n csak én nem látom a cikket, vagy még nincs is? Oda szoktál írni, nem? -
Drizzt
nagyúr
Dirtben a két architektúra közül melyik teljesít jobban? Láttam a 2600XT topicban egy olyan eredményt, hogy 7 fps-t nyom 1280-ban a 320-as gts.
[link]
Ez nekem hihetetlenül kevésnek tűnik.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
válasz
FireKeeper #1116 üzenetére
P5K az mibe fáj? Jobban megéri mint a P5b? Egy Q6600-ra fáj a fogam 22-e után.
Megmég: van valaki, akinek előtte volt 9800 Proja? Attól hangosabb a hűtés? Vagy ha valakinek Vantec Aeroflow Va4-C7040-e volt, attól hangosabb?
Az utolsó két kérdés a 2900XT-re vonatkozik.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Legújabb Anandtech középkat tesztből:
Hmm... Azért jó látni, hogy Ue3 alatt elég erős a kari. Viszont az AA-t nem tudom hogy cseszték el ennyire. -
Drizzt
nagyúr
Most néztem a 7.5, s a 7.6 megjelenésekor a perf. analysiseket, s pl.: HL2-ben a 7.4 a leggyorsabb, nem is kevéssel. Legalábbis 1280-ban. Mintha abban a d3d-re, a 7.6-ban meg ogl-re lenne gyúrva inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest