- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dabsol5
tag
válasz
lordring #5995 üzenetére
Ezek még mindig dx9-es játékok és tudjuk hogy szűrőkkel lassabb valamelyest. A 3dmark2006 annak ellnére több pontot ad, hogy szinte látszik a teszt első része lassabban fut, mint 8800gts-sel. Tehát sm3ban jobban teljesít. Majd meglátjuk az igazi dx10es játékoknál mi lesz.
2D-ben valóban hangosabb, de ha leveszed a leghalkabb, 25%-os sebességre, akkor is csak 64 fok körülire melegszik.
Ha 2900pro-nál feszültségek lettek levive 2900XT-ről, akkor nem veszélyes megemelni?
Biost tudunk már olvasni/írni?
-
lordring
aktív tag
Nekem ugyan volt a tápon 2 hatos csati, de az enyémhez is 2 db olyan átalakítót adtak, amit a sima 4 tűs tápkábelre kell rádugni. Milyen márka? Mert a Sapphire-t én áldottam, hogy az ATI egyik legrégibb partnereként egy olyan manualt adott a kártyához, ami bármilyen vga-hoz betehető, semmilyen konkrétum nincs benne. Pl. "Helyezze a kártyát a PCi/AGP/PCI-E csatolóba. Ha szükséges , csatlakoztassa a külön tápkábelt." Kösz szépen, jót szívtam vele, mire itt szóltak, hogy 2 kábel kell rá.
-
lordring
aktív tag
Nekem sokáig 320-s GTS volt, elsősorban a tv-kimenet miatt cseréltem, nem is csalódtam benne. A 2900PRO gyakorlatilag XT, csak levett órajellel és fesszel. Eddig a fórumokon nem láttam olyat, akinek ne vitte volna az XT órajelet gond nélkül, sőt. Az enyém 800/1000-n teljesen stabil, hiba és különösebb melegedés nélkül. TEljesítmény: nekem a 3dMark06-ban XT órajelen kb. 1000 ponttal kapott többet, mint a húzott GTS320. De az ennyira nem mérvadó. Bioshock és Airborne alatt mindkettő szépen ment, tehát ez alapján megint nem tudok mit mondani. Mindenestre a PH-s tesztek szerint a 640-s GTS-sel van egy szinten minimum, csak jóval olcsóbb. "A kipróbált tizenegy játékból hétszer megverte a vele egy árban lévő GeForce 8800 GTS 640 MB-ot, a 320 MB-os változatot még többször, és néhol a nagy GeForce 8800 GTX-et is megszorította, sőt akadt pár olyan eset is, amikor legyőzte."
Ez az XT-s teszt, de ugye a PRO az XT.
Szóval a 320-s GTS-nél sztm jobb vétel. Aztán hogy DX10 alatt élesben mit mutatnak, majd a Crysis alatt kiderül. Negatívum, hogy valamivel hangosabb 2d-ben is, 2d-ben meg jóval, és többet is eszik. Kb. ennyi jut eszembe. -
Macka
veterán
Mostanság melyik a legjobb/leggyorsabb driver a PRO alá??
-
Macka
veterán
Sziasztok!
A 2900 PRO mennyire ver el egy 320Mb-s 8800 GTS-t??? A PRO most 256 bites vagy 512-es? -
botor
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék 2900PRO birtokosoktól.
Szerdán jön meg a kártyám, és fentebb olyan infómorzsákat szedegettem össze, mintha nem lenne elég hozzá 1 db 6 pines tápcsatlakozó. Már pedig az én tápomból csak egy ilyen vezeték kandikál kifelé.
A kártya mellé csomagolt 6 pines átalakító a hagyományos négytűs tápcsatlakozót alakítja át? Vagy vásárolnom kell még egyéb kütyüket, ad abszurdum lecserélhetem a tápomat?
Köszi!
-
lordring
aktív tag
UT3 beépített death match, 1280x1024, minden high-ra kapcsolva.
XT órajeleken.Pálya1: min 19, max 63, avg 53.73
Pálya2: min 0 (?), max 63, avg 55.75
Hőmérséklet 70-72 fok.Fraps benchmark, a játék kezdetétől a végéig. Elvileg nem lenne rossz, de néha egy-egy pillanatra be-beröccen. Ez még a 7.9-s driver.
-
Bagira01
veterán
válasz
Gaboman #5980 üzenetére
Ez van ha eladod buksz, ergo nem kell eladni és még legalább 2 évig van egy jó kártyád(így nem busz pénzbe, mert a gépedbe van). Csak azt nem tudom ha nem felel meg a mostani alaplapod meg procid akkor miért vettél bele ilyen kártyát
Gondolom csodára te sem számítottál
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Gaboman #5980 üzenetére
A többiek tapasztalata alapján a PRO csak alulfeszelt XT és ezért megy kevesebbet, de ha visszaállítod akkor már teljesértékű XT, de attól még lehet olyan darab is ami tényleg azért PRO esetleg mert nem viszi az XT órajeleit vagy nem annyit mint azok.
De amúgy szerintem te így jársz a legjobban( a leírtaid alapján ) akárhogy is nézem -
Gaboman
nagyúr
Hát én meg annyiért el nem adom az tuti!
Ha nektek az jó üzlet hogy 4hetes kártyán buksz 18E Ft-ot akkor csak nyugodtan vágjatok bele!
Inkább akkor megtartom!
És csak tényleg a procit,alaplapot,ramot,fogom kicserélni!Az az 1GB-os Pro akkor is pro nem XT,nekem ennyi a véleményem róla!
Tudom hogy ezért megszóltok de ez van! -
Dabsol5
tag
Ehhez mit szóltok?
-
joshua7
veterán
válasz
banderasz77 #5973 üzenetére
Az nem rossz. Gar?
-
Bagira01
veterán
Ez az. Csak hát így könnyebb mondani, hogy annyit ér, mikor nem a sajátját adja el az ember. Mikor tudod hogy megvetted x pénzért és te kérnél érte valamivel kevesebbet de az akkor már nem reális ár(én is sokszor voltam/vagyok így). Ezért nem szoktam vga-t rögtön megjelenés után venni(eddig még nem buktam egyiken sem)
-
Ati007
őstag
válasz
banderasz77 #5970 üzenetére
és akkor ne is beszéljünk az 1gigás proról ami 72körül van és xtnek felel meg
sajna ez ilyen az én 1900xtmet 40ért sem akarják elviini amikor kb fél éve 70ért örültem neki mint majom...... -
AMD_ok
őstag
válasz
banderasz77 #5967 üzenetére
ok, jelzek, ha van előrelépés
-
Gaboman
nagyúr
És a tuningról is emlegetik hogy ezek jobban húzható kártyák lesznek mint a 2900XT!
Ezt is nagy érdeklődéssel várom!A configomat meghírdettem,de ahogy le akartak húzni vele úgy döntöttem meghagyom egy darabig!
2900XT 75000Ft adtak volna,nincs egy hónapos a kártyám!
Újonnan meg 90E ft ugyan ez,hát hogy én 75E-ért nem adom az tuti! -
AMD_ok
őstag
válasz
banderasz77 #5965 üzenetére
a 2 db 6-ossal nem megy az overclock funkció? Asszem vmi hasonlót irtál az előzőekben valahol
-
AMD_ok
őstag
Még egy kérdés azokhoz a kedves fórumtársakhoz, akik mostanában vettek 2900 PRO/XT-t:
Van e tápátalakító a csomagban mellékelve a kártyához, mert nekem csak 1 db 6-os csatim van a tápon?
MOD: most látom az előző hsz-t, ha ilyen kártya jön össze nekem is, igényt tartanék én is egyre, ha lehet!
(természetesen jelzek, hogy sikerült-e PRO-t vennem)
-
banderasz77
addikt
Sziasztok.
Mivel itthon minden követ megmozgatva sem találtam molex -> 8 pin adapter kábelt, a fejembe vettem, hogy küldetek kedves barátommal a nagy USA-ból. De hogy meg is érje a dolog, legalább 10 db-ot össze kellene hoznunk, hogy 1 darabra leosztva ne legyen túl sok a postaköltség. Kb. 2000-2500 körül jönne ki /db. 1-2 hét lenne az átfutási idő, akit érdekelne a dolog, írjon priviben. Ha esetleg több is összejönne, az jó, mivel nem nagy súlyt képviselnek, a postaköltség meg ugyan annyi, tehát olcsóbb lenne. Na hajrá!
ps.: 2 már tuti kell
Ja, és erről lenne szó:
http://www.directron.com/ad202.html
-
obehun
csendes tag
napot
a hétvégén vettem egy 2 hetes MSI 2900 xt-t, azt kérdeném hogy minden 2900 xt-hrz jár az orange box?..ha igen milyen formában?..kupon?..köszi
-
mergal
aktív tag
Bioshock dx10-ben 1280x1024 minden maxon 30-65 FPS. Olyan mintha erre a két értékre belőtték volna se 30 alá se 65 fölé nem megy nálam. 7.10 driverrel.
-
válasz
Gaboman #5943 üzenetére
ha a 2900XT-vel hasonlítod össze a 2950XT-t, akkor szó sincs felezett sávszélről - 1200MHz-es RAM sebességről csivitelnek a verebek, így a két sávszél között nincs 40% különbség, és a 77GB/sec várhatóan azért elég lesz (pl. mert a 2600XT gDDR3-at sem fogja vissza a 22GB/sec).
az 512bit meg biztosan jó a FireGL kártyáknak -
mergal
aktív tag
Láttam hogy elég sokan használtok 4gb ramot. Tervezek én is ennyit csak nem tudom hogy megvegyem e a 32bites vistámhoz.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #5953 üzenetére
Meglátjuk!
-
banderasz77
addikt
This is not something new the original R600 managed to do this but still RV670 will be limited with 256 bit memory controller which will have to mean a slower performance at high resolutions.
-
AMD_ok
őstag
válasz
banderasz77 #5942 üzenetére
Akkor mit vegyek, gyerekek????????? 2900 vs 2950 széria
-
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #5942 üzenetére
Viszont nagyobb felbontásokban a felezett sávszél miatt lassabb lesz maga a kártya, hiába menne a proci, mint a mérgezett egér sajnos.
De pont azt mondják hogy nem számít a +256bit,mert úgy sem használja ki a kari,mivel a 256bit mindenhová elég,teljesen felesleges!
Persze ezt nem én mondom mert nem tudom én csak utánuk írom,én is azt mondtam amit te és ők erre azt mondták hogy hülyeség! -
banderasz77
addikt
válasz
Gaboman #5940 üzenetére
Igen, én is olvastam. A GPU natív sebessége még jó hogy nagyobb, mivel újabb. Viszont nagyobb felbontásokban a felezett sávszél miatt lassabb lesz maga a kártya, hiába menne a proci, mint a mérgezett egér sajnos. Ezt már máshol is olvastam. Ha viszont pár hónappal később kijön 512-vel, akkor valszínűleg új Best Buy lesz a porondon...
-
alien_
őstag
válasz
Gaboman #5940 üzenetére
Miiii, $250 körül lesznek (mire ideér, 60-65e) az r670-es kártyák? Háromszor elolvastam a cikket, h jól értem-e, nem akartam elhinni, ez nagoyn jó!
Úgy tudom, h a videókártyák gyártási költségét nagyon megnyomja az 512bit, ha gyakorlati gyorsulást nem értek el vele, akkor megérte ez így az atinak csupán vakításból
Kérdés, h a "nagyobb felbontás", aminél az 512bitesek jobbak, mennyit jelent, mert pl 1900x1600-ban (512bit ide vagy oda) már valószínűleg amúgy is vége van a kártyának más területeken, vagy ha nem, akkor a procinak.. -
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #5937 üzenetére
Ezért csinált nagy húzást vele az ATI kapsz 60E-ért egy olyan karit ami NV-nél 90E körűl mozogna!
-
Gaboman
nagyúr
De a gamek nem is használnak többet és nem is fognak pont ez a lényeg több ember szerint is,vagy mire kell majd addigra a 2950 széria is feledésbe merül!
Én nem varjálok rajta sokaknak az a véleményük hogy a 2900XT-nél is gyorsabb lesz így is!
Van egy teszt amiben tényleg több pontot kap mint az R600. -
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #5932 üzenetére
Ez valóban így van!
Jól húzható a 2900Pro,kiváncsi lennék hogy az XT meddig húzhatók! -
-
alien_
őstag
2900 XT/PRO/GT Specifications
Sapphire csomagolás
Club3D csomagolás+kártyaKérdés, h mire lesz elég az a 256bit
Bocs, ha volt már... -
Gaboman
nagyúr
Hát sokan azt állítják hogy jobb lesz a 2950 széria,fogyasztás és hőmérséklet szempontjából biztos így is lesz,a teljesítményben nem tudom,valaki azt mondja jobb lesz más meg hogy kb ugyanazt fogja tudni.
Ha nem sűrgős várj egy kicsit és kiderül mire is lesz képes a 2950!
Én abból is csak az XT veszem majd ha jobb lesz! -
AMD_ok
őstag
válasz
Gaboman #5925 üzenetére
Oké, a 320 stream proci sztem is veri a GTS-t, de volt egy két haver, ők azt mondták a GTS jobb (drágább is)
Akkor még egy utolsó kérdés: HD2900PRO (asszem 512 bit memsávszél), vagy esetleg HD2950 PRO/XT valami (tudtommal 256 bit memsávszél, viszont alacsonyabb fogyasztás)?
-
AMD_ok
őstag
válasz
banderasz77 #5922 üzenetére
Köszi, akkor lehet bepróbálkozok vele!
Még egy kérdés: melyik a jobb? 8800GTS 320 MB, vagy HD2900PRO 512 Mb (erre van pénz, tudod
)
-
banderasz77
addikt
Sokba lesz neki a kocsi, de akkor is bevállalja! Így a PRO lefújva!
-
AMD_ok
őstag
válasz
banderasz77 #5920 üzenetére
Értem, de alapórajelen, nem húzva a kártyát, (mert eza konfig úgyse hajtja ki) be lehetne vállalni egy darabi, amíg a tápra lesz lóvé? (kb 1-2 hónap) szted?
-
banderasz77
addikt
Elég határeset, mert az ügye kb 360W tényleges. 3 vinyó + ha a procit is húzod, szerintem egyáltalán nem kockáztatnám meg. 1 db 6 pines és 1 db 8 pines csati van rajta. 2*6 pin is elég neki, de akkor a CCC-ben nem jön elő az Overclock funkció (mint nekem sem). De ott van az AtiTool v. AMDGpuClockTool amivel tökéletes. A helyedben vennék egy jobb minőségű 500W-os tápot!!!
-
AMD_ok
őstag
válasz
banderasz77 #5914 üzenetére
Szia!
Segíts kérlek annyiban (ha már az üzlet nem jött létre köztünk), hogy milyen tápcsatlakozója van a 2900PRO-nak, és mekkora táp kell neki hogy biztonságosan elfusson?
Gépem leírása adataimnál (3 vinyó , dvd, stb) - elég a 400 w-os Chieftecem?
Köszi
-
rento
őstag
válasz
banderasz77 #5914 üzenetére
honnan tudtál szerezni?
-
kormi0312
senior tag
sziasztok,
tudnátok ajánlani vmi nagyon jó hatásfokú és csendes hűtőt a leendő HD2950-re?
annak a NYÁK-ja ua. lesz mint a HD2900-nak?- javítsatok ki légyszi ha tévednék!
Köszönöm előre is a segítséget -
banderasz77
addikt
Képzeld el, tudtam még egyet szerezni. Így nagyon jó, mert annak a rokonnak is lesz, akit mondtam neked, hogy neki kellett volna a tiéd! Minden jól jött ki a végén!!!
Ez Ati007-nek ment!!
-
banderasz77
addikt
-
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #5902 üzenetére
-
Overlocker
veterán
little update, full aircooling rendszerrel: 24251
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
banderasz77 #5899 üzenetére
jah, énis olyat vadászok.. ha találtál ird már be plz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- Sapphire R7 250 1GB
- Hibátlan - GIGABYTE Geforce GTX 1660 Super Gaming OC 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest